Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Gyári hűtővel is bírja sztem 3.3-ig, persze nem mid1, milyen darabot fogsz ki.
#598 Hunter2 : Csak elvi síkon elgondolkoztam egy pillanatra, soha nem vettem drága hűtőt, eztán se fogok
#599 fagy53 : Én is ezért vettem többek között ezt a procit, de nem is reménykedtem benne, hogy akár 1.1V alatt viszi majd az alapórajelet. És tessék
Már amit a haveromnak bizniszeltem, vitte 1V alatt, mondtam is neki ha az enyém rosszabb lesz, csere
Az enyém meg egy álom
Meg ugye a magas szorzó..win alól a lap progijával a 200-as FSB helyett felkattintgatok 240-ig, és máris 3Ghz, csak a feszt kell feljebb tolnom kicsivel szintén a progival.
-
zozek
tag
Sziasztok!
Ez a proci gyárihűtővel fesz emelés nélkül bírja a húzást vagy valami jobb hűtő kell hozzá?
-
fagy53
nagyúr
Levegővel 4.5GHz, szép!
Megvárom az E5300-at, aztán beruházok egy ilyenre, de engem elsősorban az alacsonyfeszültséges üzemmód érdekelne. Az E2160-om 0.94V-on tudja az alapórajelet, de ez nagyon kevés. Nekem egy olyan proci kell, már egy hete keresem, ami 1.05V max. tudja a 2.7-2.8GHz-et és min 2MB megosztott cache legyen -
Hunter2
addikt
egy kis érdekesség:
-
Chaser
legenda
Mert elvileg a 2xxx-eket váltotta volna, megszűntek volna augusztusra, de változott a terv, az E2200-at gyártani fogják még majdnem 1 évig, nagy marketing pörgés az egész, c2d-nek csak olyan procit hívtam volna az intel helyében aminek legalább 266-os FSB-je van és tudja a VT-t, ennek se a 4xxx se a 7xxx nem felel meg, mégis c2d. De nekem nincs bajom a Pentium névvel, legalább méltó procival vonul nyugdíjba
-
Hunter2
addikt
e5200+9800gtx-et nemhasznál itt senki? egy 3dmark06 összpontszámra lennék kiváncsi
-
Chaser
legenda
Mért ennyire halott ez a topik?
-
tomas15
csendes tag
hello. ép döntés előtt állok és megszeretném tudni hogy az E5200 vagy az AMD 5000+Black Edition a jobb választás?
-
Chaser
legenda
Érdemes hát..miért?
E4400: 2Ghz, 2 mega cache, 10-es szoró, 800 QFSB, 65nm
E5200: 2.5Ghz, 2 mega cache, 12.5-es szorzó, 800 QFSB, 45nm
Mivel lazán el tudod adni, 12-13k-ért a procidat, így megéri pár k-t áldozni egy alapól 25%-kal erősebb, kevesebbet fogyasztó procira, ha tuningról van szó, akkor is 1értelmű E5200. -
tomi909
tag
ÜDV.
Annyi lenne a kérdésem, hogy érdemes-e lecserélni a jelenlegi E4400-as CPU-m Egy E5200-asra??? És miért?
A válaszokat előre is köszi.Tomi
-
mycso
veterán
Most nézem a procimat, ha auto-ról manual/normálra állítom biosban a feszeket, akkor pl a ram nem 2.1 hanem 1.9v körül kap és a proci is 1.9xx helyett, csak 1.6-7 körül.....
Cpu-z: 1.15v környéke @3GHz én így használom, csak eddig nem tűnt fel....majd megnézem így megy-e többet...
sid.: Rc211v: TX2 jó lesz, nekem sima TX van és bőven jó....így 3GHz mellett iszonyatos 800rpm környékén megy, és idle 34 környéke fokosak a magok, orthos közben 47 fok körnéykéig mászik el, illetve 1200rpm környékéig...
Még 1 érdekesség, pl az orthos, a giga easytune, meg még 1-2 progi a procimra 4.2GHz-et ír
-
Chaser
legenda
Ahogy érzed
#570 mycso: Ilyen hűtővel nem, BIOS 1.35-nél többet meg úgyse adnék, hosszú távra vettem ezt a procit magamnak, nem azért hogy 4G primestéböl legyen, hogy 20k-ért áruljam
Amit láttam belőle bőven jó, ahhoz képest hogy akik próbálgatták 1.2V alatt nemigen jött össze nekik az alapórajel, az én 0.975V-om emberes
A 3.5G-s eredmény is szép, ott valami minimális fesz kellhet még és stabil, gyakorlatilag majdnem a nagy átlag VID-jén...nekem ennyit elég tudni a prociról.
-
mycso
veterán
Köszi, csak nekem agp+ddr lap kellene.
De minek?????
Gondolom, mert szeretnéd megtartani a jelenlegi ramod/vga-d...De minek????
Nemtom mennyi milyen ramod van és milyen vga-d, de az tuti, ha eladod ddr2 + pcie vonalon minimum ugyanilyen telejesítményűt tudsz venni az árából....
-
mycso
veterán
Próbáld már meg a 4 gigát, kíváncsi vok, hogy a te prociddal menne-e...
Nekem ugye vid 1.2 (ez már önmagában elég magas)...
4GHz-en biosban beállított 1.35-el is elindul viszont restart még kis plusz és akkor a win töltésig eljut...1.4125v-ig mentem de ott is wintöltésbe belefagy... (ez asszem 1.38 valós fesz)
-
törölt tag
válasz
sid.:Rc211v #565 üzenetére
Bluegenenak 3,5-3,7 stablian megy egy Giga 965P-DS3 lapban. Ő is TX2-vel hűti, szerintem vígan elmegy Neked is 3,5 fölött.
labu01wx: Hát én személy szerint kerülném a VIA-t, ez rossz tapasztalat miatt van.
Egy VIA chipsetes gépre alig bírtam Vistat telepíteni, belefagyott a telepítésbe kétszer is, majd mindig elment a hang, holott próbáltam SP1-gyel is és anélkül...Majd végül összehányódott a Vista a laptól, holott egy másik, AMD chipsetes gépen, minden elsőre ment, mint a karikacsapás, álomszépen.
-
labuwx
tag
Köszi, csak nekem agp+ddr lap kellene. Lézezik egy ilyen lap: 4CoreDual-SATA2 R2.0. Lehet is kapni 13k-ért csak nem tudom, hogy a via chipset mennyire megbízható.
-
Chaser
legenda
válasz
sid.:Rc211v #565 üzenetére
Majd ha nagyon unatkozok, a 3.5G-t primestabillá teszem, de mára elég a játékból
-
Chaser
legenda
válasz
sid.:Rc211v #562 üzenetére
Hogy stabil-e az már nem derül ki, nekem csak 2k-s AC alpine7-re futja, itt már 5 perc prime után 70 fokos volt a proci, kilőttem. 3.5G-nél lazán maradt prime alatt 52 fok, közben játszottam is.
#563 labu01wx: GB g31m-s2l, 10-11k újan, feltolod rá az F8a BIOS-t, és már indulhat is a móka
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Én ezekre a lapokra gondoltam: GigaByte GA-8I865PE775-G-RH, ASROCK ConCore865PE, ASUS P5P800 SE
Ezt a procit sajnos semelyik lap se támogatja. Az érdekelne, hogy ez miben nyílvánul meg?(pl.: nem indul a gép, instabil működés, stb.) Azt tudom, hogy egy 65 nm-es procinak magasabb fesz kell. Az érdekelne, hogy nem lehet-e úgy alulfeszelni, hogy az megeggyezzen a 45nm-s alapfesszel. -
Chaser
legenda
Fél óra után eldobta a prime, kis finomhangolás kellene oda, de kihagyom, max 3G-n fogom használni, 3.8G-hez már 1.35V kell, afölé meg nem megyek teszt jelleggel sem.
-
Chaser
legenda
1.15V@3250mhz már nem prime stabil..ez után már csak 3.5G-t néztem, 1.175V-on is megy, de prime eldobja, az intel burne test is, most beállított 1.225V@3.5G, prime running... -
Chaser
legenda
Bocs hogy telefirkálom a topikot..de 1.15V..3150mhz
szerk: nah jó, 1.15V@3250mhz...egy kis pihi
-
Chaser
legenda
Tunying..VID-en eddig 1.15V@2.9G
szerk: helyesbítek 1.15V@3G
..hagyom rajta a prime-ot
-
Chaser
legenda
Csak nem bírtam magammal..0.975V beállított.
-
Chaser
legenda
1V
valós terhelt cpuz szerint 0.96V..minél kisebb a fesz, annál kisebbet droppol a lapocska..ezen hagyom most a primeot egy ideig
-
Chaser
legenda
Benn van a gépben az 5200-sem..1.15V a VID...
-
mycso
veterán
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Egy intel 865pe chipsetes lapban menne ez a proci? Ha nem, akkor miért nem? -
freeapro
senior tag
Kicsit tesztelgettem, FSB266-on 1,3V-al orthos, 3DMark6 stabilan ment:
http://kepfeltoltes.hu/view/080920/5200_ORTHOS_FSB266_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
minden program mas homersekletet mert
-
Hunter2
addikt
nah rendeltünk tesómnak gépet:
EP45-DS3L
E5200
2*1Gb Black Dragon CL4ha ebben a lapban se megy akkor semegy a tunning akkor semmiben.Majd írok eredményeket.
-
Chaser
legenda
Az egyik eladott E5200 BIOS 1.075V-on viszi a 2.5G-t, úh megdőlt a tendencia, hogy 1.2V alatt nem tudják ezek a procik
Valós kb 1V, cpuz is akörül mutatja.
-
törölt tag
Jött egy tesó az E5200-nek:
...a másik a 86 dolláros Pentium 5300-as modell, amely 2,6 GHz-en üzemel...
Forrás: iPon [link] -
Chaser
legenda
Bocs az offért, ha vkit érdekel, E5200, új, oem, 14.5k/db.
-
Bluegene
addikt
válasz
freeapro #521 üzenetére
nekem is gyanúsan magasak a hőmérsékletek
realtemp szerint sz*r a hőmérője(leterheli a program a procit és abból kikövetkezteti(a hőmérsékletváltozásból és az eltelt időintervalumtól)), szerintem is, nem létezik h 50 fokos, most direkt megérintettem a tx2-es hőcsöveit kézzel, hát mellette van a chipset borda az 35 fokos(ezt elhiszem) és forró, a cpu hűtő hőcsövei pedig alig langyi szal kizárt h 43 -55 fokos
talán az intel azért rakott bele ilyen hőmérőt h visszafogja a tunningosokat
-
freeapro
senior tag
Sziasztok!
5200-nek mi a normalis homerseklet alapon huzas nelkul?
Nekem 965-os lapban (P5B) egy ujrapasztazott AC Freezerrel idle-ben 45, orthossal terhelve 65 fokos.
Kicsit magasnak tunik.
Rosszul pasztaztam volna???? -
lipi67
nagyúr
Ezt folytatnád?Esetleg beszállnál a másikba is?Nagyon tetszik!!!!!!
-
mycso
veterán
Hát az én ramom nem szereti a lazát
De tényleg 4-4-412-n vígan elvolt, míg lerontott időzítéssel b@szakodott, na mind1 megvan a teszt...
Memória másolásra viszont 0-át hoz, néztem 2 féle everesttel is...
(majd valamikor ha lesz egy kis időm átírom normálisan excelbe, múltkor hírtelen ez volt a leggyorsabb megoldás)
-
mycso
veterán
Hát érdekes....
P5Q-E(ASUSTeK Computer、Intel P45
DDR2-800 1GB×2
Deskstar P7K500 500GB
Radeon HD 4850 Radeon
HD 2400 PRO (ez itt nemtom mire vélni)
AS Power Silentist S-650EB
Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32És ez idle 75, terhelve 95w????
Nálam:
giga p35
szintén 800-as 2x1GB
2db hdd
7900gs
400-as chieftec
szintén vista sp1idle 98w, full terhelve 130w környéke....
-
Arpee78
senior tag
A szövegből nekünk nem derül ki, de az alábbi grafikonon a fogyasztások láthatók:
Japán oldal
-
Arpee78
senior tag
Nem tudom érdekel e titeket:
Itt egy teszt, ahol az E5200 van összevetve többek közt az E7200-al.Sajnos számomra olvashatatlan nyelven, de szép táblázatokkal.
-
Chaser
legenda
Ez a beszéd
Azonos órajelen biztos nem lassabb mint egy 2xxx vagy 4xxx, 45 nanos, olcsó, jól tuningolható, aki azt mondja hogy átlag 3.5G értelmes fesszel nem számít jónak, az keressen orvost
Ellenfele ilyen árak mellett már talán csak a 2180 lesz, de az is használtan, köztük azért még van 6-7k, feltételezve a 2180 használt mivoltát.
-
mycso
veterán
Én a 4G-re csak kíváncsi voltam....3GHz-en használom alapfeszen (anno a 2140-is 2.8-3GHz között ment úgy használtam), egyelőre bőven elég lenne még alapon is, mert vga-m egy 7900GS van...minimális fesz emeléssel 3.5GHz-en is simán szalad, tehát ha majd később kell a +energia akkor ott lesz.
Én kellemesen csalódtam a procibanmod: a következő majd q8200 talán egyszer...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest