Új hozzászólás Aktív témák
-
Edge
veterán
válasz
Razermazer #7631 üzenetére
Nincs mit
Én se magamtól jöttem rá
Nálam is ugyanez volt: kevés fizix pont. Rágugliztam és láttam hogy másnak is van ilyen gondja és a comodo fw miatt. Nosza le is szedtem és voilá rendes pontszámot kaptam. Azóta ZoneAlarm-ot használok.
-
Edge
veterán
válasz
Razermazer #7618 üzenetére
Ismert bug ha comodo firewall-t használsz akkor 3dmark 11-ben a fizix score alacsony lesz. Nem azt használsz esetleg?
-
Edge
veterán
Nya, én meg játszottam Bios-okkal és az 1.2-es vcore mellé egy 1.28-as IMC-t sikerült belőnöm
(1702-es Bios) -
Edge
veterán
válasz
Recon666 #7572 üzenetére
Újra pasztáztam a procit, a nemrég linkelt video alapján közepére egy kupac és jobb lett most idleben nem megy 45 fölé, eddig elment 50-ig.
köszi a tippet.
(amúgy a ház szellőzése sem túl jó mert levett oldallappal 39 fokos a procc, jó 5-6 fokot számít... régivágásu a házam ha belegondolok van vagy 7 éves még tualatinos konfig volt benne az első...megérett a cserére)
-
Edge
veterán
Igen én használtam ezt a moddolt BIOS-t, működik, ha ezt felteszed ez az első bios-t jelenti, erre pedig bármelyik bios-t ráteheted. Sőt ezt is bármelyikre rátudod, így gyak. lehet a bios-okkal variálni. Speedstep nem fog menni ha 164-es bclk fölé mész ezt a 3. bios-ban már behozták. Az első bios-nál ilyen gát nincs, viszont én nem használom az első bios-t ugyanis pl a proci 3dmark11-ben sokkal gyengébb pontot kapott a fiziksz tesztre.
Memók hogy vannak betéve a gépbe?
ha 2 modul így kell a memókat betenni:
proci
---
| |
---
1.slot--- üres
2.slot---memó
3.slot---üres
4.slot---memó
(persze a számozások nem így vannak csak az elhelyezkedés szerint neveztem el így őket most a szemléltetés miatt) -
Edge
veterán
IMC/VTTről: Tudom hogy többen javasoltátok itt hogy az IMC 1.3 max 1.35 legyen, mivel nálam pl auto-n a lap1.38-39-en járatja. Így 1.2vcore-on stabilan minden tesztben megy a 3.8(19x200). Nos ha IMC-t lejjebb veszem manualon 1.35-re pl akkor már hibázik az IBT Utánanéztem neten és azt találtam hogy sokan az IMC-nek akár 1.5v-ot is adnak csakhogy a vcore-t lejjebb tudják vinni. Akkor most melyiket szeressem?
Engem a hőfok érdekel, melyik melegíti jobban a procit a magas vcore vagy a magas IMC? (vcore a logikusabb)
NA az egész azért izgat mert van egy Mugen 2-őm ami idle-ben 1.2vcore-on 45-50 fokos terhelve meg 70-74, hogy a fenébe lehet ez nem értem, a lecserélt xigmatek hdt1283-nál azért jobb mert a max hőfokot lejjebb tudtam szorítani azzal megvolt a 80... lehet a házam szellőzése nem elég erős már erre is gondoltam. Adjatok tanácsot -
Edge
veterán
válasz
peetmaster #7427 üzenetére
Nem még nem próbáltam ezeket, de nem is dumpol így: 1.65v 2000, cl9(és így használom már több mint 1 éve a ramjaim szóval... ). De ha tuningolom feljebb a procit(csak a szorzó) elkezd dumpolni, pedig a bclk-n nem változtatok. Lehet jobban melegszik és azért. 1600-ra meg nem akarok visszamenni ha már 2000-esek a ramjaim
szóval nemtudom
-
Edge
veterán
válasz
Beast007 #7417 üzenetére
És mi változott hogy most beéri ennyivel?
Recon666: vtt auto-n volt és úgy 1.38-on ment a ramok 1.65v-on vannak.
Igazából nemtudom mi nem bírja, mert 1.304-en minden teszt lefut(prime(1óra+),linx,ibt), aztán elkezdem használni a gépet és random dumpol egyet... memória lesz ez?
(De hanyagolni fogom mert vmiért 4ghz-en iszonyat melegszik a cucc, a mugen 2 se bír el vele így nekem nem éri meg. (pedig a ház szellőztetése is jó, vagy lehet a pasztázást szúrtam el nemtom) )
-
Edge
veterán
Én maradtam 3.8@1.2-őn(19x200) a 4 ghz stabilan nem jött össze csak 1.35-ön és ott már nagyon melegedett, így a +200 mhz nagyon nem érte meg(20 pont pluszt jelentett pl 3dmark11-ben
). Így hűvös a cucc és gyors is, jóez
-
Edge
veterán
válasz
Motion_Blur #7393 üzenetére
faxa
gz!
egyéb feszek hogy alakultak?
-
Edge
veterán
válasz
Motion_Blur #7386 üzenetére
Szép
Hogy állítottad be hogy más fesz legyen idle és full?
Más: dumpolgat a gépem még, mit tegyek? minek adjak még feszt?
Mert a cpu tesztelő cuccok lemennek szépen viszont random dumpol a gép pl netezés közben vagy gamelés közben...
proci? imc(most:1.31)? ram(most:1.65)? Ramokat 2000-en hajtom régóta mivel 2000-es ramok, lehet már elöregedtek?
-
Edge
veterán
válasz
ittakary #7379 üzenetére
Nálam hasonló volt tegnap este: a nagy tuning közepette észrevettem hogy az aida 21k helyett 15k-t mért... mondom mi a xar. Aztán feltűnt hogy ugyan mind a két memó modult látja az aida de össz memóriának csak fele annyit 2 gb-ot lát. Nosza be Bios-ba: ott is 2gb. Gép lekapcs memók ki+felcserélés aztán be és hopp már megis van a 4gb megint, elég para volt azért
Így most megint jó de maradok egyelőre a tutin belőtt 3.8ghz-en, a tuningot később folytatom, mert kb megvan a fesz a 4ghz-hez de nemtudom mióta kezdett a memó szivatni, vagyis lehet a procifesz már rég megvolt csak a memó miatt hittem azt hogy mégse mivel dumpolgatott a gép. Kezdhetem elölről
ez a szép ebben a dologban
(viszont lehet lecserélem a ramjaim engem ne szivassanak...)
-
Edge
veterán
LOL miközben szerkesztettem dumpolt egyet a gép
picit feljebb tettem 1.31...
banyek pedig a tesztek lementek itt jött be az amit mondtatok -
Edge
veterán
válasz
Motion_Blur #7368 üzenetére
1.3v-on(1.304) megy a 4ghz
IBT max-on 10x, Linx 20x, prime95 több mint 1 óra hiba nélkül. Azért 90+ fok is volt néhol... Remélem olyan extrém eset nem lesz hétköznapi használatban mint amiket ezek a progik szimulálnak.
JA és megoldódott a Bios gondom is találtam egy moddolt Bios-t a lapomhoz amivel az első Bioshoz visszatudtam térni itt még nincs bclk-s határa az energiagazdálkodásnak, plusz ezzel a Bios-al a mem read-em is jobb Aida-ban 18k-ról 21k-ra ugrott
-
Edge
veterán
válasz
Motion_Blur #7368 üzenetére
Köszi
Amúgy IMC az a VTT álnéven ugye?
Nemtom Asus mit különcködik
Egyébként nekem Asus esetén nagy negatívum hogy az újabb Bios-okba betették hogy az energiagazdálkodás funkció biz. bclk felett(asszem 164) nem működik, vagyis nem állítja terheléstől függően a vcore-t. Komolyan azt a Bios-t kellett volna hagynom amivel a lap jött ott még ez nem volt benne, azóta se tették vissza egyetlen Bios-ba se.(és hát a Bios downgrade kb. lehetetlen küldetés Asusnál) Na mindegy csak morgok
Biza viszi 1.2-n (pontosan 1.192) a 3.8-at
Régóta így használom, csak előző hűtőmnek ez pont határeset volt. A Mugen azért ellesz a 4ghz-el is. Ezért gondolom hogy a 4.0-et vinnie kéne, remélem 1.3-on meg is lesz. Ja Mugen-re ráapplikálok majd még egy ventit kíváncsi leszek mennyit dob rajta, IBT-vel most 74 max (bár lehet a magas IMC miatt), xigmatek-el 85 volt. Most így néz ki a gépezet
:
-
Edge
veterán
Köszi a válaszokat
Blend-et futtattam Prime-ban. Amúgy 4.4-et is tud a procim csak ahhoz már víz kéne4.2 is elég forró a 4ghz lesz a célom, egyelőre tegnap 1.28-ig jutottam 1 óra környékén egyik magon dobott a prime hibát, úgyhogy megyek feljebb. Mennyi az ideális? Érzésem szerint 1.35 fölé már nem akarok menni.
Most MX3-as pasztát használtam, de van otthon arctic silver 5 is, hétvégén újrakenem azzal a procit kiváncsi vagyok jobb-e(vagy ne tegyem?).Motion_Blur : jaja simán előfordulhat
ezért én ha prime is stabilnak bizonyul 3dmark-okat szoktam futtatni azok is érzékenyek a tuningra.
Asus lapod van akkor nézz már rá erre plz, ez most egy 3.8ghz-es beállítás nálam. A vcore-on kívül melyik értéket mennyire toljak fel, ill. ne hagyjak auto-n? 4ghz a cél most.thx
-
Edge
veterán
Skacok a prime95 mennyire megbízható? 1 óra teszt után hibázott 1 magon, IBT-t szoktam futtatni még. Igazából úgy csinálom hogy IBT-vel megkeresek egy feszt és ha lefut akkor jöhet prime95, ha azon is átmegy kb 1.5óra futással akkor nekem az már stabil.
Vagy primeot felejtsem el jobb a linx?
Lecseréltem xigmatek-et egy mugen2-re jó lenne ezzel már legalább 4ghz-en járatni a 860-ast
Van itt vkinek Asus P55-ös deszkája vagy mindenkinek gigája van? Jó lenne egy asusos tuti oc bios beállítás... -
-
-
Edge
veterán
Köszönöm! Igazad volt megy alapfeszen ami 1.168, prime95 ment 1.5 órát, ibt is lefutott, vantage is, viszont így c state-et nem lehet bekapcsolni mert fagyizik a w7 és így nem műkszenek a speedstep-es cuccok sem, úgyhogy kikapcsoltam őket nem kellenek. Alapon így 49 a hőfok iszonyatosan megterhelve(prime95, ibt) realtemp szerint a max amit elért 76. Sztem így hagyom, bár még bújkál bennem a kisördög hogy a bclk-t emeljem még 200 fölé
-
Edge
veterán
Ja igen? Köszi
ezt nem tudtam, azt hittem ha kézzel beírom a vcore-t akkor ez a funkció nem műkszik.
Igen amiket írsz mind bekapcsolva vannak na majd ma kipróbálom, de amúgy a sejtésem az hogy az alapfesztől nincs nagyon messze az 1.280vcore.alibaba78: ja van auto meg a kézzel beállítás, amúgy a normal az mit takar? az alapfeszt? mert akkor végülis nincs értelme ilyennek Asus-nál, mivel mindegyik fesz. opciónál írja mennyi az alapfesz és meddig szabad elmenni.(kivéve a procinál mert ott az egész range-t írja)
szemese: Asus-nál ha a szorzót kézzel adod meg vagyis nem auto-n van, a turbo boost opció eltünik.
-
Edge
veterán
Cpu-t auto-n hagyva tesztelgettem mennyire emeli meg a feszt, 4,2-nél adott neki 1.44-et, 3.8-nál 1.38-at, míg végül eljutotam oda hogy 3.4-en járatom a max amit ad neki 1.280, így max 80 fokig megy ibt-ben(többinél volt 97 fok is
), marad ez a beállítás így legalább a feszt is visszaveszi a lap ha nincs terhelés nemcsak a szorzót. Így is elég brutálul teljesít a proci, nagyon jó cucc. Ami érdekes, hogy a bclk 200 úgynézki fontosabb mert alig kaptam több pontot vantage-ban 3.8@190 bclk-val mint 200@3.4-el és így a ramjaim is 2000-en mehetnek
(egyedül a ram-ot nem hagytam auto-n annak tényleg bazisokat ad a lap 1.91-et adott visszavettem 1.65-re), és végül egy eredmény:
-
Edge
veterán
Sziasztok!
Asus sabertooth 55i + 4gb 2000-es Muskin ramok + corei5-750-es kombóra tettem szert.
Van vkinek tuningtapasztalata itt Asus deszkákkal? P55-ös sorozatnak hasonló a bios-a.
Annyi mindent lehet állítgatni bios-ban, egyelőre ismerkedek vele, azért 4 ghz-et már sikerült kicsikarnom belőle 1.36v-n de vmi brutál módon melegedett 1 óra prime95 alatt (94 fok volt a max), úgyhogy inkább azt választom hogy alapfeszen kéne kihozni belőle a maxot.
Tehát alapfeszen mit várhatok el ettől a procitól? A blck-t 200-on akarom hajtani, ekkor tudom a dd3-2000-est kiválasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest