Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
celeron
senior tag
Heló mindenki!
Az a gondom lenne, hoyg vettem egy E5200-as DC-t, és most 2,8 GHz-n megy. (12,5 a szorzó). Megpróbáltam hogy legalább 3 Ghz-n menjen, de nem ment.. vagyis a gép elindult, és kiírt valamit, (megpróbálom idézni R520 XL bla bla, és nem mozdult a gép). Namármost, zseniális elmémmel rájöttem, hogy ez a videókarimat jelenti, ami R520-as chippel szerelt. Talán kevés neki a tápom? Ami ugyan 450 W, de noname..
A másik kérdés. A memóriáim "elvileg" 1066 Mhz-sek, és az Everest 800-asnak ismeri fel, ez miért van
-
lipi67
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
ddr2 800MHz,1,8V------Ezen felül vagy borsos árat fizetsz a plusz teljesítményért(és plusz fesz)vagy kva szerencséd van.A többség840-900között elmegy.1066-os ramok 1000-1200között(átlag)Jobb memóriát nem kapsz,ill.borsos áron!!!!S azért mert 1333,a memóriától ne várd.Szinkronban a legerősebbek a ramok(superPI-vel nézd meg!)Nálad most 333-as azFSB,így 1:1-ben666-on mennek a ramok.Magyarul:egy 667-es rampár simán kiszolgálná.Ezért vannak a visszaosztások,de a túl magas(1:1,66 , 1:1,2)nem nyerő.Próbálj alacsony visszaosztással 1000körüli eredményt elérni(szoros időzítésekkel ha tudsz)és 100x többre mész vele!!!!
Nálam a reaper 1150-es(PC9200-as)ramok is 1000-ren mennek(van,h annyin sem,tuningtól függ)A max amit kihoztam belőlük 1300MHz felett volt valamivel,de értelme egy szál se..Ahoz 1:1-ben 650-es FSB kell(lapom 560-at tud) és 5,8GHz felett kellene menni a procinak.Viszont 8x500-on szinkronban(1:1)1000-ren mennek és minden ok
Nem,nem véletlen,és nem is más procinak szánták.Ilyen tuningpotenciával rendelkezik a procid.S miért jó nekik?Minden ársávban uralkodnak.Ha"simán"azonos is lenne 1-1 (AMD/INTEL)proci,a tuning mindíg az Intel javára billenti a mérleg nyelvét.
-
brownus
veterán
akkor jó
marad így!azt úgy értettem, hogy miért jó az intelnek, hogy kiad egy ilyen procit, amit én felhúzok 333*10re? miért nem adja el eleve nagyobb fsb cpu-nak? vagy ez még a 45nm gyártás elején lehetett és nem vacakoltak a válogatással? és kifogtam egy jó tuning potenciával rendelkező darabot?
viszont lefogom cserélnem a ramokat... legalább 1200-okra vagy 1333-ra, nem tudom a mostani ramokat meddig lehetne húzni, de ha a proci így bírja akkor megérdemli, hogy a ramok is 1333-on menjenek

-
lipi67
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
Szia!
A FESZ ÉS A HŐ IS NEVETSÉGESEN KEVÉS!1000évig hagyhatod így.Tudna többet is,de minek?3,3GHz-en nagyon optimális.
Hogy képzeld el?Ez nem csalás!Ott írja CPUZ.Van egy 8600-os procid.Persze"kicsit"más(proci utasításkészlete)de semmiben nem fog jelentkezni.Cikket nem tudok,de nem is fontos,hisz mindíg az adott rendszert nézd.Futtas le pár superPI-s 1-2-4-8-16-32 M-es tesztet,s vetsd össze azonos órajelen ketyegő 8xxx-szel.(a memóriák is.uolyan órajelen és időzítéssel kel,hogy legyenek.)Sajna én most nem tudom Neked,Szombathelyen vagyok,s itt csak egy p3,egy 4300-as és egy Acer 5720Z noti van..
Bagira01: Gondolod,hogy nem néztem
Kvajó!!!!Itt az a"baj",hogy olcsón kellett gyorsan egy gép,s 1be vettem a ph-n a procit,tx2-es hűtőt és az MSI p35 neo 3-at.na..Ő(MSI) a "bajok"okozója.(kva nehéz kitalálni
)Viszont a cél az volt,hogy egy 3850-es vga-t kihajtson,amit 8x325-ön maradéktalanul meg is tesz..
Azzal a procival kben ni lett?Prájmolni mennyin tudtad,hogy ne forrjon?-vaddisznó még él?-
-
Bagira01
veterán
válasz
19balazs86
üzenetére
Q6600-am már volt 4 db is. A mostani eredményem e2140-el már top1 listás eredmény, csak nem küldtem még be.
lipi67:Nézd csak a linkelt listába ott egy szerény e4300-as eredményem is
-
brownus
veterán
Szia oc master

ehhez mit szólsz? -> e5200@333*10 ma este növelem egyel a cpu szorzót.
ha prime stabil és nem melegszik akkor hagyhatom így, nem? most 32C fokos, hosszútávon nem fogja a proci megsínyleni?!? mert nagyon élvezem, hogy egy 800 fsb rendszer helyett 1333-on fut minden
mivel nem sok tapasztalatom van oc terén kicsit félek még feljebb menni (400 közelébe), ezt, hogy képzeljem el? hogy valójában ez nem is egy e5200 hanem egy e7 vagy e8000es széria kicsit butább változata amit eladtak e5000es széria tagjaként és most itt "szárnyal"? hogy van ez?
elég ha adsz egy linket ahol ezt leírják! -
19balazs86
tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Azért az E2140-esek elég mázlista példányok, ha ezt a listát +nézed akkor nagyon sok E2140 van, köztük a tied is

Neked tényleg csak E8500-8600-osra vagy Q-ra érdemes váltani... -
brownus
veterán
ma már nincs kedvem, de holnap megnézem 3,6 is...
-
brownus
veterán
kb 15 perce megy a prime95 (torture test, small fft) 333*10@3,3GHzen 1,264V-al, a ramok meg 1110-en... mindjárt megemelem a szorzót 11-re. proci 56C fokos csak
hogy a francba bírják ezek a procik, hogy 66%al nagyobb fsb--vel mennek?? hosszútávon megsínylené? még kipróbálom a 11es szorzóval aztán vissza állítom 12,5*266-ra.
super pi 1MB: 16 mp alatt:d
-
pudzola
csendes tag
Üdv!
Mi a tapasztalat a E5200 procival? Nekem 1280*1024-be kell h menjenek a játékok közepes vagy magas grafikán. Egy HD 4670-es videokártyát vennék hozzá, hogy éreznék együtt egymást? Esetleg vmi tipp h milyen alaplap lenne jó alájuk olyan max 15 ezerig? Figyelembe véve azt is h esetleg húzva lenne 1 picit a proci, de majd ha csak nagyon muszáj lesz már.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Kiskokó
veterán
Nos feledtébb érdekes a dolog.
Nálam ctrl+f1 megnyomása után SEM található meg a CPU szorzójának beállitási opciója.
(képen a legfelső) KÉP
a képen látható adatok nálam is mind stimmelnk kivévehogy az első nincs nálam pedig azalaplaom manualjaból való a kép
Amikro a ram szorzó nem auón van hanme 3 ra rakom ami kerek 800mhz akkor nem idnul el a gép.. ha 2.66 ra rakom ugya az 677 mhz körül van akor elidnul de vissazáll eredetire.. ha nagyobra rakom avgy autora akkor 888mhz de akor is eredetire áll vissza..
a ccpu feszültség 1.275 re állitva.. Egyzserűen nem értemi lehet mrá a baj .. gondlom a cpu szorzóval lehet vlami baj de hát nekm az nicsn ott... de mirétt ?a képen látottakal nekem csak annyi az eltérés hogy nekem a cpu normal vcore nem 1.3875 hanem csak 0.8***-ot ir..
-
Kiskokó
veterán
ne szedjek le hozzá uj drivert vagy biost vagy valamit ?
-
Kiskokó
veterán
okés megpróbálom
hát nemtom pont az alaplapot nem én választotam ahem csak ajánlották hogy ez jó lesz nekem és kész.
mycso : értem
vagyis nem XD
most nagyon tudatalnnak fogok látszani mivel az si avgyok de mostmrá teljesen összekavarodtam.szal kezdjük el valaki maygarázzal el
kezdjük
mi is az az FSB pontosan ?
Miért vanank ilyen szorzók?
a memória Mhznél mienk van szorzó ?
stb -
Kiskokó
veterán
ez mit takar ?
GA-945PL-S3P (rev. 6.6) is able to boot with Intel® Core™2 Duo supporting FSB 1333MHz (OC) ??? -
Kiskokó
veterán
Hello
közben megtaláltam köszi de még mindig nem megy
brownus segitett beállitgatni de nem megy.
amit felsoroltál 3om opció mind a 3 kivan kapcsolva
a többi beállitás pedig a képen
[link]
ezekután is még mindig ha elidnul a gépvisszaáll alpaértékre.
van még egy túlhajtásos everest riportom.
[link]Mi lehet a baj ?

Szerk . igza a képen a memória frekvencia 667 de ez 888-ra állitodik miután bekapcsolom az opciót hogy tudjam kézileg állitani az FSB-t 266ra meg a PCi-t 100-ra.szerk. a CPU szorzót nem találjuk esetelg nemtudo hol lehet azt beállitani ?
illetve windows alá valami program aivel meglehet odlani uyganezt mint a Biosban ?
és külön CPU ventillátro sebesség állitgató progi van ? -
Hoosie
csendes tag
Az normális hogy e5200 alapfeszen nem indul el 250es FSBvel? a gyári 200Mht tehát 25%os tuning, postnál kihal, következő rebootnál kiirta, hogy 3Ghz majd közölte hogy ismeretlen cpu és frissítsek biost...aztán pár boot után nagynehezen sikerült visszatölteni a gyári settingset mert megfagytam biosban is már...
létezhet, hogy ennyire gyengén húzhatót fogtam ki, vagy én szúrtam el valamit? -
brownus
veterán
-
brumesz
aktív tag
üdv
lenne egy kérdésem.kinéztem magamnak jól egy e5200 procit,meg egy Asus P5B-VM DO lapot,aztán elbizonytalanodtam.a lap Intel 965G illetve Intel ICH8 chipes.menni fog ez a 45nm-es procc ebben a lapban?előre is köszi! -
Bocaa
senior tag
Hát nagynehezen kisajtoltam a legjobb alapfeszes beállítász 4-4-4-12 be ami 3.3 ghz(12.5*270) Ezzel még stabil a drop után 1.168 a fesz a max tune amit mertem neki adni az (12.5*300) de ehhez már" irreálisan" sok volt kellett 1.28 drop után 1.222 volt asszem

-
brownus
veterán
válasz
Bluegene
üzenetére
max fsb amit eddig próbáltam 333 volt, azzal ment stabilan. 333*9 1,3V-al, de ez még a ep31-ds3l lappal volt.
ez az asus fesz emelés nélkül, vdrop kikapcsolva, 266*12,5 megy stabilan, de este megnézem mi a max amit kitudok hozni belőlük.
én 14k-ért vettem másfél hónapja, én nyertem:d
-
Kiskokó
veterán
Valaki help a fentebbi HSZ-eimre.
am én az én 5200-et 17ért vettem sztem nagyon jó árba volt kb másfél hónapja.
nomeg a 8800-amat 27ért azse volt rossz ár nem ? -
Osynho
addikt
Jaja. Amúgy érdekes, hogy pl a 2000es sorozat magasabb fsb-ket bírt. Biztos, hogy az Intel keze van a dologban, mert nem akarta ugyanazt, mint mikor a kis 2140-ek minimális fesszel 100%os tuningot mentek és alázták a drágább core2eseket.
Etől még jó cucc ez az E5200-es is, énis tevezem majd cserélni a 2180amat, mert sajna nemmegy 3ghz felett sehogyse emberi feszültséggel 
-
Bocaa
senior tag
ugylátom ez a proc annyira lesz kelendő mint az E1000 széria mivel nem übertune. Igaz hoyg nekem elég a teljesítménye és 12*240 ben megy szépen alapfesz.Tehát nem érzem fontosnak ,hogy E7200-t megérné venni. Max akkor ha valakinek megér +5k-t a max 15% teljesítmény különbség

-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Nem nagyon követtem mostanába az e5200-at tuning téren. Kérdés az lenne ha most vennék 1-t mekkora az esélye h a 8x450-et 1,36v-on vigye vagy a 9x400-at

-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
nos arra jöttem rá hogy beállitotam kézileg elmentem abisoba.. indult a gép akkor nem volt változás aztán vissazléptem a biosba és a beálitások megamradt de kiszürkültek és a cpu állitási lehetősé kikapcsota magát. hiába raktam enabledre és állitomaa be az értékeket. amikro ujra beléptem a biosba az értékke megovltam de maga hoyg engedélyi a kézi állitás az disabled. ez mié ?
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Nos elösször csak csináltam én.
a pci-t 100 ra raktam az FSB-t meg 300-ra
Nézemaz evrestben desemmi.. mivel alaphangon 1200mhzen megy a proci? ez most azt jelenti hogyha játszok és beindul a proci akkor fog begyoruslni arra amire állitottam ?szerk
vagy én ezt nemértem hogy műxik hogy cpu órajelnek midig 1200őt ir ... játék közben begyorsul vagy mi? mellémeg odavan irva hogy 2500. mostkakor ha játszok 1200 vel vagy 2500el megy ?
bocsi a tudatlanságomért -
Kiskokó
veterán
válasz
Hunter2
üzenetére
Hello
A ram szorzónak mennyit állitsak be ? vagy hagyam auton? nemtudom mennyi az alap.
Am van a biosba olyan hogy
CIA 2 : CPU Intelligent accelerator 2 maximalizálja a cpu teljesitményét.
és olyan hogy O.C. fsb 1333 core2 cpu ez meg ugye az FSB-t 1333la állitja ezek külön opciók? huzzam inkább saját magam vagy inkább csak kapcosljam be a kettő közül valamelyiekt?
köszia segitséget. -
kulerr
őstag
válasz
TheImperator
üzenetére
igen fel lehet húzni.
a 7xxx-es és a 8xxx-es procik elvileg magasabb órajelet képesek elérni tuningban, ezért azt kell eldöntened neked mire kell és mennyi pénzed van rá. Az, hogy miben és mennyire különböznek arra nagyon sok pro és kontra érv van, ezért ebbe ne menjünk bele hiszen oldalakat el lehet róla irogatni.(az órajeltől eltekintve a gyorsítótár és az utasítás készletben különbözhetnek)
A lényeg ha általános felhasználásra szánod akár az 5200-es is jó választás lehet és játékok terén sem fog alulteljesíteni... -
TheImperator
csendes tag
helloka!
szeretnélek megkérdezni titeket, hogy fesz emelés nélkül, egy jóféle hűtővel (léghűtés), és egy gigabyte ga-p35-s3-as, biosfrissített alaplappal karöltve fel lehet-e tornászni jó eséllyel egy e5200-ast 3ghz-re? és tovább? mi az általános tapasztalat? és ha fel lehet, az melyik drágább procival teljesít egy lapon kb? ezen kérdésekre várnám szíves válaszaitokat, és hálásan megköszönném
a karácsonyi vásárlásom tárgya és annak megvétele, ill. annak eldöntése forog kockán 
-
Kiskokó
veterán
Hello
Van egy E5200-as procim és szeretném húzni. de soha nem csináltam még iylet.
Valaki segitene? Biosból lőjjem vagy valmi progival windowds alól ? Illetve ha húzom meddig huzahtom ezt? és feszültséget stb ilyneket is állitanom kell ha igen mennyire ? köszi a segitséget.ugyan aza z esteem mint pár HSz el feljjeb 1338-ban. köszi
-
Chaser
legenda
válasz
19balazs86
üzenetére
És fele akkora fogyasztással

-
Laslow
senior tag
Mire számíthatok az E5200 gyári hűtésének hangjával kapcsolatban, ha a viszonyítás egy Sempron2600+ gyári hűtése?
-
19balazs86
tag
Ha sikerül bebootolni, akkor tudom ajánlani az Orthos-t small fft (legfelső)-vel teszteled gyorsan kidobja h van-e hiba vagy sem, de elég kb csak 20-30 percig is h fusson hibátlanul, akkor már teljesen +lehetsz elégedve sztem. Közben nézheted a hőfokot is.
Ha hibát dob rövid időn belül, akkor még emelsz 1 kis feszt. -
Hunter2
addikt
1.PCIe-t 100-ra fixálod
2.FSB-t elkezded emelni (sztem kezdheted 266-nál)
3.Ram szorzót úgy állítos be hogy nagyjából az üzemi frekvenciáján legyen.Ha olyan FSB-t állítasz amivel már nem indul el vagy nem stabil akkor lehet a procinak feszt adagolni, a helyedben max 1,35v-ot adnék neki és azt is csak normális hűtővel.Ilyen pl a CM Hyper TX2.
De egyébként bármilyen tunninghoz csak normális hűtővel szabad nekikezdeni, ami gyárilag az E5200-akhoz van az felejtős ebből a szempontból.Akkor már egy normál magasságú gyári intel hűtő is jobb választás. -
Hoosie
csendes tag
Nah sikerült beüzemelnem nekem is a gépet és egy 5200 dobog a lelkében asus p5kpl-cm lap társaságában gyári hűtővel...

hogyan kezdjek hozzá a tuninghoz? a részletes tutorial csak amdhez volt írva :/
-
brownus
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
milyen fsb-vel?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
fogalmam sincs, ki kell próbálni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
hát sokmindentöl.
egyébként meg 3.4ghzhez már illik egy kis +feszt adni a procinak pl egy 1.250-1.275t.
-
Dark KillerX
addikt
Az mitől lehet,hogy ha beállítom a procitam 3,4Ghz-re,akkor Win betöltése közben lefagy?(Msi P35 NeoF alaplap,2Gigabyte 800Mhz-es Ocz ram,gyári hütés,gyári Bios,gyári feszültség értékek)
De 3,35Ghz-en atomstabil gyári hütéssel.. -
labuwx
tag
válasz
Hunter2
üzenetére
Az lehet, viszont megtaláltam a VID alapértékét: VID1-->VID7=1 VID0=0.
A proci dokumentációjában van egy táblázat ahol le van írva, hogy mien VID értékeknél(0, 1) mennyi az alapfesz. Az egyetlen gondom, hogy a VID érintkezők közelében nincs se Vtt, se Vcc (a nulla), egyedül a VID7-t lehet zárni Vcc-hez, de ha VID7=0, VID6-->1=1 VID0=0 akkor a lap 0,825 voltank látja az alapfeszt aminek a tuning szempontjából semmi haszna. Ezért kellene leszigetelni a proci pin-jeit, csak nincs ötletem, hogy mivel.
Már akkor tudtam, hogy lesz E5300, amikor megvettem az E5200-t. Szerintem az E5300 ár/érték aránya nem lesz olyan jó mint az E5200-é, mert az a 100mhz-t még az én antituning lapommal is be lehet hozni. Akinek van +pénze, az kölcse hűtésre, lapra stb mert az többet ér. -
brownus
veterán
válasz
Hunter2
üzenetére
még nem, de szimpatikus első ránézésre, annyi a különbség, hogy 13 a max szorzó? így 2,6ghz. gondolom ezt is lehet húzni mint a 5200-kat!?
más: lecseréltem a giga ep31-ds3l lapomat egy asusra, és hasít a drága.
most 1,25V-al, 266*12-n megy de játszottam vele egy picit tegnap este és ment 300*12 is 1,3V-al. simán. (sztem a 333*11/12 is)
gyári hűtővel, és úgy, hogy nem volt otthon ezüst pasztám, és csak vissza raktam a gyári hűtőt! 38C/60C volt. természetesen ma kerítek valahonnan pasztát...majd írom a tapasztalásokat

az FPO-ból mit lehet kideríteni?
más2: amin majd beszartam, de lehet csak túl paráztam a dolgot
az asus lap alapból 1,5V-ot adott a procinak! a cpuz szerint. gyorsan beléptem a biosba, ott auto-ra volt állítva minden, és érdekes, hogy 1,25V a minimum fesz amit lehet adni... (a giga lapban asszem 1,2V volt) végülis mindegy mert minimum 3,2GHz-en fog járni a proci. teljesen más a biosa, kicsit kuszábban tűnik de majd megszokom.... de lehet állítani on/off-ra vdropot, ez tetszik. -
labuwx
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mennyi az E5200 VID által beállított alapfesze (tízezred volt pontossággal) vagy, hogy melyik VID-eket zárja 0-ra ill. 1-re? -
Dare2Live
félisten
válasz
brownus
üzenetére
Én 400-1000-2000es papírral szoktam, mindegyikkel kb 3percet.
konkrétan:
-400assal addig míg ki nem egyenesedik. Ilyenkor a szélén már 100%ban csak réz vana közepén meg épp elkezdett kopni a nikkeles rész.
-Folytatom ezressel amíg gyak teljesen eltünik a közepéröl a nikkeles rész. Ezzela lényeg nagyja megvan de
-én folytatni szoktam 2000es polirpapirral is ettöl lesz tökéletesen egyenes, olyan mindha tükör lenne.Evvel a modszerrel eltüthethető a rendszerszeresen előforduló proci tok görbeség (intel procik 99% görbe) + kiveszela hőhidbol egy nagyon rossz hővezető nikkel részt, a hütő közvetlenüla procin lévő rézkupakkal fog érintkezni.
Van egyébként mégegy módszer erre az, hogy teljesen elszeded a kupakot róla de ezt senkinek se javaslom, míg polirral még egy procit se sikerült elkurnom addig kupaktalanítással már igen.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nemrég raktam überbudget PCt 12.000Fts X2-5400el, legocsobb alaplappal.
A tapasztalatom az, hogy tuning nélkül kb ugyanazt tudják, kicsit talán gyorsabb az AMD. Itt most nem elfelejteni, hogy az AMD +300mhzn fut.Tuningtol nem sokat vártam aztán jól meglepődtem. Végét nem néztem meg de BOXos hütővel ment 3.5ghztet minden erölködés nélkül.
Szóval egyaltalán nem egyértelmű az intel fölény. Alapon AMD olcsobb+gyorsabb! húzva meg ugye mindig ki kell fogni....
Mindenesetre az tuti, hogy aki huzza annak nagyon nem éri meg E8XXXes procit venni...apropó amiért jöttem:
Ugye nagyon görbegurba volt az E5200esem alja, megcsiszoltam most ilyen:
[link]-9Ct jelent az a 140ft befektetés. Megérte.

-
válasz
blackvinyl
üzenetére
E5200 minden szempontból többet ér.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
blackvinyl
üzenetére
Egyértelmú,hogy az E5200

-
blackvinyl
tag
Skacok melyik ér többet (nem tudás!) D950 - E5200? Köszi
-
D@ni88
addikt
Valaki nem akar 6550re cserélni egy 5200ast?

-
kpal
nagyúr
Egy e5200-al és 2 gb ddr2 ramal kilehet hajtani egy 8800 ultrat oc ?
-
Viewsonic
aktív tag
e5200 @ 4400mhz sajnos 3dmark06 proci teszt2 nel kifagyott

[link] -
brownus
veterán
-
brownus
veterán
mivel már a lap (ep31-ds3l) eladását fontolgatom be linkelnék/írnék pár új dolgot ebbe a topikba is hátha tudtok segíteni mert van ilyen lap tulajdonos is

innen - Gigabyte P31/G31 alaplapok:
Ki találkozott ezzel a jelenséggel, hogy:
fesz és fsb emelés után, 266*10 vagy 266*11/12 (1,3V) prime stabil mindegyik beállítással! DE újra indítás után alapba állítja az fsb-ét! a ramok 266*4re vannak lőve a biosban, pci freki 100-ra. a vga kártya "fast"-ra.
tehát a proci bírja a tuningot, az alaplap is, memóriák is. marad a táp vagy egy titkos beállítás a biosban amiről nem tudok... ezzel szenvedek már 1 hete...
szerk: ocnet-ről
Many of the EP models are having issues. The E is supposed to stand for energy efficient, so apparently somebody decided that being able to change the vcore would be a bad idea
nem akarok lapot cserélni...most olvastam egy külf. fórumon, hogy az is elfordulhat, hogy a CMOS beállításokat nem menti el, mert gyenge az elem, de akkor miért csak az fsb-ét állítja alapba?? a többi beállítás marad. meg a ramokat rakja vissza auto-ba. még 1 hónapos sincs a lap... rev 1.0-es, lehet ott figyelt a polcokon egy éve...
más valakinél ugyanerre a problémára ez volt a megoldás:I was having a similar problem with my P35-DS3L earlier today, since I recently purchased an external HDD. My problem was having Legacy USB enabled in bios, and disabling it fixed my problem. komolyan beszarás.... igaz, ez nem EP...
szóval mégis az alaplap a gyenge láncszem a sorban...
-
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Az E8400at már 3.3 körül hozzák, nem kel ahhoz 3.8. Nyílván cacheintenzív helyzetekben a jóval magasabb órajel sem kompenzálja a hiányt. De szerencsére átlag felhasználásban, játékoknál ilyen nem sűrűn van.
19balazs86
Egészen addig, amíg nem masszívan párhuzamosított feladat nincs. Olyankor hiába van 2 mag akár 4GHzen ha a túloldalt 4 mag van 3GHzen. -
19balazs86
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Igen sőőőt én még azt is +merem kockáztatni h a 8500 és 8600 széria még az X4eseknek is csúnyán feladja a leckét

-
-
Balage21
tag
Segítsetek dönteni.
E5200 vagy XP 5600+?Árban egyforma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Ubuntu Linux
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Építő/felújító topik
- Star Citizen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 13 Pro Max Blue 256GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)Viszont a cél az volt,hogy egy 3850-es vga-t kihajtson,amit 8x325-ön maradéktalanul meg is tesz..

. Asszem én lemondtam az e5200 projektről, nem bírnék ilyen alacsony fsb-ket elviselni
Örülj, h felismweri azta procit. De próbálkozz magasabb fesszel, hátha.
Feszt manuálisan adjál.

e2140 1,36v-on 8x450 prime stabil 
Nekem is ez segítette hasonló problémán 
Karácsony után talán...