- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
Sima usereknél is megy 4,5Ghz körüli értékeket 1,30-1,40V körül. Itt a lap a szar nálam. Ennyire antituningos CPU sincs, így ez kizárt dolog. 4Ghz nálam stabil volt 1,190V-on is. Minden stress test lefutott. Csak 10-ből 9x nem bootolt, lefagyott a BIOS-ban, LN2 módban tudott indulni, ki-be kapcsolgatott induláskor. És másoknál, másik CPU-val is vannak olyanok, hogy jó minden, aztán egyik reggel nem indul többet a gép. Közös ezekben a R5E lap.
-
gyiku
nagyúr
-
Cole86
senior tag
válasz
hszilard666 #193 üzenetére
2 karihoz már lehet kevés lenne ,meg ideje volt fejleszteni 1 kicsit..
-
Cole86
senior tag
5930k szvsz felesleges.. Emberek, nekem érkezik 5820k , asrock Killer Fatal1ty + ddr4 4x4gb 2400mhz corsair cl15
Esetleg majd dobok be teszteket, kíváncsi vagyok mit fog muzsikálni, 2db 970es (vagy 980as esetleg) fog érkezni a konfigba, 4k tv társaságában!
(csak ki fogja taposni a belüket 4.4ghz körül
)
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #189 üzenetére
Majd a Titan II eldönti, hogy érdemes-e lesz venni K6000-ret. Mivel lehet a Titan II jobb lesz annál
Az új Quadro meg drága lesz. Vagy 2-3 Titan II + Quadro lesz, vagy 4db Titan II esedékes.
Ja meg egy Red Rocket-X
Amihez még kamera sem árt ugye...
(#188) muf: Hát, amikor valaki kikúr az ablakon egy milliót, mert kitörölheti vele a seggét, akkor szerintem elfogadható egy-két indulatszó
-
BlackSoft
addikt
Egyébként az előlapi USB 3.0-ák nem működnek, simán vihetem már ezzel gariba a lapot
Ezt bassz a pofámba a win, ha az első USB-kbe dugok valamit. Kipróbáltam mindkét alaplapi 3.0 csatira kötni, ugyan az. BIOS-ban minden oké vele, létező összes driver fent van, még az is, amihez nem kell, mert a win felismerte telepítéskor...
-
BlackSoft
addikt
válasz
hszilard666 #181 üzenetére
Az kicsi nekem, lehet lesz 4 vga is...
Viszont ha jól tudom, akkor az EVGA-nak van valami nagyobb lapja is. Egyébként ha tovább folytatódik ez a történet, akkor én visszaviszem iPon-ba, és megmondom, hogy szar, adjanak egy másikat, akár teljesen más lapot értékkiegyenlítéssel. Sokat vitázni nem vitáznának, mert egyszer megpróbálták, szerintem azóta kisebb a forgalmuk, amekkora jelenetet ott lerendeztem, bekeverve a sorban álló vásárlókat is
-
BlackSoft
addikt
Mai napom:
Munkából hazajövet a gép bekapcsolása, majd táp 147 alkalommal való, hirtelen felindulásból elkövetett kapcsolgatása ki, és be állapotok közt.
Ezután az Asus márka erőteljes, obszcén szavakkal való szidása.
CPU-nak +4pin táp csatlakozás. Aránytalanul magas feszültségek megadása BIOS-ban.
Végül ennek a hsz-nek az írása, a BIOS-ból való kilépés utánHát de kérem szépen, mi a rozsdás lópénisz az, hogy random újraindulás után 15 alkalommal ki-be kapcsol a gép, majd a 16 alkalommal a BIOS check megtörténik? Bemegyek BIOS-ba fagyás 1 másodperc nézelődés után. Ráadásul CE hibakóddal fagy ki. Megsúgom, nem létezik CE hibakód
Még már volt pár alkalommal, olyan amiről szerintem az Asus sem tud, hogy létezik
Tudom, nem sokakat érdekel a problémám. De azért nem árt figyelni, előfordulhat, hogy egy szép napon 50k körül lesz aprón egy 2 hetes R5E, "vigyétek a faszomba" címmel
-
wukodlak
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #177 üzenetére
Most nézem ugyan az a ram amit az előbb másoltam mint amit te is ajánlottál.Most egyelőre csak az alaplap meg procit venném meg azt a memóriát később,hátha tényleg olcsóbb lesz.És akkor az MSi lappal.Néztem előbb hűtőt meg tényleg rátudom rakni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
wukodlak #176 üzenetére
Jobb lenne, de, azt is megteheted, bár jó lenne a 16 GB, hogy nézel 2800-3000 körüli ramot, de 8GB-osat,
hátha olcsóbb, de inkább gyűjts, illetve várj ki (ez az én véleményem).Milyen hűtőt? - Fentebb ki lett tárgylva, hogy ami X79-es lapokra elment hűtő, az erre is felmegy!
-
wukodlak
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #175 üzenetére
Nos őszintén szólva szeretnék kereten belül maradni,de lehet karácsonyig még esetleg mennek lejjeb az árak,meg folyik be még egy kis plusz pénz.
Ha ezt raknám bele:G.Skill RipJaws 4 schwarz DIMM Kit 16GB, DDR4-2800, CL16-16-16-36 (F4-2800C16Q-16GRK) ab €268,99,lehet az mint amit linkeltél csak olcsóbb,akkor az 1. gép lenne 820€
a másik pedig maradna 700€
Ha meg lesz a plusz összeg akkor ezzel jobb lenne?
Cpu hűtőt rá fogom tudni rakni? -
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Elég költséges döntésre szántam el magam,ezért szeretném kérni segítsegetek.Lenne két gép amit összeállítottam az közül kellenne választani.Pro kontra érvek.A gép nagyjából mindenes lenne:játék,videóvágás,szerkesztés és a minél hosszabb távú időtállóság lenne cél.
1; Intel Core i7-5820K, 6x 3.30GHz, boxed ohne Kühler (BX80648I75820K)
MSI X99S SLI Plus (7885-002R) vagy Gigabyte GA-X99-UD4
ADATA XPG Z1 DIMM Kit 8GB, DDR4-2133, CL13-13-13 (AX4U2133W4G13-DRZ)2; Intel Core i7-4930K, 6x 3.40GHz, boxed ohne Kühler (BX80633I74930K)
ASUS ROG Rampage IV Gene (90-MIBHM0-G0EAY00Z)A két gép nagyjából egy árba lenne.A 2.-hoz maradna a ram a mostani gépből,ezenkivül egy R9 290 PCS lenne mellé,Sharkoon wpm 600 táp,Alpehnföhn brocken 2 hűtő(bár annak még nem néztem utána,hogy ez felszerelhető e mindkét lapra),Zalman Z11 házba menne be.
Akkor ebbe kérnék segítséget.Köszönöm előre is.
-
BlackSoft
addikt
Igen. Csak ő leszarja, mert nála jobban megy, azt mondta van, hogy ki-be kapcsol, meg nem indul elsőre, de akkor ki kapcsolja, aztán be, és úgy is feláll akkor a rendszer, onnantól meg nem érdekli, mert megy, és stabil...
De mivel más procink is van, ezért sok beállítás mellett az egyik másképp viselkedhet kicsit, mint a másik. Látod, nálam sokkal rosszabb a helyzet, pedig agyonfeszelve (vcore-tól kezdve a VTT-ken, és VCCIO át, a VRM-ig minden) van 4Ghz-em, 3000mhz-es Cache-el, aztán stabilabb két kavics egymáson ettől a szartól, míg nála 4,5Ghz-et megy alacsonyabb feszekkel, mint nekem, ráadásul kb csak a Vcore-t vette fel, többi AUTO-n van, és a cache is 4000-ren megy neki.
Amúgy kipróbáltam már minden lehetőséget. XMP-t ha beállítasz (nála ugye így van, és megy) akkor úgy le fog fagyni az első komolyabb műveletnél, ahogy annak rendje van, és 105 fokra ugrik az FPU teszt alatt a proci 1sec alatt. Ha manuálisan BCLK-t húzol, akkor megy, de 10-ből 8x kap agyfaszt, és soha többet nem indul, csak LN2 módban lehet elindítani, hogy ne fagyjon BIOS előtt. Full manuálba működik csak, de így is vagy alapon minden, vagy ha tényleg az utolsó szarságot is felhúzod valamennyire. Olyanokat piszkáltam, amihez életemben nem nyúltam más lapnál, mert mindig jó volt, amit ő beállított a többi beállítás alapján...
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #168 üzenetére
Talán a game-eknél van egy erős konzol lobbi is, ott talán nem véletlen ez a dolog, de ha pl egy M5-ös BMW-t adnának ki úgy, hogy lefagy vagy nem indul melegen, és csak a fw1.05 oldja meg akkor az vevő többet nem vesz BMW-t az tuti, vagy kiírja reggel, hogy önnek jött egy új ECU frissítése? akarja letölteni?
azért ilyen nagy nevek mögött, ráadásul flagship cuccokkal, nem szoktak ilyet csinálni korábban.. az R3E-m volt nekem eddig a legstabilabb a 980x/990x-el, de azt nem első körben vettem, ahogy az R4E-t sem, csak itt túl új procit próbáltam belerakni..
nem igaz, hogy asus-ék nem kapnak egy retail cpu-t hogy leteszteljék mielőtt kiszállítják a lapokat.. az hogy egy 10-20k-s lapnál ezt el tudják játszani azt tudja az ember, mégis azok működnek.. sőt, akinek csak olyan lapja van, azt élből cserélik, mert van polcon, egy 50k+-s lap az már több hónapos mutatvány, eddigi rekordom az a M5G-met 5hónap alatt sikerült legariztatnom..
-
BlackSoft
addikt
Történet vége elképzelhető, hogy az alábbi lesz nálam
Átlag userek azt mondják túlárazott vacak mind a gyártó termékei... Lehet, hogy a képen szereplő csúcsmodell 2,5M, de ha ott valami nem épp úgy megy, mint a vele megegyező PC-n 1,5M-ért, akkor valaki lemond, és elmegy meghalni
-
BlackSoft
addikt
Hát én 2013-ban építettem X79-et, és ugye addigra volt BIOS bőven, kiforrt az egész szépen
Valaha volt legstabilabb rendszerem volt a 3930K-val, 3970X-el kicsit gyengébb volt a stabilitás, de az is 10/8-as értékelést kap tőlem. Ez a mostani R5E+5960X 10/3. Ugyanakkor érdekes a teljesítmény... A CPU alapórajelen veri a 3970X-em, ami 4,7-en járt
(#167) helkis: Hát láthatod, hogy ezt nem csak itt csinálják, hanem mindenhol máshol is. Talán a legnyilvánvalóbb, és láthatóbb az a játékipar, ott is a Ubisoft oldaláról
És érdekes, az AC: Unity-ből készült fél évvel ezelőtti gameplay bugmentes volt, míg a végső változat, amit kaptunk, részemről a valaha látott legbugosabb játék, még akkor is ha, ezeket valamennyire félre tudom tenni, mert a történet teszik, és leköt. R5E is szépen ment, míg meg nem jelent... A kérdés, hogy ezt hogy csinálják? Bűvészek, vagy mik?!
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #166 üzenetére
én az R4E-vel is így voltam az elején a 4930k-mmal, első körben biost kellett bele iratnom, hogy egyáltalán elinduljon..
aztán jöttek a ramos mizériák, 1600mhz fölött fagytak.. a dominator GT-jeim, illetve samsungok, és G.skillek is, ezt végül a platinumokkal tudtam csak orvosolni, illetve visszaváltottam egy pöpec 3930k-ra ami alacsony feszen tudott 5ghz-et..
hamarosan jön egy 4960x hozzám, meglátom mennyi szívás lesz vele, ha nem lesz jó, akkor mérges leszek.. én is..
(#166) BlackSoft - továbbá nem értem én sem, hogy akkor mi a ráknak adják ki a lapot, ha kapásból kell hozzá 5új bios..
alig van bele proci, meg ram, mégis a usereknek kell kitesztelniük egy 600k-s félkonfigot?
azért profit ide, presztizs oda, ilyet nem lenne szabad megengedniük..
-
BlackSoft
addikt
Köszi a tippet
Sajnos ez biztos hogy nem lesz megoldás. Mégpedig azért, mert a Win nem hathat ki arra, hogy BIOS előtt ki-be kapcsolgasson, össze-szarja magát, ha nem tetszik neki, hogy nem kap a CPU 1,6V-ot, akkor CMOS clear-ig ne is induljon be, avagy ne fagyjon le Cache problémából adódóan BIOS-ba belépéskor... Ahogyan az sem lehet Win gond, hogy fogja magát, aztán 16:01-kor bekapcsol, mint aki unatkozik -> mai eset
Ez egy elbaszott BIOS lesz keresztbe, hosszába szerintem. A lap csak most jelent meg, de 3 (vagy 4?) BIOS jött ki azóta. És bár a R4E-vel sosem volt gondom, ahhoz vagy 30 is kijött 1 év alatt...
Verzió 0802
Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0802
Improve system stability.
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/10/31
Honnan kívánja letölteni? Globális webhely
Verzió 0706Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0706
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/10/09
Verzió 0603Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0603
Fájl mérete 7.29 MBytesupdate 2014/09/05
Verzió 0503Leírás RAMPAGE V EXTREME BIOS 0503
First release Bios
Fájl mérete 7.28 MBytesupdate 2014/08/29
Honnan kívánja letölteni? Globális webhelyImprove system stability....Improve system stability..... Hát képzelem milyen volt, akkor az első
-
helkis
veterán
válasz
BlackSoft #162 üzenetére
érdekes egy dolog ez..
én pont ugyanitt tartok/tam a notimmal, win7-el egyszerűen nem akar menni rendesen, pedig mindent visszabutítottam már, mindent kicseréltem már amit lehet, de ha a speedstep és turbo be van kapcsolva fagy.. illetve sokszor 95fok körül voltak a magok, a ventivezérlés is össze vissza tekerte a ventit..
ma reggel felraktam a win10-et és azóta itt teljesen rendben van a cucc, persze nem akarom elkiabálni..(kopp-kopp) (hőfokok azóta 70fok körül vannak max) illetve ez egy régi vas: 2670qm-es proci H67m chipset, hd3000+GTX550m 8Gb ram társaságában szóval a win7-nek ezen faján kéne mennie. másra már nem tudok gondolni, csak arra hogy az ACPI-kezeléssel van valami gond..
amiért írom ezt, az az hogy próbáld ki a win10-et, hátha..
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #163 üzenetére
De ez nem garis... Ez ilyen, egy csomó fórum erről szól, hogy mekkora szar
Hiába viszem gariba, még akkor sem vennék át, ha tényleg baja lenne, hiszen ott mit tudnak csinálni? Beletesznek egy CPU-t, bootol -> a vásárló hülye, nincs ennek semmi baja.
-
BlackSoft
addikt
Ez a R5E tényleg a legszarabb lap a világon
Majd 2 hete megy rendesen, dolgozok vele napi 6-8 órát, erre majd arra jövök haza, hogy 29 perce megy a gép. Már akkor mondtam magamba, hogy nem baszná meg az asus... Azóta volt egy fagyásom, a kurva alaplap 175x újraindul, bios check átmegy, kikapcs, aztán be se indul, nem jut el a bios-ig, szarakszik az egész fél órát, 2 hét normális működés után
Menet közben kihúztam a 24pint-t a gecibe, visszacsaptattam neki, mondom akkor égjél le a kurva anyádba, legalább nyugodtan alszol ma. Azóta megint megy, és még nem fagyott, és semmi gond
-
BlackSoft
addikt
Ennek nincs semmi baja, ez ilyen, amilyen. Csak más ad fél millió V-ot mindennek, amit nem akarok, mert nem fogom tudni lehűteni... EVGA-nak vagy a Gagyinak az X99-es zászlóshajóját kellett volna venni. Csak úgy gondoltam, mivel a R4E minden X79 laptól faszább volt, a következő még jobb lesz, nemhogy elkúrják, mint Feri az országot...
-
BlackSoft
addikt
Megáll az ész... Néztem hwbot-ot, és egyéb eredményekkel teli oldalakat, ilyen 1,5-1,7V kell 4,4Ghz-hez ilyen lapban.
Komolyan fogom magam aztán veszek egy Mac Pro-t 12 magos Xeonnal, 2xD700-as GPU-val, és elmehet a PC meg ez a sok marhaság a fenébe. Igaz 2 millióval többe kerül, de legalább nem kérdez, hanem csinálja. Játékra meg veszek egy PS4-et
(#153) iszilard: Pár BIOS már jelent meg, a legfrissebb van fenn. Ez szörnyű, hogy hogyan működik. Semmi baja, csak épp a torka véres
Oké, amikor megy, akkor 4Ghz-en kenterbe veri a 3970X-et (az 4,6-4,7Ghz-en ment nálam), de még az alapórajelén is többet tud valamennyivel. De elvárnám, hogy menjen legalább 4,2-4,4Ghz-et, ha nem is 8-at...
Én meg a hülye user megveszem, mert papíron nagyon jó, és kell a craft rendesen ahhoz, amit csinálok. -
BlackSoft
addikt
Hát emberek ez a R5E egy jó nagy szar! Amilyen király lap volt a R4E, annyira kivágnám már az ablakon ezt...
4Ghz-et nem képes normálisan menni egy 5960X benne. Már 220V-ot adok neki, és random kifagy játék alatt, aztán még a BIOS-ba se lehet bemenni, ki/be-kapcsol 759x egymás után mire tovább lép 02 vagy 00 kódnál
A saját gyári, full AUTO beállításain bármit változtatok, egy olyan instabil szarkupacot kapok, mint egy vödör nitroglicerin.
Nagy nehezen 25 CMOS törlés után 1,300V-tal megy a 4000mhz 100-as BCLK-val, és kurva jó... egy napig...
Egy napig tökéletesen megy minden, renderel, fasza. Másnap reggel már LN2 módban sikerül csak életet lehelni bele, és ha szétrúgom, akkor sem hajlandó azokkal a beállításokkal egyáltalán a BIOS-ig eljutni, amivel agyonrendereltem tegnap a gépetRandom gondol egyet, aztán ami eddig stabil volt X értékekkel, az ezután a leginstabilabb lesz.
Na meg még valami: Ez mi a fa**om?! Milyen 3600mhz?! Random mikor belépek a BIOS-ba ott olyanokat ír ki, aminek semmi köze a géphez? Vagy az mi a tökömet jelez ott? Random számokat, amit épp dobott a gép?!
Rozsdás lófasz köze nincs hozzá. Ha meg AUTO helyett egy-két helyen beállítom, amit kell (és az AUTO is azt fogja), akkor biztos, hogy 2 perc után BSOD, vagy fagyás.
Tuner-t beállítom 60-ra, szar. Beállítom akármire, szar. AUTO-n meg megy.PLL ugyan ez.
VCCSA-t meg hol a retekben tudom állítani, péntek óta 0-24 ebben a szaros BIOS-ban vagyok, és hiányolok beállításokat, van amiről a könyvben sincs szó. -
hszilard666
veterán
Hát használtan szerintem egy bő évig nem nagyon fognak, ha csak Black Rá nem un az 5960x re
Újonnan meg biztos lesz a nagyobb aprósoknál egyszer csak. Nem szeretnék turkálni a zsebedben, de ha az x99 platformot választottad, akkor tisztában vagy vele hogy k.rva drága, szóval én a helyedben nem sajnálnám a zsetont új motyóra. -
Hulot
tag
Mikor várható itt az aprón, hogy valaki x99 lapot vagy Haswell-E procit vagy DDR-4 ramot hírdetne?
-
BlackSoft
addikt
válasz
halhatatlan #143 üzenetére
Ha beleteszel valahogy, egy 4820K-t, akkor veszteség minimum a lap, és/vagy a proci lesz, de a ramot is kinyírhatja rossz esetben
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
hszilard666 #144 üzenetére
köszi a választ.
amugy az új 2011-3 mas Haswell-E re gondoltam.
csak azt gondoltam,hogy bele megy a sima 2011-es proci is a 2011-3 mas foglalatba,és nem tudtam biztosra a veszteségeket. -
hszilard666
veterán
válasz
halhatatlan #143 üzenetére
Szia!
x99 es lapba csak haswell E megy. Ha haswell vagy devil's canyon procit szeretnél használni, akkor z87 vagy z97 es lap kell neked. -
halhatatlan
aktív tag
üdv mindenkinek.
olyan kérdésem lenne ha beleteszek 1db i7 4820k-t, egy asus x99-a lapba mien
veszteségekre számithatok?illetve érdemes eggyátalán,vagy rakjak bele rendes Haswell-t.
köszi a választ -
BlackSoft
addikt
-
Landon
addikt
Sziasztok!
Elgondolkodtam én is, hogy csatlakozom egy 5xxx CPU-val a táborhoz de nagyon bizonytalan vagyok még. Mennyi értelme lenne egy 4790K-t egy 5820K-ra cserélni? Én úgy terveztem, hogy majd csak jövőre váltok Broadwell-K-ra és akkor lesz teljese lap+RAM csere is.
Lehet most már több értelme lenne inkább kivárni a Broadwell-K-t és nem most beleugrani a 9-es chipset-be DDR4-be + 5gen-es intel-be?
Köszönöm!
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #135 üzenetére
Ahogy már írták...
Például a Kingston 1,2V/1,35V fesz mellett kínál stabil működést. Az alapvető fesz X99-nél 1,2V (mint X79-nél az 1,5V volt a szokványos)
Tehát 8 modul esetén valószínű 1,35V-ot kell majd adnom nekik, hogy stabilan menjenek, míg 4 modul esetén biztosan elég lenne az 1,2V...
(ilyen magasabb fesz, több modulnál, volt az X79-nél is, ott 1,65V volt ez.)
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #135 üzenetére
mármint 4x4-ben?
mert jobban megterheli a memóriavezérlőt a sok modul, ergo több fesz kell neki a stabiliításhoz, vagy tuningban fog kevesebbet menni.. meg ilyen apróságok, amit jobb ha elkerül az ember, ha teheti.. -
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #133 üzenetére
Igen, összesen 8db modul lenne, tehát ki lenne töltve az összes slot
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #131 üzenetére
Ram-ra gondolsz?
Elsődleges cél Corsair Dominator Platinum 2800mhz+ CL15. De abnormálisan drága, és nem kapható, még külföldön sem... És nem azért, mert nem jelent meg, hanem mert a zöld manók elvitték a gyárból?! Senki sem tudja, de nincs készleten sehol, és nem is nagyon rendelhető, ha meg igen, akkor az ígért "ajánlott fogyasztói ár"-ra +100ezer forint van számolva, és én bizony 32GB ramot 400ezerért nem fogok venni.
Valószínű Kingston HyperX lesz, 2800mhz-nél már van CL14-es időzítéssel ramjuk, és 200k alatt jön ki 2db 16GB-os KIT. (sajnos corsair-el ellentétben, nincs 4db modulból álló 32GB-os KIT, ami negatív számomra)
-
BlackSoft
addikt
válasz
#Morcosmedve #129 üzenetére
Csak legyenek már meg a memóriáim hozzá
-
BlackSoft
addikt
Csatlakozom az 5xxx procival rendelkezők táborához
Lapot meg már láttátok (többnyire), de az is itt van, mielőtt valaki kérdezi majd a jövőben
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #125 üzenetére
lyuktávolság szempontjából az s2011-3 felfogatás ugyanakkora, mint az s2011, ami ugyaakkora mint az s1366-os.. csak az utóbbinál ármenő csavarokkal kell, addig az újaknál, egy-egy tüskét szokás becsavarni a lefogatóba, de pl a R4E-n le lehet cserélni a foglalatot olyanra, hogy felszabadulnak a lyukak, ergo használható moddolás nélkül az 1366-os blokk/lefogató.. a H110 mindegyikre jó..
(#124) KAMELOT - sajnos ott tartunk, hogy aki WR közeli eredményt akar magának/csapatának összetuningolni, vagy nyerni valamilyen versenyen, annak muszáj ilyen eszközökhöz nyúlnia, nyilván ezek közül sokan gyári támogatottságot élveznek, tehát nem baj, ha elpukkan egy proci, vagy ha nem is, akkor sem fognak felkerülni a helyi apróba.. aki meg saját zsebből állja a cehhet, ott az utóbbiak lényeges visszatartó erők, ha nem akarja lenullázni magát egy proci/vga/alaplap eldurrantásával..
és aki vacsi új vga-kat moddol +tápkártyával? [link]
-
#Morcosmedve
veterán
Kicsit lehet lámaság, de milyen felfogató kell most akkor valójában? H110-et fel lehet tenni egy lga-2011-3-ra, ugye?!
-
helkis
veterán
uncore-wall-mod OC-socket nélküli lapokhoz: [link]
-
KAMELOT
titán
válasz
akoska07 #116 üzenetére
Mivel MO-n lakunk ezért ezek állnak fent.
1. 5820K jó áron van
2. általában 1 VGA-t használ az illető és azt is a legjobbat
3. általában 1080p-ben tolja mindenki (megjegyzés: azon szoktam röhögni amikor van valakinek HC gépe aztán ilyen xar 1080p monitoron játszik. Ha már van 600-1000euroja kártyákra, miért nincs 600euroja egy rendes minőségi monitorra? Hiszena képernyőt nézed és nem a kártyákat a gépben!)
Következtetést levonva, 5930K-nak nincs értelme itt. -
Több pci-e sávszélesség.
Más "különbséget" nem érdemes észre venni.
Tehát az vegyen 5930K-t aki 3-way sli ill. crossfire-t alkalmazna az adott gépen.
Biztos,hogy az 5820K is megy annyin,mint az 5930K,vagyis kis tuninggal (ami garantálhatóan meg van) kap egy 5930K teljesítményt processzor erőben.Át kellene fogalmazni a kérdést melyiknek nincs értelme....
Én tudom,hogy az 5930K-nak lenne értelme,csak kicsit jobban beárazva.
Én használtam GTX780 3-way sli-t,szal tudom mi az amikor meg van a megfelelő pci-e sávszélesség.Viszont a felhasználók többségének esze ágában sincs 3-way sli vagy crossfire-t használni.
Ott az 5930K-nak nincs értelme.Ha az 5820K procik elég jól tuningolhatók,akkor az 5930K proci-nak nem lesz olyan létjogosultsága az ára miatt,mert ahogy írtam is,nem fogják kihasználni azt a plusz pci-e sávszélességet.
Nagyjából be is határoltam mi az ami használható és "elérhető áron van.
Viszont az alaplap és a memória árak....Ki kell várni mi esz ennek a vége.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #111 üzenetére
x264-nél is van kismillió művelet, pont ott lehet látni némely feladatvégzésnél 120%-kal nagyobb hatékonyságot az 5960X javára az 5820K-val szemben.
Hol látod te a 120%-kal nagyobb hatékonyságot, ha összességében mégis csak ~30%-kal végez előbb, ami egyébként teljesen szépen korrelál a 30%-kal több feldolgozó és minimálisan alacsonyabb órajel jelentette előnnyel.
Konkrétumokat kérek, nem mellébeszélést.Nem kell, hogy egy szálon fusson valami, egyszerűen minden processzor különbözik, és vannak olyan dolgok, amik az egyiken valamilyen megoldás miatt sokkal gyorsabbak.
Minden processzor különbözik?
Az ugye azért megvan, hogy itt azonos generációs Haswell magokról beszélünk? Hovatovább a 20K és a 60X teljesen ugyanaz a lapka, csak az előbbi 2 maggal, 5 MB cache-sel és 12 PCI-E sávval „rövidebb”.De nem veszekedni akarok.
Én sem veszekedni akarok, de a #101 és #105 kommentjeid gyakorlatilag minden alapot nélkülöző zöldségek. Megfejelve azzal, hogy éppen valaki mást próbálsz „felvilágosítani”.
Még egyszer: Konkrétumokat írjál, hiteles teszttel megerősítve.
-
BlackSoft
addikt
válasz
MoP_FX 57 #110 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy van sok helyzet, ahol kb akár 60%-ot is ráver...
x264-nél is van kismillió művelet, pont ott lehet látni némely feladatvégzésnél 120%-kal nagyobb hatékonyságot az 5960X javára az 5820K-val szemben.
Nem kell, hogy egy szálon fusson valami, egyszerűen minden processzor különbözik, és vannak olyan dolgok, amik az egyiken valamilyen megoldás miatt sokkal gyorsabbak.
De nem veszekedni akarok. Otthonra, játékra, átlag usernek semmi különbség nem lesz egy 5820k, egy 4820k vagy egy 5960X között.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #109 üzenetére
Hol beszéltél összességében?
De az 5820k a 6 mag ellenére bőven le van maradva egy 3930k-tól vagy 3960x/70x-től rengeteg mindenben
Sok minden van, játékoknál biztosan nem jön ki, de van ahol az 5930K 60%-ot ver az 5820K-ra, az 5960X pedig 120%-ot
Melyikben? Összességében 60%-ot ver a 5930K a 5820K-ra? Vagy hogy?
Igazság szerint az x264-gyel pont neked segítettem, mert abban jön ki leginkább a 5960X ereje a 5820K-hoz képest, ~30%.És igen, van olyan egyszálú feladat, ahol a 4790K előzi a 5960X-et a magasabb órajele vagy a gyorsabb cache-e miatt. Releváns? Aki egyszálú programmal tölti a napját, az természetesen ne vegye a 5960X-et.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #105 üzenetére
Nem ártana egy kicsit többet bújni azt a szakirodalmat.
Az x264 enkóder köztudottan az egyik legjobban skálázódó feladat, ami szépen használja a legfrissebb utasításkészleteket is:
[link](#106) KAMELOT: Isten őrizz, dehogy kell a 40 PCI-E sáv plusz 50e Ft-ért. Négyutas SLI/CF-hez kellhet a 30K/60X, minden másra a 20K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest