Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
Klubbtag lettem én is. Most freezer 7 pro van rajza, 3300on hajtva(sztem menni fog ez 3,6-ot vigan) 65 fokos teljes terhelés mellett , ez még elviselhetö ? (prime95 mind2 magot hajtva). Alapon ugy 36-38 fokos ,bár 63 foknál bordát megfogva lanygyos volt csak...
-
Zoza24
senior tag
Hali!
érdeklődnék,hogy megéri e5300at venni,vagy inkább e5200?
stepping vagy ilyesmi miatt kérdem...s tuning miatt
thx!
-
tenshun
tag
Hali
Mennyi az a hőfok határérték ami már ezeknek a prociknak forrónak számít?(terhelésnél) -
Osynho
addikt
válasz
brownus
üzenetére
Úúúú ebből már volt vita egy másik topicban.
Azt, hogy sokkal gyorsabb azért nem jelenteném ki, mivel a ram sebessége másodlagos a cpu/vga mellett. A másik dolog, hogy a kingmax 1066os ram (ami ugye alig drágább a 800asnál) 6ns késleltetésű, ami miatt már alig gyorsab mint egy 5ns-es 800as (4esről nem is beszélve). Ezenkívül ahhoz hogy vigye is az 1066os órajelet + fesz is kell neki. Persze ha közel egy árban van a 800assal érdemes a gyorsabbat venni ,de pl 20ezreket kiadni tuningramokra, főleg egy E5200 mellett, ami az életben nem megy pl 500as fsb-t, tök feleslege szvsz.
És neki már megvan a 800-as. -
brownus
veterán
ezzel a jelenséggel ki találkozott?-> /vista 32 sp1, a többit lásd adataim/ kék ablak - bump crashing, 100-ig számol és re...
memtest, prime95, intelburntest pass mindegyik! 24/7 megy a gép, minden fut probléma mentesen, mégis ez a jelenség heti 1-2x előfordul, mi a tököm lehet ez?? a proci mégse bírja a 333-as fsb-ét?? én a ocz ramokra gondolok, hogy a lappal mégsem szeretik egymást...
szóval ennyit a nagy teszt progikról??
-
kem
addikt
Sziasztok!
Megvettem az E5200-at 18,5k-ért. Szerintem ez volt a lehető legjobb vétel amibe belefuthattam
Nahh az lenne a kérdésem, hogy megfelelő-e neki a gyári paszta a gyári hűtőhöz? Hűtő marad mindenképp, és egy kis esészséges alapfeszes tuning is lenne, ha bírja a CSX. Ha nem kell nem szenvedek a pasztacserével, ha meg kell, akkor szenvedek 
-
kem
addikt
Sziasztok!
E5200 alá ugye jó egy MSI P35 Combo lep meg 800-as CSX ramok?
Ha jól gondolom ez így szépen összepasszol. Lap+ram adott, a procit bővítené ismerősöm. -
Tanker21
tag
Köszi. Akkor megéri megvenni
. Am a cd-rom os megoldást énse értem teljesen. Elvileg valamilyen kis pöcök megfogja a cd-t amikor kijön és nem esik ki. Arról hogy milyen minőséggel tudja olvasni a dvd-ket arra pedig azt írták, hogy a meghajtónak mind1 milyen pozícióban van. Egyébként az ára is elég barátságos bár táp az nincs benne de az nem is fontos. (nekem)Üdv.
-
brownus
veterán
-
Tanker21
tag
Szevasztok.
Milyen hűtést tegyek egy E5200-es procira, ha ebbe a házba szeretném berakni: [link]. Én a Cooler Master Hyper TX2-re gondoltam de nem vagyok benne biztos hogy belefér.
-
N-vidi-A
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Egy pontos beallitast kerhetnek?!
nekem egy p35-ds3 rev 1.0-am van, 1066-os kingmaxokkal, tehat ez a lap sem leher rossz...alapon 3500mhz-n stabil teszteknel, egyedul orthos fagy ki, de jatekok, SuperPI 2x16mb siman lefut...
3600on is indul, talan meg 3800on is, de ott mar csak egy asztalt latok es ujraindul...
a fesszel meg fura, mert mar majdenm 1,4v-nal jartam, de ott se vette stabilra a cpu.t...
memonak is adtam +0,2-t vagy mennyit...
lattam tobben irtak h a pce-e cuccot 100mhz-re raktak, annak mi ertelme van?!
-
Dare2Live
félisten
válasz
N-vidi-A
üzenetére
nem a lap/ram érdeme ugye bazi nagy a *ó. Itt kb egyszerüen ki kell fogni egy jó procit. Én egyszerre 4-5db E5200öt hoztam haza, mind jó szériás volt azaz minimális +feszel vitték a 3500mhzt végül ez maradt mert ez volt az egy ami stabil volt 4100mhzn + ez vitte legkisebb feszel a megcélzott 3700et.
egyébként Giga P35 DS4 meg 1066kingmax, de 800as kingstonnal is tudta ezt.
-
tdknexus
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat megnézem ezt a 3.2-t remélem még megbírja fesz növelés nélkül,ha meg nem akkor jövök ismét és kikérem a tapasztalattal rendelkezők véleményét

-
-
tdknexus
csendes tag
Pénz szűkében a következő cfg-t vettem a napokban és a procit szeretném 1 kicsit feljebb húzni.
Gigabyte GA-EP31-DS3L
2GB 800MHz DDR2 RAM CSX
Intel E5200 2.5GHz dobozos
GeForce 9600GT 512MB
A cél mindenképpen 3GHz fölött lenne,leginkább a ramokat féltem a proci alapjáraton 27 fokos. Érdemes softveresen húzni vagy inkább marad a jó öreg bios? (utolsó proci amit húztam 1.2es tualatin volt) -
Zsoss
csendes tag
Na akkor én is leírom: idle 50fok, load 75fok...
Csak hogy legyen 1 hülyegyerek a listában, aki azt hiszi rossz a procija...Méregből megnéztem már tuningban mit tud: 3,3Ghz 1,1375 V-on.
Így IDLE 55fok, LOAD 80fok
És 105W/160W -os fogyasztás... (P35, 1db RAM, 1db HDD, 8600GT, 400W Macron).
Alapon 80/135 W.Ja és még valami: mikor hidegen bekapcsolom a gépet és gyorsan benézek BIOS-ba, 27fokos a proci, aztán idővel eléri az 50-et. Idővel ! Nem gyorsan -ez lenne akkor ha nem lenne rendes hőelvonás a hűtő fele.
Szóval a termisztora mégis lehet hogy jó...
Most mit csináljak ??? -
politomi
tag
Nálam idle 27 fok everest szerint polírozott hyper tx2-el és AC MX2-es pasztával, 3.3Ghz-n
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Most vennék egy e5200-at. Nem lenne tuningolva, alapon menne. Kis fogyasztású gépbe lenne berakva. Mennyire melegszik ez a proci? Milyen hűtő kell neki, ami belefér egy kisebb házba is.
-
N-vidi-A
őstag
Jah meg azt, hogy alapon kinek hany C-fok a proci?!
nekem hyper TX2-vel kb 34-36 idle, load max 45!3500mhz-n idle kb 40C-fok, load 45-50C-fok!
gondolom ez meg normalis!jah es az elozo core2duo prociknal nalam eleg nagy volt a kulonbsega magok es a cpu homerseklete kozott, e5200 dualcorenal viszont sz 1-2C-fok a kulonbseg...

-
Zsoss
csendes tag
Igazad van, nem baj az a pár watt, nem számít.
Csak az baj ,hogy a tesztekben az szerepelt, hogy peeersze, kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik...
Az meg szívás, hogy az enyém ilyesztget a szar szenzoraival, mikor más BIOS-ban is 50-55C -ot látok, mikor a 2180-nál 30-32C volt...
Ha másnál is látom hogy legalább fogyasztásban ugyanilyen, legalább nyugodt lesz a lelkivilágom.
Vagy tényleg baja van és azért melegszik/fogyaszt jobban -----------------------------------Kerestem adatokat:
tranzisztorszám E2xxx : 167 Millio
E5xxx : 420 Millo !!!!!
Atyaég !
Ja, az E8xxx széria is ennyi tranyóból áll ,csak az 6Mb cache-es.
Tehát az a 4Mb tranyó is ugyanúgy fűt az E5200-ben is.
Ahoz képest egész jó a fogyasztása
-
Zsoss
csendes tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Először is köszi a reagálást !
A másik lapban is ilyen eredmény volt... létezik, hogy a két szenzor a procin belül rossz legyen ??!!
Odaszuszakoltam egy lapos hőmérőszondát a hűtő és a proci találkozása közelébe, az 36C-ot mér.
A hűtőt megfogva épphogy langyos.
A proci fém leszorító keretét tapizava az is csak langyos, pedig az körvetlenül érintkezik a kupakkal ugye.
Everest nem tudom honnan veszi a 3. CPU hőfokot, az 38C fok.Nekem inkább picit domborúnak tűnt a proci kupakja.
Paszta szokás szerint vékonyan van,ahogy kell, megnéztem hogy azért felkenődik-e a hűtőre. Amúgy sokadik procim a sok év alatt.Hogy érted azt hogy könnyen orvosolható ?
Amit leírtál az alapján létezhet az, hogy a 45nm és a kissebb magfesz ellenére nem fogyasztanak kevesebbet ez a proci, mint a 2180 ?!
Tesztekben úgy láttam kicsit kevesebbet fogyaszt, mint a régi Allendale magosak. -
Dare2Live
félisten
alapon 50Cs + "A hűtő nem tűnik melegnek, a procival érintkezik rendesen."
itt vmi nem stimmel..... vagy k*ra félremér a szenzor vagy ha 50Cs a proci langyinak kéne lennie a bordának.
és nem fogyaszt érezhetően kevesebbet mint egy e2180.
Nekem p35+e5200+2hdd+8600GT+80%hatásfoku táp =90W fogyasztás idle 118W load
én megnézném mégegyszer a proci alját, jellemző, hogy homoruak az E5200ok ami könnyen orvosolható.
-
Zsoss
csendes tag
Segítsetek légyszi !
E2180-am volt, most vettem egy E5200-at.
Azért cseréltem, hogy nagyobb teljesítményem legyen kissebb fogyasztás mellett.Erre alapon 50 fok körül van a proci, és semmivel sem fogyaszt kevesebbet, mit a 2180
(fogyasztásmérővel és digit műszer átfolyó árammal mérve sem).Minden ugyanaz mit a régi procival, igen a hűtő is !
A lapom egy P35-ös a legújabb BIOS-ával, természetesen minden defaulton van, míg nem tudom mi a baj.
M0 steppingű a proci, Core temp és BIOS alatt nézve 1,13 V körül van a VID.
Kipróbáltam egy G31-es lapban is, a helyzet ugyanez
A hűtő nem tűnik melegnek, a procival érintkezik rendesen.
De még ha mérési/kijelzési hiba is lenne(bár sehol nem olvastam ilyet másnál !!!), akkor is miért nem kissebb a fogyasztás ?!
Légyszi mondjatok erre valamit, mert megőrülök !
Amúgy nem hibázik, hiába küldeném vissza gariba, azt mondanák jó,sajnos tudom így lenne... -
N-vidi-A
őstag
Teljesen alapfesszel, ha jol emlexem, 3,8on is bebutoltam vele alapfesszel, de egy egermozditas utan ujraindult!(tehat nem volt tul stabil)

Ami furcsasag jott utana, szinte barmennyi feszt adok neki, 3,6 fol nem nagyon ment stabilan!
ami stabil az 3500mhz, orthost kiveve!

Meg azt szeretnem megkerdezni, hogy masnak 3500mhz kornyeken hany fokos a proci es a magok?!

-
Carvus
senior tag
na akkor ez marad: [link]
azé sztem ez se rossz
-
Carvus
senior tag
280fsb a vége

-
Osynho
addikt
válasz
rumkola
üzenetére
Jah énis a procira céloztam
Ez már nem az az idő amikor nagy fsb-ket mentek a legolcsóbb intel cpu-k. Persze vannak mákos darabok ,de elég kis hányadban 
(#1622) Carvus Az alaplap tuti menne többet, meg se kottyan egy ilyennek a 300as fsb. (mivel 333-ra van hitelesítve...). Sok embernek 500 felett is lazán megy.
-
Carvus
senior tag
nem értem én ezt...11*300 és 10*330 is hibázik prime, több feszel is, mint 12.5*266

-
Carvus
senior tag
tuningoltam egy pöppet én is: [link]
várom a véleményeket

-
NFree
addikt
válasz
sid.:Rc211v
üzenetére
Nincs mit furcsállani, hogy kéri a feszt anno q66 mért valaki csinált valami görbét és ott is hihetelenül kellet adagolni a feszt bizonyos freki után.
Úgy nézett ki mint egy moci teljesítmény görbe csak ott a fesz volt meg a mhz beskálázva
-
őstag
..én sem akarom ki nyirni
max anniyra adok neki többet még hogy legalább egy teszt erejéig mennyen a 3,8 vagy akár a 4 giga de nem biztos hogy össze fog jönni..nemtom..
3-3,3-on fogom használni amugy is

brownus igen ezt én is furcsállottam hogy ekkora fesz külömbség kell ehhez már.. pedig ki lépésekben mentem fel fele..1,3 alatti/körüli feszen be sem bootolt a win.. igazából ez se teljesen stabil mert 17 percnél hibázott az orthos

üdv!
-
petrinho
csendes tag
Bocs,nem akarok kötözködönek tűnni,csak nem szeretnék potyára rendelgetni és pénzt kidobni,de az h tuti jó az alaplapba a proci azt tapasztalatból mondod,vagy ennyire vágod ezt a témát?
Télleg bocsi h okoskodom,csak szeretek biztosra menni...
Köszi a megértést

-
petrinho
csendes tag
Jah és bocsi h ide írtam,de az a topic ami konkrétan az alaplapommal foglalkozik februári és nem látok sok esélyt arra h válaszolni fognak... :S
-
petrinho
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagy gondomat szeretném megosztani veletek ill. választ kapni rá.
A problémám az h a minap vettem 1 Asrock 4core1333-GLAN R2.0-ás alaplapot,amihez szeretnék 1 dual coreos procit venni.A probléma ott kezdődik h elolvastam ugyan a honlapján is h milyen procikat támogat és a hozzá kapott kiskönyvben is megnéztem,de amit szeretnék venni,konkrétan a dual core 5200at sehol sem láttam feltüntetve,csak annyit h a wolfdaleos procikkal jóba van.Tehát arra szeretnék választ kapni,ha lehetséges,h beletehetem e ezt a procit mivel wolfdale-os vagy válasszak azon cpu-k közül amik fel vannak tüntetve az alaplap honlapján?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
brownus
veterán
válasz
üzenetére
fura, hogy 3,3hoz elég kis fesz, viszont 3,6hoz már ekkora ugrás kell...
-
NFree
addikt
válasz
üzenetére

Azért óvatosan ne adj neki több feszt, nehogy besokaljon monjuk én adtam neki 1.45v ot de csak addíg míg a vinfos bejött, meg egy super pi lefutott [link]
Óvatosan hajrá
-
NFree
addikt
válasz
üzenetére
Hajrá menni fog az
, én reggel próbálgattam
csak már egy kicsit sok fesz kellet neki asszem 1.34v ot kapot biosban [link] ment egy 2 órát utánna még játszoggatam egy kicsit, aztán visszavettem 3.3-ra elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ubuntu Linux
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- BestBuy topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt, hogy sokkal gyorsabb azért nem jelenteném ki, mivel a ram sebessége másodlagos a cpu/vga mellett. A másik dolog, hogy a kingmax 1066os ram (ami ugye alig drágább a 800asnál) 6ns késleltetésű, ami miatt már alig gyorsab mint egy 5ns-es 800as (4esről nem is beszélve). Ezenkívül ahhoz hogy vigye is az 1066os órajelet + fesz is kell neki. Persze ha közel egy árban van a 800assal érdemes a gyorsabbat venni ,de pl 20ezreket kiadni tuningramokra, főleg egy E5200 mellett, ami az életben nem megy pl 500as fsb-t, tök feleslege szvsz.

. Am a cd-rom os megoldást énse értem teljesen. Elvileg valamilyen kis pöcök megfogja a cd-t amikor kijön és nem esik ki. Arról hogy milyen minőséggel tudja olvasni a dvd-ket arra pedig azt írták, hogy a meghajtónak mind1 milyen pozícióban van. Egyébként az ára is elég barátságos bár táp az nincs benne de az nem is fontos. (nekem)

)
grat

(fogyasztásmérővel és digit műszer átfolyó árammal mérve sem).

Ez már nem az az idő amikor nagy fsb-ket mentek a legolcsóbb intel cpu-k. Persze vannak mákos darabok ,de elég kis hányadban 

, én reggel próbálgattam