Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
megnézem,akkor melyik a jobb
zso73: nem DES van hozzá,hanem EES
menézem azt is mit tud.
mellesleg mit tudtok hőmérsékletekről.everestés real temp magokra 50 fokokat ír,és CPU vmint alaplap hőmérsékletet az everest nem ír.1x írt kb 10 percig.állt80on.nemtom mit mérhetett.mivel lehet még mérni?bios CPU current temperature 43 fokot mutatott ekkor...érdekes dolog. -
Speed®
titán
válasz
zoo8800
üzenetére
Szerintem meg VID+25% max. OChoz. Nálam ez 1.175Vx1.25=~1.47V
24/7hez meg +15%al tolom (nekem 1.35), abból biztos nem lehet baj
Persze érdemes megfelelő hűtésről gondoskodni, terhelve <70°C már jó.Amúgy imádom ezt a kis méregzsákot, ~10ks G31 lappal mit leművel ;)
Aki nem cachefétises, az ennél drágábbat nem kell vegyen, bőven elég..
Mostanában újítok majd egy 4830ast, szerintem nem lesz CPUlimit..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zso73
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
Kár görcsölni az egészen. A bioszban kapcsold be a C1,C2-C4 funkciókat. Azt hiszem ilyen néven van a Giga bioszban. Onnantól kezdve visszaveszi a szorzót a procid, ahogy kell. Most nekem 120MHz-en megy a 2500 MHz helyett. Tedd fel a DES progit, és kapcsold be az energiatakarékos funkciókat abban is. Ezzel már jó lesz az energiatakarékosság.

-
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
C1E a legalacsonyabb órajel\fesz állapotba lövi a procit terheletlenül, EIST pedig OS alatt állítgatja 6 lépésben terhelésfüggően, ha jól tudom. Amit te szeretnél, azt nem tudod megoldani, azt talán RMClockkal meg lehet csinálni, de minek vesződnél vele, ha megy magától is észrevétlenül

-
mycso
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
magok 50fokon mozognak,míg maga a CPU és alaplap 80körül.(everest szerint)vmit rosszal rakhattam rá,vagy mi a [@đ/

-
darál0w
Jómunkásember
-
zso73
veterán
Az enyém is megy 3300MHz-t alapon fesz emelés nélkül. Egy jó kis DDR 2-es lappal kirély kombó. Kb 45 eFt-ért meg is van a proci, és az alaplap. Az energiatakarékossága nagyon jó.
2500MHz-ről visszavesz 1500MHz-re, ha letöltök....... A Left4Dead megy rajta......
De ár/teljesítményben az AMD a nyerő!! -
darál0w
Jómunkásember
intelhez léteznek olyan cuccok,mint amdhez?
mint pl az amd processor driver és dual core optimalizer. -
NFree
addikt
Szia nos igen tuningra nem lehet alapozni, de az amd-s ismerősöd tanácsát én azért nem fogadnám el. főleg hogy mutasson nekem legalább egy kategóriában olyat ahol az amd jobban teljesít. Ha kifogsz egy jó példányt akkor simán megvan az esély egy 3.3ghz eléréséhez, minimális fesz társaságában, s akkor mehet egy jó darabig
Mondjuk egy ilyet [link] -
R00kk0
csendes tag
Sziasztok!
A jelen állás szerint rövidesen én is csatlakozom az E5200-as procit birtoklók táborához.
Egy AMD-s ismerősöm
viszont le akar beszélni a proci tuningolásról, mondván inkább vegyek AMD-t (és ne tuningoljam) mert szerinte egy tuningolt proci hamarabb kipurcan.
Szerintetek mennyire érdemes tunungolni úgy hogy legalább 2-3 évig bírja a gyűrődést?
Esetleges válaszokat előre is köszi
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800
üzenetére
na.
az a helyzet,h hiába adok neki feszt biosbol teszem azt 1.35 nem indul el a még 10*310en se.
1.2150en viszont megy neki a 3ghz.
na most visszaállítottam 10*300ra és nézegettem a feszeket.akár mit állítok bisoba 0.8-1.35 az everest és cpuz is 1.15nek látja
szal a fesz nem állítodik,vagy ez normális dolog?
de írok lap topikjába is...fsb speed 1200de azt gondolom bírnia kell...
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsigeri
üzenetére
de nekem kellene

de ugy,mint amdnél.ha játszottam,akkor energiagazd. otthoni,ha csak a torrent miatt ment,akkor meg minimális...
szal,ha energiagazdálkodás minimum,akkor kellene,h aktív legyen.
de ez a C1E ez egyfolytában baszogatja a prociszorzot akkor is,ha otthoni/irodai használaton van az enegriagazd... -
zoo8800
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
na.
megjött,beszereltem.hozzá is kezdenék a tuninghoz,de ugrál az orajel,pontosabban a szorzo.
C1E kilövéssel lehet csak megoldani?
és akkor pontosan hogy is csináljam?
mit,hova és meddig?
fsp speed meddig mehet?
2900on 920.
ramok visszaozstva.
VID 1.1875
12.5ös szorzo.
eddig ezt bírja alapfeszen. -
South Velen
addikt
Tegnap megpróbáltam 1,36V-val egy 13x266-ot, akkor a Vista boot után kékhalállal elszállt, azóta a Vista csak másodjára hajlandó elindulni... Mitől lehet ez? (Most alapfesz 2,93-on használom, Prime stabil.)
-
Monya78
veterán
válasz
kicsigeri
üzenetére
Egy kicsit körbeteszteltem...(játékban teszteltem hogy stabill e)...
Ez lett az eredmény: 10x300fsb (1,22v), 11x300fsb (1,24v), 12x300fsb (1,34v)
3300Mhz felett már arányaiban is sok pluszt feszt kellett adni...plusz játékban egy húzott 9600GT mellett 3300@3600Mhz csak 0,5-1%-nyi plusz fps-t adott
-
zolka78
senior tag
Lessz rajta jobb is 1-2 hét múlva, viszont most a cégnél a fejlesztő mérnököknél adtak egy digitális hőmérőt amin egy kicsi vékony érzékelő van ( csupa kincs ez a hely
). Ha ezt berakom a hűtő meg a proci közé akkor mútat valós értéket, vagy lehet pár fok eltérés a felszini és a mag között? -
-
zolka78
senior tag
válasz
kicsigeri
üzenetére
Na várj egy kicsit, nem egy szenzorból olvassák ki az adatot? Vagy csak valamelyik progi rosszul mér? Az everestnél el tudom hinni, mert nem rég jelzett hatalmas sípolás mellett 119 fokot és semmi terhelő nem volt bekapcsolva. Azért ez lehetetlen. Azt hittem megüt a guta amikor elkezdett üvölteni
. -
zolka78
senior tag
Az miért van, hogy az asus pc probe2 majd 10 fokkal kevesebbnek látja a proci hőmérsékletet mint a coretemp vagy a realtemp? Az everest is a két mag között 10 fok különbséget lát
-
marcus.fenix
aktív tag
Az 5200-asomat 12*300-on hajtom én is, kb. fél éve, és semmi bajom vele. 1,375-öt kér ehhez egy MSI P35-Neo2-FR-ben. Ha megküldöm 1,5 volttal akkor bírja a 4,1GHz-t prime stabilan, és EZ a hűtő még így is 60 alatt tartja a magokat terhelés alatt, de gondoltam hogy a 1,5 volt azért túlzás. Azt mondjuk észrevettem hogy a 4870 még gyorsul 3600-as CPU sebesség felett is, szóval elméletileg nincs még kihajtva így sem... Mindenesetre én még 16-ért vettem ezt a processzort, és bár zsákbamacska volt, azért nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
Monya78
veterán
-
kicsigeri
senior tag
válasz
Monya78
üzenetére
55-60 körül legyen. De az full terhelve. az kb 1.3V körül van. Sokak szerint tartósan 1,35V adható nekik, (45nm es prociknak) de inkább kevesebb az a biztos. Meg felesleges is mert 3200-3300 körül kihajt minden karit. Kinek meg nem elég a 3300 az úgyse ilyen procit vesz.
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Beléptem a klubba..socketA-as prociról váltottam át..e5200-re
Sajna elég antituning példányt fogtam ki...Cpu-Z szeint 1,10-1,18V (elvileg alapfeszen) 2,95Ghz a vége...
Egyelőre gyári hűtő van rajta, és egy minimális feszt adok neki, így 10x300-on járatom terhelve 51 fok a max. hömérséklete. Mennyire (fokra) mehetek fel, tartós használat mellett..?
Érdekes hogy a Steppinget a Cpu-Z és az Everest (mindkettő a legújabb) M0-as nak látja, a Giga lapom beépített húzóprogija C0-nak... melyiknek higgyek?
-
zolka78
senior tag
válasz
kicsigeri
üzenetére
Rendben, az NB-t be lőttem 1,2V-ra, de nem tudom mi az alap érték, minimumnak 1,1 lehet. Úgy tudom az északi híd dolgozik az fsb kérdésben ( ha tévedek akkor bocsi ) ezért adtam neki 0,1 volttal többet mint a minimum. FSB termination voltage-t pedig 1,2-re, bár itt írja a bios, hogy a standart 1,2, de 45nm prociknál esedékes lehet az 1,1v. SB nem mertem matatni mert nem tudom mit kellene megadni. Most neki indulok és megnézem megy-e lejeb a core feszültség. Érdekes, hogy 10x270 esetében 1,19375V bios beállítás mellet max. 58 fok volt a hőmérséklet. 11x270 esetében is csak 61 fok ugyan úgy 1,19375 volttal, minden más feszültség autón volt ilyenkor. Amint felemeltem 12x270-re már nem is jött be a win. 1,225 voltnál jött be csak a win. de itt az orthos 15s-nél akkora hátast dobot, hogy én ilyet még nem láttam.
-
kicsigeri
senior tag
Egy kis valami hogy hol viszi a 2500
[link] -
kicsigeri
senior tag
-
zolka78
senior tag
Sziasztok, kicsit feljebb tornáztam a procit de nem tudom, hogy minden jó-e.
Cpu: 12x270
Cpu volt: 1,3 bios beállításban, cpu-z szerint 1,256 terhelve
VID: Real Temp szerint min. 1,1500, max. 1,2250, Coretemp szerint 1,2250
Hőmérséklet: alapon 45 fok, terhelve 68 fok
, az igazság az, hogy a CM Tx2 hűtöm kakit mondott így a gyári van rajta, de többetek hozzászólásából az jött ki, hogy bírnia kell a gyárinak 3,2GHz-ig.
Pcie: fix 100
Memóriák: fixálva az időzítések a gyári értéken ( 5-5-5-15 ) és tartom őket megközelítőleg a gyári sebességen, majd ha a proci beállt tutira, foglalkozom velük.
Dram volt: 1,9. Gyári 1,8 lenne, de így sehogyan sem akar elindulni ha a procit húzom.
FSB Termination voltage: auto. Ezen kéne valamit állítanom?
NB voltage: auto, és ezen?
SB voltage: auto, és ezen?
Így stabil a rendszer orthos szerint.
Továbbá ezek a beállítások mit takarnak: load line calibration, CPU GTL reference, CPU spread spectrum, Pcie spread sprectrum,CPU clock skew, NB clock skew.Elsőre nekem ez jó, de szeretném a hőfokot lentebb tornázni, tudom kéne jobb hűtő, de majd csak hó elején. Az északi és a déli híd feszültségeihez mikor kéne hozzá nyúlni, és mik az alap értékeik?
-
D@ni88
addikt
na szépen megy 1,35Von 333x11ben
(F8as biossal)
F9es bios ezek szerint nem tetszik a proci és a lap kombónak... köszi szépen Chaser
-
D@ni88
addikt
Na beléptem a klubba én is

VID:1,1875V. ez nem tom mennyire átlagos. (ez van biosban normál fesznél) ebből akkor lejön kb 0,04 és akkor 1,15 amit kézhez kapna a proci...
DE, hiába adom meg neki biosban a pl a 10x330-at nem indul, akármit csinálok szarik bele az egészbe. viszont elkezdtem randomra ütni a számoakt és 12,5x264nél elindul.
1,38V biosban 1,34Vot kap meg... szval a lap kicsit szarakszik
valaki próbálta már G31M-S2L lapban?
-
kicsigeri
senior tag
válasz
surixxx
üzenetére
Ha nem szeretnél tuningot, és a feszt lejjebb viszed akkor elég. De a karidból itélve, nem lesz neki elég az alapórajel, így alapfeszes tuning nem ártana, ezért nem ajánlom a passzív megoldást. És szerintem jó az a 9800 bár lehet az ati többet tud. De én nem vagyok a híve az ati kariknak.
-
surixxx
tag
üdv!
szerintetek egy e5200+gigabyte ep43 ds3+gigabyte 9800gt zalman+2*1gb geil ultra 800mhz optimális összeállítás ha a proci már megvan, és hozzá keresem a megfelelő alkatrészeket
? -
Bögre
aktív tag
Prime blend test alatt 11x333@1.28V (valós) fesszel max. 50-51°C hőmérséklet mennyire reális?
Egy CoolerMaster Hyper 212 van rajta 1100-as fordulatszámra állítva. -
fagy53
nagyúr
válasz
JustSimple
üzenetére
Cirmos - legegyszerűbb és legbiztosabb ha kiveszed az elemet, számolsz tízig és visszarakod. Használhatod a Manual-ban leírt rövidzár módszert is.
Én is azt hiszem, hogy a tart. bios működik. -
D@ni88
addikt
Na úgy látszik e5200as tulaja leszek a héten én is

-
zso73
veterán
válasz
JustSimple
üzenetére
Nézd meg a bios verziót, mert lehet, hogy visszarakta a lap a vész bios-t. Az meg lehet, hogy régebbi a kelleténél.
-
darál0w
Jómunkásember
a GA-EP31-DS3L (rev. 1.0) lap befuccsolt.vmiért nem megy.( probáltuk más procival is,hátha biosfrissítés megoldja a gondom,de azzal se indult.)visszaküldtem és egy GA-P31-ES3G(rev. 1.x) lapot küldenek helyette.ez támogatja alapbiossal a procit.
remélem mihamarabb ide is ér és nekiállhatok
-
JustSimple
tag
Sziasztok!
Akadt egy elég nagy problémám, szeretném ha segítenétek!
Mai nap elszállt a gépem tuningolhatósága!
Semmi mást nem csináltam, minthogy bementem a BIOS-ba, átírtam az FSB-t és azóta nem hajlandó se 201-et vinni se semennyit!
(Már volt állítva több alkalommal is de ilyet még nem csinált... Utoljára 333 FSB-n állt, azóta nem nyúltam hozzá!)
Csak auto-n viszi a 12.5x200-at és ennyi!Ez mitől lehet? Tudok valamit tenni ellene? GTA4-hez kellene egy kis plusz löket, de egy herzzel sem tudok többet kicsikarni belőle, mint a gyári alap.
-
proper
őstag
közérdekü közlemény
everest 5.00.1650
már képes kijelezni a memoria másolást E5200 tulajoknál -
Chaser
legenda
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800
üzenetére
yo helyen van mindenem.
alaplap alapsupportban benne van az e5200,tehát támogatja biosfrissítés nélkül is...
ha vmit rossz helyre dugtam mi lehet az?
és igen semmi képet nem ad.egyszerű fekete képernyő,mintha készenlétiben lenne a moncsi,de a gépben minden pörög.vinyok,procihűtő,gondolom a proci is,vgacooler.

-
darál0w
Jómunkásember
na hali mindenki.
megjött a cucc,de van egy kis problem...
giga ep31 ds3l lap bele az e5200 egy a többi maradt ugyan az.
a következő a helyzet.
a gép felpörög,de a monitor nem mutat semmit és olyan,mintha készenléti állapotban lenne.
vga cserét eszközöltem,de ugyan az a helyzet.
esetleg a procit nem ismeri fel a lap?vagy vmi rosszul raktam össze?
a procit ugye egyféleképpen lehet belerakni.máshogy nem is lehet,mert ugy van kialakítva.a kis ablakocska,amivel le kell zárni az elég erősen beletolja a lapba.az normális?
na szal ez lenne a gond.
ötleteket várok
-
zoo8800
veterán
Lehet, hogy én is jobban járnék a 1113 MHz CL6 helyett 890 CL5-tel? Elvileg tudná a RAMom
334-es FSB van beállítva 3,33 szorzóval, majd tesztelgetek 1 kicsit az Everesttel
-
Chaser
legenda
válasz
kicsigeri
üzenetére
"attól függ mit fogtál ki"
Azért néha tényleg érdekes belegondolni, hogy az agyonig fikázott kingmaxok nem ritkán milyen jól lealázzák a tuningramokat.szerk: én anno 2, vagy 2.1V-on használtam 2x1 giga ultrát 900@cl4-en, GB p31-ds3l-ben, nyilván ment volna tovább is, ennyi kellett a procihoz, nem néztem tovább
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Geil ultráid vannak? 900@cl4-et szinte borítékolhatod, de lehetséges a 950-is 2.1-2.2V-on, attól függ mit fogtál ki, az meg alkalmazás függő, hogy a nagyobb órajeltől vagy a kisebb időzítéstől lesz-e gyorsdabb valami, mivel kicsi az FSB, célszerűbb időzítéssel játszani, órajel úgyis szűkös lehet az FSB miatt, ha az jóval lassabb nála, mint az ilyen procik esetében lenni szokott.
szerk: És azért nem c2d, mert fenn akarták még tartani a pentium nevet, 1ébként ha a 4xxx az volt, ez is lehetne, 2 mega cache, 800-as QFSB, nincs virtualizáció, ráadásul az 5200 45 nanos, a 4-es széria meg 65, ki nem xarja le hogy pentium nevet kapott?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

viszont le akar beszélni a proci tuningolásról, mondván inkább vegyek AMD-t (és ne tuningoljam) mert szerinte egy tuningolt proci hamarabb kipurcan.