- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #1690 üzenetére
A sok kis fájlt már nagyon lassan mozgatja és az SMB is hamar telepakolja a memóriát, ott pedig jönnek a bajok.
De amit linkeltél nagyon elgondolkodtat. Lehet megrendelem majd, csak az asszonyt kell rábeszélni -
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1687 üzenetére
Ez a távoli játék egy remote desktop szerű dolog lehet, itt nem az atom szerintem a szűk keresztmetszet, hanem a hálózat sebessége. Nem tudom hogy oldják meg, mi lesz az igénye, de egy gigabites hálózaton biztos nem lesz gond. Az a baj, hogy a kis boxokban csak 100-as háló van, majd kiderül hogy az elég lesz-e, illetve egy gyors wifin mennyit fog lagolni...
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #1687 üzenetére
Nekem most az ASUS RT-N65U látja el ezt a feladatot, de 30 MB/s-nél nem tudja gyorsabban olvasni a fájlokat a hálózaton a kliensgépem. A munkában meg sok pici (több ezer) fájlt kell mozgatnom, ezért jobb lenne, ha egy fürgébb hálózati tárolóval rendelkeznék. Lehetne egy NAS is, de akkor már mindegy, ha egy ilyet veszek és filmezek is rajta, stb.
Igazából valami Androidos miniPC is megfelelne, de még nem találtam olyat, ami megfelelne az elvárásaimnakMondjuk ez nem rossz.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #1685 üzenetére
Ez a kis Tronsmart egy belső 2.5-ös és egy USB 3.0-as Winyóval már egész jó kis fileserver lehetne.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #1607 üzenetére
Csak azokon nincs silverlight... meg 1-2 más x86/win specifikus dolog.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1563 üzenetére
Ja, aha, értem... köszi.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1559 üzenetére
No de várj... nem azt írtad, hogy a streamnél volt gond nálad, vagy félreértettem? Szal hogy te plex-hez használtad "szerverként"? S hogy akkor jelentkezett a túlmelegedés, vagy nem? Mondjuk a Plex úgy néz ki egyre elterjedtebb, szal ebbe bele fognak futni még páran, függetlenül attól, hogy leírtad a tapasztalataid. 35GB-os filmmel még nem próbálkoztam, az tény, max. 20GB körüli BD25-el, s tizenpár GB-os fullHD mkv-kal, no annál abszolúte nem érte el a kritikus hőmérsékletet, ill. egészen addig igen, míg nem telepítettem a K-lite codec packot, de erről már beszéltünk. Úgy gondolom ha valaki médialejátszásra szánja, local vagy hálózat, egyszerű mp-el esetleg Kodival, s az említett 10-15gb körüli mkv-khoz ill. bd iso-khoz, akkor még mindig megfelel a Wintel buhera nélkül a feladathoz, ehhez egyébként szerintem elég a Pipo is, bár azt nem próbáltam hűtés nélkül. Viszont önmagában a chrome böngészőhöz buhera nélkül nem elég a Pipo, a hűtés totális hiánya miatt, ellenben a Wintel igen, szal azért előbb szólnám le a Pipo-t, mint a Wintelt (ez az egész persze nem neked szól!), még akkor is, ha az egyik fém dobozban van, a másik műanyagban, sőt hát azért pofoznám hazáig azt a barmot, aki fémházba tette, de nem használta fel hűtésre. Szóval végső soron annyit akartam csak ebből kihozni, hogy nem lehet kijelenteni a Wintelről sem, a Pipo-ról sem, hogy "nem jó", míg nem tudjuk, hogy mi lenne a felhasználási terület, valamire nem jó, valamire igen. Persze az kicsit kellemetlen, mikor megveszed, s csalódsz benne, ahogy én is, de miután kiderült, hogy a hűtéssel volt csak gond a Pipo-nál, ezek után ismét úgy gondoltam, hogy az elvárásaimat kielégíti, (net, torrent, film).
Solten! Az SZVSZ az egy egyéni dolog, ahogy te érzed... A számok viszont magukért beszélnek, az hogy neked megért ennyit... meg! OK, nekem is! Ezért is fogy, ezért is veszik sokan, mert ezért az árért még mindig megéri azoknak akik a hardvert elégségesnek találják, ugyanakkor ne keverjük már össze a kettőt, hogy mi mennyit ér meg nekünk, avagy hogy valami relatíve drága vagy sem. Pl. 30kilóért egy szaros tisza cipő is drága, de attól még, hogy valaki drágának tartja, még mondhatja, hogy megérte (mondjuk azért mert jól mutat).
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1512 üzenetére
Bocs, de ezeket ki kell javítanom:
"skypolgatós" = skypeolgatós
"egyébként szerintem annak sem jó" = annál drágábban szerintem annak sem jó
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1502 üzenetére
Wintel W8 tapasztalatok, 3. rész:
ráeresztettem a korábban említett, tesztelési céllal letöltött, 35 GB-os full hd mkv-t, ami 7 percig ment szépen, utána szaggatni kezdett és szétesett a kép. A proci ekkor 80 °C-os volt, az órajele pedig visszaesett 0,8 GHz-re. Magyarán hardveresen vinné a durvább anyagokat is, de nem ezzel a "hűtéssel", amije van. Mindegy, mert nálam minden lesz, csak médiaplayer nem.
Ugyanezt a filmet belső hálózaton (sima wines megosztás) keresztül lejátszva alig emelkedett a proci hőmérséklete (62-63 °C-on megállt), márpedig ennél durvább filmeket később sem kell megosztania.
Szintén ugyanezt a filmet PMS-sel osztva és hálózatra kötött BD Playeren lejátszva problémamentes a lejátszás.
Konklúzió: médiaszervernek és lassú NAS-nak megteszi, ill. a letöltések is elmennek rajta, ha valaki nem futtat egyszerre több 100 torrentet, és mindemellett böngészésre is használható, de persze nem 10-15 megnyitott lappal. Irodai feladatokra nem próbáltam, de nyilván nem okoz neki gondot 1-2 word vagy excel.
Magánvélemény: 40e Ft-ért nem venném meg netezős gépnek, mert bár arra maximálisan elegendőek az erőforrásai, de nemrég találtam pl. ezt a gépet egy ismerősnek (végül a menyecskémnél kötött ki): sikerült lealkudni kiszállítással együtt 45e Ft-ra, és egyértelműen fürgébb, mint a wintel, garanciális, nem kell hozzá semmilyen periféria, volt benne merevlemez, bővíthető a memóriája, és tartalomfogyasztásra tabletként egyszerűen állat. Mondom mindezt úgy, hogy az egyszerű, letisztult, kiforrott és sokkal inkább a praktikus, mint a designos megoldások híveként most is egy Lenovo X201-es klaviatúráját püfölöm. Tudom, hogy a wintel w8 nem laptop, de sokan írtátok, hogy milyen jó netezgetős, skypolgatós asztali gépnek, amivel egyet is értek, feltéve, hogy 20-25, nagyon maximum 30e Ft-ért sikerül hozzájutni, mert egyébként szerintem annak sem jó.
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1505 üzenetére
A lejátszás során hardveresen dekódol szinte bármit mindegyik, így az nem igazán terheli a processzort, Ugyancsak a recode nélküli stream-eléshez sem kell nagy erőforrás.
Kérdezz rá a HTPC topicban, ott van elég sokféle gép, de érzésem szerint ezek az igazán alacsony fogtyasztású passzív hűtésű cuccok kevesek ilyesmihez. Én nem is kisérleteznék a fő gépemnek tartott J1800-on hasonlóva, hiszen sávszélesség van bőven. -
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1503 üzenetére
Mert külső felirat esetén rá kell tennie a feliratot a filmre, tehát mindenképpen recode van.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1502 üzenetére
Bocs, közben lejárt a szerkesztési idő: film lejátszása közben bekapcsoltam a feliratot (külső felirat, a filmmel egy mappában), és fél perc homokóra, majd folyamatos, 100%-os processzorhasználat és 10 °C melegedés fogadott (nemcsak a várakozási idő alatt, hanem lejátszás közben folyamatosan). Melegedett volna tovább is, de leállítottam, mielőtt megfőtt volna.
Nem tudtam, hogy a külső felirat pms általi kezelése ennyire nagy igénybevételt jelent a procinak, de azt hiszem, hogy nálam ebben a pillanatban hasalt el a wintel.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1487 üzenetére
Wintel W8 tapasztalatok, 2. rész:
A Plex több órás szkennelése közben a maximális hőmérséklet 83 °C volt, ami ugyan határeset, de ezen csak egyszer kell átesni. Az megint más kérdés, hogy ez 2-300 GB-nyi adat beszkennelése során alakult ki, nem tudom, még feljebb ment volna-e, ha tovább tart a folyamat, vagy megállt volna itt (nem figyeltem folyamatosan, csak ma reggel láttam, hogy mennyi volt a max. hőmérséklet).
Jelenleg egy 7,5 GB-os, 720p-s filmet futtatok a laptopom böngészőjében (természetesen a wintelen futó pms-ről), eredeti minőségben (ez akkor is ugyanilyen minőségben és ugyanekkora terhelés mellett működne, ha nem egy hálózaton lenne a laptop és a wintel), aminek hatására a Wintel hőmérséklete 70 °C közelében ingadozik. A film 20 perce megy, de egy ideje megállt a hőmérséklet növekedése, szóval szerintem max. 75 °C-ig fog felmenni.
A Plex mellett fut rajta a Tixati is, 3 aktív torrenttel (köztük egy 35 GB-os, full hd filmmel, amit tesztelési céllal szedek le).
Közben mérem a fogyasztást is: egy aktív usb hub segítségével rákötöttem egy külső házba szerelt, sata2-es laptop vinyót, és ha az eddig eltel időből (51 órája üzemel) indulok ki, akkor kb. 200,- Ft az együttes havi fogyasztás. Ennél azért kicsit többre számítottam, szóval ez egy kellemes meglepetés.
Miközben írkálok, a hőmérséklet visszaesett 62-63 °C-ra, szóval úgy tűnik, hogy jó minőségű anyagok megosztása közben sem igényel extra hűtést - ez is kellemes meglepetés, bár Mike88 már írt róla, hogy van benne némi kezdetleges hűtés, de attól én nem vártam túl sokat.
Összességében egyelőre azt gondolom, mint korábban, amikor arról vitáztunk, hogy mennyit érnek ezek a kis cuccok, ill. supreme7 kolléga összefoglalója az, amelynek gyakorlatilag minden szavával egyet tudok érteni. Ha kevés lesz azokra a célokra, amikre használni szeretném, akkor én is egy HTPC-t fogok összedobni (használtan lehet kapni J1900-as procival, 4 GB RAM-mal és 750 GB HDD-vel szereltet 45e Ft környékén, garanciával, kicsivel nagyobb fogyasztással, de sokkal meggyőzőbb teljesítménnyel - a kérdés csak az, hogy utóbbira szüksége van-e az embernek).
-
Warter
addikt
válasz
interstate76 #1487 üzenetére
De akkor mégis minek vetted meg, ha neked nem éri meg? Tesztelni?
-
zoltan6
addikt
válasz
interstate76 #1357 üzenetére
nem rossz cucc,kell bele egy laptop ram+egy ssd azt kész is,de mondjuk 47-ért vettem itthon zotac-ot jobb hardverrel 2 év garanciával.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #1354 üzenetére
Több eladónál is hasonló áron van, az ár reális. Ha nem jön rá ÁFA, akkor is 36.000 Ft körül van, itthon is kb ennyi egy J1900 minitx alaplap + ház, igaz az valamivel nagyobb méretű mint ez.
-
aelod
veterán
válasz
interstate76 #1351 üzenetére
Most már jó a link.
(Telefonról vagyok általában és az aliexpress app link másolása nem épp a legjobb...)Ja de csak mutiba küldtem nem muszáj venni is egyből
-
aelod
veterán
válasz
interstate76 #1349 üzenetére
Ezjobban tetszik. Bővíthető. Hűtése is jobb.
-
aelod
veterán
válasz
interstate76 #1347 üzenetére
Mennyivel erősebb ez mint a pip x7? Belső antennás megoldás, nem tudom mennyire stabil a wifi jel erősség?
De tetszik minenesetre.
Ethernet sem acélos -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1266 üzenetére
Ja, nincs túlzottan hype-olva ez a box, lehet azért kerülte el a figyelmed, de emlékeim szerint kb. egy hónapja botlottam bele, s már akkor nyomott volt az ára, persze még mindig azt mondom, amit végső soron te is, hogy kb. 70 dollárba kellene kerülnie egy ilyen boxnak. További érdekesség egyébként a boxal kapcsolatban, hogy ezen kivannak vezetve a lábak akkuhoz (csatlakozós), a fentebb említett témához érintve hozzátartozhat, itt könnyen megoldható a szünetmentes működés. Ugyebár egy power bankkal valahogy figyeltetni kellene a hálózati táp-ot, s csak akkor átkapcsoltatni a power bankra, amikor szükséges. Persze lehet mondani, hogy akkor erre ott az Ainol, én nem vagyok mérnök, de szerintem nem egészséges egy akkuval összepréselni egy 90 fokra is felfűtő procit, továbbá ott a Voyo, csak abban meg egy lityi-lötyi 1000mAh-s akku van, plusz nincs hűtés.
Ja a windows valóban nem aktivált rajta, ezzel egy magyar nem hinném, hogy meglenne lőve. Az az akció meg bevezető ár volt, nem mindegy, s már jó rég volt.Geek is szokott néha akciózni pár napra, pár órára, de ilyesmi a bevezető ár óta nem történt a Pipo-val.
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1266 üzenetére
Akcióban a Pipo is 100 alatt volt. A Wintel-en viszont nem aktivált a windows!
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1252 üzenetére
A wintel emlékeim szerint már egy bő hónappal ezelőtt is 100 alatt volt. Szerintem amúgy nem rossz választás 3736 ide vagy oda (ebben is 3735 van), aki nem szeretne hűtéssel mókolni a 2. legjobb választás (a Minix után), hisz mint írtam ebben is van passzív hűtés, ugyan a box nagyon kicsi, így bírna jobb értékeket is produkálni, ha nagyobb dobozt kapott volna, ami nem teljesen zárt, de kritikus érték fölé eddig nem ment. Rábíztam a tartós tesztelést szüleimre, eddig megvannak vele elégedve, villany fogyasztás jelentősen csökkent, mivel a skype miatt szinte egész nap megy náluk a gép.
-
hunaqua
addikt
válasz
interstate76 #1257 üzenetére
Ezek a cuccok a nyár végére 80usd.-
A Pipo x7 is fillérekért indult,aztán látták,hogy milyen "kaszát" csinál a többi gyártó,így emeltek.
-
válasz
interstate76 #1254 üzenetére
A tabletek piaca telített, nagy a verseny. A MiniPC meg újdonság, unikum, bővülő piac, nincs versenytársa, ezek miatt nyilván drágábban is el lehet adni, tehát hülyék lennének odaadni neked a hasznot, ha zsebre is tehetik. Ilyen egyszerű. Szerintem.
-
Polllen
nagyúr
válasz
interstate76 #1252 üzenetére
Így többet kaszálnak.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #1144 üzenetére
Nekem az mindegy. Az aksit hozzateszem, a kijelzo meg mindegy, nem hasznalnam sokat. Olyankor meg mindegy, hogy beepitett van, vagy radugok valamit.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #1141 üzenetére
Nekem mindegy, ha kisebb mint 10x15x3 cm, hogy tab, vagy telefon, vagy tudomisenmi...
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1124 üzenetére
Én is ezt írtam az áremelés után nem sokkal. Gyak. 90 dollárért már megkapsz egy 1/16-osat, de ha tényleg ugyanazzal a kategóriával akarjuk összehasonlítani, akkor inkább a dual-os Chuwi. Ált. a kínai win tableteken eleve van HDMI, de ugyebár win-nál megoldható USB-n keresztül. Pipo is csak az opcionális magasabb órajel miatt több, amit sok esetben ki sem tudsz használni hűtés nélkül, plusz az, hogy 4 usb csatlakozó van, de hogy ezek, hogy vannak bekötve, azt sem tudom, lehet, hogy 1 van szétosztva, passz, majd egy okosabb megmondja. Én 100%, hogy nem lennék hajlandó egy tabletre rálógatni hubot, abba winyót, egér, bill, tv kártya, stb. Szal én ilyen kanóctengert biztos, hogy nem tűrnék el a TV alatt, (mert ha igen, akkor már rég úgy lenne, a Pipo-t meg sem vettem volna) de nem vagyunk egyformák, s láttam arra példát a win tabletes topicban, hogy van olyan, akit ez nem zavar. Azóta számolok ezzel is, mert előtte el sem tudtam volna képzelni.
Azt nem értem, hogy a kínaiak miért nem látnak ebben üzletet, dockolót készíteni a tablethez, amin lenne HDMI csatlakozó, 4 USB, hangszóró csatlakozó. Ontják magukból a hülyeséget, s a legolcsóbb tablethez is képesek saját tokot s egyéb kiegészítőket gyártani, de ez még tudtommal nem jutott eszébe egyiknek sem, pedig elég 1× legyártani úgy, hogy az később is kompatibilis legyen az adott márkához 7-10.1 colig, csak hát akkor nem venne senki sem windows-os miniPC-t. -
aelod
veterán
válasz
interstate76 #1126 üzenetére
A új lapkákban lévő IGP nagyon ígéretesnek tűnik.
-
aelod
veterán
válasz
interstate76 #1124 üzenetére
Hát a bay trailt váltja a cherry trail. Jó lenne ha ez majd az árban is megmutatkozna.
[link] -
válasz
interstate76 #1080 üzenetére
enyhe barokkos túlzás azért volt bennem na
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #724 üzenetére
Úgy érzem, hogy neked a legnagyobb problémád az, hogy szakmailag nem tartja fönt senki sem a fórumot. Mi ugye már beszéltünk arról, hogy miért éri meg a Pipo az aktuális áron, s írtam is neked, hogy semmiképp sem éri meg ennyiért (számomra, véleményem szerint), így ebbe a vitába nem szállnék be, ami igazából nem is vita, mert egy -DE -DE miért? - Mert! kb. erről szól, leszámítva pár kommentelőt, aki hozott föl érveket mellette, az más kérdés, hogy annak 90%-át szintén ellátja egy jóval olcsóbb androidos cucc, így a 10% az, ami valóban érv mellette, no de az is már valami, s az is van, akinek nélkülözhetetlen.
Azért azt lássuk be, hogy az androidos fórumot, RK3188-al bezárólag leginkább Somatom tartja igazán életben szakmailag, nyilvánvalóan nem csak Ő, de Ő szánja rá a legtöbb idejét, itt nincs ilyen illető. S az is tény, hogy az androidos cuccokkal azért foglalkoznak ennyit, mert van hiba, hiba hátán is. Itt hibával a hűtést leszámítva nem találkozol, nem kell firmware-t cserélni, nem kérdés a root, nincs FC, nincs újraindulás, váratlan leállás, nincs táphiba, nincs flashelési hiba, nincs kernel csere, s még sorolhatnám, nincs mivel foglalkozni. Én is érzem, hogy döglődik ez a fórum, de leginkább azért, mert érdeklődő sincs, szal nem hinném, hogy aggódni kéne, hogy bárki is félre van informálva, itt vagyunk páran, újak nincsenek, mert ha lenne, kérdés is lenne. Most őszintén, tudod te is, 10-ből hány olvas vissza? 2??? Talán!
Androidos topicban folyamatos téma, hogy erre vagy arra elég lenne, kiszolgálná-e azt a feladatot amire szánnám stb? Vannak kérdések, vannak mindig új emberek, akik tele vannak kérdésekkel. Sokan belefutnak abba, hogy médialejátszónak veszik, de a szemük meg "túlzottan rendben" s észreveszik, hogy valami gáz van, szal szerintem ott sem hangzik el elégszer, hogy nem médialejátszó, pláne így, hogy a kínaik meg mindegyiket xbmc-vel reklámozzák. Az más kérdés, hogy magam is több éve androidot használok erre a feladatra.
Én egyetlen 1 valamiért vettem meg a pipo-t az meg a torrent, maradjunk annyiban, hogy sok torrent fut nálam egyszerre, megy egész nap, csak estére kapcsolom ki, s előtte egy normál PC-m volt, ami még mindig megvan, de azóta nem volt bekapcsolva, mióta a pipo megvan, TV-re van kötve, így monitor nem kellett, NAS-nak egy régi médialejátszót használok, torrentre alkalmatlan, de ezen kívül amire én használom, alkalmas, így olyan NAS-t nem akartam venni, ami torrentre is alkalmas, eleve NAS-t nem akartam venni soha, mert nekem a Venice V13 arra elég, hogy hálózaton megosszam a filmeket stb. Javarészt böngészésre használom a Pipo-t, s a már említett áron megérte erre a célra, sokat spórolok vele a fogyasztást illetőleg. Erre a feladatra nekem kényelmetlen volt az android, flash ugyan megoldható, de nem tökéletes, silverlight kivan csukva. No most ez nem egy erős érv mellette, félre ne értsd, ez egy speciális helyzet, amire nekem kellett, s nekem megfelel, s akik érveket tudtak felhozni mellette, azok is mind speciális helyzetek. Egyetlen nyomós érv ami sokakat érinthet, a kadencia helyes lejátszás, s ha már médialejátszó, lehetséges, hogy alkalmas DVB-T, DVB-C s esetleg DVB-S2 vételre (ami egy ált. androidos boxal nem annyira egyszerű történet, sokkal egyszerűbb ez esetben tunerrel szerelt androidos boxot venni, de annak szakmai elemzésébe ne menjünk bele, lényeg, hogy a kínai eszközöket nézve nem sok értelme van), DVB viewer-el, megoldható XBMC-ben a csatornák lejátszása, s akkor egyben egy set-top-box is, persze ennek is akkor van csak értelme, ha nem csak erre fogjuk be, mert amúgy a tuner s a box árából már készterméket is kapunk akár olcsóbban is, ami nem Sencsenben készült marék rizsért. Van otthon egy DVB-T/DVB-C USB-s tunerem, jelenleg 0 időm van, gyak. állandóan melózom, hazaértem akkor meg már max. pötyögni van erőm, de ha lesz időm most hétvégén, akkor próbálkozom vele, mit kezd a HD adással... -
válasz
interstate76 #719 üzenetére
Nos ha unod, akkor örülök. Remélem így is marad a továbbiakban.
-
nagash
senior tag
válasz
interstate76 #715 üzenetére
Igazad, van már én is sajnálom, hogy szóba hoztam.
A cuccért járok ide nem vitatkozni, főleg, hogy mint mondtad a másikban is jól megvagyunk.További jó fórumozást kívánok mindenkinek!
-
válasz
interstate76 #715 üzenetére
Először is vedd észre, hogy nagy tömegek jönnek szembe az autópályán.
Másrészt ha neked ez a szólásszabadság, akkor ezzel úgy sem tudunk mit kezdeni. Majd jönnek a sütireceptek is gondolom később.
Javaslom tanulmányozd Legyes pár hozzászólását, hogy hogyan kell érdemben hozzászólni a topik témájához, továbbá a cikket amit írt. Ezek segítenek igazán az érdeklődőknek, pl. ez alapján lettek nekem is kétségeim a Pipo X7 kapcsán. De itt van az előtted írt djnice jellemzés, ami szintén érdemi hozzászólás és hasznos, ahogy te is felismerted.
Ennél többet nem tudok segíteni, hogy még bölcsebb légy és ne fárasztó. Sajnos a prohardver fórom még nem alkalmas, hogy adott ember hozzászólásait ne mutassa, akkor nem lenne semmi gondom.
-
válasz
interstate76 #712 üzenetére
A topik látogatóinak totális zaklatása, amit csinálsz. Esetleg abbahagyhatnád végre, mert elüldözöd azokat, akik érdeklődni jönnének ide, hogy a téma címében írt két Intel Atommal milyen miniPC kerül éppen kiadásra. Ezért kattintanak rá a címre. Nem azért, hogy milyen egy MK908, vagy más hasonló cucc. Az nem érdekli őket, mert akkor arra kattintanának. Az sem érdekli őket, hogy milyen egyéb processzorral szerelt miniPC kapható, mert akkor az általános miniPC topikra kattintanának, aminek te már "rettentő régóta", bár kevesebb, mint 877 napja tagja vagy és már akkor volt miniPC-d, amikor még ki sem találták.
Egyszóval szerintem hagyd abba, mert nagyon unalmas a nem ide tartozó hozzászólásaidat olvasni. Nem ezért vettem fel a topikot a kedvencek közé. Hogy pontosan érthető legyen, én pl. azért, mert érdekelt a Pipo X7, majd elkezdtem olvasni és az érdekel, a közeljövőben lesz-e jobb alternatíva, vagy sem és ezen második esetben megveszem. Ennyi. Pl. semmiképpen nem érdekel egy androidos MK lejátszó, amitől sikítófrászt kaptam már akkor, amikor te még csak párszáz napja voltál jeles tagja a fórumozóknak.
Gondoltam felvállalom a többiek nevében a fenti véleményt, majd ha nem értenek egyet, akkor leszavaznak, de ha nem....
-
válasz
interstate76 #707 üzenetére
Mert ha te alkatrészekből összeraksz otthon egy mini itx-es gépet, akkor ajándékba adnak hozzá bármilyen windowst a boltban, vagy sávosan csökkentik az árát?
Almát körtéhez akarsz mindenáron hasonlítani, és nem érted meg, hogy erre rajtad kívül senki nem kíváncsi a topikban. Uff. -
válasz
interstate76 #702 üzenetére
Na most már leírom én is, hogy szerintem kinek éri meg 40-ért. Pl vannak olyan perverz alakok, akik valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag legális windows-zal szeretnék használni a gépüket.
OEM win 8.1-et most legolcsóbban 29ezer forintért találtam. Tehát ha jól számolok, kapsz hozzá egy komplett működőképes multimédiás gépet 11ezer forintért. Újonnan. Össze tudsz rakni 11ezer forintból egy bármilyen gépet? Egy ház többe kerül... -
tlac
nagyúr
válasz
az ilyen alatt a topik témájában szereplő eszközökre gondoltan, nem a mindenféle egyéb cuccra
nem tudjuk egymást meggyőzni, már sokszor bebizonyosodott, felesleges futni újabb köröket
-
Zsoo80
tag
válasz
Én elfogadom amit írsz. 25E-ért nekem nagyon jó vétel volt. De én személy szerint 40E-t még megadtam volna érte. Nekem pont egy ilyen kellett, legalább nem valami androidos vacakkal szenvedek, amit először terveztem, de aztán megtaláltam ezt. Teljesen hangtalan és tökéletesen passzol az itthoni mini halozatomba.
Nézegettem célhardvert is (dune, popcorn,stb.) de sokaltam az àrukat és a korlátozott lehetőségeiket.
De mindenkinek másra kell(het), így saját magának kell megítélnie, hogy mi mennyit ér meg neki. -
ericssonfan2
tag
válasz
interstate76 #699 üzenetére
Nem. Te nem érdeklődsz, hanem eddig 25-ször leírtad, hogy neked ez mennyire egy kalap szar.
Csak erre itt senki nem kíváncsi.
Mások itt konstruktívan próbálnak tudást átadni.
Te meg trollkodsz.De csak hogy válaszoljak is "roppant nagy érdeklődésedre", nálam éjjel-nappal megy, mert még idle-ben is csak 3W-ot fogyaszt. Torrentezik, 4.5terányi hdd-van rákötve filmekkel, zenékkel, képekkel. Meghajt egy USB DAC-ot, amin a távolról irányított foobar játsza a zenéket. A Kodi pedig a filmeket játsza le. A világon bárhonnan elérhetem, bármikor. Jogtiszta Windows 8.1 van rajta és nekem mindenestül 21e huf volt. Ja és még obliviont és skyrimet is visz némi butítással, bár nem igazán játszom.
Szóval tudsz valami mást, hasonló paraméterekkel? -
Zsoo80
tag
válasz
Szerintem feljebb leírtam mire lehet(legalábbis, hogy én mire) hasznàlni.A pipo előtt a lapos volt a tv-re kb. àllandóan ràdugva, most ez teljesen leváltotta.Nekem erre van használva (erre is terveztem)és eddig maximálisan bevált.
-
tlac
nagyúr
válasz
nem azzal van a probléma
hanem az hogy teljesen ellene vagy az ilyen ilyen kütyüknek és folyamatosan ezt hangoztatod -
ericssonfan2
tag
válasz
interstate76 #691 üzenetére
De ha látszólag senkit nem sikerült meggyőznöd, akkor akár abba is hagyhatnád...
Végezetül, mennyi is egy miniITX-es csúcsfantasztikum min/max fogyasztása?
Merthogy a Pipo 6W-ot fogyaszt csúcsra pörgetve, idle-ben meg 3-at... -
Legyes
tag
válasz
interstate76 #685 üzenetére
Szerintem asztali gép helyett egy $29-os MK808b Plus is jó lehet, ha naponta 1x megnézed a horoszkópot a Nők Lapján és elolvasod a napi 2 e-mailed. Én mindig, mindenkinek azt mondom, hogy nem kell megörülni a számok láttán és megvenni az elsőt, ami megtetszik. Mondd el mik az igényeid, keresünk arra megfelelő ár/érték arányú eszközt. De tudnod kell, ha pikk-pakk irodai munkára veszünk gépet, azon nem fogod tudni nyomni a Battlefied 4-et a munkatársakkal. Ha meg olyan gép kell, ami mindenre jó, ott fogadd el, hogy vagy új autót veszel, vagy gépet.
Az aktív hűtéses 65eFt-os "laptopok" is produkálnak ilyen hőmérsékleteket és belassulásokat és azokat is meg lehetne tuningolni, hogy használhatóbb legyenek: rendes SSD, több RAM, jobb hűtés viszont akkor már nem 65eFt-ba kerülne.
Ha valakinek meg nincs arra pénze, amit az igényei megkívánnak, akkor kompromisszumokat kell kötni. Én sem azért járok Suzukival, mert annyira tetszett. A V8 hangját jobban szeretem. Csak a lehetőségeim szűkebbek. A sor4 is elvisz oda, ahova a V8, csak kevesebb élvezettel és lassabban -
Warter
addikt
válasz
interstate76 #681 üzenetére
Szabad országban élünk, azt írsz amit akarsz. De célszerű akkor leírni, ha valaki konkrétan megkérdezi. Mert mindenki más már jó eséllyel olvasta, többször is. Egyébként meg kár megsértődni, értsd jól a dolgokat.
-
Warter
addikt
válasz
interstate76 #679 üzenetére
Érdemes rákeresni, kb 15x írtad le ugyanazt.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #535 üzenetére
T-R42-vel is gondom volt a kamerával. No persze érzékelte, működött a kamera s a mikrofon is, viszont a túloldalon elképesztően szaggatott a kép, sokszor állókép volt, hanghívásra viszont lehetett használni, de arra már az mk808-at is lehetett használni. Ugyanígy, ugyanez a helyzet a videóhívással a legtöbb "olcsó" kínai tabletnél is, hiába épül RK3188-ra vagy Exynos4412-re...
----------------------------------------------
Ez az állítási lehetőség, a biosban, hogy mennyi ramot zabálhat a videokártya (ha jól emlékszem ezt írtátok, hogy erre való), ez nem tudom milyen helyzetben bír szempont lenni, mert most, hogy visszaállítottam 32mb-ra, a FullHD videók ugyanúgy mennek akadás nélkül NAS-ról, ellenben eddig nagyobb belassulás nem történt. Gondolom én, ezek szerint játéknál van jelentősége? -
zoltan6
addikt
válasz
interstate76 #534 üzenetére
(#533) Mike88 "egyik webshop szokásait sem szerencsés tárgyalni publikusan!"
Maximálisan egyetértek!teljesen igazatok van,elnézést,ha erre jár egy moderátor legyenszives törölje a hozzászólásomat.
-
zsozsoooooo
tag
válasz
interstate76 #530 üzenetére
Hali ,
Köszi a választ. Még azt elfelejtettem írni hogy kamera rádugással skype-olni szeretnék. Ezt anno próbáltam az mk808-assal, hellyel közzel ment is. Néha lebontott, szétkapcsolt. Aktív USB hubbal próbáltam rádugni egy radiós fly egeret (mele f10 pro) , egy kamerát (Logitech c270 ha jól emlékszem) , meg egy USB2LAN adaptert.
Hát nem igazán birkózott meg vele. Ezért is gondolkodom váltásban.Pipoval Windows lévén gondoltam a skype-pal tuti nem lesz bajom
Csak lenne már az elektromos boltban, naponta figyelem -
betyarr
veterán
válasz
interstate76 #530 üzenetére
sztem kár ennyire gyepálnod ezt a hw-t.gyakorlatilag jelenleg ezek az első fecskék ebben a kategóriában és mindenki tudja,hogy nem így fogják megváltani a világot.ez most nagy újdonság,hogy kicsi,kompakt és w8 fut rajta,ami - mondjuk meg őszintén - a legtöbb embernek közelebb áll a szívéhez,mint egy android.főleg a kütyüőrültek vannak odáig meg vissza értük.várjunk 1-2 évet és elkezd csökkenni az áruk és a hw is elkezd fejlődni benne.
-
zsozsoooooo
tag
válasz
interstate76 #524 üzenetére
Hali,
Akkor ajánlj nekem más megoldást a problémámra, légy szíves:
- Filmet szeretnék nézni tévén, méghozzá úgy, hogy egyszerre két feliratot jelenítsen meg normálisan. (nyelvtanulás). Egyelőre Windows-on futó KMPlayerrel találkoztam ami tudja, hogy felülre is rakjon saját font settings-szel, és alulra is. Androidon mxplayer tudja, de alulra egymás fölé rakja mindkettőt.
- Silverlight-os tartalmakat szeretnék nézni tévén.
- Flash tartalmakat szeretnék nézni tévén (bár androidon ez hellyel közzel megy)
- Hangtalan működés, teljesen passzív hűtés kellene.
- Nem kell nagy tárhely. Minden zenei,video hanganyag, torrent , Plex a htpc-n van.Emiatt gondoltam a Pipo-ra, mi mással tudnám kiváltani.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
interstate76 #526 üzenetére
Ez is egyéni elképzelés.Én egy hi10p és egyéb elvetemült japán kodolású anyagokat is kezelő lejátszót keresek,idestova 3 éve.
A 60-80 rongyos Popi és Meder lejátszókat körbe röhögte,kidobott pénz volt,pedig igen csak csúcs gépek.
RK3188 és Android kettőse elbukott.
Esetleg egy s812-es androidos motyó MXPlayerrel,de nem mondanám olyan stabil teljesítményűnek mint a fent említett Win7+KmPlayer és kevés a bizodalmam benne...
Marad a HTPC (J1900 vs AM1) vagy ennek az alternatívája nevezett Pipo X7 egy KMPlayerrel nyakon öntve.
Mondom ezt úgy,hogy nézd meg az adatlapom,majd adj hozzá egy X360+Kinec-et,Snap400-as (ez vinné,de nincs hdmi rajta)/RK3188-as tabot (van hdmi és egy lagghalmaz) és 2db média lejátszót és mégis van helye a gépnek.
Nem szeretnék nagyobb fogyasztású gépet használni hozzá (amiből ugye 2-is van) és nem szeretnék sokat fizetni érte.
Nekem ez 40 ropit megér,ami szintén egyéni szocproblémám,de mint látod be tudom illeszteni a repertoáromba. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #524 üzenetére
Ez pontosan így van.
De sokaknak nincs laptopja, vagy van laptopja de nincs gépe, vagy van mindegyik de x86-os linuxos custom playert szeretne (utobbi én lennék, aki nem izzasztana a TV tetején egy i3-ast), de irodákba, eladópultokba is fenomenális ötlet.
Én is sajnálom, hogy nem 4gb ram van benne, de szerintem karácsonyra bővelkedünk majd ilyen kütyükben, és abban is biztos leszek, hogy lesz "fejleszthető".
93$ valóban nagyon jó ár, ám ez csak makker kérdése, mert ha vám megbontja, akkor szívás. -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #404 üzenetére
Aha, értelek mindkettőtöket. Te úgy számolsz, hogy noti vagy egy box+monitor, hisz a notiban eleve van monitor, de ugyanakkor az is tény, hogy bizony előfordul, hogy már meglévő monitorhoz, TV-hez vesznek egy ilyen dobozt, én is így vagyok vele s úgy gondolom baromira sokan így vannak/lennének vele, hogy nem 0-ról indul a történet, szóval az a része is érthető, hogy nem feltétlenül kell a monitort költségként beleszámolni a végösszegbe.
Tudod, hogy régebben én is használtam androidos stickeket, boxot, (UG802, 007, MK808, T-R42), aztán az utolsót váltotta egy Amiko A3, s nálam még e mellé jött most be a Pipo. Szóval nálam elfér egy androidos doboz egy windows-os doboz mellett, az A3 azért jött, mert beleuntam az instabilitásba, s mert megtetszett a spark2 felület, s amúgy is cseréltem volna a műholdas beltérit. Nekem semmi másért nem kellett a Pipo, mint a win miatt, ehhez szoktam, ezt szeretem, nyűgjeivel együtt is (tudom, hogy sokan linux pártiak, én ahhoz sem tudok hozzászokni, hülye vagyok hozzá, idegesít, hogy nem megy minden pár kattintással), androidnál utáltam az ablakok hiányát, hogy minden teljes képernyős, nekem nem volt kényelmes, még teljesen alap dolgokban sem, mint böngészés, torrent stb, csak s kizárólag XBMC-re használtam... kadencia helyes lejátszás hiányához még úgy ahogy hozzászoktam, engem nem különösebben tud kiborítani, de azért nem vagyok vak, látom, hogy jócskán van különbség. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #404 üzenetére
Amen! -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #401 üzenetére
Jaja, igaz, oda is írtad.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #399 üzenetére
Értsd már meg: nem akarok a nappaliban a TV mellé tenni egy Acer laptopot, ha nekem a kis kocka is elég, de azt Win 8 kényelmével akarom használni.
Csak azt próbálom meg elmagyarázni, hogy igen, vannak a 12/30/60e Ft-os ársávok, és tök jó, ha valaki pont csak annyit fizet meg oprendszerben, ramban, fogyasztásban, ventiben stb. - amennyi neki elég, mert van választása.
Eszem ágában sincs a Pipo-t asztali gép helyett használni, pláne monitort venni hozzá. De ha ezen lovagolunk: valóban nem tartom alkalmasnak egy nagyobb teljesítményű asztali gép kiváltására (irodai kliensnek valószínűleg igen) - ellenben tucatnyi más feladatra tök jó. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #398 üzenetére
Így már értem.
De azért sokan vagyunk, akik használunk Androidot is, és mégis látjuk a Win előnyeit, kényelmét is.
Szerintem az Android nem az 50 collok világára, hanem még mindig a telefonokra van kihegyezve. Sok apróságot meg lehetne még említeni (normális flash, egyes filmek kadenciahelyes lejátszása, stb.), amin az Android elvérzik. Van, aki viszont Windowst szeretne, de utál mókolni, vagy a melóhoz kell a legális Win 8, így baromi kényelmes neki a rom-ból telepíthető legális windows. És amikor az árakat összehasonlítod, akkor a win bolti árát is figyelembe kell venni.
Illetve még egyszer megemlíteném, hogy azok az Androidos kütyük is jóval drágábbak voltak induláskor, pedig "ingyenes" oprendszert használnak - szóval nehéz egy új piaci kategória kezdetben még magasabb induló árát hasonlítani a régi cuccokhoz. -
nagash
senior tag
válasz
interstate76 #393 üzenetére
Teljesen igazad van, de nekem már nem fontos az 500GB, mert NAS-t és GDrive/Dropbox/OneDrive (tetszőleges aláhúzandó) használok.
Bővítheted a notit, de abban esetben már tényleg nem egy súlycsoport.
Az a baj, hogy itthon nehezen kapható termékeket hasonlítunk olyanokhoz, amik már régen elárasztották a piacot.
Arra apellálni, hogy megússzuk a vámot+áfát valóban hülyeség és mák kérdése.Inkább azt kellene megbeszélnünk, hogy mire jók, nem pedig azt, hogy mire nem.
Ez így annyira meddő, mint hogy miért kell valakinek 80k-s teló helyett 180k-s? Nem igaz, hogy ~2x-annyival jobb. Ez a "csak", "mert", "érdekel", "közöd" kategória. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #393 üzenetére
Ott tévedsz, hogy mindenképpen mellé akarod tenni a monitort.
Nekem pont az kellett, hogy egy olyan venti nélküli, kis fogyasztású apró kockát rendelhessek az általam felvázolt feladatokra, amiben nem kell megfizetnem a monitort, és nem kell elviselnem az azzal együtt járó méreteket. -
zoltan6
addikt
válasz
interstate76 #382 üzenetére
szerintem ne laptophoz hasonlítsuk a pipo-t,egyrészt nincs kijelzője meg akksija,másrészt más a felhasználási területe,sosem értettem azokat akik megveszik otthonra a laptopot,aztán asztali gépként használják.
90-100$-ért meg elég nehéz összerakni egy asztali gépet.
alaplap: legolcsóbb 8-10K
2gb ddr3 ram: 6K
proci:10 fölött
már ott is vagyunk a pipo áránál,aztán még nincs:
+táp,ház,ssd,legális win,8.1 -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #380 üzenetére
Egy irodába ahol van mondjuk egy szerver vagy egy nas tárhelynek, a legolcsóbb és a legjobb megoldás kliensgépnek a Pipo, hiszen nem sokkal kerül többe mint egy hivatalos Windows 8.1.
Ha meg a pendrive-os (MeegoPad) verzióban gondolkozunk, a zsebedben magaddal viheted a gépedet mondjuk powerpoint prezentációt tartani, stb. -
tlac
nagyúr
válasz
interstate76 #375 üzenetére
az a proci szerintem lassabb lehet, mint a témában szereplő atomok
én nem tartom drágának, nettó 100 dollár körül kapsz egy komplett mini gépet win8-cal
ennyiből nem tudsz kihozni hasonlóan kis kompakt gépetlaptopokat meg tableteket nem keverném ide, más a felhasználási körük
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #377 üzenetére
Azért ne felejtsd el a hivatalos Windows 8.1-et és az 1 éves Office 365 licenszet se ami a Pipo-hoz jár...
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #372 üzenetére
Passmark Single Thread / Multi Thread, fogyasztás
N2815 - 464 / 894, 7.5 W
Z3736F - 345 / 918, 4.4 WNem látom azt az egetverő különbséget...
A Pipo pedig az árfolyam miatt drágább most. 20-25k a reális ára.
A vámolással meg addig idegesítik a kínaiakat amíg nem lesz mindenhol EUEXP postázás. -
tlac
nagyúr
válasz
interstate76 #364 üzenetére
a flash alapú tároló miatt sokkal pörgősebb a gép, mint egy 10 éves gép
plusz a hardvers gyorsítás miatt megbírkózik simán a full hd-s videókkal, még a 10 éves géped csak izzadna rajta (kivéve ha a videokártya már modernebbre lett cserélve)egyébként cpu erőben kb. egy 7-8 éves felső-középkategóriás core 2 duo környékén van, amit pár watt fogyasztással hoz
-
Mike88
senior tag
válasz
Én úgy gondolom, hogy abszolúte nem ér meg ennyit, legalábbis biztos, hogy nem adnék érte ennyit. A pipo-t 90 dollárért vettem, az még a belefér kategória. Persze ez még december végén volt, s kedvezményes áron is még további kedvezményt érvényesítettem.
-
zoltan6
addikt
válasz
azért nehogy már egy 10 éves pentim d procira hasonlits egy korszerű intel bay trail procit, a jóval erősebb hardverű android csak kispályás egy ilyen mellett.
bay trail-es tabletem van. bőven elmegy rajta minden aminek kell,a teljes értékű böngészés pedig megfizethetetlen, a flasplayerrel,java-val ,silverlight-al,egyéb bővítményekkel,full hd youtube,a 2gb ram is böven elég,annak ellenére mondom ezt hogy az asztali gépem i7-es 16gb rammal.
szóval egy átlag embernek bőven elég egy ilyen kis bay trail-es mini pc,aki nem videót vág játszik,stb.
ja és s4-em van,tehát ismerem az androidot,de többre tartom a windows,mint az androidot. -
válasz
Te hoztad fel ellenpéldának a 200$-os tronsmart draco-t, amiben 4g ram van, meg allwinner soc Androiddal...
-
válasz
interstate76 #360 üzenetére
Hát, ha neked fontosabb 11 weboldalt egyszerre olvasni (wtf?!) arm soc-os androidos tvbox-on, mint rendes desktop windowst futtatni...
-
bigrock
addikt
válasz
interstate76 #172 üzenetére
Mindenkinek igaza van!
Kicsit helyesbítek az igényeken:
1. Elsősorban a hálózati médialejátszás kell, a megjelenítés fullHD TV-n menne. A hang sima sztereo.
2. Mindenképpen kellene Windows, mert alkalomadtán Prezi doksikat kellene rajta bemutatni
3. Azért is kellene a Windows, mert egy egyedi alkalmazás is futna rajta, ami a megjelenített videot kezelni tudja (indítás, megállítás), valamint a video szinkronhangját tükrözné egy Android-os mobil eszközre.
Remélem, nem túl speciálisak az igényeim -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #168 üzenetére
Ezzel mindenki tisztában van, aki miniPC-t vesz médialejátszónak. Azért miniPC, mert:
- akár 20-nál több torrentet is futtatna s erre nem akar még egy NAS-t is venni
- mert (s baromira nyomós érv) XBMC-t akar használni médialejátszónak, elsősorban a látvány, a jó rendszerező képessége s bővíthetősége miatt (na ezt nem lépi túl, nem übereli egy médialejátszó). Ez a legfőbb érv, ami a miniPC mellett szól akkor is, ha tényleg semmi másra nem használjuk, mint médiafogyasztásra.
Hasonlítsuk össze akkor az XBMC-t az általad linkelt médialejátszóval:
Samsung BD 5500
XBMC (Kodi)
Arról nem beszélve, hogy számos lehetőség van arra, hogy online tartalmakat nézz, filmek, sorozatok stb. s mindehhez akár társíthatsz magyar feliratot is, amit szintén nem kell letöltened, elég egy kiegészítőt telepítened, s beállítanod, hogy a letöltött felirat nyelve magyar legyen.
Ha androidot nézzük, akkor jó pár magyar tartalom megtalálható applikáció formájában, Fuso, Filmbox Live, TV go, HBO GO, Teletéka, RTL most, stb. ha windows, akkor nyilvánvalóan ugyanezen szolgáltatások webes felülete, illetve pl. a Fusohoz elérhető applikáció is. Ezzel szemben pl. Samu smart funkciói tényleg hasonlóan kényelmesek, csak nem a magyaroknak.
- kadenciahelyesség windowsnál szintén megoldható.
- bővíthetőség, DVB-T/C/S tunerekkel, akár ennek streamelése DVB viewerrel.Szal nem mondasz újat azzal senkinek sem, hogy médialejátszásra médialejátszó való, csak sokan többre gondolnak médialejátszó alatt, nem csak egy céleszközre, ami lejátsza a videó file-okat. Erre, amire pl. ez a Samu képes, képes egy smart TV is, de ha pusztán csak a lejátszási képességeit nézzük, leszámítva a lejátszást lemezről, akkor egy buta TV is elegendő, amiben van médialejátszási lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Magisk
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged