- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
cellpeti #32447 üzenetére
ha hihetünk a thinkwikinek akkor fix optikai meghajtó van benne:
"One of the following internal Optical drives (non-removable) "No magnesium case
No bottom roll cage
No Think Vantage
No top roll cage
No Steel hinges
No ThinkLight
No lid latches
No Ultrabayand the BIOS identifies the laptop as an IdeaPad, not a ThinkPad. [link]
-
-
-
brd
nagyúr
válasz
cellpeti #32350 üzenetére
Ez az első biztos jel, hogy a Skype-ot már a Microsoft programozói készítik... (...a Microsoft kívánalmai szerint).
De hogy értelme is legyen a hozzászólásomnak: a Skype telepítésekor települ egy IE-be épülő kártevő is, a bővítmények közé (ill. a hagyományos értelmezés szerint nem az, de haszna nem sok, kárt viszont okoz, úgyhogy én annak tekintem), ezt kell letiltani, és kilőni az iexplore.exe-ket.
Legalábbis van egy ilyen hiba, ami nem tudom, mindig előjön-e, de én már több gépen találkoztam vele. -
lapa
veterán
válasz
cellpeti #32039 üzenetére
az nem "x200as", hanem "x200s". és mivel a létező legkomolyabb 12" gépet lehet belőle összerakni elég kultikus, ja. ha valakinek nem elég a 12" - ami nemugyanaz, mint azt hinni hogy nem lenne elég - az így járt. semmilyen más méretben nem tudsz hasonlóan ütős gépet csinálni.
főként a belerakható minőségi kijelző az ok, meg sok minden más. a hibái nagyjából kimerülnek a tapi hiányában (ha ez hiba), meg hogy nincs benne digitál hang kimenet.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hozni, vinni, gépelni, netezni majd otthon kiküldeni egy 2x" monitorra remek dolog, nem hiába vadásztam konkrétan erre a típusra. Onnantól, hogy ebből a szerepkörből elkezded kiszedni már persze zavaró lehet. Nálam céleszköz, igazándiból nem zavar. De korlátolt, ezt aláírom. Mint ahogy a 15" is az, mert az meg ormótlan, cipelni egész nap elég gázos.
-
Borote
addikt
válasz
Én is olyat szeretnék... meg lesz mellé egy IPS monitor is
A touchpad hiánya viszont engem a legkevésbé sem zavar, mióta megvan a T60, még csak egeret sem használtam, szinte kizárólag a 'pöttyöt'Nekem rettentő kényelmes, hogy nem kell mozgatnom a kezem (tudom, lusta vagyok
), hanem pihenhet a palmresten... De ugyanez igaz gépelés közbeni egerezésre is - kéznél van.
Egyedül a jobb gomb fog hiányozni ami a toucpad mellé jár, a pöcökegérhez valót ugyanis egér-középső gombként használom(rengeteget szoktam sok lapon böngészni, így sokkal többet használom a középső gombot, mint a jobbat).
-
SNor
tag
válasz
cellpeti #31886 üzenetére
Hali!
A videó alapján, pár gondolat. Szvsz a mikrofon "irányított", azaz csak a szemből érkező hangokat igyekszik feldolgozni, és az oldalról/hátulról érkező hangokat nem. Így próbálja (meg gondolom szoftveresen is) elkerülni, hogy pl. videóhívásnál ne visszhangozzon a beszélgetés. A videó esetében viszont a mikrofon egyre inkább a hang felé kezd fordulni, így elkezdi azt lejátszani ("Gerjednek"). Normál esetben ilyenkor valahol be van kapcsolva, egy automatikus mikrofon szabályozás, ami leveszi a mikrofon érzékenységét, így megszüntetve ezt a problémát.
A mikrofon-t pedig szerintem a használó szoftverek előszeretettel szeretik lenémítani, és csak akkor bekapcsolni, ha szükségük van rá. Érdemes kipróbálnod mondjuk egy skype-ot, vagy messengert, azoknak van ilyen mikrofon testreszabása funkciójuk. Talán ott tesztelni tudod a dolgokat.
Mindenesetre a videó alapján szerintem hardveresen nincs baj vele.
Üdv:S
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #31886 üzenetére
ThinkVantage Communicatons Utility-t felraktad? Nem biztos, hogy kell hozzá, de egy próbát megér.
más: Első sorban X201, T410, T510, W510 tulajoktól kérdezném, ti is találkoztatok olyannal, hogy néha magától beenged windowsba az ujjlenyomatolvasó? Épp hogy megjelenik a "please swipe your finger on green" felirat, majd rögtön jelzi a LED, hogy elfogadta az ujjlenyomatot és továbblép, anélkül hogy egyáltalán le tudtam volna húzni az ujjamat. Jogtiszta win7-et használok, legfrissebb fingerprint driverrel.
-
J00hnny
aktív tag
válasz
cellpeti #31882 üzenetére
Ha linux alatt is gázos a mikrofon, akkor eléggé sanszos hogy hardveres a probléma. Vagy BIOS szinten tiltva van vagy rossz vagy csak nincs bekötve. Elmondásod szerint a BIOS rendben van, így csak a másik kettő marad. És mivel azt írtad, szétszedni nem fogod, így akkor lehet az okot sem sikerül felderíteni...
Az előző tulaj mit mondd? Nála működött? Ha visszakeresel pár hozzászólással előrébb linkeltem egy drivert, amivel kollégám ugyanilyen gépe bizonyítottan MŰKÖDÖTT win7 alatt, így ez egy kiindulási alap lehetne. Érdemes lenne megnézni, hogy system update kínál e föl vmit ehhez az eszközhöz.... -
azbest
félisten
válasz
cellpeti #31875 üzenetére
bios-ban nem lehet hogy le van tiltva? Nem tudom a te gépednél lehet e ott tiltatani.
"Then look under Security -> IO port access
There will be a list of I/O devices and you will have to scroll to find the microphone setting - it is toward the bottom. Press Enter to select the microphone, then you can enable / disabl"
-
buherka
addikt
válasz
cellpeti #31827 üzenetére
Ha kamera van benne, akkor mikrofonnak is kéne benne lennie, mivel az SL500-ban egy modult alkot a kettő. Tehát nincs külön két alkatrész erre.
Lehet hogy bemondta az unalmast a mikrofon része? -
buherka
addikt
válasz
cellpeti #31825 üzenetére
Akkor passz.
Ha engedélyezve van, akkor mennie kéne.
Még annyit hozzátennék, hogy ha zajt csapok (mondjuk kocogtatom a palmrestet) , akkor mikrofon kis rublikáiban fel-fel ugrál egy sötétebb csík. onnan látom, hogy az enyém is működik.
Más...
Nem tudom hogy ki cserélt már zsanért a T500-as gépén, de nem gyenge meló. Most izzadok vele, mert megjött a motyó amit rendeltem az ebay-ről.
Jól szét kell robbantani hozzá a gépet. Millió csavar meg minden...jajjj.. -
J00hnny
aktív tag
válasz
cellpeti #31766 üzenetére
Nem lehet hogy vmi driver gond van?
Munkatársam gépén is ilyen gond volt, csak ezzel a driverrel volt jó:
http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/7wa109ww.exe
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #31740 üzenetére
Elvileg akkor még nagyon jó állapotban van az az akksi, de lehet meg van zavarodva az elektronika, ha tényleg nem tölt 68% fölé, futtass rajta egy kalibrálást (Power Manager -> battery -> battery maintenance -> battery gauge reset -> perform reset), ez eltart néhány óráig, addig nem lehet lehúzni a gépet a töltőről. De már elég öreg az az akksi, lehet csak nem volt használva és az állásban elszállt néhány cella, az elektronika meg nem tud még róla.
Megoldható a gomb eltávolítása: Toolboxon belül: settings -> show lenovo thinkvantage toolbox status icon in the taskbar
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #31738 üzenetére
Nem lehet, hogy még csak addig van feltöltve? Toolbox azt határozza meg, hogy mennyit tud az akku a gyári kapacitásból, Aida64 mit ír elhasználódás mértékének? Power Manager mennyi ciklust ír az akksira? Illetve ha kikapod az akksit meg tudod nézni, hogy eredeti-e, IBM vagy lenovo feliratnak kell rajta szerepelnie.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #30939 üzenetére
R61 jobb gép szvsz, az SL tudtommal full műanyag, nincs benne magnéziumötvözet váz, meg abszolút budget kategória a TP sorozaton belül, persze az áráért újonnan nem rossz vétel, de semmi extra.
De miért nem nézel inkább egy T61-et alfánál?
-
lapa
veterán
válasz
cellpeti #30911 üzenetére
én az x200s-t mondom, de ha csak ez a kettő a lehetőség, akkor egyértelműen r61.
@audi100td: nem védem, nem is érdekel mi történik a t-kkel (been there, done that). csak feltűnt, hogy nem szerencsés egyik oldalon nyitni-csukni. egyértelműen plusz stressz.
én valahol anno olvastam, hogy usában szénszálasak voltak az x200s fedelek, de simán lehet urbánlegend. még valami olyasmi is rémlik, hogy Gondwana már eligazított egyszer. szóval inkább ignoráld.
-
-
McRae81
tag
-
mv
aktív tag
válasz
cellpeti #2310 üzenetére
Szia!
Ha használt is szóba jöhet, akkor keress T60/T61-est itt a PH!-n, 100 és 160 ezer között vannak felszereltségtől és állapottól függően. Lehet találni nagyon jó állapotú, megkímélt, még garis példányokat.
Ha még tudsz hozzá gyűjteni, akkor a Laptopinfonál találsz bontatlan T400-at 200.000Ft-ért, nagyon jó vétel szerintem.
Az SL és az egyéb Lenovo szériákat nem ismerem, azokkal kapcsolatban nem tudok tanácsot adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest