- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Üzemidőben nyerne csúcscsatát az Oppo
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
Vista 64bit. A 2180 tobbnyire 3.2-n megy. Ez eleg a 4850 segge ala de lassan kezdett zavarni, hogy a hutom tobbe kerult mint alatta a proci...
Most vettem egy E6700-at (valahol utban van hozzam) s kivancsi vagyok hol lesz a vege tuningban. (E7200 lett volna, de azok mint lattam 3.6 korul kifujnak. Ha az E6700 sem egy ubertuning darab, max megmarad a masik gepembe s beujitok egy 5200-al.)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #196 üzenetére
Húúúú!Lesz melód!Kinyomozni,hogy ki vett,írni nekik,h megy -e 4GHz-et,ha nem tuningolak rávenni őket,hogy nézzék meg Neked..2160@3,2GHz.Hát..Ha jót fogsz ki,s viszi a 4GHz-et,akkor is 3,7körül mehet 24/7 be(gondolom)Ennyiért nem nagyon érdemes váltanod.Kérdés,más-e,s ha igen,miben más az a 3,7GHz.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #192 üzenetére
Én tuti nem veszek.Nem azért mert ismerem,s tudom,h mit tud,de visszafelé már csak nem megyek..Pénzem meg másik gépre nincs.-s nem is kell-.Régebben volt nálam fél napig egy 7200-as.Asszem fesz nélkül egy gagyi lapban valamivel 3,5Ghz felett ment.Az se volt meggyőző..Láttam az órajelet,de nem éreztem..Fura volt. KULERR venni fog
-
Bluegene
addikt
Lehet, hogy quad-é a jövő, de nem egy 65 nm-esé. [link]igen? próbáltad? elég elolvasni a kommenteket és a screenshotokat, inkább egy ilyen brutálka(még ha gyengébb példány is), mint egy herélt 45nm-es(18K vs 22K-ért is van quad)
jó nem azt mondom h olyat vegyetek csak megfontolandó
mindenki azt vesz amit jónak lát, és a quad tuti megy az én lapomban az e5200-as nemtom
én talán quad mellett döntök, annyival nem drágább mint amennyivel jobb
-
Bluegene
addikt
áhh, igazából semmi szükségem rá
az E2160-as kiszolgál, 1600-ban tolom a mass effectet/turokot és gondolom a warhead, cod5, FC2 se lesz nagyobb gépigényű(mivel Xboxra is kijön)
1600-ban pedig nincs cpu limit, minden fut pöpecül a 4850nel
szal sokat, sőt talán semmit se nyernék azon kívül h az amúgy is gyors vindózom picit gyorsabb lenne
majd megvárom h valaki vesz, leteszteli, osztán talán Szeptemberben(mert akkor lesz felesleges zseton)
vegyél te, Jó uram!sőt talán akkor már 22K egy quad, na azt érezném 8 mega cache-el, ez meg 18K, szal nemtom
túl nagy értelmét nem látom ennek a procinak, ha 10K lesz esetleg, de addigra a quad 12K lesz, azért mégiscsak erős négymagos(2009-ben sztem már a 4magosok éve lesz, a nehalem pedig játékra nem lesz sokkal jobb, szal egy olcsó quad egész 2009-ben kiszolgál hiába 65nm-es)
-
Bluegene
addikt
válasz
Killerlaca #188 üzenetére
alapon hajszálnyival jobb az E7200, de drágább kábé 3K-val
tunningban feltételezzük h az E5200 lesz picit jobb(bár szerencse kérdése)szal nagyon közel áll a kettő egymáshoz, igazából te döntesz, lapod elég jó, az E7200 tuti megy, de valszeg az E5200
az E5200 igazából azoknak jó akiknek gagyi a lapjuk a magas szorzó miatt, de a te esetedben a picit olcsóbb, picit lassabb, szal annyival drágább az E7200 amennyivel jobb
-
lipi67
nagyúr
Tuti igazad van.
kulerr: köszi a lehetőséget!A piával is ez volt a baj..Sose tudtam taccsolni.Már nindenki normális volt,én még láttam a kis rózsaszínü egereket a falon!
Hunter2: Majd jönnek szép lassan.Előbb utóbb itt is jelentkezik vki,hogy vett,s mutatja,h eddig ezt sikerült kihoznia belőle stb..-Remélem..
Killerlaca:Ahogy mondják.Ha bírja a tuningot(jobban)akkor sztem jobban megéri.Alapodban meg vígan elszaladgál,esetleg egy új biosz ..ha régebbi van rajta.. -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Szerintetek ez az E5200 vagy E7200 at érdemesebb venni kb 1-2évre kéne.
Egy ilyen lapra gondoltam: GIGABYTE GA-EP35-DS3 menne benne?Köszi
-
Hunter2
addikt
jah, egy magyar teszt jólenne belőle .Pláne hogy sehol nem ehet találni róla tesztet, a coolaleresen kívűl.
-
lipi67
nagyúr
Majd vki szóljon már ha én is írhatok
-
domesz
aktív tag
hali!
kéne egy kis help. akarok egy ilyen procit venni, de nemtudom milyen lap lenne a hozzávaló :s
ezeket néztem ki:
-Asus P5B Deluxe WiFi
-Asus P5N32-SLI Premium WiFi
köszi | bye -
Bluegene
addikt
Lehet, hogy quad-é a jövő, de nem egy 65 nm-esé.nézd ez egy fullos felsőkategóriás processor, 2X4mb cache-el, míg az e5200 csak 2mb-tal rendelkezik, azonkívűl jó tunningos, esélytelen h a e5200 gyorsabb legyen(ill ez egyre inkább igaz lesz), a 45nm-es quadok pedig 50K-tól felfelé, annyit nem érnek, nemcsoda h a sima quad a népszerű
-
Bluegene
addikt
hát nemtom 18K-ért? 22 ért már quadok vannak 8 mega cache-el és a többségük 3,4-3,6ghzet tudnak, igaz használtak
szal dilemma
-
Saarloos
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem felétek, hogy miképpen lehet egy alaplapot a procitól úgy szétválasztani, hogy utána hosszabb ideig tárolhassam? Lehet hülyén hangzik, de a procin lévő hűtő trutymó meg minden így hogy nem fog bepiszkosodni stb? Nem igazán értek hozzá, csak külön szeretném eladni az alaplaptól, mert a PC-t felváltottam egy laptoppal.
Köszi előre is! -
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #170 üzenetére
Tisztelt Uram!Igérem megpróbálok kellő komolysággal írni ezen topikba eztán,hogy ne rontsam a száraz,csupán számokra,tényekre redukálódó szakmailag sziporkázó hsz.-ok szellemi szinvonalát,szakmai értékét.
S ha majd már a 20.fórumtásunk is elhalálozott,mert olyan érzéseket vált ki belőlük az adatdömping mit Zorán "kis vidám"szösszenetei.....-Meghúzom magam na..Ok?
A GIGA lapod mennyinél wallos?500-nál kell é plusz az MCH-nak,ICH-nak????
Most őszintén!Nézd kulerr-tKiírja ide,hogy megérkezett.Most nem bír ki 4-6 napot?Sajnálom,kellemetlen az asszonyámak,de havonta több millió nő éli át -
-
kulerr
őstag
Megérkezett!!
Majd benevezek én is...csak egy kicsit remélem még csökkenni fog az ára -
-
Bluegene
addikt
igaz de van belső és külső órajel(belső 355, külső 3,2ghz)
9X355-öt tud a proci, szal lehet belső órajelben csak 355-öt bír a proci, 8X400-on nem indul(pedig az is 3.2 ghz), pedig a lap 430 FSB-t is tud(E6300mal előző tulaj)tehát valószínűleg a magas szorzó miatt jobban bírja a tunningot, szal cél a 4ghz lélektani szempontból, igen rá vagyunk izgulva
, pláne egy 4850-es mellé dívik egy ilyen
ráadásul 4 magos procit is vehetnék(Q6600), de lassabb lenne mert a játékok jó ha a két magopt kihasználják, és hyper tx2-vel nem hinném h bírná a quad 3,6ghz-en, szal ha quadot vennék hűtőt is kéne cserélnem, ez jelenleg a legolcsóbb és legnagyobb javulást igérő megoldás(a quadot szinte semmi se használja, E5200@4ghz>q6600@3,6ghz, jelenleg persze egy év múlva lehet már fordítva lesz, akkor jöhet a quad)
-
lipi67
nagyúr
Hülye vagy,feladom!1:0
g@bo:Értelek én,csak Te is érts minket!Tuningoltál már AsRock lapban?Van,hogy 220FSB-t se nagyon szeret,s 250-et úgy csikarsz ki belőle a fix PCIExp.-et 100-ról 110-115-re nyomod.Most nem ísmétlem az előttem szólót,lényeglcsó és ügyes!
MOD:NEM MAGA A PROCIK KÖZÖTTI DIFERENCIA(ár)HANEM AZ HOGY NEM KELL ALÁ LAP,MEMÓRIA,S TÁP SE!nEM KELL X-X HŰTŐCSODA AZ ÉSZAKI HÍDRA,MERT NEM MELEGEDOK MAJD,HISZ KIS fsb-N MEGY..SOK-SOK OKOZAT,S AZ OK ..A 12,5-ÖS SZORZÓ
-
Bluegene
addikt
azért jó mert magas a szorzója(jól tunningolható gyenge lapban is, gondolj bele van akinek 350 mhznél föladja a lap), vannak alaplapok amik 400mhz-ig bírják kábé(egyéni)
9.5X350=3250 mhz12.5X350= 4375 mhz
érted már??? kispénzűeknek készült akiknek 6000Ft-os asrock lapjuk van, ráadásul olcsóbb lesz az E7200-nál, na remélem világos
15K ért egy wolfdale 2 magos 4ghzes géped lehet, több mint elég, lapot meg nem kell cserélni 25K-s P45-ös lapot kell a fenének
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #151 üzenetére
-Kvajóóóóóóóó!!!!!!!!
Hát ez az!!!Ezt sugaltam én is Te ember.Inni..OK!Rúgjunk be,kulerr-nek van egy hegyi zsuk,jó csajozós,50-60 éves csitri tehenészlányokhoz kiváló.
Nekem minek 8400?Hát mert..tesztelni.Kben semminek,még 2xxx-et se használom ki nap mint nap.Bár....Lekapom a hűtést,s a procira alkoholos filccel jól láthatóan ráírom:Nyócezernégyszáz.S hívok vendégeket,lássák már.(előtte lekapom a csipketerítőt a minitorról,s az egeret meg a billentyűt is kiveszem a dobozból,lássák,használjuk mi aztat.kulerr:Én..én érzem a szívem mélyén,a haverod nem élhet e nélkül..Procid?Fogyókúrán?Kvajó ez a 8400!Mértem,s képzeld excelbe mint a villám,hozott plusz 0,0001mp-et oszlopbeszúrás /db -ba
S amióta lecseréltem a 6750-est..Msn-en a félkövér is majdnem kövér,s a dőlt betük is jobban dőlnek!!!!!!!
Tanulság
vra értelmetlen nagy gépet összerakni.Mindenki olyan gépet csináljon magának amit ki is használ,hisz értelme 1 szál se,befektetésnek szar..
-
kulerr
őstag
válasz
Bluegene #151 üzenetére
Így kívülről sztem tök ugyanazt mondjátok lipivel
de azért hajrááááá!
Igazatok van egyébként nekem is, lipinek is 8400-e van de őszintén mire is használjuk?Hát amit tud annak kb jó ha 30-40%-át használjuk ki... a VTT és az SSE? amire valók átlaguser sose fogja használni vagy majd mikor már a nehalemek is kimúlóban lesznek...
Lipi: komolyan gondolkoztam én is ezen a procin de most 8400 van és nem cserélek már többet ez el lesz egy darabig, azonban ha még áll h a haver ilyen procit szeretne a gépébe akkor lesz teszt is
-
Bluegene
addikt
te ittál?
virtualizáció felesleges luxus átlag felhasználónak és az sse 4.1 is, ennyit akartam
nincs benne és akkor? ennyi
virualizáció: ki akar 2 oprendszert egyszerre futtatni?
sse4.1: talán egy év múlva megjelenik valami rá de inkább 2szal ezek ál-hátrányok
E2160-asomban nincsenek, eddig is megvoltam ezek a ficsőrök nélkül
az E5200-as pedig méltó utódja az E2000-res szériának
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #149 üzenetére
Bluegene???????Felrobbantad magad?
"virtualizációt se tud, na bumm"-nem mondod..?Nem virgonckodik a kis szemét!Most komolyan:Ennyi pénzért,mi a ló@sz legyen benne szerencsétlenbe?Nem?Kben.. valóban olyan dolgok..ha ez hiányzik..de kinek is?
g@bo: Kicsit lehetnél bőbeszédübb,nehezen értem.S ha valakinek kell a 100mega L2,vegyen.Én pl..7200-est nem vennék.Nem mert ok h jó,de mikor bejött,akkor annyiért vehettél(olcsóbban is)6750-est..Mindíg van valami szempont ami miatt nem érdemes megvenni x-y procit.Ott a 2180-as.Tiszta munka,best buy.
-
lipi67
nagyúr
Ki bizony!Azért jegyezzük meg az igazság kedvéért,hogy 45nm-es procit 1,5V-on 24/7ben..ez nem ok.Viszont a z a 3,6GHz-es eredmény ..korrekt,s nagyon sok mindenre elég.
Mod:látom,Te is beírtad..Hát igen..Mennyi lehet..Ha jól látom 1,11 aVID.Erre a VDroop meg 0,01+feszesés.Bios 1,17-1,18-az alapfesz.Valós 1,3V simán belefér.8xxx is elfogadható 1,375V valós feszen is 24/7-ben..ez is hozna a 5200-nek vagy 3,7GHz-et vagy többet is..Jó az!
-
slett27
addikt
Na mégegy. Egész jól "kihajtja" 4GHz-en a 4870-et.
Viszont 4GHz-hez az a BIOS ~1,55V az nagyon csúnya.
Alapfesz mennyi lehet kb 3,4-3,6GHz ?
-
lipi67
nagyúr
Az ár (ha ez marad a különbség)valóban nem bíztató,de pont a nagyobb szorzó miatt,alacsony költségvetésü gépekhez ideális lehet,s a 12,5-ös szorzó,ha jó tuningpotenciával párosul..nagyon nyerő lehet.Gyenge alaplapok is simán viszik a 300-as FSB-t,ram nem is kell alá hisz még visszaosztani kellene ilyenkor is(1:1-ben ugye csak 600MHz,1:1,2-be 750-amit MINDEN mezei 667-es is tud)Tápot se terheli..Szerintem nagyon bíztató!!!Mág -az amúgy kiváló és tabil-antituningos Asrock deszkák amik 240-250FSB-t bírnak..azokban is 3GHz!!!
slett27 Na!Szaros kis FSB s íme!Már FPO-t is tudunk:Q819A438-Indulhat majd a vadászat!
-Köszi a linket!- -
slett27
addikt
Nem kell aggódni, mennek ezek.
-
Bluegene
addikt
mennyit számít a cache
hát nagyon picit veti vissza a -1MB ezek szerinta magas szorzó /12,5/ és a 800as fsb se túl nyerőpont h ez a nyerő, gyenge lapban tud szárnyalni, csóró tunningolós procc(nekem való), az legendás E2000-eseket felülmúlóan
-
g@bo
nagyúr
van nakkerbe 5200-as cca 14+fa.
-
lipi67
nagyúr
Jól tetszik beszélni,látom ,nem ártott meg a nagy meleg
Nekem fele is elég lenne..s kell is majd ha mén fel pestre mert a gép marad..s Tildy ájemdéje veszi át a szerepét.
megcsinálta a linuxot nekem..kva jó.s még szép is!!!Minden 3d-ben forog,Vista ultimate extrák lófasz..mindent összelőtt,kva jó-igaz elbasztam már,de visszajött-nem azért mondtam a 3D-t mert érdekel,csak meglepett mert mikor utoljára linuxoztam kb dos felhasználófelület fogadott...
-
kulerr
őstag
Augusztus végén fog jönni?, mert több árlistán már megtalálható...habár a hír baromi friss...holnaputáni
-
törölt tag
Lehet, h már leírtam máshol, bocs. Nem most vettem 1-2 hónapja... de azóta is annyira örülök neki. Elvégre egy nortvúd P4-t váltott le kb 4-5 év után és milyen olcsón sikerült upgradelni... Életem egyik legolcsóbb upgrade-je brutális sebességnövekedéssel társítva..
szerk: az h itt offolunk, csak az intel-nek köszönhető, már rég kiadhatta volna.
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #121 üzenetére
Szinte minden procinak, 5-6x csökkent már az ára
Nem is szinte, hanem biztos, 1ébként ez hogy jön ide?
A nehalem kb 30%-kal gyorsabb a corenál, de milyen áron?
DDR3 ram, x_tökömtuggya mi chip, 50-60k-s lappal, a prociról ne is szóljunk, sztem 1 év múlva se lesz még jó áron konfig, de amúgy egy faxa 775-ös cucc mire nem elég?
Egy E8400-es proc, p35-ös lappal, 4 giga rammal ugyan mihez kevés? Alapon is elég jó cucc, nemhogy húzva.
Ha 17-18k-s áron lesz a proci nem is olyan vészes, az kb netto 14-15k, annyiért nekem már megérné asszem, de lehet xarok az egészre és veszek egy cerkát, aztán jövőre E8400
-
kulerr
őstag
válasz
tzsolesz #121 üzenetére
....,egyértelmű, igazad is van de ez a proci nem is az az árkategória. A Nehalemről meg annyit h te is tudod mivel új technológia lesz hiába olcsó és kiforrott a 45 nm gyártása húzós lesz az ára, legalábbis eleinte...és mivel gondolom párhuzamosan fog majd a piacon lenni a 775-ösök és az 1160-asok majd egy év múlva kezd el olyan szintre csökkenni az ára amikor elkezdik a felhasználók vásárolni azaz platformot cserélni...hiszen a már legyártott 775-ös procikat is értékesíteni kell nem fogják eldobni
-
törölt tag
Én csak az E7200-hoz mértem, ami most 20 ezer... Annál több nem lehet, mert senki nem venné. Az Intel meg nem gyártaná, ha tudja h senki nem veszi. Drágább egyszerűen nem lehet... Bár én sem veszek már több LGA775-ös cuccot. Ez a kis 7100-as Giga alaplap nekem bőven megfelel az E2180-amhoz. Biosból 1.6V-on ment stabilan 3500MHz-t, alapfeszen 2800MHz, ami nekem bőven jó... Keveset játszok, ahhoz meg szintén elég a HD3650 256ddr3-am. Szóval ezen a platformon én már nem nagyon tervezek több fejlesztést. 2 giga ram is mire nem elég az XP alatt?!
-
tzsolesz
nagyúr
Az a véleményem hogy LGA775 tokozással már csak olyan procit érdemes venni, aminek minimum 5-ször 6-szor is csökkent már az ára.
Tehát 50-60-70000-es befektetésbe én nem bonyolódnék már. A nyakunkon a nehalem, és nem tudjuk még mennyire alázza szemétté az összes előző architektúrát. Márpedig mivel 45nm-en készülnek az új procik is, lehet hogy nem is lesz olyan drága mint ahogyan azt gondoljuk. Én mindenesetre megelékszek a 4500-ammal egyenlőre, jövő nyáron meg beú kell újítani az egész gépet valószínű, de az biztos nem LGA775 lesz. De várjuk meg a végét.... -
XoZ
aktív tag
Hammon árlistáiban már van, az itt már korábban jósolt (NewmanHD) 17-18 ezres áron.
-
Chaser
legenda
Jöttek ki új procik, de E5200 nincs köztük
-
marinea2
addikt
Ebbe az 5000 seriába mennyi kes találhato?
-
Chaser
legenda
Nem 10-ére ígérték a hivatalos bejelentést?
Intel oldalán még semmi nincs.
-
törölt tag
Az E5200 nem lehet drágább a Mo-i megjelenése napján 17-18 ezer Ft-nál, mert 20-ért E7200-t kapok (29-ért meg már E8400-t).
De jól is jártam az alapfeszen 2.8GHz-t vivő E2180-al, 12 ezerért újonnan, boltban.
Messze kihajt egy 256 megás 3850-t és minden másra is elég még egy jó ideig.
-
lipi67
nagyúr
-
kulerr
őstag
válasz
shabbarulez #104 üzenetére
Igen tényleg ezt hírdette az intel, és reméljük ezek az arányok meg is maradnak a Magyar kiskeráraknál is
Egyébként próbáltam beszerezni Bécsből de 2-3 hetes várakozást mondtak
-
kulerr
őstag
...egyébként ennyit a beígért 100 dollár alatti árról
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest