- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- MIUI / HyperOS topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
Rage47 #41102 üzenetére
Évek óta ez a módszer, kiadnak valamit totál fapadosan, aztán majd toldozzák-foltozzák. Egyébként félek most mindent meg akarnak “újítani” minden rosszabb lesz. (lásd új Photos, Settings, Calculator, Wallpaper elrontva) és jön a rendszer többi eleme is. Konteóm, hogy ezek a fickók akik az iPhone-t adták nekünk, most ugye beleöregedtek, rosszabb a szemük, kitalálták legyen minden nagy UI. Például a régi, megszokott új elem gomb Mail, Notes akármi egy kis diszkrét gomb:
Most az új divat szerint pl. a Journal app az új elem micsoda? Egy böszme nagy + gomb!
Tehát hiába lettek a telefonok kijelzői nagyobbak, nem arra használták több információ, hanem felnagyították az UI elemeket. Pl. már lehetne 5 db ikon a dockon, főképernyőn. Új settings-ben kevesebb sor info fér ki a mai tepsiken, mint a régi kicsi kijelzős touchid telókon.
Meg az is mi Sport app, egy mezei eredményjelző régió korlátos… -
törölt tag
válasz
Rage47 #41101 üzenetére
Nincs mese, meg kell venni a nagy cinema display-t, hogy azon nézd a tükrözött kicsi telefon felületet. Natív programok adott hardverre optimalizálva és fullos oprendszer ugyan minek, úri huncutság, egyen mobil appok és webappok mindenhol, egyetlen mobil UI olcsón!
“What’s a computer?”/s
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Rage47 #41102 üzenetére
Egyrészt csakugyan furcsa, hogy nincs „vissza gesztus” benne (saját App létére
), másrészt ez egy jó kis alkalmazás, le is töltöttem.
Úgy tűnik, itt csak nekem vált megszokott mozdulattá a lefelé történő suhintás a képernyő alsó-középső részén, ami könnyen elérhetővé teszi a felső kapcsolókat, vissza nyilakat vagy X gombokat. A fejlesztő pedig valószínűleg teljesen természetesnek veszi, hogy használják az emberek… -
törölt tag
válasz
Rage47 #41098 üzenetére
Meglátjuk gyakorlatban milyen lesz. Ha pl. feldobja Apple ID kell megnézéshez, azzal nem sokra megy a nem Apple user. De valami tényleg kellene már a fb event ellenében. Csak szerintem nem ez lesz ez ilyen formában. Mint a Journal esetében ezt is úgy mutatják be, hogy nincs Mac verzió? Lyukas az ökoszisztéma. Leülsz a Mac elé és nem láthatod nagyobb képernyőn a fitness adatokat, nem tudsz naplót írni, se eseményt szervezni, mert nincs Mac verzió.
-
törölt tag
válasz
Rage47 #40588 üzenetére
Hát csak a Journal appot használja kb. három ember, a Photos viszont a rendszer alapvető része és teljesen felforgatták, elbarmolták. (Settings szintén zenész, CC is)
Mindenesetre remélem alakul majd azért, mert a 17 nem lesz örökké támogatva vagy lassan ideje új telefonnak is, azokon meg csak új rendszer lehet. -
törölt tag
válasz
Rage47 #40581 üzenetére
Pofásnak tűnik, de szomorú ide jutunk lassan, mindenesetre bízom benne a feedback alapján ki fogják kalapálni kicsit a 18-as gyári appot is, Apple subredditek tele vannak naponta jogos kritikákkal. Mindig az tetszett az Apple-ben, hogy a beépített appok 90%-ban jók ami kell egy átlagembernek, Mail, Notes, Reminders, Photos és nem kell külső appokra vadászni, ami vagy ott lesz 3 év múlva is vagy nem, reklámos vagy fizetős, vagy nagyon eltérő design.
Én azt mindig így értelmeztem, 4 tab világosan:1. Library: All Photos, ömlesztett rész minden fotóval, mert hát alapvetően nem baj van egy szekció ahol ott van minden fotó
Ezt lehet évek, hónapok, napok alapján is nézni.2. For You: ide rakja ki a machine learning az emlékek, kirándulások, kiemelt portrék és fotók
3. Albums: ez a Recents és Favourites és amit te csinálsz albumok és alatta People, Pets & Places és a többi kategória Videos, Selfies, Live Photos, Portrait, Panoramas, Screenshots, Imports, Hidden, Deleted
4. Search tab keresni, ott is vannak felajánlott kategóriák (Moments, Categories)
Nekem 90% mindig az Albums tabon van, ott elérek mindent vagy ha kell keresek. És igyekszem folyamatosan válogatni a gyűjteményt, albumokat csinálni, így rend van. Nyilván aki nem csinál ilyet és albumok helyett az összes fotó nézetben scrollozgat fel-le az a nyaralás fotók között látni fog valami csőtörés screenshotot is. Albumokban csak azt látod amit odateszel.
Ami még jó a 17-ig lévő alsó menüsávban, hogy egy albumot scrollozok, egy mozdulat az elejére menni (kijelző teteje) és egy mozdulat a végére (albums gombot ismét megnyomva) a 18-as designban úgy tűnik a reddit posztok alapján macerásabb a navigálás.
-
sgeza
veterán
válasz
Rage47 #40581 üzenetére
Végre egy képnézegető, ami értelmesen beállítható. Beleértve azt a gyári esetén érthetetlen hiányosságot, hogy a már albumba rakott képeket ne lássam az egybeömlesztett kép nézetben, csak magában az albumban.
Én többek között ezért is használom a Google Fotókat a gyári helyett. Így most elgondolkodom ennek használatán. -
törölt tag
válasz
Rage47 #40495 üzenetére
Én most tanulom a vasutas logikát. Országbérlet van, csak helyjegyet akarok venni. Buszra a rajzos helyfoglalás csak böngészőben jegy.mav.hu oldalon érhető el, viszont bemutatni csak az appban lehet. Logikus!
A weben rögtön az fogad Microsoft Edge nem tetszik neki, Chrome, Firefox, Safari ajánlott. Az Edge ugyanúgy Chromium alapú mint a Chrome, természetesen a hibaüzenet leokézása után tökéletesen működik, felesleges kattintás. A weben nem lehet profilba elmenteni útvonalat, mindig be kell írni, felesleges kattintások megint. Nem lehet elmenteni a busz legyen az alapértelmezett közlekedési eszköz, újabb felesleges kattintások.
A buszra is olyanokat ír "2. kocsiosztály" mintha vonat lenne.
A helyjegy és rajzos ülés választás feleslegesen szűrők mögé rejtve, minden 10x több kattintás, nyilván azért vesz az ember online jegyet hogy választhasson melyik oldalra, melyik ülést szeretné. Fizetéskor köszönik a vasutat választottam, LOL!
(itt volt az egyetlen pozitívum, van Apple Pay)PDF-ben nem kapom meg, kinyomtatni sem lehet az appból. Ami olyan gagyi és ronda UX/UI szempontból mint egy vasúti WC! Annyit találtam az app beállításaiban, hogy a bűnronda villogó nyitóanimációt le lehet cserélni bűnronda statikus képre. Apple belépés nincs mint BudapestGO-nál, de mindegy Hide My Emaillel regisztráltam. Ha kilépek az appból néha eldobja a jegyet, csak az üres fehér helye látszik semmi info user frissíts valami, hanem vissza kell lépni a letöltött jegyek menübe és újra megnyitni. Ha az appban próbából indítok egy vásárlást, hát már a dátumválasztó mezőnél röhögtem, kiválasztom a napot és nem tűnik el magától a naptár mező, hanem mellé kell nyomni valahova üres részre, hogy folytathasd. Egy vicc.
Ehhez képest eddig a már megszüntetett volanbusz.hu online vásárlás pár kattintás, útvonal, járat, rajzon hely választás, fizetés, PDF-ben emailben megkaptad, még a szüleim is tudták egyedül intézni, nyomtatni. A MÁV módszert lehetetlen egy 70 éves embernek elmagyarázni, amikor én magam is csak káromkodásokkal jöttem rá a vasutas logikára.
Kellene nulláról egy HungaryGO normális kinézettel és logikus használhatósággal, default közlekedési eszköz és mentett útvonal, lehessen PDF is, nyomtatni, Walletbe tenni. Vezérigazgatótól, Lézer Janitól elvenni az autót és csak vonattal, busszal közlekedhessenek!
-
merqree
őstag
válasz
Rage47 #40495 üzenetére
Nekem engedte, hogy 2 felnőtt és 3 gyerek jegyet vegyek.
Aztán, amikor újra meg kellett adnom minden adatot, mert a fizetésnél bekérte, akkor töröltem a MÁV appot, inkább beálltam a pénztárhoz. Ott meg közölték, hogy 2 felnőtt 3 gyerek, ha nagycsaládos, akkor ingyen utazik.... Nah? -
törölt tag
válasz
Rage47 #40415 üzenetére
A BudapestGO appban egy ideje elérhető országbérlet és még Volánbusz Budapest környéki regionális járatai is. Oda kellene berakni az országos járatokat is. Lehetne HungaryGO belőle. Mert a BudapestGO legalább pár fokkal minőségibb, mint a MÁV.
Hihetetlen, el kellett rontaniuk. Volt egyszerű volános weboldal, PDF jegy emailben működő gyors rendszer, egy perc alatt vettem mindig sikeresen... még anyám is tudta használni simán nyomtatott magának és akkor most az egyszerűt megbonyolítják a szar MÁV hülyeségével, tölts le appot, regisztrálj, szar felület és imádkozz működjön... VICC -
törölt tag
válasz
Rage47 #40413 üzenetére
Én most a Volán MÁV alá rakása katasztrófa miatt mérgelődöm. Nyilván amihez a kormány hozzányúl az szarabb lesz: Volánbusz korábbi online jegy felületén egyszerűen megvettem a helyjegyet böngészőben, járat-ülés kiválasztás, PDF-ben kiküldték emailben., semmi app nem kellett. Most már ez megszűnt és átirányít a jegy.mav.hu oldalra, ami egy rakás fos, erre amikor kiválasztanám a buszjáratot, szépen kiírja nem lehetséges itt jegyet venni weben, le kell tölteni a MÁV appot, már a név is traumákat hoz fel iskolás koromból. Van web, van böngésző, erre mindenhez app kell már.
(és akkor még ráadásul egy rakás fos is az app, aki megtervezte semmi mással ne utazhasson csak vonattal)
-
vegyszer
addikt
válasz
Rage47 #40307 üzenetére
Á dehogy. Ki emlékszik még erre?
Apple: Nem a telefon rossz, csak rosszul fogod!Most is biztos mi csináljuk rosszul...
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Rage47 #40120 üzenetére
Elképzelhető, hogy e téren volt változás valamelyik frissítés után? Korábban nem volt erre lehetőség, a jelszavak beírása során elkerülhetetlen módon arra váltott vissza a rendszer.
Hozzáteszem, ha valóban így volna, az szomorú lenne, nem ok nélkül történt meg ilyen módon a fejlesztés, pont a mi érdekeinket szolgálta ez a biztonsági megoldás. Bár amennyit cseszegetik kívülről az iOS-t, jogalkotók kényszerítik arra, hogy olyan legyen, mint az Android, meg sem lepne.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Rage47 #40118 üzenetére
Ez a nyelvi billentyűzetek eltávolítását mutatja be, de azok esetén is, ha már csak egy maradt, akkor annál az egynél már nem jön elő a törlés lehetősége. Egynek maradnia kell (ki is próbáltam a válasz megírása előtt).
[kép]
[kép]
[kép] ennél már nincs csúszkaA gyári billentyűzet nem távolítható el az iOS rendszerből, mert azt használja a rendszer a jelszavak beírásához, tehát mindig elérhetőnek kell maradnia akkor is, amikor idegen billentyűzetet használ valaki.
-
-
törölt tag
válasz
Rage47 #39838 üzenetére
Másik kedvenc 16 óta, amikor megváltoztatták a háttér beállítást: régen egyszerű kézi kód lehetett a rendszerben, ha a háttér világos akkor óra, akku ikonok fekete. Most machine learning elemzi a képed és nyilván rosszul csinálja, ha a kép 2/3-a sötét, fehér állapotsort kapsz, hiába pont a kép teteje világos, így olvashatatlan lesz. 16 óta háttérképeim fele használhatatlan.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Rage47 #39296 üzenetére
Írtam nekik, válaszoltak... aztán a 4. forduló után feladtam.
Elsőre a telefonszámomat kérték, amit megadtam. Megtalálták az adott fiókot.
Mondjam meg, milyen emailcímmel regeltem elsőre.
Mondtam 1-et, kettőt, hármat, végül 4-et is. (gmail + toldalék miatt végtelen lehetőség).
Aztán a 4.-et már úgy küldtem el nekik, hogy ha ez sem jó, akkor felejtsük el egymást.
Azóta nincs válasz, szóval részemről a a Wolt csak volt...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Rage47 #39213 üzenetére
Ezt én (legalábbis részben) a Csereszöveg szavakkal való feltöltésével hidaltam át. Egészen kényelmes így a gépelés.
_________
Amúgy egyre kevesebbet pötyögök, mert amikor csak lehet (tehát nem zavarom vele a környezetemet), inkább diktálok. Angolul és magyarul is szépen működik. Nagyon tetszik például, hogy szemben az Androidos lehetőséggel, iOS alatt ha azt mondom: „pont”, akkor pontot tesz oda, nem pedig kiírja a „pont” szócskát. -
tuzpenge
őstag
válasz
Rage47 #39208 üzenetére
Speciális karakternél nem működik. Be van állítva hogy, "alma" és akkor a gyári berakja az apple logot, de ez nem tudja ezt. A sima szavaknál működik.
Nem lesz ez olyan rossz, bár vannak még érdekességek a működésben de ha fejlesztgetik jó lesz ez. Reméljük tényleg nem gyűjt semmit... -
Oldman2
nagyúr
válasz
Rage47 #39094 üzenetére
Ez a Tantsissa féle Autosleep alkalmazás?
-
válasz
Rage47 #39094 üzenetére
Alapból mindig próbálom a natív alkalmazásokat használni, és nem telepítgetni mindenféle extrát, de én is megvettem. Számomra felfoghatatlan, hogy az Apple miért nem gondol arra, hogy vannak műszakban dolgozó emberek, illetve hogy miért erőlteti azt, hogy beállítsunk egy sleep schedule-t, és nem képes az óra alapból érzékelni, ha alszik valaki, holott az Autosleep ezt remekül megoldja.
-
-
Shyciii
veterán
válasz
Rage47 #38953 üzenetére
Az a gmail fiók (a másik pedig egy általam létrehozott email szerver) tökéletesen megy push üzenetküldéssel pl a gmail appból, mymail appból, outlook appból ios alatt. Csak a Spark esetén szarakodik az értesítés küldése egy idő után. De ahogy nézem nem egyedi eset, mert pl a gyári Mail programot szétsavazzák az App Store-ban olyan szar az értesítés küldése.
Amúgy Android-on használt Samsung Email programmal is gyönyörűen működött az értesítés küldése push-ként a nap minden percében. És persze Ad-free. Csak hát a Samsung Email nem érhető el iOS alatt. Nem is értem miért
-
noorbertt
őstag
válasz
Rage47 #38624 üzenetére
Pont az a jó a feedback rendszerben hogy minnel többen használják annál pontosabb. Illetve userek között is vannak különbségek, mert vannak idegenvezetői szintek
https://support.google.com/local-guides/answer/6225851?hl=hu
Sőt a tulajdonosoknak is nagy segítség tud lenni ez. - vagy átok -
-
buci30
addikt
válasz
Rage47 #36838 üzenetére
Azt akkor mind kettő látja a másikról plusz még másról is... akkor már két szék közé is esek 😂
Komolyra fordítva mivel azt írta, hogy Google családi csomag így ezért kérdeztem meg, hogy ki mit lát még.
De tudom általában mindenhez engedélyt kell adni, de azért jobb kérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali játékos kérdések órája
- Háztartási gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest