- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Na, feszemelés ide vagy oda, ma megint egyszer nem indúlt a gépezet......
Megmérgesedtem!Következőket csináltam :
1. Nincs mit vesztenem alapon szétszedtem a gépet, clear cmos, utána 1600Mhz-re és mellé a gyári 9-9-9-24, CR2, 1.5v-ra beállítottam, és láss csodát bebootol, win7 feláll, játékok mennek, Prime95 Blend dettó.....
Ezek szerint a gyárilag 1333Mhz-es 9-9-9-24 1.5volt Kingston memók mennek mindenféle hókuszpókusz nélkül 1600Mhz-en ugyanilyen beállítások mellett???????
Lehetséges ez?
És jó 15 perc blend teszt után is csak langyoskák voltak a ramcsipek.........2. Visszatettem a gyári 1333Mhz-re, majd gép kikapcs, és kivettem a memókat és más sorrendben visszaraktam, közben jól megropogtattam őket ahogy bepattintottam a helyükre, hogy az esetleges kontakthibát kizárjam.
3. Újra befrissítettem a BIOS-t. A legújabb volt fönt (F11), de ismét letöltöttem és beflesseltem, hátha.......
Majd bekapcs, load optimized default, és utána szépen besetupoltam ahogy kell.4. Tesztelek most.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Akkor te is mázlista vagy. i3-nál is néztem hogy másoknak gyengébb lapban megy 4ghz fölött. Utána 860-nál is másoknak bőven ment 4ghz fölött... Kicsit szerencsétlennek érzem magam, na de majd most... Tolok neki egy max feszt és 4.5Ghz alatt meg sem állok.
Neked mennyi volt a max amit kihoztál 860-ból?
-
kisza25
félisten
akkor egész jó eredmény, hogy én egy AC Freezerrel 60 fok alatt tudom tartani a procit
nekem az a fura, hogy Phenom II-met simán le tudta hűteni pedig annak még 125W volt a TDP-je és sokkal magasabb feszen működött 1,35V volt az alap, ha jól emlékszem...
ezért is írtam korábban, hogy intel TDP és AMD TDP között elég nagy a különbség -
N_A_S
veterán
Aha. Kíváncsi vagyok mi lesz az RMA -val, szerintem úgyis elutasítják és akkor még egy darabig elleszek az i7-tel. Aztán nem sokára jöhet a Sandy
IBT volt 3800-on. Most megvan a fél óra Prime is 4000-en. Az 1.328V az mennyire számít jónak 4000 mellett (lehet megy amúgy lejebb is, ma még tesztelgetek
)?
radi8tor1
Nagykerbe MX-3 volt, meg MX-2 10G-os kiszerelésbe, de nem akartam most 4rongyot pasztára költeni azért vettem ezt
-
N_A_S
veterán
Igen az állaga tényleg nem valami jó. Érdekes de most megy a C6 mellett a Turbo
Egyébként erről már beszéltünk, és jegyeztem
Szerintetek küzdjek az UD4-ért, vagy jó az UD3 is ha megy a 4GHz?
Mert elég esélyes hogy most menni fog. 15 perce megy a prime 1.328V-al
szerk.:
az MX-3 teljesítményre azért hozza az MX-2 szintjét?
-
N_A_S
veterán
az szép. nálam csak CL10-be viszik a 2000-et, afelett mondjuk még nem próbáltam, de ha 2 modul van csak akkor megy CL9-be is úgy emlékszem.
szerk.: holnap ha minden jól megy már UD4-em lesz. elláthatnál majd pár tanáccsal mire figyeljek oda, i7-870 + 4x2gb ram mellett. ezek szerint a 2000mhz valószínűleg kilőve (azért bepróbálom majd
). van még valami extra dolog amire oda kell figyelni? c6 state-tel akarom majd használni a gépet, minden cpufícsörrel együtt.
-
N_A_S
veterán
Biztos hogy nem normális, mert i5-tel nem csinált ilyet kezdetben. Amikor az i7-tel elkezdett sz@rakadoni utána már azzal sem volt jó.
btw volt egy olyan jelenség hogy egy p95 futtatás közben (i7-tel) lekapcsolt a rendszer, és enyhe égett szagot lehetett érezni, de simán visszakapcsolt utána. Akkor ott biztos elszállt valami.
Tegnap bevittem szervizbe, 3-4 napon belül kiderül hogy cserélik e vagy sem. Megpróbálom kicseréltetni UD4-re
A ramfesznél nem az 1.7V-tól ijedtem meg, csak nem tartom normálisnek hogy 1.638-ról hirtelen felugrikk 1.7-re
QPI-nek 1.35V volt adva
-
MontyCrew
senior tag
kipróbáltam én is i7 920al uygan ez a szitu. csináltam egy oylant hogy elindítottam 200*19en (így használom egyébként) lefuttattam tesztet, 13000 mb/sec, fogtam a tunyingos progit adtam +1et a blcknak elfogadtattam vele, majd visszavettem 200ra, ismét teszt, máris 18 000 mb/sec
-
próbakocka
senior tag
Tényleg nem, megnéztem újra és nincs HT 2 500 K-nál.
Azonos órajel jó kérdés, akkor csak annyival tud többet a sandybridge hogy nem melegszik annyira, kevesebbet eszik, oszt 3.3 Ghz-en megy alapból? Na mindegy.
Szóval ha a xeon támogatja a HT-t akkor közel azonos eredmény várható egy i7-es procival ?
-
próbakocka
senior tag
akkor az egyik jellemző eltérés az i5 , és i7 között a HT hiánya ? emiatt teljesít csak többet az i7? ha Xeonban ez megvan, akkor az i7 szintjét fogja hozni azonos órajel, és azonos cache mellett ?
szerk:
muhaha, az i5-2500 pl NEM támogatja a HT-t és így is földbe döngöli az i7eseket? hogyan?
-
-
-
Motion_Blur
félisten
1,32v-on stabilnak tűnik 4,3-on, és 1,35v-on 4.4-en. Linx, IBT ilyenekkel később foglalkozom, most inkább tesztelek (3DMark, Cinebench, SuperPi stb), ezek simán mennek.
Ezek fölé majd egy erkély jelenet keretében megyek
egy 3DMark Vantage eredmény: [link] (tudom, van még hova fejlődni
)
-
Motion_Blur
félisten
Winrar így 5000 KB/s. Nem értem mi okozhatja ezeket a különbségeket, bár ahogy nézegetem a fórumokat ritkán találkozni olyan memory bench. értékekkel mint a Tiéd.
Csak validra néztem hogy mit tud 1.3v alatt, nem stabil természetesen.
-
Motion_Blur
félisten
Ebben lehet valami! Beállítottam az X.M.P.-t és amellett hogy a ram feszt feltolta 1.65-re, az IMC-t is beállította 1,35-re! Többit auton hagyta, de proci feszt természetesen beállítottam.
Aida nem lehet hogy azért ad ilyen szar értékeket mert össze vissza változik a szorzó és nem fut végig a legmagasabb frekin a proci? Winrar egyébként kb. 45xx KB/s az milyennek számít? (win 7 alatt!, azt tudom hogy XP alatt ez is többet ad, ahogy 3DMark06 is több CPU Score-t ad)
-
Motion_Blur
félisten
Igen a két pirosban vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone-t használók OFF topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (hibás)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged