-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyuru
aktív tag
válasz
franc0 #23827 üzenetére
Ugy nez ki az SSD+memoria upgradet hanyagolom. Azt mondta az bnom vegyek egy uj laptopot es kifizeti a felet.
Szoval majd kernem a segitsegeteket ujfent egy-ket tipussal kapcsolatosan, ami tuti:- Lenovo (talan Samsung)
- 17"os kijelzo
- Inkabb a munkara kellene, (ez photoshopolast jelent) mint jatekra
- keret kb. 5-600Euro -
ixtom
tag
válasz
franc0 #23778 üzenetére
KINGSTON 96GB SSDNow V+ 100
Kérlek legközelebb írd le a típust is (és mások is ha linkelnek valamit), mert hátha megváltozik az az oldal és senki nem fogja tudni miről írtál. Plusz könnyebben kereshető a topik. Köszönöm!
Tudom, szőrszálhasogatás és fél év múlva senkit nem érdekel, de sokszor bosszantó, hogy az ember nem tudja mi volt a linken...
-
azbest
félisten
válasz
franc0 #23032 üzenetére
Kipróbáltam a másik 7661-essel, ami pont olyan mint a tiéd (alfa), a dokkban lecsukott fedéllel elindítva a gépet, rögtön (már a linux grub boot menüje) van kép... a win7 is alapból megjelent rajta.
Dvi-hdmi kábellel használom, amit a monitorhoz kaptam.A gép biosában esetleg nincs letiltva vagy elállítva a kimenet?
-
dbius
veterán
válasz
franc0 #22942 üzenetére
OSD normális működéséhez két dolog kell:
- hotkey (régebbi gépeken azt hiszem nem csak ez kell, de az is lehet, hogy csak más volt a program neve)
- Lenovo által kiadott vga driver (System Update által felrakott)Windows Update által feltett vga driver mellett nem működik.
Legalábbis nekem ez az eddigi tapasztalatom OSD témában. (X200, Win7)
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #22940 üzenetére
Nehogy feladd, meg lehet oldani biztos, csak idő kérdése
Amúgy rohadtul nem értem, egy osd-t minek kell így túlbonyolítani. De ahogy elnézem itt azért nem csak szimplán osd-t takar a dolog, hanem szorosan együttműködik a powermanagerrel. Pl beállítható képernyő kikapcsolás v más funkció, touchpadnál is minden variáció, BT/wifi szintén, szóval megéri vele pöcsölni ha reménytelennek tűnik is. De pl fényerő, hangerő kijelzés, wifi ki/bekapcs azért működhetne hókuszpókusz nélkül is egy egyszerű sw installal.
audi100td: Nem tetszik figyelni
System update power manager frissítés után van osd mindenütt. Mindent a lenovotól szedtem, kivéve az audiohoz szükséges MS uac file-t, amit lenovonál nem találtam pedig anélkül az audio driver nem elég. Hotkey magában nem működik, telepít mindent, kipipál, de nem működik. A letöltött fájlok 95%-a indul indítás után nálam, nem kell a kicsomagolt fájlokkal külön vacakolni. Persze nem mindent szedtem le, ahogy elnéztem csak kb 3x annyi cucc van fenn mint ami ténylegesen szükséges. Viszont most nézem, már nem működik a powerplay, csak max órajeleken megy a vga az újabb power manager mellett. Sztem nem tévedek nagyot, hogy a vga driver eldobás szoros összefüggésben van vagy ccc-vel, vagy power managerrel, vagy mind2vel.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #22894 üzenetére
Köszönet, én más supportokat láttam eddig, de lehet csak azért met főled desktophoz kerestem
A T7xxx kavart be, mert van abból 667 és 800mhz is, monddom de jó lenne egy T7400, mert pl T7100 jó bele
brd: "Urasítani" akartam a gépet ennyi, mert úgy megszeretem
T7600 most is baromi drága, szóval kimarad a dolog. T7200 alig lenne gyorsabb mint a T5200, 64 bit nem érdekes. Ddr2 drága, ha chipset enne 2x4GB ramot akkor se vennék. SSD-ért holnap megyek, 7főn rendeltem, de csak holnap megyek a városba ahol a bolt van. Kingston v100+ 96GB...kíváncsi vagyok rá
-
azbest
félisten
válasz
franc0 #22811 üzenetére
Hát típusonként eltérő lehet, hogy 2 vagy 3 antenna van gyárilag beépítve.
Az intel 3945ABG kártyával szerelt T61 gépemben 2 antennás a wifi, ezzel szemben a 4965AG (n-disabled) wifi kártyával szerelt modelnél 3 antenna van. Az N-esek többsége is 3 antennás, pl 4965AGN. Bár úgy emlékszem, hogy azt mondták a srácok, hogy az sem probléma ha csak 2 antenna kábel van, azzal is tud menni az N-es.. -
Chaser
legenda
válasz
franc0 #22064 üzenetére
De jó lett volna, ha előzőleg ati-s T60-ad lett volna..így nem tudom az intelesnek milyen hangja van
Gép recsegés enyémnél egyáltalán nincs, csak a palmrest baloldalának legszélén, ahol az üres pcmcia slot van, de az érthető is. Gondolom a kijelződ 1024-es volt T60-nál? Enyémnél rendben van a fényerő, kültérben még nem néztem aku híján.
Köszönet a felhomályosításért[O]--[B]: Nyilván van haszna, különben nem használnák. De mihelyst sikerül beszereznem saját tapasztalatok alapján beszámolok róla mire jó vagy nem jó. A T42-t anélkül nem használtam, szóval nem tudok viszonyítani nélküle mi változott volna.
szerk: A nicked direkt ilyenre csináltad? Próbálnám "félkövér" módba rakni de mindig meghülyül tőle a kód:) -
Chaser
legenda
válasz
franc0 #21222 üzenetére
Ált-ban minden gyártónál a 14-es drágább, egyik taggal eszmecseréztem, ő vett T60-at 14 v 15"-os az passz, de 50k alatt 1400-as kijelzővel. Itt a fórumon.
Nem kell bemutatni a cpu erőt, ismerem, viszont a mobil p4 teljesítménye elég megdöbbentő. 1ébként 720p-re alkalmas, kiraktam külső monitorra is
Teljesen jó lenne nekem ez a T42 ha ddr2 ramos lenne és nagyobb felbontású. 1024x768-at gyakorlatilag fórumra tudom használni csak.
szerk: audi100td: szabogee mester gépei vagy lopottak, vagy fake, vagy csak simán el van szállva magától. Nem csak 1 gépe van, tegnap garos x201 is volt fenn 150-ért, 2-3 év garral, aztán 8440p extra fullos kivitelben 130-ért 3 év garral, lattitude-ok, meg sorolhatnám...nagyon emlékeztet egy Lacika2000 nevű tagra, de a modik azt mondják nem másodnick. Állítólag egy ember már vett a sok gépéből, de nyoma annak sincs. Volt már neki T400-a 100k-ért is fenn, meg múltkor fullos T410 120-ért 2-3év garral...azt akartam megvenni meg egy lattitude-ot de érdekes mód se pm-re nem válaszolt se telón nem lehet elérni...És minden géphez odarakja hogy "sürgős, azért olcsó" meg autót akar venni, egyebek, de mindig jönnek az újabb gépek
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
franc0 #21091 üzenetére
Köztudott? Jézusom, ha mindig a közhiedelmekre hallgatnék, akkor állandóan sót szórnék és köpködnék
Egyébként tény, hogy kernel és rendszer válogatja, pl. Ubuntu 10.10 és Mint 11 között majdnem fél óra (!) különbség jött ki Latitude E6400-on az új javára, T400-on még nem játszottam ilyet, de fogok.
Mellőzzük a szemellenzős dolgokat pls
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #21091 üzenetére
arról amit tapasztaltam
, win7-tel sehogy nem sikerült jobb fogyasztást összehozni, mint ubi 10.10-zel, hozzá tartozik az is, hogy nem legál 7-ről van szó, tíz ezreket nem adok ki egy ilyen szarért
amúgy géptől és kerneltől is függ mennyit eszik az a linux, T60-on és X200-on pl. már nem pont ugyanaz a helyzet
de akkor már írd le légyszíves azt is hogy milyen linuxot használsz
és ezt az agresszív stílust légyszíves mellőzd, kösz
-
^Clown
addikt
válasz
franc0 #20953 üzenetére
A T60-nál is vannak korlátok sajnos, ritkább a nagyobb felbontású kijelző (T61-nél alap az 1280x800), 3GB a max. memóriakezelése. Kis pénz, kis foci
A T400 garira visszatérve, az tényleg nem jön rosszul, ezt aláírom. Még úgy sem, hogy az utóbbi időben a béka segge alatt van a support sajnos (a Humansoft-féle Dell-supportról már elmélkedtem itt, ahhoz képest írtam a béka seggét).
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #20953 üzenetére
Mondtam hogy 1024x768 nekem kicsi, ez az egyik ok, a másik hogy 45nm-es prockó nem megy bele. Nem olyan nagy pénzért lehet már venni jó procikat. Azért min egy pm965-ös chipet szeretnék a gépbe meg egy szinttel nagyobb felbontást...de amúgy biztos jó gép, utána se néztem ezek miatt.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
franc0 #20515 üzenetére
Nem értem, hogy miért lazulnak ki. Ha korábban megtudták csinálni normálisan akkor most miért nem?
A T23-mas masinám már 10-11 éves és a zsanérok most is tökéletesek. Pedig nem kevésszer volt használva ennyi idő alatt.
Emiatt a probléma miatt már elég sok vásárlást elodáztam, de nem tudtam, hogy a T400 is érintett. Szuper. Remélem a T410-es széria már nem ilyen.
-
sagit
veterán
válasz
franc0 #20086 üzenetére
még csak nézelődök, kb 1 hónapom van a döntésre
t61-ből az nvidia karisok hullanak? erről mit lehet tudni?a T61p-nél is fennáll ez a hiba? ( ha fennáll egyáltalán) Nem volna rossz azért ha ki tudnám kötni hdtv-re és az 1080p menne vele ( bár ritkán nézek full hd filmet)
ilyen dokkolót is szerválnék természetesen, ahogy látom azon van DVI amit gondolom gond nélkül lehet HDMI-re kötni ( nem baj ha nem viszi a hangot, elég a kép)
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #20075 üzenetére
Én 15" T60-ban cseréltem kijelzőt 1400x1050-ről 1600x1200-ra.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #19397 üzenetére
Megertem es tiszteletben is tartom a velemenyed, egyentöl függ kinek mi szimpatikus, engem az XGA 4:3-tol raz ki a hideg, föleg 12"-on.
Igen, amugy nincs mas gepem es mindent összevetve az X220 lenne nekem a legtutibb megoldas, de a mostani is csak az SSD-ben szenved hianyt, szoval nem panaszkodom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #19052 üzenetére
A tablet szamomra egy hasznalhatatlan valami, asztalit sem akarok többet, igy marad a laptop, az x200s meg sokaig eleg lesz nekem, raerek majd akkor aggodni ezen, csak hat zavar ez az irany.
buvartacsko: Az "s" eleve joval dragabb volt mint a sima X200, csak az optika miatt meg felesleges az UB, van usb-s meghajto 10e-ert vagy meg olcsobban.
-
Scalpel
senior tag
válasz
franc0 #19033 üzenetére
Nekem ha jól emlékszem, akkor 1952-CTO-m volt, T5600-assal, szóval biztosan működik benne. A 4GB RAM érdekesen működik benne. Szerintem a chipset tudja, hanem mivel alapból 32bites procikkal kezdték el forgalmazni, ezért írták oda, hogy only 3GB, mivel a proci nem tudná megcímezni mind, csak aztán kapott 64bites procit is. Win7 x64 minden további nélkül kiírta, hogy 4GB RAM van a gépemben. De számolj úgy, hogy csak 3GB fog működni, és akkor legfeljebb lesz ajándék. A 64 bites XP-t szvsz felejtsd el, ha nem akarsz szívni... illetve ha nem muszáj valamiért a 64 bit használata.
A gépen nincs recovery partíció? Ha van COA matrica az alján, akkor rendelhetsz hozzá visszaállító készletet, illetve... mivel van érvényes licence key, ezért találd ki...
Egyébként sok értelme nincs procit cserélni, mert gyorsabb nem igazán lesz... ugyanaz, csak +64bit, + virtualizáció elvi támogatása (na ezt nem tudja a chipset, szóval hiába van a prociban, intelnél kell a chipset támogatás is)
-
^Clown
addikt
válasz
franc0 #18521 üzenetére
Ezt azért ilyen kategorikusan nem jelenteném ki. Nem tudom, hogy a kolléga gépében milyen GPU van, de ha nem ingegrált, hanem nVidia, akkor én megfontolnám a gar. bővítést. Sajnos a T61-ekbe szerelt nVidia-k típushibásak, újat szerezni pedig egy kisebb vagyon.
Az alaplapon (és a GPU-n) kívül viszont tényleg viszonylag jó áron lehet alkatrészeket szerezni (pl. hűtés, zsanérok, inverter, palmrest stb.). -
lapa
veterán
válasz
franc0 #18462 üzenetére
ehhez csak egy kiegészítés: fényes (üveg) nem egyenlő matt réteg nélküli affs. a mac meg ezek között a panelek között ég és föld van. pláne, hogy a mac tn. a kompromisszum itt a sérülékenység, azaz hogy könnyen karcodódik. szóval a "volt már ilyenem" az ebben a formában nem igaz. nincs itthon üveges noti, hogy lefotózzam a különbséget, de megteszem mihelyt valami ilyesmi erre jár.
más: felingereltem magam elég szépen, hogy a gépek kikapcsolva-bedugva is megesznek 1-1w-ot. beszédbe elegyedtem egy holland emberrel, aki hozzám hasonló mentális problémákkal küzd (9w-os core i desktopot csinál meg ilyesmi). említettem neki, hogy valahogy az akksi helyére kéne a betápot kötni, de nekem nem sikerült.
emberem legnagyobb meglepetésemre azt írta, hogy közel jártam a megoldáshoz a direkt bekötésnél, és hogy tényleg csak az egyes cellák feszültségeit kéne megmutatni az elektronikának, ami kb. ellenállással megoldható.
egy szónak is száz a vége, keresek rossz 4 és 6 cellás x200 akksikat, nyilván jóárasítva. ha valakinek akad ilyen otthon és hajlandó megválni tőle, kérem jelentkezzen privátban.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
franc0 #18462 üzenetére
Előző laptopom fényes kijelzővel volt szerelve. Filmet nézni sötét szobában valóban sokkal jobb. Szebbek a színek, nagyobb a betekintési szög. Viszont szabadban vagy ha a képernyővel szemből érkezik fény akkor átmegy tükörbe. Itt a matt a nyerő.
De igazából más-más célra jó a matt és a fényes is. Csak mindenkinek meg kell találnia a saját maga számára ideálisabbat (kevesebb kompromisszum?). -
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #16794 üzenetére
A T61-em olyan volt mint az uj, vinyo alapjan (gyari FRU-s) össz-vissz 2 honapot ment, az X-en kicsit latszik hogy hasznaltak, de ennek ellenere is annyira egyben van, meg a zsanernak sincs semmi jateka, nem recsegnek/mozognak rajta a müangyagok mint T61-nel es az allja is femböl van. A T42-es is teljesen oke, lehet a T410 megint igenyesebb.
-
-
orrlyuk
aktív tag
-
zedii
aktív tag
válasz
franc0 #16750 üzenetére
SSD kacérkodása előtt állok, ebbe most épp csak bele szaladtam, nekem ennél szerintem nagyobbacska hely ként a szoftverek és win számára, viszont igen baráti árnak tűnt ez így.
Láma kérdés és biztos Dunát is lehet rekeszteni a témával, legalábbis annyi cikkbe futottam már bele, de valahogy egyik sem győzött meg; szóval az a kérdés ,hogy ssd esetén mit érdemes venni, ha ultrabay-be sima hdd lenne -
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #16738 üzenetére
Ez meg jobban megeri ha nem kell i5 proci meg komoly vga, elöször ezt a tipust kerestem, de nem lattam raktaron, ezek szerint atsiklottam felette...
bwoay: Ujonnan, szamlaval? Persze en is az X200s-t vennem, de az neki kicsi meg "ronda".
T410-et meg nem talaltam ennyiert.
Z68: A karacsonyfaled nekem csicsas, a ThinkPad szep (meg a MBP
).
szata.68: Egyertelmüen HP EliteBook, messze van ettöl az Edge.
Nincs benne UltraBay igy nem tudsz bele rakni vinyot.
-
szata.68
senior tag
válasz
franc0 #16730 üzenetére
Köszi a választ!
Mindenképp újat szeretnék,meg a használtnál gondolom számla sincs.
Oké,tisztában vagyok,hogy az edge az csak edge marad,nem fogja elérni soha a Thinkpad szintjét sem összeszerelési minőségben,sem sehogy.
Viszont akkor egy Edge i3 380-as procival,4 giga RAM-mal jónak kell lennie amire nekem kell,nem? (ha a közepes core2duo jó) /nettó 165-ért tudnék ilyet/ De tényleg cáfoljatok meg,ha nem,csak most már tényleg össze vagyok kavarodva.
SSd-re gondoltam én is,kár,hogy nem lehet 2 vinyót beletenni az Edge-be-ezért Edge.(és sajnos olyan normális routerem nincs...
)
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #16578 üzenetére
Volt mar rackem, nem veletlenül adtam el, gyakran dobok be zenet vagy estere egy filmet, nem szeretek ezzel vacakolni. Hadd tudjam mar mi a jo nekem.
dbius: most ugy fel orat ment GPS enabler, eredmenytelenül, majd megprobalom meg amiket irtal tegnap, de most se kedvem, se eröm nincs hozza, ha sikerül összehozni vagy tudok valami ujat irok, köszi, hogy ennyit segitettel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Revolut
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- HP 635 laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest