- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
kelzsoca #4815 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de ha jól tudom akkor az összes s1156-os i7-nek 95w a TDP-je(+i5 750). Az s1366-os i7-eknek pedig 130w a TDP-je a gári adatok szerint.
Illetve annyit tennék hozzá a dolgokhoz, hogy nekem everest bench+furmark alatt(tuningolt vga esetén) 400W+ot eszik a gép(proci 4260, ram 2130, vga 1000/1300), persze monitorral+egyéb sallangal együtt, ami mondjuk -60W. Idleben 220W monitorral, routerekkel, erősítővel együtt, ami szerintem nem sok.
-
válasz
kelzsoca #4813 üzenetére
ez eleve nem i7-920 proci! amit írtál!
a másik ők nem LinX el tesztelték a gép fogyasztását ami 100.% ra kihasználja a procit!
Játékok alatt az életbe nem fog 100.% on járni még a proci 4.magja se (legjobb esetben amelyik játékok kihasználják a 4.magos procit még ott se láttam 35-40.% feletti proci mag terhelést játék alatt) nemhogy 4.mag+HT szóval ne viszonyítsd a fogyasztást 30.% os terheléshez!
Én a 360.W ot LinX alatt (vagy Prime95 SMALL) tesztnél mértem, és nekem kicsit jobban megvolt ráncigálva a rendszerem: ramok 2150.MHz-en CL8.ban! proci 20x215.ön 1,47.V-al! ebben a beállításban IDLE: 160.W volt a fogyasztásom nem 125.amit te írtál! már ittis látni hogy sokkal többet evett a gép! többi cucc hasonló (csak nekem 2.db 1.Terrás winyó + külön PCIe X-Fi hangkari + 2.db HD5770. VGA van, bár ezek nem esznek sokat ha kiveszem az 1.ik VGA-t akkor is csak 10.W al kevesebb a fogyasztásom (idle állapotban) tehát VGA nem nagyon számít ha Proci tesztet nézel!) táp Seasonic SS-600.HM aminek kicsit jobb a hatásfoka mint a CM 600 Silent Pro-jé! tehát arra se kenhetjük rá a nagyobb fogyasztást
De nem akarok veled ezen vitatkozni hidd el azt a 255.W os fogyasztást játék alatt kb az én gépem is annyit eszik ha kikapcsolom a CF-et és a proci meg 3800.on jár! szóval az hihető!
-
válasz
kelzsoca #4811 üzenetére
Jó lenne ha elolvasnád (és értelmeznéd is) amit írok pontosan azt mondtam énis hogy Seasonic belső van benne!
És hülyeségeket meg írjál ha nem vagy tisztába a dolgokkal
Nekem az i5-750.procim ha 4300.MHz-en Blend tesztet futtatok röhögve beszippantja a 360.W-ot a gép vele, és ugye itt még a VGA nem is fogyaszt!
Egy tuningolt i7-920.as proci 4000.MHz-en is többet kajál (az HT.miatt) mint a i5-750 4300.MHz-en! sz.tem simán benyalja 4000.MHz-en a 370-380.W-ot! és ugye te még írtad mellé a HD5870.et aminek 188.W a TPD-je tuningolás nélkül! ha még eztis meg rángatod olyan 1000/5200.MHz-re azis becsókolja lazán a 220.W ot önmagába!
Számoljál már kicsikét a CX400.as táp 360.W ot tud MAX 12.V-on! ez épphogy elég lenne egy 4300.MHz-en járatott i5-750.hez!
Persze ezek 100.% terhelésre vonatkoznak amit nem fogsz elérni hétköznapi használat vagy játék során! Természetesen egy alapon járatott i5-750.et + 5850.et el kell vinnie gond nélkül a CX400.nak ha hibátlan a táp! (viszont ezt nem állíthatjuk 100.%-ra hogy így van)
-
válasz
kelzsoca #4796 üzenetére
Én azért venném azokat a ramokat amit írtam mert nekem olyan van!
és a Mushkin 2000 CL9.es ramok megse közelítik
Teszteltem ilyen Mushkin 2000.ramokat nem mentek még 2100.at se stabilan! az én 1600-as RipJaws ramjaim meg röhögve mennek 2200.MHz felett alulfeszelve!
de mennek CL9.be szintén alulfeszelve 2150.MHz-et is ha úgy akarom!
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
kelzsoca #4794 üzenetére
Pontosan igy van ahogy irtad, illetve ahogy en is irtam.
VGAval sztem nincs gond.
De a VGA melle ha mar uj konfigot veszek, akkor persze a leheto legjobb/legerosebb procit szeretnem, es egyertelmu hogy minel jobban huzva = minel tobb fpst kihozva az uj rendszerbol.
Amugy amit irsz igy van, de valahol megsem: pl ha warozunk egy-egy multi jatekkal, ott levesszuk a felbontast / effekteket alapra, es ebben az esetben a proci jobban szamit mint a videokartya. -
válasz
kelzsoca #4794 üzenetére
Nalátod 4000.MHz-hez meg simán kell a 2000.es ram
A másik meg az 33.ért megveszi ezeket a 2000-es ramokat most mivel lenne jobb ha ugyan ennyiért(vagy többért) vesz 1600.asokat?
Az más tészta hogy én inkább CL7.es G.SkiLL 1600-as RipJaws ramot vennék a helyébe igaz kicsit(3-4.el) drágábbak!
-
válasz
kelzsoca #4791 üzenetére
Mért akarná szénné tuningolni??
200.as BCLK-val simán 2000.en vannak a ramok! Egyébként is lehet azokat kisebb órajelen is használni miből gondolod hogy 2000.en fog menni?
Nameg a procit is lehet ugye PL: 16x200.on járatni az meg nem éppen lesz a szénné tuningolás beállítása!
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
kelzsoca #4791 üzenetére
"szénné fogod tuningolni a processzort?" -> [link]
Tehat a valasz, hogy kb igen.
A cel kb 4ghz minel stabilabban.En is neztem hogy alap mugen 2-nel nem irjak hogy jo 1156-osokhoz, direkt ra is kerdeztem es elvileg jo ahhoz a foglalathoz is.
(Vagy lehet alapbol rev2-ot raknak a gepbe, a lenyeg hogy 1156oshoz jot adnak a procihoz nekem.)Ramokat nem neztem milyen feszultsen mennek, pont azert irtam le a konfigot is ide, hatha valaki talal benne "hibakat".
De "megengedem" neked is, hogy irj nekem valamilyen tippet nyugodtan.
(A megrendelest vegul csak hetfon fogom majd leadni, tehat tudok meg rajta valtoztatni.) -
dangerzone
addikt
válasz
kelzsoca #4455 üzenetére
Annak is le vannak véve az órajelei 2d-ben, meg a feszültsége is.
Az energiagazd funkciók nincsenek bekapcsolva. Simán biosból belőttem a legalacsonyabb feszültséget. 0,85V-on megy 2133mhz-n.Egyébként semmi baja nem lesz a procinak, hogyha letiltok 2 magot, ugye?
Fura nekem még ez a beállítási lehetőség.
-
dangerzone
addikt
válasz
kelzsoca #4281 üzenetére
Persze, értem
Meg még amúgy kisebb is lenne, de ez van. Most (hogy belemenjek a kérdésedbe) a ramcserére kidobtam feleslegesen 5000 ft-ot. Legalábbis akkor 5000-ret ,ha 28k-ért megveszik a ramjaimat. Mert ugye 33.000-ért vettem.
Most cl7-es g.skill ripjaws-ok vannak. Ezek tényleg jól mennek, meg semmi kékhalál nincs velük mint a pirosbordás sima g.skillekkel. Ezeken már befogadja a lapom.
-
dangerzone
addikt
-
Zsubi
őstag
válasz
kelzsoca #2155 üzenetére
Nekem Thermalright True Blackem van és annál kb. 3-4mm van a hűtő és a kártya között.
Ha meg elforgatom akkor annyira belelóg a memória slotokba hogy nem tudom őket bele rakniEngem annyira nem zavar hogy ilyen kicsi a hely ha van megfelelő szellőzés akkor nem lehet gond.
-
Balupapa
senior tag
válasz
kelzsoca #2155 üzenetére
Elég közel van sajnos alapbol. ( Nekem ninja 2 van). Viszont úgy emlékszem, hogy amikor régen nézegettem a fris bioszokat az egyiknél oda volt irva hogy javitva a pci-e 4x-es bug. Nekem first realese biosom van, még nem frissítettem. megpróbálod budo?
hardveresen nem lehet 4x-eres az alsó sem mivel 1x16 vagy 2x8at tudna kell az alaplapnak
szerk: most már hiába nézem az asus oldalán a bios leirásokat. az egyiknél tuti ott volt hogy javitva vmi pcie 4x bug...kikéne próbálni. Azért nem tettem fel eddig mert all day 160as blckn használom a gépet, alulfeszelve, turboval és minden energia gazdálkodással. Sajnos az egyik ujabb biostol kezdve 150-es blck felett magátol kikapcsolja a lap ezeket a dolgokat
-
DarkChild
senior tag
válasz
kelzsoca #2140 üzenetére
Köszi, ott volt a kutya elásva
Benéztem Windows "Power Management" részébe, High Performance opció volt bejelölve. Átkapcsoltam Balanced-re, egyből satuzott a proci: a sebessége 1.2 GHz-ra csökkent. Meg persze a hőmérséklet és ezáltal a hűtő hangja is mérséklődött. Szóval ez így pont jó - amikor épp csak netezek, nem kell, hogy 3.2 GHz-n rongyoljon
Köszi -
SimonYana
addikt
válasz
kelzsoca #2122 üzenetére
Igen!
Ez is egy példa!
Ha jól belegondolunk sokan a tuning miatt veszik a gépet és és ezekkel a teszt programokkal játszanak! Sokan viszont játszanak játékkal is vagy esetleg komolyabb feladatot is adnak a gépnek!
Tény , hogy a két írány eléggé eltér egymástól,de nem azt jelenti,hogy valahol nem találkozhatnak,de ritka! -
DarkChild
senior tag
válasz
kelzsoca #2068 üzenetére
Bizony bizony - emiatt van nekem is herótom a push to pin-es megoldástól.
Bár az i5-re való gyári hűtő - legnagyobb meglepetésemre - viszonylag könnyen bepattant a helyére, anno az LGA775-nél egy HyperTX2-vel kb. 3/4 órát szívtam, mire az összes láb megkapaszkodott az alaplapban (az egyik mindig kiugrott a helyéről) és a végén már csak azért imádkoztam, hogy egyáltalán működjön a lap, úgy meghajlítgattam a művelet alatt
Ez az Arctic viszont úgy látom csavaros megoldást alkalmaz, az nekem pont jó lesz.
A gyári ventit meg úgyse akarom cserélni -
Cane
őstag
válasz
kelzsoca #1833 üzenetére
Bocs, hülyén hangzott, a 920 és 750 viszonyára gondoltam ennél a mondatnál Ahogy láttam az i5 750-essel is tökéletesen futnak a játékok. És még egy T betüt is kihagytam. hümm.
Szóval qrvajó lett a 750-es procc az tény. Nekem nem kell SLI/Crossfire megoldás sem, úgyhogy az i5-öt így olcsóbban megúsznám és kb 3 évig elég is lesz, vagy legalábbis remélem. -
Cane
őstag
válasz
kelzsoca #1816 üzenetére
Leginkább játékra lenne. Ha meg lenne a konfig, 5850-essel akkor pár évig nem szeretnék újítani, legfeljebb majd procit vennék ha valami egyszer csúnyán megakasztaná. Ahogy látam az i5 750-essel is tökéletesen futnak a játékok, ahogy a teszteket néztem. A kérdés, hogy ez meddig marad így?
Lehet kijönnek komolyabb játékok és akkor már az 1366-os platform 6maggal lenne a kedvezőbb?
A cumót kb. január-február környékén venném meg.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
kelzsoca #1754 üzenetére
így van.
én is egyre több géphez ajánlom ezeket, de ugye sokan úgy vannak vele hogy "de ez csak 430W-os", pedig ha látna 1-2 csillivilli táp kínzást műterhelés alatt, biztos más lenne a véleménye.én a corsair-ba nagyot csalódtam, ha most kellene vennem, biztos nem venném meg
-
kely1988
aktív tag
válasz
kelzsoca #1683 üzenetére
Mint említettem párszor a legfrissebb bios van felrakva...
Az az érdekes hogy olyanokat olvasgatok, hogy a Havendale chipek gyártását az intel leállította magas előállítási költségekre hivatkozva...
Nem is érdekelne amúgy hogy mit ír ki a coretemp, ha menne mind a 4 mag... ezért figyeltem fel ennyire a ctemp adataira.... -
Cane
őstag
-
Rover623
félisten
válasz
kelzsoca #1591 üzenetére
egyébként alapon "csak" 1333-on fog menni.
Vagy, ha pl. az Asus-t veszi, akkor 1600-on...ugyebár... -
Cane
őstag
válasz
kelzsoca #1591 üzenetére
a hűtéssel nem lesz gond, vízzel tolom évek óta, van saját és "bolti" blokkom, laing dcc, hydor pumpám, réz-alu és fullréz radiátorom is, viszont '97-98 óta elszoktam az intel prociktól és ezért kérek segítséget, tanácsot.
-
Tibro5
senior tag
válasz
kelzsoca #1560 üzenetére
igen, pontosan ilyen van.
köszönöm, kipróbálom feszültség emeléssel
mondjuk elsősorban az érdekelne, hogy lehetne 200-as bclk mellett energiatakarékos módban használni?
a c2d konfigomban tönkrement egy ram kit (szerencsére kicserélték gariba) amiatt hogy folyton változott az órajel/feszültség, úgyhogy azóta rögzítem ezeket az értékeket a gyár által megadottakra, ezért ragaszkodom a 200 bclkhoz. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
kelzsoca #1534 üzenetére
Van aki már csak megszokásból is tuningol, anélkül hogy ténylegesen értelme volna. A játékoknál (ha csak nem valamilyen játékot a végletekig butított grafikával a max fps-re gyúrva, multiban tol valaki) szvsz rendszerint a VGA a limitáló tényező, nem a proci (persze kiegyensúlyozott konfig és nem egy, mondjuk Celeron - Radeon 4870 páros esetén).
-
Tibro5
senior tag
válasz
kelzsoca #1526 üzenetére
feszültségről egy szót sem szóltam, természetesen alapfeszen tunningolnék.
akkor minek vettem 2000-es ramokat ha csak 1333-om járatom, ennek semmi értelme...azt szeretném elérni hogy a ram 2000-en menjen és a processzor órajelét/szorzóját a terhelés függvényében állítsa. de ezek szerint egyszerre a kettő nem megoldható.
tehát vagy alapórajelen használom energiatakarékosan és akkor felesleges a 2000-es ram, vagy húzom, de akkor zabálja az áramot?
elég nagy átb@szásnak tűnik ez a core i5, ennél még a c2d is intelligensebb volt... -
jba123
csendes tag
válasz
kelzsoca #1481 üzenetére
Itt a link
Scythe Mugen2 1156Kit
Ezért a 6,95-ért 6 nap alatt hozta meg a posta.
Amúgy csak a hátlap-furatok mások, egyszerű felrakni, az eredeti kitből csak a 4 hűtő-csavar kell hozzá. -
Haart
addikt
válasz
kelzsoca #1492 üzenetére
Ez sztem nemjó teszt. A másik dolog hogy a legjobb hütök és a közepesek közt legfeljebb pár fok eltérés van, és néha dupla ár. De teszt ahogy kivántad. [ITT]
A másik hogy engem meggyőzött mert volt Z600-am és azt is veri. Nekem ennyi elég.
De persze mielőtt belémkötnél ez az én véleményem. Saját tapasztalataim. -
SimonYana
addikt
válasz
kelzsoca #1476 üzenetére
Okos ember a más kárán tanul!
Volt már vevőm aki kicentizte és nem vette számításba,ha egy táp csak a 80%-85%-át teljesíti és ki van centizve az azt vonja maga után,hogy hangos mert 100%-on megy és rövidebb az életartama is! Tudod te milyen hangja van egy 400-as tápnak , ha annak folyamatosan 300 vattot le kell adjon és jó ha tud 320-350 vattot!? Utána jön a szöveg...rossz a táp mert azt mondták kusba van az ADDA ventivel,de ez olyan hangos mint egy gáztubina! Utána vett egy 450-est!Majd 1 hét leforgása alatt mit látok nála???
Amit ajáltam...520-ast és agyonra dícséri!
Én nem szólok bele! Jótanácsot adhatok,de ez minden!
Nem mindegy hogy a 750-es -nek kell leadnia 400Watot vagy egy 450-esnek!
És azt hiszem egyszer kell egy jó tápot venni!Soha többet!Attól hogy ez 750-es , de csak 350 watot eszik a jelenlegi konfigom, nem fogja pörgetni a villanyórát!
Viszont a másik előnye,hogy bármit tehetek szinte alá!
-
DJackson
tag
válasz
kelzsoca #1469 üzenetére
szia, köszi a válaszod. A Corsair CX400W miért jobb az fsp bluestorm II -nél? Kb egy árban vannak és a "melyik tépegységet vegyem" első hsz-ében halknak van titulálva a bluestorm2, azért is szemeltem ki. Mindkettö 80+-os. Az említett moduláris tápot sajna nem kapni az iponnál, ezt a boltot hosszas vizsgálódás után választottam. De látom ez is hasonló árú mint a bluestorm2, és szintén 80+, csak miért kéne azt választanom? Miért mondtad ezekre hogy jobbak a bluestorm2-nél?
-
bogyo7272
csendes tag
válasz
kelzsoca #1452 üzenetére
Végülis csak ~19.000Ft körül mozog az ára
Ennyi pénzért inkább: Prolimatech Mega Shadow
De akár a vízhűtésen is gondolkozhatna
Honnan vetted ezt a badarságot hogy ennyibe kerül????
http://ipon.hu/webshop/group/noctua/1375/
http://www.argep.hu/product_381979.html
http://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/noctua/nh-u12p-p35819806/szóval messze van az a 19K-tól
-
SimonYana
addikt
válasz
kelzsoca #1409 üzenetére
Sorry!
Benéztem a kattintáskor!
Teljesen egy dudát fújunk!
Nem nagyon lehet a HT-t kihasználni szerintem és teljesen jó a 750-es!
Az apron látható árakat itt ne vegyük figyelembe szerintem,mert ha én ki akarom szórni a cuccaimat sz@rért az még nem azt jelenti , hogy estek az árak.
Szerintem az a 40k 920-ast ne lessük.
Most új árakról beszálünk.Ha már tavaj óta lenne i5 akkor annak is lenne 30 a használt ára,bár nem értem azt aki 40-ért oda adja,mert annyiért még Q9450-et is ki kell fogni!
Atól , hogy én 2 napja eladtam a saját Asus 5850-emet 61-ért még nem esett az 5850-esek ára és nem is mindennapos dolog ennyiért 1 hetes karit venni! -
Rover623
félisten
válasz
kelzsoca #1405 üzenetére
Szóval szerintem tévhit, hogy a 1366 platform drágább...
Ezt írtad az előző hozzászólásban!
Én azt írtam, "komoly 3.000 bruttóval került volna többe..."
Ha ebből neked nem jött volna le az idézőjel, az irónia, akkor sajnálom...
Egy 120-140.000-es tételnél a 3.000 HUF, gyakorlatilag hibahatár...a két platformon nem alakítható ki tökéletesen egyforma konfig, tehát az LG1366-os rendszert lazán le lehetett volna vinni a 1156-os alá...egy Asrock vagy Zotac X58, más gyártótól származó RAM, stb.
Viszont az i5-750 esetében szerintem kilóg a lóláb, mivel nincs HT, tehát pont egy kategóriával lejjebb van, mint az i7-860/920...talán pont ezért is nem i7, hanem i5...A konklúzió: jelenleg (közel) azonos teljesítmény és szolgáltatásszintet megcélozva, a 1366-os és a 1156-os platform kialakításának költségei azonos nagyságrendbe esnek. Egy teljes konfig árát figyelembevéve méginkább eltűnnek a különbségek...ízlés dolga, kinek melyik jön be jobban.
-
SimonYana
addikt
válasz
kelzsoca #1405 üzenetére
És neked 20-30%-os ár külömbség mindegy???
Ne is haragudj,de aki azt nézi melyik olcsóbb annak nem mindegy 20-40 '000 Ft.
A 3 gb ram meg határ eset.Van hogy kevés és ha már 6 gb -ot veszel az meg nagyon sok.A 4Gb az ideális.
De erről felesleges vitát nyitni!
Akinek 1366 kell az vegyen azt és bogarásszon miről mond le hogy lefaragja az árat!
és szerintem nem tud 40%-al többet amit átlag ember ki is használ!
Maximalisták ne árakat nézegessenek! -
Rover623
félisten
válasz
kelzsoca #1402 üzenetére
1. SimonYana elég egyértelműen belőtte a konfigot...én meg elég pontosan követtem...
2. 1366 alá csak az X58, 1156 mellé pedig csak a P55 létezik...vagy te tudsz mást?
3. Ráadásul az i7-920 jelenleg a leggyengébb 1366-os proci...tehát nem létezik ennél "komolytalanabb" összeállítás...
Szóval elég értelmetlen kijelentés volt ez itt most tőled... -
Overlocker
veterán
válasz
kelzsoca #1280 üzenetére
Mi a bajod a Kingmax-al?
Ezért ez erősen sarkos állítás, attól hogy nem láttál még olyan Kingmax-ot ami megy is, nem kell ilyeneket állítani. Az 1600Mhz-es szériát kell csak elfelejteni, az 1333-sokba vannak jó szériák, mint írtam.
Lehet venni tri-kit ramot Lynnfield procihoz is, csak nem sok értelme..mert ugye csak dual channel támogatás van. Ettől függetlenül mivel szigorúbb "előírásoknak" felel meg egy Tri-kit, hiszen ott 3 modulnak kell tudni azt, ami rá van írva, így ezek a modulok simán viszik ugyanazokat az értékeket Lynnfield proci mellett is. Én is így használok két modult most, ha pedig visszaváltok X58-ra akkor ott a 3. modul
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
kelzsoca #1236 üzenetére
Hali!
200-as bclk esetén 1:10 ben a ramoknak már 2000-en kell menniük nem?
Alap esetben ugye 20x133=2666Mhz a ram pedig 1:10 ben 10x133=1333Tuning esetén a bclk növekedésével a ramot is tudjuk gyorsabban hajtani.
160-as bclk-hoz pont jó az 1600-as ram 1:10-ben.De szóljatok ha ne jól tudom.
A Scyteh hűtőkhöz ha jól tudom lehet venni 2 féle felfoagtó rendszert és az egyik stabilabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest