- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoty@80
tag
válasz
fsb1000 #7819 üzenetére
hát nézd fogalmam sincs igazándiból mert pár napja még egy I3-530-as volt ugyanebben a lapban és 1.3-on ment stabilan 21x200-on. és nem is melegedett egyáltalán, bár a melegedésről valszeg én tehetek mert sután pasztáztam le, de majd holnap azt is megnézem most már nincs türelmem szétkapni a gépet.
-
válasz
fsb1000 #4364 üzenetére
No akkor te is láthatod tisztábban a helyzetet (ha végig olvastad nem csak a cikket hanem a hozzászólásokat is) láthatod hogy többen is meg erősítették az állításomat a 2-3.e res fogyimérőkról! meg érdemes vissza lapoznod az én hozzászólásomhoz is itt pontosan ezt a típust ajánlottam neked csak a Voltcraft Energy Logger 3000.ben nincsen SD kártyahely és nem lehet lementeni róla a mérési eredményeket de minőségben és tudásban meg egyezik a Voltcraft Energy Logger 4000.essel! de hát ha neked megér +3.e ret (annyit mint egy komplett gagyi fogyimérő ára) az hogy a gépen elemezed a fogyasztási adataidat akkor vedd meg 14.ért a Logger 4000. szériát! én a Logger 3000. est teszteltem és viszonylag korrektül mér kb 2.% eltérés volt csak az eltérése az én 35.gurigás kütyümhöz képest! ami már jónak mondható!
-
szasanyi
félisten
válasz
fsb1000 #4220 üzenetére
Lehet, hogy komoly tuningnál van nagyobb jelentősége, de alapfeszes 160Mhz Bus Speed esetén még nincs gond. Én próbáltam elfogadható áron, jó minőségű alkatrészeket választani, és úgy néz ki sikerült is. Az i5 750@3.2Ghz + Turbo Boost estén alapfesszel (Normal beállítás) energiagazdálkodás bekapcsolása mellett kifogástalanul megy, ami jelenleg nem sok mindenhez kevés.
-
robyeger
addikt
válasz
fsb1000 #4211 üzenetére
ha azt vesszük alapúl, hogy az Intel Nehalem architektúrája ugyan azon órajelen gyorsabb, mint az AMD Deneb megoldásai, akkor egyértelműen jön a válasz miért nyerhetett játék tesztben a Phenom II X2 proci. A cache miatt.
Te hirdeted, a sok mag a lényeg és a leg fontosabb a GTA4-nél, én meg azt mondom igaz abban ritka a GTA4 a játékok között, hogy legalább kihasználja a több magot, de szerintem mint az összes többi játéknál nem ez a legdominánsabb itt sem. Lehet hogy nem tudjuk meggyőzni egymást, de legalább jót beszélgettünk, meg azért remélem fogunk is,ha úgy adódik -
robyeger
addikt
válasz
fsb1000 #4174 üzenetére
Ezen két eredményből szűrtem le, mivel itt a legnagyobb a difi az fps számok között és csak gyorsítótárban különböznek:
-2mag 2.8Ghz 3Mb L3 cache noHT, noTurbo: 37.83 fps
-2mag 2.8Ghz 8Mb L3 cache noHT, noTurbo: 50.26 fps
(a felső proci egy Pentium G6950 volt, az alsót pedig a Core i7-860-ból állítottam elő.)
Amúgy számtalan tesztben megemlítik a gyorsítótár méretét, mint fontos(legfontosabb) befolyásoló tényezőt, pl: az AMD Athlon-ok is ezért szenvednek nagy hátrányt a Phenommal, csökkentet cache-es 4magosból pedig csak az AMD Phenom 8xx széria létezik, nekem nincs ilyen procim nem tudok olyan eredményekkel szolgálni. -
válasz
fsb1000 #4180 üzenetére
Ez már nagyon OFF!
Ezek szerint nem olvastad el rendesen amit írtam egy C2D konfigot mértem vele ami 88.W ot evett amire az 1.ik fogyimérő azt mondta hogy 112.W ot fogyaszt a 88.W hoz képest a 112.W azt nem mondhatnám hogy 3. de még azt se hogy 5% eltérés mivel az többmint 25% eltérés akkor mit beszélsz itt 3-5.% eltérésről ember... egy másik fogyimérő pedig ugyan erre a 88.W os konfigra 74.W ot mért (1.időben lett mérve a 2.fogyimérő meg az én kütyüm 3.iknak be iktatva) ami szintén nem 3-5.% hanem azis több mint 15.% és ez meg lefelé 15.% a másik pedig felfelé volt 25.% tehát ha a 2.fogyimérőt hasonlítod össze az már 40.% eltérés akkor hogy tudná 2.user össze hasonlítani az eredményeit még ha totálisan egyforma konfig lenne teljesen azonos beállításon akkor is 40% eltérést mérne egymáshoz képest a 2.fogyimérő!
most a táp hatásfokába felesleges is bele merülni met azzal csak tovább bonyolódik a dolog lényege! tehát ilyen szempontból teljesen hasznavehetetlen eza össze hasonlítás, max arra jó amit Dare2Live kolléga is mond hogy házon belül összehasonlítani 2.eszköz fogyasztását de csak össze hasonlítani nem valós érték mérésre! vagy pedig épp megnézni a PC.nél hogy egy normál beállításhoz képest mennyivel eszik többet a konfig tuning alatt!
-
válasz
fsb1000 #4172 üzenetére
Hát nekem ez a szakmám (Elektro-Műszerész) így mondhatni értek az ilyes féle cuccokhoz
meg van egy 35.gurigás műszerem ami nem úgy mér mint egy kinai 2.e res!
egy átlag user nem is sejti hogy milyen bonyolult egy ilyen konnektoros fogyi mérő és ezek az olcsó szériások (mondjuk olyan 6-7.e Ft-ig bezárólag) nem képesek automatikus kalibrációra hanem egy gyárilag előre beállított értéken mérnek ha kicsit értesz a elektronikához tudod hogy a Teljesítmény a Feszültség és áram erősség szorzatából jön ki tehát ezek a konnektoros kütyük azt csinálják hogy mérik a felvett áram erősséget és feszültséget és ebből számolják ki neked a Teljesítményt csak sajnos ezek az olcsó fogyi mérők gyárilag fix 230.V ra vannak be kalibrálva és neked a konnektorba nem mindég pont 230.V van de nem akarok ebbe jobban bele mélyedni én próbáltam már vagy 4-5.féle ilyen olcsó fogyi mérőt és eggyikse annyit mért mint ami a valós fogyasztás lett volna és elég brutális eltéréssel mértek nem 3-5.W eltéréssel mert az még elfogadható lenne ilyen 100-150.W os fogyasztásnál!
Hanem volt amelyik a 88.W os valós fogyasztásra 112.W ot mért egy másik pedig a 88.helyett 74.W-ot mért, nagyobb fogyasztásnál még jobban eltértek pl egy 1500.W os porszívót (ami belett mérve elötte és 1300.W ot fogyasztott) arra eza 2.e res fogyimérő azt mondta hogy 950.W ot fogyaszt! egy konnektoros fogyi mérő 7-8.e él kezdődik ami viszonylag pontosan mér! de egy komoly fogyimérő itt kezdődik
-
robyeger
addikt
válasz
fsb1000 #3924 üzenetére
Feltelepítettem a GTA4-et. Van erőforrás igénye az kétségtelen, az 1GB videó memóriámmal minden grafikai beállítást maxra tudtam tolni 1280x1024-ben kivéve a látótávolságot, ami 30-lett a 100-ból. A belső benchmark-ot használtam, ami tényleg elég gyér, mivel csak az átlag képkocka számokat adja. Ime az eredmények (patch v1.0.4):
-2mag 2.8Ghz 3Mb L3 cache noHT, noTurbo: 37.83 fps
-2mag 2.8Ghz 8Mb L3 cache noHT, noTurbo: 50.26 fps
-2mag 2.8Ghz 8Mb L3 cache, HT, noTurbo: 56.52 fps
-2mag 2.8Ghz 8Mb L3 cache, noHT, Turbo: 57.03 fps
-2mag 2.8Ghz 8Mb L3 cache, HT, Turbo: 61.27 fps
-4mag 2.8Ghz 8Mb L3 cache, noHT, noTurbo: 62.28 fps
-4mag 2.8Ghz 8Mb L3 cache, noHT, Turbo: 63.76 fps
Szerintem ezen játék azon ritka kivételek közé tartozik ami igen szépen skálázódik a különböző CPU erőforrásokra. Pirospont az alkotóknak! Itt is látni, mint a Heaven benchmarknál, hogy a gyorsítótár méret a legdominánsabb tényező, csak utána jön az órajel vagy a magok (HT) szálak száma. Egy AMD Phenom II 5xx procival simán neki lehet ugrani, Phenom 720 vagy Core i3 vagy i5 meg pláne. -
robyeger
addikt
válasz
fsb1000 #3924 üzenetére
nem tudom pontosan milyen konfigon mérted?, de csodálkoznék ha kicsit is hasonlítana az enyémre mind hardverben, mind szoftver beállításokban. Előbb utóbb úgy is megnéztem volna saját szememmel a GTA4-et, most itt az idő, kellemeset a hasznossal... Fraps dolgokra tuti nem vállalkozok, de ha van belső benchmark-ja akkor lemérek pár szituációt rajta.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
fsb1000 #3627 üzenetére
szubjektív, szerintem elég ha tudok 2. vgá-t fizikának használni, másfelől aki 25K-ért vesz lapot nem fog sli-t használni
alibaba78:szerintem gépet nem leépitésre kell összerakni akkor mi értelme volt összerakni? ha én már összerakok egy gépet akkor az úgy is marad amíg nincs jobb nekem megfelelő áron és a p55 jobb választás minden téren
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3582 üzenetére
Remek!
Engem is erdekelne a 2 magosok teljesitmenye egyeni kiepitesben. Kerek egy par napot.
Edge: Szomoruan hallom, hogy nincs normal beallitas asus lapon. Egyebkent ugy tudtam, hogy beallitott fesznel is mukodik az energiagazdalkodas.
Attol fuggoen, hogy mire hasznalod a gepet (Tobb munka, jatek, terheles, kevesebb netezes, idle allapot), lehet ertelme a fix feszes beallitasnak. Ha tobbet terheled, erdemes lehet alacsonyabb, fix fesszel hasznalni.mod.: Kevesbe terheled vele a penztarcadat, es a foldet.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3511 üzenetére
Egy jó op. kivédi a külső és belső támadásokat, és nem kezd el kékhalálozni minden egyes hardver csere esetén.
Az meg szuper dolog, hogy olyan emberek hoznak olyan döntéseket amihez nem is értenek, és ezért sz@rból kell várat építeni. Mondjuk ez növeli a kreativitást és a kitartást.
Félre értettél, én nem a Windows-t szidom, én az xp-t de ez is egyéni vélemény. Főleg azért mert első mondatomnak egyáltalán nem felel meg. Egyszerűen nem egy stabil rendszer.
Hagyjuk.... legyen linux rulez, de az iskolapadban edződött rendszergazdiknak egyszer fel kéne fogni a gazdasági realitásokat
Erre meg csak annyit, hogy én nem tudom nekik mit kéne, és mit nem kéne felfogniuk, mert én nem tartozom közéjük, és a volt főnökeim sem.
A linux szintén jó dolog, és egy átlag user összes igényét kitudja elégíteni, csak sajnos vagy nem sajnos az nem arról szól, hogy tovább, tovább, tovább.
Ez lenne az optimális op csak sajna a gazdasági érdekek nem támogatják, meg sok a begyöpösödött ember, aki fél a változásoktól.
Az most még tény, hogy játékok nincsenek rá csak tetrisz, de lassacskán a pc is erre a sorsra jut, mer a konzoloké a jövő, hisz arra egyre több jó játék jelenik meg, míg winre, meg mac-re nem igazán. Vagy csak szerintem zöldebb a szomszéd fűje?Arra, hogy szerinted miért jó az, hogy hozzá nem értő emberek hoznak döntéseket azt nem tudom, de sajnos igaz és tény. Erre csak a Pirates of Silicon Valley egyik lényeges mondatát tudom idézni, amikor a végén Jobs azt mondja az ö rendszere a jobb, de Bill csak flegmán ennyit mond, Hát nem érted? Nem ez a lényeg...!
Ez tény, nem azért van win a gépükön, mert az annyira jó, hanem azért mert a gazdasási versenyben ez nyert, és pont.
De mint már mondtam nekem személy szerint csak az xp az ami nagyon nem jön be, és ha valaki kérdi, akkor őt is lebeszélem róla.
Viszont kezdünk messzire menni, és ez már nagyon nem ehhez a topichoz tartozik.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3508 üzenetére
Vírus, és hülye user.
Ezen viszont csak a linux segít. Ott a vírus esélye elhanyagolható, és az átlag usernek semmi jogosultsága sincsen, így túl nagy kárt nem tudnak a gépben tenni.
A rendszergazdis dolgot, csak azért mondtam, hogy arra utaljak hogy már számtalan gép megfordult a kezem között, itt ph-n csak remélni tudom, hogy ezzel mások is így vannak, és nem csak önkényesen kikiáltják magukat egy adott témában szakértőnek és osztják az eszet.
Sajna tápos topicban találkoztam ilyen okostojással, és én meg voltam akkora marha, hogy hallgattam rá. 1 táp mínusz, lecke megtanulva.De, te is jól látod a képet, a userek akik elrontják a gépeket, és nem az ami eredendően rossz.
Csak van az a pont amikor már több jogosultságot már nem tudsz megvonni tőlük, de nekik sikerül 5 perc alatt kiakasztani, és a nyomtató valami oknál fogva nyomtatás közben a ráírt szöveget tetszése szerint tájolja. (már volt ilyen...) Vagy másik jópofa dolog, minden hálózati automatikus keresést letiltasz, és nyomtató keresést is, de ha pdf-et akarsz nyomtatni, a ctrl+p után vagy 10 percet vársz, hogy a nyomtatási ablak megjelenjen, pedig már minden keresést letiltottál meg a hálózati beállításokat is újra konfiguráltad, de doc-ot meg simán kezeli.De, volt már olyan is, hogy csak azt vettem észre, hogy az eszelős felhasználó kilövi a vírus irtót, azzal az indokkal, hogy lassítja a gépet, és amint kimész a szobából ismét megteszi, csak azt felejtette el, hogy 2 napja mint a fejetlen csirke szaladgált a folyosón, mivel vírusos lett a gépe és nem tudott vele dolgozni...
Tehát igazad van abban a dologban, hogy a felhasználó és nem a gép a hülye, csak ezek a jóemberek igen hamar eltudják rontani, és ők azok akik a vistát, meg a 7-et használhatatlanak mondják mert baszogatja őket, ha valamit telepíteni szeretnének.
Tán nem kéne mindre rá klikkel, majd telepíteni...
Azt megnézném, egy linux alatt mit csinálnának, mert ott még jelszót is kér. Tudom kikapcsolható.Azzal is egyet kell értenem a gazdasági osztály döntése az, hogy milyen op legyen, a informatikai osztály csak ajánlást tehet. Viszont egyre több olyan munkahely van, ahol már a linux is, meg a mac is kezd teret hódítani, és nem ok nélkül.
De az is tény, hogy felhasználó biztos gépet nem lehet csinálni, és vannak olyan userek akik 5 perc alatt kitudnak olyan gépeket akasztani amit a programozók hónapokig teszteltek.
Megtörtént eset, csak a felhasználókra példa:
Suliban tanárok terveztek labortápokat, és tesztelgették őket meg minden, volt amikor rövidre zárták, meg minden ami kell, a táp túlélt minden. Gondolták, akkor ezzel már lehet oktatni. Hát a nap végére nem kimúlt 5 táp... -
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3505 üzenetére
3 nyáron is voltam.
Sajna ott nincs más, sőt...
Némelyik usernek az is gondot okoz, ha valami eddig bal oldalon volt most meg jobb oldalon van (semmi politika), így ők egy op.-csere esetén a rendszergazdik rémálmaivá tudnak válni.Részemről az a 7 év amíg használtam elégvolt, hogy megutáljam, és ha nem muszáj nem nyúlok hozzá. (már több mint 3 éve váltottam.) Így nekem már bármit mondhat bárki, részemről az xp kerülendő. Ez mint már mondtam teljesen egyéni vélemény.
Természetesen ami linuxok esetén van, hogy félévente- évente újat adnak ki az sem ideális, de valahol a 2 között, még szerintem egy tartható fejlődést lehet elérni.A korral haladni kell, és az xp-n már a 22. sp sem tud segíteni, az akkor is egy régi mára már elavult rendszer lesz.
Egyébként vannak olyan nyomdák, ahol még '98 van, akkor e-szerint használjam azt, mert az iparban még az vígan jó?!
Jah, és egy csomó műszeren is xp-fut, de csak kinézetre azonos a PC-sel igazából köszönő viszonyban sincsenek, így részemről azok is jók. Nekem csak PC-s az ami elvesztette a szavatosságát.
Ha kéred az önéletrajzomat szólj átnyomom e-mailben.
Egyébként mi minden topicban egymás torkának esünk?? -
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3501 üzenetére
Hát lehet, otthon a többmagosaimon nem próbáltam, csak az elmondásokra támaszkodtam.
Tudom, hogy sok helyen van xp (sajnos) mert 3 nyáron keresztül melóztam rendszergazda ként, és szívtam vele eleget.
Ha saját célra telepítek gépet, és a 7-et nem bírná akkor én inkább Ubuntut teszek fel mert az xp-t én személy szerint nem szeretem.
De ez az én véleményem, és elfogadom azt, hogy vannak olyan emberek akik a 10 éve használt op-ot nem akarják lecserélni, mert azt már megszokták, hiába van alatta egy többmagos vas.(Ez egyéni vélemény volt, ha nem értesz vele egyet, akkor hagyd figyelmen kívül.)
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3497 üzenetére
Nem limitálva van, hanem csak simán nem kezeli le: [link]
A képen egy 32-es xp van.Más is mondta már nekem, hogy 32-es xp-je volt, vett a p4-e helyett egy c2d-s procit, de sokkal gyengébb lett a gépe a csere után, és megnézte, és tényleg nem kezeli.
Az ok egyszerű, a 32-es xp közel 10 éves. Abban az időben még 2 magosok sem voltak sehol, nemhogy 4 magosok...
De ez egy sarkított példa, hisz kihasznál ma már xp-t.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3495 üzenetére
Pontvadászat, olyan tetsztprogival, ami nem használja ki a több magot.
De amúgy tényleg semmi értelme a minden napokba.
Esetleg még egy területet tudok mondani, ha 32 bites az op-od. Na akkor nyugodtan lekapcsolhatod, mert úgysem használod azt a 2-t és legalább nem melegszik annyira.
-
magnum_pi
tag
válasz
fsb1000 #3453 üzenetére
Eddig én is pont igy csináltam ( ki is cseréltem a pattanós pöcköket csavarra), de ez a videó jól megmutatja hogy a szétkenős nem jó megoldás. Kinyomja a fölösleget, de bent marad alevegő sajnos. Mintha ahogy egy fólia alatt is bent marad ha egyszerre próbálod felvinni. A levegő nagyon jó hőszigetelő és nagyon nem jó ha ott van
-
magnum_pi
tag
válasz
fsb1000 #3448 üzenetére
Igen ez igaz. Esetleg ha valaki tud egy jó cikket hogy hogyan lehet legjobban felvinni a pasztát az belinkelhetné. Mindeki mást mond. Van aki előre székeni mert akkor mindenhova jut, van aki egy kis cseppet viszfel és csak rányomja a hütőt mert ugy lesz igazán egyenletes. Jü lenne valami tuti technika amit lehet alkalmazni
-
Gordiann
őstag
válasz
fsb1000 #3380 üzenetére
huha...nem nagyon értem sajnos amit mondasz
A lényeg, hogy :
1. állapot: proc folyamatosan pl. 3.0 Ghz-en megy
2. állapot: proc 1,3-4 Ghz-en megy és ha kell felugrik 2.8-ra (pl.)1 és 2 közötti különbség "nem több mint 10W", ezért nem nagy probléma, ha folyamatosan 3ghz-en megy? Ez a lényege?
-
Carte
tag
válasz
fsb1000 #3276 üzenetére
Köszönet!
. Igazábol ha lenne rá keret gondolkodás nélkül 2x2gb 1600-1800 lenne
Mondjuk egy alapfeszes cpu tuningot azért elbir egy sima ddr3 1333Mhz-s value ram?
i5-750 4 magon 2,6 --->3.0Ghz. Vagy am mennyit mennek a 750-ek alapfesszel?
Bárki válaszát örömmel fogadom aki ért hozzá -
Carte
tag
válasz
fsb1000 #3268 üzenetére
Ezt találtam itt ph-n. Ez megfelelne?
(csak mert most látom itt hogy a geil-ekkel gondvan)
Szerk.: Vagy arra gondoltam hogy 16ért van még kingston hyperx 1600-as 2gb (nem kit)
Mennyire gáz a 2giga így? Ki lehet vele húzni egy ideig? Most nagyon magasak a mem.-árak csak azért kérdezem... -
szatocs
őstag
válasz
fsb1000 #3233 üzenetére
Direkt írtam, hogy aki unatkozik, annak gondolom van 1 perce kb. Az én mobil Dothan 2.0 GHz 1 magos noti procim csinálta 144s alatt. Kíváncsi voltam, hogy mennyi idő alatt végez vele egy i5 750 vagy 860.
Vannak rá tesztprogramok, csak kíváncsi voltam. Alapja amúgy az N db királynő letételének a problémája. Erre van egy java kód, abból lett jar készítve. Semmi vírus, vagy bármi kártékony nincs benne. Egy JRE kell csak hozzá, azt meg gondoltam, hogy mindenki gépén van, de ezek szerint nincs.
Viszont köszönöm, hogy legalább lefuttattad, meg raktál eredményt is, környezettel együtt.
(#3235) fsb1000 - Most már van.
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3214 üzenetére
Nem baj. Nem erolkodom tovabb.
"De továbbra se ajánlom senkinek, hogy AUTO beállításokkal tuningoljon 200BCLK vagy felette, inkább szánjon rá 5-6 újraindítást és kézzel állítsa be a legfontosabb 6-8 szorzó, fesz és időzítés érteket." Ezt most ugy mondod, mintha en ajanlottam volna.
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3211 üzenetére
Dehat mit nem ertesz? "Nem, nem kifogasoltam, de sajnos szukseg volt ra, mert csak igy ertetted meg." - Mert csak igy ertetted meg, hogy nem kifogasoltam. Itt is leirtam, meg elotte is parszor.
Megneztem, es 16x-os az uncore. 200-as bclk, es 6-os ramszorzo mellett. A legutolso mondatodat ugy erted, hogy nalad nem indul? Mert nalam betoltotte a win-t.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #3211 üzenetére
Javítok, mert ismét kipróbáltam AUTO QPI szorzóval: 6-os RAM szorzóval elindul, de 8-assal fütyül. 10x-vel is megy.
Igy a szorzókra vonatkozó egyik megkötés megdőlni látszik és a RAm sebessége lehet az uncore felénél nagyobb vagy kisebb is. (érdekes...)Nálam ilyenkor a magas AUTO feszek miatt nem stabil, a LINX szinte azonnal az alső körben hibát dob.
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3207 üzenetére
Nem, nem kifogasoltam, de sajnos szukseg volt ra, mert csak igy ertetted meg. Ezek szerint.
Mennyivel feszeli tul, megis? Nalam auto 1.34v-ot ad a procinak 4ghz-hez, manual-ban 1.31v-ot. Ezt semmikepp sem neveznem nagy kulonbsegnek, de nem elhanyagolhato. 1.34v-tal is stabil a rendszer. A tied mit csinalna auto-n? fagyna? Nem hiszem.
Egyebkent az auto fesz. beallitasokkal valo tuningrol beszelgettunk. A ramnak 6-os szorzot lehet adni 200-as bclk mellett (ha 1333mhz-es a ram), es ugy gondolom, 1200-on menni fog.
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3202 üzenetére
Hol kifogasoltam? Linkeld mar be azt a hsz-t. Tovabbra sem sikerul neked ertelmezni a hsz-eimet. Lehet, el kene gondolkoznom, hogy rosszul fogalmazok. Azt kifogasoltam, hogy nem ettol fagyott le a gepe.
"Ráadásul példaként hoztad a saját géped, ami LINX stabil 200-as BCLK-n full AUTO beállításokkal."
Igen. Talan azt hiszed, hogy a tied nem lesz az? -
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3196 üzenetére
Ha felhuzom a bclk-t 200-ra, akkor auto-n 8-as szorzot allit be a lap a ramoknak. Most gondolom meglepodtel.
mod.: oleeg: Ott vmi nagyon nem stimmel. Ugyanilyen lapom van, es nalam a max szorzo 21. Hogy lehet nalad 22-24? Ha minden auto-n van alapbol, akkor 2800mhz-et kene latnod terhelesnel (21x133), es nyugalmi allapotban 1197mhz-et (9x133). a fesz-ek szerintem normalisak. Bios-t frissitettel mar?
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3193 üzenetére
Akkor most csak arra valaszolok, ami ide tartozik. "OLVASD EL, ES ERTELMEZD, AMIT IROK!!!" Nem tartom baromsagnak, hogy azt javasoltad, allitsa manualisan a qpi fesz-t, de NEM ETTOL FAGYOTT A GEPE!!! Ha en megemelem a bclk-t most a bios-ban 200-ra, es semmi mashoz nem nyulok, a gepem akkor is LINX stabil lesz! UGYE? Az egy dolog, hogy tobbet fogyaszt, es jobban melegszik, de stabil lesz. Akar hiszed, akar nem.
Semmilyen esz ervet nem tudsz felhozni arra, amit irtam! Te egyszeruen nem ertelmezed masok iromanyat, es ennyi.......
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3188 üzenetére
Ezt te minden bizonnyal direkt csinalod. Gondolom minden tajekozodottsagodat belevetetted ebbe a hsz.-be, de leszel szives ezeket elolvasni: [link] , [link] , [link] . Az eredeti problema az volt, hogy Stefflpapa i5-os konfigja, egy superflower tappal, tuningnal fagy. Erre te nagy "tajekozottan" azt tanacsoltad, hogy a QPI fesz-t emelnie kellene. Meg sem kerdezted, hogy auto-n van-e, vagy hova allitotta (Mellesleg azt sem tudtad, hogy ha auto-n van, akkor az nem okozhatja a fagyast). Erre irtam en, hogy "kerdezzen ra a tapos topik-ban, mert az utobbi idoben ketes hiru a bele, mert mar nem csak az enermax-tol rendelik (talan vargane-tol) es lehet, hogy nem birja a terhelest.
Nem fogod elhinni, de tudom, hogy a corsair kulso cegtol vasarolja az elektronikat a tapjaiba. DE MINOSEGIT VASAROL, NEM NO NAME-ET!!! Akkor most nagy "tajekozottsagodban" mondd meg nekem legyszives, hogy milyen elektronika van a szoban forgo tapegysegben?! Feltetelezem tudod, hiszen Te olyan okos vagy!
"Ejhh.. el kéne már felejteni a fórumokon felszedett és tovább visszhangzott urban legendeket." Gondolom most magadbol indultal ki, igy melegen ajanlom mindenkinek, hogy a Te velemenyeidet felejtsek el!
"Sok dicsért/ájanlott táp más "belsejű" avagy átcimkézett."
Csak az a nem mindegy, hogy minosegi, vagy gagyi?Ha pedig allergias vagy, akkor szedj zyrtec-et, garantaltan segit.
Itt befejeztem ezt a temat.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3190 üzenetére
Szerintem legalább annyira fontos téma lehetne tuning esetén, mint a " mivel hűtsem " sokkal népszerübb és közérthetőbb téma.
Ez tény. Nekem is az elszállt kondis DTK-m simán vitte a gépet, csak amikor elindítottam a prime-ot, azonnal elment a kép, és leállt minden. Fura volt, mert amúgy minden jól működött eleinte, sőt játszani is lehetett. (Ez nem i5-tel volt.) Táp csere után minden a futott rendesen.
Egyszerű ökölszabálynak mondanám azt, hogy ha valaki tutira akar menni, akkor 600-feletti márkásat, vagy 700-feletti nem annyira márkásat vegyen, és az egy jó darabig tuti jó lesz.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3188 üzenetére
Hát tápja válogatja, és ez a téma nagyon nem ide tartozik.
De nekem is volt egy DTK tápom, amit a Codegennel tettek egy listára itt a ph-n. Én mégis gond nélkül használtam 7 évig, és amikor elpukkantak a kondijai, akkor sem okozott semmi kárt, csak már nem volt ereje ahhoz, hogy mind a 4 vinyómat vigye, így időnként 1-1 vinyót nem pörgetett fel. Azok a vinyók azóta is tökéletesen működnek.
Csak az azóta vásárolttal van bajom.
De ez megint nem ide tartozik, és az ide illő topicban már beszélgetek róla másokkal.
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3184 üzenetére
A codegen tapokkal kapcsolatban sincs tapasztalatom, megis tudom, hogy szarok.
"A sok tápban más "bél" van, azaz a forgalmazó csak átcimkéz egy már bevált vagy olcsó elektronikát. Ez nem jelent semmit." De bizony jelent. Lehet az az olcso elektronika gagyi is, nem? Vannak, akik meres nelkul is megmondjak, hogy az a bizonyos tap le tudja-e adni a nevleges teljesitmenyt.Nem kell a gepet sehova sem vinni. Erre a celra (tuning) nagyon is megfelelo a Prohardver! Rengeteg tapasztalt user fordul itt meg, akik keszseggel allnak barkinek a rendelkezesere.
"A konkrét esetben akkor fog eldölni, hogy a táp volt-e kevés, ha egy megfelelő táppal helyettesíti a fórumtársunk.
Sajnos a 550W-os Chieftec semmivel sem tünik jobb választásnak nagy áramfelvétel esetén, mivel az már 3 ágon adja le 3x18A-t, azaz áganként kevesebbet tud mint a 450-es Floweres."
Nem ertek a tapokhoz, ezert javasoltam, hogy kerdezzen ra a tapos topic-ban, de ezt mar 3x leirtam! Tovabbra is elbeszelunk egymas mellett, mert ha az a tap gagyi, akkor nem tudja leadni a megfelelo teljesitmenyt, hiaba van rairva. A tap-os topicban ezt 100%-ra meg tudjak mondani. Ha a chieftec le tudja adni (koratol fugg, hiszen a speckoja szerint boven eleg lesz hozza), akkor a problema meg fog szunni (szerintem). -
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3178 üzenetére
Nem tudom, miert forgatod ki a szavaimat?!
"Majdha a fórumtárs megmérte, hogy a "gépkiller" tápjának a 12V-ja mennyit droppol CPU terhelésnél, akkor térjünk vissza erre a témára."
NEM irtam, hogy a tapja rossz, hanem hogy kerdezze meg a tapos topicban , mert akar veszelyes is lehet a gepere. Egyebkent pedig nem tudom, mit akarsz ezekkel a mereseiddel? Hany embernek van szerinted lehetosege, es affinitasa, hogy megmerje a tapja teljesitmenyet? Ezert van a szakmai topic. Ott pedig olyan emberek valaszolnak, akiknek egy resze szereli, a masik resze pedig sok eves tapasztalatbol adja a tanacsokat."és csak igen keveseknek van konkrét tapasztalata azokról az eszkezőkről és technológiákról amikről beszélgetünk." Pont, hogy tapasztalatunk van, csak szakertelmunk nincs.
Megis szerinted mi lehet a gond, ha AUTO-n hagyod a QPI feszt? Megmondom: nagyobb fogyasztas, es homerseklet. De nem fog fagyni tole a masina.
Ezzel szemben meg mindig nem allitottam, hogy ezt igy kell csinalni, csak azt, hogy nem ez volt a problema.
Nem vagyok biztos benne, mert nem vagyok szakerto, csak a tapasztalatomat irtam le. -
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3176 üzenetére
Eloszor is, szerintem ez nem vita, hanem velemenycsere. Errol szol a forum, nem? Sajnos nem halljuk egymas hangsulyat, ezert nehez nehany mondatbol barmire is kovetkeztetni, de reszemrol en most is tanulok a te velemenyedbol. Ha meg 1x elolvasod, amit irt, akkor rajossz, hogy Steffpapa a cpu, es a ramfeszen kivul semmi mashoz nem nyult, vagyis a QPI-t beken hagyta. Ha igy van, akkor a mindenkori bios beallitas van ervenyben, azaz AUTO-n van. Tehat ez nem lehetett problema, szerintem. Kihangsulyozom, hogy ez csak feltetelezes, de tobb, mint valoszinu.
A tappal kapcsolatban: Gondolom te is utanaolvasol a hardvereknek, mielott megvasarolod. A prohardveren tobben is jeleztek, hogy a superflower tapra ra kell kerdezni, mert az utobbi idoben ketesse valt a minosege. Amit Steffpapa linkelt a tapjarol, abban nincs feltuntetve, hogy milyen bellel szereltek, ergo veszelyes. (a penztarcajara nezve) En nem allitottam, hogy sz@r, csak kerdezzen ra! Ha a huzas elotti pillanatig a hataron volt jaratva, akkor akar kis tuning utan is lekapcsolhat.
Csak szeretnek ravilagitani egy olyan problemara, ami akar forumtarsunk gepebe is kerulhet.
Ettol fuggetlenul igazad van, hiszen tuningnal (ha nem vagy jartas benne) sok olyan apro reszlet van, amelynek figyelmen kivul hagyasa jobb esetben csak kek halalhoz (fagyashoz) vezet. -
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #3172 üzenetére
Az indoklas tobb esetben is az volt, hogy tobb helyrol rendelik a belet hozza. Nemelyikbe enermax kerult, nemelyikbe pedig vmi gagyi bel, amire nem lehet egy kozepes irodai konfigon kivul semmit se bizni, nemhogy jatekgepet huzott i5-tel. Elobb azert megkerdeznem a hozzaertoket, mielott elfustolok tobb, mint 100k-t, nem?
-
-
FrankBlack
csendes tag
válasz
fsb1000 #3154 üzenetére
szia.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, tanácsot. Kipróbáltam már, hogy fix 1,16V-ot adok neki, kikapcsolom az energiagazdálkodási funkciót, és prime alatt megy stabilan max. 65-67 C fok a magok hője. Tehát valóban az auto, és az ebből adódó 1,28 V lehetett a ludas.
Bár azért kicsit furcsának találom. Hyper 212 Plus hűtővel "csak" 3000 mhz-en járatom, és 65-67 C fok. még mindig sokallom, hiszen másoknak itt 3800-4000 mhz-en megy föl 65 C fokra, vagy még annyira se (én ezt meg sem merem próbálni). Tehát valami még mindig nem kerek nekem, szerintem még mindig túl meleg ahhoz képest, hogy milyen a hűtő rajta, és alig van húzva. Vagy nem jól látom???
ui.: Tudom hogy újabban már BCLK (azaz Base Clock) de én már a hosszú évek alatt annyira megszoktam az FSB kifejezést, hogy tévedésből mindig azt mondom. amúgy szerintem nagy jelentősége nincs, mert bár tudom, hogy a kettő nem ugyanaz, de gyakorlatilag mégis ugyanazt jelenti (a gyakorlatban !! )
-
FrankBlack
csendes tag
válasz
fsb1000 #3152 üzenetére
Szia.
Nagyon-nagyon köszönöm a választ, és az előtted szólónak is!
Tényleg nagyon rendesek vagytok. Ki forgom próbálni amit írtatok.Elvileg jól raktam fel a cpu hűtőt, és a pasztát is, de érdekes módon nem is melegszik mondjuk 136-os FSB x21=2850 Mhz-en terhelés közben sem, csak kb. 60 C fokra a magok, mert akkor a fesz 1,160V, de ha 143 az FSB, akkor a feszt felveszi 1,280 V-ra, és ott lehet a bibi. Tehát hogy a fesz a Bios-ban, auto-n van, és ezek szerint az FSB-t ahogy följebb veszem feltolja a feszt is. Szerintem (is) ez a gond.
Viszont itt felmerül egy kérdés: Te azt mondod, hogy:"Kézzel is átállíthatod fix értékre (pl. 1,2V), de akkor nem lesz energiagazdálkodás, és jól ki kell teszteljed, hogy stabilen müxik vagy sem. Ezt nevezik alulfeszelésnek....."
Tehát már az 1,2V is alulfeszelés lenne? Nekem az alap FSB 133-at fölveszem 136-ra és akkor is csak 1,160 V-ot ad neki auto-n. Akkor a gép auto-ra állítva alulfeszeli a cpu-t 136-os FSB-ig, fölötte meg túlfeszeli (1,280V)???????
Úgy látom jó lenne kézzel beállítani az alap feszt neki, de még mindíg nem tudom, hogy az mennyi konkrét számokkal, azaz hány V?????
Azt mondod próbáld ki NORMAL módban a feszt. De ez a süket bios olyat nem tud, hogy normal, meg olyat sem , hogy default. Neki a default=Auto, azon kívül meg kézzel beállítás van. Olyan, hogy NORMAL mód, olyan nincs!Szóval hány V ennek a CPU-nak az alap feszültsége???, mert én azt a bios-ból nem tudom meg.
Előre is köszi a segítséget, és még egyszer az eddigieket is nagyon köszi, egy fokkal már okosabb lettem (talán)
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3146 üzenetére
Az a bibi, hogy ha jobbról nézem akkor is, ha balról nézem akkor is a pontos tartományban lenne.
Természetesen ezt a képet az i5-öm esetén azonos progikkal is elvégeztem és ott minden kattra azonos volt.Csak ha lineáris, ha nem, az szerintem tök nyolc, mert fourier számítással elég egyszerűen meglehetne csinálni a közelítő egyenesét, és mindjárt pontos lenne.
Tudom, hogy nem periodikus, impulzus szerű jelekre van, de ezt is fel lehetne vele bontani a komponenseire.
De, ezen kívül még millió+1 módszer van arra, hogy a nem lineáris karakterisztikát értelmezhetővé varázsold. -
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3144 üzenetére
Szerinted, itt melyik értéket fogadjam el?
[link]
Az everest topicban már kiakasztottam a fejlesztő srácot
. Azt mondja ők az intel ajánlását követik, és pont.
De akkor miért jelzi ki rosszul a proci sebességet?Tudom nem ide tartozik, csak ha valaki nagyon emleget bizonyos progikat, hát én már kezdek egyiknek sem hinni.
Egyébként meg ennyit a hőfokokról: [link]
-
omikron23
senior tag
válasz
fsb1000 #3030 üzenetére
Én nem biztos,hogy nekiállnék tuningolgatni... Tudom ingyen jutunk plusz teljesítményhez, de én még nem használtam olyan programot, ami 100%-osan kihasználta volna a procit... (kivéve, amikor lefagy valami)
Ha tesztekben szeretnél jobb eredményeket elérni, arra is van egy kockázatmentes egyszerű megoldás... PHOTOSHOP...
Kvazár: Nekem meg igen....
-
szatocs
őstag
válasz
fsb1000 #3007 üzenetére
Ezt nem láttam, igaz, csak annyi, hogy valószínűleg elég lenne a 2 magos is, még full hd felbontásra is.
20k különbség csak a procin, meg 10k az alaplapon, ez meg ha játékban max 20% különbséget jelentene, akkor lehet jobb, ha ezt a 30k többletet inkább vga-ra fordítom, vagy monitorból LED-eset veszek esetleg. De még mindig nem döntöttem, sokkal könnyebb lenne, ha kicsit közelebb húzódna az i5 750 árban az x2 555 BE-hez.
-
Rover623
félisten
válasz
fsb1000 #2989 üzenetére
A logikai bakugrásokat nem bírom szó nélkül hagyni...
csak az a gond hogy a fogyimérők meg többet mutatnak a valós értéknél a cosfi folyamatos változásai miatt. legalább 5-10%-val.
Tehát a 410W sem 410W, hanem 410*0.95-410*0.9, vagyis ~370-390W.Persze a 86%-val is vissza kéne számolni (-14%),
Tegyük: 370*0.86-390*0.86 = 318-335WSzóval, ha a mért 410-ből levonom azt a maradék 4-10%-ot akkor is marad még 370W,
A fentiek alapján meg 318-335W...hogy is van ez...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged