- iPhone topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armando_19
őstag
válasz #Morcosmedve #1899 üzenetére
Az UD4P baráti árnak is örvend Magyarországon.. Láttam SOC-Championt OCUK-ba, 200 fontért, haza is küldeném a havernak 90k-ért azt a lapot, ha lenne, de nincs készleten, de majd rájuk csörgök, hogy várható e. Ez kb egy árban jön ki neki mint az UD4P otthoni ára, ha ennyi lenne.
Bár lehet beszaladok majd oda, meg akarok lesni 1-2 széket, bár nem a szomszédban van sajnos.
(Valamelyik fórumtárs nem ott dolgozik véletlenül?)Köszi a segítséget minden esetre.
-
nagyúr
válasz #Morcosmedve #1897 üzenetére
Egyik sem belépő lap.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
#Morcosmedve
veterán
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Végig olvastam az elmúlt pár oldalt, és az lenne a kérdésem, hogy helyesen szűrtem e le, hogy 5820K tuninghoz, ha a "tutira" akarok menni akkor a GIGABYTE GA-X99-SLI, vagy az ASUS X99-PRO a belépő alaplap?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Redbull941
tag
válasz MPowerPH #1894 üzenetére
Nekem mos sajnos nincs időm foglalkozni vele, meló délelőtt, meló délután itthon este meg már csak játszom egy kicsit és alvás
Amúgy nem tudom, hogy van-e valakinek itt még asrock lapja, annak mennyi az el indulási ideje? (Bios műveleti idő, nálam 14.4) Meg hogy mikor teljesen hideg a gép, bekapcsolom, elindul a proci ventije, majd egyet berreg a hdd (valószínűleg már öreg 4. éves szegény ) és úgy kapcsol be, az alaplapon világít a piros led és mikor bekapcsol ki alszik (lehet így mutatja, hogy nyomja a bios műveletet? ) Ha van valakinek ilyen lapja, az kérem írja már le a tapasztalatokat vele Köszönöm! -
MPowerPH
félisten
válasz Redbull941 #1893 üzenetére
Nekem is az volt a tippem. Mikor a kep megy el, az alt. mindig a VGA. Memoria/cpu hibanal vagy crash van, lefagy, vagy ujraindul, vagy siman lekapcsol.
Ma kicsit dolgoztam a beallitasokon. Akarmit probalok, sajnos nem tudom mar csokkenteni a cpu feszt, teljesen a hataron van. Kiprobaltam mindent, amit lehetett, plusz, minusz, de semmi.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Redbull941
tag
válasz Redbull941 #1892 üzenetére
4óra játék után sem kapcsolt ki, lehet a vga volt a ludas
-
MPowerPH
félisten
válasz Redbull941 #1890 üzenetére
En VGA hibara tippelek mar most. Mar csak azert is, mert elmegy a kep, de a gep nem kapcsol le, nem dob simmifele hibauzenetet.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Redbull941 #1888 üzenetére
En sem nyuzom most. Nincs eleg izmos vga-m hozza, igy nem erdemes nyektetnem a procit.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Redbull941 #1885 üzenetére
A restart utan? Akkor pedig valami megsem stabil ottan. Errol beszeltem, mindennapi hasznalat fogja megmondani, hogy stabil e.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
woros
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz Redbull941 #1883 üzenetére
Ez nem tulmelegedes miatt tortent. Szamos oka lehet egyebkent... VGA-t huztad?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Redbull941
tag
Egy kérdésem volna... Gta5-közben kikapcsolt a gép, olyan mint ha idle állapotba került volna, azaz elment a kép, és csak pörgöttek a ventik az alaplapon pedig kivillant a piros lámpa. (!?) Mit jelent ez? Intel burn tesztel mikor ment, nem melegedett túl, stressz teszten pedig nem volt probléma... Mi okozhatja ezt? (ma már 2x csinálta...) winfos 10 van a gépen... Köszi előre is az ötleteket!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz jones965 #1869 üzenetére
ki kéne
remélem az edram és iris pro nélkül a broadwell azért jobban tuningbarát lesz...
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
nagyúr
Single thread-ben majdnem ott van,ez mit jelent pontosabban ?
Játékokban biztosan más lenne a helyzet.
Ezért is ragaszkodom inkább ehhez a procihoz,mert ott van a tuning lehetősége,és van mit előhúzni a tartalékból,ha kell.
Tesztelésre hozok majd 1-2 xeon procit,mit virít játékok alatt,mennyire tud elég lenni.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Mennyire volt húzva a 2600K ?
Szép kis páros van a gépedben.
Abból már vszinű elég lenne nekem 1 db játékra is.
Igazából nálam azért nem xeon van,mert a játékok igénylik néha az órajelet.
Az én procim tud menni 4.8GHz 24/7,így megközelíti a xeon erejét is és játékra is bőven elég.Melyik geekbench ez pontosan ?
-
félisten
válasz akoska07 #1876 üzenetére
Attol fugg, mire kell. Amit en hasznalok most, az single thread teljesitmenyben kb. ott van, mint a huzott 2600k-m, csak epp sok szalon tobbet tud. (32 bites Geekbench eredmenyem par nappal ezelottrol)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
MPowerPH
félisten
válasz akoska07 #1874 üzenetére
MIndent az OC kepesseg dont el. De szerintem nem lesz nagy durranas, es meg annyi sem fog beloluk elfogyni, mint a Haswell-E -bol.(bar a paletta itt igen szeles lett, szoval lehet megis...) Eleg csak megnezni, hanyan hasznalnak 5775C-t. Pedig nem lett az olyan rossz, csak tul gyorsan jott a Skylake. Gondolom magok szintjen is azokat az ujitasokat hozza az -E, amit a kisteso.
Szoval Te is most add el az 5960X-edet, mert ez majd leveri az arakat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz Achill3uS #1861 üzenetére
Kíváncsi leszek az árazásra is majd...mivel új.
Azt gondolom nem fogja érinteni az itteni topic lakókat.
Biztos lesz majd 1-2 ember aki be-ki próbálja,aztán újra haswell-e procit fog venni.
Borítékolnám a listát...-ár
-tuning
ez lesz a két fő szempont,de én nem sok jóra számítok.Én biztosan nem cserélem ezt az 5960X-et másik procira
max jövő év ilyenkor,de még az sem biztos.Egyébként vannak jó áron beszerezhető xeon procik amik ugyanúgy hozzák az erőt ami kell.
Ezeknek a tuning lehetne az előnyük,de sokat nem fogadnék rá,extrémben persze más lehet a helyzet,de minket az sem igazán érint,csak néha figyeljük mit műveltek velük.Megláttttyyuk ...
-
MiklosSaS
nagyúr
Mikor lesznek elerhetoek? Egy 6850K johetne
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
gyiku
nagyúr
válasz #Morcosmedve #1865 üzenetére
az miben tobb/jobb, mint az 5820k? csikszelesseg ok, de a tdp ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #1865 üzenetére
Csak a v10-es.
-
Achill3uS
nagyúr
lehet kreálni az uj topicot
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
WaterWawe
őstag
Ez esetleg? Ebbe is van OC socket. [link]
-
helkis
veterán
válasz #Morcosmedve #1854 üzenetére
amúgy olyat hol lehet beszerezni? mert itthon nem hallottak róla sehol..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
WaterWawe
őstag
válasz #Morcosmedve #1854 üzenetére
Jó kis lap, de megvan az ára is.
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
X99-es lapok közül mi az amit "meg szabad venni"? Úgy értem hogy mik azok amik tuning szempontjából már jónak számítanak, gondolok én itt 4,6-4,7GHz-es 5820k-ra?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1151 6700k procikkal nem ritka a 4000MHz-s ram freki sem. De ugye az dual channel míg az x99 az quad
Nem véletlen, hogy a legdurvább g.skill Trident z ramokat (4000+MHz) z170-es lapokhoz tervezte a gyártò."Building on the strong success of G.SKILL Trident series, Trident Z series represents one of the world’s highest performance DDR4 memory designed for the latest 6th generation Intel® Core™ processor on the Z170 series chipset. "
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz Redbull941 #1844 üzenetére
sajna ez ki kell tesztelni, nincs két egyforma alaplap, proci, ram, vga.. tuning szempontjából.. be kell lőni egy feszt amit még tudsz hűteni, és szépen elkezdeni emelni az órajelet, amíg bírja abban a tesztben, programban amit szeretnél futtatni (akár többen is, játékok, munkaprogik, bench-ek, stb) addig kell tesztelni, amíg minden rendesen megy, ha megy akkor lehet feljebb rakni az órajelet, ha valamiben kifagy, akkor vagy vissza kell venni az órajelet, vagy még egy kis feszt kell neki adni, emelni a venti fordulaton stb..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz Redbull941 #1842 üzenetére
Ezek az automatikák eléggé megfeszelik a procit, szvsz ne használd..
-
Redbull941
tag
válasz Redbull941 #1841 üzenetére
-
Redbull941
tag
Na kezdek unatkozni, bele néztem a biosba, és az oc tweaker-nél vannak betölthető előre beállított oc-k. Nos a 4.0-ás oc settet akartam beállítani, ki választottam, a ramot felnyomta target 2400mhz-re (fel is ment, mert eddig 2133-on pörgött) de a proci nem ment fel 4.0ghz-re, hanem 3.3-on maradt... ez mitől lehet? mit és hol kellene átállítanom, hogy betöltse? :S (asrock uefi) Köszönöm előre is!
-
woros
őstag
válasz #Morcosmedve #1835 üzenetére
Igen csak írják pár helyen, hogy 2800 felett a ramok csak 1.25 strappal mennek. De ez akkor nem igaz?!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #35434496 #1831 üzenetére
Na majd meglátjuk. CL15-el nekem még nem ment...
oliba: akkor jól
woros: 125-el is így megy ÉN jobban szeretem a 100x-osat, de majd még eljátszok vele. Egyelőre a 4,5/4,0 GHz-en kívül nincs állítva semmi, minden gyári, csak le van fixálva, megfelelő feszek beadva.
© asszongya'hogy
-
woros
őstag
válasz #Morcosmedve #1816 üzenetére
100 bclk és 1.00 strappal megy így?
-
oliba
őstag
hpeter10: akkor mégiscsak jól emlékeztem, hogy samus vagy
players111: nagyon szép eredmény, bár ebből számomra nem derült ki, hogy milyen memóriád van Le is szedted a bordákat és szép nagy gömbölű bötükkel rá volt írva, hogy Samsung? Csak, mert eddig nem láttam olyan tesztet, ahol valamire is mentek volna velük tuningban Sorry az off-ért, csak informálódom
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #1830 üzenetére
3200MHz cl16 a gyári érék. Tuti, hogy samsung. Az enyém 3000MHz cl15 gyárilag és Samsung IC memory chips van rajta.
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #1828 üzenetére
A jelenlegi legerősebb 3200MHz-s kit. Szerintem samsung memóriàs.
-
oliba
őstag
válasz #Morcosmedve #1825 üzenetére
Bocs, lehet keverlek. Milyen ramod is van?
-
oliba
őstag
Akkor ezek szerint ezek a samu chipes gskillek nem valami jók, ha a 3-3,2GHz-es modelleket nézzük. Ezeket hozza a hynx is csak jóval alacsonyabb késleltetés mellett...
-
#Morcosmedve
veterán
Az a baj, hogy 4,4-es Uncore kell neked
Majd eljatszok vele, hetkoznapokra nekem tokeletes. Mar kitapasztaltam, hogy mire mennyi kell, btw ki lesz tesztelve, engem is erdekel, ezert vettem, ha nagyon stabil, akkor maradhat 24/7-re, nem csak bench-re.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
gyiku
nagyúr
válasz #Morcosmedve #1820 üzenetére
miert felesleges ha birja? benne van, mar kifizetted, ki kell hajcsani kihajcsaje?
huzzad csak, mert ezt meg 2666or rammal is hozompléjerzmindegy: hozd a kurblit, utana alszunk.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
törölt tag
Mi ez a 36-os tRFC meg CR2? 4g uncore és mindez egy Champion lapban. asszongya'hogy szégyelld magad! Tessék finomhangolni azt a 24/7 beállitást.
-
törölt tag
-
Redbull941
tag
Lehet láma kérdés, de nincs véletlen valami táblázat, vagy útmutató kezdőknek, hogy hol, mit és mennyit kell állítani a biosban a tuningnál? Vagy szükséges teszt programok listája vagy valami? (nem böngésztem vissza a fórumot, hogy valaki le írt-e hasonlót egy hsz-ben :S )
(Lehet bios updatet kellene raknom, mert ez valami márciusi bios, ami rajta van :S ) -
MPowerPH
félisten
válasz nullpoint #1807 üzenetére
En meg nem vallalom a garanciat azert, hogy a user mikor megkapja, akkor elindit 4.7GHz-n egy 8 oras prime-ot, es megfozi a procit, vagy rapakolja a potot, es eszetlen modon megkuldi.(mert azt is lehet esszel meg nelkule...) Aki fizet ilyenert, annal az 1400 juro 1,5 heti fizetese, tehat ne magyar tarcaval gondolkozz.
SAS: Te alaposabb voltal. Viszont Te vagy az egyik pelda ra, hogy en azt mutatom, amit a cpu tud. Nem ez volt az elso, volt mar nalam brutal 4790k is, ami eladas elott egy bios bug miatt meghalt. De volt nalam platinum chippes 980x, amiert boven az altalam fizetett veteli ar folott perkalt az uj tulaj.(es kereshettem volna rajta dupla annyit is, mert meg Braziliabol is kaptam uzit, hogy vinnek)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #1808 üzenetére
Ezt nem kell off-ba rakni,mert a topic témája is lehetne,ha nem folyamatosan hisztiznél.
Megy már a pelenkázás ?Amúgy meg,ha annyira szar az asus,mert x volttal több kell a procinak,akkor lejjebb veszem az órajelet akár 200MHz-el is és kevesebb fesszel megy a proci,és így is alig lesz hátránya a fapados órajellel szemben.
Hihetetlen,hogy még mindig ezen vergődsz...
Ha éppen nyugi van akkor majd te szítod a tüzet,büszke lehetsz rá...
De felhívni nem mersz ... miiii[ Szerkesztve ]
-
nullpoint
őstag
Ha valaki egy 1000 euros procit megvesz 1400-ért return nélkül, az meg is érdemli. Mi van ha egy hét múlva bekrepál?. Vagy másnap. Ők tudják, nekem ez munkagép, ezért fontos hogy garancia legyen, és ezért nem is kínzom a végtelenségbe, mert a munka nem állhat.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
MPowerPH
félisten
válasz nullpoint #1805 üzenetére
Akkor hajra, bar ramondassal nehez lesz. A gond csak az, hogy a sajatoddal meg egy nyamvadt 4.8GHz-s Cinebenchet sem tudtal kesziteni, pedig elvileg az nagyon laza dolog.
Egy ilyen hirdeteshez jarnak kepek, es video.(sot, felajanlottam, hogy teamviewer-el maga is csekkolthatja, mert return nincs) Es igen, csak azt lehet garantalni, hogy a Giga lapban megy ennyit. Sas forumtars amit vett tolem 5820K-t, szinten mondtam neki, hogy 4.5GHz-t 1.23v -n tudja stabilan, de csak a Giga lapban tudom garantalni. Megvette a Giga lapot hozza, es tud is annyit. Szoval nem fuznek hozza tobbet.
A hutes meg mind1, igaz en epitett vizet raktam ra, ellenben ezen a frekin es feszen meg nagyon nem melegszik. Aki ezt hasznalni fogja, az ugyis potot rak ra.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nullpoint
őstag
Jó ötlet. Rámondom hogy ez bizony 5ghz léggel, alulfeszelve, aztán ha az ő lapjában nem megy annyit akkor vállvonással intéződik a dolog, me' há' minden lap másként működik és biztos a lapjával van gond
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
nullpoint
őstag
1000 euros procit 1400-ért vesznek????
Ma elkezdem tizesével vásárolni itthon és viszem ki eladni.
-
MPowerPH
félisten
válasz akoska07 #1801 üzenetére
Jah. De valszeg nemsokara eladom, 1400 juro koruli aron lesz ra vevom. Csak meg a fizetesi felteteleket nem beszeltuk at. Kell a penz a bicaj projektre, es a kasszabol mar nem veszek ki tobbet, mert az elkovetkezo 10 honapban lesz mire kiadni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me