Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Van még bőr a Realme 14 képén
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*AFYB1) frissítést : EUX régiókódra (is) .
-
gyuri2008
veterán
Ez miért nem tűnik fel?
Pedig már el olvastam az üzenetet.
-
volgabi
csendes tag
Sziasztok!
Az eladó dolgaim között van egy telefonom. Ami a következőket produkálja.
A telefon hibátlanul működik, azonban nem csatlakozik a hálózatra.
Aktív wifi mellett wifi hívás lehetséges.
Ha nincs wifi kapcsolat az írja hogy a sim zárolva.
Elméletileg nincs tiltva a telefon.
Valakinek esetleg ötlete mi kehet a baj?
Mind a két sim foglalat ugyan ez. -
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "U" -jelölésű OXM (*AFXL2) frissítést : EUX régiókódra (is) .
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*AFXJ2) frissítést : EUX & EUY régiókódra is.
Ezzel, a BL-értéke, ismét változik. -
törölt tag
válasz
Permet Elek #1291 üzenetére
Jogos.... biztonságira gondoltam.
Nem szeretnék még emiatt új telefont venni.
Bár az A55 nagyon tetszik -
törölt tag
Sziasztok!
Várható még erre a telefonra frissítés!
-
gerner1
nagyúr
válasz
jano_77 #1286 üzenetére
Lefedettségi elégtelenség.
Ott nincs Voda, csak valamelyik helyi szolgáltató, amely adott esetben szerződésben van/lehet a Voda HU -val.Cellmapper -en meglehet nézni, hogy egy-egy geolokációt milyen tornyok, milyen frekikkel szolgálnak ki. + mely szolgáltatók üzemeltetik az(oka)t ..
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok.
Páromnak ilyen telója van és az érdekelne minket, hogy az, hogy Horvátországban - RAB sziget - a szálláson nem volt térereje az a telefon hibája vagy a szolgáltatóé (Voda)?
Mikor elmentünk várost nézni, ott rendben volt, de a szálláson nem tudott pl telefonálni!? -
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*9FXJ1) frissítést : EUX & EUY régiókódra is.
Ezzel, a BL-értéke, ismét változik.
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "U" -jelölésű OXM (*8FXH1 ) frissítést : EUX & EUY régiókódokra is.
-
sbalu1
senior tag
Felmerült 1 kérdés, régebben a telóról önállóan Recovery, Download módba lehetett tennina készüléket, most ehhez 1 PC is kell.Mit csinál akinek nincs PC-je?
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OXM (*8FXG3 ) frissítést : EUX & EUY régiókódokra is.
Ezzel, a BL-értéke ismét változik.
-
sinci01
aktív tag
Sziasztok! Heti 2-3 alkalommal feldob egy üzenetet a telefon, hogy nedvességet/ idegen anyagot érzékel a készülék az USB porton. Már kitakarítottam, kis kefével, kifújtam, semmit nem látok benne, ennek ellenére dobja az üzenetet. 1x nem is akarta elindítani a töltést ez miatt. Okozhat ez gondot későbbiek folyamán a töltésben? Ránézésre semmit nem látok a porton belül, ami idegen anyag, kosz lenne.
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OXM frissítést (*7FXE2 ) EUX & EUY régiókódokra is.
Ezzel, a BL-értéke ismét változik. Biztonsági szint : május 1.
-
sbalu1
senior tag
Annyi észrevételem lenne még az új AOD-al kapcsolatban, hogy jóval gyengébb a fényereje, mint előzőleg.
-
sbalu1
senior tag
Azért csak sikerült.Leszedtem az aktuális LWP-et a zárolt képernyőröl, majd visszaraktam és tadam...már hozzá tudok férni a zárolt képernyő beállításahoz.Valami összeakad6ot.
-
gerner1
nagyúr
"Én sem, hiába kattintok a Zárolt képernyő szerkesztése gombra, nem történik semmi."
- Ahogy írtam, ez(⇑), önmagában nem elegendő. Ezt követően, meg is kell érinteni (feljebb) a kívánt elemet a felette lévő ablakban ... -
gerner1
nagyúr
Egy részük össze lett vonva (akárcsak a többi 6.1 -et kapó tesón..) arra az útvonalra, amit írtam.
Így, a zároltképernyő beállításai szerint üzemel az AOD.Alul a ... *szekesztése kiválasztás után, érintem az elemet a felette lévő ablakban, amely, azzal, widget-szerű keretezettre vált. Azzal odébb tudom tenni, változtatni a méretét + alul megjelenik az elemhez tartozó színválasztás lehetősége...
-
sbalu1
senior tag
Alatta meg ha a valami mást keres?- Zárolt képernyő szerkesztésére nyomva, nem történik semmi.
-
sbalu1
senior tag
válasz
gerner1 #1249 üzenetére
Egyszerűen eltünt a beállítások, zárolt képernyő és AOD, Always on Display menűben nálam a szerkesztési lehetőség.Nem az ukrán ccs, vagy a legújabb frissítés okozza?Zárolt képernyőre bökve, az 1el feljebbi menűpontban meg a verziószáma a zárolt képernyőnek és a legújabb verzió van telepítve értesítés jön elő.
-
gerner1
nagyúr
Egy része átkerült a Beállítások ⇒Zárolt képernyő és AOD ⇒Zárolt képernyő szerkesztése menüpont alá.
Például, egy-egy elem helyét, méretezését (home-screen widget -ekhez hasonlóan keretezetten), színét, stb... - ott lehet beállítani.
Ugyanakkor, ha plö nem felelne meg az AOD adaptív fényerőszabályozása, akkor az AOD egyéni fényerő beállítása már a GoodLock ⇒LockStar moduljába került.
-
sbalu1
senior tag
Sziasztok, eltűnt az Always on Display szerkesztési, színezési lehetősége a beállításokban, vagy csak én nem találom?
-
Franklin
addikt
Azért rendes tőlük, hogy egy több, mint 3 éves telefont így támogatnak... egy Ulefone pl. mikor fog fél év után bármit is kapni?
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdték osztani a már említett, új "U" -jelölésű OXM frissítést (*6FXD2 ) EUX & EUY régiókódokra is.
ONE UI6.1 Biztonsági szint : április 1.
-
gerner1
nagyúr
Hamarosan megkezdik osztani a ONE UI 6.1 -es frissítést azokra a régiókódokra is, amelyekkel ( EUX & EUY ) hivatalosan nálunk is forgalmazták. Addig, aki úgy érzi... - letöltheti alternatív forrásból & telepítheti ODIN -nal. 👍
A nevezett (⇑) OXM frissítés lehívásához jelenleg használható régiókódok: SER, MBC, SKZ, SEK, CAU ... -
gyuri2008
veterán
Gyári visszaállításnál kell foglalkozni az FRP lockal?
-
gerner1
nagyúr
válasz
sinci01 #1240 üzenetére
Igen, a látogattság aspektusában lehet valami.
Ugyanakkor, nem ismerhetem én sem a Te felhasználói szokásaidat, sem a f.körülményeidet. Így, nincsen egzakt válasz sem. Az, mindenkinél más.
OS hiba (főverzió, vagy bármely más fw.update) akkor valószínűbb, ha ugyanarra, sok nick -től érkezik poszt (értelemszerűen a multireg -eket leminuszolva itt épp úgy , mint a dícsérő esetekben..).lavina / cunami szerűen Tehát, plö az egyszerű többséget már fel lehet minimumként írni ( =50% +1db).
Egyebek:
a., Szerintem, a leggyakrabban, valamilyen 3rd-party APP & tevékenysége áll a háttérben, vagy valamilyen nemkívánatos háttérfolyamat, amely(ek) érkeztek valamikor, valamivel .
b., Egy-egy főverzió megjelnését követően, számos 3rd-party APP -nak is frissülni-e kell, hogy igazodhasson az új főverzóhoz. Ez ~2-5 hónap azért szokott lenni.
c., Nem csak Samu frissít. Hanem a Google is, és az áruházából telepített ilyen-olyan APP -ok is, amelyek mellett elmenni : szintén nagyvonalúság lenne...
d., Ezt követően, a nem megfelelően (nem a felhasználói szokásaimhoz) ütemezett gyakoriságú karbantartás.Karbantartási oldal:
A legtöbb, ezzel foglalkozó info forrás szerint is, érdemes a legtöbbet / leggyakrabban használt APP -ok gyorsítótárait törölni (a felhasználás jellegéhez igazított gyakorisággal ütemezetten). Ezen kívül, szintén a gyakoriságba iktatni a Recovery -ben, egy : wipe cache partiton -t (amely OS alól nem elérhető, és egy Restart -tal sem törlődik...) ..& persze, ha mindent megtettem és nincs eredmény, akkor marad első körben a downgrade (ami még itt, éppen lehetséges egy korábi relese -re...).
- Szóval, ha "úgy gondolom", hogy márpedig Samu frissítés az oka, akkor ennek jelenleg semmi akadálya, mert a jelenlegi '6-os BL-értékkel' egészen a 2023.07.11 -én kiadott firmware release -ig is vissza lehet térni. 👍
- Semmi más nem kell, hozzá, mint alternatív forrásból letölteni a kinézett fw.relese -t, majd azt ODIN -nal telepíteni.
Lehet úgy is, hogy nem kell újra belekani, minden marad helyén. 👍Utolsó előtti lehetőségnek pedig, ott van az FR. Ezt követő legvégsőnek pedig: a szerviz.👍
Ui: nálunk volt olyan, hogy valaki más kezébe került (arról egy ideig nem tudván..), és kócolt össze beállításokat, telepítgetett ezt+azt, leejtette, ráült, stb .... -ami a probléma forrása volt.
-
sinci01
aktív tag
Még mindig fenn áll az a bug, ha feloldom a telefont, random elindul egy alkalmazás, gyári app, és telepített, vegyesen. Esetleg másnál is előfordult?
Milyen karbantartást javasoltok a hibára?
Köszi! -
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdték osztani egy új "S" -jelölésű OXM frissítést (*6EXC9 ) EUX & EUY régiókódokra.
-
gerner1
nagyúr
Szerintem, elegendő a gyári profiltömítés. Ez, eddig, öntapadós volt . Letisztítani a régit ... - az az aprólékos, időigényesebb része .
-
keveg
friss újonc
Üdv! Szét kellett szednem a telómat, mert leejtettem és a szalagkábel elmozdult... A művelet sikerült, de a hátlapot mivel ragasszam vissza? Láttam hogy A52-höz ilyen gumiperemet is lehet venni, az kell hozzá, vagy csak ragasztó vagy mindkettő? Ha ragasztó, abból milyen?
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdték osztani egy új "S" -jelölésű OXM frissítést (*6EXC3 ) EUX & EUY régiókódokra.
-
gerner1
nagyúr
válasz
sinci01 #1228 üzenetére
Semmi hasonlót nem vettem észre eddig. A miénken se rosszabb, se jobb nem lett.
- Melyik 14 -es fw.release -ről van szó az eddig kiadottak közül ?
- Milyen APP indul el? .... - Gyári Samu / Google, vagy 3rd-party ?
- Alap karbantartó műveleteket, milyen gyakorisággal ütemezetten szoktad elvégezni ?
-
sinci01
aktív tag
Az első bug, amit tapasztaltam az Android 14-el:
Ujjlenyomatos feloldást követően automatikusan, random elindul egy program, olyan is aminek nincs indító ikonja a kezdőképernyőn. -
gyuri2008
veterán
Nekem 2x fissített a telefon, öt napon belül.
-
sbalu1
senior tag
No, többedik nekifutásra sikerült, megjelent a tárcsázóban a felvételi lehetőség.Köszönöm!
-
sbalu1
senior tag
-
gerner1
nagyúr
Már, ez előtt ~3-4 éve is pontaltan volt az az APP. Nem fejlesztik...
Ugyanakkor, bármikor, bármelyik Samu -n lehívható a releváns, valós adat , hogy mi is(?) a készüléken futó firmware valós kódja: LINK
Ezt pedig, ugye egyszerűen össze lehet vetni az aktív-CSC -nk kódjával....Vagy, ott van például a sammobile, amely szintén használható arra, hogy megvizsgálhassuk, hogy egy-egy multi-CSC -s firmware, mely régiókódos készülékeken fut (tehát minden régión ugyan az...), még (?) .
Ez (⇑), például az SM-A525F & OXM-firmware esetében ez : LINK -
gerner1
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #1210 üzenetére
Most, az SM-A525F -re érvényes régiókódokat átfésülve, lehet, hogy van a másik megoldás is, amellyel nem kell firmware -t váltani ( OXM -ről ⇒OLE -ra...), hanem ezzel a lehetőséggel: LINK .... ⇒ át-állítod az aktív-CSC -det ⇒SEK -re.
Ezt (⇑), ennél a készüléktípusnál, én még nem próbáltam, de más Samu típusokkal igen, és azok topikjaiban több helyen is szerepel (ahol szinten benne van az OXM firmware -ben !), hogy SEK -re állítva is megszűnik a korlátozás.
*Szintén megmarad a garancia....
-
gerner1
nagyúr
Segítek.
A hardware -s knox -ot nem érinti, nem billenti *1-es értékűre. Így, marad a garancia is (akinek még van...) .
"Valamint honnan lehet ezt beszerezni?"
Amúgy már kérdezted ezt (is...) .... - de elvetted a megoldást. : LINKDe, itt van még 1x : LINK
* Amewnnyiben pedig, a belakott állapot megtartása =cél.... ⇒akkor az ODIN -os leírásból ( *Firmware Telepítés) a ➌/Ⓐ pontban leírtakat választod.A kapcsolódó BL-értékkel összefüggő tudnivalókat pedig, amúgy kérdezted már (bár, szerepel bennük az is...) .👍
-
sbalu1
senior tag
Sziasztok, tudja valaki, hogyan lehet aktiválni, engedélyezni a samsung gyári automatikus hìváströgzìtőjét az A52-őn?Többféle külső alkalmazást próbáltam már rá, de azok vagy nem, vagy csak ideig-óráig működtek.
-
sinci01
aktív tag
Tegnap megjött a hivatalos frissítés, fel is ment, még érdemi tapasztalatom nincs róla.
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdték osztani ezt az új "U" -jelölésű OXM frissítést (*6EXB3 ) EUX & EUY régiókódokra.
Droid 14 & ONE UI 6 update.
-
gerner1
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Talán a Samsung legsikeresebb telefonjai között van az A-széria közepére lőtt A50 és A51, az utód A52 pedig nagyon sokat fejlődött, de olcsóbb nem lett.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest