- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delta-Laca
aktív tag
ööö, az nem az a GTX480
, erről lenne szó, és még egy kép róla
, elnézést ha félreérthető voltam
-
Hát az attól függ milyen az a 2.VGA? mondjuk 2.db GTX480.nak vagy 2.db HD5970.nek valóban kell az X58! de ha kisebb VGA-ban gondolkodik az ember PL: GTX285 vagy HD5850. akkor vidáman elegendő a P55 és a 2x8.X foglalat!
Énis 2.DB VGA-t használok a Maximus3.ban és kiteszteltem haverom X58.as lapjában se mentek többet a 2.teljes értékű 16x SLOT-ban!
-
megint én
őstag
max 63, de csak 1 secig, és megint 62, az átlag pedig 58°C.
A Rammal meg mi lehet a bibi? Azt vegyem vissza amikor bekapcsolom? Vagy mit tegyek? Mert amikor kifagyott, akkor össz-vissz annyit tettem, hogy a szorzót feltettem 19-ről 20ra... Amúgy meg úgy tudom, hogy a QPI-nek 36x-nak kell lennije. Legalábbis ezt írta a cikk az i7 tuningról. Más azt mondta nekem, hogy az i7-re vonatkozik, az a lényeg, hogy minél kisebb legyen. Ott 3 varáció van [auto] [x32] [x36] a leg kisebb érték akkor jön ki amikor auto-n hagyom. Így jó? amúgy azt is írta a cikk, hogy a ram uncore mindíg a duplája legyen a raménak, de nem állítható érték! Viszont magától mindíg dupla értéket ad meg! -
megint én
őstag
Én a bűvös 4Ghzt szeretném valahogy, de 3.8nál megállt a tudományom.
200x19-en elindul, és ET6-tal lementem egészen Vcore 1.25-ig, és még pöpec ment a prime95. Gondoltam akkor megpróbálom a 20-as szorzót, adtam neki kb Vcore 3.2v-t és nem hogy a prime, hanem még a rendszer sem állt föl! Tehát adtam neki, VTT 1.19-et, de így sem. Az a +1 lépés, ennyire a végét jelentené? Majdnem +0.1v-t adtam rá, arra az 1 200Mhz-s szorzóra, de így sem lenne elég? -
alibaba78
őstag
Igazad van, hulyeseget irtam. A szorzot visszaveszi, de a fesz-t nem. Normal-on viszont mukodik, de ez meg csak alapfesz-es tuning. Haaat......., tobb, mint semmi (nalam 3.6ghz).
subaruwrc: Hat ez az. Csak remenykedtem..... Olyan jo lenne, ha neha meg is indokolnak az amugy nem ram tartozo donteseiket, csak mert erdekelne mire fel ez a sok foglalat. Nemreg Amd is csinalt ilyet (939-940-941), de ott legalabb lehet(ett) hasznalni a procikat lefele, ugye? Nem vagyok otthon egy ideje Amd hazatajan, ezert javits ki, ha hulyeseget irok.
Koszi!
-
Sdi
addikt
"Azt mondta nem akar tuningot csak aramok mennyenek 1600-on" ezt arra írtad, hogy ennyi amit bírnak ? Mert nekem így auto-n 1660-on tekernek, ezt persze vissza lehet venni / ezért írtam, hogy amit bírnak /.
Ha esetleg másra gondoltál, a 160-as BCLK már elég jelentős tuning, legalábbis szerintem
A proci a 20x-ot is bírja ezzel a beállítással simán. -
Paca2
senior tag
ja azt nem írtam, hogy egy vízkörön volt egy túlhajtott 5970-el!
alap 5970: 725/-/1000 - 1,1V
over 5970: 950/-/1200 - 1,225Vazért a VGA-t is le kellett hűteni
az 50'C-on volt
a blokk egy aranyozott (limitált) EK supreme
a radi egy Alphacool Nexxxos Extreme III 360 3db ventivel
XSPC X2O 750 a szivattyú-tartály -
ffodi
veterán
Nincs mit.
Goldmen75:
Jah igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a BCLK-t mindenképpen emelned kell a magasabb ramórajelhez(max ramszorzó 10). Ha a procit alapon akarod járatni, akkor visszább veszed a szorzót. De szerintem mondjuk 3400-at simán visz alapfeszen az a proci, úgyhogy 2000-es ramhoz a 200*17 akár még jó beállítás is lehet. -
ffodi
veterán
1600-as 2x2GB, kék hűtőbordás.
Típus: FLGE85F-B8HI9
Chip: Micron D9(talán KTP)2120-on használom őket cl10-10-10-24 1T 1,66V-on
1600-at CL8-ban biztos viszi, de lehet hogy CL7-ben is.A gyári oldalon a 2000-es néz ki ugyan így.
Goldmen75:
AUTO-n ritkán működik jól a ram. Adj neki legalább 1,64V-ot, a dram termination-nek 0,8V-ot, Az időzítéseket rakd(2000 esetén) 10-10-10-28-ra első körben a Command ratet 2-re. Ha így elindul, és stabil, akkor cputweakerrel windowsban finomhangolod és már meg is van a beállítás.
Milyen ramod van egyébként?
-
Edge
veterán
Köszönöm! Igazad volt megy alapfeszen ami 1.168, prime95 ment 1.5 órát, ibt is lefutott, vantage is, viszont így c state-et nem lehet bekapcsolni mert fagyizik a w7 és így nem műkszenek a speedstep-es cuccok sem, úgyhogy kikapcsoltam őket nem kellenek. Alapon így 49 a hőfok iszonyatosan megterhelve(prime95, ibt) realtemp szerint a max amit elért 76. Sztem így hagyom, bár még bújkál bennem a kisördög hogy a bclk-t emeljem még 200 fölé
-
SimonYana
addikt
Igen!
Az i7 a HT miatt is ilyen melegedős!
Ezért vizesztem be! Laing D5 , Tripla radi , Tody65 Block , MX-3 , paszta.
2 db 12-es venti , mit szabályozok kedvem szerint egy zalmannal , de feltudom 1500-ra is tekerni!
Előtte i5-öm volt és messze nincs ilyen meleg , de ha kihasználom a HT-t akkor kemény ez a CPU! -
Edge
veterán
Ja igen? Köszi
ezt nem tudtam, azt hittem ha kézzel beírom a vcore-t akkor ez a funkció nem műkszik.
Igen amiket írsz mind bekapcsolva vannak na majd ma kipróbálom, de amúgy a sejtésem az hogy az alapfesztől nincs nagyon messze az 1.280vcore.alibaba78: ja van auto meg a kézzel beállítás, amúgy a normal az mit takar? az alapfeszt? mert akkor végülis nincs értelme ilyennek Asus-nál, mivel mindegyik fesz. opciónál írja mennyi az alapfesz és meddig szabad elmenni.(kivéve a procinál mert ott az egész range-t írja)
szemese: Asus-nál ha a szorzót kézzel adod meg vagyis nem auto-n van, a turbo boost opció eltünik.
-
magnum_pi
tag
Kerestem müanyag alátétet a praktikerbe, de azt monták nincs. Majd megpróbálok szerezni...
Amugy jelenleg 3.67en jár a proci, 1.2v-on. Sajnos a hőátadás mág most sem tökéletes mert 66 fokra is felmegy a hőfok, a bordák viszont hidegek. Remélem egy profi paszta segíteni fog.
-
alibaba78
őstag
A "mi processzorunk"
Mas: Erdekelne a velemenyetek. Most (ma) keszulok hazikot venni, es leszukitve 2 kozott gondolkodom. Azert nem a topicjaban kerdezem, mert mar nincs pofam visszamenni, raadasul kivancsi vagyok, ti mit gondoltok. egyik, masik. Minden szempont szamit. Hutes, hang, minoseg, kulso. Elnezest, ha gondot okoztam ezzel.
-
alibaba78
őstag
-
Mans20
addikt
Kössz,az alap vcore nállam 1.23150V asszem,de felraktam 1.23750 re mert így megszűnt az a idióta cincogás a lapból,ramokat nem akarom tuningolni,vagy azt muszáj beállítani?1333 as kingmax van,a PCI E-t állítsam 100MHz re?a többi meg egyenlőre normalon legyen(giga lap)gondolom,és ha már nem elég a BCLK-t emelni,akkor emelek a cpu term en meg a mch core n,a qvadnál még így volt.
-
fsb1000
nagyúr
Nem tudom.. a max. BCLK-t még nem igazán néztem meg, mert nálam a 8x RAM szorzó nem megy. (elvileg az i7-860 miatt) Aszem 210-nél még bírta a RAM-om. CPU talán 17 vagy 18-ason lehett.
Szerintem az UD4 ettől többet tud, a RAM miatt akadtam el.
Inkább alacsony BCLK-kal próbálkozom, mert 6x-be nem akarom tenni a RAM szorzót. -
szatocs
őstag
Na igen...
Használ itt valaki 1920x1080-as monitort? Hogy kezeli az 1920x1200-as felbontást? Vagy a játékok ismerik az 1920x1080-at is? Aki tudja, írja légyszi.
i3-at valószínűleg nem vennék, a kettő, ami között választok, az még mindig i5 vagy x2 555 BE. HD filmezéshez kell a 2-nél több magos proci?
Még olvasgatok egy keveset, procikkal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Crucial 240GB SSD eladó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged