- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Abit KT7A Raid-ben Duron 600-nak adagoltam a 6.5x150MHz FSB-t, azaz 975MHz-n veretett
a 1GHz-t nem ugrotta meg sehogy, 10x100-l se, de ennyin akarmeddig elment
RAM idozites Turbo Timing, CL2-2-2-2 1T-ben vitte akarmeddig, es nem lehetett gyorsabbra allitani
Seitec SDR-SDRAM volt benne, amit 133MHz-snek arultak, viszont a chipen -6 volt az utolso szam, azaz 1000/6=166MHz
akkora FSB-t be se lehetett allitani a BIOS-ban, ugyhogy az idozitest vittem egyre lejjebb, es eleg jol vette lapotolyan kemény volt igy, mint a kád széle
Asus GF2 GTS, TI-re huzva, az 1.3GHz-s Tündérbárd-knak bekoszont 3DMark2001-ben
ismi Too-a-late-in 1.13GHz-s P3-t reggelire megharapta
es kerult a CPU 12k-ba
-
3.6ghz max turbóval all core, -50mv. Elvileg 3.7ghz a max de szar a lap és nem viszi. (EDP current limit)
A két procis rendszer nem volt éppen olcsó, de nem is az árról szólt hanem hobbigép.
Asus Z10PA-D8 40eft volt a lap ebayen németből, ATX méret miatt választottam amúgy egy rakás szar.
Xeon E5-2643v3 60eft volt a két proci ebay és aliról összesen, kb ennyibe lenne dual 2678v3-as is de ez egy szálon erősebb jóval igaz csak fele annyi mag de 2x6 maggal is el lehet lenni. Meg persze egyben ugye 12 mag 24 szál 40mb cache 3,7ghz all core
8x8Gb DDR4 2133 ECC REG Samsung 56eft volt, olcsóbb lehetőségem nem volt a 8 csatorna meg kell.
A proci hűtők régi gépből vannak de sima hyper TX klónok 6-7eft darabja bőven elég rá.
Superflower Platinum 750w Táp félpasszív, azaz terhelésen is passzívban megy 20eft volt. Ez kicsit túlméretezett mert 400w körül eszik a gép.
Gépház kukából.
Asus GTX 1070Ti Cerberus 8Gb Videókártyát kaptam egy munkáért így nem tudok rá árat mondani olyan 60eft kb.
A többi meg régi gépekből jött bele.Ha olcsón akartam volna akkor dual 2678v3 és ddr3-as kínai lap megtömve filléres kukázott ddr3-as ecc reg-el. Az olcsóbban jönne ki csak abból nincs ATX méret.
Mindegy kb így is meglép egy ryzen 3600-ast, azzal a teljesítményel meg el lehet lenni.
Van itthon rakás más proci is, dual 2669v3-ast is próbáltam de az overkill és egy szálon gyengébb. (24 mag 48 szál 3.1ghz all core) -
Lefuttattam ezt a time spy tesztet de csak az egyik procit használta és abból is alig valamit. Ezen a platformon bugos kissé, a régi dual s1366-oson ment rendesen.
Systeminfo-ja bugos azt le kellett tiltanom mert nem indult el ha az működik. (ismert hiba)
Szóval a teszt csak egy procin futott azt sem hajtotta ki, még a venti sem pörgött fel. Ha ment volna akkor olyan 11-12k pontot hoz talán a cpu score. Videókártya most csak 1db van bent 1070ti. All core hack van de csak 3.6ghz-en megy, videókártya nincs húzva már leszoktam róla ahány kártyámat kinyírtam már tuningal.Itt egy régebbi eredményem kettő sima 1070-es és dual X5675, itt használta mindkét procit.
-
törölt tag
jo tudni, nem ismerem az ujabb asztali intelek lelkivilagat, leragadtam xeon vonalon. alkalmazastol fuggoen hany szazalekkal lehetne gyorsabb max tamogatott sebessegu RAM-mal?
mondjuk az ES-ek alkalmazasa eleve nem garancia arra h hajszalpontosan ugyanazt tudjak a vegleges valtozatok. -
-
Reggie0
félisten
Es mikor hasznalsz mindent egyszerre? 10 pendriveos raidrol nyomod a crysist?
28lane-nel nem sokmindent lehet csinalni, ha 4 kartyat akarsz, egyszeru osztas es kijon, hogy elmeletileg 7 lane/kartyanal sosem lesz jobb a helyzet. Az USB meg nem tudom miert zavar, az jellemzoen nem a PCIe-re megy. Ennel a lapnal is csak 1 PCIe-et visz el, ha engedelyezed egyaltalan.
-
Reggie0
félisten
Elegge valoszinu, hogy nem direkt rontjak el. Programozoknal elegge gyakori elszolas, hogy "az a fuggveny tegnap meg mukodott". Siman lehet, hogy olyasmihez nyultak hozza, ami ranezesre nem szol bele a memoriak mukodesebe, de valojaban megis. Ilyenkor altalaban nem tesztelnek le mindent nullarol.
-
-
teglasatesz
tag
Kivéve próbáltam, gondoltam nagyon nem rakom össze, előbb kipróbálom
Na itt meg is feneklett a történet. Thermaltake rl360 kit van rajta, épp csak érintőre húzva. Nem tudom, sosem volt még asrock lapom, bár lehet ha azt szerzek, nem szívom meg
Elég sokszor kivettem meg visszatettem, ezt szerelem szét-össze egy hete
-
teglasatesz
tag
msi x99s xpower ac. Se kép se hang, csak 00. Azaz D0, mert a manualja azt írja hogy 00 not definied. Kivettem az elemet egy napra, utána egyszer írt 04-et (vagy d4-et), aztán megint D0. Elvileg az első biosa már tudta a procit. 5820k volt benne, helyette vennie kéne az 5960x-et
-
kujkuj123
tag
Köszi a gyors választ!
Ad hibakódot is! Fan Error! (Csak mivel a pumpa van a Cpu_fan csatiba dugva ezért valószínűleg a pumpa a hibás!
Képet azért nem akarok mert itt fixen megköveznének érte olyan tróger módon van megcsinálva már 2 hete mert várok a Corsair 800D-m re!
A gari csak azért nem játszhat mert a gyári ventik sincsenek meg a tartozékok se nagyon csak a doboz meg a garilevél!
-
westlake
félisten
"a max fogysztást olyan programmal kéne nézni, ami nem hagyja nyugodni a procit, +mindent használ belőle egyszerre.. (+energiagazd-off)"
Ha tudsz jobbat, mint a Prime95, akkor szólj."-megnéztem a a 2699v3-asnak az adatlapját ott ez van: VID Voltage Range 0.65V–1.30V, akkor hogy fogyaszthatna a két véglet ugyanannyit, ha csak a fesztől függ minden?"
Ezt nem igazén értem. Sehol sem írtam, hogy a két feszültségnél ugyanannyit fogyaszt a CPU. Egyébként olyat sem írtam, hogy a feszültségtől függ minden. Nem függhet, hiszen ott a sebesség (MHz) és a magok száma is.-a mérésednél: az hogy lehet, hogy ugyanolyan feszen, magasabb órajelen kevesebbet fogyaszt az 5930k?
Kellett volna egy kis magyarázat a értékekhez. Föntről lefelé haladva a nagyobb % mindig az előző értékhez képest értendő, nem pedig az eredeti 100%-os értékhez. A Xeon értékei viszont az alap 100%-oshoz viszonyulnak (i7-5930K).-cinebench-re jobb egy sokmagos, mint egy magasabb órajelű proci, biztos van olyan teszt is, ahol nem jön ki az előnye ennek a sok magnak, ill. ahol a magasabb órajel a jobb, ott az 5930k nyerne, a számítási teljesítményt ebben az esetben másképp kell értelmezni..
A CINEBENCH 15 nem mai csirke, de igenis jól skálázódik a MHz novekedésére is. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint hogy egy i7-5960X out-of-the-box ~1270 pontot kap, az említett 6000MHz-es meg ~2414-et. Ebbe kár is belemenni. A teszt célja nem az volt, hogy rávilágítsak, szerintem mennyivel ér többet a Xeon, mint ez i7. A két CPU összehasonlítható, de...
Az meg, hogy vannak olyan területek (játék, 3DMark, stb.), ahol az i7 magasabb MHz-e többet ér, mint a Xeon jóval több magja, nem nagyon érdekel. -
westlake
félisten
Valamit félreértettél.
Sehol nem írtam, hogy mértem bármilyen fogyasztást is. Egyébként éppen most csinálom. Eleve a TDP értékekről beszéltem. Ha nem a gyári értékeket akartam volna leírni, akkor úgy fogalmazok, hogy ennyi és ennyi wattot mértem."Ezért állítják be őket ugyanarra a kategre, ezért is mértél ugyanannyi fogyit mindenhol.."
Ezzel most azt akarod mondani, hogy az i7-5960X azért került a (TDP) 140W-os kategóriába, mert szándékosan jóval magasabbra állították a fogyasztását? Remélem ez nem gondoltad komolyan.
Vagy valóban én nem értek valamit. -
westlake
félisten
Jajj ne. Már megint ez a "nincs két egyforma..." dolog. Amikor a VGA-ra írtátok, már akkor is a falra másztam ettől az elmélettől. Pillanatok alatt meg tudtam cáfolni azt is, mivel fogtam két egyforma 780 Ti-t és futtattam rajtuk 8 órán keresztül a Merto benchmarkot. 1% eltérés volt az FPS-ben, a TDP-ben, meg a vGPU-ban. Ami ugye simán lehet mérési hiba. Nem értem minek erőltetitek ezt az elméleti baromságot többen is, amire bizonyíték sincs. Már csak azért sem, mert én viszont bizonyítottam az ellenkezőjét. Valaki egyszer kitalálta és mivel megfelelően misztifikus és megfelelően megfoghatatlan (szerintetek), sok-sok "hiba" ezzel magyarázható.
Egyébként nem is értem, hogy ezek az érvek hogyan állhatnak helyt jelen esetben, amikor nem is erről beszéltem. A dupla teljesítmény azonos fogyasztás mellett dolognak semmi köze nem lehet ahhoz, hogy melyik CPU-nak mennyi a gyári feszültsége. Meg annak sem, hogy gyárilag melyik CPU sikerült jobban és melyik rosszabbul. -
ffodi
veterán
Igen, és ha már itt tartunk azt is oda lehetne írni, hogy az adott OC socket-nek hány +lába van, ugyanis ez is eltérő lehet gyártónként.
MSI-nél pl 2036 lábas, míg nekem az R5E-ben 2084 pin van.
Asusnál, egyébként ezek az OC-socketesek, ha jól tudom:
ROG Rampage V Extreme
ASUS X99-Deluxe
ASUS X99-Pro
ASUS X99-S
ASUS X99-A
ASUS X99-E WS
ASUS X99 WS -
helkis
veterán
még időben rájöttem, hogy a sima extreme4 nem oc-socetes..
szerencsére le tudtam mondani+rendeltem egy 3.1-est, illetve arra jöttem rá, hogy Asrockból csak a 3.1-es jelölésű lapok oc-socketesek, illetve nálunk még nem kapni, de Gigabyte lapokból a P jelölésűek lesznek oc-socetesek.. pl X99-UD3P, UD4P, stb..
-
KAMELOT
titán
ASUS lapok tuti oc socketosak. Olyat vegyél.
Esetleg ha érdekel most van jó akció! 1 év garanciával van a lap! -
-
#Morcosmedve
veterán
Az Uncore a CPU Ring fesz (x40-42 közt használtam, de még ebben a lapban nem volt kitesztelve, az előző lapból hozott x40-es adatokkal volt belőve, de BSOD-ok után default lett, ami x33 és Auto fesz, de volt, amikor adtam neki 1,2-t vagy levettem x30-ra.
Látom szépen letömörítette a PH! Itt a dropbox link!
Mondjuk nem örülök, hogy nem tudom, hogy mennyi az a +0,3-0,5V összesen...vagy multiméter..?
-
#Morcosmedve
veterán
Asus lapod van?
Egyebkent, ha a system agent voltage-re gondolsz, +0,35v ot a gyárira (ennel tobbet nem kene es eddig nem is kellett). VCCIO 1,15V. VCCIN 1.95V, Core-ok +0,05-el fentebb voltak tolva mint a kitesztelt vagy autofesz, ha alacsony volt a szorzo vagy default.
De memtesthez defaulton van, ami auto.
Szerk.: Az alabbi kepen voltak a feszek, hiba elott, VCCIN itt 2V, de visszabb lett kesobb veve, mas kepem nincs.
-
Achill3uS
nagyúr
akkor mégegyszer. erről a cuccról van szó: [link]
nem kell leragasztani, nem fog elfolyni ez levegőre szárad. felviszed hagyod állni 1-2 órát és már kész is a szilárd vezető réteged ami ha nem kell alkohollal eltávolítható.
ez a mod az átlag 1.25v-os feszt fogja adni annak a lábnak ami a soc force-ban az uncore tuninghoz kell kb 0.1v-al többet mint alapből, bőven egészséges határon belül kb 4ghz-ig elég kell lennie mint a leírásban is. ha működik. a forrasztós modnak csak extrém tuninghoz van értelme szerintem ahol a 4.5-5G+ szféra kell. de oda úgyis OC socketes lappal érdemes már nevezni szóval megint semmi értelme szvsz.
-
#Morcosmedve
veterán
es woros.
Koszi a valasokat.
Alapon is ugyan olyan. Sot, most, hogy vissza raktam defaultra, szinten csinalja, a be nem bootolast OS-ba.
Mikor elso kek jott ebben a telepitesben, megneztem es az eszkozkezeloben minden oke, az intel ssd tool se ir hibat. Very interesting...Lehet nem irtam le jol, de Win10-el mar ment rendesen az OC is, de azt veszem ki eloszor, ha vmi ilyen ismeretlen BSOD van.
Ami info lehet, hogy legacyban es uefiben is csinalja a szarakodast.
Ritkan kerdezek forumban, szvsz ilyenkor mar elegge necces a helyzet, foleg, hogy gyartosort kellene tervezni es laptopon mar nem nagyon forgatja konnyen...
-
MPowerPH
félisten
"Tehát az uncore korlátoz.. "
Ezt magyaraztuk...
Anno a Gaming 9-ben 3600-as volt a legnagyobb elerheto uncore. Ott a 2666-on jaratott, majd 3200-on jaratott memoriak kozott alig volt kulonbseg. A Gigaban meg ahogy 4GHz fole mentem, akkorat ugrott az egesz, hogy csak lestem. Egy 3200-on jaratott memorianak ellenben eleg 4-4.2Ghz koruli uncore is, szoval nagyon magas erteken sincs ertelme jaratni.
woros: £20 annyira nem rossz. A vegen meg jol is jartal.
-
Achill3uS
nagyúr
nem nem, clu az paszta, másra nem jó. az ezüst lakk pedig folyékony állagú levegőn száradó vezető réteget hoz létre a nyák felületén. más cpu fsb modokra használtam már ilyet a múltban (core2 duo 1066@1333fsb). a ragasztás csak azért kell, hogy a felvitelkor csak a megfelelő lábakat kösd vele össze a többit ne, majd száradás után eltávolítod - maszkoló szallagként funkcionál magyarul. forrasztásnál hő elnyelés, védelem a funkciója.
szóval a mod után nem postolt a lap, amíg alkohollal el nem távolítottam a modot. az a baj oc socket nem csak az uncore de a ramtuningban is segít. sima soc force-ban bclk tuninggal elértem 2900mhz-es szférát de az volt a vége. championban még a 3300+ boot sem okoz problémát.
-
#Morcosmedve
veterán
Neeem! Teljesen elégedett voltam a G5P-vel
egyszerűen, csak szeretném az SOC lapot kipróbálni: milyen a BIOS, miket lehet máshogy hangolni, feeling, illetve lehet levizezném és arra van EK blokk.
players111: Asszongya'hogy belevisztek a rosszba!
(eredetileg 70-80k fölé nem is akartam lapban menni...) -
MPowerPH
félisten
Mar volt errol szo korabban. A terheles eloszlas miatt van igy megcsinalva. A szukseges aramot feltudja venni a 8pin -en is, ettol meg mindegyik fazis mukodni fog. Mindewl tobb csatlakozon oszlik szet a felvett aram, annal kisebb a veszteseg a melegedesbol adodoan.
Abban viszont igaz, hogy hetkoznapi hasznalatra, alapon meg a 4 pin is eleg lehet.(meg nem probaltam, hogy ugy indul e, de szerintem 8 a minimum.) -
BlackSoft
addikt
Úgy vettem észre, hogy nincs köze a ram órajelhez. Viszont a cpu cahce műveletek ölik meg rendszeresen, és azok okoznak teljesen fagyott állapotot. SPD infó VTT-t nem ír. VTTddr alapból 0.600V Nekem 0,6250V-on van.
Most amúgy feltettem 4,2Ghz-re, feszek maradtak, gond nélkül indult.
-
BlackSoft
addikt
Történet vége elképzelhető, hogy az alábbi lesz nálam
Átlag userek azt mondják túlárazott vacak mind a gyártó termékei... Lehet, hogy a képen szereplő csúcsmodell 2,5M, de ha ott valami nem épp úgy megy, mint a vele megegyező PC-n 1,5M-ért, akkor valaki lemond, és elmegy meghalni
-
BlackSoft
addikt
Hát én 2013-ban építettem X79-et, és ugye addigra volt BIOS bőven, kiforrt az egész szépen
Valaha volt legstabilabb rendszerem volt a 3930K-val, 3970X-el kicsit gyengébb volt a stabilitás, de az is 10/8-as értékelést kap tőlem. Ez a mostani R5E+5960X 10/3. Ugyanakkor érdekes a teljesítmény... A CPU alapórajelen veri a 3970X-em, ami 4,7-en járt
(#167) helkis: Hát láthatod, hogy ezt nem csak itt csinálják, hanem mindenhol máshol is. Talán a legnyilvánvalóbb, és láthatóbb az a játékipar, ott is a Ubisoft oldaláról
És érdekes, az AC: Unity-ből készült fél évvel ezelőtti gameplay bugmentes volt, míg a végső változat, amit kaptunk, részemről a valaha látott legbugosabb játék, még akkor is ha, ezeket valamennyire félre tudom tenni, mert a történet teszik, és leköt. R5E is szépen ment, míg meg nem jelent... A kérdés, hogy ezt hogy csinálják? Bűvészek, vagy mik?!
-
BlackSoft
addikt
Köszi a tippet
Sajnos ez biztos hogy nem lesz megoldás. Mégpedig azért, mert a Win nem hathat ki arra, hogy BIOS előtt ki-be kapcsolgasson, össze-szarja magát, ha nem tetszik neki, hogy nem kap a CPU 1,6V-ot, akkor CMOS clear-ig ne is induljon be, avagy ne fagyjon le Cache problémából adódóan BIOS-ba belépéskor... Ahogyan az sem lehet Win gond, hogy fogja magát, aztán 16:01-kor bekapcsol, mint aki unatkozik -> mai eset
Ez egy elbaszott BIOS lesz keresztbe, hosszába szerintem. A lap csak most jelent meg, de 3 (vagy 4?) BIOS jött ki azóta. És bár a R4E-vel sosem volt gondom, ahhoz vagy 30 is kijött 1 év alatt...
Verzió 0802
Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0802
Improve system stability.
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/10/31
Honnan kívánja letölteni? Globális webhely
Verzió 0706Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0706
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/10/09
Verzió 0603Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0603
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/09/05
Verzió 0503Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0503
First release Bios
Fájl mérete 7.28 MBytesupdate 2014/08/29
Honnan kívánja letölteni? Globális webhelyImprove system stability....Improve system stability..... Hát képzelem milyen volt, akkor az első
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Fujifilm X
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged