- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tibiajax #5785 üzenetére
Hát nagyon jó ramok a G.SkiLL Pi-széria (bár nekem csak DDR2.ből volt ilyen Pi-ramom de azok is mentek mint a vad disznó)
De 2.okból sem venném meg!
1, irreálisan drága (jó persze azért ilyen drága mert 2300.MHz-es és azt még nem egy átlag kategória)
2, i5-750.el úgysem fogod tudni kihajtani őket mivel ahoz hogy 2300.on járjanak neked tartósan 230.BCLK-n kéne tolni a procit amit sz.tem marhára nem fog menni! Ha jó lapod van akkor max: a 220.at fogod tudni kiszedni belőle az meg max 2200.MHz-et jelent a ramoknak!
Vagy van másik megoldás lecseréled a procidat egy i7-860.ra azzal lehet nagyobb ram szorzót állítani és akkor nem kell akkora BCLK a 2300.MHz-ram kihasználáshoz!
De én akkorsem fizetnék +15.öt azokra a Pi-ramokra bár ha van rá kereted akkor megveheted rosszul nem fogsz járni velük az egészen biztos!
-
válasz
Tibiajax #5782 üzenetére
Nem 40.k ba kerül! sokkal kevesebb!
és a típus száma: Ripjaws F3-12800CL7D-4GBRM De a CPU-Z ablakban is megnézhettétek volna a ram típust!
és ~ 26.k az ára!
Én már 10.hónapja vettem szintén ebben a boltban! remélhetőleg még ugyan ilyen jó szériásak és nem gyengébb chip-ekkel szereli őket a gyártó!
-
-
Hát hogy csak a kingmax megy 1,50.v al!
Ja és mutatok még egy tesztet: 2220.MHz még mindég gyári fesz alatt!
-
Ez ebben a formában NEM igaz!
Van sok ram ami megy még jóval 1,50.v alatt is még 2000.MHz-et is! az egy dolog hogy gyárilag 1,60-1,65.v írnak rájuk!
Egy pár teszt az 1600.as (7-8-7-24) G.SkiLL RAM-jaimmal amik gyárilag (elvileg 1,60.v osak)
Egyébként meg vannak már gyári 1,35.v ramok is! PL: G.SkiLL ECO-széria
-
válasz
Baga1983 #4895 üzenetére
3200.MHz-hez oltári sok feszt adsz majdnem minden-nek!
3200.hoz CPU.nak elég a 1,12.v is! VTT.nek is baromi sokat adsz akkora VTT.vel nekem már 4500.MHz.et megy a proci nem 3200.at! 3200.hoz nem kell VTT.nek feszt adni alap 1,10.v nak elégnek kell lenni! PLL.nek meg eggyátalán nem kell adni 4200.MHZ-is elég neki az alap 1,80.v
Tessék linkelek neked egy pár tesztemet!
Nézd meg Everest ablakában az összes feszt látod nálam az IMC lesz a te lapodnál a VTT-fesz! láthatod 3500.MHz-nél nem hogy adtam a PLL-nek hanem 1,80.v ról levettem 1,55.V-ra! nameg ughye 3500.MHz és a proci 1,138.V al megy!
-
-
válasz
szasanyi #4886 üzenetére
Nem is téged akarlak meg győzni!
egyébként meg alig (1600.Ft) drágább egy 2000.es ram mint egy 1600.as!
tessék!
Mushkin 1600 CL: 7 - 10 - 10 - 24 ~32400.Ft
Mushkin 2000 CL: 9 - 10 - 9 - 24 ~34000.Ft
És mentek nálam szépen Alulfeszelve 1600.on CL:6.ban ezek a 2000.es ramok ha azt kifogásolnád hogy a 2000-esnek gyengébb az időzítése!
Mushkin2000@6-8-6-22-82@1600.MHZ Blend
-
-
-
válasz
alibaba78 #4865 üzenetére
Hogy lenne már azon a képen CF nézd csak meg a GPU-Z ablakot mit ir alul!
Disabled(Crossfire Available) tehát itt 1.kártya ment csak a tesztben és azis csak 8x módban mert azért nem vettem ki a másik kártyát hogy 16x ben menjen csak a CCC-ben lett kikapcsolva a CF!
Ha a CF-es eredményemre vagy kíváncsi azt itt megtalálod
-
válasz
Moleskin #4853 üzenetére
Hát az szép is lenne ha egy integrált grafikus mag annyit tudna mint egy HD4830.as VGA! inkább jó esetben egy szinten van a HD2400.Pro VGA-val talán HD2400.XT de inkább a Pro- teljesítményére tippelek!
Jobban járnál egy i5-750. procival és vennél bele valami kis VGA-t pl: HD3650. 512.Megás karit 5000.ért kapsz itt az apróban!
És nem kell a 4.giga ramod-ból lefaragni a IGP-nek sem!
-
válasz
dangerzone #4834 üzenetére
-
-
-
válasz
kelzsoca #4813 üzenetére
ez eleve nem i7-920 proci! amit írtál!
a másik ők nem LinX el tesztelték a gép fogyasztását ami 100.% ra kihasználja a procit!
Játékok alatt az életbe nem fog 100.% on járni még a proci 4.magja se (legjobb esetben amelyik játékok kihasználják a 4.magos procit még ott se láttam 35-40.% feletti proci mag terhelést játék alatt) nemhogy 4.mag+HT szóval ne viszonyítsd a fogyasztást 30.% os terheléshez!
Én a 360.W ot LinX alatt (vagy Prime95 SMALL) tesztnél mértem, és nekem kicsit jobban megvolt ráncigálva a rendszerem: ramok 2150.MHz-en CL8.ban! proci 20x215.ön 1,47.V-al! ebben a beállításban IDLE: 160.W volt a fogyasztásom nem 125.amit te írtál! már ittis látni hogy sokkal többet evett a gép! többi cucc hasonló (csak nekem 2.db 1.Terrás winyó + külön PCIe X-Fi hangkari + 2.db HD5770. VGA van, bár ezek nem esznek sokat ha kiveszem az 1.ik VGA-t akkor is csak 10.W al kevesebb a fogyasztásom (idle állapotban) tehát VGA nem nagyon számít ha Proci tesztet nézel!) táp Seasonic SS-600.HM aminek kicsit jobb a hatásfoka mint a CM 600 Silent Pro-jé! tehát arra se kenhetjük rá a nagyobb fogyasztást
De nem akarok veled ezen vitatkozni hidd el azt a 255.W os fogyasztást játék alatt kb az én gépem is annyit eszik ha kikapcsolom a CF-et és a proci meg 3800.on jár! szóval az hihető!
-
válasz
kelzsoca #4811 üzenetére
Jó lenne ha elolvasnád (és értelmeznéd is) amit írok pontosan azt mondtam énis hogy Seasonic belső van benne!
És hülyeségeket meg írjál ha nem vagy tisztába a dolgokkal
Nekem az i5-750.procim ha 4300.MHz-en Blend tesztet futtatok röhögve beszippantja a 360.W-ot a gép vele, és ugye itt még a VGA nem is fogyaszt!
Egy tuningolt i7-920.as proci 4000.MHz-en is többet kajál (az HT.miatt) mint a i5-750 4300.MHz-en! sz.tem simán benyalja 4000.MHz-en a 370-380.W-ot! és ugye te még írtad mellé a HD5870.et aminek 188.W a TPD-je tuningolás nélkül! ha még eztis meg rángatod olyan 1000/5200.MHz-re azis becsókolja lazán a 220.W ot önmagába!
Számoljál már kicsikét a CX400.as táp 360.W ot tud MAX 12.V-on! ez épphogy elég lenne egy 4300.MHz-en járatott i5-750.hez!
Persze ezek 100.% terhelésre vonatkoznak amit nem fogsz elérni hétköznapi használat vagy játék során! Természetesen egy alapon járatott i5-750.et + 5850.et el kell vinnie gond nélkül a CX400.nak ha hibátlan a táp! (viszont ezt nem állíthatjuk 100.%-ra hogy így van)
-
válasz
ThaBoss #4808 üzenetére
Hát NAGY hiba volt eladnod a HX520.at az egyátalán nem óriási nagy táp még ha TX750.lett volna megérteném de mai viszonylatban egy 500.W körüli táp teljesen átlagosnak mondható!
Attól pedig nem fog kevesebbet fogyasztani a géped ha kisebb tápot veszel ezek a Seasonic belsős Corsair tápok mind kiváló hatásfokkal dolgoznak (84-87.%) még alacsony (15-20.% os) terhelésnél is!
Én a helyedben kérnék kölcsön valakitől egy tápot és megnézném a géped másik táppal! nincs kizárva hogy a CX400.asod adta meg magát!
-
válasz
ThaBoss #4806 üzenetére
Hát nem rossz táp a CX400 de azért egy ilyen konfigot (i5-750 + HD5850) nem bíznák egy leges-leges leg alapabb Corsair 400.as tápra! minimum egy VX550.es táp kellene oda! vagy egy HX520.as!
Tápot nézted másik gépbe de hasonló energia igényű gépbe kellene megnézni mert volt már dolgom olyan 500.as táppal ami egy C2D konfigot vidáman elvitt, betettem egy Q9550.es konfigba és ugyan ezt produkálta amit írsz indul leáll indul leáll
-
-
-
válasz
kelzsoca #4796 üzenetére
Én azért venném azokat a ramokat amit írtam mert nekem olyan van!
és a Mushkin 2000 CL9.es ramok megse közelítik
Teszteltem ilyen Mushkin 2000.ramokat nem mentek még 2100.at se stabilan! az én 1600-as RipJaws ramjaim meg röhögve mennek 2200.MHz felett alulfeszelve!
de mennek CL9.be szintén alulfeszelve 2150.MHz-et is ha úgy akarom!
-
válasz
kelzsoca #4794 üzenetére
Nalátod 4000.MHz-hez meg simán kell a 2000.es ram
A másik meg az 33.ért megveszi ezeket a 2000-es ramokat most mivel lenne jobb ha ugyan ennyiért(vagy többért) vesz 1600.asokat?
Az más tészta hogy én inkább CL7.es G.SkiLL 1600-as RipJaws ramot vennék a helyébe igaz kicsit(3-4.el) drágábbak!
-
válasz
kelzsoca #4791 üzenetére
Mért akarná szénné tuningolni??
200.as BCLK-val simán 2000.en vannak a ramok! Egyébként is lehet azokat kisebb órajelen is használni miből gondolod hogy 2000.en fog menni?
Nameg a procit is lehet ugye PL: 16x200.on járatni az meg nem éppen lesz a szénné tuningolás beállítása!
-
Sz.tem a legjobban egy 20x160.as beállítással járnál ez ugye 3200.MHz ezt az órajelet ha jóféle a procid 1,10-1,12.V-os fesszel vinni fogja! ilyen alacsony fesz mellett sok értelme nincs Energia gazdálkodásokat bekapcsolni! a VGA.dat is bőven kifogja hajtani 3200.MHz-en a proci! Ramokat pedig kézzel tedd 8-8-8-24. re ezt sz.tem vinni fogja 1,50.V al is nem kell neki 1,60.V
Tesztelni meg nemsok értelme van órák hosszát! Ha LinX-el nézed a Stabilitást elegendő 15.percig is futtatni ha addig nem fog hibázni, nem lesz gond a rendszerrel minden napos használat alatt sem!
-
válasz
ThaBoss #4772 üzenetére
Nem rossz! eredmény (főleg a 21x212.es teszt) de legközelebb tegyél már egy Core Temp 0.99.6.4 (ez már jól működik nem úgy mint a 0.99.6 és 0.99.6.1) ablakocskát is a tesztek mellé ha LinX-et nyomsz (és persze ne a teszt végén indítsd el a Core Temp-et)
Fogyasztásról: Mivel mérted azt a 150.W os LinX fogyasztást mert az elég kevéskének bizonyul! még akkor is többnek kéne lenni ha alap órajelen és 0,90.v al menne a proci!
-
válasz
ThaBoss #4760 üzenetére
Ma nem voltam gép közelébe de látom elég sok esemény történt veled!
A Swf2. ventit 1000.% hogy a posta repesztette el! próbáld csak meg letörni egy másik épp lapátot nem törik az olyan könnyen hogy magától ilyen legyen!
a TRUE hűtőddel meg valami gáz van a lefogatással! vagy éppen a talpa a szokásos hepe-hupás!
-
Van Friss CoreTemp 0.99.6.3 ez már úgy néz ki nem bugos!
-
Nagyon meg állt a topic.... senki nem tesztel? (vagy mindenki a GÁT-on dolgozik??
)
-
válasz
dangerzone #4716 üzenetére
Hát sz.tem azért közrejátszott ebbe a magas órajelben a felturbózott hűtés!
és talán még a Maximus Formula X38
Jó kis kari volt! havernál azóta is szépen duruzsol! (a gyári hűtőjével)
-
válasz
dangerzone #4710 üzenetére
-
-
-
Hát kipróbálásra bőven jó lesz!
Viszont ha vásárlásra adod a fejed jobban jársz egy Corsair VX450.es táppal! árban kb egyforma a 550.es deltával! De ha a későbbiekre is gondolni akarsz érdemes befektetni egy VX550.es tápba az még 2.VGA kihajtására is elegendő lesz!
Esetleg még jó választás (és nem drága) Cooler Master Silent Pro 500.W (volt ilyen tápon nagyon stabil erős táp!)
-
No igen az van amire számítottam MAX: 20.Amper képes leadni a táp 12.V-on! ez szűkösen de elég is lenne de közrejátszik hogy ezekben a típusokban típus hiba a Puffer kondi kiszáradása ezáltal csökken a leadott MAX teljesítmény és már nem képes leadni azt a 20.A sem ezért indulgathat újra a géped! Próbálj meg kölcsönkérni valakitől egy minőségi legalább 450.W os tápot és azzal megnézni a gépet! de én 85.% ra azt gyanítom hogy a táp lesz a gond!
-
hát a MAX: BCLK az 2.dologtól függ mennyit bír az alaplapod MAX és mennyit bír a procid a i5-750.procik általában mindegyik bírja a 220.as BCLK-t tehát ha 200.körül meg akadsz akkor valószínű a lapod fogja akadályozni!
3.D-Mark.ról! a 3D2006.nak az alap beállítása 1280*1024.es felbontásban tesztel ebben a felbontásban nagyon erős PROCI limit van tehát inkább a proci sebességétől függ mennyi lesz a végeredményed ha itt akarsz nagy eredményeket elérni a procit lehet járatni 4500.MHz-en is (márha bírja a rendszered) viszont ha legalább 1680*1050.ben tesztelsz oda már elegendő bőségesen egy 3200.MHz-en járó proci is! már ottis kifogja maximálisan hajtani a 4870.es karidat!
-
-
hát a tápon (vagy valamelyik oldalán a régebbieknek meg a tetején ahoz viszont kikell szedned és úgy tudod megnézni) egész biztosan van egy címke ahol rávan írva a pontos típus szám! de még az adatokat is rászokták írni, nézd meg hogy a 12.voltos ágon mennyi Ampert tud leadni eza lényeg! ha 15-17.A a Max akkor a táppal lesz gond! azért a GTS250.is kajál
-
Hát az FSB itt i3-5-7.szériánál már BCLK-nak hívják de a jelentősége ugyan az, tehát ha emeled emelkedik vele együtt az egész rendszer sebessége (de ez mindenhol így van a régi AMD-s gépedben is) értelem szerű hogy a ram kezelés is gyorsulni fog hiába azonos órajel PL: alap 20*133 tól még a 15*177. is nagyobb sebességet eredményez annak ellenére hogy mindtét esetben 2,66.MHz megy a proci!
-
Hát kicsit részletesebb leírást is adhatnál PL: Bios-ban mit hová állítottál? Valamint nem írtad hogy milyen a VGA kártyád, mert ha ebbe a konfigba egy HD4870. szintű kártya üzemel akkor aza 430.as táp gyorsan FELEDÉSBE merülhet! És mondhatnál a tápról is egy pontos típus számot mert 430.as Chieftec ből sok fajta van! és a régebbiek 12.Voltos ága nagyon sovány 15.A összesen az meg kevés lesz még önmagában a procinak is!
-
-
válasz
dangerzone #4682 üzenetére
kerestem BIOS képet p55d ről látom nálad csak CPU Clock Skew van meg CPU Dif. Amp. ott mV-okat lehet állítani, ha jól tudom 900.mV az alap értéke! a skew nél 100-200.körüli érték nek kell jó lenni!
iPon-osok meg nem egy tuning mesterek akkora feszeket adnak szegény lapoknak hogy csak pislogok! annyira nem tesztelik ki a lapokat! nézd meg a P55D Evo lapot 212.BCLK.t írnak rá hogy azt tudja mikor az EVO lap jobb és drágább mint a PRO és nálam 223.ig ment stabilan a P55D Pro lap! szóval nem kell szent írásnak venni az ilyen MAX OC.s iponos teszteket! Monitor, VGA meg ilyen 1szerűbb dolgokat viszont elég korrektül tesztelnek le!
-
válasz
dangerzone #4680 üzenetére
IMC nek próbáltál adni nálam a P55D pro ba kellett neki azért 220.BCLK.hoz 1,30.körül! esetleg még a SKEW-ekkel lehet variálni ha nem stabil 200.felett
-
válasz
dangerzone #4678 üzenetére
Hát valami beállítás hiba lesz nálad akkor én a P55D Pro van 220.BCLK-n Blend-eltem! most csak eza validos képet találom de ugyan ezen a beállításon nyomtam a Blend-et is!
a Ref értékekkel lesz nálad gond sz.tem ha autón hagytad akkor már régen rossz!
Hát eza lap 2.év múlva még tuti nem 20.k lesz! a Maximus2.lapom már lassan 2.éves lesz és azse 20.ba kerül! és azis 65.k volt 1,5.éve! ROG lapok azért nem mennek olyan ócsóba
-
válasz
dangerzone #4675 üzenetére
-
válasz
dangerzone #4673 üzenetére
Be is nyomtam magam a listába ha már +mutattad!
-
válasz
dangerzone #4671 üzenetére
Hát én nem néztem eddig ezt a listát de ezek szerint lenyomtam mindenkit én vagyok a Leges-Leg jobb a 22607.pöttyömmel!
-
válasz
dangerzone #4669 üzenetére
igazad van elnéztem tényleg Win7.el nyomtad viszont akkor nagyon sovány aza pontszám! nekem alapon ment majdnem ennyit a 4890 Vapor-X em! (és a proci is csak 4.en ment nem 4,4-en! 4,4.nél meglett volna a 20.k feletti érték) HD4890.Vapor-X Default húzva 22,6 felett igaz itt XP-vel volt tesztelve az dob rajta kicsit!
-
válasz
dangerzone #4665 üzenetére
-
-
válasz
gizmo20 #4653 üzenetére
Vazeee most nézem hogy a SZAR verziót használod a Core Temp ből a 0.99.6 és 0.99.6.1 tehát a legujabb és a legujabb javított kiadás mind2 verzió szar nem csak i3-5-7.nél minden procit és lapot rosszul kezel!
íme a Q9550.es procim szerinte 334,5 szorzóval működik!
Tegyétek fel a régebbi 0.99.5.ös verziót az hibátlanul mér nézzétek csak meg bármelyik tesztképemen énis azt használom az jól működik i3-5-7.procival is!
-
válasz
ThaBoss #4650 üzenetére
Hát Venti+paszta nem mondhatnám hogy nem jól volt megválasztva hozzá!
MX-3.as paszta, ventiből meg F12 Pro (de próbáltam még másik 2.ventivel is azokkal még rosszabb volt)
itt vannak képek a szörnyetegről!
-
válasz
ThaBoss #4648 üzenetére
Hát sajnos olyan léghűtés nincs ami kicsi méretű mégis jól hűt! (jobban mondva 1.van de az sajnos már kevés az i5-750 4000+ feletti lehűtésére) Xigmatek HDT-SD964 ról beszélek én a GeminII erre cseréltem le és mit mondjak 10.fokkal le alázta őt! pedig méretre csak akkora eza kis hűtő mint egy CM Hyper TX2.es, súly ra is fele a GeminII.nek! Csak ennek is van 2.nagy problémája 1.legnagyobb baja hogy a gyári ventije eszméletlen hangos! (pedig minőségi DELTA venti van rajta) tehát azzal kell kezdeni hogy csere
2.gyakorlatilag sehol nem lehet kapni már!
-
válasz
ThaBoss #4645 üzenetére
Miért lenne a leg rosszabb? (még mindég abban a tévedésben hisztek hogy minnél kisebb a ViD annál jobban melegszik, ezért? ez egy nagy baromság! még 775.korszakba se volt igaz nemhogy itt i3-i7.nél van jelenleg is brutálisan kicsi vid-s 1,1125 C2D procim mégse melegszik semmit, tehát semmi köze a vid-nek a melegedéshez) én örülnék ha ilyen alacsony lenne a ViD-m (nekem 1,20625) sz.tem jó lesz aza proci
Csak nem fogod bírni hűteni azzal a féltéglával ma olvastam az összehasonlító tesztedet a Mugen2.vel Phenom II X2 550 BE-vel tesztelted na aza proci el nagy nulla melegedést illetően! az i5-750 4000.MHz-en 2X annyira melegszik mint aza AMD 3900-on! kár volt elpasszolnod a Mugen2.est mert itt i5-750.nél nem 2.fokkal lett volna jobb hanem vagy 12.vel! de majd meglátod!
a Xigma ventiket is ott láttam amit említettél, hát nekem az volt a hűtőmön gyárilag azt írtad róla hogy csendes ami marhára nem igaz akkor te nem hallottál még csendes ventit! olyan hangja van azoknak a Xigma ventiknek mint egy kávédaráló node mind1 kinek mi a csendes nekem aza venti nagyon nem a csendes kategória!
-
-
válasz
ThaBoss #4642 üzenetére
Hogyne tudna (nézzél meg egy Giga lapot) az még üresjáratba is ejti a feszt hogy csak kapkodod a levegőt Bios-ba beállítasz 1,20.at ami win alatt terhelés nélkül 1,12 lesz ráereszted a Blend et aztán jön a meglepetés le esik 1,1.alá is!
Asus lapok ezen a téren a legjobbak! ezek Droop-olnak a leg kevesebbet! pl: a Maximus3.lapom picit még nemhogy ejti a feszt hanem nagyon picivel többet ad 1,2625.adok neki és a legkeményebb tesztnél se megy az alá picivel felette van 1,2640.en! nézd csak meg!
Everest pedig jól jelzi annyi a ViD-d de a Tudbó-V progi is megmondja ha elindítod ugyan úgy ahogy az everest-nél írtam! amit ott fogsz látni CPU fesz nek az a ViD.d de ottis azt fogod látni 1,12500
-
-
-
válasz
gizmo20 #4636 üzenetére
Az szép baleset lenne ha 1,20.al menne a 4000.MHz
Majd meglátod de az én procim is 1,136v al viszi a 3500.MHz-et mégis kellett neki majdnem 1,30.a 4000.MHz-hez! szóval ne reménykedjél ilyen rém álmokban hogy 1,20.alatt 4000.MHz
az everest meg Giga P55 lapokra mindég össze vissza adatokat jelez nem csak a fogyasztás de minden másra szóval nehogy azt hidd hogy a proci 3500-on egymaga kajál 225.W ot! kb az egész gép eszik annyit 3500.MHz nél Blend teszt alatt
-
-
-
válasz
dangerzone #4625 üzenetére
Hát az jó móka lehetett így hajnalban!
Egyébként én még lefüstölni vagy szagosítani nem láttam soha Radeon karit! (pedig volt már olyan 100.db om belőle)
Viszont pont most van Gariba egy ugyan olyan HD4890 OC Vapor-X karim ami neked is van és sajnos ez már a 2.ik 4890.esem ami gariba van! Az első még 1.éve mikor kijött a 4890.széria rögtön lecsaptam egy Sapphire 4890 Toxic ra az 6.napon megadta magát! irány gariba várhattam 1.hónapot mire kibökték hogy nem kapható bizonytalan ideig a Toxic (mert hiánycikk volt) akkor választottam ezt a Vapor-X et helyette ez most 10.hónapig bírta (pedig nálam ugye nemigen ment sokat mert van hogy hetekig (de volt már példa hogy 1.hónapig) bese kapcsoltam a Gamer gépemet, 3.hónapja eladtam most múlt7.en szólt haver hogy beszart nála a kari!
De most elég korrekt volt az iPon most a héten hétfő délután vittem be gariztatni és csütörtök délután már hívtak is hogy mit választok? vagy kiküldik a gyártóhoz cserére (mivel már nálunk nem kapni 4890. Vapor-X et de ahogy nézem nem csak azt hanem semilyen 4890.et se) ami 2-3.hónap lesz! vagy pedig tudnak adni cserébe 1:1.ben egy
SAPPHIRE HD5770 1GB DDR5 VAPOR-X karit!No ennyit a 4890.es történetemről volt már (ahogy fent említettem) kb 100.db Ati karim de eddig nem ment gajra belőle (a fenti 2.db 4890.et leszámolva) még csak 1.db azis még a jó öreg AGP-s csúcskártya 9800XT az meg már jó rég 6.éve volt!
de örülök hogy nálad csak a venti szagosított és nincs gond a gépezettel!
-
Valamit el nézhettél!
a 1,312.es 4000.es teszt az sz.tem még a P7P55D Pro lapomba volt, Maximus3.ban 1,28-1,29.el ment a 4000.MHz (az attól is függ hogy épp milyen beállításon 20*200 vagy 21*191)
Most a friss BIOS al sikerült lefaragnom 1,264.re
1,24.et nem tudom hol láttál tőlem? max régi BIOS al 3800.MHz-et ami most le ment 1,21.környékére a friss BIOS-nak köszönhetően!
1,24.et és 4000.MHz et max: dangerzone kolléga tesztjeibe láthattál! nekem nem viszi annyival sajna neki jobb a procija
-
válasz
ThaBoss #4616 üzenetére
Igen azt méri ( mi mást is mérne? ) a Swif2 120P-t ha arra gondolsz hogy papír szerint Max:1700.RPM írnak rá (+,- 10%) hát pont teljesíti a +10% ot Bios CPU venti vezérlés (Normal, Silent, Turbó, Manual, Fix) beállítástól függően! megy akár ~1985.Rpm-et is!
Hangal kapcsolatba én kifejezetten Csend mánia Buzi vagyok eza Swif2 venti nem búg, nem morog (leszabályozva 700.RPM-re se) nem kerreg csak tiszta erős szél zaja van ami a nagy levegő áramlásnak köszönhető! jó venti de az ára se 1000.Ft mondjuk van 4.e res ventim is mégis hangos és mormog-kerreg ha levan szabályozva! szóval ár alapján nem lehet ventit venni!
-
válasz
ThaBoss #4614 üzenetére
Hát a 3500.MHz re számolj rá +20.fokot ha a 4000.MHz a célod! tehát 70.fok környékén leszel de sz.tem még jóval az felett (de majd befolyásolja a procid hogy mennyi feszt kér a 4000.MHz-hez)
Tessék nyomtam neked egy i5-750@3500.MHz hasonlítsd csak össze a 4000.MHz tesztemmel láthatod hogy 20.fokkal hűvösebb a procim itt mint a 4000.nél! nálad se lesz másképp
-
válasz
ThaBoss #4610 üzenetére
Most olvasom hogy mivel akarod (Cooler Master Gemin2) hűteni majd a i5-750.et! hát sok jóra ne számíts azzal a hűtővel! volt nekem is olyan hűtőm de hama elis adtam, amekkora nagy batár hűtő a közel 1.kilós súlyával olyan szarul hűt!
Egyrészt gyárilag baromi egyenlőtlen a talpa én rögtön neki is estem egy simításnak de úgyse sokat javult 3.fokkal lett jobb pedig volt ám rajta 2.db 12.es venti 2200.RPM-el! de akkor se bírta lehűteni normálisan (60.fok alá) a Q9550.procimat még 3800.MHz-en se! az i5-750.meg melegedik ám mint a franc főleg 4000+ környékén megfog pusztulni alatta a proci!
-
válasz
dangerzone #4609 üzenetére
Már leírtam párszor (mert sokan kérdezték már) hogy milyen hűtőm van Xigmatek Achilles S1284W + Coolink Swif2 120P venti rajta (mert a gyári ventije eszement fos)
PCIe Frekiről már csak megszokásból állítom (mivel sebesség többletet nem ad még 115.MHz-en se) még a 775.ös korszakban volt hasznos a stabil CPU tuning reményében hogy ne kerek 100.on járjon 101-103.ra szoktam ott állítani, onnét maradt bennem eza szokás!
Egyébként semmilyen hatással nincs a VGA sebességére nézve! tesztelgettem még a Q9550. időszakban nem hozott még +1.FPS gyorsulást sem még a 115.MHz-re állítása sem!
-
válasz
dangerzone #4579 üzenetére
-
válasz
ThaBoss #4589 üzenetére
Igen tudom hogy csak annyiban különbözik a sima pro tól de azért van rajta kis extra a PLX chip amin keresztül összeköttetésben van a lappal az Sata 6.Gb/s
Tuningan elvileg ugyan azt kell tudnia mint a sima Pro-nak mivel a többi része elvileg meg 1ezik a 2.lapnak!
No majd várjuk a teszteket! már csak a procin múlik milyet fogtál ki!
-
-
válasz
subaruwrc #4585 üzenetére
Nem is azt írtam hogy annál stabilabb minnél nagyobb a GFlops, akkor azt mivel magyarázod hogy ha 1.giga ramot tesztelek PL 4000.MHz.en akkor LinX alatt 280.W a fogyasztása a gépnek ha pedig az összes szabad (~3300-3400.Megát) akkor meg lemegy a fogyasztás 274.W ra? ergó nem fordítva kéne lenni? ha több ramot (3X annyit) izzítasz akkor ugye a gép is többet fogyaszt elvileg!
A másik tudom hogy teis NAGY tuning mester vagy akkor teis tapasztaltad már biztosan hogy LinX tesztnél ha 1.giga ram stabil, akkor nem fog hibázni ha az elérhető összes ramot teszteled!
-
válasz
ThaBoss #4580 üzenetére
Szerintem alap 1,80.v ot mivel P55D lapoknál elég nagy ló lépésekbe lehet adni PLL.nek (én egyrészt ezért adtam el a P55D Pro mat) 1,80.alá nem is lehet menni felfelé meg a következő lépcső 1,90.v
toyone: Nehogy azt hidd ha az egész szabad memóriát teszteled LinX-el nem terheli meg annyira a procit! De ha van bármilyen (gagyi is jó) fogyasztásmérőd teis meglátod nézd meg hogy mennyit vesz fel a gép ha csak 1.giga ramot tesztelsz és néz meg ha az egész rendelkezésre álló szabad ramot kb 5-7.W al többet vesz fel a gép ha csak 1.gigát tesztelsz! De látszódik a LinX ablakban is az eredményeken mivel ha csak 1.giga ramot tesztelsz magasabb GFlops. értékek fognak kijönni ebből is látható hogy 1.giga ramnál jobban megdolgozik a proci! De lehet fokozni még ha a LinX beállításainál át állítod a pioritást NORMAL-ról High-ra! miután elindítod még az egeret se nagyon fogod tudni mozgatni annyira megeszi a procit!
dangerzone: ugye megmondtam!
akkor ha jól értelmezem eza 1,24.v os 4000.es teszt már a megemelt +0,0125.v al van?
vagy azt ezután mikor már Blend lefut akkor adod még hozzá?
-
válasz
dangerzone #4576 üzenetére
1,24.es Stabil 4000.nem is fogsz, nekem sz@rabb a procim (sajnos)
nekem 1,20625. a ViD-m nem 1,03
mint neked! nekem 1,28.körül megy csak Stabilan a 4000.MHz De mondjuk én nem úgy stabilizálom a feszt hogy csak Blend legyen Stabil mert én Blend elött 15.perc LinX-et nézek ha ott stabil utána nézem csak a Blend-et (bár felesleges lenne mert eddig ami LinX-alatt ment 15.percet az Blend-el is megy) sőtt ha fordítva tesztelek tehát előbb Blend a tapasztalat szerint Blend-hez jóval kisebb fesz kell pl: eza 1,28.as 4000.es teszt Blend el lefut 1,26.körül! de én nem elégszem meg a blend-el akkor vagyok nyugodt ha a LinX is lefut legalább 15.percet hiba nélkül! de nézzünk nálad egy 15.perces LinX-et 4000.en 1,24.el! (elég 1.giga ramot nézni mert ha hibázik ottis fog nem csak a teljes szabad ramnál)
Max Prime Stabil tesztet már írtam a múltkor mikor kérdezted nekem is 4300.MHz az ami 80.fok körül van meg de nekem kell a procinak 1,43-1,45.hozzá ittis látszik hogy a te procid kicsit jobb (sőtt sz.tem sokkal jobb mert nekem nem ment ilyen jól eza proci a P55D Pro lapba mint itt M3F-ben)
-
válasz
dangerzone #4574 üzenetére
Hát én ilyen kicsi (3000-3600.MHz) órajeles teszteket nem csinálok! Bevan lőve most a proci 3875.-re, a ramok 1840.-re CL8.ba oszt csókolom! így erőlködés nélkül kihajtja a 2.db 5770.et!
Kisebb tesztet nem nézek mert ugye én csak játék+filmszerkesztésre használom ezt a gépet! Minden napos használatra ott a másik kistesó gépecském (Maximus II Formula + Lájtosra belőtt Q9550.)
A leckét meg feladtam nektek MAX-OC be (4.maggal NEM 2.vel) majd ha túl szárnyaljátok tesztelek tovább
-
-
válasz
dangerzone #4539 üzenetére
Létezhet! hogy annyi a ViD.d és ne mond hogy nemjól megy a procid nekem P55D Pro ban a 4000.MHz.hez kelett 1,320.V neked sokkal kevesebbel megy! de nézd meg BIOS.ba mit mutat CPU fesz re mikor AUTO.n van! meg nézd meg még a legfrissebb EVEREST v5.50.2160. el (tegnapi ropogós kiadás) És hát ne várjál akkora csodát a procitól azon az alacsony vid-n nem fog menni 3800-at!
QPi-ről : Ha Autón hagyod elvileg mindég a magasabb értéket állítja be (215.BCLK felett már okozhat instabilitást) ezt neked is mondom kimi02 csak nálad nem MHz-be van jelölve ahogy ASUS nál hanem a 2.féle szorzó ( 32x és 36x )
kimi02: a CPU Clock Skew-nek 100.as érték körül kell jónak lenni! vagy ha van NORMAL akkor ott! nekem van: AUTÓ, NORMAL és kézi állítás!
-
-
-
válasz
dangerzone #4532 üzenetére
Látom nem unatkoztál ma
Szép munka de mikor látok tőled legalább egy ilyen VALID-ot? ennyit menni kell a kistesó lapnak is!
-
-
válasz
dangerzone #4526 üzenetére
Hát a lapom menne még ~250.BCLK-t is ha lenne egy kis nitró!
-
No akkor még Van hová Fejlődni hozzám képest nyomjad még neki de kisebb fesz-el!
-
Amit előbb írtam azt a tudás és szolgáltatásokra írtam!
Most nem akarok ezen vitába kezdeni ahogy már említettem szintén az előbb
Nem tudom neked mennyi lapod és hány gyártó lapja (terméke) volt? Nekem nem 1 meg nem is 2-3.Giga lapom volt! Volt legalább 30. giga lapom, nem tagadom volt köztük jól sikerült (PL: P35-DS4, P45-UD3R) de volt még több ami iszonyatos és a 30.közül nem 1-2.db-ot kellett visszavinnem gariba, Asus ból is volt rengeteg kb 2X annyi mint giga mégse kellett gariztatom belőle csupán 1.DB-ot és azt is csak azért mert egy nyamvadt nForce Chipsett-es volt! de ha már a márkákról beszélünk nekem gyakorlatilag volt a létező összes gyártótól lapom közöttük elég extémek is PL: EVGA, Biostar, Foxconn, DFi, az átlag gyártókat már nem is számolom! Szóval én tudok mit-mihez hasonlítani! nem úgy mint egyes USER-ek akinek volt 5.giga lapja meg 2.Asus és pont Asus-ból fogott ki egy olyan szériát ami esetleg nem úgy sikerült! aztán ezzel le van tudva hogy milyen az Asus!
-
Hát az attól függ milyen az a 2.VGA? mondjuk 2.db GTX480.nak vagy 2.db HD5970.nek valóban kell az X58! de ha kisebb VGA-ban gondolkodik az ember PL: GTX285 vagy HD5850. akkor vidáman elegendő a P55 és a 2x8.X foglalat!
Énis 2.DB VGA-t használok a Maximus3.ban és kiteszteltem haverom X58.as lapjában se mentek többet a 2.teljes értékű 16x SLOT-ban!
-
Hát nem akarok ezen vitát kezdeni (újból) az Asus P7P55D Deluxe lap ha a Giga lapjaihoz akarom viszonyítani akkor a GA-P55-UD6 al van egy szinten! semmiképen se a 2.vel gyengébb UD4.el van 1.szinten! nézd meg a 2.lap felszereltségét és tudását (PL
CIe slot-ok 16+8+4, vagy akár a CPU táp fázisait Asus nál 16+3+4 az UD4.nek meg csak 12+2+2 de folytathatnám!)
Főcske: UD3 és UD3R lapok az igaz hogy tuningban kb ott vannak ahol az UD4. de nem a tuning miadt kerül 10.el többe az UD4 hanem legfőkkép a második PCIe 16x slott sebessége miatt, mivel UD3.ig a második PCIe16X slott csak 4X sebességet tud UD4.től tudja a 16x vagy 8+8x et! Asus nál is ezért van akkora ár különbség a P55D és a P55D Pro között! sajnos ezt meg kell fizetni mondjuk aki nem használja ki a lap ezen tudását annak tök mindegy!
-
Hát semmivel sem tud többet a Giga P55A-UD4. mint a P55D Deluxe, kivéve hogy van rajra 2.db USB 3.0 , és 2.db SATA 6.Gb/s amiket még (egyenlőre) nem fogsz tudni kihasználni vagy jó 1-1,5.évig!
Ha ezeket leszámítod az Asus P7P55D Deluxe magasan veri szolgáltatásban és minőségben is a fent említett giga lapot!
Ha viszont kellenek az EXTRA dolgok (USB 3.0 és SATA 6.Gb/s) létezik az Asus nak is olyan lapja és árban sem(sokkal) több mint a Giga lapja! PL : P7P55D-E Pro és P7P55D-E EVO vagy van kicsit többért P7P55D-E Deluxe is bár az nem ér annyival többet mint amibe kerül! én a P7P55D-E EVO.ra voksolnék ha kellenek az újdonságok! (USB 3.0 és SATA 6.Gb/s)
Ramokról ha G.Skill ramot akarsz ne a legolcsóbbat vedd RipJaws vagy Pi szériát válaszd ha nem akarsz magadnak problémát (az most mindegy melyik lapot választod mind 2.gyártóra igaz)
-
válasz
Termi16 #4508 üzenetére
ezért rühellem az agyonra butított lapokat! (ezek a lapok csak arra jók hogy belepakolod a cuccokat és megy minden alap beállításon) Hát akkor pedig meg kell elégedned (amég nem cseréled le a ramokat) 1066.MHz-el és 9-9-9-27.es időzítéssel! ott sz.tem még stabil lesz 1,60.v-al!
-
válasz
Termi16 #4506 üzenetére
Inkább csak BIOS beállítás gond lesz ott
(memóriák időzítése vagy Ref-értékek!)
De ha még mindég azok az 1,8.voltos Corsair ramok-ról van szó akkor meg lehet hogy a Fesz.kevés a ramoknak nem tudom mennyin próbálgatod és milyen időzítésekkel? de próbáld ki hogy kézzel állítod be az időzítéseket 9-9-9-27 és tRFC:110.re feszt meg 1,65.re
Aztán megnézném LinX-el hogy hibázik-e?
-
-
-
-
válasz
Termi16 #4490 üzenetére
Hát 1,8.voltos ramokkal neis nagyon próbálkozzál hacsak nem akarod a másvilágra küldeni a procit!
Nem tudom hol olvastad te azt hogy az 1,8.v-os ramok támogatva lennének P55.lapban! 2.lehetőség van: vagy nem kapja meg a ram a 1,8.v ot és ezért nem megy tovább hanem kifagy! vagy pedig a VGA a gond (annó P45.nél énis próbálkoztam S3 PCI-os VGA-val de nekem legalább a Win-betöltő képernyőig elment és ott fagyott ki másik VGA-val simán működött a rendszer)
-
Hát korántsem! sz.tem levágná magát LinX alatt 5.perc alatt vagy még annyi se! de marha 1.szerű próbáld csak ki! elég 15.perc is 1.giga memót tesztelve! itt letudod tölteni ha nem lenne meg=> LinX 0.6.4
-
-
válasz
dangerzone #4479 üzenetére
-
válasz
dangerzone #4475 üzenetére
Van Friss BIOS P55D-re is de ahoz sincs (ahogy a M3F.hez sincs) kilinkelve még Asus oldalán!
Ha valakinek esetleg kellene a friss Bios!
-
Énis Javítottam!
Jót tett nekem is a Bios Frissítés i5-750@3800@1,208.v@1800.MHz@1,43.v
-
válasz
dangerzone #4468 üzenetére
De van itt egy M3F es teszt 1600.MHz-CL6@1,343.v
-
válasz
dangerzone #4468 üzenetére
Hát nekem beton Stabilak 1,2875.Voltal is 1333.MHZ CL7.ben! Tessék és ez még nemis a Maximus3.ba volt hanem a P55D Pro lapban! szóval nálad valami gáz van akkor! vagy csak az én ramjaim ennyire kivételes példányok
Hát órajelbe olyan 4300.MHz az ami 80.fok alatt picivel (77-79.között Blend alatt) menne még 4400.et néztem Blend el de oda már nagyon sok fesz kell a procinak csak 10.percet néztem de úgyis 85.öt lökdöste! De érthető is mert már 4300.MHz is eszméletlen sokat (többmint 160.W-ot) fűt el a proci! Idle állapotban volt 174.W a fogyasztásom Blend alatt pedig 340-350.W ot szippantotta be!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nem nyílnak a Foldok?
- alza vélemények - tapasztalatok
- EAFC 25
- Villanyszerelés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest