- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jorden06
senior tag
Igen, ilyen szempontból teljesen más minden proci, én pl. nem tudtam még 3,5Ghz fölé húzni az E6750-es procim, pedig Xigmatek hűtőm van, az mondjuk igaz, hogy Vcore-t sem adtam neki soha 1,4V felett és a Kingmax ramjaim sem túl jók...
Annak a B3-nak 1,3V a VID-je. Akkor ez most nekem rossz vagy jó? Azt mondta srác, 1.265V-al és 9X333 FSB stabil, 1,4V-tal pedig elérte léghűtéssel a 3,6Ghz-et (Th HR1 PLus)
-
jorden06
senior tag
HSM: A 21315-ös és 21316-os hsz-ben beszéltük, hogy ~1,275V körül megy 3Ghz-et a Te G0-ád, és az általam említett B3 is. Lehet, hogy a stepping ellenére egyenlő a kettő proci? Elvégre mind2 steppingnél van jobb és rosszabb verzió is.
Mindentől függetlenül, ha két különböző steppinges proci, ugyanazon a Vcore-on megy ugyanazon a Mhz-en, akkor lehet egyenlő a fogyasztásuk? B2 Duod pl. mennyivel fogyasztott többet a G0-ás duodnál?
-
jorden06
senior tag
-
jorden06
senior tag
válasz
South Velen #21325 üzenetére
Az én még anno tápos topicból szerzett tapasztalataim alapján (ott ugye mindenki kérdezgette, hogy mekkora táp kell neki, megmérte Everesttel, hogy X W-ot fogyaszt a gépe) semennyimre sem hiteles, legalábbis nekem még ezt mondták.
Egyébként melyik menüpontban mutatja ezt?
-
jorden06
senior tag
americanidiot: Annak ellenére az a legkisebb fogyasztású, hogy az Intel annak is 95W-ban határozta meg a TDP-jét?
Depression: B3 vagy G0-ás a Q6600-ad?
-
jorden06
senior tag
És az alapfogyasztás pedig csak fogyasztásmérővel hiteles ugye? Kár, hogy ~4K a legolcsóbb, vennék egyet csak úgy vizsgálódásból
Amúgy melyik a legkevesebbet fogyasztó Quad a felhasználói tapasztalatok szerint? Mert az Intel oldalán a TDP mindegyiknek 95W (persze a Q6600 B3 a legtöbbet fogyasztó, 105W-os TDP-vel
marha jóóó...)
-
jorden06
senior tag
Srác azt mondta, hogy 1,275V mellett 3GHz-en megy állandóan, próbálgatásnál pedig 1.385V-on 3.6Ghz-et ért el. Hőfokokra annyit írt, hogy Thermalright HR-01 Plus-t használ és 21-25 fok a maghő idle. Ezek reális értékek?
3GHz egyébként elégnek kell lennie majdnem mindenre, nemde? 105W -os TDP?
Nekem az E6750-re Intel 65W-ot ír, azért ez jóval nagyobb különbség. De jól tudom, hogy ez csak elméleti max? Gyakorlatban, hogy néz ki?
Még jó, hogy azért vettem ezt a Xigmatek-et, mert állat brutálnak mondták
-
jorden06
senior tag
Prohardveres fogyasztási teszteket néztem, ott a kettő között ~2W idle és ~1W load eltérés volt (2magos terhelésnél), 4magos terhelés pedig plusz 20W-ot jelentett, persze azok G0-ásak voltak.
Ennyit tesz, hogy G0 és nem B3? Másban különböznek még? Gondolom Orthos-on kívül nem sok minden hajtja meg 100%-on, én egyenlőre csak GTAIV-el találkoztam ami igényelné a 4magot (de szerintem az se 100%-on nyomja). Más mi lehet még?
Szóval nem fogom megbánni, hiába B3?
-
jorden06
senior tag
Hali!
Szerintetek érdemes egy E6750 (G0)-et egy Q6600 (B3)-ra cserélni?
1:1-ben menne a csere egy PH-s fórumtárssal. Játékokkal hetente 1x játszok, inkább idle megy a gép (de fogyasztást nézve a kettő ugyanaz). Én eddig csak a GTAIV-el találkoztam játéknál ami kihasználná a 4magot, alkalmazásokat nem ismerem ennyire.
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest