Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Na, az orthos is kivágott 4.09 perc után. (9-es prioritás mellett, a CPU and RAM stresszben)
szorzó 12
strap 266
fsb: 284
ramok: 852Mhz-en.
magfeszkó: 1.375V
iszonyatos. Itt is a CPU0-val vág ki. A másik gondolom menne tovább stabilan.

Több feszt egyértelmű hogy nem adok neki, gyári hűtő van rajta csak, és egyébként is mások már 4Ghz fölött járatják ilyen fesszel, sőtt.

Ennyit bír a lap sajnos.
-
Speed®
titán
SmallFFTs - maximális lebegőpontos műveletvégzés, adat az L2 cacheben, minimális memóriahasználat
In-place large FFTs - maximális hőfok, fogyasztási érték, némi RAM használat
Blend - mindent tesztel, nagy memóriahasználattal (RAMot kirakja lapozóba)
Custom - egyedi teszt, megszabható a szálak száma, memóriahasználat, stb.tzsolesz
Blend@Priority 9, ezt kell tolni, ha 15 percig megy, nagy baj már nincs.
Szerintem nálad memórián bukik a dolog, rendesen beállítod az osztót?
12.5x300, RAMok 266os strap mellett 900ra, procinak BIOSban 1.375V
Próbáld meg, 300as FSB csak benne van az SE lapban is, hisz P35ös.. -
tzsolesz
nagyúr
Köszi.

Igazából nem a tuning részével nem vagyok tisztában, mert nem az első prockó amit zúzok.
De eddig orthossal teszteltem, és csak most álltam át prime-ra. Orthos-nak nem sok baja van ezzel a beállítással.
Azzal nem voltam tisztában, hogy melyik menüpont mit jelent pontosan. De így már tiszta a kép,, köszi szépen.
3DMark06, vantage, játékok futnak szépen, csak a prime pofázik vissza.

-
rob5
aktív tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Sorban az első menüpont a procit teszteli a második memók, táp,proci ez ilyen átfogó vagy "hogyanis fejezzem kik magamat magának", a harmadik a ramok.
Egy verzió: ramok tesztje (maximum és időzítések) memtest86
irány a proci max fsb procinál egy kis plusz fesz szorzó vissza fsb fel, így megvan a max fsb.(ramok visszaosztva ne befolyásolják a tesztet)
Utánna jöhet a prime95 fesz kis lépésekben adagolva, olvass vissza meddig, mennyi stb.
Ha a prime pirosat dob ott nem kerek valami, de a [link] fórum is jó érdemes ide is bekukkantani. -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, belőttem 283x12-re a procit, ez úgy 3.4Ghz környéke. Játszottam egy fél órát a GTA4-el, semmi gondja nem volt, pedig szörnyen terheli szegény procit.
Elindítom a prime-ot, az már az első másodpercben kivág. CPU0-ára. A CPU1-nek kutya baja.
Most 1.325-ön vagyok. Adjak még neki feszt, vagy szarjam le a prime-ot??

Alapon 32 fokosak a magok, terhelve nem néztem, de szerintem 56-58 foknál nem lehet több.

-
rob5
aktív tag
Intel Core 2 Duo E8000 széria (Wolfdale) topicban visszaolvasgatva a biosban pl 1,40v load winben 1.344v ezt még biztonságosnak találták hosszabb távon is a mindennapokra, tehát a load érték ne lépje át lehetőleg az 1,35v-ot, az intel max 1,45 v az régeben linkelt dokumentum szerint.
Azt azért már nem merném megkockáztatni cél a prime95 20-30perc + játék 12-3 h 4 giga 1,3...körüli értékkel. Szart sem ér ha tesztelgetem orthos 1 prioritin több órát az is csak 9-es prioritin kezd valamit érni, de volt már hogy a prime ezt is rossznak találta, ezt lehet még fokozni egy kis intelburnnal. -
Speed®
titán
Nem sokkal alacsonyabb a VIDed, mégis jól megy, 1.312vel nekem ~3.5 kb. :[
Nyílván bele is kell nyúlni, nekem ilyen jutott, de nem panaszkodhatok így se ;)24/7re 1.3 körül állapodj meg nyugodtan, egy-két órányi tesztelés erejéig meg nem lesz baja 1.45Von sem, csak tartsd minél hűvösebben. Nálam 4200/1.47en terhelve felkúszott 70°Cig is, hiába akasztottam direktbe ventit a Ninjámra (Mini verzió és 9.2cm\900rpm). Aztán kiraktam az ablakba és lement 48ra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rob5
aktív tag
Köszi mindenkinek az infót akkor max 24/7 1,35-38 v között megállok, ha jól értem ez win load 1,35 akkor idle egy kicsit magasabb lehet.
Speed(R) ebben a vid-es dologban lehet valami gondolom a feszt is jobban bírja az ilyen, nekem 1,1625v az alap 1,312 (bios 1,35v) már bírja a 3900mhz-et ,de lehet degradálódik, ha megküldöm majd 1,35-45v között . -
Speed®
titán
Hát, majdnem ráhibáztam a procim passzos beállítására hálóparti előtt..
1.375öt lőttem be neki 3750hez és 1.352nél kevesebbel nem is éri be
Úgy látszik ismét beigazolódik, magas VID = tuningnál több feszültség.
3750 1.352V
4000 1.432V
4162 1.472V
4200 nem Prime stabil 1.47Von, többet nem adok neki, valszeg menne.
Mondjuk érdekes ez is, Pi2M/DM06 csont nélkül lefut, Prime azonnal 0.
Igazából különösebben nem zavar, amit akartam megvan, 3750. 16kért.. -
mycso
veterán
Konfig az adataimnál, proci 1.35v@3.75GHz (12.5x300) eist, c1e, stb bekapcsolva...idle 114w, terhelve (vga, hálózat, proci, ram, winyó) 202w
-
Dare2Live
félisten
Nálam
8600GT, giga p35-DS4, E5200, 2hdd, 4gb ram 2.1Vn
@3750 1.3V, idle: 90W load: 130Wtovább konkrétan nem tudom de arra emlékszem, hogy ha már 1.3V fölött kell neki adni akkor érezhetően nő a fogyasztása.
-
rob5
aktív tag
-
rob5
aktív tag
Köszi jöhet priviben is nehogy megszóljanak, hogy szétoffoljuk mert ez egy másik topik -a gépek fogyasztása.
3900mhz 1,312 voltal már intelburn , prime95 tesztelve, a 4000mhz lenne a célom prime stabilan 1,35-38 körüli feszekkel a fogyasztás ezért érdekelt volna.
Kár hogy nincs des tudom hogy nem 100% de viszonyításnak jó lenne.Nem mindegy pl. 50W vagy 110W -
rob5
aktív tag
Valaki nem nézné meg (des-es vagy epu-s lappal everestben) mennyit fogyaszt idle és load 1,30-35 körüli feszekkel , de érdekel más variáció is, kiváncsi lennék menyit nyerek fogyasztásban e4300 1,4v 3420mhz vs e5200 1,35v 3800-4000mhz.
-
grewit
csendes tag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Neked is E5200 van?Mennyin használod?
-
grewit
csendes tag
Sziasztok!Az E5200 2.5ghz gyári hűtővel 3.0ghz en hajtva alapon a magok hőfoka 47fok 100%-on kb 6 percig hajtva 62fok az szerintetek sok vagy az még belefér?
-
Tsunami73
tag
Sziasztok!
E5200 procimat 3GHz-re szeretném állítani,hogy a 4830 kártyámat kihajtsa.
Milyen beállításokat javasoltok rá?
800 ram,ep35ds3 lap.
-
NFree
addikt
Szerintem azért mert ezek a procik nem fsb bajnokok, néztem a multkor egy max fsb-t s a lényeg 6 szorzó de feszt adni kellet neki rendesen külömben nem ment
Ebből gondolom minél magasabb a fsb, mondjuk azonos órajelen több feszt igényel, nállam 333 a csoda szám és csak a szorzót piszkálom, így a ramok nyugodtan mehetnek 1066-ba. 
-
Speed®
titán
Ááá, ha meggebedek sem értem ezt a hülye lapot/procit

12.5x336 (4.2GHz) megvan 1.468Von, 12x350 1.5ön sem :[
Kisebb szorzóval megy a 350, pont 12vel nem? Érdekes
-
fagy53
nagyúr
Ne törődj vele, tekintsd valósnak a CPU-Z vagy az Everest által mutatott CPU magfesz értéket!
A BIOS-ban beállított érték inkább csak tájékoztató jellegű info, míg az Asus segédprogijai mások és a saját tapasztalataim alapján nem tekinthetők egzaktnak.
A dropot meg úgy tudod megnézni, ha 0% CPU használatnál megnézed a CPU-Z által mutatott magfeszt, majd Orthos-szal vagy Prime95-tel 100%-osan terhelve a procit az így mért feszültségértékkel összehasonlítod, a kettő különbsége a drop. -
Shaba
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a biosban beállítottam a procinak 1,2 voltot, az ASUS AI SUITE mégis 1,1840 - et mutat? -
Killerlaca
senior tag
Na nemáááá sehol senki?

Most már mindenki józanodjon ki itt a tuning ideje!
-
NFree
addikt
Boldog új évet és tuningban sikeres eredményeket kívánok mindenkinek

-
Shaba
tag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Köszi
B.U.É.K. -
Killerlaca
senior tag
Hát az alapapodat nem ismerem, de mondjuk a kézikönyvében is biztos benne van.
Olyan beállítást keress a ram-nál hogy mennyin mennyen mivel gondolom alapból 800-on megy, de mivel húztad az FSB-t az visszi a ram-ot is magával és a 800-as ramod lehet nem megy 900-1000Mhz-en(ezért fagyhat) ezért keresni kell egy olyan funkciót amivel visszatudod állítani 800-ra.
A biosban nézz körül ahol a ram időzítése van meg hogy éppen mennyin megy ott kell lennie valahol. -
Shaba
tag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Szia!
Hogy érted azt, hogy osszam vissza a ramokat? Azt hogy kell? -
Killerlaca
senior tag
Elvileg feszemelés nélkül viszi majd a proci a 240FSb-t a RAM-jaid 800 asok azokat oszd vissza úgy hogy 800 -on menjenek nem kell nekik feszt emelni.
Mindent hagyj alapon oszd vissza a ramokat és tedd 240 re az FSB-t aztán szerezz be egy prime95-öt és teszteld le vele hogy hibázik e a géped. -
Shaba
tag
Sziasztok!
E5200 procim FSB - jét felemeltem 240- re, memória feszt 1,9 - re emeltem, de a CPU feszt auto - n hagytam. Szerintetek jó így, vagy állítsak be a procinak valami állandó fesz értéket?
B.U.É.K.
-
Speed®
titán
No skacok, csak, hogy legyen min hőbörögni, megkínáltam fesszel

12.5x333@1.468(Load), ez +25%, tovább nem megyek kompi nélkül ;)Sajna a 2x2GBos kittem nem bírta az 1066ot, és a CL4es Geilek sem.
Vicces, hogy 900/4-4-4-12 megy velük 2.05Von, 1066/CL5 2.4en se
A D9eim körülményesen szerezhetőek vissza egy tesztre, de meglesz.
12.5x333/1066-C5 összeállítással megbékélnék OCügyileg, egy időre ;)
A 4670hez több mint sok, tavasszal meg a 4870hez úgyis Quad lesz
Hasonlóan kellemes mértékű tuningot kívánok minden E5200 tulajnak

-
Speed®
titán
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nekem 3500, de valszeg azért, mert gondom van a memókkal, nem bírják 1066on a nyúzást, így 800on voltak akkor. Majd még próbálkozom, ha más nem bepattintom a 2x1es D9es kittemet, az megyen 1200at is ha 2.4Val nógatom
Aggregátor
Ezért nem komálom én a 6x00eket, anno a 6600asom 9x400on is felhűtötte a Rev.B. Ninját 80°Cra..iszonyat módon tud fűteni a 4M L2, meg a régi mag. A 6550esem meg 7x500on ~passzívan elvolt ugyanezzel a hűtővel..vicces
-
3.6-n Orthos-t se néztem, csak 3DMark-ot. Egyszer próbáltam 10*380-t, de nem indult el, megsütni nem akarom. Majd valamikor rányitom az ablakot
Amúgy szerintem jól jártam vele, kb. +10k-ból meglett, és a postára se kellett fizetnem/várnom. Az nem izgat hogy nem megy 4Ghz-t, mivel alapfeszen használom (3.2Ghz). -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
CPUscoreon volt a hangsúly, de overallban se bízd el magad ;p
Aggregátor
Akkor vettem én is, mikor a legmagasabb volt az ára, a titok az, hogy OEM without waranty..de ugyanezt ma már olcsóbban venném, hiszen BOX 2 év garis van 17ért. Csak arra akartam célozni, hogy az E6700ad 20ért erős volt kicsit, így, hogy nem tudod 3-6 fölé tolni a melegedés(?) miatt
-
tzsolesz
nagyúr
Hát akkor ez a proci pontszám is szép.
cpu score 6417 pont.

A VGA-t jobban meghúztam: 855/1167-re, és kevesebb lett a GPU pontszámom.

-
Killerlaca
senior tag
4GHz-en 3600 volt a CPU score 3dmark06 ban.
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
A vga órajele most lényegtelen, ahogy látom helyreállt a "világ egyensúlya", neked 3.3Ghz-n 3k pontot adott a procira, nekem 3.55Ghz-re 3103-t. Míg a Vantage alacsonyabb órajelre több pontot adott.
Na nem mintha ez olyan fontos lenne, csak most megnyugodtam
-
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ez csak akkor igaz, ha már komolyabb VGAval futtatják. A 4670el még közelítőleg reális képet ad, de már itt sem az igazi, valahol az 1950XTX körül végetért a 05el reálisan összehasonlítható vidkarik sora.
A 06 SM2/3 számai következetesebbek, de fel lehet borítani egy gyors procival..
Vantaget még nem próbáltam, de ahogy látom, GFeken megy a trükközés már.. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Igen, végül is lehet hogy nálam is a proci miatt vágott ki a 3DMark06. Gondolom a 06 jobban támaszkodik a procira, mint a vantage. mert a vantage mindíg simán lefutott, ez meg vagy 4-edjére.

Egyébként a 4xxx-s szériás ati-k nem igazán 3DMark06 bajnokok. A 4850-et sokszor ütik a 3850-ek, szörnyű egy szar program ez.
A Vantage kicsit reálisabb képet ad. -
Ilyen előfordult Giga P35-nél is, szerintem ez chipset sajátosság.
Nálam akkor fordult elő, amikor még nem sikerült rendesen beállítanom a ramokat 1066-ra. 2V-al is teljesen stabil volt, de csak akkor indult el újra, ha 2.1V-t adtam neki. A vicc hogy azóta 2V-n megy 1066-t, gond nélkül (de újabb bios van az alaplapon).
Szóval vagy a procinak, vagy valaminek kell oda még + fesz. -
tzsolesz
nagyúr
Nah itt vok Aggregátor. Nem sokára lefuttatom a 3Dmark06-os tesztet is, csak el kellett mennem, na meg most is el kell mennem még egy helyre.

12x280. Okés

-
Speed®
titán
válasz
barnam_
üzenetére
Na de beállítom, indul frankón, megy hibátlanul, következő hidegindításkor b4szik menni..miért kéne több fesz. a procinak? Nem inkább a lapnál nem stimmel valami? Szerintem ott van elrejtve a megoldás, de annyi beállítás van mint állat, utána kell nézzek mi micsoda..VTT, GTL, meg barátai..
Szerintem meg fogom próbálni a G31Mben (E2160 is abban megy), meglátjuk.. -
Speed®
titán
Ekkora hulladék lapot apám..vagy én vagyok béna
Ha egyszer elindul, akkor 4GHz/1.41Von betonstabil, Prime, 3DMakik, játékok gond nélkül. De ha leállítom, utána csak Insertes indulásra hajlandó és újból állítgathatok be mindent..
3.33Ghz megvan 1.2Von is, de ugyanezt csinálja. Nem leszünk így jóban
-
ZCoyote
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nem tudok bios-ban feszt állítani, inteles mini-itx az alaplapom, az meg nem enged semmit állítani. Erre kellett volna az rmclock. A hőfok csak azért számít nagyon mert cipősdobozban van a cucc. Mindegy megpróbálom a crystalcpuid-t.
Aggregátor: köszi, most már kezdem érteni, csak már összekavarodtam a sok vid-del.
-
válasz
ZCoyote
üzenetére
A VID-ben több feszültség érték is elvan tárolva, ezek közül választ a proci. Az rmclock-nál a legalacsonyabb fesz az ami a legkisebb VID, és a legnagyobb közt lehet állítani.
Tehát az Rmclock ugyanazt csinálja mint az EIST, annyi különbséggel, hogy beállíthatsz köztes szorzót és feszültséget hozzá. -
Killerlaca
senior tag
válasz
ZCoyote
üzenetére
Az szép VID akkor nem nagyon meleg a tied. Próbáld meg biosból beállítasz neki 1V alatt és megnézed prime-al stabil e.
És akkor már nyertél pár fokot. Az rmcloc-ot meg kapcsold ki akkor felesleges mint nekem is
Nekem VID 1.175 és most CPU-Z szerint 1.07V körül megy ezen még nem hibázik prime ja és 2860Mhz en megy így. -
tenshun
tag
Hali
A hőmérsékletnél melyiket kell figyelembe venni, a magokét vagy a sima cpu hőfokot?
Mert eléggé aggaszt a magok hőmérséklete terhelésnél(orthos) felmegy 70°C-ig is viszont a cpu meg csak 55-60°C körül.(van külön határértéke a magoknak ás a cpu-nak?) -
ZCoyote
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Biosban minden alapon. CPU-Z 1.065-t ír vid-nek. Most akkor adtam a sz@rnak egy pofont az rmclock-al? Pedig hűvösebb lett a procim. Úgy emlékeztem magasabb a vid-je.
Mostmár nem értek semmit
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Lehet hogy az alacsony szorzó miatt van nem?
Ezek szerint még sem jön mindenhol jól a magas FSB.

Próbáld meg te is 280-on.

Egy dolgott azonnal észre vettem amikor kicseréltem a két procit. Aránytalanul magasabb pontszámot ad az E5200-ra.
Az E4500-al 2.9Ghz-en adott 4987 pontot.
Az E5200-al 3.1Ghz-en adott 5952 pontot
Na ne már, hogy 230Mhz miatt 1000 pont pluszban a cpu score-ban.
Ez nekem nem tiszta, hiszen nem egyenesen arányosan növelte a pontokat.

-
válasz
Killerlaca
üzenetére
Arra ott van az EIST+C1E. Ha nem alapfeszen megy a proci, akkor az rmclock se fogja a feszt visszavenni. A szorzót meg a eist is leveszi.
Nem akarok beleszólni, nyugodtan használd
-
válasz
Killerlaca
üzenetére
Találtam egy leírást rm clock-hoz, olvasd el: [link]
Amúgy asztali gépben nincs sok haszna az rmclocknak. -
ZCoyote
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Hát ezaz, mivel nem használtam soha ezt a progit állítottam én mindenfélét. Ha gondolod minden pontról csinálok prtscr-t vagy esetleg megpróbálhatod a crystalcpuid-t az is tud fesz-t állítani meg ilyenek.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nem, mert a lapom nagyon fapados.

-
tzsolesz
nagyúr
-
Killerlaca
senior tag
válasz
ZCoyote
üzenetére
ha a profils ra nyomok, de nem nyitom le akkor ott kellene lenni felsorolva a szorzóknak és mellettük meg a feszültségeknek. Ne itt kellene beállítani de ez itt nálam üres.:-(
A régi procimmal jó volt, de gondolom mivel unknown-nak ismweri fel ezért nem tudom beállítani. -
ZCoyote
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Asszem a profiles-nál. legalábbis a vid-et ott állítottam be. Ha most azt mondod, hogy azzal nem a fesz-t állítottam akkor meghülyülök

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bittorrent topik
- Spórolós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De sztem húzd egy kicsit tovább, ha megy könnyen, nem árthat egy 4830 mellé, főleg ha a vga-t is húzod és pl 1280ban használod.