- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
DroiDMester #5786 üzenetére
köszi a tanácsot,
lehet, lesz akkor majd egy olyan 1600-os ripdzsavz, mint a Tied, aztán pá. teljesen jó lesz.
inkább lecserélem a vga-mat..megőrjít a hangos ventije
-
priti
addikt
válasz
DroiDMester #5781 üzenetére
Gyári spec feszről volt szó ha visszaolvasod, nekem nem volt még 1,5V-os kitem meg nem is hiszem hogy lesz. Hibázott neki a ram innen vetődött fel, hogy vajon csak marketing a matrica, vagy tényleg tudja 1,5V-on az órajelet amikor még nem mondta mennyin van, de tisztáztuk is, hogy tudja neki még CL8-ban is ha visszaolvasol, csak húzva hibázott. Elhiszem hogy van ami megy az 1,65V-osokból is, nyilván nem ritka a tuningosabb példány, ha lelazítod CL10-re megint más tészta... mondjuk az én 1600-as CL8-as OCZ-m bacik menni 2 gigán, szóval mindenki monnyon le ! Ha számítana még érdekelne is
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
DroiDMester #5784 üzenetére
akkor azt mondod, nem érdemes bevállalni ezt?.. ezt néztem ki pedig, ha már lud legyen dagadt-alapon...
-
shteer
titán
válasz
DroiDMester #5777 üzenetére
milyen g.skill kit ez pontosan?
én még nem vettem ramot, de ár függvényében átgondnám a mushkin ellenében
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
fasza eredmények
jók ezek a gskillek, rohadt életbe, csak veszek akkor egy ilyen párt.. pedig már kezdtem lebeszélni magam róla, h a tököm fog kiadni 40k-t ramra, dehát..ezek az eremények magukért beszélnek. a mostani 1600/cl9 kingstonom épp hogy elmegy, 2000-ig birja kb, cl10-11-ekkel, de sztem már ott sem stabil, kék halált bedobott egy sima filemásolásnál.. -
XaraX
addikt
válasz
DroiDMester #5779 üzenetére
-
XaraX
addikt
válasz
Mármint mi nem igaz?
-
Complic
csendes tag
válasz
DroiDMester #4887 üzenetére
kicsit off: Nekem is ilyen (Mushik 1600 2x2GB 7-10-10-24 -es időzítésű) memóriám van, alapból 9-9-9-24 -re állítja az alaplap az időzítését, ami érdekes. Most szívtam egy D-Link wi-fi kártyával, ami teljesen megbolondította a rendszert. Először a processzorra gyanakodtam, de a gyanú a memóriára terelődött. Amikor egy modult kiszedtem és szólóban üzemelt, nem volt akadás, amikor visszatettem a második memória modult is, ismét jelentkezett. Nem akartam elhinni, hogy ekkora trágya lenne a Mushkin. Végső tesztként pedig kiszedtem minden cuccot a PCI slotból és lám a wi-fi kártya volt a tettes.
-
Baga1983
senior tag
válasz
DroiDMester #4898 üzenetére
Oké hogy nálad már nem kell neki ennyi de nálam mégis már 3,3Ghz-en elhasal Linx első körben még ilyen magas értékeknél is.
-
szasanyi
félisten
válasz
Ez így nem igaz, mert alapvetően CPU és/vagy alaplap függő! Nálam a CPU alapórajelen, gyári Default BIOS mellett is ~1.26V feszt kap. Na, ezt hajtsd @3.2Ghz-n, 1.12V-tal!
-
Scale
őstag
válasz
jó de azért a te lapod elég brutál már nem azért
meggondolom vmi vadállat hűtő is van rajta, nem mindenkinek ilyen jó cuccok mellett pörög a proci
-
Savanya
addikt
válasz
DroiDMester #4887 üzenetére
Ilyen régi árakat ne linkelj mert már rég nem annyi lenne ha lenne .
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4885 üzenetére
Igen, elképzelhető... gyakorlati tapasztalatom nincs i7 860-nal, ugyanis nekem nem ért annyit, amennyivel többe került az i5 750-nél, ráadásul arra egy ócsó Hyper TX3 kevés lenne. De ha maradunk a 180Mhz BCLK-nál (aminél többet nem hiszem, hogy megy egy átlag i7 860 alapfesszel), azt egy jó DDR3-1600 is simán kiszolgálja. Mert az a gond, hogy az 1600-as és 2000-es DDR3 árában elég nagy az ugrás, amit nem tudom ki tud-e/akar-e fizetni. Szóval nem engem kell meggyőznöd arról, miért KELL a DDR3-2000.
-
alibaba78
őstag
válasz
DroiDMester #4868 üzenetére
Jah, bocs, megint figyelmetlen voltam.
Ettol fuggetlenul fel tudod hasznalni azt a software-t, mert olyan jatekokban is beinditja a crossfire-t, ahol egyebkent nincs tamogatas.
-
alibaba78
őstag
válasz
DroiDMester #4842 üzenetére
Csak nekem tunik karcsu eredmenynek egy 5770 cf-tol? Van kedved ezzel is kiprobalni? Kivancsi vagyok.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4823 üzenetére
Hát nálam meg a 3,2ghz-s érték van belőve most a procira. A gépház az ablakban van (mivel csak ott fér el ebben a tetves koleszban). Reggel 8-délután 3 között rásüt a nap. Nagyon melegszik a cucc. Ha játszom picit, be is állítom max fordulatszámra a ventiket, nehogy megsüljön valami.
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4821 üzenetére
200 BCLK felett nem megy 1.22v alatt.Ha le veszem a QPI/VTT-t 1.18v-ra akkor már újra indul a gép .
Ha 1.22 akkor viszont órákon átt stabil a proci ugyan olyan Vcore mellett.
-
kelzsoca
félisten
válasz
DroiDMester #4814 üzenetére
Én sem akarok vitatkozni, de a normális
emberek nem tesztprogramokkal játszanak, hanem játékokkal, és mint írtad is egy játék sosem fogja ilyen szinten megterhelni a gépet, mint a spéci tesztprogik, tehát akkor kár ezen vitatkozni.
ez eleve nem i7-920 proci! amit írtál!
nem hiszem hogy többet fogyaszt a 920-as, vagy ha igen a különbség minimális lehet.
-
kelzsoca
félisten
válasz
DroiDMester #4812 üzenetére
És hülyeségeket meg írjál ha nem vagy tisztába a dolgokkal
Nos akkor nézzük, a prohardver letesztelte ugye az 5870-es vga kártyát, itt a tesztkonfig:
Asus Radeon HD 5870 1024 MB (850/2400 MHz) / Catalyst 8.66RC7 (9.10 Beta)
Processzor Core i7-870 2,93 GHz túlhajtva 4 GHz-en (20x200)
Alaplap MSI P55-GD80 – Intel P55 chipset
Memória 2 x 2 GB MB CSX DDR3-1600, 1600 MHz-en 9-9-9-24-2T időzítésekkel
Merevlemez Samsung SpinPoint T166 500 GB (SATA, 7200 rpm, 16 MB cache)
Tápegység Cooler Master 600 wattKiemeltem azt ami fontos, és nézzük a fogyasztást:
A teljes rendszer fogyasztása üresjáratban: 125W
A teljes rendszer fogyasztása terhelve: 255WErre jössz itt olyan szöveggel hogy neked a géped 360W-ot szippant, úgy hogy ebben a vga még nincs is benne
-
kelzsoca
félisten
válasz
DroiDMester #4809 üzenetére
A Corsair 400-as tápban is Sesonic bél van, így erre nem lehet ráfogni hogy xar
Egyébként ez a kis táp simán elbír egy tuningolt i7-920+5870 kombót is, mivel egy ilyen rendszernek ~250W-os fogyasztása van.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4809 üzenetére
Persze, hogy nem fog kevesebbet zabálni!
Az is igaz, hogy jobb lenne egy 500W-os, de a mindennapokban én egyáltalán nem tuningolok, hogy szükséges legyen akkora teljesítmény.
Amíg nekem elviszi a konfigomat alapbeállításokon, addig biztosan megmarad ez a kis táp.Szeretném másik táppal tesztelni, de nincs senki, akitől kérhetnék egy indítás erejéig. Illetve van egy 350-es Gaba tápom, de azt 5m-nél közelebb nem viszem a géphez
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4807 üzenetére
Sokkal kisebb konfiggal teszteltem a tápot, de működik minden, az összes csatlakozója is.
A táp pedig szerintem elég a mindennapos használatra, teljesen felesleges hozzá az 500W-os, vagy nagyobb. Tény, hogy nem bírja, ha szénné húzok mindent, de a húzott i5-tel és alap 5850-nel lazán elbír a hétköznapokon.
Volt egy HX520-am, pont azért adtam el, mert teljesen feleslegesnek éreztem. Gyakran van bekapcsolva minden energiagazdálkodás, nálam fontos a fogyasztás is.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4801 üzenetére
Ráadom a gyújtást, ledek az alaplapon felvillannak, ventik felpörögnek, majd azonnal megáll minden, és kezdődik előről (mintha nem kapna elég áramot a starthoz). Kivettem a lapot, átnéztem, se szaga, se égés, se fizikai sérülés nincs rajta. A lábak épek egytől egyig, a kondik nem púposak. Minden alkatrészt (proci kivételével) le tudtam tesztelni, minden működik, kizárásos alapon a deszka marad.
Hétfőn viszem vissza gariba, talán ott többet tudnak tenni.
Én biztosan nem öltem meg, kitesztelt beállításon (#4772) volt hajtva egész este, és még újra is volt közben indítva. Ráadásul még nagyon terhelést sem kapott, mert javarészt az asszony netezett, majd késő este filmet bámultunk, utána kapcsoltam le.
Másnap reggel már a hiba fogadott... -
kelzsoca
félisten
válasz
DroiDMester #4795 üzenetére
Na ugye hogy Te is 1600-as ramokat vennél, szerintem csak a játék miatt szeretne 2000-es ramokat venni, de hát arra meg hülyeség, mivel a játék nem is tudja kamatoztatni a magasabb órajelen futkozó ramokat
Persze ha azonos áron jut 2000-es ramhoz mint 1600-as ramhoz akkor tényleg nem szóltam
De a feszültségekre illene azért figyelni.
-
kelzsoca
félisten
válasz
DroiDMester #4793 üzenetére
Csupán azt szerettem volna ezzel mondani hogy nem szükséges 2000-es ramokat venni, pláne nem akkor ha nem is ennyin járatja őket
Én még nem találkoztam olyan felhasználóval akinek ne ment volna 4GHz-et az i5-750-es processzora.
salytmasztor
Ezt írtad:
A legfobb cel jatekokbol kihozni a legtobb FPSt amit csak lehet.
A játékok esetében még mindig elsődleges a videokártya, aztán a processzor.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4779 üzenetére
Tolok mellé legközelebb, megígérem!
Bár nem lesznek annyira fényesek, mert a hűtő még nem az igazi, tervezem, hogy elküldöm polírra.
Két mérőm van, az egyik a szabályzómon, a másik a konnektorba van dugva, mindkettő a felvett teljesítményt méri, a kettő között 1-3W különbség szokott lenni.
Minden Auto-n, 1,125V-al, C1E, stb... bekapcsolva idle 88W, terhelve 120W. -
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4770 üzenetére
A ventit sajna buktam, megpróbáltam letépni a lapátot, lejött. Olyan, mintha marcipánt törtem volna. De a sértetlent tényleg nehéz eltávolítani, függetlenül attól, hogy tényleg olyan vastag, mint a papír. Majd felhajtok belőle mégegyet, valami olcsóbb helyről, mert eddig egész bejöttek. Alaplapról ~1950 rpm-et megy, szabályzóról picivel 1700 felett, és maxon sem olyan elviselhetetlenün hangos.
A hűtőnek pedig valószínűleg a pasztázásával lehetett valami, tegnap este újrakentem, ma meg már egész emberi értékeket produkált, reggel kapott egy gyors LinX-et alapfeszen 160x20 órajelen, 51°C volt a legrosszabb.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4721 üzenetére
Kedden már tolom neki, addig kis türelem
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4721 üzenetére
Meleg van. Nem nyúzzuk most a gépet 4G felett.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4717 üzenetére
s1 borda. Jah, nekem is volt ilyen. Anno a 4850-en, mert a ref. hűtővel mindig túlmelegedett, és lekapcsolt. Az s1-gyel már ment mint a szél.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4715 üzenetére
Jó neked
-
Scale
őstag
válasz
DroiDMester #4709 üzenetére
A vga-m valamiért nagyon nem bírja az oc-t :S
Kicsit húzok rajta, aztán a 3dmarkban az utolsó tesztnél megáll, meg képhibákat csinál...
Amúgy nem értem.. a vga maga 55fokos idle-ben, a vram az meg 65... ez normális? -
Scale
őstag
válasz
DroiDMester #4705 üzenetére
Na lement 3dmark 4ghz-en:
-
Troglo
csendes tag
válasz
DroiDMester #4701 üzenetére
Oké.
Köszi. Mindenkinek.
Remélem a Chieftec Delta GPS-550A táp jó lesz hozzá!
-
Scale
őstag
válasz
DroiDMester #4700 üzenetére
Hát a monitorom csak az 1280x1024es felbontást bírja (
)
És 200as szorzó mellé mekkora szorzót ajánlasz? És ehhez mekkora faszt kéne adnom? -
Scale
őstag
válasz
DroiDMester #4694 üzenetére
Aha, értem.. és az i5 mennyi fsb-t bír max?
Hogyan tudnék több pontot elérni 3dmarkban?Most ennyin állok:
-
Scale
őstag
válasz
DroiDMester #4689 üzenetére
Biosban lehet!
Most nem Autora állítottam a CPU Vcore feszt, hanem +0,006-ra állítottam, ez a legkisebb +os érték, és így ennyin megy:Amúgy ezt nem értem!
Nagyobb fsb + kisebb szorzótól miért lesz gyorsabb a sebesség?
Még igen kezdő vagyok a tuningban, eddig 2magos amd-m volt, amit nem nagyon lehetett tuningolni, most meg i5-750 úgy hogy még adhatnátok tippeket -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4683 üzenetére
Hát pedig ez egyértelmű hogy alaplap wall. Bármit állítok 214-es bclk-nál még validolni sem tudok tovább.
Ez van.
30.000-res lap nem fog tuningrakordot produkálni. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4683 üzenetére
Most normalra tettem a skew értéket.
Ezzel amúgy mit állítok pontosan, azt vágod? -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4681 üzenetére
Ilyenem, hogy SKEW, nincs is. Vagy miez?
1,35V-ot is adtam én neki. Mindent megpróbáltam hidd el.Néztem ipon-os tesztet. Ott is 208-as bclk-nál a stabil vége.
Sőt tomshardware-nél is 207-ig jutottak.
Úgyhogy ez ennyi. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4679 üzenetére
Dehogy hagytam auto-n.
De csak két ref értékem van. CHA, CHB data. Azok 0,5V-on vannak.
Nagy memóriaórajelnél adtam nekik 0,535V-ot is. De semmi. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4676 üzenetére
Nem tudok tesztet futtatni 209-es bclk felett. Szóval ezen a téren nem tudok veled harcba szállni.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4674 üzenetére
Akkor most te váltál az első számú közellenséggé.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4672 üzenetére
Hát látod.
Most jössz egy sörrel, hogy megmutattam. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4670 üzenetére
Sztem egyáltalán nem gyér.
Xp dob rajta vagy 800 pontot. Így is 7. vagyok a listán.
Előttem csak xp-sek vannak. Ha én is azzal tesztelek 4. lennék. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4668 üzenetére
Mit értesz ugyanazon beállítások alatt?
Csak mert ez is win hét, csak a sima klasszikus skin van aktiválva.
CF-rendszert nehezen előzök meg.
A procim nem stabil innentől kezdve nagyobb feszültséggel sem. Legalábbis 1,475V-ig próbáltam. Tovább nem akarom küldeni neki.
Ramjaim meg jobban mentek a tesztben. cl9-ben.subaruwrc: Köszönöm az ő nevében is.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4652 üzenetére
Nekem is voltak rajta ilyen ventik, illetve a régebbi
Kicsit csalódtam bennük, de a márka még attól nagyon jó!
-
gizmo20
tag
válasz
DroiDMester #4646 üzenetére
hát barátom nem mindenkinek tellik ánus maximus 3-ra.nekem tökéletesen megteszi,már amennyire foglalkozok a gépekkel,arra még nemgondoltál véletlenül hogy a core temp lehet szar????nagyon vághatod te a dolgokat ahogy elnézem....
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4649 üzenetére
Sorry, kicsúsztam a szerkidőből
Még annyit tennék hozzá, hogy az én Xigma ventijeim 3 tűsek, nem PWM-esek, mint a te gyárid, és E192307 UL számú, vagyis Power Logic gyártja -
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4649 üzenetére
Jók ezek a Xigmatek hűtők, és azért az a HDT is sokat dob rá bizony.
A GeminII-vel nekem csak az a bajom, hogy öreg, ráférne egy nyugdíj. Szerintem a teljesítmény fele a pasztától és a ventitől függ. Ha megfelelően van kombinálva, akkor nagyon sokat lehet javítani a hűtő teljesítményén.
Jövő héten kedden elvileg jönnek a Swif 2-ők, olyanok, mint a tiéd, meglátjuk mire lesz úgy képes az öreg dög -
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4647 üzenetére
Akkor talán még van remény!
Tényleg nem nagy szám az 550 BE melegedése, négy maggal se nagyon durva, könnyen kezelhető. Sajnos azt tudom, hogy i5 és i7 mennyire is melegszik, főleg tuning alatt.
De a Mugen 2-őt meg még jó hogy eladtam. A legnagyobb hibája pont a mérete. Faszán rálóg minden alkatrészre, és ugye ott nem olyan a szellőzés, mint a GeminII-nél. Az AMD-s deszka NB-ét szuperül felmelegítette, pedig még nem is volt bekapcsolva az IGP. Hát még hogy a RAM-ok sem fértek el... hmm...
A ventik tényleg nem a leghalkabbak, de rendesen volt szabályozva, jól is néztek ki, olcsók voltak, 1100 rpm-en meg nem is volt hangjuk, szinte csak így mentek, és ekkora sebességen nagyon jó légszállítása volt. Szvsz megérte megvenni akkor, de hát mindig van jobb és jobb, soha nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az a legjobb, mert mindig jön egy, ami lenyomja -
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4643 üzenetére
Hát akkor így jártam
, az egyik legrosszabb VID-em van, de remélem ettől még sikerül összehoznom valami jó kis tuningot. Majd jövő hét elején már talán tolhatok eredményeket is, most passzívon nem merek nekiállni
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4641 üzenetére
Hogyan droppol, ha nem is terhelem? Linx alatt meg 1,08V stabilan...
Nem értem... Everest tud nagy hülyeségeket írni.szerk: akkor üresben is tud droppolni? nem csak terhelve?
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4639 üzenetére
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4633 üzenetére
OK, ahhoz nem nyúlok!
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4624 üzenetére
(Előbb azt hittem, hogy vége mindennek. Olyan égett szag jött ki a gépemből. Villózott az egyik ledes ventillátor is. Kinyomtam a gépet. Totál beszartam. Vga felől jött a szag. Mondom fasza. Elfüstölt a 4890-es radeon.
Bekapcsolom újra a gépet, aztán a vga megy rendesen, viszont mintha a prociból jönne a szag. Totál ideges voltam, hogy úr isten, mi ez. Aztán szétkaptam félig a gépet. Újra bekapcsoltam, aztán látom, hogy az egyik ledes venti +, - vezetéke összeért, mert lejött róla a szigetelőszalag. Én így még nem ijedtem meg...Kurva gáz volt...Grr...Még most is remeg a kezem.) -
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4615 üzenetére
Hát azt sajnos tudom, hogy nálam is jó meleg lesz, de még jó, hogy nem Linx-re meg Prime-ra használom a gépet
. Szóval egy röpke tesztre lehet 70°C-os is, a lényeg, hogy ne éjjel-nappal legyen olyan meleg, mert 24/7-ben úgy sem fog 3GHz-nél többet menni
Amúgy Everest-ben a CPU venti az a Coolink-et méri nálad? 1900 rpm-en milyen hangja van?
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4613 üzenetére
Eddig jól viselte 2 Xigmatek 12-es ventivel (1500rpm / 102m3/h), még nem lépte át az 50°C-ot, pedig volt már pimpelve 3500MHz fölé is.
4GHz-en biztosan fölé megy, majd meglátjuk. Nagyjából egy szinten van a Mugen 2-vel, csak ez 2-3°C-al jobban teljesít. Amúgy most akarok belekezdeni egy vízhűtés projektbe, úgyhogy nem lesz a hőmérsékletekkel gond. -
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4608 üzenetére
Nem semmi! Na majd ha én is belelendülök...
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4607 üzenetére
Hát nem is közevetlenül a procid alatt van a vga. Az még rádob vagy 5 fokot.
De nem akarok kötözködni, mert még így is plusz 5 fokban vagyok.Milyen hűtőd van amúgy?
Illetve, láttam már nálad többször is, hogy állítasz a pci-e frekvencián.Nem parázol ,hogy rossz hatással van a vga-ra? Vagy 5 mhz-s emelés belefér? (vmelyik tesztednél láttam, hogy 105 mhz-n volt)
-
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4590 üzenetére
A tuningot magától is megoldja, nekem szinte hozzá sem kell nyúlnom. Csak hát olyan feszeket lő be, amin biztosan stabil lesz, csak aztán győzzem mivel hűteni
A proci sajna nem pre-tested, kiskeres zsákbamacska, de majd meglátom. Jövő hét elején jön még pár alktatrész a gépbe, akkor majd tesztelem.
Viszont ez az első i5 procim, jól jönne pár tanács majd az OC-hez -
ThaBoss
senior tag
válasz
DroiDMester #4588 üzenetére
Semmi extra csak 2 USB 3 meg 2 SATA 3...
-
subaruwrc
félisten
válasz
DroiDMester #4582 üzenetére
De látszódik a LinX ablakban is az eredményeken mivel ha csak 1.giga ramot tesztelsz magasabb GFlops. értékek fognak kijönni ebből is látható hogy 1.giga ramnál jobban megdolgozik a proci!
ez egy nagy baromság.
rövidebb ideig tart az 1giga ramba betölteni az adatot, ergo rövidebb ideig számolja a proci az adott tesztet ergo nő a gflops érték. nem annál stabilabb minnél nagyobb a gflops. -
dangerzone
addikt
válasz
Hej hó.
Neeeem, ez még nem a megemelt. A megemelt az 1,256V. Abban már biztos vagyok, hogy 3dsmax renderelés közben sem fagyna meg.toyone: Okés. Kipróbáljuk azt is.
ThaBoss: Köszi. Alapon ment amúgy. 1,8V-on. Én azt az értéket csak 4200-nál meg afölött emeltem meg
-
toyone
őstag
válasz
Ezen nem szeretnék vitázni. Meg OFF olási hullámot. Ezerszer lezajlott ez már mit nevezünk stabilitásnak, meg hogy teszteljük ki. Mindenki úgy tesztel ahogy akar.
Nincs fogyasztásmérőm így nem tudok ilyen méréseket mutatni neked. De nézzük csak szerintem logikusan.
Van ott egy "Problem size" rész minél nagyobb annál nagyobb stress tesztet küld rá. Ha növeled ezt az értéket növelődik a memória használat is. Ez eddig tiszta sor.
Az is világos ha csak 1GB vel tesztel magasabb értékeket kap mintha mondjuk 3GB vel. De akkor tesztelhetne 128MB vel is hogy magas GFlop ot kapjon. Stabilitás a lényeg. Persze ha alacsony GFlopokat kapna az azt jelentené hogy valami instabilitás léphetett fel és még az javítgatja proci veszt a teljesítményéből.
Az is igaz hogy nem az összes memóriát teszteli mivel az OS lefoglal magának területeket amire nem enged be más programot írni. Szóval így se tökéletes de jobb ha "all"-t választ az ember. Plusz nem mellékesen a hőmérséklet is magasabb lesz ami arra enged következtetni hogy jobban terheli. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4577 üzenetére
Persze. Értem én.
Linxnél kell vmit beállítani? Vagy csak sima futtatás?Egyébként a procijaimat mindigis úgy használtam, hogy 0,0125V-tal több feszt adok nekik, mint a prime stabil eredményük. Úgy vagyok nyugodt.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4575 üzenetére
Túlszárnyalnám én, ha nem lenne wallos a lapom. De most nincs pénzem 60.000-res lapra.
Viszont én max primestabil oc-t még nem láttam tőled.
Se 1,24V stabil 4ghz-t.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4573 üzenetére
Ha már te nem szállsz be a buzulásba..
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4544 üzenetére
Jóvan.
Most zuhany, aztán félredobom az 50 kiló papírt, ami körbe vesz a vizsgáim miatt, kiszabadítom a gépet, és megnézem a dolgokat.Meg lehet megnézem mi a helyzet bios téren.
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4538 üzenetére
Csak CPU Clock Skew van , 0 volt állitva.
Kb ezt mennyire kell állitani ?
Próbáltam 250-nel de ugyan az a jelenség
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4536 üzenetére
Csak a ramoknál vannak ref-ek.
Azok is bele tudnak szólni ? Vissza is osztottam őket , hogy ne zavarjanak be.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4533 üzenetére
Nesze.
214-es bclk-nál vallos a lap.
Ezért kedveskedtem neked egy 2 magos validdal. -
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4529 üzenetére
PCH : 1.05
QPI/VTT : 1.34
PLL : 1.84
CPU : 1.408 de 1.44v-tal is ugyan az van ha emelek egy BCLK-t
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4525 üzenetére
Akinek megy 219-es bclk-t a lapja, annak könnyű.
Asszem muszáj lesz 2 maggal meg 24-es szorzóval támadnom újra. -
Sdi
addikt
válasz
DroiDMester #4516 üzenetére
Bár szasanyi már megírta neked, de én is leírom. A minőség nem azonos a felszereltséggel
. Kevered a dolgokat. Jó pár lapom volt, de ezek közül Giga és Abit soha nem döglött meg nálam, anus és msi viszont több is, akkor most milyen minőségről is beszélünk
-
szasanyi
félisten
válasz
Csak a pontosítás végett tennék egy gondolatot: a minőség és megbízhatóság NEM azonos a felszereltséggel (perifériák, extrák) sem a maximális tuning képességgel. Ezek is szerepelhetnek összehasonlítási paraméterkén 2 vagy több alaplap esetében, de az egy más történet. Hidd el, a Gigabyte semmivel sem rosszabb (minőségű) gyártó, mint az ASUS. És mind2 gyártónál előfordul átlag alatti és átlag fölötti teljesítményű, sőt hibás termék is.
-
Főcske
tag
válasz
Ha már 2vga kell akkor X58 az ideális választás.
-
Sdi
addikt
válasz
DroiDMester #4513 üzenetére
Mitől is minőségibb az ASUS lap
, csak azért mert így hívják ?
-
Termi16
őstag
válasz
DroiDMester #4510 üzenetére
Az a vicc, hogy annyira nem is agyonbutított a lap, van benne bőven beállítási lehetőség meg minden, csak épp ez része nem az igazi
-
Termi16
őstag
válasz
DroiDMester #4507 üzenetére
Igen, azokról a memókról van szó, 1,6V-on (0,1V-os lépcső van), 1333mhz-en cl9ben. Egy ideig stabil, aztán fagyás...
A lapon van egy memtesztelő gomb, a múltkori fagyás után csak azzal indult a gép, úgy, hogy előtte visszatette 1066mhz-re...Szóval most már eléggé egyértelmű lett
-
Termi16
őstag
válasz
DroiDMester #4493 üzenetére
Rendben. 1,65V-on viszont teljesen stabil és biztonságos? (mmint a proci számára)
-
Termi16
őstag
válasz
DroiDMester #4491 üzenetére
Köszi a választ, közben én is erre jutottam
Amúgy a laphoz kapott kézikönyben (!!!) sok olyan memó szerepel a kompatibilitási listán, ami bőven 1,65V fölött van.Az s3 nemtom mennyire lehet probléma, nekem p35-tel még simán ment
Holnap megejtek egy vga-cserét, hátha.
-
zH.
senior tag
válasz
DroiDMester #4487 üzenetére
1 óra css , 1óra bc2 és 1 3d mark után szerintem stabil.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4477 üzenetére
Konkrétan most mennyi változást hozott neked az új bios?
Mennyi volt a régi eredményed?
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4474 üzenetére
Na csak várjatok...
Legyen vége a vizsgaidőszaknak, aztán le lesztek nyomva. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4470 üzenetére
Jah, jólvan. Nekem is 4300 mhz a vége. Bár ott már 1,4V-tal.
Meg 82 fok így már.4200 mhz-t pedig 1,328V-tal megy még.
Hát a ramokkal meg úgy látszik, ez van...
Max órajelre jók, de alacsony feszen nem az igaziak. Majd azért még rájuk nézek. -
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4467 üzenetére
Ha minden igaz, ahogy irtátok akkor VID : 1.23750
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4467 üzenetére
Mennyi a max órajel, amin stabil a procid, és még 80 fok alatt tudod tartani a hőmérsékletét is?
** Meg még annyi, hogy nekem a ripjaws-ok hibáznak 1,4V alatt. Már 800 mhz-n is. 1,425V-tal már stabilak mint atom. De 1,35V környékén már be sem tölt a win, kékhalállal megfagy.
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4464 üzenetére
A videt nem tom meg nézni láttam, hogy kell everestbe , de a giga lapok úgy nem irják ki
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4461 üzenetére
Kurva meleg van itt a tetőtérbe , nem akarom kinozni a procit a hőfokokkal a 21x200-as beállitáshoz már nagyobb fesz kell szerintem.
A tiéd, hogy megy ezekkel a beállitásokkal ?
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4440 üzenetére
Eddig ez a Max BCLK
Jó lenne ha ti is az eredményeket be nyomnátok a Cpu-Tuning táblázatba
Én már jeleztem nekik , hogy tegyék be
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4440 üzenetére
Te meddig tudod húzni stabilan a procit?
Úgy értem, hogy stabil is legyen, meg le is tudd hűteni.
Ha lehet kérnék egy órajel értéket meg egy cpu feszültség értéket.
Csak összehasonlításképp.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4426 üzenetére
1,8V mindennek.
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4420 üzenetére
QPI/VTT-nek mennyi a max adható , 24/7-re ? És validra ?
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4409 üzenetére
-
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4405 üzenetére
Meg próbáltam amit irtál , ugyan az a jelenség ezt az SPD : 10-es értéket nem csipi.
Ujra indulgat, mintha meg lenne kergülve a lap.
F8-as bios.
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4403 üzenetére
A CR2-öt már próbáltam , de semmi.
Na mindegy meg próbálom úgy ahogy irtad.
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4397 üzenetére
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4387 üzenetére
Egyelőre szopat a gépezet rendesen. Most probáltam 180bclk eddig be bootolt.
A ramok gyanusak nekem.
Még probálkozok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- FOTÓS beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Hálózatokról alaposan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged