- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
-
Hellas
senior tag
Még egy kérdésem lenne!
HDD-ben szabvány méret, kialakítás van az IDE-n belül?
Pl ez jó lenne nekem?
És ugyanez a kérdés optikai meghajtóra, abban is midnegyik egyforma, szabványos? Vagy valami spec. kell bele?
ÉS mégegy kérdés:
Amit mutattál oldalt, ott volt egy videó, hogy mi micsoda a gépen. A jobb oldalán van egy csatlakozó, ami elvileg valami belső floppy meghajtó valamilye. Most ez mi is pontosan? MEg mi az, hogy belső floppy meghajtó?
-
mv
aktív tag
X40/X41-be építhető Kingspec SSD (64GB) ~200 Dollár körüli áron kapható. 128GB-os CF-re nem találtam árat, de a hasonló termékek ára alapján szerintem ~500 Dollár felett lehet az ára.
Abban igazad lehet, hogy a CF-ek ára hamarabb csökken, viszont az élettartamuk is rövidebb szerintem.
Ezek alapján továbbra is az SSD-ket preferálom.
-
TOZ
addikt
A 32Gb-s brutto 30-ert jott meg az oszon. Irorszagbol Fedexxel, 48 oran belul. Ahogy nezem az arakat brutto 50 egynehany plusz szallitas a 64-es jelenleg.
Akkor vizsont mar jobban jar az emberfia, ha cartmantol veszi, innen az aprorol gyari Lenovot ugyanennyiert, ha kell a 64 Gb
-
TOZ
addikt
Tenyleg tok felesleges lenne valtanod (imho).
Akkor 720p-t miert jo? (lehet en vagyok az "igenytelen", de nekem egy normalisan rippelt divx is boven megfelelo... Meg foleg, hogy miota megvan Benedek leginkabb addig jutunk, hogy yikes, le lehet huzni... Azan inkabb alszunk, mint filmet nezzunk 8-) )
-
Napfénysüti
nagyúr
Olyan baromi sokat nincs használva az ODD. Viszont anno ez a gép jött ki a keretből. És inkább rábeszéltem mint hogy valami gagyi konzumert vegyen. Azóta belátta hogy érdemes volt rám hallgatnia és elégedett ezzel az Economy modellel is.
Mellesleg mikor megvette irigyeltem ám (naná hisz Fu-Si-m volt éppen). Persze mikor vittem hozzá a T400-at arra azért elcserélte volna.
-
kopygege
tag
Nagyon köszönöm a rám szánt időt!
Van pár dolog ami bonyolítja a dolgot:
- Havertól kaptam és egy ezrelék esélye van hogy még kellhet neki az életben, így a mini PCI slothoz nem nyúlnék (valami modemféle van benne, ráadásul ha ez kell a vezetékes nethez, akkor nekem is kell, mert itthon van hogy ezt használom.)
- Linksys WPC54G illetve GS nincs 6 alatt (a gs meg 9 alatt! mitől ennyire jó?), még használtan is 5k, nekem meg most ennyim nincs rá sajna. De eddig elvoltam a TP-Linkkel + nem lopni akarom a netet, ahol használom ott van fix, úgyhogy mégis maradok a biztosnál és beruházok egy minden eddigi felmerült ötletnél olcsóbb dologra:
[link] persze ha ez belemegy...Mindenkinek nagyon köszönöm!
-
bwoay
nagyúr
yeah, meg is van:
Batteries with fuel gauge (laptops) should be calibrated by applying a deliberate full discharge once every 30 charges. Running the pack down in the equipment does this. If ignored, the fuel gauge will become increasingly less accurate and in some cases cut off the device prematurely.thx, m8
-
bwoay
nagyúr
az is valami
egyébként régóta foglalkozom újratölthető akksikkal, és korábban olvastam valahol, hogy a Li-Ion akksinak jót tesz időnként (félévente mondjuk) egy rendes lemerítés-teljes feltöltés.
tényleg a telepmérőt kalibrálom újra így? mert arra elvileg van külön menüpont. -
bwoay
nagyúr
tegnap "hozzájutottam" egy 56%-ban elhasznált Dell D630 akksihoz. Már bőszen jöttek a popup üzenetek, hogy megérett a cserére (ezt mondjuk nemigen értem, kb másfél órát bír így is). Nekiálltam kísérletezgetni, és 3-4 teljes merítés és teljes töltés után már csak 50%-os elhasználódottságot mutat. Még folytatom, meglátjuk, hogy lesz-e ennél jobb is. A lényeg, hogy egy Li-Ion akksit nemigen tud az ember annyira lemeríteni (normális használattal), hogy a cella feszültsége elérje a kritikusan alacsony értéket, aminél már károsodik az akkumulátor. Mikor a gép kikapcsol, az akkumulátorban levő kraft mennyisége még a vészes határérték felett van.
-
Tomszy1
tag
Lehet valamit tenni?
nincs készenlét most a gépemen. Eszközkezelőben rámegyek a frissítésre, és a mappából ráerőltetem a drivert, akkor frankón megcsinálja, ki is irja hogy felismerte, meg a típusát is, de első restart után eltűnik a driver.
Tegyem fel a vidi kártya drivert és sose kapcsoljam ki a gépet nem?
-
Shadowfax
addikt
-
evone
őstag
Nem tudom hol laksz, de ha nyiregyhaza kozeleben, osszefuthatunk valahol, es megnezheted nyugodtan a gepemet. Nem kell vele semmit se csinalod, nem szervizesnek hivlak, de lagalabb vegre valaki latna innen is hogy milyen a helyzet.
Kulonben mindenert nem viszem, de pl venti cserere inkabb viszem. Bar lehet az van amit mdk mondott. Akkor viszont nem vagyok boldog.
Lehet kevesebb bajom lenne ha BP-n elnek es akkor akarmikor betudnek ugrani a szervizbe.
-
csiktor
tag
Szerintem vannak dolgok amikért igenis érdemes szervízbe vinni és vannak mikért tuti nem vinném.
Pl. egy memória csere vagy egy venti takarítás nagyjából 10 percbe telik. Ennyi idő alatt el se jutok a szervízig... Ami ennél komolyabb azért viszont már szervízbe vinném...Egyébként "barkács" szempontból nagyon jók ezek a gépek. A Lenovo oldalán teljes szét és összeszerelési rajzok, könyvek, ábrák, videók vannak gyakorlatilag minden típushoz. Csak utánozni kell amit ott csinálnak és nem lehet elrontani.
-
-
-
Gergő_
őstag
nem akarok kötözködni, de ilyen szintű karbantartás/ráfordítás nem az átlagfelhasználó feladata, nyilván megéri, sőt a lenovo t,r,w tulajok nagyobb hányada szerintem hozzáértőbb mint más márkáknál, de ez nem lehet elvárás, ha csak nem adnak a szervízben a kezembe ingyen és bérmentve egy flakon sűrített levegőt.
-
mdk01
addikt
Tegnap elfelejtettem lekapcsolódni a netről mikor elaltattam ma meg simán csatlakozott ébresztés után. Nem egészen értem.
Amúgy a múltkor kipróbáltam amit írtam meg amit te is ajánlasz és lekapcsolódtam altatás előtt és ébresztés után is is simán csatlakozott.
Lehet csak a T-mobil kevert vmit, mert volt velük zűröm az elmúlt 3 hétbe mikor elcseszték azt a frissítést ami volt a híradóba is, csak a mobilnetről nem volt szó, mert az még kis réteget érint gondolom. Jah és T-mobil szolgáltató mint kiderült.
Most minden frankó megint.Mészike: Te milyen szolgáltatónál vagy?
Decide:
Ahogy érzed én nem akarlak rábeszélni semmire. -
-
mdk01
addikt
MKB és igen így szokott lenni a vásárlásoknál is hogy először nem látom de egy nap után bőven megszokott már jelenni.
Meg igazából látszik csak nem a bankkártyám tranzakcióinál, hanem az internet kártyám tranzakcióinál.Mindegy a lényeg hogy megvan az eltűnt lóvé.
Kis szerencsével a két ünnep között még a Win7 is meglehet.Üdv.
-
Balázs1621
senior tag
-
TOZ
addikt
Nem feltelenul eliras...
Ebben a cikkben is 1.8"-os SSD-rol irnak.... kicsit gugliztam....
nekem ugy tunik, hogy a T400s-be 1.8"-os meghajto megy. -
buherka
addikt
Ez sajnos más lenovo gépeknél is előfordul meg más noti gyártóknál is.
Nálam is előjött ez a "hiba" anno, amikor notit kötöttem CRT-TV-re S-video-n keresztül.
Nekem is fekete-fehér képem volt.
De...
Ez a dolog orvosolható.
Mert én egy régi Geforce 3 Ti200-as nVidia kártya S-Video csatlakozójával színessé tudtam varázsolni a képet.
Az újabb VGA-k S-video kábeles csatija más bekötésű.
Találtam egy rajzot anno, hogy miként kell átköti+forrasztani a kábeleket, hogy jó legyen.
Majd előkotrom neked...remélem megtalálomHa tudsz szerezni egy régi S-Video csatit, akkor ott semmit nem kell forrasztani és színes lesz a kép CRT-n
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Nem vettem meg a vinyót, mert mindez amit leírtam a vásárlást megelőzően történt.
A boltban beletették a vinyót, és a biosban nem találta meg a srác, hogy mekkorának ismeri fel. ( Megmondom őszintén talán most láttam először a gép biosát, így én sem tudom, hogy ott van-e. Ráadásul most is csak úgy láttam, hogy majd kifordult a csipőm, mert Ő ugye a "pult"másik oldalán volt, a gép betekintési szögei meg nem épp a legjobbakSegítőkést volt, így utána betett egy xp lemezt. A telepítő szerint a gép 130 gigát ismert fel. Megkértem, hogy próbálja meg a vinyó több részre osztását is. Megcsinálta, de akkor sem javult a helyzet.
Nagyon sajnálom mert szinte biztos voltam benne, hogy működni fog, csak amolyan biztonsági faktorként próbáltattam ki a merevlemezt, és tessék...
De nem értem, mert Tim én is találkoztam már 160-as vinyóval árult T23-sal. Persze ez még nem jelenti azt, hogy 160.asként is kezelte a merevlemezt, de gondolom.
Mindenesetre köszönöm mégegyszer.
Üdv
Gábor -
Speederer
senior tag
SP3-as XP-t raktam rá. És mondom, fel is települt frankón minden, nem kellett semmihez sem külön driver. Ezért gyanakszok hardver hibára.
Sőt, utána is néztem kicsit, és előfordult másnak is ilyen, hogy a bios-ban Not Applicable van írva a MAC address helyére. Sajnos nem sok pozitív dolgot írtak róla, valszeg megadta magát.Azért köszi a helpet.
-
buherka
addikt
Ja és a helyedben egy finom ventiolajozást próbálnék meg előbb.
Nem rossz az olaj sem...csak nem biztosít tartós kenést.
Ventillátort zsírozni szoktak, főleg ha még golyós-csapágy is van benne. Az olaj kimossa a csapágyból a zsírt és úgy fog zörögni, mint az állat.
Az olaj pikk-pakk összeszedi a port is és a tengely is hamar kidolgozza magából.Ajánlott zsírok erre a célra: Lítium bázisú zsír vagy fehér szír. (traktor zsírt, ha lehet ne erőltessük
)
Ezekből is csak minimális mennyiség kell, mert a túl sok csökkenti a venti fordulatát, mert "leragad".
Egy ilyen művelettel szinte újjá lehet varázsolni a légkeltőt, arról nem is beszélve, hogy zsebünkben marad a lóvé, amit elköltenénk az új ventire. -
Speederer
senior tag
Igen, azt észrevettem, hogy csak kicsomagolja a drivert. De utána megadtam neki azt a mappát, hogy onnan frissítse a drivert, és a végén kiírta, hogy vmi hiba volt a telepítés során.
Innen töltöttem le neki a drivert:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-4LXTHS.html
Pontosabban ezt:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-4V3MN7.htmlDe a windows (xp) feltelepítette magától is, ezért gondolom hogy vmi történhetett vele, mert nálam először jó volt, mindenféle trükk nélkül.
A bios-ban pedig ezt írja:
MAC Address (Internal LAN): Not ApplicableA srác aki hozta alig ért a gépekhez vmit, azért is akarja eladni. Ezért már arra is gondoltam, hogy kicsit "erőszakoskodhatott" az utp kábellel... de ránézésre jónak tűnik az utp csati.
-
Speederer
senior tag
Az akkuja az szó szerint semeddig sem bírja.
Viszont van hozzá dokkoló.
Pár napja hozta hozzám 1ik srác, hogy telepítsem újra a gépet. Szépen megtörtént, most viszont visszahozta, hogy nem tud rajta netezni, mert nincs beállítva rajt az adsl kapcsolat. Végülis itt hagyta, hogy próbáljam meg eladni. DE most meg felkiáltójeles a hálókártya az eszközkezelőben.És nem nagyon tudom megcsinálni, pedig pár napja még hálózatról telepítettem a progikat rá.
Így akku és lan nélkül mennyit érhet? Még talán 15-öt se, mi?! -
Daneeka
senior tag
Találtam egy jó kis Hardware Maintenance Manual-t a gépemhez. Ebben leírja, hogy jutok el a gépem fanjáig. (1140 Fan Assembly) Ezek után már érzek magamban annyi erőt, hogy ki bírjam cserélni a ventijét. Létezik, hogy ilyen alkatrészt lehet rendelni tőlük és beszerelem én, vagy ez az egyszerű venti ami 10-20 ezer forintba kerülne?
Amúgy az FRU az mit jelent Lenovoéknál? Ezek az user által is cserélhető alkatrészek vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Háztartási gépek
- Óra topik
- Nintendo Switch
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Trollok komolyan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest