- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
Üdvözlet!
Van egy (egyelőre) kisebb problémám, talán ez a megfelelő(bb) topic, nem tiszta ugyanis, hogy lap, processzor, vagy csak egy szoftveres mérési hiba, a cpu-val összefőggő azért:
5960X processzor alapon (turbo on), 2400 MHz-es memóriák 1.2V XMP alap, semmi sincs húzva, alaplap: EVGA 150-HE-997 (X99 FTW), táp: Enermax Platimax 1KW
Tehát annyi a gond, hogy a biosban a "PCH 1.5V"-nál 2.5(!?) V-ot mutat néha, a bios és az alaplap leírása szerint is 1 és 2 V között lehet ez az érték legfeljebb, ha manuálisan beállítom az 1.5V-ot, az se érdekli nagyon, és felülbírálja 2.5V-ra. De nem mindig, van amikor visszaáll 1.5-re magától.
A másik PCH-feszültség rendben van, és az összes többi szoftveres érték is, egyedül a PCH 1.5V, ami nem normális.Ettől függetlenül a rendszer teljesen stabil masszív terhelés (renderelés) alatt is, a legújabb bios van a lapon, a gyári rettenetes volt, az újjal majdnem minden probléma megszűnt.
Egyébként a diagnosztikai programok össze-vissza mérnek néha, pl. a HWiNFO64 254 fokot mutat egy szenzorra, meg 930W(!)-os maximumot csak a cpu fogyasztásra, ezek nyilvánvalóan baromságok, de ez a BIOS-ban PCH 1.5V helyett 2.5 nyugtalanít, de nagyon.
Hagyjam figyelmen kívül, vagy reális mérés, és rövidesen annyi a lapnak cpu-nak és még ki tudja minek?Ha valakinek van bármi ötlete, azt előre is köszönöm.
-
törölt tag
-
gyiku
nagyúr
az x99-pro szereti a corsair CMK16GX4M4A2400C14-et XMP-2666 14-16-16-35 1T-n 1.35V-n.
-
BlackSoft
addikt
válasz
jones965 #292 üzenetére
Igen. Órákat töltöttem ezzel, és egyesével lefuttatott memtest-el is. Ram test többször egymás után minden modulon sikeres, gép megy. Egy tesztnél meg random végtelen hiba, és lefagy/kikapcsol a gép.
Egy modullal van hogy el sem lehet indítani, bármelyik modult is próbálom, bármelyik slotba. De sokan mások is a HyperX-ek kapcsán nyomják a fórumokra a gondokat a R5E-vel, hogy nem kapcsol be a gép, meg random kikapcsol menet közben stb... Szóval biztosan ez lesz a gond.
-
BlackSoft
addikt
válasz
westlake #290 üzenetére
Rájöttem mivel lesz a probléma valószínűleg... A ram. 99%-ban, akinél gond van R5E-vel, annak ezek a szutyok olcsó Kingstonjai vannak.
Érdekes módon, hibát nem olvasta még olyantól, akinek pl Corsair DP ramjai lennének. Ez lesz itt a hiba. Mindig, szinte minden hiba ram-ra vezethető vissza. Az első indítási utáni BSOD-ok is memory dump, meg memory allocation szarságokkal történik meg. A random lefagyások szinte mindig 02-es kóddal történnek. Amikor meg nem indul el, akkor is ram különböző ellenőrzési, kezelési fázisainál történik meg.Persze ettől függetlenül a lap hibája, mert másik 50k-s lapokban meg vígan megy az "internet szerint" 1,2V mellet 4,5Ghz-et beton stabilan minden körülmények közt még a 3200-as DDR4-es kingstonokkal is minden...
-
westlake
félisten
válasz
BlackSoft #289 üzenetére
Miért beszélsz magadról első szám harmadik személyben?
Biztos vagyok benne, hogy nálad (még mindig) az alaplap a ludas. Ha elhozod a CPU-dat, megnézem szívesen, hogy nálam mennyit megy.#288: Nem tudom, hogy mennyire éri meg ezzel foglalkozni. Tény, hogy kb. hat évvel ezelőtt én is vettem válogatott darabokat, de egy nettó 280k-s darabot nem fog tudni válogatni. Nyilván nem arra a személyre gondolok, akinek van egy zsáknyi ES példánya. Én annó pontosan emiatt csináltam a "fórumomon" azt a CPU tuning listát. Ma már annyira nem vevőek az emberek erre. Mármint arra, hogy ilyen listák elkészítésében segítsenek. Persze a 3DMark az megy, aminek meg valódi értelme nincs is.
-
-
-
westlake
félisten
válasz
akoska07 #286 üzenetére
A magok hömérséklete nem látszik. Nem biztos, hogy a CPU-Z a valós feszültséget írja. Egy 20 másodperces mérésre nem mondanám, hogy stabil a gép. De ha nem indult újra, akkor az már jó jel.
Ha ezt mondjuk egy egyszerűbb vízhűtéssel tudja 1.255V-on, akkor ez tényleg egy nagyon jó darab.Igaz, hogy i7-5930K, de ez 1.1V-on megy 4.0GHz-et. Szerintem ez kimondottan egy rossz darab.
-
Üdv!
Elgondolkoztam,hogy ki kellene próbálni egy ilyen 8 magos csodát meg a DDR4-et.
Ha jól gondolom ez nem az átlagos kategóriába tartozik
Cinebench R15 5960X at 4.8ghz -
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #283 üzenetére
Volt itt nalam egy 4930K, az RIVBE alaplappal... Leggel 4400MHz korul ment(nem akartam szetfeszelni, amig nem veszem meg), de a vegen nem vettem meg, pedig csak potom £100 -at kellett volna rafizetnem, memoriakkal. Egyszeruen sokkal gyengebb volt.... 5820K legalabb eros c to c, de az meg ezek szerint meg a 4300MHz-t sem nagyon tudja.
Szoval hagytam a fenebe, es szerintem ezt is hagyom. Pedig anyagilag megerte volna... Ahogy nezem, nem nagyon keresik a 6 magos cuccokat.
Erdekes ez az OC is. Anno mikor kijott a 980X, OC-ban utotte a jobb 4 magos megoldasokat is, veszettul mentek. Kar, hogy nem sikerult atmenteni a kov. genre.(bar volt 3930K-m, ami tudta a 4.7GHz-t 24/7, csak ugye az c to c mar messze van a Hasweltol...) -
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #282 üzenetére
westlake használ 5930k-t, de szerintem csak 2/3-way SLI/CF mellé érdemes, illetve egyáltalában akkor ezt a kategóriát, ha kihasználod, mert nem nagyon mennek magas frekit és játékok, ez-az alá kellhet az egyszálas sebesség. Én ezért vetettem el, illetve, mert majd fog jönni más is, kiforottabban, DDR4-el.
-
MPowerPH
félisten
5820K-t, esetleg 5930K-t valaki hasznal itt?
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #279 üzenetére
Lap csere nem lesz, mert egyrészt kb 80k-t buknék vele, főleg mivel blokkot is vettem már, az még 40k bukó lenne...
Ram csere viszont lesz erre: [link] Két ilyen Corsair KIT-et fogok venni, de majd még meglátom, lehet hogy 2x32GB-ot veszek, ha kapható lesz.
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #276 üzenetére
Nem... Valahogy egyik szomszédomnak sincs elfekvőben kölcsön negyedmilliós DDR4-es quad-channel ramja
Tirexinek 3000mhz-es van ezekből a HyperX-ekből, és 5930K van mellette. Bár nála is nagyon sok a gond, kevesebb valamivel, mint nálam. Nem csoda, korábban már írtam itt, hogy az Asus saját tuningemberei írták ROG-on, hogy 2133mhz felett még ők sem tudják megmondani mi fog történni egy R5E-ben, annyira unstable lap...
-
MPowerPH
félisten
MSI X99S Gaming 7 -rol van valakinek tapasztalata? Tengodok, hogy vagy ez a rendszer, egy ilyen lappal(Asus lapok nem jatszanak, elvileg nem ernek semmit sem), egy 5820K-val, mert nem latom, miert erne meg rafizetni az 5930K-ra, es kifizetnem a DDR4 felarat. Avagy RIVBE+4930K, es akkor csak DDR3. Kb. egy arban tudnam megszerezni oket, mert egyik oldalt a lap+proci a dragabb, a masikon meg a memoria.
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #274 üzenetére
Arra kezdek gyanakodni, hogy a ram nem tetszik neki... Árulom is őket...
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #272 üzenetére
Igen, szarabb, mint a 0901-es
Ugyan azokkal a beállításokkal a 1201-essel 10-ből 8x nem indul el a gép...
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.ujra itt.meglett a gep bar meg nem raktam ossze.Msi x99s mpower,5820k cpu,gskill ddr4-3000 cl15,r9 290 pcs+,4 vinyo,brocken huto,mindez egy zalman z11+ hazba.Kerdesem mar csak az lenne a tapom vajon elbirja e vagy csereljem azt is,ami egy sharkon wpm 600-as?
-
BlackSoft
addikt
válasz
westlake #266 üzenetére
Hát 1080p-re elég magas órajel kell, 3Ghz körül már kevés egy CPU, legalábbis volt rá példa itt PH!-n párszor... Két 980-at egy i3 is elvinne, ha 4K felbontásról van szó. Minél kisebb a felbontás, annál nagyobb CPU erő kell, nagy felbontásnál már bármi kihajtja a VGA-t.
-
westlake
félisten
válasz
BlackSoft #265 üzenetére
Jóval alacsonyabb MHz is elegendő egy (vagy akár kettő) flagship VGA kihajtásához, mint gondolnád. Most vonatkoztassunk el a 3DMark-tól, és társaitól. Oké, hogy csak 1920*1200-ban, de két darab GTX 780 Ti-nek elég volt egy i7-3820 (4C/8TH) 3800MHz-en Metro alatt. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy két darab GTX 980-nak is elég lenne 3K-ra, de nincs is szükség 5GHz-es i7-5960X-re.
Ilyenem (is) van, ezzel is lehetne méricskélni. Már ha lenne rá időm.
-
MPowerPH
félisten
5820K mennyivel hereltebb/gyengebb, mint egy 5930K?(specifikaciokat ismerem) Nezve a teszteket, van kulonbseg, de ugye van 200MHz orajel minusz. Azonos orajelen pedig kb. ugyan azt kellene hozniuk, mivel csak a pci-e sinekben latok egetvero kulonbseget.(az meg mashol szamit, ha szamit)
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #257 üzenetére
Hát igen, csak 3x ennyibe kerül kb, és mellette játékra is kell akkor egy 4790k+GTX980, ami még plusz költség, és egy asztalt is kell venni hozzá
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #255 üzenetére
Hát igen, AMD van benne, de nem rosszak azok a kártyák
És azért a 2,8M jó ár érte, sokkal drágább lenne PC-ből felépíteni, és 15x akkora lenne.
-
hszilard666
veterán
válasz
BlackSoft #254 üzenetére
Van egy kis problémám azzal a géppel:
Mi a fenéért nem lehet nvidia kártyával kérni?Csak AMD fire pro mehet bele (abból is 2db
) és esélyem sincs cserélni őket, quadróra vagy teslára.
És nem lehet vízhűteni.Ami viszont nagyon bejön, az a formája, szívesen csináltatnék egy olyan ITX házat és valami kezdő alacsony fogyasztású gémer cucclit belepakolnék
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #253 üzenetére
Dual drága lenne
Akkor MacPro
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #251 üzenetére
Hát a CPU level up-al, ha használod, akkor elég felesleges lehet neked ez a CPU
Többet el lehet érni egy 3930K-val DDR3-mal, mint ha ilyen gyári marhaságokat használsz... Ne vedd rossz néven, de az ehhez hasonlóktól csak az "alapon használom, mert úgy is brutál" mondatokon szoktam jobban mosolyogni
Én ezzel dolgozom, és úgy éri meg a dolog, hogyha hozza azt a teljesítményt (amit hoz is egyébként, ha éppen működik rendesen) a R4E+3970X-el szemben, amiért ráköltöttem 1M-t...
De nem állok messze attól a döntéstől, hogy kivágom a fenébe, és veszek egy WS lapot egy E5-tel, ahol bár tuningolni nem is fogok tudni, nem is lesz rá szükség, mert alapjáraton ennek a konfignak a 2x-esét fogja hozni a 12C/24T, és stabil lesz akár 0-24 is, és ram hiba se lesz sose ECC-vel. -
matteo_szg
őstag
-
BlackSoft
addikt
válasz
matteo_szg #248 üzenetére
Grat az Asus-nak az új BIOS-hoz. Annyit változott a dolog, hogy a korábbi verzióhoz képest több fesz kell, hogy egyáltalán be lehessen kapcsolni
-
matteo_szg
őstag
Új BIOS jelent meg a Rampage V Extreme laphoz.
RAMPAGE V EXTREME BIOS 1001
Improved system compatibility -
Cole86
senior tag
válasz
westlake #246 üzenetére
Nálam 4400 1,3v fesz kell ,de ez azért erősen lap és beállítás függő is , nem csak a chipen múlik..
Előző asrock fatality killerben gyári tuningal vitte a 1,3v feszen a 4400at úgy ,h nem finomhangoltam a lapot.. az msivel meg majd meg döglöttem ,h stabil legyen végre.. ez sokkal komplexebb, nehezebb lap.. több tudással ,de több szopással is..
Kicsit laikusabb az ember, akkor nem ajánlom neki ezt a típust, de a tudása és az arzenál amivel fel van szerelve, az elképesztő..! A kinézetéről ne is beszéljek..
Az árra visszatérve valóban nem éri meg sok embernek ez az x99es platform ,de ez az első ddr4es platform, lehet sokat fognak még gyorsulni újabb gameknél és programokban.
Az ára a procinak elképesztő jó volt, én minimális ráfizetéssel cseréltem a 3770k-m, de a lapnál már +55kban voltam, a ramnál pedig kb 30k + volt a 16gb 2800as predator (ami csak 2666on képes cl13ban menni ebben a lapban, de bios frissítés után, előtte még volt benne 2800as beálíltás, mik vannak ..) ,de csak mert saját vonalon vásároltam és mert akkor még "jobb" volt a forintocskánk..
Összességében nekem nagyon bejön ,de én 4k kijelzővel fogom folytatni és 2db csúcs kari társaságában, oda már azért kell a kraft és extra erős tervező programokhoz..
-
ffodi
veterán
válasz
westlake #243 üzenetére
Pontosan.
Én is végiggondoltam, hogy érdemes lenne -e váltanom 4930k-ról, de arra jutottam, hogy csak akkor érné meg, ha 5960x-et veszek.
4930k vs, 5930k nem sok difi van teljesítményben, árban viszont igen (összességében).
Másrészről ahogy elnézem ritka a jó példány, értsd 4,5 GHz 1,25 V-on vagy alatta, ami még hűthető is, így ha kiadok 300k-t egy CPU-ért és az az 1,4 V-ot bekéri 4,5 GHz-en vagy alatta, akkor lekaparom a falat.....
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
westlake #243 üzenetére
Hát igen...
Neked milyen órajel/időzítés kombóval futnak a RAM-ok, gyárilag?
Nekem a fő érv, amivel lebeszéltem magam, az az volt, hogy egy 3000-es RAM legalább kellene, ha már X99 és "csúcs i7", de csak az 100k+Meglepően a lapokból van jó áron érelmes, illetve a CPU, sincs elszállva (most tegyük férre a jelenlegi árfolyamot).
Kiváncsi vagyok, hogy a H110-el mi tudsz megengedni a CPU-nak!
-
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #242 üzenetére
Egyet kell, hogy értsek veled. Egy alaplap-CPU-memória kombinációért túl sok az a ~350k forint. Egy régebbi konfigurációval szemben (i7-39xx, i7-49xx) egyáltalán nem éri meg.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
westlake #241 üzenetére
Grat! majd irj a tapasztalatokrol...még! Koszi!
Szerintem ennyire nincs, főleg mert eléggé kettészakadt a tábor. Gondolok itt arra, hogy a 4790k azért elég jó már kb. mindenre... valójában az árkülönbség nem indokolt. Foleg a masik tabor, akinek van X79-e es azert a DDR4 onmagaban nem hoz annyit h kukazza a regit.
Illetve van a nagyon kis tabor, aki mindig megveszi az ujat oket kihagyom, mert az egy hobbi.
En mar eleg reg ota nezegetem az x99 cuccokat, de valahogy nem lenne kihasznalva, csak erdekel, de ez mar nekem draga hobbi lepes lenne.
-
westlake
félisten
A 240 hozzászólásból ~200 BlackSoft problémájáról szól. Sajnálom, hogy ilyennel kell szenvednie, de ez a topik nem egy konkrét alaplapról szól. Ezeket a dolgokat egy specifikus topikba kellett volna leírnia.
Végre összeraktam a '"gépet", ami körülbelül egy hónapja áll az alaplap dobozában. ASUS X99-DELUXE, i7-5930K, 4x4GB Crucial BallistixSport. Nyilván nem tapasztalok semmi kirívót a "régi" i7-3930K (4.4GHz) processzoros gépemhez képest. Tegnap óta számolgat a vas (Rosetta@home) 4.0GHz-en (1.099V), így stabilnak minősíthető. Raijintek EreBoss hűtőt használok, de szobahőmérsékleten terhelés alatt ~80C fokosak a magok. A komolyabb tuningot persze el lehet ezzel felejteni.
Az i7-3930K egy Corsair H100-as vizhűtéssel megy 4.4GHz-en (1.4V), valószínűleg veszek egy H110-et az i7-5930K-ra is, és akkor az is megy majd annyit.Egyébként ennyire nincs a fórumon i7-5xxx gépe az embereknek, vagy ennyire nem ínak róluk tapasztalatokat?
[ Módosította: CoolMan ]
-
Cole86
senior tag
Üdv emberek!
Összeraktam a konfigomat nagy nehezen, elsőre egy Asrock Fatality Killer jött ,de sajnos a biosa csak első indításkor volt hajlandó elő ugrani, mivel nem érzékelte valamiért a billt biosban sehol..
(legújabb biossal sem, de amúgy jó lapnak tűnt, viszonylag könnyű kezelhetőség/tuning és stabilitás.. persze ha menne..)
Kicsit elegem lett és belenyúltam, így egy MSI Gaming 9 AC érkezett helyette...
A korábbi lappal nem volt ennyi gond, hozzá kell tennem, ez sokkal összetettebb, rengeteg beállítási mód, finomhangolást igényel még a memória is! Nekem 16gb (4x4)Kingston Predator 2800as van cl 14-15-15-38 1,35v (ez volt messze a legjobb vétel), de ebben a lapban valamiért quad channelben csak 2666on képes üzemelni cl 14ben, max a feszből leveszek kicsit vagy felrakom 3000mhzre...
Bios frissítés előtt még tudta a 2800at ,de csak 2 modullal, amúgy nem jött be a win, menet közben gány.. támogatja amúgy a lap ezt a memóriát is.
Fsből képes hozzá igazítani, írták ,h mekkora királyság ez a lap, mert itt már lehet szabadon fsbvel hangolni mindent és mennyire ki lehet így élezni a dolgokat.. hát nekem nem jött át ez sajnos még túlzottan, szerintem max a stabilitásból vesz le.
A végeredmény az lett ,h 4300 mhz 1,22v feszen, input voltage 1.80, 4400hoz már 1,3v kell, ott már egy 6 magos kurva sokat kajál egyenlőre 1 kari van a gépbe, de 2 kártyához is lesz benne elég kraft 4300on egy 4k kijelző mellé. Jelenleg 290 vapor-x szolgál ,de lehet 970esek jönnek helyette a fogyasztás és melegedés miatt, mivel együtt fognak szolgálni mégis csak.. (amúgy szerintem jóval jobb a 970nél a 290es, ha minőségi darab hűtésben és tuningpotenciában is, de a fogyasztás és melegedés miatt cf-ben nem ajánlott, a driver a másik dolog..
)
Mások is írhatnának véleményeket ,h kinek mennyire tetszik a platform és mennyire szenvedős volt a dolog összerakni ,h minden flottul menjen, esetleg a tuningról, bár hogy néztem ezek átlag 4.2-4.6 körül mennek 1.2-1.4v fesz körül.
H110el hűtöm, azért sokkal jobbnak hittem a forrasztott kupak miatt a mag és a kupak hő diffet, sokszor 30fok körül is láttam már...
(40 kontra 70 a mag, ha megbízható a sensor benne, gondolom az..)
-
layax74
újonc
válasz
#Morcosmedve #236 üzenetére
Elírtam, az ASUS X99-A "csak" 75e volt, de azért jól tuningol.
Azért, mert amíg az After Effects renderel, addíg a CoD Ghosttot full beállításokkal tudjam tolni
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Már egyszer kérdeztem,de most jött össze ugy kis extra pénz,hogy tudjak variálni,ezért kétném újra a segítségetek.
CPU ez lenne:Intel Core i7-5820K, 6x 3.30GHz, boxed ohne Kühler (BX80648I75820K)
Alaplap választottjaim: MSI X99S SLI Plus
Gigabyte GA-X99-UD4
MSI X99S MPower
Ram DDR4 válsztottak: GeIL EVO Potenza DIMM Kit 16GB, DDR4-3000, CL16-16-16-36
G.Skill RipJaws 4 rot DIMM Kit 16GB, DDR4-2666, CL15-15-15-35
TeamGroup Vulcan Series blau DIMM Kit 16GB, DDR4-2666, CL15-15-15-35Zalman Z11plus ház,PC r9 290pcs,Sharkoon WPM600 táp ezek fixen megvannak.
Kérném a lehetséges variációkat,melyik lenne a legmegfelelőbb osszátok meg velem,ebből az összeállításból.
-
BlackSoft
addikt
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #227 üzenetére
Amióta feltettem, nem tudom bekapcsolni a gépet
Az eddigi tuning beállításokkal fagy. Cache művelettől azonnal. Biztos kicsi a fesz. Ha az AUTO által beállított cache fesztől magasabbat állítok be, akkor 00 kód van, nem pörögnek fel a ventik, tehát "döglött lap/cpu effektus van". Ha kisebb feszt állítok be, akkor még azelőtt lefagy, hogy lefagyhatna
Most komolyan, mi a halált lenne már állítanom?!
Teszek fel pár képet, aztán ha valaki tud valamit ajánlani, akkor hajrá
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #222 üzenetére
R4E-ben, van egy két olyan opció, ami a boot-olási feszeket hivatott beállítani (vcore, vccsa), utána áll helyre a "rendesen kért" ugyanilyen fesz.. azokat ne hagyd autón hanem fixáld valamivel a kért érték fölé.. ill. ne sok mindent hagyj auto-n, az is sokszor segített nekem giga lapoknál, amikor nem akart ugyanúgy menni valami.. ha nem tudod mire állítsd akkor rakd a leggyengébbre, leglazábbra, stb.. de az is lehet, valamelyik védelem próbál védeni feleslegesen.. ezeket ki kéne kapcsolni a teszt idejére..
-
BlackSoft
addikt
So benchmark running, 15 mins or so hitting between 70-75 depending which bit of software i look at, only 58 according to AISuite, yup dont think ill trust that one. Oop one core hit 76. Still ok for now. Seems stable, sweet. Never hit above 65 in day to day use (gaming etc).
Off to bed......wake up next day and my PC is rebooting over & over, never posting just failing to boot over and over. Ok weird...PC must have crashed (while idle) and is now stuck unable to reboot. I say strange because i sat there all evening benchmarking varios things, playing intensive games and stressing the machine. Not a single glitch let alone a crash.
So ive now lowered my settings, now CPU is 4000 using 32x Ratio and a 1.2vcore. Benchmarking temps around 65-70 full load, never above 55c in day to day use. Total stable right? Well after 2-3 days i wake up one morning, reboot loop again. ***? Reset BIOS, set settings exactly the same, been about 4 days now without issue running 24/7
Vagy mégsem rossz itt semmi, csak tényleg ez a legszarabb lap? Most találtam fórumon...
Pont amiről beszélek. Minden jó, reggel felkelek, instabilabb mint egy WWII-es bomba. -
BlackSoft
addikt
Na lehet elviszem gariba, hogy nem dögölne meg. Most épp 96-nál állt 10 sec-re majd kikapcsolt
(#198) players111: Amúgy a linkelt képen mi a tököm az a BIOS? Mert hogy nem létező BIOS van azon a lapon
Erről nem tudsz valamit? Mert megtaláltam a 0007-est, de ezt ilyen mediafire, és egyéb oldalakra feltöltve osszák meg tuninggal foglalkozó fórumokon
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #213 üzenetére
Elég sok hibakód szokott lenni, van ami a Cache-re mutat, van ami VRM-re. De Win közben általában AA-val fagy ki, és reset gomb megnyomására kikapcsol a gép, majd végtelenszer újraindul, és vagy beindul a sokadik után, vagy ki kell kapcsolni a tápot, és 1 perc után újra be. BIOS-os fagyás általában CE-vel szokott kifagyni. (Ne is keresd, mert nem létezik ilyen hibakód
) Meg van, amikor nem jut el a BIOS-ig, és ki be kapcsolgat, akkor elmegy 92-94 (ami után 96 szokott lenni, aminél megvan a BIOS check), majd 02-re, onnan 00-ra ahol azonnal kikapcsol, majd 1-2 sec után megismétlődik a dolog.
Viszont tényleg nagyon sokan írják, hogy vannak hasonló gondjaik (igaz nem az összes, ami nálam együtt jelentkezik néha), épp ezért nem tudom, hogy ez hiba-e, vagy csak várni kell még mire lesz normális BIOS... R4E-hez is kismillió BIOS jelent meg, és voltak hasonlóan instabilak. Ehhez is kijött már 4, és mind csak növelt stabilitás címkével lett illetve az ASUS-tól, tehát voltak/vannak gondok.
Ami miatt viszont azt gondolom, hogy lehet valami a "hiba" dologban is, hogy ezek mellett az előlapi USB 3.0-k nem működnek. Egyik csatiba dugva sem akar működni, ha bedugok valamit, akkor azonnal hibát jelez a Win, és BIOS-ban sem látszik pendrive, ha oda van bedugva, csak a hátsó kivezetéseken.
-
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Bocs az off miatt.
Nincs itt valaki Dorog környékéről, aki segítene kipróbálni a lapom? Még mielőtt beleölök egy vagyont a prociba
A lap egy MSI Big Bang X Power II 2011
Köszi!
-
BlackSoft
addikt
Reggel 6:08. Gép bekapcs, win feláll. PH! megnyit, katt a fórumra, 3...2...1...fagyás
Jah hát persze, még nem elég meleg a rendszer, előbb fel kell fűteni, mindig ez van, attól függetlenül, hogy most 4,2Ghz-en van, 3,6-on ezt csinálja, mert hát tuning, ez alap dolog ilyenkor
Szerk.: Reggel 6:14 Fórum olvasgatás, új hsz írására való felkészülés egy topicban. Még mindig nem elég meleg a kazán
De ez teljesen normális, tegnapi zavartalan 16 óra működés után, de ma már ugye egy másik nap van, és minden kezdet nehéz, főleg ilyen hideg 26 fokban
Neked mi a véleményed erről Players?
Gondolom én vagyok a buta user, és az elektromágneses sugárzásom okozza, hogy valami megy pár napig, aztán felrobban random
-
BlackSoft
addikt
Úgy vettem észre, hogy nincs köze a ram órajelhez. Viszont a cpu cahce műveletek ölik meg rendszeresen, és azok okoznak teljesen fagyott állapotot. SPD infó VTT-t nem ír. VTTddr alapból 0.600V Nekem 0,6250V-on van.
Most amúgy feltettem 4,2Ghz-re, feszek maradtak, gond nélkül indult.
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #207 üzenetére
ez most is így van R4E-n szerintem pont úgy oldották meg a sokszori indulási hibákat (nálam is volt ilyen), hogy mindegyik ram csatornán leellenőrzik a ramok beállítását hideg indításnál, a 62-es kód 4x jelenik meg, aztán indul a kijelző..
szerk: kompatibilítási listán nem találtam meg a ramodat.. csak ezt Kingstonból: HX424C12PBK4/16
2400 fölött meg csak G.skill-ek és Corsair-ok vannak.. -
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #202 üzenetére
Nála is van, hogy jól megy napokig, aztán egy indításnál 17x ki-be kapcsol a gép, ki kell kapcsolni a tápot, majd újra be, start, és akkor indul.
Nálam is kb 20sec alatt bebootol, még AA-val is, nemcsak 40-es hibernált állapotú win-nel
(#204) helkis: 1,184V És nem találtam semmit, amivel állítani lehetne manuálisan, csak VCCIO-ra van opció, ami 1,120V-ot kap.
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #198 üzenetére
Igen, amikor elindul, akkor stabil. Csak az elindításhoz az óratoronyba kell csapjon a villám, pontban éjfélkor 1955-ben.
Arról szól fél ROG fórum, hogy ki-be kapcsolgat a lap, a stabil tuning 3 nap után, egyik bekapcsoláskor már többé nem lesz stabil, és nem indul be soha többet a lap, CMOS reset kell, és utána újra mindent - pont amilyen köröket futok én is
(#199) helkis: Azt nem tudom, mert ez csak prociról szól. De szerintem nem nagyon lehettek R5E-be, mert eredményes oldalakon is 4,5Ghz mellett már volt aki 1,80V-ot adott neki, ami kicsit távol áll az 1,30V-tól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest