- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Hát köszönöm, de ezzel most elkéstem én is.
Haver ma beugrott Szolnokra és vett egy Hyper TX2-őt. Nem tudom mire lesz elég, de most ez lett. Én jobban szerettem volna egy 212-est, de majd max reszkábálok neki még egy 8cm-es ventit, van nekem talonban egy.
Asus P5K EPU helyett is, Asus P5Q-t vett alá, mert nem volt más a boltban. Ez sem tudom mennyire lesz elég alá.
A lap eléggé jónak tűnik, szép borda van az északi hídon is. De hát ez ugye P45-ös lap, amihez annyi fingom sincs, mint a kínai ABC-hez.
Remélem majd tud nekem valaki segíteni ebben is eligazodni, bár arra majd a lap topic-ját használom. -
Szipi
aktív tag
Itt egy kép a small FFT-ről, max 68C-os volt a proci 22C-os szobában úgy hogy a radiátor a géptől 30cm-re van. A hűtés pedig: Thermalright XP-120 + Papst 4412 F/2GL (1100-as fordulatra leszabályozva)
Videótömörítésben nagyon büntet főleg ha 3-4 videót tömörítek egyidőben Divx-el.
-
Pubszon
veterán
Szétszedtem a gépet az új procihűtő beszerelése miatt, mondom akkor egyúttal ki is takarítom, leginkább a tápot.
Addig minden játéknál felpörgött benne a venti, azóta egyszer sem hallottam.
És mivel nem melegszik úgy a belseje, ezért sztem stabilabb feszt is ad ki magából. -
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
Nekem is épp lefut 3600Mhz-en a 3DMark06.
De nincs értelme 3200-tól feljebb húzni, mert 3465-ön több lett a Mark pont, hogy egy kicsit emeltem a VGA órajelein.
De talán egyszer még megpróbálom 3600-on a Xigmával, mert ezelőtt csak a Hyper TX2-vel futott le 3.6-on.Egyébként boldog kékhalál mentes karácsonyt mindenkinek.
-
devast
addikt
Hmm valami hasonló volt nekem is. Nem egyszerűen leállt a prime hibával, hanem újraindult a gép. Ha bízol a hűtésedben erősen ajánlom linx/intelburntest-et, ami nálam prime-nál 6-7 óránál újraindult ott 1 percig se bírta
Valahogy úgy lehet hogy "nagy" hibánál újraindul, "kicsi"-nél áll le hibával a program, de ez csak tapasztalat. Visszatérve 3.6-ot nem sok q6600 visz, legalábbis vannak jobban és rosszabul sikerült szériák. A mostaniak elég sz*rok lettek, talán azt hiszem l808-asok megint jók lettek, de ennek nézz inkább utánna Te ha érdekel.
-
DigitXT
félisten
Nekem is úgy volt, hogy stabil 3,6-on, aztán fagyott a DiRT.
Most vagy a proci nem bírta, vagy a lap, de inkább járatom
3,5-ön, és akkor lépek ki a játékból, amikor én akarok, mint
hogy a menüben (!) nyerjek +3-4 FPS-t, de bármikor fagyjon.
Szerk: amúgy a feszeket nem szeretem az egekbe tolni. -
jorden06
senior tag
Srác azt mondta, hogy 1,275V mellett 3GHz-en megy állandóan, próbálgatásnál pedig 1.385V-on 3.6Ghz-et ért el. Hőfokokra annyit írt, hogy Thermalright HR-01 Plus-t használ és 21-25 fok a maghő idle. Ezek reális értékek?
3GHz egyébként elégnek kell lennie majdnem mindenre, nemde? 105W -os TDP?
Nekem az E6750-re Intel 65W-ot ír, azért ez jóval nagyobb különbség. De jól tudom, hogy ez csak elméleti max? Gyakorlatban, hogy néz ki?
Még jó, hogy azért vettem ezt a Xigmatek-et, mert állat brutálnak mondták
-
HSM
félisten
Kizárólag a Tjmax-nál mér pontosan! Ezért tud lenni pl. az atom -7 fokos, szobában, légen, mivel minl távolabb van a proci a tjmax-tól, annál pontatlanabb a szenzor, és itt nem 4-5 fokos diffiről van szó, sokkal több is lehet.....
Amúgy tudtommal a Tjmax az nem a maglassulási küszöb, hanem az a küszöb, ahol mindenképp áramtalanítani kell már a procit, hogy ne sérüljön. A lassítás tudtommal, már ha be van kapcsolva, a Tjmax előtt pár fokkal már aktivizálódik, bár ezt nem szeretném letesztelni... -
HSM
félisten
Egy rendesebb húzásnál már szerintem a 4 fázisos lap is bőven kevés lesz Q6600-hoz... De 3Ghz-re talán jó kombó lehet....
(#21248) Gorneck23: Érdekes, a Giga P35 lapom semmit se feszelt szét AUTO-n... És igen, nem sok P45 lapom volt, de egy spanomnál viszont vagy fél napig szívtam egy Giga P45-tel, és úgy sem jött össze a tuning. Pedig én mindent normal-ra vagy rendesen beállítva raktam, és teljesen abnormális dolgokat produkált.... De amúgy nevetséges dolgok nem működtek, pl. 9*333-on nem volt képes stabilan működni benne egy Q6600, aminek 1,25V a VID-je.... Az, hogy nem nézett gondosan utána, milyen csipszetet vett, meg ramot, más kérdés, biztos nem direkt szúrt ki magával....
-
Laraxior
titán
Igen! Bim is hasonlóképp járt a régi majd' 500W-os Enermaxával..Aztán vett egy Corsairt..és minnyá sikerült neki 3910en a prime
Neked is mondom meg joshuának is:
Ha lekapcsol a gép...azt több okból is teheti. (Nálam pl a 410es Chieftec mondott viszlátot..3.6GHz felett)
1. tényleg nem bírja táp leadni azt a hatalmas feszültséget...
2. terhelés alatt túlmelegszik az alaplapon valami tekercs vagy kondi vagy valami feszingadozás lesz miatta és ennyi
3. a proci melegszik túl... Nálam azért volt a max. 4185MHz (485x9) 3dmark06 alatt,mert nem bírtam egyszerűen hűteni.Még 15 fokos vízzel sem.Teháta legfontosabb ez alá a szar alá egy bika táp..és ha prime-oltok akkor mindenképpen jobb egy olyan procihűtő,ami a lappal párhuzamos ventivel rendelkezik...ha nem akkor valami fújja a levegőt a proci körüli alkatrészekre. Nem 3.4..meg hasonló primeok-ra gondolok...
38xx+ott már lehet küldeni a feszt...meg figyelgetni a villanyórát..mert pörög mintha meg lenne veszve
mondjuk Nálad az is lehet hogy a lap nem szereti a magasabb FSB-t... erre én vagyok az élő példa
A régi DS4emnek sima ügy volt a 480+ FSB Q-val... ez a DQ6 meg megfeküdt 460+nál
Tehát eléggé ki kell tapasztalni mit is tud a lap
-
South Velen
addikt
-
HSM
félisten
A drop ugyanannyi lesz, az független a bemenő feszültségtől, a lap állítja be. Viszont a terhelés alatti kis "zuhanások" oka lehet a nem elég stabil bemenő 12V-os fesz.... Bár nálam a corsair tápomnál ez ismeretlen jelenség... 12,1V 100W terhelésnél, 12,1V 350W terhelésnél is...
-
HSM
félisten
Az teljesen jó.... Nekem máshogy dropol a 8 fázisú Asus lapom....
9*350-en BIOS:1,2625V, üresben 1,232V, Terhelve: 1,2V
Ha viszont belövöm a LoadLine-t, akkor 9*400-on: BIOS:1,4V, üres: 1,38V terhelve:1,38V(#21192) joshua7: A drop-ba tudtommal nincs beleszólása a tápnak, viszont a feszültség "stabilitásába" igen. De szerintem nem ezen fog múlni a tuning....
(A 450-es Chieftec is ugyanúgy bírta a tuningot, mint a VX550, a Chifi 360W-os 12V-os határán belül persze)
-
D®. GeNy@
aktív tag
Tudom, procit nem egy játék kedvéért veszünk, de most csak ez jön számításba, ami kezeli a 4 magot...
Sapph. HD4870 Full Toxic 512MB vga-m van és 4Gb 1066-os ramok...e mellé akkor melyiket lenne érdemes venni, ha a GTA4-el 30-40FPS körül szeretnék játszani 1680x1050-ben...
Most 25-30FPS-el megy... -
Oliverda
félisten
"...attól, hogy alacsony a VID-je még nem biztos hogy jó tuningban. Ugyanis az alacsony VID-es procik fesz emelés hatására jobban melegszenek, mint az eleve magasabb VID-es procik."
Ez azt jelenti hogy egy adott stepping-en belül is eltérnek a gyári default CPU feszültségek?
-
proci985
MODERÁTOR
azt ki kell kapcsolni. +1 program, tehát sajnos üresben érezhetően növeli a fogyasztást, ha a minimális stabil feszen járatod a procidat. nálam DES nélkül alapórajelen 8-9W volt a fogyasztás, bekapcsolt DESsel 12W. jó, default értékeken lehet javít, dehát azok általában olyan szinten magasabbak a minimális prime stabil fesznél, hogy nagyon
-
-
TheDragon007
senior tag
Köszönöm a választ.
Kipróbáltam a 400as fsbt mindkét bios verzióval (1.3,1.2) és az összes szorzóval, de nem postol a bios, feszek ide vagy oda... Belekerült egy-két "kikapcs-reset bios-bekapcs-restart-beállít-restart-nincs post-kikapcs" ciklusbaBár az 1.3as verzióval nem volt olyan sok meló, azt ugyanis hidegen hagyja milyen szorzót állítok be, de ezt már említettem korábban. Viszont elindul rajta a 370x9 beállítás, ami xp alatt még stabil is lehet (3dmark06 már lefutott rajta, de a blend még túlmelegíti)
Az 1.2esel a 370x7x8x9 még csak nem is postol, de a 333x9 királyul megy, reagál a szorzókra isA régebbi bios verziók (1.0, 1.1) ugyanígy működnek.
-
Pubszon
veterán
Hát igen...
Mondjuk, én tisztába is voltam vele mikor megvettem és elégnek is tartottam/tartom ahogy HSM is írta. Nem mondom, hogy nem lenne jó ha menne többet, de eddig mindenre bőven elég volt.
Volt olyan pl, hogy DVD-t kódoltam XVID-be és közbe CoD4-eztem úgy, hogy meg se röccent egyszer sem. -
HSM
félisten
Azért alapfeszen 33% tuning azzéé nem olyan rossz....
3200Mhz... Mondjátok már el, mire nem elég?????
Az enyém is megy 3200-at, 1,2V-on is ha kell, de még sose kellett igazán tuningolnom....
(Az egyetlen játék, ami érezhetően igényelte, az a Crysis volt, oda kellett 3ghz, mert az a szar nem kezelte rendesen a szabad magokat....)
Amíg meg elég a 2400mhz, addig meg minek fogyasszon többet??? Nekem igencsak bejö, hogy üresben kb 105W, játék alatt pedig 185-225W, egy radeon 4850-el, konnektorból, szőröstül-bőröstül.... (igaz 80+-os táppal...)
Amúgy szerintem nincs sok értelme ezen a platformon túl sokat költeni procira.... Hiába a 12MB chace a Q9550-ben, ha a 2-2 mag csak a rendszerbuszon tud kommunikálni, ami amúgy is terhelt??? Én vennék jó áron valami közepesnél jobb Q6600-at, ( ~1,35V--3400Mhz) és azzal vidáman kihúznám a következő 1-1,5 évet, amíg kijönnek a mainstream nehalemek, meg AMD denebek, majd azok lesznek az igazi alternatívák a jelenlegi S775-ös rendszerre....
Szóval, ha nincs feltétlen szükséged a Q9550 +500Mhz nyers maximáis teljesítményére, akkor nem éri meg az árkülönbözetet. (Sose lesz majdnem kétszer olyan gyors....)
-
TazLeacher
nagyúr
-
NFree
addikt
Na akkor azt mondod a fikszre 1.3250v beállítom a feszt, és mindent auton hagyok akkor mükszik majd ? mert elég magas a vid-je a procimnak ha jól értelmezem [link]
Csak akkor ami a droppot engedi auto ra kell állítsam méskép sok a dropp és meg se nyikkan probálkozom, ha sikerál vmi megírom. -
HSM
félisten
"...Azonos venti, proc és jöhet, mit tudnak a hűtők..."
Egy hatalmas baj van ezzel... Adott gépházban, adott procival lehetne csak reális képet kapni (tegyük fel, a szoba X fokos állandóan). Nem elég, hogy Q6600-Q6600. Hatalmas különbségek vannak két azonos típusú proci között, ezt tapasztaltam. A különböző VID-ek is a procik "TDP-n belül" tartását szolgálják.
Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem érdekel, ki mivel mire jut, csak annyit, hogy ebből nem lesz könnyű a konklúziót levonni....
(#20317) proci985: Nekem a rekord 1200 vagy 1600-on, prime alatt 12,5W... Igaz, így már több sebből vérzett a rendszer, de 10 percig ment....
Nálam 2,4-en a rekord 38W, 1V-on.... De a mindennapok során a minimum az én lapomban 1,08V volt...
-
proci985
MODERÁTOR
hümm, ha meglesz polír IFX14en, beszállhatok?;> bár elvileg az kevésbé veszélyesen hullámos a TRU(E)khez képest.
na, felraktam biost, drop már 0.02, kicsit meg is lepődtem h nőtt (kicsit fura volt elsőre, de utánnaállítás után tökéletes lett). és :dobpergés: 32-35W fogyasztás, 2400on, prime alatt
üresen 8W. ööö, elmehet az atom a fenébe? igennnnn
lazán harmada a gyári TDPnek.
valamint a giga p35-ds4 rev 2.1 tényleg tudja EP funkciókat, igy mellékesen...
-
HSM
félisten
Az ATI mindig is ilyen volt... Érdemes havonta felmenni, beleolvasni a Release Notes-ba, és ha téged nem érintenek a változások, akkor maradni a beváltnál. Nekem ez a technika eddig bejött.... Még driverhiba miatt semmiről sem maradtam le....
Nem kell mindig egyből ráugrani a friss driverekre..... Amúgy Nv-nél is volt egykét fos dolog a drivereiben, szvsz....
-
TheDragon007
senior tag
Pedig télleg jó lenne valami megoldás ami kiszámolja pontosan mennyit kajál egy-egy masina. Hardveresen mennyibe kerül (tehát mennyi egy ilyen mérő, hol kapható stb.)?
Qru: Mindjárt más a helyzet, köszönöm szépen. Tehát a második képen a CPUd 8,417 wattot eszik per óra? Nekem nincs Giga lapom tahát nem ismerős a progi.
-
G4ga
őstag
akkor valós adat az a 2.04W? pfffff ezek a komoly dolgok
azt pedig hogy tudom megnézni hogy mennyit eszik az egész gép?holnap rámeek erre a fogyi témára! megnézzük a maxot is 3.7- en
szegény quadom. bizti befordul majd amikor 1.6-ról megküldjük 3.7re! csak nehogy beforduljon!
mára viszont szép estét! folyt holnap!
-
proci985
MODERÁTOR
na akkor ezt megnézem, elvileg 2.1esem van... lehet nem kéne ennyire lustának lennem kiegészítő cuccok felrakásánál?
köszönöm a tippet.
egyébként vista x32 sp1 felmegy 15 perc alatt (integrated), lefürdök és kész. p5k->ds4 váltás nálam lement simán, de aztán egy napon halt be a stabil partíció (5 éves maxtor 80 a hangos de legalább rossz szériából megdöglött) és a teszt (raptor rev0 rivatuner+catalyst tesztelgetésre, rossz vinyót húztam le teszteléskor, hogy melyik halt meg... hál istennek reinstallal megúsztam). szóval lett új... x86ot akartam, erre sikerült megint x32őt felrakni... mondjuk most van egy 20gs vinyóm ideiglenesen, lehet arra fel kéne rakni egy x86os partíciót tesztelni a driverek kiforrottságát/használt progikat, 1.67g megcímezhető memória már három proginak is kevés... csak a lustaság, meg a heppem, hogy két sör kell ahhoz, hogy egyáltalán nekiálljak wint telepíteni... hjam win95ös rossz beidegződések nehezen múlnak.
-
G4ga
őstag
Mindhármotoknak köszönöm ( proci985, HSM ) ... valami hasonlóra gondoltam én is...
már intézem a ventiszabályzót, mig megjön az is meg a ventik is, max kiprimolom a negativ tunningot!Muszály, mert a 7 db ventitöl picit hangoss a cumputertechnológia, azt estére akarom kidolgozni az alacsony fogyásztás, pici orajel, halk ventik elméletét!
igy este aludni és letölteni is tudok!Igazából ha 1,6GHz ha belövöm beállitom neki a legkisebb V primolok, ha nem stabil adok neki egy kicsit még, kb ugyan az mint a max tunning esetében...
kérdés fontos, a lap estében minden egyébb dolognak adhatom a legminimálisabb feszültséget ugye?
Seikai:
elv. meguszhatod mivel azonos a chipset driver feltelepitésed talán annyi hogy az opcionálisan telepithetö dologk mások , de szvsz jobb ha feldobsz egy uj windows! én minden egyes hardver / nem optikai után szoktam! -
DigitXT
félisten
Igazából az a zavaró, hogy néha swap-el, ha meg kilépek belőle (mondjuk inkább kidobni szokott néhány pálya után
), akkor marhalassan "tér magához" a Windows, akárcsak a "régi szép időkben", amikor kevés volt a RAM... 2GB-ról nem gondoltam volna, hogy egyszer kevés lesz*, nos a Warheadnek az.
De abszolút játszható minden maxon, és bejövős a grafikája (egy-egy röccenést elviselek a szépségért).
Btw. normál fokozatban "játékos" grafikával már kivittem, de sok különbséget lehet érezni a csúcs beállításoknál, ezért könnyű módban végigjátszom újra (már a repülőtér jön): kár, hogy egy kicsit rövid.
*ettől függetlenül bővítettem 4GB-ra, "majd csak jó lesz az" alapon: van ahol számít!
-
G4ga
őstag
megnézem este! ugy is darabokra kell szednem, mivel kiprobálom másik lapban!
komolyan, tegnap a sirógörcs keringetett, leszokoban vagyok a cigiröl, tegnap nem volt ugye cigim, vagy hatszor szedtem ki az elemet! megnézem akkor!
egy memóval probáltam amugy de nem ment ugy se!
-
Brumi˘
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
na az jó, IFX14nél nekem a memóriák tetején ül a venti
barkácsbolt, némi alulemez (mert egyszerűen -kézzel, speciális szerszám nélkül- hajtogatható és vágható), vagy a gyerekkori fémépítő szett -én éppen egy ilyenen gondolkodom- mondjuk a ház tetejéhez/táphoz/alaplap fogatási pontjaihoz -ez necces, hogy ne csinálj rövidzárat- rögzítve pár helyen? kisebb súlyú ventit azért el kéne bírnia. esetleg megtámasztva az alaplap hőleadóin;> vagy esetleg a bővítőkártyákhoz is be lehet csavarozni egyik véget, 5.25ösökhöz a másikat, úgy elvileg már elég masszívan lehetne rögzíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
-
DarkByte
addikt
Annak éri meg Q-s procit venni aki:
-Tömörít, dekódol, egyéb nagy számítási igényű és rendesen párhuzamosított progikat futtat
-Hosszabb távra tervez
Na ezek igazak.. játszani is szoktam, de a fentiek is teljesülnek (x264 kódolás és AviSynth videó szűrés van elég sokszor). Ehhez a géphez most 2-3 évig megint nem fogok nyúlni, LCD monitor lesz a következő tétel amit venni szeretnék. -
proci985
MODERÁTOR
akkor szvsz próbáld meg addig ramokat levenni 2:1re. időzítéseken hacsak nem tömörítőprogramokkal játszol, akkor sok mindent nem nyersz
DarkByte: ha később amúgy is cseréled, akkor szvsz az olcsóbb lesz a jobb választás. azt a 3.5öt bőven megéri a jobb és halkabb hűtő.
amíg a játékok csak 1-2 magot esznek, addig a 8400as a magasabb órajel miatt jobb (meg ugye azok azért 4gigát viszik). 2nél több esetben már eléggé megváltozik a helyzet.
-
DarkByte
addikt
többen panaszkodtak hogy hamar eltört a venti rajta
Lakótárs pont így járt de azt hittem ezt csak egyedi hiba.Egyébként épp ezt olvastam a Freezer 7 Pro topikjában (DewiL írta):
"Q6600 @ 3200Mhz (a szobában 23-24fok van)
idle 38-40fok a legmelegebb mag a venti 40%on pörög teljesen hangtalan
full load (prime95) 57fok-nál nem megy feljebb (félórát ment a prime) itt már kicsit jobban dolgozott a venti de nem vészes meg ugye nem nagyon van ami mind a 4 magot 100% ra terheli"Az alap 2.4 Ghz -hez képest én már ennek is bőven örülnék ha már nekiesek tuning -nak.
Árban egyébként alig drágább mint a TX2 úgyhogy azt hiszem ezt fogom venni.
-
proci985
MODERÁTOR
tyű... és mennyit is megy Nálad légen?
még a végén kiderül a sorszáma is a quadomnak, ha már véletlenül sikerült polírozni a gyártási számát a hűtővel
Beowulf_78: hát, az már vízfüggő. a reseratorokra olyan 5-8 fokot rá tudsz verni load alatt, egy jól kiépített masszív pumpás háromradis kb ugyanennyit ver rád.
mod: prime blend 32bit alatt és 2giga mem vagy afölött semmire nem jó. 1.67 giga memóriánál ugyanis nem tud több memóriát megcímezni. nekem két blend kellett, hogy elfogyjon a mem... az meg úgy nem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest