- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzGee
aktív tag
-
SzGee
aktív tag
Azt hiszem kamatot csak a 10 ezer dollár feletti összegre fizetnek
Ami egyébként tök jó, én minden részvényt, ETF-et put opicók eladásával veszek, így amíg leér értem az ár, a pénzem is kamatozik egy kis fagyira valót, nem sok, napi kb 2 ezer forint, de legalább a kereskedési díjakat fedezni, szóval nem panaszkodom
Sajnos TBSZ-en nem fizetnek kamatot, pedig a nagyobb pénzt ott van -
SzGee
aktív tag
Szerintem nem jobb, más, kicsit nagyobb a kontraszt, emiatt nem fért ki egy sorba minden (lehet túl sok pénzem van, nem fértek ki a nullák
)
Felraktam, de nekem nem tetszett, maradtam az IBKR Mobile-nál, nekem az jött be a legjobban, főleg az opciós kereskedés miatt, ott látom a legjobban az opciós láncokatÉn az ügyfélszolgálat segítségével újraraktam a két faktoros azonosítást, és akkor meg tudtam adni új PIN-t
Egyébként nagyon profi, hogy az ügyfélszolgálaton is az azonosítás két faktorral megy, küldenek egy azonosítási kérést, és azt kell a mobilappal elfogadni, tiszta XXI. század
Az ingyenes 06 80-as számot hívtamEzért is kellett rendberaknom a két faktort, mert az Impact átvette a "hatalmat" és nem tudtam visszarakni a másik mobil alkalmazásra az autentikálást, hiába törölte le az Impactot, akkor meg valami challege code-ot kért
Így egyszerűbb volt a végén
Egyékbént javaslom a telefonos ügyintézést mindenkinek, nagyon kedves és felkészült kolllegák dolgoznak náluk -
SzGee
aktív tag
Szia
ezt mutatná a valós idejű adat, szerintem nem érdemes ezért még snapshot-ot sem fizetni, de valószínűleg az olasz tőzsdére nincs ilyen funkció, ezért nem látod -
SzGee
aktív tag
Én azt vettem észre, hogy ez a gettex csak egy olyan "kamu" tőzsde, összeszedi az ibisről, meg a többi német tőzsdéről az ajánlatokat, és rátesz 0.005 € spread-et, és gondolom, amikor beadsz egy ordert, ő megveszi ennyivel olcsóbban máshol és eladja Neked a spread-del, és ezen keresnek, ott gyakorlatilag csak az árjegyzőtől tudsz vásárolni
-
SzGee
aktív tag
sajnos dollárt még sosem utaltam be, mert azt mindenhol macerás, ugyanis dollárt csak közvetítő bankokon, amerikán keresztül lehet utalni, ami idő és pénz
mindig eurt és huf-ot utalok, mert az gyors és olcsó (általában ingyenes)valaki próbából utalt az ing-s számra pénzt "csak úgy" és jóváírták neki
nem mondom, hogy próbáld ki, de elvileg szerintem abból sem lehet gond, ha rendesen kitöltöd a közleményt -
SzGee
aktív tag
válasz
Oppenheimer #1020 üzenetére
Nem lehet, hogy keveset kereskedsz?
-
SzGee
aktív tag
Engem annyira nem zavar, de láthatóan próbálod időzíteni a piacot, ami az álmoskönyvek szerint nem biztos, hogy jó
Lehet nyersz 3 Ft-ot euróként. közben meg amit akarsz venni, az felmegy 10 forinttalCsak azért írom, mert én már annó lefutottam ezeket a köröket, ültem a TWS előtt egy fél napig, és szuggeráltam, hogy menjen le még egy tized forintot az árfolyam
-
SzGee
aktív tag
Ráadásul ugye meg van szabva, hogy csak természetes személy számlájára tr. adó mentes a kiutalás, ez meg az IB számlaszáma
Ha most nem is ellenőrzik, ki tudja, lehet egyszer csak kapsz egy kis helyesbítést elmaradt illeték jogcímen. Nem tudom, mennyire valid ez, meg mennyire tudnák jogszerűen behajtani, de lehet nem próbálkoznék ezzel -
SzGee
aktív tag
MBH (ex-MKB) netbankárban fel lehet vinni sablonokat, ezt a sort kell egy notepad-be felvinni, így 20 ezresével lehetett utalni, ahányszor szeretnéd, majd .HUF kiterjesztéssel elmenteni, és beolvasni az átutalásnál
01- sorszám, ezt kell egyesével növelni
20231207 - ez az utalás dátuma
01;10300002xxxxxxxx00014904;neved;000;;20231207;;;20000;;;;akinek küldöd;;;akinek küldőd a számlaszáma;;;;;megjegyzés;;;;;;; -
SzGee
aktív tag
válasz
tothjozsef #508 üzenetére
TWS-t használok, ott meg lehet adni, hogy gettex-en vásároljon
olvass vissza, ez már többször felmerült,
[link] a leírás szerint csak a desktop verzióban van direkt routing -
SzGee
aktív tag
válasz
tothjozsef #505 üzenetére
Trade summary a report-oknál
-
SzGee
aktív tag
válasz
tothjozsef #503 üzenetére
Nézd meg, melyik tőzsdén vetted, csak a gettex 1.25, ha esetleg svájci vagy amszterdami tőzsdén volt a kötés, az drágább
-
SzGee
aktív tag
válasz
Travelos #415 üzenetére
Nincs külön költsége a devizaváltásnak, a használt árfolyam picit rosszabb a spotnál a spread miatt (spread=vételi és eladási árfolyam közti különbség)
Alapkezelői díj az árfolyamba van építve, nem kell külön megfizetni (márha a TER-re gondolsz), nem a brókernek kell megfizetni
Ha pedig esetleg ez állományi vagy havi díj (IB-nél havi 2000 Ft a TBSZ), akkor azt általában a normál számláról vonják
Az eladás is 0,05% min 1.25 EUR -
SzGee
aktív tag
Most először vettem észre, hogy az automata váltásnál rosszabb árfolyamon váltott az IB, mint a piaci, 407.9 volt a piaci árfolyam és 408.14-en történt a váltás, mintha "beleépítették volna" a 2 USD díjat a spreadbe
Eddig ilyet nem tapasztaltam -
SzGee
aktív tag
Ez tök érdekes, én már 4 éve használom az IB-t, először IBUK, majd IBCE most IBIE, és mindig napon belül jóváírták az összegeket, reggel utaltam, délután az USA piacnyitásra mindig bent volt az összeg, legyen az EUR a revolutról vagy forint magyar számláról
Általában 1-2 órán belül megvolt a jóváírás -
SzGee
aktív tag
Igen, mintha a Raiffeisenes számot nem "figyelnék?" annyira...
Mondjuk ez egy ekkora cégnél eléggé überpara, nem tudom mennyi lenne egy scriptet írni, ami figyeli a bejövő tételeket, és ha formailag jó (közlemény rendesen van kitöltve), akkor automatikusan mehetne a jóváírás
Szerintem most manuálisan könyvelik a tételeket -
SzGee
aktív tag
válasz
werszomjas #13 üzenetére
Nem hiszem, hogy ebbe a projektbe (magyarítás) egy fillért is ölnének ezentúl. szerintem jó esetben marad így, még jobb esetben meg minden angol lesz, mint volt korábban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged