- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
Czmorek #6750 üzenetére
a 6xxx sorozat eléggé antituning lett sajnos, bár c2c jobb, mint a haswell-E picivel 5% (illetve a memóriakezelés javult a 6xxx-nál), de az 5xxx-ek meg tuning-barátabbak, könnyebben hűthetők, abból pedig az 5960x volt a csúcs, nekem volt több is, 4500mhz 24/7-re tökéletes léghűtéssel is, ha több kell akkor is van még benne tartalék, 4800-5000mhz megfelelő hűtéssel.. 6950x - 60k-ért baráti, az már 10mag, de ennyiért nem valószínű hogy lesz még valaha, ill. kb ez az egy volt az országban..
-
helkis
veterán
válasz
MasterDeeJay #6710 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
hobizoli #6649 üzenetére
látom te sem ma kezdted..
mikor még a7v alaplapomon kibontás után forrasztottam egy ellenállást, hogy tudjon 2v-ot adni a duronnak, ment is szépen 700@1000mhz-et, szegény haver s423-as p4-ese 1600-on vért izzadt kb ugyanazért a teljesítményért..
rég volt, szép volt, pedig nem is volt olyan rég.. -
helkis
veterán
válasz
#25954560 #6465 üzenetére
+1, az is kérdés, hogy ezek a tuningok mennyire vannak kitesztelve, mennyi hibajavítás van közben, amiről nem is kap infót az ember, max kevesebb pont formájában..
túlmelegedés, tdp, energiagazdálkodás (régebben egyértelműen tuning rontó hatása volt, ma már nem egyértelmű, van mikor jó ha tud pihenni kicsit a cpu, van mikor felesleges), operndszer hülyeségei, stb..de tényleg jó látni, hogy bár régi vas, nem vén vas!
-
helkis
veterán
válasz
hobizoli #6386 üzenetére
elkezdtem nézni ezt a tesztet, jó sok melót beleölt a srác, az első tesztben RDR2-n szépen látszik, hogy a 1660s kevés ehhez, a 1080ti-nál az van, ami logikus (bár átlag fps-t mért a srác nem max-ot!) (itt az is látszik, hogy nem mindegy hogy 52-re esik csak le az fps, vagy 38/31-re, az már kemény szaggatásként látható szvsz), a 2080ti-nál pedig annál van több min fps amelyik több magos, azt nem értem, akkor a kisebb kártyáknál miért nem így van?
farcry szépen skálázódik, így kéne lennie máshol is szvsz és többségében így is van..
ami a meglátásom, ha olyan az engine, ahol jól párhuzamosíthatóak a feladatok, akkor a több mag előnyös tud lenni a kevesebb magosokhoz képest még ha azok magasabb órajelen is járnak, végülis ezt tolta az amd is sokáig és a végén bejött nekik..
az viszont tény, hogy annyival nem rosszabbak a xeonok, mint amennyivel olcsóbbak..#6383 sutszi - nálam OMV5 fut, dockerben, dlna, samba, transmission, plex, duckdns, ssh, teamviewer, 2db tv olvas róla egyszerre, egy x4 5150-es am1-es gépen
valszeg a többi cuccod eszik sokat..
-
helkis
veterán
válasz
MasterDeeJay #6345 üzenetére
Egy-két cpuz képet rakhattál volna mellé, hogy milyen beállításokkal ment a setup..
A lényeg remélem átment, hogy minden tesztet feltételekkel kell kezelni, főleg ha nincs minden paraméter dokumentálva..
Ez a kétprocis rendszered mennyiből állt össze?
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
MasterDeeJay #6273 üzenetére
már készül a Master Woodoo bábúd..
-
helkis
veterán
válasz
perfegor17 #5930 üzenetére
próbáld meg egy másik drive-ra telepíteni...
-
helkis
veterán
ma volt egy kis időm, elkezdtem az 5820k-mat tuningolni, de valahogy nem akart menni, főleg a ramok azok megakadtak 2666-on..
már szinte mindent kipróbáltam, mikor eszembe jutott, hogy a korábbi procim eladása előtt beflasheltem az akkori legfrissebb biost, ami már tudja a Broadwell-E-ket, nehogy úgy járjak mint anno R4E-vel meg az IvyE-vel..
ez itt a 3.1-es volt (asrock_ex4_3.1) , visszaraktam az azt megelőzőt az 1.3-ast és simán pöcc-röff 3200-on mennek a ramok..ha már van egy kiforrott bios, akkor miért változtatnak rajta úgy, hogy a korábbi működő dolgokat elrontják?
-
helkis
veterán
válasz
Reggie0 #4034 üzenetére
Ha még tanulod a melót akkor ok, de ha ebből élsz akkor ez miatt veszthetsz ügyfelet, hogy nincs időre kész valami, ráadásul a következő munka is csúszni fog, ha már be vagy táblázva..
Csak itthon divat ez a húzzunk le még egy bőrt bármiről, jobb helyeken x üzemóra lejárta után csere a gép, még ha hibátlan is.. -
helkis
veterán
válasz
teglasatesz #3994 üzenetére
Ha nincs meghúzva a hűtő az ugyanolyan rossz..
Próbáld beljebb tekerni! -
helkis
veterán
válasz
teglasatesz #3989 üzenetére
a D0-stb kódok Dimm-hibára utalnak, azaz memória, ez lehet maga a ram, de lehet a memóriavezérlő is a prociban, tehát ffodi jól mondja, hogy lehet rosszul érintkezik a proci, milyen hűtővel van hűtve?
ill. próbáld ki, hogy kiveszed a házból a lapot és úgy próbálod ki..
miért nem egy asrock-ot vettél? -
helkis
veterán
válasz
teglasatesz #3982 üzenetére
milyen lap?
00-t legutóbb R4E-ben kaptam, amikor ivy-e-t raktam bele, de a bios még csak a sandy-e-t tudta..
bios-update után jó lett! -
helkis
veterán
válasz
kujkuj123 #3964 üzenetére
ez inkább kompakt-viztopik lenne, de a lényeg, hogy nincs áramlás.. a pumpával van gond.. lehet levegős.. mivel légteleníteni nem tudsz, ezért szívás a kompakt víz. megpróbálhatod átforgatni kicsit a radit/blokkot menet közben, ill. helyes elrendezésben a pumpának kellene a legalacsonyabb ponton lennie, a radinak felette (a csöveinek lejjebb mint a teteje) akkor a levegő a felső részbe szorul és nem okozhat problémát.. (egy kép is jöhetne a mostani elrendezésről)
vagy garis csere. -
helkis
veterán
nem ez tök ász, szép matricák is vannak hozzá! musthave
de most komolyan.
nem hiszem hogy teglasatesz dilettáns lenne egy tuning beállításhoz, egyszerűen az asus x99a nem képes arra, amire egy asrock ex4/3.1, ott a bizonyíték, ezt tudja a proci, (ettől ahogy egy asusban megszoktuk jobban kéne mennie, kevesebb fesszel, stb.. de sajna ez most nem sikerült nekik) nálam mindenféle erőltetés nélkül ment így a proci, ráadásul nem kellett sokat agyalnom a beállításokon sem.. nem hiszem hogy az asrock 12fázisú tápköre jobb lenne, mint az asus digi-8-fázisosa, szerintem a biosnál vannak a gondok, ill. az automatikánál..
(#3959) ffodi - mindegyik paramétert tudod írni?
-
helkis
veterán
szar az is..
mivel attól meg többet vár az ember.. annak kéne lennie a legjobbnak.. de hát.. khmm.. ha egy belépő asrock szinte ugyanott tud lenni, fele annyiból..szerk: juteszembe, pl asus, giga lapoknál a a memset nem működik win alól, mert annyira "fejlett".. szaros asrock meg simán be tudja állítani bármire a ramokat..
-
helkis
veterán
válasz
westlake #3141 üzenetére
-XTU?
-másképp teszem fel a kérdést: ha van két 2699v3-as proci, az egyik vidje 0.65v, a másiké 1.3v akkor melyik mennyit fogyaszt max? tdp-je mindegyiknek 145w..
-ja, így már ok a %-ok..
-a jól párhuzamosítható progik mindig is jobbak skálázódnak +1maggal, mint +1ghz-el szvsz, ahol ezt nem lehet megoldani, ott meg fordítva van.. ahogy pl az SLI is ilyen, sok helyen jól jön, sok helyen meg se nyikkan..
mindenesetre, ha ki tudod használni a procit, akkor neked nincs is jobb választás, főleg hogy annyit fogyaszt mint az alsóbb kasztos procik, bár jóval drágább, de ha pénzt termelsz vele, akkor hamar meg is térül..
-
helkis
veterán
válasz
westlake #3139 üzenetére
ez a megfogalmazás az AMD filozófiáját takarja (maxTDP), korábban az intel is ezt követte, de a conroe-s érában áttértek arra amit korábban írtam.. ettől függetlenül amit mértél helyes, csak nem tudtad úgy terhelni a procikat, hogy 140w-fölé menjen a TDP, amire utóbbi esetben van esély, AMD-nél nincs..
persze hogy nem kötelező annyit ennie semelyik procinak, mivel az a kategória neve! úgy vannak beállítva, hogy abba a kategbe beférjenek fogyasztás téren (energiagazdálkodással), lehet egy másik programban a másik proci fogyasztana többet, (más regisztereket, cache-intenzív műveletet feltételezve) amit nem látsz az az áramfelvétele a procinak, nyilván a nagyobb VID-es procinak alacsonyabb az áramfelvétele, kevesebb a szivárgási árama, a másiknak pedig nagyobb..
a kategóriákat csak a hűtési rendszer kialakítása miatt alkotják valszeg, ill alaplapi oldalról a tápellátás méretezésére szolgálhat.
a max fogysztást olyan programmal kéne nézni, ami nem hagyja nyugodni a procit, +mindent használ belőle egyszerre.. (+energiagazd-off)
-megnéztem a a 2699v3-asnak az adatlapját ott ez van: VID Voltage Range 0.65V–1.30V, akkor hogy fogyaszthatna a két véglet ugyanannyit, ha csak a fesztől függ minden?
-a mérésednél: az hogy lehet, hogy ugyanolyan feszen, magasabb órajelen kevesebbet fogyaszt az 5930k?
-cinebench-re jobb egy sokmagos, mint egy magasabb órajelű proci, biztos van olyan teszt is, ahol nem jön ki az előnye ennek a sok magnak, ill. ahol a magasabb órajel a jobb, ott az 5930k nyerne, a számítási teljesítményt ebben az esetben másképp kell értelmezni..
-
helkis
veterán
válasz
westlake #3137 üzenetére
a TDP az a fogyasztás, ahol a legmelegebb lesz a proci, általános** programok használata mellett: [link]
**=senki nem ismeri milyen programokról van szó..
nem hiszem, hogy egy szerver, asztali vagy noti cpu-t ugyanazokkal a tipikus programokkal ménének be..
a számítási teljesítmény programfüggő, van ahol az órajel dönt, valahol a magok száma, valahol mindegyik..akkor lehetne némileg előre lépni, ha ugyanazokkal a terhelésekkel, hűtéssel, ugyanolyan VID-es procikat mérnél le, ugyanabban a lapban, táppal, körítéssel, ugyanolyan környezeti hővel, stb.. akkor derülne ki, melyik proci mennyit fogyaszt, mekkora számítási teljesítményre képes..
ha megfigyeled a turbo is úgy van kialakítva, hogy a max órajelnél több feszt kapnak a magok (szvsz ez is különbözik még ugyanolyan procik mellett is), de a terhelhető magok száma csökken, így marad ugyanabban a TDP kategben a proci, amit ha túllép, akkor ugye visszaveszi az órajelet/feszt.. de ahogy a wiki is írja, a max fogyi, lehet akár a 1.5x-e is a TDP értéknek!
kicsit olyan ez, mint a diesel botrány fogyasztási része, maga a mérési metodika nem megfelelő, kijátszható, stb.. nem is lehet összehasonlításra használni..
-
helkis
veterán
válasz
MiklosSaS #2543 üzenetére
ma jött meg végre az asrock x99 extreme4 3.1-em, kivettem, beépítettem, biosba be, belőttem mindent, xmpvel ramok 3200-re, proci 1.2v 4200 (ez biztos tudja), uncore 4000 +0.3v sysytem-agent-el, próbaképp, pöcc röff, minden megy pöpecül.. így kéne mindennek mennie..
finomhangolás később..
-
helkis
veterán
még időben rájöttem, hogy a sima extreme4 nem oc-socetes..
szerencsére le tudtam mondani+rendeltem egy 3.1-est, illetve arra jöttem rá, hogy Asrockból csak a 3.1-es jelölésű lapok oc-socketesek, illetve nálunk még nem kapni, de Gigabyte lapokból a P jelölésűek lesznek oc-socetesek.. pl X99-UD3P, UD4P, stb..
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
Redbull941 #2157 üzenetére
megrendeltem..
sima lesz, nem a 3.1, szvsz az felesleges, viszont 3év gari van rá, +ingyen kihozzák..
ha nem válik be, megy ez is az apróra.. -
helkis
veterán
az msi x99s mpower lap oc-socketes? előre is köszi!
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #2029 üzenetére
ennek a lapnak más a sn-je mint előtte?
1.35v-os vmem-hez belőtted a 0.675 ddr termination-t?
memory traing-et próbáltad? [link]
esetleg próbáld meg 125-ös strap-el, ill. ahhoz belőni a cuccokat..
(#2030) BMW001 - nyilván meg kell hűteni rendesen a cumót.. de az nem vészes.. a linkelt cikkben is úgy használta a srác..
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #2023 üzenetére
Próbaképp adhatnál neki +0,5v -ot..
Uncore? -
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #2021 üzenetére
Ez pedig ramhiba, vagy ram beállítási hiba.. Vccsa mennyi feszt kap?
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #2013 üzenetére
Pl belőtem egy strap-ot 125-re, de ha nagyon eltávolodtam tőle 117mhz, akkor jön az AF..
Esetleg eggyel korábbi BIOS?
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #2009 üzenetére
úgy vettem észre az AF akkor jön elő, ha nem tetszik neki a bclk..
-
helkis
veterán
van itt még valami:
▶▶Simple/Advanced Mode [Advanced]
Enables or disables the advanced OC settings in BIOS.
[Simple] Provides the regular OC settings in BIOS setup.
[Advanced] Provides the advanced OC settings for experienced users to configure
in BIOS setup.tehát nem jönnek elő a haladó beállításhoz a menük, ha a simple-ben vagy.. át kell tenni advancedre..
(#1988) hpeter10 - tedd vissza alapra, ha ott is csinálja, akkor már gond van.. lehet a w10-hez új oc-setup kell..
-
helkis
veterán
a manuálból másolva:
▶▶CPU Ratio Apply Mode [All Core]*
Sets the applying mode for adjusted CPU ratio. This item only appears when a CPU that support “Turbo Boost” is installed.
[All Core] Enables the "CPU Ratio". All CPU cores will run the same CPU ratio
that be set in " Adjust CPU Ratio".
[Per Core] Enables the "X-Core Ratio Limit". Sets each CPU core ratio separately
in "X-Core Ratio Limit".
▶▶CPU Ratio [Auto]
Sets the CPU ratio that is used to determine CPU clock speed for all cores. This item
can only be changed if the processor supports this function.a cpu ratio-ban tudod állítani a szozót, elvileg ehhez be kell lennie kapcsolni a turbo-nak.. (érdekes mert más lapoknál, általában szabadon állíthatod, aztán ha kell hozzá a turbo akkor bekapcsolja magának..)
esetleg ha így van és mégsem megy, akkor próbáld ki, hogy ne "all core" hanem "per core"-hoz mit szól.. -
helkis
veterán
válasz
Achill3uS #1957 üzenetére
köszi az infót, akkor más megoldást keresek pl: öntapadós vezető fóliát keresek, vagy olyat amit oda lehet úgy ragasztani, hogy később el lehessen távolítani..
(a +tápra is van egy egyszerű ötletem, ha bejön akkor leírom majd)
sajna a champion nem hogy itthon, de külföldön is hiánycikk..tudom, hogy a leírásban mire való a ragasztás, én arra gondoltam, hogy a clu-lakk vezetőréteget kellene leragasztani, hogy ne vándoroljon tovább működés alatt..
(#1959) BMW001 - igen, rájöttem, Jones kérdezte hogy mi értelme emelni..
-
helkis
veterán
válasz
jones965 #1954 üzenetére
Egyelőre elakadtam 2750mhz-s RAM órajelnél, de igazából maga a RAM órajel emelés nem hoz a konyhára relatív sebességet, úgy vettem észre.. Viszont ha az uncore-t emelem akkor drasztikusan növekszik a cpu-ram közöti átviteli sebesség annak ellenére, hogy a ramórajelhez nem is nyúltam.. Tehát az uncore korlátoz.. Ezért kell amennyire csak lehet megemelni..
Achi - clu +leragasztás? nálam is egy force van..
-
helkis
veterán
OC-socket hiányra találtam egy lehetséges megoldást: [link]
van valakinek olyan ötlete rá, hogy ne kelljen forrasztani?
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #1854 üzenetére
amúgy olyat hol lehet beszerezni? mert itthon nem hallottak róla sehol..
-
helkis
veterán
válasz
Redbull941 #1844 üzenetére
sajna ez ki kell tesztelni, nincs két egyforma alaplap, proci, ram, vga.. tuning szempontjából.. be kell lőni egy feszt amit még tudsz hűteni, és szépen elkezdeni emelni az órajelet, amíg bírja abban a tesztben, programban amit szeretnél futtatni (akár többen is, játékok, munkaprogik, bench-ek, stb) addig kell tesztelni, amíg minden rendesen megy, ha megy akkor lehet feljebb rakni az órajelet, ha valamiben kifagy, akkor vagy vissza kell venni az órajelet, vagy még egy kis feszt kell neki adni, emelni a venti fordulaton stb..
-
helkis
veterán
válasz
Redbull941 #1842 üzenetére
Ezek az automatikák eléggé megfeszelik a procit, szvsz ne használd..
-
helkis
veterán
válasz
KAMELOT #1687 üzenetére
G.Skill F4-3200C16Q-16GVKB jönnek.. nagyon kíváncsi vagyok mostmár.. mennyire van ennek jelentősége a hétköznapokban vízzel.. egy ln2-es tesztben még megértem, ha 5400-helyett tud 5800-at, ok, nekem elég az 5000mhz
de ha a ramórajelet befolyásolja, az már gáz..
(#1689) players111 a négy sarok se ugyanolyan, azt már ki sem szúrták..
foglalatcsere?
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #1677 üzenetére
ennyire gyengus az G5P?
-
helkis
veterán
válasz
MPowerPH #1655 üzenetére
nem lenne lepárhuzamosítva a 8pin a +4pinnel? szerinted a +4pin direkt rá van kötve pár fázisra? ergo oda dugott táp nélkül pl 2pb fázissal kevesebbel etetné a cpu-t?
ki is lehet mérni, hogy le van párhuzamosítva..ha a táp áramkorlátja kisebb, akkor van előnye a +4pinnek, egyágasnál teljesen mindegy szvsz..
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #222 üzenetére
R4E-ben, van egy két olyan opció, ami a boot-olási feszeket hivatott beállítani (vcore, vccsa), utána áll helyre a "rendesen kért" ugyanilyen fesz.. azokat ne hagyd autón hanem fixáld valamivel a kért érték fölé.. ill. ne sok mindent hagyj auto-n, az is sokszor segített nekem giga lapoknál, amikor nem akart ugyanúgy menni valami.. ha nem tudod mire állítsd akkor rakd a leggyengébbre, leglazábbra, stb.. de az is lehet, valamelyik védelem próbál védeni feleslegesen.. ezeket ki kéne kapcsolni a teszt idejére..
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #207 üzenetére
ez most is így van R4E-n szerintem pont úgy oldották meg a sokszori indulási hibákat (nálam is volt ilyen), hogy mindegyik ram csatornán leellenőrzik a ramok beállítását hideg indításnál, a 62-es kód 4x jelenik meg, aztán indul a kijelző..
szerk: kompatibilítási listán nem találtam meg a ramodat.. csak ezt Kingstonból: HX424C12PBK4/16
2400 fölött meg csak G.skill-ek és Corsair-ok vannak..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest