- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goldmen75
őstag
válasz
Zé_Mester #2931 üzenetére
Nem néztem semmit csak gyorsan felnyomtam az fsb(helyett ami van
)-t s néztem megy-e meg stabil-e, azóta már nem a gyári vacak hűtő van, viszont azóta alapon járatom így is bőven elvisz mindent
De ha gondolod s lesz időm, meghúzom megint s megnézem az adatokat!Üdv!
Ui: Honnan ez az avataros buksi? Nekem is kell ilyen!!!!!!!!!!!
-
Khaosz55
addikt
válasz
Zé_Mester #2702 üzenetére
Hali nekem is Geil Utra 2133-am van. Én nem állítok semmit csak küldöm 19X206-al. Valamiért 19X210-nél néha megfagyok kék halállal és memó problémát ír. Ezt még kikisérletezem.
Ha 20X200-al nem lesz gond akkor valószínű a memória nem bírja. De nekem ennyi elég is lesz azt hiszem.
Az időzítésen én sem állítottam semmit minden megy frankón.
-
SimonYana
addikt
válasz
Zé_Mester #2702 üzenetére
Ugyan így jártam a GEIL BLACK DRAGON - al.
1800-on csak CL10-ben indult el azokban a lapokban amiben az EVO ugyan az a 2130-as ramja elsőre megy. Evo-ból belepróbáltam a 4 modult és gyönyörűen ment ugyan úgy 2130-on!dangerzone
Én úgy veszem észre ezek a lapok közt elég komoly különbségek vannak és nem az extrakban!
Van aki panaszkodik,hogy ami az UD5-ben megy szépen az az UD3-ban nem megy (gondolk itt a ramokra). -
omikron23
senior tag
válasz
Zé_Mester #2678 üzenetére
Én, amikor kicseréltem a belsőségeket, és elindítottam a gépet, azonnal tele lett a windows hibaüzenetekkel, és le is fagyott. Ha nem lett volna muszáj, én is passzoltam volna a telepítést, de kellett... Gondoltam leszedem a régi drivereket, felrakom az újakat, és minden jó lesz... Nem lett.
-
-
DarkDeer
senior tag
válasz
Zé_Mester #2592 üzenetére
A ház elején alul van egy ventilátor ami befelé szívja a levegőt, a videókártya hűtője hátra nyomja ki a meleget, a táphűtő meg felfelé szívja ki a meleget. Ha hátra szerelném a hűtőt ami befelé szívna az elég bajos lenne. Teljesen megborulna a légáramlás. Egységesen elől be hátul ki típusú légáramlást szeretnék.
Nincs gond, megoldom alacsony rammal, azokban is van jó. Úgysem szeretnék extrém tuningot, -
-
-
Kvazár
őstag
válasz
Zé_Mester #2557 üzenetére
Zé_Mester megengeded nekem, hogy az éppen íródás alatt lévő TDK-mhoz felhasználjam a te képeidet/ eredményeidet?
Csak szólók hideget meleget is fogsz kapni, mert te bizonyítod, mennyivel jobb egy minőségi hűtő a sima gyárinál, de ha végre megjönnek a lefogatók, akkor én meg bizonyítom, mennyivel jobb a vízhűtés még annál is.
(remélhetőleg, mert csak középkategóriás lesz a rendszer.
)
Kérlek, adj rá engedélyt.
-
-
Paca2
senior tag
válasz
Zé_Mester #2541 üzenetére
szép eredmények!
kérdés: a tőled vett 750-es 4000-en megy most 1,28V-vel
ha emlékszel, te mennyit birtál ezzel a procival?szted érdemes lejjeb menni? vagy 24/7-es használathoz inkább maradjak ennél a V-nél?
ha a biosban sok minden auto-n van, és atomstabil, akkor maradhat auto-n, vagy érdemes vmi feszt. nekem beállítani? (asus maximus) ha igen mit?
kösz Jani
-
Csipisz
tag
-
Kvazár
őstag
válasz
Zé_Mester #2513 üzenetére
Megnéztem a lapot, remek kis lap, csak a vidkari miatt az egyik pcie 1x teljesen használhatatlan, és SLI-t sem támogatja a honlap szerint, és ramok terén is gyengusz, mert az asrock 2600-ig kezel
(azt, hogy miből és hol veszel bele az már más kérdés
)
És 3 pcie16X-a van nem 2.
De, thx.
-
Veron
addikt
válasz
Zé_Mester #2508 üzenetére
-Asus P7P55D-n nincs USB 3.0 sajnos.
-a Giga UD4 annyival jobb, hogy jobban fel van szerelve, vagy megbízhatóbb is? mert nekem alapon kell járnia, nem lesz ebből húzás. haver nem nagy tuner, ő úgy fogja használni x évig, ahogyan csak megvette. a kérdés, hogy UD3, UD3R + kártya, vagy UD4.
-úgyhogy ennek fényében nem tudom kell-e drágább ram, mint a 25,5 ezres Mushkin? sokat számít a CL7? -
-Gabesz-
senior tag
válasz
Zé_Mester #2513 üzenetére
Ja ja, jó a P7P55D nekem is ilyen van, 210bclk stabil, fölötte mondjuk nem néztem, Tuningbarát lap és árban is baráti, Zé_Mesternél szokott lenni eladó
Memóriából nekem Geil ultra 2133 van, mert a magassabb ramok nem fértek volna, az ultrák is gond nélkül mennek 200Bclk-t nálam.
-
Kvazár
őstag
válasz
Zé_Mester #2508 üzenetére
Asrock p55 extreme?
Azon is van minden jó!
30e alatt már kapni is. -
Veron
addikt
válasz
Zé_Mester #2502 üzenetére
Hi!
egy ilyet néztünk Gianninál, nem tudom mi a pontos típusszám:
DDR3 RAM KIT Mushkin 4Gb/1600 Enhanced 3 év gar CL9-9-9-27
vajon megfelelő lesz?
lapból meg Gigabyte GA-P55A-UD3 volt a kiválasztott, de kiderült nincs rajta FireWire. erre van valami alternatíva?
vagy a lap maradjon, csak egy PCI foglalatos FireWire kártyát vegyünk 3 ezerért?
nagyon megköszönném, mert kicsit szorít az idő. -
Celithrandi
addikt
válasz
Zé_Mester #2434 üzenetére
mugen 2 szerintem nem a legjobb választás, a ninja 2 is leveri, amit lever a z600 amit meg a másik
nem kell most nekem cpu z igazából, nem húzom a procit, csak a hőfokokat nézegettem meg a venti sebességét. amúgy tudom hogy van új, csak a régi volt az asztalon
meg amíg 32bites xp van addig ő se nagyon kezd mit a procival még vagy 1 hét mire megjön a csoda 7 winem -
SimonYana
addikt
válasz
Zé_Mester #2294 üzenetére
No ez volt egy nagykérdőjel számomra már az i7 óta.
Nem értettem,hogy ha max 1.65-öt lehet adni a ramnak,akkor miért engedi jóval felemelni!
Értem én az extreme tuningot,de akkor is.......
Ha a CPU azonnal bele halna szerintem letiltanák más nem 1.7 körül.
Másik meg ha meg hal a CPU , úgy sem állapítja meg a kutya sem mitől halt meg.Rossz és kész .Gariba csere.Mert gondolom nem lesznek külső égési sérülések,mert akkor persze,hogy nem cserélnék ki! Ramok is halnak bele tuningba és nem veszti el a garit! Szerintem agyonra vannak ezek védelemmel és ezért van ez a sok év gari -
keIdor
titán
válasz
Zé_Mester #2232 üzenetére
+1
Bár ilyen AvP-k még bekavarhatnak.NFree: Én abba a gépbe vennék egy HD5850-et, vagy 5870-et és ellenék vele legalább a Sandy Bridge, Bulldozer-ig. i5-re szerintem 0% értelme van váltani Q9550-ről.
i7-re lenne értelme ha sokat konvertálnál meg ilyenek a HT miatt, de ha csak játszol akkor nincs értelme váltanod. Ugyanaz, mintha lehúznád a WC-n a pénzt. -
Roderic
tag
-
-
SimonYana
addikt
válasz
Zé_Mester #1755 üzenetére
Hogy a Corsairbe csalódtál akkor mekkorát csalódnál más egyéb ismert márkában?
Mondjuk kíváncsi lennék mit mondanál a legujjabb HX-es Corsairekre. Mert azért volt fejlődés.Ha meg nem tesztelted mindet , nem tudhatod melyik irányba fejlődöt!
Eggyetlen alapján nem lehet álltalánosítani.Lehet azóta még rosszabb,de lehet az is hogy sokkal jobb!
Ha jól megnézzük egyik komolyabb márka sem olcsóbb sokkal a corsairnél.
A Chieftec is drágák,már 600 Watt körül.Cooler Master is!
Nemtudom mikor vetted a 650-est,de volt egy idő mikor 18-ért szórtam. -
-
Vagtam
tag
válasz
Zé_Mester #1374 üzenetére
Persze, csak vicc volt
, bár szeretem a gyári fesz környékén használni.
Azért is vettem bele 1600-ost, az 1333-as helyett, hogy, ha majd FSB "mágiába" kezdek ne konyoljun le a "farka".
Tényleg, ha már itt tartok, mekkora FSB-ig lehet elmenni, amatőr szinten egy Giga P55 UD4 lappal?
KÖszönöm:Tomi
-
g@bo
nagyúr
válasz
Zé_Mester #1272 üzenetére
no, én is beléptem a klubba.
( p55mud2 ) odaadtam neki a gyári hűtőt, mert nem lesz tuning és nem is találtam normális hűtőt... zalman meg jó dtága volt, a tx3 rögzitése meg patentos.
a bios első pontjából esc-re nemtudok kilépni, mi lehet?
a ram feszre 1,664 voltot ir...1,6 v 1600 as geil van.
-
DJackson
tag
válasz
Zé_Mester #1276 üzenetére
köszi! Nem lesz zsém 8G-re hehe.
Van még egy olyan gondolatom, hogy most veszek 3x2 gigát, és később kipótolom egy 2 gigással, ugyanolyannal, mint a másik 3. Akkor amíg "csak" 6G van benne, addig mi történne a gépben? Felismerné a 6G-t, de nem lenne dual channel? Ha így van, ez mennyiben lassítaná a rendszert?
Gondolom olyan nem létezik, hogy amíg 4G alatt vagyok addig megy a dual, és mikor elkezdi használni a 3. modult akkor belassul
Mondjuk ez hülyeség... az oprendszer lehet, hogy már előtte onnan adna a progiknak címet, pedig még lenne hely az első 4G-ben is.
-
DJackson
tag
válasz
Zé_Mester #1274 üzenetére
Húha. Még csak kezdem sejteni miről van szó... De mi van olyankor, ha nekem 6GB kéne? Nem kötözködésből kérdem, tényleg kéne. Illetve a 4g nem elég. Sok virtuális gépet kellene futtatnom.
dual channel ha jól sejtem elvész ha 3 modult teszünk bele. Mi történik a 4x2GB esetében?
-
SimonYana
addikt
válasz
Zé_Mester #1248 üzenetére
Üdv mindenkinek , de főleg neked mester!
Igen tudok szerezni Geil Evot!
Nem ismerem annyira a G.Skill-t,de az tuti jó kis ram volt DDR2-es ben.
Nagyon jó gyártó szerintem. A Geil sem rossz és azért ez a 2133Mhz már nagyon ott van szerintem!
UHHHH!
Most néztem!
AKCIÓZÁK azt a párdarabot ami van és 32'000 Ft most 4gb-os KITT -
AMD_ok
őstag
válasz
Zé_Mester #1244 üzenetére
köszi, akkor még megkérdezném Tőled is, nem tudod-e, hogy OCZ Vendetta 2 hűtőhöz van e már valahol lga1156-os lefogató keret? Mert van egy ilyen hűtőm, és nem akarom elkótyavetyélni, hanem ezt tenném rá, csak nem találok keretet, mé Engusz se tudott 100%-osan segíteni
-
SimonYana
addikt
válasz
Zé_Mester #1125 üzenetére
De akkor is!
Én is így vagyok vele!
4db UD5 lapot próbáltam ki és egyikben sem működik a PS2-es aljzat!
Megnézték a szervizesek is és tényleg nem!
Nem mint ha kellene,de azért 45-50 ezres lapban had működjön már minden!
Nem mondja a giga azt egyszer sem,hogy egye fene ez nem megy itt van ajándékba vagy féláron! Ugyan ezt eljátszottás az összes EP45 DS5 és DQ6-al , csak annál a lila (giga) sata mind vakdugó volt!
5db DS5 járt a kezemben és egysem volj jó!
DQ6-ot én személy szerint nem próbáltam,de állítólag azopk is sz@rok!
Igaz az emberek nagyrésze nem használ 10db sata egységet,de had működjön már minden rajta 50-60 ezerért!
Kezd a Giga gagyi lenni úgylátom! -
sonique
őstag
válasz
Zé_Mester #1125 üzenetére
azért itt azt ne keverjük össze hogy mi adhato a mem vezérlönek és a vcore nak ..
vcore max 1,5 volt
mem max 1,65 volt
és a 2 dolog ég és föld .. attol hogy 1 fémsipka alatt van még külön részekre van osztva és
a külömbözö részek mas más feszültségen üzemelnek ..
nem a fessz a probléma hanem a magas mhz miatt igen jelentösen megugro áramfelvétel
sajna nem vagyok villamos mérnök de ugye itt az sok sok amper miatt keletkezett a probléma .. ez pedig a tulhajtás miatt van ..a foglalatot nem 5ghz felett müködö cpu ra tervezték ami itt lényegesen több energiát igényel sokkal több ampert veszfel .. ehez pedig valoban gyengusz a foglalat ...
de mint emlitettem vannak jok és jobbak ... a jobbak tudjak ezt kezelni a jok pedig tökéletesen müködnek arra amire tervezték ....
-
sonique
őstag
válasz
Zé_Mester #1119 üzenetére
ettöl a foglalat még nem szar ... csak nem alkalmas ilyen áramerösség kezelésére ..
mindennapi hasznalta nem okoz ilyen karosodast ..
csak akkor ha igen extrém modon eltérünk a gyari specifikáciotol ..
és a 150-160A ami ilyenkor ott szaladgál az egy kis felületi kosztol is tud igen ronda dolgokat müvelni ... ettöl függetlenül lehet hogy a foglalat nem tökéletes annak aki
1,65 volton és 5ghz felett hajtja ezt a joszágot ... de valjukbe öszintén ez már nem normalis .. és ezzel szamolni kelllén sem lepödtem meg mikor a kocsimba a dugo 300le felett saja kilyukadt
mert nem erre lett tervezve .. és 204le vel tökéletesen muködik ...sajna a tuning minden szinten ilyen .. vannak gyengébb és jobban sikerült akatrészek
ettöl ezek még nem szarok ..csak ki kell valasztani az igényeknek megfelelöt !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Facebook és Messenger
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged