- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
BlackSoft #406 üzenetére
De le lehet. Ha a "régi" forrasztós_ragasztós módszert is alkalmazzák, körülbelül 10 perc alatt le lehet az is szedni. Kell hozzá egy bádogos forrasztó (láng), vagy egy speciális hőlégfúvó, amit az chip-ek leszedésére használnak. Utána meg szépen le lehet kapargatni a ragacsot.
A Haswell-EP bukta ilyen szempontból. Hiába van 14 magod, ha a játékok (és te még mindig arra használnád) csak maximum 8-at tudnak dolgoztatni. Ráadásul a maximális 3.6GHz ilyen szempontból elég harmatos. -
matteo_szg
őstag
válasz
BlackSoft #318 üzenetére
Bocsánat, de most már tényleg úgy tűnik, hogy a te lapod rossz. Három db RVE is van a közeli ismerősök között, egyikkel sincs baj, és végigment rajtuk az összes publikus BIOS-verzió, illetve 1-2 általam adott belsős BIOS tesztverzió. Soha semmi baj nem volt.
Ha egyik BIOS-szal sem működik a lapod, akkor valami nem stimmel. Természetesen én ezt csak a saját tapasztalatokból gondolom, én sem tudom a megoldást, a csodát.
-
jones965
Modder
válasz
BlackSoft #308 üzenetére
Akkor ott valami tényleg nem kerek nálad. Az 5960x proci kényelmesen érzi magát 125 bclk mellett is, természetesen értelemszerűen visszaosztott ramokkal.
Csak egy észrevétel: mióta összeraktad a rendszert, a procit vetted már ki? A cpu foglalat érintkezők rendben vannak? 1-2 láb nem tökéletes érintkezése is okozhat ilyen galibákat.
-
törölt tag
-
westlake
félisten
válasz
BlackSoft #289 üzenetére
Miért beszélsz magadról első szám harmadik személyben?
Biztos vagyok benne, hogy nálad (még mindig) az alaplap a ludas. Ha elhozod a CPU-dat, megnézem szívesen, hogy nálam mennyit megy.#288: Nem tudom, hogy mennyire éri meg ezzel foglalkozni. Tény, hogy kb. hat évvel ezelőtt én is vettem válogatott darabokat, de egy nettó 280k-s darabot nem fog tudni válogatni. Nyilván nem arra a személyre gondolok, akinek van egy zsáknyi ES példánya. Én annó pontosan emiatt csináltam a "fórumomon" azt a CPU tuning listát. Ma már annyira nem vevőek az emberek erre. Mármint arra, hogy ilyen listák elkészítésében segítsenek. Persze a 3DMark az megy, aminek meg valódi értelme nincs is.
-
westlake
félisten
válasz
BlackSoft #265 üzenetére
Jóval alacsonyabb MHz is elegendő egy (vagy akár kettő) flagship VGA kihajtásához, mint gondolnád. Most vonatkoztassunk el a 3DMark-tól, és társaitól. Oké, hogy csak 1920*1200-ban, de két darab GTX 780 Ti-nek elég volt egy i7-3820 (4C/8TH) 3800MHz-en Metro alatt. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy két darab GTX 980-nak is elég lenne 3K-ra, de nincs is szükség 5GHz-es i7-5960X-re.
Ilyenem (is) van, ezzel is lehetne méricskélni. Már ha lenne rá időm.
-
hszilard666
veterán
válasz
BlackSoft #254 üzenetére
Van egy kis problémám azzal a géppel:
Mi a fenéért nem lehet nvidia kártyával kérni?Csak AMD fire pro mehet bele (abból is 2db
) és esélyem sincs cserélni őket, quadróra vagy teslára.
És nem lehet vízhűteni.Ami viszont nagyon bejön, az a formája, szívesen csináltatnék egy olyan ITX házat és valami kezdő alacsony fogyasztású gémer cucclit belepakolnék
-
matteo_szg
őstag
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #222 üzenetére
R4E-ben, van egy két olyan opció, ami a boot-olási feszeket hivatott beállítani (vcore, vccsa), utána áll helyre a "rendesen kért" ugyanilyen fesz.. azokat ne hagyd autón hanem fixáld valamivel a kért érték fölé.. ill. ne sok mindent hagyj auto-n, az is sokszor segített nekem giga lapoknál, amikor nem akart ugyanúgy menni valami.. ha nem tudod mire állítsd akkor rakd a leggyengébbre, leglazábbra, stb.. de az is lehet, valamelyik védelem próbál védeni feleslegesen.. ezeket ki kéne kapcsolni a teszt idejére..
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #207 üzenetére
ez most is így van R4E-n szerintem pont úgy oldották meg a sokszori indulási hibákat (nálam is volt ilyen), hogy mindegyik ram csatornán leellenőrzik a ramok beállítását hideg indításnál, a 62-es kód 4x jelenik meg, aztán indul a kijelző..
szerk: kompatibilítási listán nem találtam meg a ramodat.. csak ezt Kingstonból: HX424C12PBK4/16
2400 fölött meg csak G.skill-ek és Corsair-ok vannak.. -
gyiku
nagyúr
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #168 üzenetére
Talán a game-eknél van egy erős konzol lobbi is, ott talán nem véletlen ez a dolog, de ha pl egy M5-ös BMW-t adnának ki úgy, hogy lefagy vagy nem indul melegen, és csak a fw1.05 oldja meg akkor az vevő többet nem vesz BMW-t az tuti, vagy kiírja reggel, hogy önnek jött egy új ECU frissítése? akarja letölteni?
azért ilyen nagy nevek mögött, ráadásul flagship cuccokkal, nem szoktak ilyet csinálni korábban.. az R3E-m volt nekem eddig a legstabilabb a 980x/990x-el, de azt nem első körben vettem, ahogy az R4E-t sem, csak itt túl új procit próbáltam belerakni..
nem igaz, hogy asus-ék nem kapnak egy retail cpu-t hogy leteszteljék mielőtt kiszállítják a lapokat.. az hogy egy 10-20k-s lapnál ezt el tudják játszani azt tudja az ember, mégis azok működnek.. sőt, akinek csak olyan lapja van, azt élből cserélik, mert van polcon, egy 50k+-s lap az már több hónapos mutatvány, eddigi rekordom az a M5G-met 5hónap alatt sikerült legariztatnom..
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #166 üzenetére
én az R4E-vel is így voltam az elején a 4930k-mmal, első körben biost kellett bele iratnom, hogy egyáltalán elinduljon..
aztán jöttek a ramos mizériák, 1600mhz fölött fagytak.. a dominator GT-jeim, illetve samsungok, és G.skillek is, ezt végül a platinumokkal tudtam csak orvosolni, illetve visszaváltottam egy pöpec 3930k-ra ami alacsony feszen tudott 5ghz-et..
hamarosan jön egy 4960x hozzám, meglátom mennyi szívás lesz vele, ha nem lesz jó, akkor mérges leszek.. én is..
(#166) BlackSoft - továbbá nem értem én sem, hogy akkor mi a ráknak adják ki a lapot, ha kapásból kell hozzá 5új bios..
alig van bele proci, meg ram, mégis a usereknek kell kitesztelniük egy 600k-s félkonfigot?
azért profit ide, presztizs oda, ilyet nem lenne szabad megengedniük..
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #162 üzenetére
érdekes egy dolog ez..
én pont ugyanitt tartok/tam a notimmal, win7-el egyszerűen nem akar menni rendesen, pedig mindent visszabutítottam már, mindent kicseréltem már amit lehet, de ha a speedstep és turbo be van kapcsolva fagy.. illetve sokszor 95fok körül voltak a magok, a ventivezérlés is össze vissza tekerte a ventit..
ma reggel felraktam a win10-et és azóta itt teljesen rendben van a cucc, persze nem akarom elkiabálni..(kopp-kopp) (hőfokok azóta 70fok körül vannak max) illetve ez egy régi vas: 2670qm-es proci H67m chipset, hd3000+GTX550m 8Gb ram társaságában szóval a win7-nek ezen faján kéne mennie. másra már nem tudok gondolni, csak arra hogy az ACPI-kezeléssel van valami gond..
amiért írom ezt, az az hogy próbáld ki a win10-et, hátha..
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #111 üzenetére
x264-nél is van kismillió művelet, pont ott lehet látni némely feladatvégzésnél 120%-kal nagyobb hatékonyságot az 5960X javára az 5820K-val szemben.
Hol látod te a 120%-kal nagyobb hatékonyságot, ha összességében mégis csak ~30%-kal végez előbb, ami egyébként teljesen szépen korrelál a 30%-kal több feldolgozó és minimálisan alacsonyabb órajel jelentette előnnyel.
Konkrétumokat kérek, nem mellébeszélést.Nem kell, hogy egy szálon fusson valami, egyszerűen minden processzor különbözik, és vannak olyan dolgok, amik az egyiken valamilyen megoldás miatt sokkal gyorsabbak.
Minden processzor különbözik?
Az ugye azért megvan, hogy itt azonos generációs Haswell magokról beszélünk? Hovatovább a 20K és a 60X teljesen ugyanaz a lapka, csak az előbbi 2 maggal, 5 MB cache-sel és 12 PCI-E sávval „rövidebb”.De nem veszekedni akarok.
Én sem veszekedni akarok, de a #101 és #105 kommentjeid gyakorlatilag minden alapot nélkülöző zöldségek. Megfejelve azzal, hogy éppen valaki mást próbálsz „felvilágosítani”.
Még egyszer: Konkrétumokat írjál, hiteles teszttel megerősítve.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #109 üzenetére
Hol beszéltél összességében?
De az 5820k a 6 mag ellenére bőven le van maradva egy 3930k-tól vagy 3960x/70x-től rengeteg mindenben
Sok minden van, játékoknál biztosan nem jön ki, de van ahol az 5930K 60%-ot ver az 5820K-ra, az 5960X pedig 120%-ot
Melyikben? Összességében 60%-ot ver a 5930K a 5820K-ra? Vagy hogy?
Igazság szerint az x264-gyel pont neked segítettem, mert abban jön ki leginkább a 5960X ereje a 5820K-hoz képest, ~30%.És igen, van olyan egyszálú feladat, ahol a 4790K előzi a 5960X-et a magasabb órajele vagy a gyorsabb cache-e miatt. Releváns? Aki egyszálú programmal tölti a napját, az természetesen ne vegye a 5960X-et.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #105 üzenetére
Nem ártana egy kicsit többet bújni azt a szakirodalmat.
Az x264 enkóder köztudottan az egyik legjobban skálázódó feladat, ami szépen használja a legfrissebb utasításkészleteket is:
[link](#106) KAMELOT: Isten őrizz, dehogy kell a 40 PCI-E sáv plusz 50e Ft-ért. Négyutas SLI/CF-hez kellhet a 30K/60X, minden másra a 20K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged