- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Travelos
őstag
Mobil alkalmazásban és a kliens portálon sem találom, hogy miként lehet limitáras devizaváltást beállítani. Csak azonnali van. Tudtok segíteni?
-
Travelos
őstag
Most érzékeltem, hogy a margin számlán levő nyugvó pénz után járó kamat nem adómentes? Mármint azt értem, hogy az adóbevalláskor 28% adó van a NAV-nak, de a bróker is levont 20%-ot azonnal. Akkor 52% marad valójában?
-
Travelos
őstag
Valamiért az van, hogy a főszámlára utalt forintot átváltva euróra, nem lehet átrakni a TBSZ-re. Hiába van ott a cash, a transfernél nem látja, azt írja 0 euró az egyenleg.
A forintot kellett volna átraknom a TBSZ-re, és ott váltani?
Ilyenkor mi a teendő? -
Travelos
őstag
Úgy látom mostanában long pozíciókkal nem nagyon lehet pénzt keresni a tőzsdén, nagyon bearish. Komoly szerencse kell hozzá.
Ugye jól értelmezem, hogy ha a januárban nyitott TBSZ számlámat feltöröm, és jelenleg az értéke kevesebb, mint amennyit beutaltam, akkor a NAV felé rendben vagyok, és semmit se kell bevallani? Köszi! -
Travelos
őstag
Péntek óta nektek is el van csesződve a Portál felülete? A Portfolio menüpontra állva eddig csak a pozícióimat mutatta, de most bal oldalon az All Accounts rész kitakarja a kép harmadát, és persze sehogy sem leget elrejteni. Nektek is megváltozott?
-
Travelos
őstag
Azt meg tudom valahol nézni a webes portálon, hogy pontosan mi volt az eredeti order, amit kiadtam? Amikor teljesül, már nem látszik sehol, vagy legalábbis nem találom.
-
Travelos
őstag
ETF vásárlással kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem, mert nem mindent lehet megtalálni a neten olyan egyszerűen. Az világos, hogy 1 milla körüli vásárlásnál 1.25 euro a költség az IB felé, de:
- ha TBSZ-en veszek forintért eurós ETF-et ennyiért, akkor a devizaváltás költsége mennyi a tapasztalatok alapján?
- ha 0.1% az éves alapkezelői díj, azt mikor vonják le és honnan? A számláról vagy annyival kevesebb részvényt vesznek, esetleg eladnak menet közben?
- mi van abban az esetben ha eladom fél év múlva? Akkor mennyi az alapkezelői díj és az eladás költsége a bróker felé? -
Travelos
őstag
Nem igazán értem, nézzünk egy nagyon sarkos példát: nincs semmi pozícióm, de van 1 millám a TBSZ-en. Veszek belőle részvényt 1 milláért, 1 perc múlva eladom 1.1 milláért, veszek azonnal 1.1 milláért egy másik részvényt, 1 perc múlva eladom 1.2 milláért stb...
Nyilván ilyen nincs, de ez működik?
Elnézést az akadékoskodásért, de pár hete beszippantott ez a világ, és fejlődni akarok folyamatosan. A demó számlán sajna cash accountot nem tudok próbálgatni, élesben meg nem akarok sokat szívni.
Itt van pl. egy idézet a netről:
Are There Any Restrictions on Day Trading with a Cash Account?
Yes, the main restriction is that you can only trade with the settled funds in your account. Violating this rule can result in Good Faith Violations and potential account restrictions.
What Is the T+2 Settlement Rule in Cash Accounts?
The T+2 settlement rule means that trades settle two business days after the trade date. This rule is crucial for understanding when your funds will be available for new trades. -
Travelos
őstag
Előfordulhat, hogy a hirtelen nagy árfolyamváltozás miatt napon belül el kell adni egy adott részvényt. Meg tudnátok mondani, hogy a TBSZ számlán erre vonatkozóan milyen szabályok vannak?
Illetve, hogy a számlán nyugvó pénz esetében jár valamennyi kamat, ez a TBSZ esetében is így van, vagy csak a főszámlán? -
Travelos
őstag
A fő számla és a TBSZ is forint számla alapból. Ha közben keletkezik dollár a fő számlán ügyletekből, akkor a dollár átvezethető a TBSZ-re anélkül, hogy forintra váltaná az IBKR automatikusan?
Tehát többféle devizában is lehet a számlán tartani pénzt mindkét számla esetében?
És ha igen, akkor egy tranzakció során melyikből fogja azt kiegyenlíteni? -
Travelos
őstag
Közben rájöttem, hogy a nemrég nyitott TBSZ kicsit korai volt, mert most nem sokat tudok rátenni, így semmi értelme, mert a számlavezetési díj több lesz, mint az adókedvezmény. Mivel még nem kereskedtem rajta, csak rávezettem egy kis pénzt, gondoltam most megszüntetem, és majd valamikor jövő évben nyitok egy újat. Igen ám, de a TBSZ-ről nem lehet kiutalni, nincs ilyen gomb, pedig akkor automatikusan megszűnne. Semmilyen más lehetőséget sem látok a zárásra. Szerintetek?
-
Travelos
őstag
válasz
Blaymoira #362 üzenetére
1. Értem, köszönöm. Tehát akkor ez a fajta számla igazán aktív kereskedésre nem való. Azt is olvastam tegnap valahol, hogy az eladás után az összeg nem lesz azonnal jóváírva, csak a T+1 napon. Hosszútávú befektetésekre viszont nagyon jónak tűnik a 15% adókedvezmény miatt, pl. ETF-ek. Ami még kérdés nekem, hogy a TBSZ-en a műveletek költsége a főszámláról lesz levonva, vagy valamennyit rá kell hagyni a devizaváltás, kereskedés és számlavezetési költségek miatt? Magyarul a TBSZ-en az elérhető teljes összegre kiadhatom a megbízást vagy nem?
2. Lehet nem jól fogalmaztam. Nem simán az order type-nál levő megbízásról beszélek, ott nyilván látom a STOP LIMIT típusút. Hanem pl. egy vételi megbízás során alul van olyan, hogy ATTACH ORDERS, ahol a STOP LOSS résznél megadható egy érték, aminek elérése esetén azonnal zárja a pozíciót. Itt csak piaci áras megbízás van a Client Portálon, nincs Limit áras. A mobil alkalmazásban meg van azért. Ez állítható valahol? Nem nagyon találom. -
Travelos
őstag
Mint kezdő, szerencsétlen, elveszett kisbefektető, lenne néhány apró kérdésem:
- a fő számlám margin típusú, de azt olvastam valahol, hogy a TBSZ viszont cash típusú, bár ez sehol nem látszik a beállításokban. Ennek van valami jelentősége? Van valami korlátozás az elérhető ügylettípusokban a TBSZ esetében?
- jól látom-e, hogy a vételhez csatolható stop loss megbízás a Client Portál és az IBKR Desktop esetében csak STOP típusú lehet, míg a TWS és IBKR Mobile esetében lehet STOP LIMIT típusú is? Ennek semmi értelme. az IBKR Desktop bejönne nekem, de így elég problémás. Nem lehet ezt valahogy bekapcsolni? -
Travelos
őstag
válasz
Simulacrum #309 üzenetére
Miért kell a kereskedés előtt váltani? Automatikusan nem váltja át vásárláskor?
-
Travelos
őstag
-
Travelos
őstag
A stop ár az aktiválási ár, a limit pedig a teljesülési, ami eladásról lévén szó, kicsit lentebbre volt állítva a stophoz képest. A gép előtt ültem, ugyan esett az árfolyam, de messze volt még a stop érték, így elvileg nem aktiválódhatott volna a megbízás.
Ami még felmerült bennem, hogy ha van egy számomra nagyon jó vételi ajánlat a bookban, ami a stop ár fölött van, akkor eladja? -
Travelos
őstag
Szerintetek az hogyan lehetséges, hogy az eladási stop limitet egy árfolyam még nem érte el felülről, bőven nem, de a rendszer mégis eladta mindet. Ez valami bug?
-
Travelos
őstag
Az IBKR felületén ti milyen megbízással oldjátok meg a következőt:
ha piaczáráskor veszek valamennyi részvényt, és beállítok pl. egy 2%-os stop loss értéket, akkor ha jól látom csak a következő nap piacnyitáskor veszi ezt figyelembe. De éjszaka lehet, hogy 10%-al esett az ár, és a nyitáskor nyilván azonnal eladja, de így már 10%-os veszteséggel. Mit nem csinálok jól szerintetek? -
Travelos
őstag
bocs még egy kérdés:
3.a vételnél hol lehet beállítani, hogy pl. 2x tőkeáttét legyen? -
Travelos
őstag
Demó számlán próbálgatom a felületet, és lenne 2 kérdésem:
1. a csatolt képen látható, hogy a vásárlásnál részvényenként 0.005 USD van felszámolva, ami teljesen megfelel a díjszabásnak, az eladásnál viszont magasabb ár van, az hogyan jött ki?
2. ha ugyanabból a részvényből veszek 2 különböző időpontban, akkor a portfóliónál már csak a kettő összegét látom, és ha el akarom adni egy részét, akkor hol lehet beállítani, hogy melyik csomagból adjon el? -
Travelos
őstag
Ez a fedezet dolog nekem még magas, de nyilván belejövök majd. Ezért is nyitottam demo számlát, csak valamiért nem tudok belépni a TWS-be meg a mobil appba. Bár az IBKR fórumán olvasgatva úgy látom október 2 óta másnak se nagyon megy a paper trading a TWS felületen. Ha ez így marad, akkor marad a portálon való belépés, amíg meg nem oldódik. Alap dolgokra állítólag mindegy melyik felületet használjuk, csak így össze se tudom hasonlítani őket.
-
Travelos
őstag
Két apró kérdés
:
1. Mit jelent az, hogy a TBSZ havi 2000 HUF-os díja lekereskedhető? Ha veszek havonta egy részvényt 2000 HUF-ért, akkor meg is vagyunk?
2. Szerintetek miért nem tudok belépni se a TWS-be, se az IBKR Mobile alkalmazásba? A portálon pedig beenged ugyanazzal a felhasználó/jelszó párossal. Demo számlám van jelenleg (Paper trading). -
Travelos
őstag
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek.
Van még pár apró kérdésem, ezeket felteszem ide egyszerre, és holnap jövök folytatjuk- be lehet-e stoploss limitet állítani az IBKR-nél?
- premarket vagy aftermarket kereskedés elérhető-e?
- a számlán nyugvó pénzre adnak-e valamennyi kamatot?
- online chart elérhető-e, azaz késleltetés nélküli chart?
- a költségtáblázat elég hiányos az oldalukon, mennyi lehet a részvényeladás díja és a devizaváltás díja, ha forintért veszek pl. amerikai részvényt/ETF-et? Függ-e a váltás díja a napszaktól vagy attól, hogy hétvége van-e?
- létezik-e belépéskor kétfaktoros azonosítás? -
Travelos
őstag
válasz
powerwade #35 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon jó hír
Tehát akkor ott van a zseton a forint főszámlán. Ezek után nyitok egy TBSZ-t, valahogy átvezetem oda a forintot, és bejelentem a NAV-hoz. Innentől jön a kérdés:
ami nem teljesen világos, hogy ha akarok venni egy amerikai részvényt, akkor ahhoz dollár kell. Tehát ez esetben valahogy váltani kell. Ezt a vásárlás előtt meg kell tegyem vagy a vásárláskor ez magától megtörténik? És ha igen milyen költsége van ennek? Van ehhez valami táblázat? -
Travelos
őstag
Köszönöm!
Akkor még visszatérve az utalásra kicsit:
gondolom az IB-hez utalás egy nemzetközi utalás lesz egy forintszámláról, ami elég drága, csomagtól függően. Létezik valamilyen olcsóbb megoldás? Pl: olvastam róla, hogy ingyenes Revolut számlát fel lehet kártyával tölteni, és onnan esetleg olcsóbb lehet egy forint utalás az IB-hez? Ez működhet? Esetleg valami más, ha ez nem okés? -
-
Travelos
őstag
Sziasztok!
Még soha nem írtam ebbe a topicba, szóval új vagyok itt, és új vagyok a tőzsdei befektetések világában is.
Nemrég úgy döntöttem, hogy nyitok egy értékpapírszámlát, és kipróbálom magam a tőzsdei befektetésekben. Megnéztem, meghallgattam, elolvastam ezt-azt, és arra a döntésre jutottam, hogy nyitok egy Interactive Brokers számlát (még nem tettem meg). Főbb vonalakban tisztában vagyok a dolgokkal, de van néhány technikai részlet, amit egyszerűen nem lehet összeszedni egy-két website-ról, mert lássuk be, nem olyan egyszerű ez az egész összességében.
Szóval lenne néhány kérdésem, és remélem, hogy az itt fórumozó tapasztalt kollégák választ tudnak adni nagy részükre. Azt is remélem, hogy ezek a válaszok másnak is hasznosak lesznek, ha elolvassák.
Szóval az első dolog:
több külföldi videóban szerepel a lite és pro IB csomag. Magyarországon is létezik ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest