- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
B4MbOo
tag
válasz
Hunter2 #6341 üzenetére
Biosban csak a szorzóhoz, FSB-hez, és a feszhez nyúltam. Ha a ratio-t állítottam, h a ram 800-on menjen (ez asszem 333-as fsb-nél 1:1,2) akkor "csipogáshalál" volt, a képernyőn semmi nem jelent meg és az alaplapból folyamatos csipogás jött, tehát 667Mhz-n megy a ram 1:1-es aránnyal. de most bratyo levette a szorzót a biztonság kedvéért. (8-ra)
az nem lehet h a CPU-Z szarul írja ki? mert most 8x333-on megy és a fesz 1.456V CPU-Z szerint.. ez nem túl reális h ha auto-n lenne a fesz, akkor miért adna magasabb feszt alacsonyabb szorzónak ugyanannyi FSB mellett?
-
-
zoo8800
veterán
-
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Hunter2 #1339 üzenetére
Hello
A ram szorzónak mennyit állitsak be ? vagy hagyam auton? nemtudom mennyi az alap.
Am van a biosba olyan hogy
CIA 2 : CPU Intelligent accelerator 2 maximalizálja a cpu teljesitményét.
és olyan hogy O.C. fsb 1333 core2 cpu ez meg ugye az FSB-t 1333la állitja ezek külön opciók? huzzam inkább saját magam vagy inkább csak kapcosljam be a kettő közül valamelyiekt?
köszia segitséget. -
labuwx
tag
válasz
Hunter2 #1329 üzenetére
Az lehet, viszont megtaláltam a VID alapértékét: VID1-->VID7=1 VID0=0.
A proci dokumentációjában van egy táblázat ahol le van írva, hogy mien VID értékeknél(0, 1) mennyi az alapfesz. Az egyetlen gondom, hogy a VID érintkezők közelében nincs se Vtt, se Vcc (a nulla), egyedül a VID7-t lehet zárni Vcc-hez, de ha VID7=0, VID6-->1=1 VID0=0 akkor a lap 0,825 voltank látja az alapfeszt aminek a tuning szempontjából semmi haszna. Ezért kellene leszigetelni a proci pin-jeit, csak nincs ötletem, hogy mivel.
Már akkor tudtam, hogy lesz E5300, amikor megvettem az E5200-t. Szerintem az E5300 ár/érték aránya nem lesz olyan jó mint az E5200-é, mert az a 100mhz-t még az én antituning lapommal is be lehet hozni. Akinek van +pénze, az kölcse hűtésre, lapra stb mert az többet ér. -
brownus
veterán
válasz
Hunter2 #1329 üzenetére
még nem, de szimpatikus első ránézésre, annyi a különbség, hogy 13 a max szorzó? így 2,6ghz. gondolom ezt is lehet húzni mint a 5200-kat!?
más: lecseréltem a giga ep31-ds3l lapomat egy asusra, és hasít a drága.
most 1,25V-al, 266*12-n megy de játszottam vele egy picit tegnap este és ment 300*12 is 1,3V-al. simán. (sztem a 333*11/12 is)
gyári hűtővel, és úgy, hogy nem volt otthon ezüst pasztám, és csak vissza raktam a gyári hűtőt! 38C/60C volt. természetesen ma kerítek valahonnan pasztát...majd írom a tapasztalásokat
az FPO-ból mit lehet kideríteni?
más2: amin majd beszartam, de lehet csak túl paráztam a dolgot
az asus lap alapból 1,5V-ot adott a procinak! a cpuz szerint. gyorsan beléptem a biosba, ott auto-ra volt állítva minden, és érdekes, hogy 1,25V a minimum fesz amit lehet adni... (a giga lapban asszem 1,2V volt) végülis mindegy mert minimum 3,2GHz-en fog járni a proci. teljesen más a biosa, kicsit kuszábban tűnik de majd megszokom.... de lehet állítani on/off-ra vdropot, ez tetszik.
-
19balazs86
tag
válasz
Hunter2 #1187 üzenetére
Aláírom tényleg nem 1 tuning bajnok olyan téren, h nehéz belőle kisajtolni >70%-os tuning értékeket...
Nem mind1iknek 1.22 a VID-je van amelyiknek nagyobb, de még senki nem mondta, h az 1.35 fölötti fesz olyan nagyon gyilkos lenne neki, mert sztem nem az. És az E8xxx-ek is Wolfdale-esek, amik viszont nem gyengén tuningol6óak.
300feletti FSB-t nem mind1ik E5200-as kedveli, max csak irreálisan sok fesszel ez tény.
Azért nem olyan szörnyű sztem 1 ilyen proc azt nézve h mennyibe fáj... -
fagy53
nagyúr
válasz
Hunter2 #1185 üzenetére
Ha jól emlékszem az Intel szerint 1.45V környékén van a max, tehát az 1.35 üzemi fesz ok.
A 2160 tuningja nekem 91% volt, az 5200-at nem próbáltam. Az alapfeszes tuningban is jól szerepelt a 2160, de a Wolfdale jobbnak tűnik! Mindenképpen jobban megéri az 5200 az árát, mert 2.8GHz-en használva mindkettőt a 2160-nak 1.20V-t kellett, az 5200-nak 1.06V. Ebből és a hőmérsékletek különbségéből következtetve ezen az órajelen az 5200 kevesebbet fogyaszt, és nagyobbak a tartalékai.
Játékokban a 2MB cache érződik, mert ahol a 2160 2.5GHz-en FPS-t veszített, ott az 5200 ugyanezen órajelen változatlan FPS-szel megy, a konfig azonos. -
19balazs86
tag
válasz
Hunter2 #1185 üzenetére
Siralmas vagy sem azért 1 árban vannak és had ne térjek ki melyik az erősebb, mert vita lenne...
Az 1.35 volt pedig még viccesen kevés.
3D Markokra visszatérve kicsit bugosan kezelik a procit az tény. Játékokban kijön a procinak az ereje és az a lényeg. Tesztelni a procit viszont PerformanceTest (PassMark)-al nagyon jó és még neten is vannak hozzá viszonyítási értékek, mert minden nap frissítik a táblázatot, melyik proci milyen erős...
Részemről UP a procinak -
fagy53
nagyúr
Levegővel 4.5GHz, szép!
Megvárom az E5300-at, aztán beruházok egy ilyenre, de engem elsősorban az alacsonyfeszültséges üzemmód érdekelne. Az E2160-om 0.94V-on tudja az alapórajelet, de ez nagyon kevés. Nekem egy olyan proci kell, már egy hete keresem, ami 1.05V max. tudja a 2.7-2.8GHz-et és min 2MB megosztott cache legyen -
Bluegene
addikt
áhh nehogy azt higyjétek hogy ennyit fog menni prime stabilan, alvinéké ill az enyém 3,77ghz-en indul el max, 3,66ghzen stabil, ez enginneering sample, gondolom a piacra kerülteket visszafogják
az E7200-asok se mennek 4ghzet 24/7, ezek se fognak, sőt a realitás 3,8ghz, én is bedőltem ennek(bár az is lehet csak peches vagyok, de nem hinném hogy ha vesztek ilyet ennyit fog menni ez ál-ES példány a tesztelőknek kiküldve)
szal mnézzetek át az E7200-as topicba hány embernek megy 4 gigát, a 3,8giga az már ritka, ezek se különbek, ha 4 gigát akarsz vegyél E8000-est(ez az intel célja)
-
Bluegene
addikt
bár a másik preview-ben(lejjebb be van linkelve), ott 4GHZ@1,38V, az oké, ez nem oké
szal 4ghz-es procit szeretnék, ha már pénzt adok ki legyen érezhető, +400mhz nem sok 10K különbséget nem ér, pláne h az enyém is lehet tud annyit ha megerőltetjük
jó-jó tudom +1mb cache de vazz +10K-ért(a különbözetet értem ezalatt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 11
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- DUNE médialejátszók topicja
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Samsung C27JG50QQU Monitor
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest