- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16749 üzenetére
Az UltraBay-nek (HP-nál Upgrade-Bay-nek hívják) pont az a lényege, hogy ez nem áldozat. Körülbelül 5-10 másodperc kicserélni a HDD-t ODD-re, vagy vissza. Keress egy youtube videót a működéséről.
Mondjuk én például egyáltalán nem használok már lemezt, részemről tehát ez a kérdés fel sem merül.
Az SSD pedig rohadjó, nem véletlenül hirdetem itt egyfolytában. Én már el sem tudom képzelni a laptopot SSD nélkül. (ne feledjük, a notiHDD-k még a sima 3,5" asztali HDD-knél is lassabbak, és az SSD még azoknál is sokkal gyorsabb) -
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16746 üzenetére
"tetszett a billentyűzete"
A billentyűzet egy beviteli eszköz. A külseje sokadrendű, a lényeg, hogy kényelmesen lehessen gépelni rajta.
Speciel a T-s ThinkPad-ek ebben (is) a legjobbak. Nekem a T60 előtt MacBook-om volt (fiatalság, bolondság), na annak szép billentyűzete volt. Viszont a gépelés hatékonyságában ég és föld, a ThinkPad javára. A jobb felső sarokban pedig a klasszikus elrendezésű PageUp-PageDwn.Home-End-Del-Ins billentyűhatos szintén egy áldás.
A TrackPoint (bár van a HP-n is) szintén a ThinkPad-eken a legjobb, hisz ez az egyik védjegyük. -
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16729 üzenetére
Bár kevesen tudják, de ilyen célra tök felesleges egy közepes Core 2 Duo-nál erősebb procira pénzt kiadni. Inkább SSD-re kell költeni.
A te esetedben az optimális megoldás egy használt de garanciális T400 lenne, benne egy SSD, az UltraBay slotba pedig egy második vinyó, amire torrentezel. Csakhát melós összeszedni a dolgokat, és elég sokba is kerül (kb 160-180 a vége).
Vagy ha van az embernek egy normális routere, amire köthető külső HDD, akkor lehet torrentezni arra.
Najó, abbahagyom mielőtt teljesen összezavarlak
Én amúgy ilyen célokra használok egy T60-at Vertex2 SSD-vel 2,5 giga rammal, 100-ba megállt és baromi gyors. Ja, a gép 4,5 éves de újnak néz ki. Ez az egyik különbség egy sima konzumer laptop között (én ide veszem az Edge-et is) és a T ThinkPad között. Előbbiek elég, ha a vásárlás pillanatáig néznek ki jól, utóbbiakat viszont arra tervezték, hogy használni is fogják. -
bwoay
nagyúr
válasz
szata.68 #16721 üzenetére
nem tudatlannak, felszínesnek
de hidd el, nekünk igazából mindegy, hogy mit veszel, csak próbálunk rávezetni, hogy az általad kinézett gép messze nem a legjobb választás. az itt jelenlevők közül eleve kb senki nem venné meg ezt a masinát (ez nyilván nem véletlen), pláne annak fényében, hogy mi minden mást lehet ebből a keretből kihozni. ugyanakkor azt is értem, hogy számlára meg szükséged van, de ettől még ugyanúgy nem találom jó vételnek az Edge-et.
-
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16713 üzenetére
Akkor vegyél MacBook-ot... Ha nem érted, mitől jó a ThinkPad, miért akarsz ilyet venni drágáért? Nem értem...
@Intelligencs
Nem lehet egyedit kérni, ezt 8 hozzászólással korábban leírtam.
Pixelhiba ellen jó megoldás, ha webshopból rendeled. Netes vásárlásnál 8 napod van elállni a vételtől, indok nélkül. -
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16704 üzenetére
- neked kell tudnod, hogy 14" vagy 15"
- az Edge csak nevében ThinkPad
- az Edge csak 1 merevlemezt fogad, mivelhogy nincs benne UltraBay
- Magyarországon nincs lehetőség egyedi konfigra+1: Ha telik rá, T410-et vegyél, nem bánod meg. Neverhood kolega most 220-ért osztogatja itt a hardverapro-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest