Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szergei

tag

Ilyet se láttam sűrűn, de úgy tűnik megvan, hogy lehet reprodukálni, illetve megszüntetni azt a hibát, amiről írtam.

Egy-két bővítőkártyát cserélgettem , illetve kiszereltem a gépből, és minden ilyen alkalommal lekapcsolom a tápot is (vagy kihúzom).

Ugyanezt tettem, amikor visszaraktam most a saját vga-m (volt nálam másik kölcsönben tesztelésre, ami NVIDIA nekem meg AMD-m van jelenleg, de ez lényegtelen most), belépek a bios-ba, és már megint 2.5V körül volt a PCH.

Ezért jobban szétnéztem a bios-ban, és kezdett gyanús lenni ez a 2 érték, a feszültség miatt:

DIMM VPP (CH0/1)
    DIMM VPP (CH2/3)

Az első szenzor ~2.512V körül van

A második ~2.512-528V átlagban

A PCH 1.5V pedig, pontosan azt mutatja mint a DIMM VPP (CH2/3) :Y , azaz 2.512-528V körül.

A megoldás: ki kell kapcsolni a gépet.

És a következő indításnál azonnal helyreáll a PCH 1.5V, ~1.536V körüli értékre és úgy is marad.

Ha kikapcsolnám a tápot is megint, azaz áramtalanítanám az alaplapot, akkor kezdődne elölről, de mint mondtam, azt csak szerelésnél szoktam.

Ha ezt így leírom az EVGA supportnak, talán elhiszik ők is, és bízom benne, hogy tényleg csak szoftveres hiba.

(Azért nem raktam csak off-ba az egészet, mert hátha lesz valakinek hasonló x99-es alaplapja, és esetleg ezzel szembesül, de gyanítom, hogy ez evga-only "feature" inkább.)

• Szergei

tag

válasz CirrMee #311 üzenetére

Köszönöm a választ.
    A BIOS-topicban hasonló véleményen volt Thrawn kolléga is, javasolta, hogy jelezzem az EVGA-nak, ezt meg fogom tenni, és várom a válaszukat, bár amíg működik a rendszer, addig nincs baj, egyelőre stabil, és a hőfokok is teljesen normálisak.

• Szergei

tag

westlake:

Értem, igazából ettől félek leginkább, "ha valóban annyit is ad/kap", ezt nem tudom, hogy lehet kideríteni.

players111:

Igen, a legújabb, de azt fontos megemlítenem, hogy az eredeti, régebbi bios is ugyanúgy 2.5V körüli értéket írt a pch 1.5V-ra (amellett, hogy instabil volt azzal a rendszer).

• Szergei

tag

Üdvözlet!

Van egy (egyelőre) kisebb problémám, talán ez a megfelelő(bb) topic, nem tiszta ugyanis, hogy lap, processzor, vagy csak egy szoftveres mérési hiba, a cpu-val összefőggő azért:

5960X processzor alapon (turbo on), 2400 MHz-es memóriák 1.2V XMP alap, semmi sincs húzva, alaplap: EVGA 150-HE-997 (X99 FTW), táp: Enermax Platimax 1KW

Tehát annyi a gond, hogy a biosban a "PCH 1.5V"-nál 2.5(!?) V-ot mutat néha, a bios és az alaplap leírása szerint is 1 és 2 V között lehet ez az érték legfeljebb, ha manuálisan beállítom az 1.5V-ot, az se érdekli nagyon, és felülbírálja 2.5V-ra. De nem mindig, van amikor visszaáll 1.5-re magától.
    A másik PCH-feszültség rendben van, és az összes többi szoftveres érték is, egyedül a PCH 1.5V, ami nem normális.

Ettől függetlenül a rendszer teljesen stabil masszív terhelés (renderelés) alatt is, a legújabb bios van a lapon, a gyári rettenetes volt, az újjal majdnem minden probléma megszűnt.
    Egyébként a diagnosztikai programok össze-vissza mérnek néha, pl. a HWiNFO64 254 fokot mutat egy szenzorra, meg 930W(!)-os maximumot csak a cpu fogyasztásra, ezek nyilvánvalóan baromságok, de ez a BIOS-ban PCH 1.5V helyett 2.5 nyugtalanít, de nagyon.
    Hagyjam figyelmen kívül, vagy reális mérés, és rövidesen annyi a lapnak cpu-nak és még ki tudja minek?

Ha valakinek van bármi ötlete, azt előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés