Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
jaja,utána olvasgattam kicsit...
szal minél kisebb annál gyorsabb,de instabillá is teheti...tehát ezt is tesztelgetni kell
na majd holnap eljön ennek is az ideje
.a vicc az,h a nagy ramos topikban sz@rtak rám egy yo nagyot.
itt meg segítenek ahol tudnak a lelkes felhasználok 
-
-
darál0w
Jómunkásember
még 1 kérdés.
ram időzítéseit állítgatjátok tuning mellett?
mert én eddig amd mellett nem igazán foglalkoztam vele(auton volt) és teljesen laikus vagyok a témában...
és még1,ha bele fér a szerkesztésbe
ez ugye dual core?akkor vhol miért c2dnem írják?
senior lettem
-
darál0w
Jómunkásember
-
zoo8800
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
1,35V, tudtommal ennyit garantál az Intel, ha meg nem, akkor valaki majd kijavít
A melegedés nem kicsit függ attól, hogy mivel hűtöd. A gyári hűtő 3,5-ig frankó, itt 60-65 fokig megy fel az én extrém módon jól szellőző házamban.
Aszongyák itt sokan, hogy az AC Freezer 7 Pro (4-5K) elég neki 4-hez ismiért nem járatom 4,2-n???
1, minek?
2, gyári hűtővel? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800
üzenetére
pont ugyan ilyen lapot rendeltem meg,és azt mondták,ebben már nincs benne az fsb korlát

kivi leszek igazat mondtak e.
viszont van nekem is kédésem.
mennyi az az értelmes fesz,amit még ugy lehet adni a procinak,h nem lesz tőle baja.
és kb mennyire melegszik fel tuning alatt.(pontos hőfokot ha lehet
) -
zoo8800
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
Az enyém 1,23V-n megy IBT stabilan 3507 MHz-t. 1,13V-n pedig 3,2 GHz
Meglesz a Tieddel is a 3.5 GHz
Nagyon jó kis proc ez, de tuningban a 8x00 wolfok min. 500 MHz-vel többet tudnak azonos feszen.
Szvsz ez a proc 3 gigán mindenre elég

-
Chaser
legenda
válasz
killer1203
üzenetére
3400-et értelmes feszen lazán, többi szerencse kérdése.
-
zoo8800
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
Ha a procc bírja, akkor úgy 4,2 GHz-t.
Némely P31/G31 lap FSB wallos 340-nél fix 100 PCIe mellett, ezért magas (9+) szorzóval kell tuningolni
-
killer1203
senior tag
Sziasztok
Egykis segitsé kellene nekem,
GIGABYTE GA-EP31-DS3L, INTEL Dual Core E5200, 2*2GB Patriot Viper
ebből a konfigból ilyen alaplappal milyen tuningot lehetne kihozni? kb
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Használjátok stabilitástesztekhez az OCCT 3.0.0 progit!
Remekül felismeri a procit, a szorzótól függetlenül a valós órajelet írja ki. Ha kevés a saját adatbázisa, plug-in pl. az Everest, így grafikonon ábrázoltatni lehet pl a RAM feszültséget is.
Hatásossága egyike a legjobbaknak, pl az Orthos elment többször is hiba nélkül 9 priorba 1 órát, ez meg 10 perc múlva hibát jelzet többször is és neki volt igaza!
NV VGA tulajok és a HD4xxx ATi tulajok tesztelhetik a GPU-t és a vmemóriát is, továbbá a tápegység kihajtására is lehetőség van. -
kulerr
őstag
igen tudom h az orthos ilyen és nem mondjátok h az orthos mellett van olyan progi ami még így számol?
ez esetben sorry, habár akkor lenne hiteles így a teszt ha mellette lenne mondjuk egy CPUZ és akkor egyértelmű lenne
eddig nem használtam ezt a progit de meg is nézem...
köszi.#2863) nbl2: ok rendben h a visszavett szorzót nem nézi lehet igazatok van mint írtam nem használtam még ezt...elferdítve? akkor lenne hiteles ha a többit is arányaiba tuningolnánk...(még mielőtt belemegyünk sztem is qrva jó kis prockó ez az 5200-es
) -
kulerr
őstag
srácok ne szivassatok már
az aktuális procinak a piros mezőben E5200 4.17Ghz-nek hozza...nézzétek meg.persze h nem rossz proci egyáltalán
nem erről van szó, csak el van ferdítve nagyon-nagyon ez a teszt így... -
Auratech
őstag
Toltam fel a konfigot a 4,3 fölé, amikor ledobott 1.42v fűtötte, de a többi beállítás nem volt arányosan igazítva. Szóval auto bios reset és minden alapon megint. Gondoltam nem kínzom tovább, de azért a 3.6-ra, ahol szép stabil visszateszem.
Aztán a win-ből többsször fekete képernyő és egyszer egy 4 perces bootkép a futófénnyel. majd újraindul.
Szóval nem fixáltam le a pci-exp- 100 Mhz-re, hanem auton maradt.
Csak okulásként, magamnak írtam
De úgy néz ki, nem sérült semmi, remélem. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
dobd fel itt ph aprohirdetésbe.ár megegyezés alapján,és majd kitalálnak vmit

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
hát én olcsobban hoztam ki

mostani lapot,procit,hűtőt eladtam és így egy Gigabyte GA-EP31-DS3Lra+e5200ra+AC freezer 7 prora 10k-t kell rádobnom.persze ujak
sztm nagyon yol jártam
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
az F2 steppinges amdk nem tuningra termettek

sztm neked is elég lesz egy e5200...felesleges a "semmiért" kiadni +pénzt
az enyém is hétfőn jön meg.már várom
-
darál0w
Jómunkásember
mivel jobb egy e5300 cagy egy e5400 az e5200tol?
ha ugy van mint amdnél,akkor sztm semmivel.lehet,h nagyobb a kezdő orajele,de lehet,h nem megy annyit mint egy 5200.
volt egy 4600+om az ment 3,3at stabilan.5400+nál ugyanezt nem tudtam elérni... -
nbl2
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Mi a kérdés. 5300-as már kapható, de nem éri meg megvenni, mert az 5200 tuningpotenciálja semmivel nem rosszabb mint a 5300-é az egy laza kis tuningall 5200 megy 3333Mhz-en, szóval 5300-at nem érdemes venni.

-
bakosgabor57
őstag
#2793-ra valaki?
-
darál0w
Jómunkásember
nade mijaz a VID

-
zoo8800
veterán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
A lényeg lemaradt
Ha emeled az FSB-t, de nem osztasz vissza, akkor egy pont után túmacs lesz a RAM-nak.
Pölö 200 FSB, 800MHz RAM, RAM szorzó 4. (Van olyan alaplap is, ahol az arányt adják meg.)
Ha a 200-t emeled pl. 240-re, a szorzó pedig 4, akkor lesz 960 MHz a RAM órajel. Ezt pedig nem biztos, hogy viszi a RAM.
Ezért kell tuningnál egy alacsonyabb RAM szorzót beállítani, pl. 3,33-t, hogy a RAM ne legyen akadály.
(visszaosztás=RAM szorzó csökkentés röviden)Zé mester:
A 0,06V drop nem olyan rendkívüli szvsz. Mit babráltál a lappal?bögre
vazz, itt szórjátok a fejemre a 4 gigákat
lassan én is villantok egy hasonlót -
-
zoo8800
veterán
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Enyémnek is ennyi a VID, a Tied szépen muzsikál

Ezt nem igazán tudom elhinni: BIOS 1.4V, valós 1.384V kicsit kevésnek tűnik nekem a drop.
Tesztelj inkább IBT-vel, az jobban fingat. Meg a 77 fok maghő már kezd sok lenni.[Iaycsi]:
intelnél RAM órajel= FSB * RAM szorzó. Pl. nekem 333 FSB*3.33= 1111 MHz RAM órajel.Ezt a HT-t meg én nem értem

-
Bögre
aktív tag
Én is beléptem a klubba: [link]
1.39V BIOS -ban. Így persze nem stabil még, de felbuzdulva az imént látott proci eredményén, én is megnézem 1.4V -on. Ja a VID -je 1.15V -
Zé_Mester
őstag
üdv emberek.
egy kérdésem lenne : E5200-as procinak 1,1375V a VID-je.
ez jónak számít???
most pakoltam be épp a gépbe, rögtön be is állítottam neki egy kellemes 12,5x320FSB-t csak hogy jól érezze magát, meg adtam neki 1,400V-ot első nekifutásra és nekiestem prime-mel.
és ment szépen minden, és csak akkor lestem meg hogy mégis mennyi a vid-je.megint belenyúltam a tutiba, vagy ez átlagos ?

-
[lAyCsI]
addikt
jah, és folyamatosan lehet 1.35V-on küldeni ugye?
szal nem lesz semmi baja... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800
üzenetére
na ez fasza.
akkor lényegében csak annyi a különbség az amd tuninghoz képest,h itt a HTt nem kell visszavenni mert gondolom nincs is
viszont a feszek,ahogy látom yoval alacsonyabbak.
én az 5400+ x2esemet 1,4en hajtottam/hajtom 3,2n.
1,3V alatt el se indul
intelnél meg majdnem,h az a max
gondolom ez a fogyasztásban látszik is. -
zoo8800
veterán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
darál0w-nak is
alapfeszen 3.1-3.3 GHz, Eddig bőven elég a gyári hűtő is. Az enyém valós 1,23V-n megy 3,5 GHz-t, és 1,13-on 3,2-t.
MAX fesznek 1,35-1,4-t írnak, az enyém ilyen magasan még nem járt, itt már eséllyel lehet pályázni 4+ GHz-re.tuning: PCIe fix 100, feszkó manuál, FSB emel, RAM visszaoszt, oszt ennyi

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
sziasztok,
nekem meg haver új konfigját kellene kezelésbe vennem rövidesen,
Giga EP35-DS3 - E5200
Nekem eddig csak AMD-s konfigjaim voltak, szal gőzöm sincs mifán terem az Intel tyúning...
az FSB emelésen kívül kell még valamin állítani?
azt akartam én is kérdezni mennyi a max fesz amit elbír... CM Hyper TX2-es kúlerrel...előre is kösz!
Lay
-
darál0w
Jómunkásember
lenne még pár kérdésem.
alapfesze mennyi?
mennyire lehet felhuzini alapfeszen kb?(tudom,h minden proci különbözik azért kérdezem,h kb
)
mennyi a max fesz,amit majd adhatok neki?
és mennyit lehet belőle kihuzni max feszen,léggel?
-
darál0w
Jómunkásember
hali.ugy alakult,h tudnék most lapot és procit cserélni.

a mostani cuccok helyett(adatlapomon
) hozzá tudnék jutni,szinte minimális felárral egy
Gigabyte GA-EP31-DS3L és egy e5200 pároshoz.
vagy maradnék amd vonalon és Gigabyte GA-MA770-DS3 7750x2 páros.
melyiket ajánljátok inkább?
azt látom,h ezek kegyegnek 3,6ghz körül.
főként játékra és filmnézésre használnám
igazábol az a fő kérdés,h e5200 vagy x2 7750
-
Tuja1
aktív tag
Jó a kérdés

A PCI-E freki emelése gyakorlatban nagyobb instabilitást okoz,(PL: VGA , SATA,IDE, ALAPLAP)mint amit lehet(ne) vele nyerni.X1950PRO Voltmoddolt karinál láttam, hogy 109Mhz-re kellet húzni a PCI-E frekit így volt stabil.
Én csak arra tudok következtetni, hogy a VGA gyártóknak adtak lehetőséget (szabadságot), hogy más frekikkel is kihozzanak karikat.
De, hogy miért lehet állítani a jelenlegi helyzetben a frekijét, azt nem tudom

Sokak tapasztalata alapján a FIX 100 a nyerő

De a kérdésed abszolut jogos

-
kicsigeri
senior tag
Éppen alulfeszelem a procimat, 0,928V on viszi a 12,5X200

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

itt meg segítenek ahol tudnak a lelkes felhasználok 

azok az ultrák sztem mennének cl4-ben is 

az aktuális procinak a piros mezőben E5200 4.17Ghz-nek hozza...nézzétek meg.