- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz
Goldmen75 #5181 üzenetére
Nekem régi álmom volt a víz, lassan de biztosan meg is valósítottam, és nem bántam meg, hogy oly sokat beleöltem, több konfigot átvészelt már
, és tervezem a további fejlődést, de emellett elismerem, hogy léggel egyszerűbb az élet, ha nem imádnám szerelni a vizet, akkor repült volna már
-
ffodi
veterán
-
bigdigit
addikt
válasz
Goldmen75 #5044 üzenetére
konkrétan mi érdekel?
egyenlőre épp csak kipróbáltam a 4ghz-et tudja-e.ja meg futott egy vantage de szinte semmivel se hozott többet mint egy azonos órajelű 750-es.
750-es 1.3vcore mellett hozta a 4.2-őt a 860-as a 4ghz-hez is szerintem kell 1.35 HT ON mellett.persze procija is válogatja de alap,hogy több fesz kell neki ergo jobban is melegszik.
lehet IMC/vTT-ből kevesebbek is befogja érni és akkor kompenzál valamit majd a hőtermelés de ezt még nem volt időm próbálgatni.most csak annyit kapott belőle mint a 750-es 1.3.én végül is csak azért vettem 860-ast mert fiamnak is át lett építve tegnap a gépe 1156-ra és a 860-ast annyiban vettem ment egy 750-est.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Goldmen75 #4113 üzenetére
Az, hogy kifogsz egy olyan P55A-UD3 lapot éppen lehetséges, de azzal csak szerencséd van. Ha paramétereiben (ide értve a tuning potenciált is) nem lenne különbség, nem hiszem, hogy 50-60k fölötti mobókat sokkal többen vennék, mint 30-35k körüli árkategóriába tartozókat. Ráadásul ha próbáltál tuningot többször, több eszközzel is, akkor tudod azt is, hogy nem egyformán megy két hw, sőt ua. sem pölö egy másikkal/másikban együtt.De mint mondtam, én ott leragadtam, hogy MINEK a túlhajtás, ha nincs kihasználva? Csak a tesztprogramok kedvéért nem látom értelmét, arra mások bőven letesztelik, és nekem semmibe sem kerül.
De továbbra is érdekelne, milyen program(ok) profitál(nak) jelentős sebességnövekedést a túlhajtásból?
-
válasz
Goldmen75 #4113 üzenetére
Igen jók a Giga lapok de azért ne akard össze hasonlítani a 28.e res UD3-as giga lapot egy 2X annyiba kerülő ASUS-al!
előző P55D Pro lapomba nem ment ennyire jól (pedig az se olyan olcsó 43.e res lap) de azért repesztett abba a lapban is csak sokkal több fesz kellett neki! P55D Pro@G.SkiLL1600@2156.MHzv1,69.v szóval van ám különbség 2.lap között
Egyébként biztos hogy ezek a G.SiLL ek vannak neked? mert van belőle CL8 és CL9.es is az enyémek CL7.esek!
-
szasanyi
félisten
válasz
Goldmen75 #4111 üzenetére
Valamit biztosan, bár elég jól leírta a beállításait és feszültség értékeit... azzal próbáltad már? Persze nem biztos, hogy a te lapodban ua. jók lesznek, azt meg ne is várd, hogy a te lapodban uo. sebességet érsz el CPU és RAM tekintetében. Mert ugye ha ez így lenne, ki venné meg azt a lapot 2x annyiért?
Azt azért áruljátok már el nekem: milyen alkalmazások esetében nem elég egy i5 750 Turbo Boost funkcióval, és mely alkalmazásoknál tapasztaltok jelentős teljesítmény növekedést (gyorsulást) agyonhúzva, ahol ugye sokkal több energiát felhasznál és természetesen jóval több hőt termel?
Érdekelne, mert én nem használok olyan programokat ahol éreznék egyértelmű - értsd: látványos, nyilvánvaló - gyorsulást. Vagy csak a hobby szinten működő tesztelés cél?
-
válasz
Goldmen75 #3963 üzenetére
te beszélsz az érdekes hozzá állásról!
nemis tudom mit írtál néhány hsz-el feljebb Only GIGABYTE! miért épp csak giga he????
Ha értelmezed amit írt a srác láthatod hogy nem 30.as árkategóriában gondolkozik (Maximus 3 Gene 45.k ba kerül amit kérdezett!!! nem pedig 30.ba amit te ajánlasz) de említette az EVGA-t is ami ugye 60.nál indul P55.fronton tehát láthatod hogy nem egy alap P55.ben gondolkodik!
A másik én nem ócsároltam le a giga p55.lapjait
de ahogy látom teis ebbe a begyöpösödött giga táborba tartozol hogy csak az létezik, és az összes többi gyártó lapja sz@r legyen az alsó kategória vagy épp csúcs kategória! De nem kívánok ebbe a témába vitába szállni senkivel...... próbáltam már P55 UD3.at meg volt P7P55D Pro lapom és hát ég és föld a 2.lap közötti különbség és nem az UD3.javára
harmadik ütöd az 1.ik szavaddal a másikat előbb átlag felhasználásról beszélsz utána meg a Nitrót beszéled ami nem mondhatnám hogy átlag user-ek használnak! és mondjál már nekem olyan újításokat amit a giga tud csak???
-
válasz
Goldmen75 #3833 üzenetére
Hát akkor elég érthetetlen vagy /már +bocsáss/ egy procit minek szoktak alulfeszelni ha a ViD-je pl:1,2625 és megy jóval kisebb fesszel pl:0,96.v-al alapórajelen! na minek? : mert semmit nem fog melegedni és még kevesebbet is fog fogyasztani meg az élet tartama is tovább fog tartani! RAM-nál is ugyan eza helyzet! minek járatni 1,65.v-al mikor elmegy 1,34.el is!
-
válasz
Goldmen75 #3796 üzenetére
Akkor próbálkozzál még velük! Nekem is 1600.as G.Skill ramjaim vannak igaz CL7.esek! de mennek mint a vaddisznó!
Alulfeszelve 2000.et is simán Blend stabilan
Pár teszt: 1900.MHz@1,42.v CL9 , 2000.MHz@1,55.v CL10 ugye még mindég alulfeszelve és már 2000.MHz
, 2200.MHz@1,65.v CL10
és még eza 2200.se a végük én semmi pénzért nem adnám el őket mert ilyen 1600.as ramot nemigen fogok találni ami 1900.at megy 1,42.v -al
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#3795) Savanya : Valami gond van akkor nálad mert eszméletlenül mennek a G.Skill ramok BIOS-beállítási probléma lehet nálad!
-
alibaba78
őstag
válasz
Goldmen75 #3695 üzenetére
A haz hutesemmel nekem sincs problema (Haf922), es akkor meg tx3-am volt, de 2 ventivel, ugyanolyan fesz-en, mint a tied, nem tudtam lefuttatni a tesztet. Csak azt a magyarazatot tudtam elkepzelni, hogy jegveremben laksz.
Nekem kb 5 erintkezom el is szinezodott a lapon, de szerencsere hibatlanul mukodik.
Botranyos volt ez a tuningverseny. A szervezok hozzaallasat pedig mar nem is kommentalom.
-
alibaba78
őstag
-
alibaba78
őstag
válasz
Goldmen75 #3691 üzenetére
Ne ertsd felre, a 2., 3. mondat nem neked szolt.
Az az orajel hogy jott ki? Ha 1700-on jarnak a ramok, akkor vagy 3.4ghz, vagy 3230mhz, nem? 19x, vagy 20x 170? Esetleg maskepp lotted be?
mod.: Ja es bocsanat, nem akartalak surgetni, csak kivancsi vagyok, hogy sikerult osszehozni.
-
Savanya
addikt
válasz
Goldmen75 #3676 üzenetére
Vegyél I7 860 procit és akkor lesz 1600-as ramtámogatás . Gskill 1600-asokat most lecseréltem 1333-as Kingstonra és érdekesség de stabilabb lett a gép ,valamint semmivel sem lett lassabb . Ez az egész i5 mióta van azt vettem észre hogy az lga1366 agyonbutitása az egész sok hibával . I7 -nél nem jelentett gondot az alapórajelen se az 1866-os ramórajel és húzásnál is képes volt működni az energiagazdálkodás , nem csak 147bclk-ig .
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #3678 üzenetére
Ha beállítottad és nem megy, akkor érdemes megnézni a Windwos energiasémáiban(teljesítménycentrikus, stb.....), a speciális beállításoknál, hogy mi van megadva minimális processzorteljesítménynek, mert gyanítom, hogy 100%. Ha pedig így van akkor a büdös életben nem veszi vissza. Állítsd 5%-ra és jó lesz.
Szerk:
Nézd meg feladatkezelőben mi használja a cput, és állítsd le! -
Sdi
addikt
válasz
Goldmen75 #3666 üzenetére
A Cpu clock ratio-t tedd 20-ra
A BCLK-t 166-ra
A memory multipliert / SPD / annyira amit a ramod bír, ezt tesztelni kell /, nekem auton van
PCI-e 100
Turbo Boost : enabled
Cpu encanched : enabled
C3/C6 : enabled
Cpu thermal: enabled
Cpu EIST : enabled
Dram voltage : 1,64Nálam így megy elég szépen és van energiagazdálkodás.
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #3666 üzenetére
Szerintem így állítsd be(nem biztos, hogy menni fog):
Ram 1600 vagy 2000QPI clock ratio: x36
Pci-e freq: 100
CPU clock drive: 900(de ez nem fontos annyira)
Intel turbo boost : OFF
C1e/c6/c7...:enabled
EIST: Disabled
Dram timing: expert ---> bent a ram beállításoknál első körben 10-10-10-28, command rate 1T, mindkét channelnél!(ha nem indul próbáld meg 2T-val is)
Loadline Calibration: Enabled
Dram voltage: 1,64V
Dram terminaton: 0,78V vagy 0,79V
QPI/VTT:1,200V első körben, ha megy mehet lejjebb, he nem akkor ennek adj még egy picit.
PCH core/CPU pll: ennek is lehet érdemes adni egy picit, bár ennek ekkora bclk mellett álltalában nem kell.Többi beállítást érdemes fixen annyira állítani, amennyi oda van írva!
-
alibaba78
őstag
válasz
Goldmen75 #3649 üzenetére
Pont errol beszelgettunk nemreg. Probald meg 14-15-16-17-es szorzon a 200-as Bclk-t, es rakd a vcore-t auto helyett normalra. Igy alapfeszen fogja vinni a max orajelet, es ugyanugy visszaveszi a fesz-t, es a szorzot az energiagazdalkodas idle-ben, mint auto-n.
Hatvan9: Csak arra probaltam utalni, hogy tobb lehetosege van h55-57-es chipsettel a modositgatasokra. Meg mindig nem ertem, mi hatrany szarmazik, ha p55 helyett h55-57-et teszel 750 ala.
-
Főcske
tag
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #3529 üzenetére
4400 nekem is megy simán ugyan ezzel a fesszel, csak nem stabil, sőt csináltam már superpi-t 4510-en is, azt hiszem 9,3s volt, majd lehet beküldöm az OC Challange-be.
Most szerintem megtaláltam az ideális 24/7-es beállítást, fél órája megy már a stability teszt.
Proci: 212*20=4240@1,37V
Ram: 2120Mhz 10-10-10-26-1T@1,68V
QPI: 7,63GHzSimonYana:
4 magra gondolsz ugye?
És ezek a kingmaxok tényleg vadállatul mennek, lehet kellene félrerakatnom veled még 2 db-ot, hogy a jó szériábol legyenek. -
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #3513 üzenetére
És az mennyi volt? Én még soha sem láttam olyat.
Csak lefagyni láttam, ha sok volt.Szoktunk mi privizni is, régi cimborák vagyunk mi.
Fsb1000:
Dolgoztam már nyomdában is, sőt elég sokat is, mégsem vagyok nyomdász.
Samsung tv gyárban is melóztam már, mégsem vagyok tv szerelő. -
Főcske
tag
válasz
Goldmen75 #3481 üzenetére
A superpi 1m-ben főleg az órajel számit ha eléred a 6Ghz 6.xx másodpercre számithatsz
de i5750-el esélytelen, ellenben IBT-re jó a proci azért száltál el mert nemstabil a beállitás ibt terhel keményen nálam 0.5órás primeblendstab beállitást 2.körbe hibával kivágta csak -5bclk-val futott le.Mennyi a V core és a vtt a 4.4Ghz-hez? (tx3 kicsit kevés ki a gépet az erkélyre és hajnalban újra mehet, superpihez nemkell stab beállítás és nemis terhel csak kicsit nemfogja tönkretenni a procid nesajnáld a feszt tőle)
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #3477 üzenetére
Gépednek, ha nem húzód, akkor pont elég.
Ha húzod, szerintem akkor nem.
Hisz csak vidkarid fogyaszt 188 W-ot terhelve a proc is tud enni, olyan 94 W-ot, de ezek nem a húzott terhelt értékek, ha meg még húzod is...
Előtted többen is írták, hogy az a 94 akár 200-ra is felszökhet, és te azért rendesen megrángattad. 4,45 hát az elég brutál érték, egy 2,66-os proctól.Tehát, ha tuningolni akarsz, akkor lecseréled, ha nem, akkor nem fontos.
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #3475 üzenetére
Mekkora tápod?
(Rossz táp tapasztalatom:
Már elég sokat vesztett az erejéből, mert az összes kondi kifújt már benne, de a gépet vitte.Viszont prime elindítása után olyan volt mintha kihúztam volna a konnektorból a gépet. Se kép, se hang. Táp csere, majd minden ment mint a karikacsapás.)
Jó hogy irkálok, és az adatlapodat nem nézem meg...
Szerintem az kicsi, azzal a konfiggal. -
magnum_pi
tag
válasz
Goldmen75 #3452 üzenetére
Szia! Nézd meg ezt: [link]
A pea az egyik legjobb megoldás, ill a line ami a pdf-ben is van. Látszik hogy az előre szétkenős botrányosan rossz technika mert nagyon sok a lég buborék. A pdf még pluszban beszél a tintelésről. Nem olvastam el alaposan de talán arról szól hogy mind a HS-t mind a CPU-t bekened extra vékonyan és beledolgozod a mikrorepedésekbe. Majd elkalmazod a line technikát
-
magnum_pi
tag
válasz
Goldmen75 #3442 üzenetére
Én néztem pár tesztet. Rosszabbul nem fogsz járni. Én is mx3at rendeltem. Viszont ha sikerül is jobb eredményt elérni az inkább annak lesz köszönhető hogy jobban sikerült elkenned és felszerelned a bordát mint azelőtt. Ami meg tudjuk hogy a csillagok állásától függ
.
-
dangerzone
addikt
válasz
Goldmen75 #3041 üzenetére
Az oké, hogy a tied viszi. Ennek örülök, és gratulálok is hozzá .
Csak a többiekre is kiváncsi lennék.
Mert most megszívtam a q9550-nel is. Vettem hozzá való tuning alaplapot, aztán nem hozza azt az eredményt ,amit várok tőle. A 4ghz-t már csak 1,376V-tal viszi. Ott meg már melegszik rendesen. Nem lenne semmi gond, ha vinné 1,3V-tal.
De ilyen eredményhez képest túl drága volt. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Goldmen75 #2943 üzenetére
A jegyzettőmbbön a külső fogyi mérő adatai vannak.
Szoftveresen csak az Everest mér (mást nem ismerek), ott van jegzettömb felett a pillanatnyi érték (kék mezőben): CPU: 450,04W.
Ez biztos nem lehet valós érték, mert a külső fogyi mérő csak 408-at mutatott.
Valószinüleg minnél nagyobb a felvett áram, annál nagyobb a szoftveres kijelzés hibája.Delta-Laca: Én is csak most kezdtem használni a LINX-et, mert C2D-n elég volt a prime95.
Alapbeállításokkal használom, semmit nem állítottam rajta. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Goldmen75 #2932 üzenetére
kíváncsi lennék mennyi feszt kap, de ha AUTO-n maradt minden a BCLK-n kívül, akkor tuti meglőtte legalább 1,3V-tal. majd kukk meg, kíváncsi vagyok.
az avatáros buksit pedig kaptam, mert jó fiú vagyok
am itt minden le van írva az arcképes dologról : 1hsz -
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #2895 üzenetére
1. Nekem is i5 750-em van
2. Előző gépemet 7 évig használtam, így ez az egész engem hidegen hagy. Mire megint váltok a 1366 sem lesz sehol.
3. Igen a játékosoknak meg minden mindegy mert ők tényleg sűrűben cserélnek, de akkor is lehet, hogy valami i7-tel jobban járna.Üdv.
-
C1trom
tag
válasz
Goldmen75 #2739 üzenetére
Lehet csak nekem forrófejű a procim / rosszul szellőző a házam, de szntem 4GHz-hez max úgy elég a TX3 ha max fordulatszámon süvít (ami szerintem elviselhetetlen) és alapfeszen bírja a proci. (Nyáron szinte biztos hogy 70 fok fölé megy így is.)
De közepes fordulatszámon teljesen halk és még így is látványosan jobb mint a gyári hűtő, és nagyon jó vétel azon az áron.
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #2706 üzenetére
Nekem ez már a második vízhűtéses gépem.
Az előzőt azért cseréltem le mert elöregedett a gép. Minden jól működik rajta, csak az egy Amd athlon xp 2600+. Közel 4 évig használtam vízzel, meg tuninggal.
(Fő oka, hogy cseréltem:
nem vitte win7 alatt a 1080p-s videókat. Amikor már közel 1 éves volt a telepítés, akkor már a 720p-t se.)
Természetesen oda kell figyelni a dolgokra.
De, ha minőségi alkatrészeket használsz, akkor nem lesz gond.
(Viszont úgy 2-3x drágább.)Üdv.
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75 #2673 üzenetére
Úgy látom, a konfigunk kb ugyanaz. Én alap órajelen használok mindent. Te procit húztad? Készítek holnapra Heaven benchmarkot, jó lenne összehasonlítani, hogy nálad mennyit megy... Nálad több a memória, és a proci kicsit másabb, kíváncsi vagyok rá....(ez volt a másik proci amin még gondolkodtam)
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75 #2673 üzenetére
Már próbáltam 3Ghz-en ment simán minden extra cucc nélkül az alaplaphoz mellékelt progival, de Heaven Benchmark alatt minimális javulás volt(bár ez inkább a VGA-ra van kihegyezve), Everest-el nem néztem...
Ami viszont nagyon tetszett, hogy pl. Everest-ben a memória mérésekkel mindenhol az első helyen végzett a konfig, proci pedig az opteron, és xeon-okkal egyenrangúnak hozza ki...alapórajelen...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Goldmen75 #2067 üzenetére
Látom nehéz felfogni:
DarkChild forumtárs ezt írta:
i5-re javasolnátok nekem egy olyan hűtőt, ami:
- halk, (ez a gyári dobozos egy kalap sz*r)
- jól hűt,
- egyszerű felfogatni, (nincs valami jobb módszer ehelyett a pattintós helyett?)
- mondjuk 10e HUF körül van árban...Erre írod neki hogy TX3 az jó mert az csak 5k, de ha megfigyeled kiemeltem neked az a fontos részt amiért én azt mondtam, hogy a gyári push to pin-es vackot kiszedi a helyéről (a TX3-nál igen) és átmenő csavarral fogatja fel a TX3-at!
Mivel az ilyen push to pin-es felfogatás egy gagyi xar, és még a lapot is hajlítja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xbox Ultimate előfizetések
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged