- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DasBoot
aktív tag
válasz
donjohnson #102684 üzenetére
Csak a hömérsékletek vannak benne. Azért köszönöm a segítséget.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
donjohnson #102682 üzenetére
Köszönöm! Megtörtént, de jobb klikkre nincsen bluetooth-lehetőség. Ebből is a tényre következtetek, hogy nincsen benne. Közben keresgéltem és 1150ft-ért lehet bele venni. Van kétféle is csak más a modellszáma.
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #102554 üzenetére
próbáltam visszatenni az eredeti ssd-t, amin egy friss win 8.1 fut, de újra kezdi a "unaccessable boot device" hülyeséget...
egy kérdés:a biosban a boot sorrendnél a kiválasztott eszközt a +/- gombok segítségével lehet mozgatni a sorrendben. de ezen ugye nincs numpad, közvetlen +/- gom. ilenkor...?
-
TarekElAli
csendes tag
válasz
donjohnson #102423 üzenetére
Igen használtam vettem, de unix kernel alól működik a dimmelés. Ez inkább Winfos driver bug lesz.
Esetleg valakinek van jó drivere win-re? -
válasz
donjohnson #102288 üzenetére
Köszi szépen az információt
#102291 vicze1: Igen, igazad van, rosszul használtam a megnevezést, a most benne lévő SSD valóban nem mSATA, hanem M.2 SATA.
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #99284 üzenetére
Samsung 860 Evo Sata 3 lett, ma szereltem be a T510-be. Nagyon fürge lett a gép.
Köszönöm a tavalyi ajánlatokat!
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #102215 üzenetére
Esetleg ezt érdemes, itt talán frissen tartják a linket.
-
Tim82
félisten
válasz
Bele.
De ez tudod, hogy nem garancia arra, hogy akár holnap ne változtassák meg újra a helyét.
#102218: meg amúgy csak X230, T430 generációtól felfelé vannak már csak meg a BIOS szimulátorok, a korábbiakat kukázták.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
+1
-
vbbb
őstag
válasz
donjohnson #102107 üzenetére
Jaja gondoltam ilyesmire is, csak igy is keves az USB csatlakozo rajta.
-
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #102088 üzenetére
Mindenkinek HP-ja van, én vagyok az egyetlen újhullámos : ) : (
Eddig csak HP-kat lehetett rendelni, ahhoz van céges support, ez meg annyira új még, hogy a support is lepattintott a múltkori dokkolós problémámmal. Ezt már fel sem teszem nekik. -
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #102085 üzenetére
Köszi a választ, még ha nem is vagy érintett. (Nem értem hogy másoknak, akiknek ilyen gépük vajon mekkora fáradság lenne megnézni a beállításaikat és megírni.)
1; W10 beállításokat átnéztem, ott csak azok gesztusos buziskodások vannak jórészt, amiket a második videóban is lehet látni.
2; Ezt leellenőrzöm hétfőn ha beértem az irodába, bár nem hiszem, hogy számítana a gombok variálhatóságára nézvést.
3; A Lenovo kommunában írtam, hogy frissítettem a drivert, persze semmi sem változott.
4; Továbbá a Synaptics Control Panelt is frissítettem, sajnos az is teljesen hiába való volt.5; Dell, HP drivert: huh, ezzel nem szívesen lottóznék a céges gépen. Az is kemény meló mire admin jogot kapok rövid időre : )
-
pakline
újonc
válasz
donjohnson #102073 üzenetére
Köszi a választ quic-ken van volt. Ez nem is lenne problèma csak előző op, meghalt ez az ami bosszant.
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #102012 üzenetére
Istenkáromlás.
-
lsebestyen
addikt
válasz
donjohnson #101949 üzenetére
Köszi!
Másik kérdés: ha lehajtom a fedlapot, akkor azt a hangot adja ki, mintha csatlakoztatnék egy eszközt, vagy ha leválasztanék...Hol ezt, hol azt. Szerintem valami szoftveres nyűgje lehet. Ha a felcsatlakoztató hangot adja ki, akkor el sem alszik, csak akkor, ha felnyitom (ilyenkor jön a lecsatlakoztató hang...)
Lenovo oldaláról felraktam sorban a chipset fül alatt lévő dolgokat, lehet az kavart meg valamit? Elég lett volna felrakni csak a System Update progit, aztán majd az felrakja amit jónak lát?
-
Baggio04
aktív tag
válasz
donjohnson #101906 üzenetére
Ezt épp az imént tettem fel. Első bedugásnál ismerte a flasht másodiknál már megint csak eszközkezelőben látta...
-
darvinya
titán
válasz
donjohnson #101823 üzenetére
És ДарСтав, Tikakukac, FoxiestFox, Chaser
Aki ad hirtelen 20eFt-ot, hogy vegyek általatok kutyarágta épphogy megkarcolódott 2. emeletről lesett gépet, akkor veszem már is általatok.javasolt gépet.
Mert akárhogy nézem aprókat normális gép, ami nem fogott padlót, az 40eFt alatt nincs.
Na már most 20eFt-ot bukni épphogy megkarcolódott a 2. emeleti zuhanástól, vagy 6eFt-ot bukni, már számít.
Kritériumom pedig, hogy HD-nál nagyobb felbontású kijelző és 15" feletti.Azért hirdetem bontásosként, de senkinek nem kell.
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #101623 üzenetére
valami registry hackkel nem lehet megoldani?
-
Silεncε
őstag
válasz
donjohnson #101623 üzenetére
Ez nem feltétlen ThinkPad-specifikus, nekem az X230 Ubuntu MATE 18.04 alatt minden fel-le hajtásnál auto bekapcsolja illetve indításnál is automatikusan bekapcsolja. Windows alatt viszont tényleg nem jegyzi meg.
-
Frawly
veterán
válasz
donjohnson #101604 üzenetére
Frissítettem BIOS-t, 1.33-asról a legújabbra (1.46), és ez segített. Lett egy olyan opció a BIOS-ban a Security fülön, hogy Express Card Slot, ez volt Disabled-en, így engedélyeztem. Most már látja a GPU-t a Win10 és az Arch Linux is.
-
_adaml21_
őstag
válasz
donjohnson #101530 üzenetére
T450 óta szinte semmi változás, nem viszik túlzásba azért a Thinkpad szériánál a modellváltást
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101530 üzenetére
mi lesz az [x]90 sorozat után?
-
fattyu
veterán
válasz
donjohnson #101456 üzenetére
"az akkuidő úgyis mindig felhasználásfüggő, beállításfüggő."
csak ugyanaz a user ugyanazzal a felhasználással ugyanazzal a 8.1el, saját tapasztalatból leírja konkrétan számokkal a mennyi az annyi erre közlik költői túlzás.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
donjohnson #101399 üzenetére
A linux nem nyúlkál bele a windowsba. Viszont ha lehúzod a windowsos winyót a linux telepítés alatt, akkor a grub értelemszerűen nem fogja tudni, hogy van egy másik OS is telepítve egy másik lemezen, így cserélgetni kellene minden OS átváltáskor.
De amúgy elég kemény, XP-t már nem láttam 10 éve, TP-n meg még soha, csak képekről.
Arra tippelnék, hogy GRUB-ból azért nem indul már az windows, mert az XP már annyira elavult.
Esetleg egy update-grub parancsot meg kéne próbálni a debian alól, hátha úgy működik.
(#101398)
"a Linux még mindig az galaxis távolságra van a userfriendlytől" #pebkac
Desktopon és TP-n is van windowsom a linux mellett, igaz nem XP, hanem 10 és semmi gondjuk egymással.
Windows only tudással nem is fogsz tudni linuxot használni, fordítva viszont igen. De ha ezt tudom, akkor nem ajánlom a Debiant, rakj fel egy Linux Mintet inkább, ahhoz elég egy next-next-finish tapasztalat is.
-
válasz
donjohnson #101399 üzenetére
Jó hát én is futottam már bele ilyenbe 9-10 évvel ezelőtt, de most megelőlegeztem a bizalmat a Linuxnak, hisz az elmúlt 10 év már a Linux éve volt tutira, csak meg tudnak oldani egy oprendszerválasztót úgy, hogy a Win is bootolható maradjon
Legközelebb nem esem hasonló hibába.
De még a Debian csomagkezelője is összefosta magát első indításnál, csomagok konfliktusban egymással, stb... leradírozom valahogy ezt, teszek fel egy Mintet, az működik egy gépen a családban, és nincs vele gond jó régóta. Komolyan olyan élmény volt ez a fél óra Linux, mintha 5 évet visszamentem volna az időben.. az XP-hez képest -
togaba
tag
válasz
donjohnson #101361 üzenetére
Igen, de meg se nyikkan a gép. Nem világít még egy üzemjelző sem, ha a táp rá van dugva. A tápot orig. vettük a géphez.
-
togaba
tag
válasz
donjohnson #101359 üzenetére
Köszi.
Az a helyzet, hogy nincs nálam a gép, csak magamnak gyűjtöm össze a tippeket. Akinél van, ő meg teljesen láma, nem mondanám neki, hogy csinálja meg.
Ha így működik, akkor akkumulátor csere? Vagy így is használható üzemszerűen? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101338 üzenetére
Hiába rak fel nekem bárki is windowst, én paranoia miatt csinálok magamnak egy diskpart select disk 0 clean-t bárki bármit is csináljon. Legyen az új (laptop/pre-built), vagy használt. Sose lehet tudni egy jó kis spywareről/keyloggerről a mai világban.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
donjohnson #101304 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, majd holnap kipróbálom
-
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #101298 üzenetére
XD elég volt az első pár másodperc, akkor inkább ecsetelek
Köszönöm mindenkinek!
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #101298 üzenetére
anno játszottam ilyesmivel, de idegtépő , a kis fehér vackok tudnak törni, idővel elveszítem a türelmemet
ez nekem kínzás kicsit
megcsináltam egy részét, de inkább szétszedek 5 gépet minthogy ezeket a nyomorult fehér vackokat szedjem szét, rakjam össze és pattintgassam be remélhetőleg törés nélkül
szóval nekem marad a kompresszor
az is érdekes dolgokat tud kihozni
-
válasz
donjohnson #101222 üzenetére
Már csak ettől remélek valamit...
Gond annyi van vele, hogy 100 indításból 1x csinál olyat, hogy rózsaszín a képe. Gondoltam szalagkábel, de akárhogy mozgatom, nem jön elő a hiba, és amikor előjön, akkor sem múlik el a mozgatástól. Ha ez a rózsaszín csíkos tünet jelentkezik, akkor utána rendszertöltés közben kékhalált dob (annyi azért látszik rajta, hogy kékhalál akar lenni), majd pár indítás, és megint elmúlik. Amikor nem jön elő rajta induláskor, akkor használat közben már nem csinálja.
Gondolhatnánk, hogy videokártya baj, de a srác, akitől kaptam, így használta már évek óta. A gép stabil, nem tudom előidézni a hibát. AIDA64 stibilitásteszt probléma nélkül lefut, Memtest86+ szintén. Az adapter kisebb teljesítményű volt, ezt induláskor szóvá is tette, kicseréltem nagyobbra (eredeti), de ugyanaz...Cseréltem benne memóriát, azóta mondjuk nem csinálta a fesztivált, de csak párszor indítottam.
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz
donjohnson #101224 üzenetére
Köszönöm, ahogy nézem itt az ára se rossz
-
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #101224 üzenetére
Vicc ez az ár
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101212 üzenetére
T440p lett belőle, most jegelte nekem a srác. T450 (valódi lenovo, nem kínai) touch pad, és ips kijelző.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101203 üzenetére
Jófogás ponton próbáltuk ki. Ott is feltűnt hogy hülyeséget csinál a tapipad néha (Közepén benyomom és valamiéárt jobbklikk) és ilyenek. 3 nap próbagarban egyeztünk meg. Honnan lehet T450 touchpadot szerezni bele?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101200 üzenetére
azt mond meg, hogy a trackpoint "gombjai" miért működnek, és win10 alatt miért működött valamennyire legalább? (eladó elmondása szerint T410 drivereivel)
(#101198): meglesném ha le tudnám tölteni. Imádlak Deltakon!
-
Marcipan75
újonc
válasz
donjohnson #101149 üzenetére
Csak hideg indításnál....
Igen végigpróbáltam. ... de azért ma hazamegyek megnézem... -
Marcipan75
újonc
válasz
donjohnson #101126 üzenetére
Semmiképpen nem temetem
működik a gép rendesen, csak a hideg indítás lett hosszú,,,
Lehet megoldás lesz, ha várok egy következő BIOS frissítést hátha megoldja-- ha nem akkor szerviz .. -
Marcipan75
újonc
válasz
donjohnson #101113 üzenetére
Szia,
Vissza tudtam rakni a régebbi bios verziot, de nem segitett
ugyan az a hiba.
Csalódott vagyok, 5 hónapos a gép, már volt egy alaplap cser benne 1 hónaposan, mert egyik napról a másikra nem töltötte az akkut ... Most meg ez a BIOS izé, megint alaplap csere ?
Ráadásul nem is a kisebbik verzió. 8850h proci P2000 vga 48 gb ram 1 TB ssd ...
11 évig dolgoztam hivatalos Apple szervizben, gondoltam váltok .... nem volt jó ötlet
-
válasz
donjohnson #101117 üzenetére
Köszi! Akkor pedig muszáj lenne frissítni... :S
Semmi értelmes nem jut eszembe, mint újrarúgni rajta a fw-t, mert elektromosan rendben az akku. -
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100846 üzenetére
-
dWan
tag
válasz
donjohnson #101093 üzenetére
Mivel valószínűleg hibás a touchpad körüli gombok konstrukciója, így igen. Elég nagy csalódás, de más megoldást nem nagyon látok.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #101050 üzenetére
Valóban. Van erre más topik is.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
donjohnson #101050 üzenetére
sajnos ott drágább,jóval, de valszeg azt bevállalom,mert gyorsabb a posta is.
más
ebből az x1 noteszból van wqhd kijelzős verzió, az enyém full hd,ami 30pines a wqhd 40pines, na most ehhez lcd kábelt is kell cserélni, ha raknék bele wqhd kijelzőt.
kérdés,hogy ami a kijelző oldalon 40pin az az alaplap oldaon is 40pin, tehát ahhoz akkor eleve az alaplap is más vagy az az oldal mindig sztenderd x pines csati?
sajnos az alkatrészképekből nem derül ki egyértelműen a lábkiosztás.speedfire: leveszed a hátulját és kifujatod nagynyomású levegővel, sztem jobban nem kell szétkapni takarításhoz. maga a hűtő rész könnyen elérhető.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
donjohnson #101033 üzenetére
még nem késő,mivel még nincs m.2 m-kulcsos házam.
a samsung szoftverét én is megtaláltam, egy baj van vele,hogy legalább egy samsung ssd kell hozzá és a leírásban benne van hogy melyek azok, nekem meg két intel 7600p ssd-m van, illetve egy wd blue. -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100997 üzenetére
Ezért kérdezem én is, hogy micsidi a helyzet.
-
BlackJapan
tag
válasz
donjohnson #100986 üzenetére
Köszi!
Az x250-ed mennyin pörög és hány fokon sima böngészés/munka alatt? Mekkora fordulatnál lehet már hallani a ventiket?
Úgy emlékszem az x240 3000-res fordulatnál már nekem zavaró volt, lehet tényleg ment a windows update a háttérben. -
válasz
donjohnson #100961 üzenetére
Méghozzá egy klasszikus.
-
válasz
donjohnson #100927 üzenetére
Szerencsére nálam nem villog.
-
válasz
donjohnson #100923 üzenetére
O365 Business prof. Legfrissebb minden. Sajnos ez sem sem segít.
Benchmark teszteken hozza az elvárt teljesítményt minden téren. Tehát azt amit a hw-nek ténylegesen tudnia kell. Ott a porba alázza a t450-et.
-
válasz
donjohnson #100921 üzenetére
Legfrissebb driverek
CPU kihasználtság 2 magon alig 50% és 2 mag pihen
A séma az az alap kiegyensúlyozott és maxra van húzva a csuszka
Akkurol és táprol is. -
Bazs1981
aktív tag
válasz
donjohnson #100914 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
[w]
őstag
válasz
donjohnson #100835 üzenetére
beállítottam a diag-os képernyőt, de az is olyan gyorsan eltűnik, hogy nem lettem okosabb tőle...
viszont, játszottam a perifériákkal (marha sok lehetőség nem volt, billentyűzet meg egér) és addig pakolgattam őket jobbra-balra, míg most lett egy olyan kombináció, amivel nem akad el a töltés.
lehet, hogy porthiba vagy csak koszos volt, de most 3. napja úgy tűnik frankó.
köszönöm a javaslatokat, tippeket!
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100882 üzenetére
lepróbálom. a gép áramot kap , csak mintha a képig nem jutna el. ezt hittem bios hibának....... -_-
ui: nem enable módban sem . -
metal01
őstag
válasz
donjohnson #100859 üzenetére
Ezt néztem én is. Utána fogok olvasni. THX!
-
Xmodule
őstag
válasz
donjohnson #100867 üzenetére
t480 mar tul magas arkategoria. T460 meg mar volt. ( bar lehet fontolora veszem azert). Tetszett a t470 be hogy vekony, könnyu, de megis van egy csomo port, kulsö aksi stb.
Tim82: akkor az IPS -re valo csere felejtös lesz. Marad igy ahogy van.
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100863 üzenetére
hát úgy látszik nem
ráírtam hogy mit ajánl... gondolom ha szakaszosan csinálnám, az az utáni biost frissiteném rá nem halna le. d nah
amúgy tökéletesen megy a gép
csak "bizonyos" szempontból nézve annyira nem jó ha nem indul pöccre egy ilyen vas
mondhatnám úgy is hogy csökken az értéke...
-
MineFox54
őstag
válasz
donjohnson #100853 üzenetére
Köszi. Volt 1-2 érdekes dolog még, csak azért... (pl alvóból feljövetel helyett ég a töltés, alvásjelző lámpa és blackscreen)
Butcher82?
-
MineFox54
őstag
válasz
donjohnson #100851 üzenetére
Ez X230T, nincs ThinkLight. De mondom, az első "kör" után rendesen megvan a két lépcső.
-
MineFox54
őstag
válasz
donjohnson #100848 üzenetére
Egyébként, nálam alapból az első lépcső kiesik (X230T)
Tehát először megnyomom az Fn+Spacet, semmi nem történik, másodjára megnyomom, nagy fokozatra ugrik, következőre kikapcsol. Innentől teljesen normális. Ez ismert probléma? -
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100848 üzenetére
Szuper.
Azt tudom, mert ezen is próbáltam már.
Köszi. -
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100846 üzenetére
Azta! Ez most komoly? De jó.
Csak mert ez alapján a videó alapján nem tűnik nehéznek. És akkor legalább egyből magyar is lesz,ha olyat veszek.
Szuper, köszönöm. -
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #100825 üzenetére
Konfigurálható a TDP 25W-ig. De rávilágítottál arra, hogy azt sem igazán tudjuk milyen a konkrét kiépítés.
-
fattyu
veterán
válasz
donjohnson #100797 üzenetére
bocsánat. kiegészítés volt. a t480ra írtam. nem válasz kellett volna
-
fattyu
veterán
válasz
donjohnson #100795 üzenetére
t480at nem javaslok senkinek. valamit oltárira elkottázott a lenovo. klavi hibák tömkelege. kieső billentyűk, nem érzékelt gombok sorok.
ami még hagyján, de egyszer csak kikapcsol, aztán power gombra villan 3at és annyi. megoldás: alaplapcsere. ebből is volt annyi hogy az nem normális és nem a bele fér. konkrétan az elsői kiadott húszból 4. -
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100774 üzenetére
nem szeretnék. A wifivel minden oké volt korábban
A w530 még egy minőségi széria
+ processzorban is jobb a 3920mx [link]
igazából ez csak érdeklődés szintű, vígan elvagyok a mostani procival is, de ha az ölembe hullana egy kis pénz lehet lenne annyi "agyam" hogy berendelném a procit -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100741 üzenetére
Nem új a dolog. Nem azért szaladok annyit kijelzők után, mert olyan kedvem van. Hanem mert ezeket akarom elkerülni.
-
Anász
tag
válasz
donjohnson #100605 üzenetére
Kicsit késői followup, w701el nem igazán van változás a sima tpfc-hez képest.
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100712 üzenetére
Ezt pont néztem, csak nekem T450 van, nem S. De vélhetően ugyanaz belülről.
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100698 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100698 üzenetére
OK! Köszi a megerősítést, én is így gondoltam valahogy. -
Silεncε
őstag
válasz
donjohnson #100645 üzenetére
Nekem nem kell P széria. Az X tökéletes lett volna nekem, de a Lenovo ezt is f@szán kinyírta. Van egy középkategóriás asztali gépem két monitorral, azon minden teljesítményigényes dolgot meg tudok csinálni, a laptop nekem arra kell, hogy ha 7végére hazamegyek, legyen gépem + a suliba tudjam vinni minden nap ha van kis időm kötprogokon vagy más projekteken dolgozni. Na erre az X tökéletes lenne: tartós, nem esik szét ha megfogom, kicsi, könnyű, jól szerelhető, portokból megvan ami kell, ami meg nem, arra van otthon dokkolóm (ami mondjuk mostanában leginkább töltésre van használva mióta megvan az asztali). De ugye az a lényeg, minél vékonyabb legyen, hogy a managgereknél jól mutasson mekkbúk helyett (mert ezt is a hülye alma kezdte el, az összes gyártó mekkbúkot akar csinálni).
-
Penguin95
senior tag
válasz
donjohnson #100637 üzenetére
Egyre jobban azt érzem, hogy az X230T után nem ThinkPad fog következni nálam. Gyakorlatilag mindent elvettek belőle, amiért szerettem. Ma már nem lehet csak úgy fejlesztgetni, mókolni, újjáépíteni, kint felejteni egy atomrobbanás kellős közepén, majd egyszerűen csak leporolni és használni tovább... Ráadásul a hardveres kínálat is vicc, lásd agyon fojtott processzorok, gyenge GPU. Még talán a P széria lehet megoldás, de abban sem bízom igazán így látatlanba.
-
Dhampir
félisten
válasz
Egy T590-essel szívesen "kibékülnék".
-
válasz
Valószínűleg az lesz, ha már kevésnek fogom érezni a W520-at. Egyelőre elégedett vagyok vele.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100649 üzenetére
Csak a leírtakhoz meg nem kell MX250 sem
-
Tikakukac
titán
válasz
Igen és lassan a P-nek is vége.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy arányaiban ás árában hol van a P meg a T.
-
MineFox54
őstag
válasz
van annak is egy hangulata
-
Silεncε
őstag
válasz
"Sleeker design" - egy munkára használt notebooknál ugye az a legfontosabb
Nézegettem, hogy mire tudnám majd lecserélni az X230-at ha egyszer lecserélem, hát nehéz lesz az biztos...
-
Tikakukac
titán
válasz
Napok óta verejtékezek, hogy Istenem, csak nehogy merevebb legyen a gép és véletlenül ne kerüljenek bele logikus dolgok.
De megnyugodtam -
TunerJoe
senior tag
válasz
Tetszenek, csak azt nem értem (a kisebb akksi mellett), hogy miért szedik le a gyártók az full-size SD-olvasót? Emellett miért a T490s a legdrágább? Miért Micro-SIM kell bele, és Miért nem Nano-SIM, ha már 5 éve az az elterjedt? Lenovo pls...
-
Anász
tag
válasz
donjohnson #100602 üzenetére
Vajon kezelheti a w700/701-es szériákat is?
-
válasz
donjohnson #100583 üzenetére
Nice!
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #100542 üzenetére
lehet nem is a gép, hanem a videó lett dislike-olva. Hihetetlen ügyesen töltötték fel, bekapcsolva hagyva a video optimalizáló varázslatokat, amitől a gép nyomkodása közben görbül a tér és nem a keze mozog, hanem a laptop tekeredik köré
-
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #100512 üzenetére
Közben sikerült
Ha valakinek hasonló gondja lenne, nekem ez segített!
-
válasz
donjohnson #100500 üzenetére
Az lesz... Kicsit még várok vele, más is fontosabb, de el van döntve, hogy az lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100466 üzenetére
Pontosan.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
donjohnson #100416 üzenetére
Köszönöm!!!
Teljes körű kiszolgálás -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
donjohnson #100410 üzenetére
Köszönöm! Tartottam tőle, hogy másik dokkoló kell, de így már biztos. Már keresem is
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #100386 üzenetére
Annó sokat keresgéltem én is erre infót, de csak az nvidiáshoz volt pdf -es táblázatos hivatalos leírás.
Aztán idővel - az utóbbi 3 év alatt - empirikus úton sikerült a két t430 és 2-2 fajta dokkolóval kitapasztalni
A poén, hogy lehet megtudna hajtani 3x 4k kijelzőt is a dp csatikat használva, igaz csak 30Hz-en(#100387) compass
az optimusos kicsit trükkösebb lehet egyébként. Mármint, hogy a belső minidp csati például csak nvidiára van kötve. Arról ezt a pdf-et láttam, ami a t430 nvidiás változatára is igaz lehet [link], elvileg ott 3 külső + belső is működhetne a 2 gpu-nak hála.Egyébként az magában még nem feltétlen baj, hogy különböző a monitor, ha teljesen azonos felbontást (és paraméterezést) használnak. Annól átalakítókkal két különböző benq és egy hannsg volt rákötve. Egyik benq dvi-s volt, a másik két monitor hdmi-s és úgy tűnik a márka különbség ellenére teljesen azonos módon használták a fullhd felbontást, így tudtak közösen használni órajelet. Ha egy aktív dp-hdmi átalakítót is használsz, amit nemrég linkeltem például 8 dolcsi körül, az is lehet segít ebben, hogy ne ütközz a 2féle órajel limitbe.
-
atika88
senior tag
válasz
donjohnson #100314 üzenetére
Köszönöm a segítséget, lehet a kikódolás lesz ebből. De az h az időbeállítás miatt nem lehet továbblépni számomra hihetetlen
-
Butcher82
senior tag
válasz
donjohnson #100293 üzenetére
Ohh, milyen praktikus, egéralátétnek is jó...
-
MineFox54
őstag
válasz
donjohnson #100286 üzenetére
Sztem a felhasznált, és még érvényben lévő kiemelés etc miatt van., neppereknél előfordul ez gyakran.
Az 1Ft-ra átszerkesztés és kinullázás az viszont tényleg nagyon az alja
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100286 üzenetére
Szerinted miért vannak eladás előtt 1ft-ra átrakva hirdetések, berakva egy virág képként és kinullázva az egész szöveg?
Én veretném be a feketéket erre is, de nem én vagyok a tulaj. -
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #100264 üzenetére
Jó ez igaz, de egy ősrégi processzor mellett felesleges is.
-
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #100226 üzenetére
Bocsi, valószínűleg nem érted a helyzetet, kicsit túltoltam szóval most elég zavaros.
Na szóval a lényeg, hogy megyek vissza Win10-re.. Nosza.. indítanám újra a gépet, hogy bootoljak, erre jelzi az imént említett hibát. Oké.. olvastam utána.. kiszedtem az Optane-t.. úgy semmi baj nem volt.. tudtam bootolni is már..
Mivel HDD-n nem akartam szórakozni, eközben vettem egy Samsung EVO-t, így megy a gép frankón az SSD-vel, akár csak HDD-vel és Optane nélkül.
Ha pedig Optane-el, egyik meghajtóval sem megy, se SSD, se HDD..
Közben a Lenovo USA-val beszéltem, hát mit mondjak.. vannak bajok.. konkrétan még el kellett magyarázni, hogy ők adnak T480-at, Optane-al együtt.. Azt írták, hogy küldenek egy új modult. Remélhetőleg azzal rendben lesz. (SSD-nél már felesleges lehet, de azért ha már megvan tudjam használni, mert ezt még a hazai gépbe se tudom a mérete miatt berakni)
Egyébként már gondoltam arra, hogy a bibi az lehetett, hogy az Optane-t kikapcsoltam a BIOS-ban és azóta nem ismerheti fel.. ugye így BIOS-ba lépni sem tudok, ha pedig ki van véve, akkor az opció nincs ott, hogy bekapcsoljam.
Ha végül sehogy sem lesz jó, akkor feladom. Marad az SSD és örülök.
-
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #100224 üzenetére
Az a gubesz, hogy ha az Optane benne van a BIOS-ig sem jutok :/
-
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #100213 üzenetére
Nem erről van szó, gyári az Optane
-
BTom1970
aktív tag
válasz
donjohnson #100206 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest