- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
kopygege #15225 üzenetére
Az IdeaPad-oknak ez a topikja, tulajdonostól leginkább ott találhatsz prót és kontrát.
Én személy szerint nem ajánlanám, de ez nem használaton alapuló vélemény. Az IdeaPad alapból sokkal gyengébb minőségű széria, mint a(z IBM-től örökölt) Thinkpad-ek. Nem vagyok arról meggyőződve, hogy egy G565G nem hullana el jó eséllyel két-két és fél év után valamilyen hűtési vagy összeszerelési problémának köszönhetően.
-
Tim82
félisten
válasz
kopygege #14599 üzenetére
Szerintem egy harmadikat: PCMCIA-s firewire-kártyát szerezz be és firewire külső házas vinyót. Az USB 2.0-nál ugyan nem nagyobb az elméleti csúcssebessége, de az átlagsebessége viszont mindig magasabb.
Ha gondolod egyébként, tesztjelleggel kipróbálhatjuk a T23-adon az én firewire külső házas vinyómat (van PCMCIA USB/firewire combo és PCMCIA SATA2 kártyám is, valamint ilyen külső vinyóm is).
Ja igen, külső vinyónál bármekkora kapacitásút fog tudni kezelni.
-
Gondwana
addikt
válasz
kopygege #14599 üzenetére
Mivel az X32 is még csak 16bit PCMCIA-val van megáldva/megverve, gondolom, a T23 se volt 32 bites. Ha szerencséd van, akár 3-4MByte/s-t is ki tudsz belőle csiholni - elég komoly CPU-terhelés mellet.
Én nem forszíroznék ilyen projektet (pedig nálam is előfordulnak bizarr dolgok, nem csak a T60 UXGA-sítása) -
Tim82
félisten
válasz
kopygege #4844 üzenetére
így a mini PCI slothoz nem nyúlnék (valami modemféle van benne, ráadásul ha ez kell a vezetékes nethez, akkor nekem is kell, mert itthon van hogy ezt használom.)
Nézd meg, hogy van-e benne még egy csatlakozó a modem mellett az ethernet-nek. Valószínűleg igen, sok T23 ethernet-tel volt már szerelve. Akkor meg felesleges a modem.
Egyébként bármikor cserélhető vissza, ráadásul a beépített wifi-s T23-ak wlan + modem combo miniPCI kártyával voltak szerelve (csak ez a b-s szabványt tudta és ráadásul talán csak bontóból szerezhető be).
Linksys WPC54G illetve GS nincs 6 alatt (a gs meg 9 alatt! mitől ennyire jó?), még használtan is 5k, nekem meg most ennyim nincs rá sajna.
persze ha ez belemegy...
Bármelyik PCMCIA-s wifikártya belemegy és működni fog. A különbség ezen kártyák minősége (mennyire érzékelik és veszik stabilan a jelet) között van.
Nagyon köszönöm a rám szánt időt!
Szívesen!
-
Tim82
félisten
válasz
kopygege #4841 üzenetére
Belemenne, de inkább vegyél egy Linksys WPC54G-t. (Van GS-végű típusú is, az is jó.)
Volt ilyen Asus kártyám, volt Linksys is; ahol az Asus talált 2 hálózatot, a Linksys 10-et.
Egyébként le lehetne ellenőrizni a típusszám alapján a lenovo oldalán (ld. a topik első hsz.-ben lévő linkeket), hogy a T23-odban van-e a kijelzőben wifi antenna. Nem túl nagy az esélye, de megvan rá. Ha van, én a helyedben egy IBM firmware-s miniPCI wlan-t vennék innen a Hardverapróról, pl. naga fórumtárstól, árban ugyanott vagy, de elegánsabb megoldás és szabadon marad a PCMCIA vagy az USB port.
A beszerelés nem egy nagy etvasz, letöltöd a T23-hoz való Hardware Maintenance Manual-t, áttanulmányozod és 10-15 perc alatt megvan az egész cakkumpakk.
-
Omni
aktív tag
válasz
kopygege #4836 üzenetére
Olcsó wlan megoldás: T-Home webshop
Ugyanez az Árgépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Windows 11
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest