- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
Hozz letre egy fajlt a kovetkezo paranccsal:
sudo gedit /etc/hal/fdi/policy/mouse-wheel.fdi
A tartalma legyen ez:
<match key="info.product" string="TPPS/2 IBM TrackPoint">
<merge key="input.x11_options.EmulateWheel" type="string">true</merge>
<merge key="input.x11_options.EmulateWheelButton" type="string">2</merge>
<merge key="input.x11_options.ZAxsisMapping" type="string">4 5</merge>
<merge key="input.x11_options.Emulate3Buttons" type="string">true</merge>
</match>lehet, hogy a ket utolso merge key sor felesleges is...
A www.thinkwiki.org nekem eddig minden TP vs linux gondomra tudott valaszt adni.
-
rankesz
veterán
live cd-ről állítsd vissza a GRUB-ot, pontos menetet nem tudom, de a kulcsszavak alapján a google tuti kidobja a howto-t.
MOD: valami ilyesmi
-
TOZ
addikt
Biztos, h a cpu melegszik?! Emlekeim szerint a Tpfan a sensorok tobbseget figyeli es ha barmelyik eleri a beallitott erteket bekapcsolja a hutest. (Akkut toltve nekem siman van, hogy 40 fokos procinal huti magat, mert a toltesi hoje egy masik sensort a kritikus/beallitott erteken tart).
Nincs ott valami rovidzarlat? -
N4nI
tag
akksival, ölben, netet bujva, 44 fok állando nem ingadozik a höfok bármit csinalok.!!
ac-rol meg nem képes (számomra) rendesen müködni...45-50fok allandora all be, firefox megnyitas utan máris megy szépen 55ig, venti bekapcsol, hüti vissza szépen, de 45 a 0-ja, addig nem megy le, csak ha nem nyulok hozzá...ha 50re rakom tpfan 0-át, akkor visszahul, megall szepen, de 55re ha dolgozok, pillanatok alatt felmegy és kezdödik a hütés elöröl.
a ventillator ugye egy egyseget képez a házzal és a réz höelvezetövel....a rez alatt vmi kemény pasztaféle, vagy csak ragasztó van? a rezcsö töltve van e gázzal? ( pc hutobe lattam ilyet )..
ismet szetszedtem, atneztem a lapot, nem szinezödik semmit, nem fujodik semmi, semmi iesmit nem láttam...
bárcsak ellenallo lennek a hangoknak
-
TOZ
addikt
Tehat, ha tolton van melegszik. Az akku toltes hot termel, toltes kozben mindket TP-m szokott ventihangot hallatni. ezert is igyekszem kikapcsolt allapotban tolteni oket. Az akkutoltes nalam 30% alatt indul ba es 85%-nal (alapesetben) megall. Linuxon ezt a tp_smapival oldom meg, winnel erre aszem a PM hasznalhato.
-
i400
senior tag
jobb klikk a panelen hozzáadás és ott CPU valami a neve... kis processzor ikonja van... kirakod és jobb klikkel ha ráböksz ki tudod választani az órajelet vagy hogy miylen módban menjen (powersave max performance stb)
ha újrarakod a wint arra figyelj hogy a grubot felül fogja írni és azt majd egy live cd segítségével újra kell raknod! ubuntu.hu dokumentációjában és fórumában is van részletes leírás hogy csináld
linuxra tpfant TOZ linkelte kicsit korábban
(#6125) i400 kicsit itt már nehezen fogalmaztam
"saját pm saját"
-
i400
senior tag
nálam ilyet nem csinált hogy vissza kellett jelentkezni xp-be hogy fel tudjam hangosítani... linux alatt folyamatosan változtatja az órajelét terhelésfüggően de a panelra ki tudsz rakni egy órajelváltozás figyelőt és ott kézzel is meg tudod adni hogy mennyin pörögjön a cpu (nálam 600 volt az alap)
saját pm saját profillal simán le tudtam menni 38 fok környékére is (25 fokos szobában) -
mdk01
addikt
Álló ventinél nekem is felmegy netezés közbe 50 fokra vagy az fölé.
Én nem szoktam kikapcsolni a ventit nem tudom miért kéne.
TPFC-ben beállítom a minimális 1800-as rpm-re és szinte hangtalanul mozgatja a levegőt és így 30-31fokos a proci állandóan.
Ennyit számít ha egy minimális légmozgást adunk a procinak.Üdv.
ui.:T500-ról beszéltem
-
TOZ
addikt
Elso korben en ezt javaslom. (A kiwi egy ubuntu klon.)
Tul sok allitgatast nem fog igenyelni (elegge altalanos kernellel adjak ki, pont a kernelforgatashoz nem erto, vagy azzal foglalkozni nem akaro - mint jomagam - userek miatt - . A vasak out of box illene, hogy menjenek (beleertve az usb-s kekfogat is)
Programok:
firefox - firefox (alapbol fent lesz)
utorrent - transmission (alap), deluge (telepitheto)
msn - pidgin (alap), alternativ megoldas amsn
skype - skype (telepitendo)
vlc - vlc (telepitendo), smplayer (en ez jobban szeretem)
nero - brasero (alap), de vehetsz nero linux verziot is (joval olcsobb, mint a windows)
codec pack - nem kell, a Kiwiben minden benne van alapbol
java, flashplayer - emlekeim szerint alapinstall resze
pdfolvaso alapbol lesz - ha ragaszkodsz az Adobe Readerhez van linuxos valtozat.
Openoffice az alaptelepites resz (ergo nem gond a powerpoint - bar akadnak kompatibilitasi zurok mind a mai napig)
Tpfanrol a linket kicsit fentebb megtalalod.
En meg a tp_smapit szoktam felheggeszteni, hogy az akkutoltest tudjam szabalyozni. Ehhez X40-en a legfrissebb bios kell, hogy fent legyen, a 2.08. Bios upgrade floppy nelkul.Erdemes elosszor azzal kezdeni, hogy letoltod az iso-t bebootolod es megnezed, hogy tetszik-e. (Live rendszerkent szepen elindul)
Tovabb nem terhelnem a topicot, johet a pü vagy a mail.
-
TOZ
addikt
Igy picimacirol netezve egy kicsit megy a venti nagy ritkan, velelmezem, hogy a 3G kartya nemileg "befuti", otthon wifirol ennyi neme kuss van. A 8 cellas akku eleg jol birja, 80%-os toltottseg mellett kezdtem el hasznalni 1 oraval ezelott, most 63%-on all es a becseles szerint 3 ora meg vissza van.
-
evone
őstag
Akkor ez van. Pedig azt hittem hogy legalabb ezzel (hátha) nem lesznek ilyen gondok. ( Mind1, legalabb mukodik a gep. ) Eladas elott viszont mindenkeppen kell venni bele egy uj billentyuzetet. Egyebkent szerencsere csak a jobb gomb, a bal nem csinal ilyet, pedig azt tobbet nyomom le.
-
N4nI
tag
A leirashoz tartozik, hogy ezen uzemidö bekapcsolt wifivel, aktiv internet hasznalat és aktiv torrent letöltés közben mérödött, órával, nem a telepmérövel....
közben volt egy kisülésem
5óra10perc az üzemidö..... 1 pici negativum maradt, h a 10%-os risztas utan, ment meg 15 percet....de a % kijelzes megalt, nem számolt lefelé. Ennek ellenére elégedett vagyok. Ha meg lett volna a kritikus riasztas, akkor lettem volna csak gyáriasan elégedett
-
TOZ
addikt
Velhetoen a ket program mas modszerrel becsuli meg a hatralevo idot. Az ugralas oka meg siman az lehet, hogy a gep energia felvetel folyamatosan valtozik (steppel a proci orajele pl, es ezaltal, hol tobbet, hol kevesebbet fogyaszt). Szerintem.
Mindemelett egy jo karban levo utangyartott akku latszik a reportbol. Bar tobben nem dicsertek itt a forumon az utangyartott akkuk tartossagat.
-
N4nI
tag
valaki az akksi dologra?
miert van az hogy fent van az ibm battery maximizer illetve a winfos xp gyari telepméröje...mindig mast irnak ki egymashoz kepest, valamint magukhoz képest is ugralnak az akksi idök.
??
köszönöm
pl most - 6:25 a maximizer, 5:30 a winfos.....majd 4:24 - 5:47 2 perc mulva... a gép teljesen levett fényerövel, wifi kapcsolattal megy, msn fut jelenleg, amibe neha irok pár sort....mégis ugrál.....vagy had ugráljon ide oda? %-ra hasonloképp csokkennek.....
-
N4nI
tag
Közben rájottem h az everestem nem teljes, feltettem egy portable verziot.....ezt hozta....az akksi jelenleg toltes alatt.
Battery Status 87 % (High Level, Charging)
Device Name IBM-COMPATIBLE
Manufacturer SANYO
Unique ID 11SANYOIBM-COMPATIBLE
Battery Type Rechargeable Li-Ion
Designed Capacity 65120 mWh
Fully Charged Capacity 68370 mWh
Current Capacity 58930 mWh (86 %)
Voltage 16344 mV
Wear Level 0 %
Power State AC Line, Charging
Charge Rate 30661 mWAz elhasználodas 0%, ennek örülök....utangyartott akksirol van szo....van meglátás vele kapcsolatban?
-
Rez_Grof
őstag
Hát másnak is van vele gondja:
pl.:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?p=215458#215458
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=60118Erre többne azt mondták, hogy megoldja a problémát:
1. Uninstall the wireless driver using Add/Remove Programs
2. Uninstall the Hotkey utility using its Setup program (uninstall is an option in the Setup app; it doesn't appear in Add/Remove Programs control panel)
3. Restart
4. Delete the Hotkey folders from C:\Program Files\Lenovo\PkgMgr [key step!]
5. Reinstall the Hotkey Utility and the wireless driver (don't reboot if prompted)
6. Change the system Path to include C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin (easy way to do this: go to command prompt and run the following: path = %PATH%;C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin )
7. Restart -
BFeco
aktív tag
Try Vistalizator - this tool allows you to change display language in Windows editions other than (officially supported) Ultimate, like Starter, Home Basic, Home Premium and Business/Professiona.
Vistalizator overrides the limit of one MUI language on non-Ultimate Windows editions.
VistalizatorFecó
-
TOZ
addikt
A legnagyobb gond az X40/X41 HDD dologgal, hogy szinte csak ebben a modellben van 1.8"-os HDD, aminek PATA/IDE (44PIN-es) a csatolo felulete. Ritkasag, draga...
Sokkal tobb gep van, amiben microSATA vagy ZIF a csatolo felulete. Szoval erdemes elore tisztazni, mit veszel, mert megjarhatod. Kapsz egy ZIF-es HDD-t es nem jutottal elorebb! -
buherka
addikt
Nekem csak 2.5"-os van...sajna.
Ha minden kötél szakad vegyél egy Samsung S1 mini-t és pattintsd ki belőle a belét.
Ebben 1.8"-os van ez 100%.
Azt mondjuk nem vágom, hogy ebben SATA-s vagy IDE-s vinya van. -
Gondwana
addikt
File-rendszer optimalizálás nélkül a CF rosszabb, mint a 4200rpm HDD-k, ez igaz. Valahol (thinkpads.com, ha jól emléxek) még olyasmi HDD driver is volt, ami a rendszeren belül minden file-írást optimalizál, ott 5-600% gyorsulásokat írtak kis blokkméretnél. Ha megint megtalálom, linkelem. De, ha az NTFS folyton hozzáírja minden file-hoz, hogy mikor volt utoljára olvasásra megnyitva, az egy Win boot alatt is elérheti az 1GB írást.
Szerk.: vmikor állásában is megall a rendszer.... - a háttérben defragmentálást letiltottad?
(Én az X32-ben 300x 16GB Transcend CF-t használok megelégedéssel, linux alatt ez az egész optimalizálás csak egy sor beírása az fstabba) -
-
TOZ
addikt
"Hibáként" talán csak a lassú, 4200-as, 1.8"-as HDD tudnám felhozni. Én nem tudtam megszokni, a hangját, sebességét. (Egyszer egy konferencián kellett hirtelen egy mailt küldenem, és baromi ideges lettem, hogy 2-3 perc volt, mire az OpenOffice megnyílt. Vettem egy Kingspec SSD).
Nem melegszik, csendes, nagy akkuval megy 6-7 órat... én nagyon szeretem az X40-t. -
Shadowfax
addikt
Ettől még a win adatbázisában megmarad, ergo ha felismeri a wifikártyát, atomatikusan fel is teszi a drivert. Ez feature, nem bug. Le köll tiltani, ha nem akarsz wifit.
Az FN+F5 kapcsolja ki ill. be a wifit, de ez csak akkor műxik, ha a Hotkey driver is fent van. Innen le tudod tölteni az R50e-hez szükséges drivereket. Ha nem akarsz egyenként szarakodni vele, akkor érdemes a System update nevű progit használni, ami automatikusan megkeresi a legfrissebbeket, és le is tölti a gépedhez illetve telepíti, ha azt jelölöd be neki.
-
Shadowfax
addikt
érvényesíteni lehetetlen igaz? ( szet volt már csavarozva, cmos elem csere, venti kifujasa)
A CMOS elem CRU, azaz Vevő által is Cserélhető egység. Ehhez azért elég rendesen szét kell csavarozni a gépet (billt leszedni, stb.) Ha csak ezeken a csavarokon látszik, hogy hozzá lett nyúlva, akkor semmi gáz, viszont, ha belül látványosan látszik, hogy többmindenhez hozzá lett nyúlva, akkor észre fogják venni. (A venti kifújást nem kell bevallani.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged