- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
Achill3uS #469 üzenetére
Hát növelni biztosan nem növelné
Bár az a 100 fok körüli hő tényleg csak akkor volt, ha 100%-on ment minden max, olyan pedig csak szintetikus terhelésnél van, amikor valamivel ténylegesen nagyon dolgozott, akkor 85 fok körül volt, mert a terhelés folyamatosan sosem szokott 100% lenni.
Én most arra vagyok kíváncsi, hogy a 2699v3 a cpuz szerint miért megy 28-as szorzóval max? Hiszen 3,6Ghz a gyári turbó órajele...
-
BlackSoft
addikt
válasz
Achill3uS #467 üzenetére
H110-es volt 95 fok körül 100% terhelésen. Most vízzel 70 fok körül alakul, de mivel amire használom a gépet, tök mindegy majdnem, hogy hány GHz-en mennek a magok, 3,5-ön, alapon megy 1V alatt. 3,5GHz meg elég a 980 SLI-hez is, nincs CPU limit, szóval nem is szórakozok most vele
Most így 30 fok idle, 40 fok max terhelésen. Kártyák is hasonlóképp. VRM is vizezve van, az valahogy így is elég meleg tud lenni.
-
BlackSoft
addikt
válasz
westlake #416 üzenetére
Én még mindig elsődlegesen nem játékra használom a gépet
Akkor már rég egy 4690K-m lenne...
3,5Ghz-en használom ezt az 5960X-et, és a 980 SLI-t bőven ki tudja hajtani, cpu magok 40% járnak max 1080p-nél, de 4K-nál alig csinál a CPU valamit ilyen órajelen, márpedig utóbbi felbontáson fogok játszani az elkövetkezendő időkben, mert a monitort is cserélem egy PA328Q-ra
Játékon kívül meg amire használom, inkább a mag kell, mint az órajel, azért is megy az 5960X is alapon, mert kb leszarja minden, hogy 5Ghz-en van-e, vagy csak 3,5-ön, annyira kicsi a különbség. 2697v3 bőven elég lesz a 3,6Ghz-ével a játékoknak egy 2 kártyás rendszerhez, főleg 2160p-nél, munkára meg bőven nagyot dob az i7-ekre, főleg 128GB rammal. Meg nem lesz többet memóriás szarakodásom az ECC-vel, azon sem kell aggódni.
-
BlackSoft
addikt
válasz
jones965 #403 üzenetére
És erről a kupakot sem tudod leszedni szerintem anélkül, hogy szétmenne a chip
Amúgy pont most említettem pár emberkének, innentől kezdve csak is Xeon CPU-t veszek, nem veszek több csonkított, selejtezett i7-et, amikkel minden probléma van, meg melegszenek, mint a dög. Jön hozzám egy szép E5-2697-v3 és jónapot. Persze ehhez jár majd ECC memória is, nem szenvedek többet a gémer gányokkal, amik még drágábbak is a registered dimmeknél, mert lilakéksárgapiros hűtőbordát tesznek rá, de semmire nem való.
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #319 üzenetére
De akkor miért van az, hogy mindenkinél vannak gondok az összes HyperX ramokkal? Volt egy BIOS, ismerősnek R5E+5930K van 3000mhz-es HyperX-el, és 5x ki-be kapcsolt a gép, mire elindult, meg megfagyott 66-tal és 02-vel, mint nálam is, amiket leggyakrabban csinál... Elég véletlen egybeesés lenne, ahogyan az is, hogy sokáig tömörültek az emberek a ROG fórumain ugyan ezekkel a problémákkal.
És pl egyik ember sem panaszkodott még semmilyen gondra, akinek Corsair DP-je van. Szerintem ezt az olcsó ramot vagy a R5E vagy a Haswell-E nem "támogatja".
-
BlackSoft
addikt
Feltettem az Asus legújabb BIOS-tá. Gratulálok nekik, egyre jobbakat adnak ki
Már-már LN2-re elegendő feszt adok mindennek, és random 20 percenként kikapcsol a gép, mintha nem lenne neki elég fesz, majd vissza bekapcsol.
1,45V-ot adtam a retkes CPU-nak, input voltage 2,5V, és a többi szar is mindenestül a normális értékek 4x-ese, és mintha nem kapna eleget, kikapcsol a retekbe ez a szemét...
És Asus support nem válaszol, ha meg igen, akkor a gyári beállításokat használjam címszóval, nem az ő hibájuk... Na persze... Azért tüntetik el a kiadott BIOS-okat a saját oldalukról nyomtalanul, mintha nem is létezett volna sosem, mert olyan faszára sikerült nekik
A kiadott 50 BIOS-ból kb 5 van az oldalukon, a többit nem merik közzétenni, annyira szar lett. Eddig a legstabilabb egy első napokban kiadott BIOS volt, ami még talán a sample alaplapokon volt eredetileg.
-
BlackSoft
addikt
válasz
jones965 #309 üzenetére
Igen, tettem már bele újra, és a ramokat is. De az a poén, hogy amikor bármilyen körülmények közt feláll a rendszer, onnantól ledönthetetlen
De nagyon érdekes dolgai vannak. Közel 1,4V kell a 4,2Ghz-hez. De ugyan ezzel a vcore-al megy a 4,5Ghz is
Ugyanakkor van olyan fesz, ami magasabb kell legyen 4,2Ghz-hez, mint 4,5-höz
-
BlackSoft
addikt
válasz
jones965 #292 üzenetére
Igen. Órákat töltöttem ezzel, és egyesével lefuttatott memtest-el is. Ram test többször egymás után minden modulon sikeres, gép megy. Egy tesztnél meg random végtelen hiba, és lefagy/kikapcsol a gép.
Egy modullal van hogy el sem lehet indítani, bármelyik modult is próbálom, bármelyik slotba. De sokan mások is a HyperX-ek kapcsán nyomják a fórumokra a gondokat a R5E-vel, hogy nem kapcsol be a gép, meg random kikapcsol menet közben stb... Szóval biztosan ez lesz a gond.
-
BlackSoft
addikt
válasz
westlake #290 üzenetére
Rájöttem mivel lesz a probléma valószínűleg... A ram. 99%-ban, akinél gond van R5E-vel, annak ezek a szutyok olcsó Kingstonjai vannak.
Érdekes módon, hibát nem olvasta még olyantól, akinek pl Corsair DP ramjai lennének. Ez lesz itt a hiba. Mindig, szinte minden hiba ram-ra vezethető vissza. Az első indítási utáni BSOD-ok is memory dump, meg memory allocation szarságokkal történik meg. A random lefagyások szinte mindig 02-es kóddal történnek. Amikor meg nem indul el, akkor is ram különböző ellenőrzési, kezelési fázisainál történik meg.Persze ettől függetlenül a lap hibája, mert másik 50k-s lapokban meg vígan megy az "internet szerint" 1,2V mellet 4,5Ghz-et beton stabilan minden körülmények közt még a 3200-as DDR4-es kingstonokkal is minden...
-
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #279 üzenetére
Lap csere nem lesz, mert egyrészt kb 80k-t buknék vele, főleg mivel blokkot is vettem már, az még 40k bukó lenne...
Ram csere viszont lesz erre: [link] Két ilyen Corsair KIT-et fogok venni, de majd még meglátom, lehet hogy 2x32GB-ot veszek, ha kapható lesz.
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #276 üzenetére
Nem... Valahogy egyik szomszédomnak sincs elfekvőben kölcsön negyedmilliós DDR4-es quad-channel ramja
Tirexinek 3000mhz-es van ezekből a HyperX-ekből, és 5930K van mellette. Bár nála is nagyon sok a gond, kevesebb valamivel, mint nálam. Nem csoda, korábban már írtam itt, hogy az Asus saját tuningemberei írták ROG-on, hogy 2133mhz felett még ők sem tudják megmondani mi fog történni egy R5E-ben, annyira unstable lap...
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #274 üzenetére
Arra kezdek gyanakodni, hogy a ram nem tetszik neki... Árulom is őket...
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #272 üzenetére
Igen, szarabb, mint a 0901-es
Ugyan azokkal a beállításokkal a 1201-essel 10-ből 8x nem indul el a gép...
-
BlackSoft
addikt
válasz
westlake #266 üzenetére
Hát 1080p-re elég magas órajel kell, 3Ghz körül már kevés egy CPU, legalábbis volt rá példa itt PH!-n párszor... Két 980-at egy i3 is elvinne, ha 4K felbontásról van szó. Minél kisebb a felbontás, annál nagyobb CPU erő kell, nagy felbontásnál már bármi kihajtja a VGA-t.
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #257 üzenetére
Hát igen, csak 3x ennyibe kerül kb, és mellette játékra is kell akkor egy 4790k+GTX980, ami még plusz költség, és egy asztalt is kell venni hozzá
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #255 üzenetére
Hát igen, AMD van benne, de nem rosszak azok a kártyák
És azért a 2,8M jó ár érte, sokkal drágább lenne PC-ből felépíteni, és 15x akkora lenne.
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #253 üzenetére
Dual drága lenne
Akkor MacPro
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #251 üzenetére
Hát a CPU level up-al, ha használod, akkor elég felesleges lehet neked ez a CPU
Többet el lehet érni egy 3930K-val DDR3-mal, mint ha ilyen gyári marhaságokat használsz... Ne vedd rossz néven, de az ehhez hasonlóktól csak az "alapon használom, mert úgy is brutál" mondatokon szoktam jobban mosolyogni
Én ezzel dolgozom, és úgy éri meg a dolog, hogyha hozza azt a teljesítményt (amit hoz is egyébként, ha éppen működik rendesen) a R4E+3970X-el szemben, amiért ráköltöttem 1M-t...
De nem állok messze attól a döntéstől, hogy kivágom a fenébe, és veszek egy WS lapot egy E5-tel, ahol bár tuningolni nem is fogok tudni, nem is lesz rá szükség, mert alapjáraton ennek a konfignak a 2x-esét fogja hozni a 12C/24T, és stabil lesz akár 0-24 is, és ram hiba se lesz sose ECC-vel. -
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #248 üzenetére
Grat az Asus-nak az új BIOS-hoz. Annyit változott a dolog, hogy a korábbi verzióhoz képest több fesz kell, hogy egyáltalán be lehessen kapcsolni
-
BlackSoft
addikt
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #227 üzenetére
Amióta feltettem, nem tudom bekapcsolni a gépet
Az eddigi tuning beállításokkal fagy. Cache művelettől azonnal. Biztos kicsi a fesz. Ha az AUTO által beállított cache fesztől magasabbat állítok be, akkor 00 kód van, nem pörögnek fel a ventik, tehát "döglött lap/cpu effektus van". Ha kisebb feszt állítok be, akkor még azelőtt lefagy, hogy lefagyhatna
Most komolyan, mi a halált lenne már állítanom?!
Teszek fel pár képet, aztán ha valaki tud valamit ajánlani, akkor hajrá
-
BlackSoft
addikt
So benchmark running, 15 mins or so hitting between 70-75 depending which bit of software i look at, only 58 according to AISuite, yup dont think ill trust that one. Oop one core hit 76. Still ok for now. Seems stable, sweet. Never hit above 65 in day to day use (gaming etc).
Off to bed......wake up next day and my PC is rebooting over & over, never posting just failing to boot over and over. Ok weird...PC must have crashed (while idle) and is now stuck unable to reboot. I say strange because i sat there all evening benchmarking varios things, playing intensive games and stressing the machine. Not a single glitch let alone a crash.
So ive now lowered my settings, now CPU is 4000 using 32x Ratio and a 1.2vcore. Benchmarking temps around 65-70 full load, never above 55c in day to day use. Total stable right? Well after 2-3 days i wake up one morning, reboot loop again. ***? Reset BIOS, set settings exactly the same, been about 4 days now without issue running 24/7
Vagy mégsem rossz itt semmi, csak tényleg ez a legszarabb lap? Most találtam fórumon...
Pont amiről beszélek. Minden jó, reggel felkelek, instabilabb mint egy WWII-es bomba. -
BlackSoft
addikt
Na lehet elviszem gariba, hogy nem dögölne meg. Most épp 96-nál állt 10 sec-re majd kikapcsolt
(#198) players111: Amúgy a linkelt képen mi a tököm az a BIOS? Mert hogy nem létező BIOS van azon a lapon
Erről nem tudsz valamit? Mert megtaláltam a 0007-est, de ezt ilyen mediafire, és egyéb oldalakra feltöltve osszák meg tuninggal foglalkozó fórumokon
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #213 üzenetére
Elég sok hibakód szokott lenni, van ami a Cache-re mutat, van ami VRM-re. De Win közben általában AA-val fagy ki, és reset gomb megnyomására kikapcsol a gép, majd végtelenszer újraindul, és vagy beindul a sokadik után, vagy ki kell kapcsolni a tápot, és 1 perc után újra be. BIOS-os fagyás általában CE-vel szokott kifagyni. (Ne is keresd, mert nem létezik ilyen hibakód
) Meg van, amikor nem jut el a BIOS-ig, és ki be kapcsolgat, akkor elmegy 92-94 (ami után 96 szokott lenni, aminél megvan a BIOS check), majd 02-re, onnan 00-ra ahol azonnal kikapcsol, majd 1-2 sec után megismétlődik a dolog.
Viszont tényleg nagyon sokan írják, hogy vannak hasonló gondjaik (igaz nem az összes, ami nálam együtt jelentkezik néha), épp ezért nem tudom, hogy ez hiba-e, vagy csak várni kell még mire lesz normális BIOS... R4E-hez is kismillió BIOS jelent meg, és voltak hasonlóan instabilak. Ehhez is kijött már 4, és mind csak növelt stabilitás címkével lett illetve az ASUS-tól, tehát voltak/vannak gondok.
Ami miatt viszont azt gondolom, hogy lehet valami a "hiba" dologban is, hogy ezek mellett az előlapi USB 3.0-k nem működnek. Egyik csatiba dugva sem akar működni, ha bedugok valamit, akkor azonnal hibát jelez a Win, és BIOS-ban sem látszik pendrive, ha oda van bedugva, csak a hátsó kivezetéseken.
-
BlackSoft
addikt
Reggel 6:08. Gép bekapcs, win feláll. PH! megnyit, katt a fórumra, 3...2...1...fagyás
Jah hát persze, még nem elég meleg a rendszer, előbb fel kell fűteni, mindig ez van, attól függetlenül, hogy most 4,2Ghz-en van, 3,6-on ezt csinálja, mert hát tuning, ez alap dolog ilyenkor
Szerk.: Reggel 6:14 Fórum olvasgatás, új hsz írására való felkészülés egy topicban. Még mindig nem elég meleg a kazán
De ez teljesen normális, tegnapi zavartalan 16 óra működés után, de ma már ugye egy másik nap van, és minden kezdet nehéz, főleg ilyen hideg 26 fokban
Neked mi a véleményed erről Players?
Gondolom én vagyok a buta user, és az elektromágneses sugárzásom okozza, hogy valami megy pár napig, aztán felrobban random
-
BlackSoft
addikt
Úgy vettem észre, hogy nincs köze a ram órajelhez. Viszont a cpu cahce műveletek ölik meg rendszeresen, és azok okoznak teljesen fagyott állapotot. SPD infó VTT-t nem ír. VTTddr alapból 0.600V Nekem 0,6250V-on van.
Most amúgy feltettem 4,2Ghz-re, feszek maradtak, gond nélkül indult.
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #202 üzenetére
Nála is van, hogy jól megy napokig, aztán egy indításnál 17x ki-be kapcsol a gép, ki kell kapcsolni a tápot, majd újra be, start, és akkor indul.
Nálam is kb 20sec alatt bebootol, még AA-val is, nemcsak 40-es hibernált állapotú win-nel
(#204) helkis: 1,184V És nem találtam semmit, amivel állítani lehetne manuálisan, csak VCCIO-ra van opció, ami 1,120V-ot kap.
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #198 üzenetére
Igen, amikor elindul, akkor stabil. Csak az elindításhoz az óratoronyba kell csapjon a villám, pontban éjfélkor 1955-ben.
Arról szól fél ROG fórum, hogy ki-be kapcsolgat a lap, a stabil tuning 3 nap után, egyik bekapcsoláskor már többé nem lesz stabil, és nem indul be soha többet a lap, CMOS reset kell, és utána újra mindent - pont amilyen köröket futok én is
(#199) helkis: Azt nem tudom, mert ez csak prociról szól. De szerintem nem nagyon lehettek R5E-be, mert eredményes oldalakon is 4,5Ghz mellett már volt aki 1,80V-ot adott neki, ami kicsit távol áll az 1,30V-tól
-
BlackSoft
addikt
Sima usereknél is megy 4,5Ghz körüli értékeket 1,30-1,40V körül. Itt a lap a szar nálam. Ennyire antituningos CPU sincs, így ez kizárt dolog. 4Ghz nálam stabil volt 1,190V-on is. Minden stress test lefutott. Csak 10-ből 9x nem bootolt, lefagyott a BIOS-ban, LN2 módban tudott indulni, ki-be kapcsolgatott induláskor. És másoknál, másik CPU-val is vannak olyanok, hogy jó minden, aztán egyik reggel nem indul többet a gép. Közös ezekben a R5E lap.
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #189 üzenetére
Majd a Titan II eldönti, hogy érdemes-e lesz venni K6000-ret. Mivel lehet a Titan II jobb lesz annál
Az új Quadro meg drága lesz. Vagy 2-3 Titan II + Quadro lesz, vagy 4db Titan II esedékes.
Ja meg egy Red Rocket-X
Amihez még kamera sem árt ugye...
(#188) muf: Hát, amikor valaki kikúr az ablakon egy milliót, mert kitörölheti vele a seggét, akkor szerintem elfogadható egy-két indulatszó
-
BlackSoft
addikt
Egyébként az előlapi USB 3.0-ák nem működnek, simán vihetem már ezzel gariba a lapot
Ezt bassz a pofámba a win, ha az első USB-kbe dugok valamit. Kipróbáltam mindkét alaplapi 3.0 csatira kötni, ugyan az. BIOS-ban minden oké vele, létező összes driver fent van, még az is, amihez nem kell, mert a win felismerte telepítéskor...
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #181 üzenetére
Az kicsi nekem, lehet lesz 4 vga is...
Viszont ha jól tudom, akkor az EVGA-nak van valami nagyobb lapja is. Egyébként ha tovább folytatódik ez a történet, akkor én visszaviszem iPon-ba, és megmondom, hogy szar, adjanak egy másikat, akár teljesen más lapot értékkiegyenlítéssel. Sokat vitázni nem vitáznának, mert egyszer megpróbálták, szerintem azóta kisebb a forgalmuk, amekkora jelenetet ott lerendeztem, bekeverve a sorban álló vásárlókat is
-
BlackSoft
addikt
Mai napom:
Munkából hazajövet a gép bekapcsolása, majd táp 147 alkalommal való, hirtelen felindulásból elkövetett kapcsolgatása ki, és be állapotok közt.
Ezután az Asus márka erőteljes, obszcén szavakkal való szidása.
CPU-nak +4pin táp csatlakozás. Aránytalanul magas feszültségek megadása BIOS-ban.
Végül ennek a hsz-nek az írása, a BIOS-ból való kilépés utánHát de kérem szépen, mi a rozsdás lópénisz az, hogy random újraindulás után 15 alkalommal ki-be kapcsol a gép, majd a 16 alkalommal a BIOS check megtörténik? Bemegyek BIOS-ba fagyás 1 másodperc nézelődés után. Ráadásul CE hibakóddal fagy ki. Megsúgom, nem létezik CE hibakód
Még már volt pár alkalommal, olyan amiről szerintem az Asus sem tud, hogy létezik
Tudom, nem sokakat érdekel a problémám. De azért nem árt figyelni, előfordulhat, hogy egy szép napon 50k körül lesz aprón egy 2 hetes R5E, "vigyétek a faszomba" címmel
-
BlackSoft
addikt
Igen. Csak ő leszarja, mert nála jobban megy, azt mondta van, hogy ki-be kapcsol, meg nem indul elsőre, de akkor ki kapcsolja, aztán be, és úgy is feláll akkor a rendszer, onnantól meg nem érdekli, mert megy, és stabil...
De mivel más procink is van, ezért sok beállítás mellett az egyik másképp viselkedhet kicsit, mint a másik. Látod, nálam sokkal rosszabb a helyzet, pedig agyonfeszelve (vcore-tól kezdve a VTT-ken, és VCCIO át, a VRM-ig minden) van 4Ghz-em, 3000mhz-es Cache-el, aztán stabilabb két kavics egymáson ettől a szartól, míg nála 4,5Ghz-et megy alacsonyabb feszekkel, mint nekem, ráadásul kb csak a Vcore-t vette fel, többi AUTO-n van, és a cache is 4000-ren megy neki.
Amúgy kipróbáltam már minden lehetőséget. XMP-t ha beállítasz (nála ugye így van, és megy) akkor úgy le fog fagyni az első komolyabb műveletnél, ahogy annak rendje van, és 105 fokra ugrik az FPU teszt alatt a proci 1sec alatt. Ha manuálisan BCLK-t húzol, akkor megy, de 10-ből 8x kap agyfaszt, és soha többet nem indul, csak LN2 módban lehet elindítani, hogy ne fagyjon BIOS előtt. Full manuálba működik csak, de így is vagy alapon minden, vagy ha tényleg az utolsó szarságot is felhúzod valamennyire. Olyanokat piszkáltam, amihez életemben nem nyúltam más lapnál, mert mindig jó volt, amit ő beállított a többi beállítás alapján...
-
BlackSoft
addikt
Történet vége elképzelhető, hogy az alábbi lesz nálam
Átlag userek azt mondják túlárazott vacak mind a gyártó termékei... Lehet, hogy a képen szereplő csúcsmodell 2,5M, de ha ott valami nem épp úgy megy, mint a vele megegyező PC-n 1,5M-ért, akkor valaki lemond, és elmegy meghalni
-
BlackSoft
addikt
Hát én 2013-ban építettem X79-et, és ugye addigra volt BIOS bőven, kiforrt az egész szépen
Valaha volt legstabilabb rendszerem volt a 3930K-val, 3970X-el kicsit gyengébb volt a stabilitás, de az is 10/8-as értékelést kap tőlem. Ez a mostani R5E+5960X 10/3. Ugyanakkor érdekes a teljesítmény... A CPU alapórajelen veri a 3970X-em, ami 4,7-en járt
(#167) helkis: Hát láthatod, hogy ezt nem csak itt csinálják, hanem mindenhol máshol is. Talán a legnyilvánvalóbb, és láthatóbb az a játékipar, ott is a Ubisoft oldaláról
És érdekes, az AC: Unity-ből készült fél évvel ezelőtti gameplay bugmentes volt, míg a végső változat, amit kaptunk, részemről a valaha látott legbugosabb játék, még akkor is ha, ezeket valamennyire félre tudom tenni, mert a történet teszik, és leköt. R5E is szépen ment, míg meg nem jelent... A kérdés, hogy ezt hogy csinálják? Bűvészek, vagy mik?!
-
BlackSoft
addikt
Köszi a tippet
Sajnos ez biztos hogy nem lesz megoldás. Mégpedig azért, mert a Win nem hathat ki arra, hogy BIOS előtt ki-be kapcsolgasson, össze-szarja magát, ha nem tetszik neki, hogy nem kap a CPU 1,6V-ot, akkor CMOS clear-ig ne is induljon be, avagy ne fagyjon le Cache problémából adódóan BIOS-ba belépéskor... Ahogyan az sem lehet Win gond, hogy fogja magát, aztán 16:01-kor bekapcsol, mint aki unatkozik -> mai eset
Ez egy elbaszott BIOS lesz keresztbe, hosszába szerintem. A lap csak most jelent meg, de 3 (vagy 4?) BIOS jött ki azóta. És bár a R4E-vel sosem volt gondom, ahhoz vagy 30 is kijött 1 év alatt...
Verzió 0802
Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0802
Improve system stability.
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/10/31
Honnan kívánja letölteni? Globális webhely
Verzió 0706Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0706
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/10/09
Verzió 0603Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0603
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/09/05
Verzió 0503Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0503
First release Bios
Fájl mérete 7.28 MBytesupdate 2014/08/29
Honnan kívánja letölteni? Globális webhelyImprove system stability....Improve system stability..... Hát képzelem milyen volt, akkor az első
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #163 üzenetére
De ez nem garis... Ez ilyen, egy csomó fórum erről szól, hogy mekkora szar
Hiába viszem gariba, még akkor sem vennék át, ha tényleg baja lenne, hiszen ott mit tudnak csinálni? Beletesznek egy CPU-t, bootol -> a vásárló hülye, nincs ennek semmi baja.
-
BlackSoft
addikt
Ez a R5E tényleg a legszarabb lap a világon
Majd 2 hete megy rendesen, dolgozok vele napi 6-8 órát, erre majd arra jövök haza, hogy 29 perce megy a gép. Már akkor mondtam magamba, hogy nem baszná meg az asus... Azóta volt egy fagyásom, a kurva alaplap 175x újraindul, bios check átmegy, kikapcs, aztán be se indul, nem jut el a bios-ig, szarakszik az egész fél órát, 2 hét normális működés után
Menet közben kihúztam a 24pint-t a gecibe, visszacsaptattam neki, mondom akkor égjél le a kurva anyádba, legalább nyugodtan alszol ma. Azóta megint megy, és még nem fagyott, és semmi gond
-
BlackSoft
addikt
Ennek nincs semmi baja, ez ilyen, amilyen. Csak más ad fél millió V-ot mindennek, amit nem akarok, mert nem fogom tudni lehűteni... EVGA-nak vagy a Gagyinak az X99-es zászlóshajóját kellett volna venni. Csak úgy gondoltam, mivel a R4E minden X79 laptól faszább volt, a következő még jobb lesz, nemhogy elkúrják, mint Feri az országot...
-
BlackSoft
addikt
Megáll az ész... Néztem hwbot-ot, és egyéb eredményekkel teli oldalakat, ilyen 1,5-1,7V kell 4,4Ghz-hez ilyen lapban.
Komolyan fogom magam aztán veszek egy Mac Pro-t 12 magos Xeonnal, 2xD700-as GPU-val, és elmehet a PC meg ez a sok marhaság a fenébe. Igaz 2 millióval többe kerül, de legalább nem kérdez, hanem csinálja. Játékra meg veszek egy PS4-et
(#153) iszilard: Pár BIOS már jelent meg, a legfrissebb van fenn. Ez szörnyű, hogy hogyan működik. Semmi baja, csak épp a torka véres
Oké, amikor megy, akkor 4Ghz-en kenterbe veri a 3970X-et (az 4,6-4,7Ghz-en ment nálam), de még az alapórajelén is többet tud valamennyivel. De elvárnám, hogy menjen legalább 4,2-4,4Ghz-et, ha nem is 8-at...
Én meg a hülye user megveszem, mert papíron nagyon jó, és kell a craft rendesen ahhoz, amit csinálok. -
BlackSoft
addikt
Hát emberek ez a R5E egy jó nagy szar! Amilyen király lap volt a R4E, annyira kivágnám már az ablakon ezt...
4Ghz-et nem képes normálisan menni egy 5960X benne. Már 220V-ot adok neki, és random kifagy játék alatt, aztán még a BIOS-ba se lehet bemenni, ki/be-kapcsol 759x egymás után mire tovább lép 02 vagy 00 kódnál
A saját gyári, full AUTO beállításain bármit változtatok, egy olyan instabil szarkupacot kapok, mint egy vödör nitroglicerin.
Nagy nehezen 25 CMOS törlés után 1,300V-tal megy a 4000mhz 100-as BCLK-val, és kurva jó... egy napig...
Egy napig tökéletesen megy minden, renderel, fasza. Másnap reggel már LN2 módban sikerül csak életet lehelni bele, és ha szétrúgom, akkor sem hajlandó azokkal a beállításokkal egyáltalán a BIOS-ig eljutni, amivel agyonrendereltem tegnap a gépetRandom gondol egyet, aztán ami eddig stabil volt X értékekkel, az ezután a leginstabilabb lesz.
Na meg még valami: Ez mi a fa**om?! Milyen 3600mhz?! Random mikor belépek a BIOS-ba ott olyanokat ír ki, aminek semmi köze a géphez? Vagy az mi a tökömet jelez ott? Random számokat, amit épp dobott a gép?!
Rozsdás lófasz köze nincs hozzá. Ha meg AUTO helyett egy-két helyen beállítom, amit kell (és az AUTO is azt fogja), akkor biztos, hogy 2 perc után BSOD, vagy fagyás.
Tuner-t beállítom 60-ra, szar. Beállítom akármire, szar. AUTO-n meg megy.PLL ugyan ez.
VCCSA-t meg hol a retekben tudom állítani, péntek óta 0-24 ebben a szaros BIOS-ban vagyok, és hiányolok beállításokat, van amiről a könyvben sincs szó. -
BlackSoft
addikt
válasz
halhatatlan #143 üzenetére
Ha beleteszel valahogy, egy 4820K-t, akkor veszteség minimum a lap, és/vagy a proci lesz, de a ramot is kinyírhatja rossz esetben
-
BlackSoft
addikt
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #135 üzenetére
Ahogy már írták...
Például a Kingston 1,2V/1,35V fesz mellett kínál stabil működést. Az alapvető fesz X99-nél 1,2V (mint X79-nél az 1,5V volt a szokványos)
Tehát 8 modul esetén valószínű 1,35V-ot kell majd adnom nekik, hogy stabilan menjenek, míg 4 modul esetén biztosan elég lenne az 1,2V...
(ilyen magasabb fesz, több modulnál, volt az X79-nél is, ott 1,65V volt ez.)
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #133 üzenetére
Igen, összesen 8db modul lenne, tehát ki lenne töltve az összes slot
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #131 üzenetére
Ram-ra gondolsz?
Elsődleges cél Corsair Dominator Platinum 2800mhz+ CL15. De abnormálisan drága, és nem kapható, még külföldön sem... És nem azért, mert nem jelent meg, hanem mert a zöld manók elvitték a gyárból?! Senki sem tudja, de nincs készleten sehol, és nem is nagyon rendelhető, ha meg igen, akkor az ígért "ajánlott fogyasztói ár"-ra +100ezer forint van számolva, és én bizony 32GB ramot 400ezerért nem fogok venni.
Valószínű Kingston HyperX lesz, 2800mhz-nél már van CL14-es időzítéssel ramjuk, és 200k alatt jön ki 2db 16GB-os KIT. (sajnos corsair-el ellentétben, nincs 4db modulból álló 32GB-os KIT, ami negatív számomra)
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #129 üzenetére
Csak legyenek már meg a memóriáim hozzá
-
BlackSoft
addikt
Csatlakozom az 5xxx procival rendelkezők táborához
Lapot meg már láttátok (többnyire), de az is itt van, mielőtt valaki kérdezi majd a jövőben
-
BlackSoft
addikt
válasz
MoP_FX 57 #110 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy van sok helyzet, ahol kb akár 60%-ot is ráver...
x264-nél is van kismillió művelet, pont ott lehet látni némely feladatvégzésnél 120%-kal nagyobb hatékonyságot az 5960X javára az 5820K-val szemben.
Nem kell, hogy egy szálon fusson valami, egyszerűen minden processzor különbözik, és vannak olyan dolgok, amik az egyiken valamilyen megoldás miatt sokkal gyorsabbak.
De nem veszekedni akarok. Otthonra, játékra, átlag usernek semmi különbség nem lesz egy 5820k, egy 4820k vagy egy 5960X között.
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #86 üzenetére
Ha mennének az i7-ek dual-ba, akkor lecsökkenthetnék a Xeon árakat 90%-al
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #82 üzenetére
Másnak nem látom értelmét, költsek +300k-t hogy ugyan azom legyen, mint ami most van?
-
BlackSoft
addikt
i7-5960X 280K! Haladunk a rendelés felé
Van 277-ért is, de az nagyon noname üzlet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fotó állvány eladó
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged