- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Meglett a ludas a tuning bajaimnál.
A rohadék kingmaxok, szerintem mindenféle arányú viszosztást viselnek el.
Most 4:5-ben vannak 802Mhz-en, és prime stabil. Semmi mást nem állítottam el, csak ezt.Ajjaj, RAM csere lesz itt. Nem is tudtam, hogy a visszosztásnál még erre is figyelni kell.
Nem hiszem hogy azért az 50Mhz túlhozásért volt rossz. 853Mhz-en ment eddig. De volt hogy 960Mhz-en is szépen futott. Tehát a visszosztással lehetnek gondok.Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalatai?
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Vettem egy E5300-as proccot. Egy Gigabyte GA-P35-DS3L lapba tettem.
Amikor először elindítottam a gépet 2.1GHz-en futatta a lap a procit.Persze ha kézzel beállítom, akkor megy simán "alapórajalen", sőt még feljebb is, de gondoltam azért rákérdezek, hogy miezmá.
Jah ha már itt vagyok még valami, a lap a procinak 19 fokot ír ki amikor indítom a gépet, ami egy 24-25 fokos szobában igen szép...
Utána sem megy nagyon 30 fok főlé, pedig passzívan hűtöm. 20 percig terhelve éri el a kb 40 fokot.
Gondolom alul mér az érzékelő, a kérdésem az hogy ezzel mit tudok csinálni, a másik pedig, hogy ha semmit, akkor kb mennyit adjak hozzá fejben hogy megközelítőleg valós értéket kapjak? -
darál0w
Jómunkásember
előző hszek alapján nem éri meg AC freezert CM tx2re cserélni.az a -3-4 fok semmi sztm.
rendelek egy CM hyper 212t akkor.
és itt megint megragadnám a lehetőséget
elado AC freezer 7 pro1 hetes
-
zoo8800
veterán
válasz
kicsigeri #3183 üzenetére
1,3V, 63 fok, 1750 RPM TX2-vel.
1,23V, 61 fok, 1600 RPM gyári töpszlivel. (nekem, #3062)
Nem győztél meg, de nem olyan rossz.Köszi
Asus V60. Ez tetszik még, de elmarad a 212-től. Freezer Extreme továbbra is kérdéses
Apropó, a Te szarod mit tud 1,23V-n?
lehetséges...de ezt nem tartom hangosnak. (ez válasz az ez utáni hsz-re, ha vki nem értené...)
-
zoo8800
veterán
válasz
colin81 #3175 üzenetére
Hyper 212 teszt, nem tudom, olvastad-e...
kicsigeri
-
colin81
tag
fáj a szivem 24 fok van és alapon [link]
-
-
darál0w
Jómunkásember
bár még most se tudom mit csináljak.
ki használ itt tx2t és ki freezert?
melyik a jobb hűtésilega hangja nemérdekel.
-
darál0w
Jómunkásember
teljesen ugyan az sztm.
-
tzsolesz
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
viccet félretéve vki vegye meg
-
Speed®
titán
válasz
zoo8800 #3140 üzenetére
Nem nagy szám, vannak nála jobbak. És szívás felszerelni, lapkivevős.
E2160@3GHz/1.4V procit 700rpmes 12essel megtámogatva 60°on tart.
Ja, venti rögzítése kizárólag homemade, nincs rögzítő hozzá..szivatós..
Ha hasonló hűtőben gondolkodsz, keress Ninja Plus Rev.B.-t inkább -
zoo8800
veterán
Vajon egy ilyen mit tudhat? Rohadt nagy dög, az biztos. És kuss is lesz talán a gépben
Mindjárt átköltözök a topikjába.darálow
nekemnekemnekem -
Auratech
őstag
válasz
denieBoy #3128 üzenetére
Köszi a dícséretet!
Az összes műszaki adat, ami itt felmerül kell, hogy valamilyen célt szolgáljon. Legroszabb esetben a teljesítményadatok önmagukban lesznek örömforrássá és motiválnak a továbblépéshez. Ez sem rosz, mert a tapasztalatok nekünk spórolnak időt és alkatrészeket.
Ezért minden érdekel, ami itt leírva van, akkor is, ha öncélúnak tűniuk sokszor a teljesítényadatok hajszolása.
Tudjuk, hogy ez a proci jó és ki is derült mennyire.A teljesítmény gyárilag alacsony értékről skálázódik, hogy lefedjék a piacot. Nekünk ez jó, mert olcsóba van a proci.
Korábban a celeron-d is 2,4-ről indultak, aztán megjelent a 2,5- egészen 3,06 ig, ha jól tudom.
Amit idáig megfigyeltem, hogy a legolcsóbb kategóriájú processzort a legdrágább EE környékére-fölé lehet húzni, mivel az architektúra ennyire van kapacitálva.
Mi meg csak megengedjük a processzorunknak, hogy kifussa magát -
tzsolesz
nagyúr
válasz
darál0w #3133 üzenetére
Nem állítgatok én semmit TJ max-al, még nem is használtam, mi az?
Ezt a bios-ból olvassa nekem az everest, én megbízok abban is.
Fagy53 Tudom, hogy ez idle, írtam is. De nem hangos terhelés alatt sem a hűtő. Meglehetősen magas a Quad hűtője, így nagyobb felületen tudja leadni a hőt, ráadásul egy 8cm-es ventivel elszívatom a meleg levegőt a környékről, és így nem pörög 2200-on, de ezt majd este megnézem neked. Tudom, hogy nem nagy szám, de a gyári hűtőtől kétszer többet ér, ezt tudom, mert az is volt már rajta.
Tervezek rá egy Hyper TX2-őt.
-
darál0w
Jómunkásember
egy hyper tx2 jobban meghűtené a procit?
mert sokallom ezt a 68 maxot prime alatt. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #3132 üzenetére
Csak az a gond, hogy ez idle, terheléssel van az igazi megmérettetés!
Terhelés nélkül 850-et forog a 2160-as hűtője , néma és 35°C-on tartja a procit.
Kemény terheléssel, nem a Prime95-tel, 2200-as fordulattal megy, de 60°C környékén tartja a procit, hangja persze van rendesen. -
darál0w
Jómunkásember
esetleg vkit érdekel egy 1 hetes AC freezer 7 pro?
olcsoé odaadom
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
darál0w #3131 üzenetére
Na, kicsit elnéztem a dolgokat.
Mert azt csak silent üzemmódban tudja.
Most a bios-ban performance üzemmódban van a CPU fan controller, és így jobban pörög. Azért van így beállítva, mert a stabilitáshoz (3.2Ghz-en) egy pici fesz emelést kell alkalmaznom (1.2375V), és nem szeretem, ha meleg a proci. Úgy a jó ha a kupak 25C-os, a magok pedig nem több mint 30C alapon, mert így load-ban sem vészes.De így sem vészes (1055rpm), a procihűtő hangja szinte nulla.
-
Auratech
őstag
válasz
zoo8800 #3126 üzenetére
Hát épp ez az. A deszka 20e, a ramok 10e, a proci 20e, a vga 39e. a hűtő, táp örökölt a prescottos időkből. Ennyiért egy közepes telefont lehet venni. A monitor meg egy jó meleg 24"-os crt.
A konfig pöpec, de nem került sokba. Az, hogy 3.75-ön megy részben szerencse, részben sok odafigyelés dolga. -
Auratech
őstag
A következő konfigom egy 32nm-es core i7lesz 4 csatornás ddr5- rammal.
Addig elvegetálok ezzel géppel is. Tervem, hogy teszek bele még egy 4850-et, meg jobb ramokat, ami a gpgpu elterjedésével többet hoz, mint egy új konfig. A 2009 a gpgpu ról fog szólni, ami talán megérdemelne egy külön fórumot. -
Auratech
őstag
Hogy mire kell a teljesítmény. Egészen konkrétan:
hd videókat konvertálok pal-mpg2-be dvd-hez.
A munkahelyi gépemen 3.4HTprescott, 1Gram, x600-as vga a félórás mt2 file(panasonic) konvertálása jó 80 perc közepes beállításokkal. Egy dvd 1.5 órás anyga 240perc, vagy több.
A felhúzott 5200-al a 80 perc 25-re csökken. Mivel van egy 4850-em is és a Power Dir7-et használom, besegít a vga is. Így 13 perc a művelet. Ha nem húzok semmit, csak simán alapórajelen megy a konvertálás, 35 perc kell neki. Vagy VGA segédlettel 19.
Szóval 30% időmegtakarítás, hatékonyság. -
Auratech
őstag
Korábban belőttem a 3600-as üzemi "fordulatot" az 5200-amnál. Azóta sokat teszteltem és finomhangoltam a teljesítményt. A minden körülmények közti stabil freki 3750 lett. Érdekes a magfeszültség/teljesítmény/ram időzítés/fsb állapotainak változásaiban észlelni a stabilitás és teljesítmény együtthatóit..
Ha a ramok jobbak lennének, mehetne fel 3.84 ig hasonló feszültséggel. egy picit tudna jobb hűtés javítani, de a feszültség emelésével nálam megjelenik az instabilitás, a maghő emelkedése nélül is. Ezen a frekvencián még szépen együtt fut a cpu-ram és nem melegszik 60 fokig sem. A tesztekben látszik. hogy nem kell szégyenkezni a teljesítmény miatt sem. A nagy cache-t igénylő processzeket kivéve bekúszik a gyári 4magosok teljesítménye fölé. Ennyit megért az a párezer forintaz új procira.
-
darál0w
Jómunkásember
az e5200 eddig majdnem mindenkinek 1.3V vagy alatta vitte a 3500at,ami elég mindenre.minek az a 1.4 vagy 1.5...teljesen felesleges annyit adni neki.
-
válasz
tzsolesz #3112 üzenetére
de félek hogy degradálódik idő előtt.
Kérdés mi az az időtartam ami után degradálódik? 10-5, vagy 3 év? Akármi is, nem fog olyan hamar bekövetkezni (ha egyáltalán bekövetkezik.) Főleg ha nem adsz többet 1.45v-nál. Ha bírja a hűtés, nyugodtan adhatsz a procinak 1.4v-t rövidebb távra.fagy:
1.45V a max, azt még bírnia kell tartósan
Biztos? Intel szerint az már nem a biztonságos (operational functional limit) határon van, az 1.45v az az abszolút max. amit lehet adni neki (az intel doksi szerint.) -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #3112 üzenetére
Mire degradálodik, Te már árkon-bokron túl vagy! 1.45V a max, azt még bírnia kell tartósan, kérdés persze, hogy minek? A 3GHz feletti üzem elég kell, hogy legyen, a játékoknak legalábbis. 3.2-3.5GHz-nél nincs CPU limit egyik játéknál sem, persze tudom 4GHz-en 62 helyett 68 FPS-szel lehet nyomulni, de ez kit érdekel!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3111 üzenetére
Igen ez eléggé érdekes. A wolfdale-kel azért nem vagyok kibékülve mert nagyon kényesek a nagy feszkóra állítólag.
Egy E4500-ast bátrabban húznék az biztos.
pontosan az probléma hogy 1.4V-nál többet nem akarok neki adni ezzel a hűtővel (gyári Q6700 Intel hűtő rézmagos). Végül s nem olyan meleg, de félek hogy degradálódik idő előtt. -
tzsolesz
nagyúr
Nekem meg éppen az a bajom, hogy ez a proci egyszerűen nem akarja a 330Mhz fölötti FSB-ét. Eddig még nem sikerült meggyőznöm arról, hogy nagyobb FSB-én isduljon.
Az én lapomban eddig (P5K EPU)amit elértem az 3.7Ghz 3DMark stabil, és néhány játékkal is elvan, de az igazi kb 3.5Ghz, bár ezen sem tudtam még prime stabil beállítást összehoznom, igaz nem is sokat próbálgattam még. Szerintem a proci a ludas. Mert ez a lap akár Quad-okat is futtat extrém FSB-én is stabilan, ahogyan azt más fórumokon olvastam.
Nem hiszem, hogy egy E5200 kifogna rajta, de nincs kizárva.
-
fagy53
nagyúr
Más ám a P35, most össze tudtam hasonlítani..
A P35 15-20%-kal gyorsabban kezeli a RAM-okat mint a P31. Itt is pofára estem, mert a tömörítések, kódolások miatt, ami ezen a P31-es gépen folyik, éppen a memória sávszélnek van nagy szerepe és ezért ideraktam az 1066MHz-es ramjaimat és annyit tudnak, mint a P35-ben futó 800MHz-esek.
Nekem kész csőd ez a EP31-DS3L. amellett, hogy semmi baja nincs, csak nem nekem való.
americanidiot: hogyne lehetne, az Intel a datasheet-ben 1.45V max-ot ad meg az E5xxx procikra. A BIOS frissítés meg érdekes dolog, majd egy év kellett a Gigának, hogy kiadjon a P35C-hez egy BIOS-t, de csak annyit értem el vele, hogy eddig az 5200-as VID-et 1.137V-nak ismerte fel, most 1.15V-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest