- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joshua7
veterán
Ez a VID létezhet?
-
joshua7
veterán
Én úgy 2 hetente szánom rá magam hétvégenként, elvileg most is ilyen hétvége lesz. Remélem hideg lesz rendesen.
-
joshua7
veterán
Nálam 6 fázisossal is hozza a proci a magas órajeleket, szóval procifüggő is eléggé.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #21914 üzenetére
Mutass egy olyan tesztet.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #21911 üzenetére
Xigmatek combosabb hűtőit sem felejtsd el. S-1283, Achilles, Red Scorpion.
-
joshua7
veterán
FélOFF
Ez hülye egyenlet szerintetek?
q6600 (3.6Ghz@ 1.3V ugye) +20k=q9550 (4Ghz@1.32V) -
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #21602 üzenetére
Na, majd azért kipróbálom.
zsolt1129: már futottam pár kört, ki lett már elemezve.
Van is tápkeresős apróm fölrakva.
Csak meglepett, mert érted, mégis ki tudtam még pluszt hozni a rendszerből azáltal, hogy kiraktam a mínuszba. Pedig szobahőn a 06 cputeszt már 3700Mhz fölött lekapcsolta rendszert, azt jelezve, h kevés a táp. Hidegben meg nem. Szóval annyira nekem nem egyértelmű, h kevés a táp. Prime-hoz nyilván az, nem is vitatom. -
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #21598 üzenetére
Csak alapfesz mellett van C1+EIST.
zsolt1129: hogy mi? Pont azt írtam, h erkélyen, vagyis megfelelően hűtve simán megvolt a 4Ghz. Persze nem Prime-ra, de mark-ra igen. Szobahőmérséklet mellett kiakadt a 06 már 3750-en, most meg 4000-ren is lement. Vagyis mégsem a táp tűnik gyengusnak, hanem a TRUE tudománya fogy el.
-
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #21594 üzenetére
Ezeket már linkelted.
Lehet, h nálam nem stimmel valami a felfogatással, bár ezt kétlem. 8x400-at én is néztem, alapfeszen nem tudta, onnantól nem is érdekelt.Most 9x333, bőven elég így.
Ugye arra jól emlékszem, h ha a feszt állítom, idle-ben nem veszi vissza azt a rendszer?
-
joshua7
veterán
Már nem is tudom, mit gondoljak.
Ma volt erkélytuning, és a proci lazán tudott 4-4.05Ghz-et (idle 1.45V körül Win-ben). Akkor nem is kevés a tápom, hanem egyszerűen a TRUE nem tudja hűteni a procit?
-
joshua7
veterán
Nehezen döntök, h új lapot vagy tápot vegyek először... hogy kevesebbet bukjak, ha nem jön be (nagyjából ugyanannyira jönne ki mindkettő).
Valszeg tápnak lenne értelme, azt tudnám jól használni más konfigban is, később is.
-
joshua7
veterán
válasz
Laraxior #21278 üzenetére
Nem, csak most futtattam Prime-ot, különben soha nem szoktam, nem is szempont. Csak annyira kéne, h 3dmark meg mondjuk GTA stabil legyen. Utóbbi is csak azért, mert állítólag kihasználja a 4 magot és megnézném azt is. Bár E8400-on is teljesen jól ment...
Egyébként 3Ghz-en használom, bőven elég nekem úgy is. -
joshua7
veterán
válasz
Laraxior #21271 üzenetére
Akkor jó.
HSM: csináltam gyors tesztet, ez még sima ügy:Aztán próbáltam 3800-on. A Bios-ban belőttem 1.6v-ot, aztán irány a Prime. Nos, arra volt még idő, h az indítás után, abban a fél másodpercben, míg működött, megnézzem, mi a terhelt fesz, nos 1.44V volt.
Csak sajna rögtön le is kapcsolt a gép.
Ez kemény 0.156v drop.
A 3600-as képből látszik, h ott a táp szépen tartotta feszeket. De 3800@1.44V-nál egyszerűen lekapcsol. Most nem tudom, h tápot vagy lapot vegyek először.
Ja, a táp védelmében azért annyi, h nagyon frankó cucc ez azért.Több, mint 3.5 éves, mikor megvettem, még sehol nem volt quad, meg HD4870 stb. Csak hát ilyen komolyabb cuccokhoz már tényleg kevéske.
-
joshua7
veterán
válasz
Brumi˘ #21267 üzenetére
Ja. Csak ismerve magamat, olyan lap kéne, amiben később Yorkfield is elballagna, mert előbb-utóbb az is lesz, az is biztos.
Mert ugye Q6600-hoz P35-öt, York-hoz P45-öt szoktam általában olvasni, mint ajánlatot.
HSM: régebben WIZARD írta, h 1.45V körül neki is elfogyott az FSP-je, szóval...
[link], [link],
[link] -
joshua7
veterán
Na, megnéztem a procit kicsit jobban.
3.96Ghz a max boot szempontjából. Na, nem a procinak...az vígan bírná még ugye. Mark-olni (05 és Vantage) 3850@idle 1.45V-on (terhelve nem néztem) sikerült. 3dmark06 még kevésbé bírja, ott 3700@idle 1.44V (terhelve itt sem néztem) a max. Efölött, ha tesztet (06 1. cpu tesztje) indítok, egyből lekapcsol a gép. A lapban 1.6V után már csak 1.8V-ot tudok beállítani a cpu-nak, de azt azért nem akartam. 1.6V meg kevés -> abból Win-ben csak idle 1.5 marad, ami terhelve még kevesebb.
Megnéztem mind az 1066db 'táp' szót tartalmazó post-ot a topikban, de elég vegyes a kép. Szóval 4Ghz+-hoz milyen tápot ajánlotok? Enermax Modu 525/Corsair HX520 megtenné vagy még nagyobb kéne, a 600-as változatok?
-
joshua7
veterán
válasz
Laraxior #21230 üzenetére
Hát, holnap, ha lesz kedvem, megnézegetem a végét a jelenlegi felállás mellett. 4Ghz-et jó lenne kihozni mark-ok mellett.
Szvsz táp gond lesz nálam, bár lap is lehet, ugye írtam, h milyeneket drop-pol.
Valami fasza lapod nincsen? Nem szutyok dq6 persze, hanem valami jó. -
joshua7
veterán
Na, 1.5V bios érték mellett Win idle már csak 1.408V.
-
joshua7
veterán
Ebbe a drop-ba egyébként a tápnak van beleszólása?
-
joshua7
veterán
Első szériás, rev1.0 vagy 1.x.
Melegedés passz. Most idle-ben, min-re tekert ventivel a magok 35-40 fokosak, a proci meg 28. 3dmark közben nem láttam, a Prime meg kivágott.
De majd megnézem.
-
joshua7
veterán
Na, megnézegettem. Jó cucc ez, csak hát a lapom...
9x400-zal kezdtem, belőttem neki a bios-ban 1.4V-ot. Namost, mire beértem Win-be, abból már csak idle 1.312-1.328V maradt.3dmark-ok simán lefutottak így. Aztán indítottam egy Prime-ot, h mégis lássam, mennyit drop-pol még, hát... szépen lement 1.264V-ra. Kb 20sec után dobott is egy hátast a rendszer. Ez kemény majd' 0.14V drop.
Hát nem semmi.
-
joshua7
veterán
Hehe.
Na igen, de az mégis dq6. -
joshua7
veterán
Ennek 1.2V a Vid-je.
Igazából csak pár 3dmark menetre kéne csak extrémebb eredmény, olyan 1.5V-ig, amúgy alapfeszen használom majd, elvileg 3.2-3.3Ghz-et tudnia kéne akörül.
Prime nem érdekel, nem szempont nálam.
Majd beszámolok később.
szerk: ja, NfS-re vagyok pl kíváncsi, h használ-e neki a +2 mag, nameg a GTÁ-ban mi a helyzetDeadMeat: nálam is droppolt rendesen, mikor vagy fél éve kipróbáltam egy quad-ot, de akkor még a hűtő is csak gyári volt. De az is elballagott 3.2-n úgy is.
-
joshua7
veterán
Jobbfajta Q6600 alá milyen lapot ajánlotok? Megnézem persze a lapomban, de ha nem menne elég jól benne...
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #20082 üzenetére
Pihenj már egy kicsit. Érdekes, a többiek tudtak normális módon válaszolni, te meg még most sem vagy képes lenyugodni.
Árakkal tisztában vagyok, te viszont nem, ahogy látom. 25 körül/alatt már mennek sima quad-ok, nekem nem ér többet semmi tuning +5k-nál. Van pár madár itt is, akik aranyárban vettek tuningos procikat és persze próbálnak szintén hasonló árban megszabadulni tőlük, csak hát egyre kevesebb az ilyen n00b, aki ennek bedől.Itt persze nem rád gondolok, mielőtt fölkapod a vizet...
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #20078 üzenetére
Bakker, ember... egy szóval sem mondtam, h márpedig a tied kell 30 alatt. Ha nem adod azalatt, semmi probléma, majd keresgélek tovább. Nem értem, mire ez a hőbörgés.
-
joshua7
veterán
3.6Ghz@max 1.3V, 30k alatt. Ilyen eladó proci létezik valakinél?
-
joshua7
veterán
Mért off-ba?
Pont ma dobtam be a quad-ot, gyárival nyomom, szóval tudok válaszolni. Épp most fut alapon a Prime. Így. Ugyanebben a gépben egy e2140 ment előtte, az terhelve (3040/1.232V-hasonló fesz) se igen ment 57 fölé. Illetve a magok nem mentek, de a proci fölment 63-ig is. Mint most. Tehát a quad-nál a magok jóval melegebbek, de maga a proci majdnem uaz. Nem is értem...
Ja a lap iszonyat droppol. A VID 1.325V, most terhelve 1.232-1.264 között ugrál. -
joshua7
veterán
válasz
szacsee #16238 üzenetére
WIZARD-nak is:
ez az 1.45 honnan jött? Ki lett mérve, h minden ilyen táp ezt csinálja minden quad-dal, mert különben nem értem.
3600 nem igazán elég. Idővel, jobb hűtéssel 4ghz környéke lenne a cél. De ha azt mondjátok, h oda a táp kevés lesz, akkor hanyagolom még a quad-témát egyelőre és irány valami Wolfdale.
8800GT-m van egyébként. -
joshua7
veterán
Quad-nál mennyire limitál(hat)ja a tuningot a következő két dolog: 500-as FSP Bluestorm + gyári hűtő?
-
joshua7
veterán
válasz
Gorneck #8126 üzenetére
Ok. Akkor vadászok egy ilyet vagy egy Infinity-t.
Köszönöm a válaszokat.
Ja, mi a diffi a sima és a VX között?
Megvan a válasz:
The updated VX model differs from the old Big Typhoon* not only in a faster (at maximum speed) fan and
* a built-in speed control, but also in
* a retention module. -
joshua7
veterán
Mondjatok már nekem jó léghűtőket quad tuninghoz! Xp-120/EX-120/Scythe/Tuniq/Noctua.
Ár mondjuk nem számít. -
joshua7
veterán
Lenne pár kérdésem az Uraknak:
- gyári hűtővel mi a reális tuning egy b3/g0-nál? 8x400 alapfeszen meglenne pl.?
- 500-as FSP-m vajon bírná az iramot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I7-5930K
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest