Hirdetés
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
-
Monya78
veterán
Egyetértek veled...kit érdekel hogy egy x-edik stabilitás program alatt megy e a tuning, az a lényeg hogy amit használsz progikat az alatt menjen stabilan a "tuning"...
Eddig is mindig játékok alatt teszteltem...prime-t eddig sem és ezután sem teszem fel..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy kiváncsi leszek fél-egy év múlva hány apróhirdetés lesz feladva hogy "eladó E5200-es, húzva nem volt"
-
pokol ura
senior tag
szeva lipi67 mester

én se tudom követni magam
csak most elég jó áron jutottam procikhoz. ( 2db Q6600; 1db E7200, 1db E5200) . csak kár h eladtam az UD3R-emet
már megis hirdettem eladásra az EP35-DS3-at. lesz majd jó vga-m is elég olcsón. szal ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szeva syC remélem is h jó lesz, mert csak próbagarisom lesz, bár szűz a doboza
szal csak jó lesz 
-
-
-
Shifty10
csendes tag
Közben tesztelgettem a procit, kezdek arra gyanakodni hogy igazad van a szenzor hibával, alapon, tuning és terhelés nélkül gyári hűtővel 47/35 a két mag hőmérséklete. Ez már alapból gyanús, mert 47 egy kicsit sokank tűnik, idle-ben.
Leterheltem 100%-ra mindkét magot, két orthos ment egyszerre, de a különbség így is maradt (58/46), mondjuk ez már annyira megfektette a gépet hogy az ablakok frissítése is belassult.
Most reggel meg rászántam magam, és beraktam egy régebbi, két hőcsöves hűtőt, de szinte semmit nem nyertem vele, csak hogy halkabb mint a régi gyári, de hiába ír az összes progi 58/46 fokot, a hőcsöveket tapogatva nem érzem hogy ennyi lenne, úgyhogy igazából nem zavar, de ha lesz rá lehetőségem letesztelem egy másik lapban is... -
Tuja1
aktív tag
Az alul feszelés kíváncsiságból jött?
Bár lehet, hogy azt már passzívan is lehetne hűteni.(az asszony nem ébred fel
)
Fogyasztás szempontjából, KB: IDLE 0,4W Terhelve: 8W megtakaríás.TeeBee73 :a szememben már nem is fanatikus vagy hanem iszlám fundamentalista

zoo8800: az intel szerint a gyári Fesz értékek alapon (VID) [0.85-1.3625 V]
minden napos használatra (24/7) MAX:1.45V az ajánlás.Gondolom ez biztonsági érték tehát alul becsülték. Persze hűtésről gondoskodni kell
Szóval 1.36V-on már nagyon szép eredményeket lehet elérni

Az én prockóm még nem járt 1.38V felett. Ki tudja talán én is unatkozni fogok 1× és megnézem 1.4 - 1.45V-on .......... valamikor ......
-
Tuja1
aktív tag
lipi67: Jaj, dehogy is szerettelek volna megbántani
. Mindíg segítőkész és hasznos tanácsokat adsz!
Nem is neked szólt igazán a válasz,hanem mindketten reagáltunk kicsigeri 4,6GHz 30%-os +fesz eredményére.Ami ugyan nem az én hardverem de "fáj" már innen távolról is
Még 1× le a kalappal lipi67, és köszi a sok segítséget!
fagy53: elmondta, hogy egy szakmai topikban (hol máshol
) fordulnak elő olyan egyéniségek akik "üveghangig" tolják a cuccot. Ami vagy egy csodálatos eredménnyel jár vagy Pl: G80-as kari lesarkazásával
Igaza van l én vagyok "konzervatív" 
TeeBee73: csak okosan azzal a fesszel
persze semmi rossz nincs abban ha valaki "fanatikus" de a 45nm az már a hajszáladnál 2000× vékonyabb tranzisztorokból áll
és bizony van ahonnan már nincs visszaút
ÜDV Mindenkinek! Bocsánat ha valakit megbántottam

-
Tuja1
aktív tag
Az egész konfigomat 79K-ból állítottam össze, mind új alkatrész volt.Kivéve a GTX de arra is van 1év gari.A procim Zalman blokkal hűtöm, 5K volt a vizes cuccom mindenestől.Cakk-pakk Kb:84K
Mindig igyekeztem, ár-érték arányra figyelni.
Elég szűkös a gépre szánt keret.
(majd 1 havi fizum)Ezt csak azért írtam, mert nem szeretném bármely alkatrészt "tönkrevágni" egy pontszámért.
Lehet eljön az-az idő amikor elmegyek a Wolfdale 1,45V-os fesz határára, de feljebb tuti nem
1,36V nekem tökéletes.Köszi a RAMos segítséget
holnap talán lesz szabadidőm tesztelgetni. -
Tuja1
aktív tag

1200/7 de 5-8-8-27-es időzítéssel. Gondolod ha a performance levelt felviszem 10-re, akkor mennének 5-5-5-18-ban?
Én azt hittem(nem tudom miért), hogy a 6-6-6-18 jobb mint az 5-8-8-27.
Picivel feljebb leírtam, hogy mikor kellett időzítéseket váltanom 800Mhz-től felfelé.Ha akarod átmegyek oda ahol ezekről beszélgettek
Köszi!
-
Tuja1
aktív tag
Idáig vakaróztam mi az a "performance level"
BIOSban van performance de az nem egészen ez
memset keresésre a google folyton javított, hogy én tulajdonképpen a Memtes-et keresem, pedig neeeem is
"Naszóval"
Memset:performance level 7az SPD gombot még megtaláltam de az EPP az fogalmam sincs, hogy mi

ahh... lehet jobban járok ha rakok [memset képet]

-
zso73
veterán
Nem vagyok ideges, mert az Everest embrenek küldtem rendszerinfót. Talán kezd vele valamit. A többi program meg nem érdekel. A gép tuti stabil, és nem fagy le. Rendesen lehűl a proci, és gyorsan, ha nem terhelem. Így a hűtés jó az biztos. A visszajelzés meg nem érdekel annyira, csak jó lett volna.....
-
zso73
veterán
Akkor gyűjtve a programok. Everest 4.6.15xx beta, Coretemp 0993,realtemp 2.7
És a kép működés közben
A hőfok nem változik. Az eltérésre érdemes figyelni. -
sid.:Rc211v
őstag
Hi! Beállitottam mindent ahogy mondtad de vhogy nem igazán akar menni a tuning.. bios 1,35-öt állitottam és 10,5x333 = 3,5 Ghz se bootolt be a win..Aztán 1,38-al próbáltam ugy is fagyi lett belőle..más nem állitgattam..ettöl feljebb meg nem akarok már neki adni..
De különben számít az hogy milyen fsb-n húzod a procit ? mert én ezt a 333-at szoktam de ha beállitok bármilyen értéket ami alatta van pl 300 vagy 266 akkor is fagyok..persze a szorzót ugy állitom hogy hogy 3-3,3 Ghz jöjjön ki..amit még ugye tuti visz a proci..
De majd próbálgtom még ! köszi az infót ! üdv ! -
őstag
közben látom neked is P45 van .. elég bonyolult ez a lap..nagyon sok beállitás van a bios-ba ..én amikor huztam a procit akkor csak feszt emeltem ha kellett mást el se állitottam..Ez volt eddig a max amit huztam feljebb nem is próbáltam ..[link]
1,3 alatti/körüli feszen be sem bootolt a win.. igazából ez se teljesen stabil mert 17 percnél hibázott az orthos
..De pl 3,2Ghz-ig nem kell feszt emelnem ..azt simán viszi..3,3-nál is csak kicsit..(1,25)
Ebből gondoltam azt talán jól fog menni ez a proci hogy legalább 3,8 Ghz meg lesz értelmes fesszel stb..Pl Az mennyire befolyásolja a tuningot hogy F5 bios van fent? (ez az alap)
lehet hogy azért nem jött ösze jó tuning mert ezeket normalon hagytam ? Mit kell ezekkel csinalni egyáltalán ?

CPU Termination
CPU PLL
CPU Reference
MCH Core
MCH Reference
MCH/DRAM Reference
ICH I/O 1ICH Core Auto
DRAM Voltage
DRAM Termination

-
őstag
Tudom hogy hogy értette..(vissza olvastam)..Sztem nem kell ezt ugy fel fújni ..3,6Ghz-et még igy is megy ..mondom az enyém majdnem bios 1,38-on viszi a 3,66-ot..a 3,3-at se viszi annyi fesszel mint a kolegának..Ha az övé el van rontva akkor ez enyém gyári hibás ?
érted hogy értem..Oké nyilván nem kellett volna neki sok feszt adni ezért már nem viszi azt amit tudott..de inkább akkor lenne valós veszélye ennek ha el se indulna a proci még alap órajelen se..na akkor gaz lenne.. -
NFree
addikt
Oks köszi ezta városi legendát kipróbálom
Az a bibi igy ,hogy nem viszi a 3.8-at nem lehet eladni csak szarér,
s 3 hetet használtam, mondjuk elég rossz az arány , mármint, hogy olyen rövid időn belül degradáltam
, dehát ez van
A lényeg meg ha gariznák akkor beszámítattnám 1 e8400-be, csak ezek az okosok előbb elküldik, vizsgálatra nem hisznek nekem , hogy szar, meg sejtik mi lehetett a halál oka
-
lipi67
nagyúr
Sose volt vizem!

(#2458) Aggregátor: Igen.Az ok,hogy a fesz öli meg a procit,de nem mind1 milyen hőmérsékleten.Nem nagy mértékben,de tudod kompenzálni a magas feszt hideggel.Pl.1,8v-70°-on kinyírja,de uez a fesz 2°-on nem.(példa volt)Hamarabb átüt magas hőmérsékleten,ez tuti.Ha 1,7v-on akarod,s ablakozol és nem megy fel a hő,bírni fogja. -
As012
csendes tag
utánaolvasgattam, külföldi fórumokon azt írják, hogy az 5200asnak 100-ra kell állítani a tjmax-ot. Így a realtemp és az everest is ugyanazt a hőmérsékletet mutatja, idle 36, load 58-60 fok, 3 ghz-en, gyári hűtővel.
az intel meg azt mondja, hogy a thermal design power a tj max, ami 74,1 fok, de ha ezt állítom be, akkor meg 12 fokot mutat a realtemp, tehát az biztosan hülyeség.
-
NFree
addikt
Szerinted bele tud szólni a táp a tuningba?(jó tudom igen de vajon mennyivel) szerinted kevés lenne hozzá? esetleg ha kicsivel menne jobban nem látom lecserélni egy Corsairra mert szerintem nem tud annyit hozni, mint amennyivel többe kerül.De nagyon kivánccsivagyok a véleményedre.

-
brownus
veterán
szia,
erre van ötleted mi lehet a gond? -> [link]
vissza is vettem 266*12,5 és 1,21V-ra.... a ramok 1066on mennek. eddig nem jött elő, de lehet csak idő kérdése.
nem tudom emlékszel-e, de prime, és intel burn test stabil volt a cucc 333*10 és 1,224V-al, szóval nem értem mi a franc lehet ez. én a lap és a mem modulok un-szimpátiájára gondolok
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Alkoholista nevelde
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

]

A pénz nem gond abból van a legkevesebb. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

4Giga nem gyenge evolúció.

már megis hirdettem eladásra az EP35-DS3-at. lesz majd jó vga-m is elég olcsón. szal

)