- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104870 üzenetére
A saját tapsztalataim azt mutatják, hogy a kék oldalon, főleg asztali gépeknél egyszerűen az okozza, hogy sokszor durván többet esznek, hogy nem egy és nem két lapot láttam, amiben a gyári ajánlott specifikáció (rated TDP PL1-nek, valamint 1s-től max 8s ideig és max 1,25X PL1-nyi PL2 turbo) helyett olyanok vannak, hogy akármeddig PL2, meg 4096W limit, meg hasonlók. Na, onnan meg kár nézni, mi van írva a dobozra, ha kb. azóta nem tartják be a partnerek asztali lapoknál, amióta létezik.
Ellenben, irodai gépekben és notebookokban általában korrektül be vannak konfigurálva a limitek, és nekem úgy tűnik (értsd, amennyire meg tudom mérni fogyasztásmérővel pl. a T460s i7-6600U-ját
), nagyjából tartja is.
(#104872) sh4d0w: Azért egy ilyen szakmai topikban én elvárnék valami magyarázatot egy ilyen ellentmondó komment mellé.
Én hoztam négy linket is, és saját tapasztalatot is, ami megerősíti, amit írtam.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104768 üzenetére
Le is mértem, Cinebench R15-el, ha a számok nyelvén jobban átmegy. I7-6600U 2700Mhz-en 116/289 pont [link] , i7-2620M full turbón 114/276 [link] . A 6600U kicsit hektikus turbóval, mert az én példányom meglehetősen forrófejű a T460s hűtéséhez képest, így praktikusan nem nagyon lehet 3-3,1Ghz felett járatni kultúráltan, így pedig (vagy ha úgy tetszik, 15W-ra limitálva XTU-val) csinál 142/315 pontot [kép], de az egyszál csalóka, mert nem akarja épeszű ember ennyin hagyni menni, és úgy inkább már csak 133 körül kap, ha nem engeded 3,1Ghz fölé eszetlen feszeket kapni, nem vicces, amikor egy magon feszegeti a 15W keretet.
Az i5-3210m pedig (saját képet nem találom, de ekörül volt) csinál 108/256 pontot.(#104769) Tim82: Érdekes, pedig az i3 órajele már elég alacsony... Én még azt is határozottan megérzem akár csak sima netböngészésnél is, ha a 2620M-en lekapcsolom a turbót a T420-on, és 3,4-3,2Ghz magasságából lekorlátozódik fix 2,7Ghz-re.
Mondjuk itthon elég gyors a net és a wifi is (<10ms, 100-200Mbit/s wifin), egy gyengébb rendszeren nyilván nem a CPU lesz a szűk keresztmetszet hasonló használatnál.
Ezen kívül ahol nekem fel szokott tűnni a difi, melyik gépen vagyok az a szoftver fejlesztés, nagyon érződik, melyik gép mennyi idő alatt készül el egy forrás fordítással.
(#104771) Frawly: Hát úgy tűnik, akkor nem egyezik a tapasztalatunk ezen a téren.
Addig egyet tudok érteni, hogy ha éppen egy i5-ös gép akad, az is teljesen jó, de emellett érezhető pluszt hoz az i7, legalábbis a második generációnál biztosan. A 6.-nál már sokkal jobban ott van az i5(-6300U) az i7(-6600U) hátsó felében, mivel az i5 korrektül belefér turbóval is a 15W-ba, az i7 meg inkább olyan 25W-al futná ki magát. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104753 üzenetére
Hát olcsóbb, mintha megvetted volna a négymagos lapot méreg drágán, majd füstölés után megvehetted volna mégegyszer.
Pl. nekem a T420-ban az i7-2620m megmaradna, ha lapot kéne cserélnem, nem kéne még azt is külön vadászni., mert azért jóval izmosabb a tipikus i5-2520m-nél. Ugyanígy, ha négymagosítottál egy T430-at, a drága négymagos CPU-t nyugodtan rakhatod bármelyik lapba, ha cserélni kell esetleg, nem buktad el a befektetésed a CPU-ba. Szerintem nagyon nem mindegy...
Bár igazából ezt még úgy lenyeli morogva az ember, mert valahol indokolt a vastagság révén, és többnyire amúgy sincs lényeges bővítésre lehetőség, de legalább az egy szem ram slot maradna meg minden gépen, de ott sem ez a trend...
-
darvinya
titán
válasz
Tikakukac #104747 üzenetére
Egyik gyártónak sem éri meg a modulos eszközt gyártani.
Le tudnák tervezni, hogy CPU/GPU/RAM/LCD/Bill/TouchPad könnyen cserélhető legyen, s ezek sem vékonyság rovására.
Azt meg egyik felhasználó sem tűrné el, hogy évente vegye meg a fent említet kombót, mert ezek gyártásából jönne bevétel.
Lassan már asztali nagy gépek is miniPC-k sorsára jut, mert mai gép 2 év után kevésbé kompatibilis legújabb komponensekkel. -
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #104729 üzenetére
Oksa, akkor nézek használtan, nem tudtam, hogy ennyire olcsó. Csak a javaslatotokra voltam kíváncsi, hogy mit és hol érdemes nézelődni, vigyázni kell-e kínai utángyártottakra. Ti már tapasztaltabbak vagytok az ilyen témában.
(#104725) HSM: hú, ez nagyon elkeserítő. Úgy néz ki igazad van, a neten azt írják fórumokon, hogy az összes U-s Core i proci BGA-s, ami pont azt jelenti, hogy forrasztott. Sőt, tovább mennek, hogy a Haswell és Broadwell óta az összes nem U-s, hanem sima mobil (H-s, stb.) proci is BGA-s. Genyaság a köbön. Ez egy jelentős érvágás, mivel az üzleti notikban pont ez volt a legjobb, hogy az ember megvette valami olcsóbb formában, közepesebb procival és utólag maxolta ki évekkel később, amikor már nem volt nagy pénz. Így meg csak alaplapostól lehet upgrade-elni, de a modern alaplapok majdnem annyiba kerülnek, mint egy komplett gép. Környezetvédelmileg se jó, mert így egy csomó gépet kidobnak, amelyek idővel lassúnak bizonyulnak, pedig egy upgrade segítene rajtuk. Persze értem a gyártókat is, pont ezt nem akarták, ami a 4. genig volt, hogy még ma is mindenki 2-4. genes M, HM, QM-es procijú laposokat használ, azokat upgrade-elgeti, ahelyett, hogy újat venne, ez meg a gyártóknak óriási veszteség, hogy valaki 5-10 évig is nem vesz új laptopot, és hiába fejlesztik az új termékeket, nem veszik őket messze annyian.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #104687 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy üzleti gépet full áron vesznek magánemberek, mert tökre megéri nekik, és semmi köze annak hozzá, hogy a cégek 4év után selejtezik őket mikor gépcsere van messze piaci ár alatt kiárusítják.
Nyilván 300$-os dokkolót is azért veszek 15$-ért, mert szar és nem azért, mert 0$-ért vágják hozzá a géphez selejtezéskor. -
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #104635 üzenetére
Bármelyik sarkon találsz hozzá alkatrészt. Már csak a Lego feeling miatt megéri : )
FoxiestFox:
Tegnap húztam újra W10-et. Meglátom hogy ezzel a BT problémával mennyire tudok együtt élni, addig gyűjtöm az infókat. Majd írd meg hogy mi a tapasztalatod a T61 vs. Mint-tel. -
-
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #104629 üzenetére
Nem írtam, hogy mindenkinek alternatíva ez. Adblockot tudok javasolni anyukádnak. És gyanítom a 720p-s videókkal is be tudja érni a 1080-asok helyett. IT-sként gondolom ez még belefér neked is. Kb. 30 perc alatt elmagyarázod neki és meg fogja tanulni, mert a saját bőrén tapasztalja, hogy hamarabb töltődik be, kevésbé lag-gol stb.
Lehet hogy Neked más a tapasztalatod, de én - lekopogom - eddig csak burkolati elemeket cserélgettem a T61-en (az igényszerinti upgrade-eket leszámítva), azok meg annyira ráérősek, hogy még ! Tök mindegy, hogy most adok 5000-et a palmrestért vagy 2 hónap múlva, mikor egyszerre 4 bontottat is hirdetnek majd, 2500-at.
0,5-1 évente kipucolni, igény szerint újra húzni.FoxiestFox: Igazából mára már nincs semmi Win specifikus alkalmazásom. Sokáig próbálkoztam SuSe-vel anno, aztán Ubuntuval dualboot rendszerben, de a rengeteg szerencsétlenkedés után valahogy mindig a Windows-nál kötöttem ki újra. Lehet hogy ideje újra megpróbálnom. Mit ajánlasz ? Unom már a csomagok és függőségek telepítgetését, valami hülyebiztos rendszert kipróbálnék. Újabban azzal sz*pat az MS, hogy a Broadcom bluetooth modult már nem támogatja. Pedig fél éve még működött : (
-
válasz
Tikakukac #104629 üzenetére
Az a mókás, hogy Yt, Twitch, és egyéb videós oldalak nélkül a mai napig használható gép.
Én mostanában kipróbáltam egy zsák különböző Linuxot és Wint a T60-amon (már itt a T61 deszka a Frankizáshoz, négymagosításhoz) és egy Linux mint alatt SSD-vel pár generációt letagadhatna.
Teljesen smooth a böngészőben a scroll is, gyorsan beugranak a weboldalak, programok pöccre indulnak (Discord, Spotify is, pedig mindkettő elég modern cucc).
Ha lenne még Flash support Yt-n, a Broadcom dekóderrel még az sem lenne lehetetlen. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac #104618 üzenetére
Nem is neked ment, hanem a te hsz-edből gondoltam leágaztatni, hogy ne az idő irányába menjen el az ember, hanem a kapacitást nézze, az idő kb. semmit nem mond, mert nem ugyanannyi delejt visz el az üresjárat meg a 3D renderelés, tehát mindegyikből más időre futja. Ő ahogy láttam az alapján akarja rangsorolni a notikat hogy mennyit bírnak 1 feltöltéssel, ami meg nyilván a konfiguráció függvénye, izmosabb procin 1 "gázfröccs" is több áramot vesz le. Max azonos notin belül éremes nézni melyik aksival bírja jobban (a nagyobbal, nyilván), de már erről is leszoktak a gyártók, nincs nagyobb aksi, csak ami bele van heggesztve. Egyszóval ma már nem érdemes semmit nézni az aksin.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac #104616 üzenetére
Wattóra. Ennyi delej van az aksiban. Teszt nélkül is, meg teszttel is. Ha ugyanúgy használod, akkor 2 ugyanakkora Wh kapacitású aksival pont ugyanaddig fogja bírni. De a mai típusoknál már úgyse tudod cserélni, semmit nem tudnál kezdeni egy nagyobb aksival. Hacsak nem gányolod szét a notit.
-
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #104553 üzenetére
Az ugye megvan, hogy "kellemetlen a magas fényerő" és "kiégeti a retinád" közt van egy "csöppnyi" különbség? 1 szóval se mondtam, hogy használd magas fényerőn, ha számodra kényelmetlen, viszont azt írni, hogy káros a szemedre pusztán "ordasul fájdalmas".
Tudod mit mod nagymutter: "Ne nézd közelről a TV-t mert megvakulsz", "Ne nézd a monitort egész nap, mert megvakulsz" Soroljam? Igen ez esetben ti vagytok a nagymuter...Abszolút egyetértek, hogy eredetit vegyen ahol működik a fényerő állítás rendesen, mert sokkal kényelmesebb tud lenni bizonyos esetekben.
@FoxiestFox: Tehát igazolás nélkül lehet hülyeséget lehet állítani. De megkérdőjeleni már nem hm... Igen a jó népbutító diktatúrák így működnek.
-
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #104458 üzenetére
ettők még érdekes. Nálunk pl cég specifik az SKU is. vagyis amit mi rendelünk hiába létezik papíron ugyanaz a konfig kiskerben de az nem az. és a céges gépet az importőr nem is adhatja el másnak csak nekük. lenovo random bekéri a számlákat hogy tényleg ott landolt e ahol kell neki.
a brutál árhoz meg gyanítom nem csak nálunk társul ilyesmi
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #104412 üzenetére
Pedig igaza van. Ha kici-ki-na-i ócóé’ hamisított f4×ányos EDID-et (ilyenről még nem hallottam, de miért ne, simán kivitelezhető elméleti síkon), akkor azzal nem csak a Windowst meg az AIDA64-et veri át, hanem minden szoftvert, OS-t, és az UEFI BIOS-t is. Azok is ugyaninnen kérdezik le. Tehát akkor nem a BIOS whitelist a gond.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #104412 üzenetére
Fogalmam sincs és neked se szerintem, hogy eddig mit csinált. Munkám miatt megszoktam, hogy alapoktól kell kérdezni és végigmenni lehetőségeken egyszerűtől a bonyultig.
Mivel a többség cserél panel miatt sír ezért berögzült a szokásos mondogatás, ami sok esetben bejön, van hogy nem.Win fényerő állítás biztos nem megy ha nincs fent a megfelelő Win driver, átalában felmegy alapból ha neten van a gép, de ki ki tudja, Vantage kizárja bármilyen ebből eredő gondot.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #104410 üzenetére
Amennyiben azt kapja Windows EDID-nek, akkor a BIOS is azt kapja szóval, ha lett is módosítva lényegtelen. Kb. 1000%, hogy eredeti kijelző.
@Dare2Live: Vantage fenn van? Fel van telepítve minden vele? Windows beállításokban ha húzogatod a csúszkát akkor változik a fényerő?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104390 üzenetére
Gépház alja le (egy bicskával kimaszíroztam a csavarokat), CIRMOS2032 és belső akku le fél percre, töltő bedug, pöccre indull, bios->power belső akku letiltása, akku fedlap vissza, töltő rádug, indul, enjoy.
Tóth Józsi: Meg kell nézned, hogy hány fokon szaladnak a dolgok a gépben. Ha nem vészes, akkor nem foglalkoznék a pasztával.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tikakukac #104372 üzenetére
Nekem nem új.
Ez volt a céges gépem az elmúlt 3+évben újonnan kaptam W10 volt rajta és a fényerőállítás 2hete is működött. Most kaptam helyette T480at ezt meg 20kért megvettem. Persze céges W10et legyalulták róla.Amiket találatok vannak azoknál azért nem megy mert kijelzőt cserélte ebben meg nem az eredeti van. De mindjárt keresgetek itt is még1 kört.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104357 üzenetére
Ez amúgy szvsz még nagyobb gáz, mint a 60% sRGB lefedettség. Hihetetlen, iléyen hulladékokkal piacon lehetett lenni... És még a tavalyi gépekben is 60%-osok voltak többnyire a 14" FHD panelek...
Akartam múltkor kérdezni, T480s-ekkel van tapasztalatod, azok halnak-e le sűrűbben az ideálisnál?
(#104365) Frawly: Már maga a szétszedés okozta mechanikai stresszek kihozhatnak amúgy addig rejtett hibákat. Pláne, ha még hozzájön egy szerencsétlen rossz mozdulat.
Egy normális minőségi pasztázás után amúgy évekig (3+) nem kell hozzányúlni.Gamer notit én csak akkor vennék, ha szereted, ha fáj...
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #104364 üzenetére
Ezzel jártam én is így, anno írtam X220-on. Igaz nem kukára ment a gép, hanem csak az alaplapi chipset hibásodott meg, és nem kezelte a SATA eszközöket, de emiatt alaplapot kellett benne cserélnem, a mai napig ez a szutyok pótalaplap megy benne, i5 procis, csak USB2 van rajta
Pedig mindent jól csináltam, vagyis ezek szerint mégse, de ez van. Ráadásul nem először pucoltam, szedtem szét, ugyanezt a gépet előtte min. kétszer, és akkor nem volt vele baj. Most meg valami félrement. A legszarabb az egészben, hogy tanulság sincs, mert az életben nem tudom meg, hogy a szerelésnek melyik pontján hibáztam.
Szóval egyetértek, ha nem muszáj, akkor hobbiból ne legyen pasztázgatva. Persze ez csak az X-ekre igaz, vagyis a 14 colosakat nem ismerem. A 15 colos TP-k viszont könnyen újrapasztázhatók, ott könnyebb hozzáférni a hűtéshez.
Az MX-4 amúgy jó paszta, az egyik legjobb. Azzal mellényúlni nem lehet. Nálam ilyen 20-30 fokkal lett hűvösebb a gép tőle. Igaz egy agyonszáradt, gyártó által is minimumra spórolt gyári pasztához képest ilyen jó, ha már eleve egy jobb paszta van a procin, akkor kevésbé látványos a javulás, illetve attól is függ, hogy a venti mennyire volt eltömődve porcicákkal.
Igazából már nem is csinálom meg ezt az X220-at. Csak nem tudom mit vegyek helyette 1000 fontos árig bezárólag. Valami 15 colos, normál méretet. Még egyszer ilyen spéci 12-14 colosat nem vállalok be, túl sok korlátja van. A T580, T590-nel szemezek. Ezekhez van már normális IPS kijelző, meg nem olyan drágák, főleg nem használtan. De bizonytalan vagyok, ne vegyek-e mégis Dell Latitude-ot, vagy gamer notiban is gondolkoztam, de abból most faragtam rá egy tűrhetetlenül hangos példánnyal, vissza kellett küldenem. Fontolom, hogy az asztali gépet használom annak áthelyezésével inkább, és nem lesz laptop egyáltalán.
-
-
Papooo
senior tag
válasz
Tikakukac #104330 üzenetére
Itt én vagyok "A Beszerző".
Kellett kolléga kislányának karácsonyra aranyos kis gyerektablet, rendeltem egyet, még a múlt hónapban.
A megérkezés utáni reakciót látva még egyet rendeltem, és másnap már nevesítve volt volt.
Tegnap jönnek , kellene még kettő karácsonyra.
Kicsit későn kapcsoltak.Sajna itt naaaagyon vidéken, boltban olcsón csak gazdaságos szutykok vannak, használtan pedig leginkább a túlárazott, vagy összelomizott, esetleg haldokló laptopot kapni.
A kedvencem amikor valaki venni akar egy "soros portos, autódiagnosztikára ideális" laptopot 30-40-ért.
Persze, már jóideje szinte csak usbs, bluetoothos vagy wifis ketyerét kapni. -
Papooo
senior tag
válasz
Tikakukac #104325 üzenetére
Nekem ez a második nekifutás, [ez] volt az első jelölt. A végén feltettem rá egy linuxot (ami napokig ment megállás nélkül) és a végén a helyi szervizesnél kötött ki mint donor.
Csodavárásról annyit, hogy kellett már másik kollégának lila vagy bordó újszerű laptop 50-ig. 3 hónapot jósoltam a beszerzéare, de meglepő módon két hét alatt meglett 40-ből.Másik csodaváró:
Kéne egy laptop az új 3d-s játékokhoz.
Mondom neki, hogy 300-nál indul.
Mire ő, használtra gondolt.
Megnyugtattam, hogy én is
Rájött, hogy olcsóbb az asztalin játszani. -
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #104292 üzenetére
igaz, írtad, de az eladó volt annyira inkorrekt, hogy teljesen elzárkózott.
úgyhogy csak a jogi út maradt volna. na most 45 ezer Ft-ért...?
ha összeadom a bontási értékét a laptopnak, meg a tanulópénzt, még jobban is jövök ki...
de főleg a tanulópénz, ami rögtön kp...az EB engem se annyira, de ilyen rövid ismeretség után a lottó nyeretőszámokat mégse kérdezhettem meg...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #104285 üzenetére
Mit mondtam és mit mondtunk? Pontosan ezt. - már csak az érdekelne, kijutunk -e az EB-re...?
eddig nekem is szerencsém volt. amikor a t420s-ben elszállt a ventillátor sos kellett egy megoldás, mire megjön kínából a venti. meg a bal oldali usb amúgy is vacakolt, szóval vettem egy tartalék gépet, ami ugyanolyon max felszereltségű 30-ért. és az enyémhez képest szinte új. most van kettő. de még be se szereltem a ventit.
én erről amúgy se szeretnék váltani, mert amiben előbbre tudnék lépni, az az akku idő és a kijelző minősége, de egyik sem akkora probléma, amire megérné költeni, mivel főleg asztali gépet használok.
te milyen gépet néztél, amiből hetet is kínálnak? mi a terv?
-
magyarzoltan
tag
válasz
Tikakukac #104287 üzenetére
Azért nem hálistennek. 150-ért olyan w541-et sikerült vennem 2 hete hogy mire ide ért kevesebb karc van rajta mint amit az eladó mondott
ő állította hogy a bal és jobb sarkán is van 1-1 pici de rohadjak meg én csak a balon találtam
de fél éve a yoga book-ért is úgy mentem hogy közepes esztétikai állapotvan van azért 60k a szokásos 80-100 helyett, namost ez egy nyamvadék 3 centis karcot jelent a gép alján
szal vannak még csodák
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104287 üzenetére
Nekem azért az utóbbi két vásárlásomnál lekopogom, szerencsém volt idén. A T460 makulátlannak volt hirdetve, és tényleg olyan gépet kaptam, a T460s-nél is pipa volt a szép állapot, bár annak az egyik akkuja nem tökéletes, de még bőven belefér kategória 3 évesen. Mindkettő az első hirdetés volt, akiket felkerestem.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104285 üzenetére
Jó, hát ez sajnos ilyen... Minden gép az eladójának a drágasága, a legszebb, legjobb állapotú, mókolásmentes gyári, stb... A kedvencem, amikor még megpróbálja személyesen elmagyarázni, miért nem fogok másnál olyat találni, amikből nem hiányoznak centis darabok...
Mondjuk zsinórban 7x belefutni tényleg nagy pech. -
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #104241 üzenetére
A Right to repair mögött nincs több milliárdos lobbi, nem nagyon van minek örülni és az ég világon nem lesz belőle semmi.
Másik dolog, hogy US-ről illetve egyetlen egy államról szól amire hivatkozol. Sőt nem is "Right to repair" erősítéséről van szó, hanem hogy legalább ne gyengítsék.
Mivel a politika ezért évekig húzódhat, ami alatt a technológia szélvész gyorsan elmegy a szabályozás mellett. -
-
válasz
Tikakukac #104197 üzenetére
Miert mi a baj a kinti uj kijelzokkel?
Talaltam olyat is amit gyari lenovonak ir.
Meg itt a topicban is olvastam mar aki sikeresen cserelt.
Itthon az a baj rohadt felarat kernek erte.
Amugy a baj az is, hogy most sem igazan talalni fhd-t itthon, ha akad is horror aron merik. -
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #104144 üzenetére
Én azt látom, hogy te ugyanannyira hajlandó vagy belemenni minden alkalommal a sárdobálásba, ezek után persze azzal jössz, hogy "nálam pattog a labda", amit igen, le is csaptam.
Az a dolgom, mint topikgazdának, hogy a topikban rendet tartsak. Pont. Az, hogy arról, hogy azt nem a szájad íze szerint csinálom, mit gondolsz, engem teljes mértékben hidegen hagy. Legrosszabb esetben szívbaj nélkül visszaadom a topikgazdaságot, aztán nagyon jó lesz neked is, akkor nem lehet kinek sírni.
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #104142 üzenetére
Korábban is leírtam, hogy nem érdekel, hogy ki kezdte, meg mi az előtörténet.
Ha nem tűnt volna fel, én nem modi vagyok, hanem topikgazda, engem az érdekel, hogy a topikban szakmainak mondható diskurzus folyjon két fél homokozóban történő vagdalkozása helyett. Majd "ha" modi leszek, akkor annak a feladatkörnek megfelelően fogok eljárni.
Fáradj be a modkerbe, tedd meg a szükségesnek ítélt bejelentést, ne tőlem várd azt, hogy olyan lépést tegyek meg, amit neked kellene megtenned.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104071 üzenetére
welp... én mindent megtaláltam, mert még Win7-nél (vagy már 8-nál fax se tudja) rászoktam arra hogy Win gomb, utána írni a rizsát amit keresek. Ezért gyűlölöm már az XP-t, mert nincs ez a gépelős ficsőr. Talán vistával jött be előszor. Bár lehet nagy löket volt az is hogy Surface Pro-t hasznnáltam. Bááááár nem, azelőtt is szerintem volt 8 a gépen, és egy kanyi panaszom nem volt miután megszoktam. Win10-re érdekes módon több volt a panasz jóval.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #103950 üzenetére
Biztosan igazad van.
Én mikor a P50 volt új akkoriban váltottam Precision-ról Thinkpadra, vagyis párhuzamban voltak egy ideig, de a Lenovo P vált be nekem. A régiekkel nincs tapasztalatom. T470-480-580-490 az összes P-s a 73 kivételével, ezeket ismerem, és továbbra is tartom, hogy ezekbe nem raknak olyan rossz paneleket.
Az meg már a saját perverzióm, hogy szeretem cserélgetni a saját gépembe a panelt, ha kijön valami új akkor kipróbálom, hátha jobb mint az előző. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #103948 üzenetére
Akkor átfogalmazom:
A panelgyárakból kikerülő millió típus közül a Thinkpadokat a jobbik minőségű panelokat szerelik, már alap kiépítésben is.
Persze van lejjebb és feljebb is ennél, az már a vásárlóra van bízva.
Így oké?
Egyébként egyszer betévedtem egy honkongi nagyker árlistára és az akkor legújabb AUO 4K panel ára $28 volt, míg egy átlagos FHD panel $15-18. -
barnam_
nagyúr
válasz
Tikakukac #103928 üzenetére
Nem tűnik soknak, de alapvetően nem kell másik gép, mindent tud a T420, amire kell (kivéve a 4k). IPS se kell, van IPS monitor. A laptop kijelzőjét ritkán használom, akkor is csak böngészésre, oda nem kell a látvány.
(#103931) azbest: a MiBox jó ötlet, köszi! Fizetős tartalomtól sem zárkózom el, ha az ár / tartalom aránya rendben van.
-
-
válasz
Tikakukac #103783 üzenetére
Nem lett fos.
Ezt rendeltem, IBM FRU-s, eredeti panel, teljesen karcmentesen érkezett.
Nem tudom, milyen gépben volt eredetileg, gondolom nem T4x-ben, mert a T60 simán kezeli (EDID chip tehát már van). Tippem R50p, a panel egy N150U3-L01.
Én 75 fontot ajánlottam érte a kiírt ár helyett, nekem ennyit ért meg maximum, az eladó elfogadta, a panel 5 nap alatt itt volt olyan atombiztos csomagolásban, hogy le a kalappal.
Csodás, nagyon világos panel (a halványodó 1400-as után szinte "modern gép" érzésű).
Következő lépés az IBM new old stock T61 alaplap, és egy új akku.# Frankenpad projekt
-
válasz
Tikakukac #103781 üzenetére
Látok több hirdetést is ebayen 30-40k körül. Csak hátha rendelt már valaki onnan, és feedbackelne.
Ami igazán ritka, és egyáltalán nem látok eladót, az a 2048x1536-as panel. Na jó, van egy kész Frankenpad ebayen azzal a kijelzővel, de az ára kissé lul (fent is van hónapok óta).
-
HSM
félisten
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103747 üzenetére
Azért tisztázzuk a burkolaton nem kell SN legyen(gépeink feléről rég lekopott). Az egyetlen hely ahol fizikailag talán van az alaplap, de volt már, hogy egyszerűen lesett onnan is mert olyan helyre rakta a kis kínai összeszerelő. (Én visszaragasztottam, de más lehet nem teszi meg.)
Az hogy átvernek emberek és gyakorlatilag hamisítanak, valóban egy másik történet. De ha a burkolaton és a BIOS-ban stimmel az SN, valamit esetleg még felnyitod és megnézed a belső kis matricát, kb. kizárod ez az eshetőséget elég gyorsan.
Értem, hogy te a legrosszabbal akarsz rémisztgetni, és minding a legrosszabbat feltételezed. De nem minding az az eset áll fenn."Na ez az, ami viszont nagyon nem így megy."
Volt rá nemzetközi gari bővítés? Amennyiben nincs, EU-n belül kérhetnek vásárlási bizonyítékot, bár ebben az esetben elég khm. (EU-n bellül jogszabályi kötelezettsége van a gyártónak javítani, mindegy melyik EU-n belüli országban lett véve.)
Egy külföldön tartózkodó személytől eleve nevetséges vásárlási bizonyítékot kérni, hisz nem otthon tartózkodik, honnan szülje meg ha nem online vette? Vagy te is minden terméked számlájával utazgatsz? Nonszensz.
Több országban szervizeltettem már, int. gari bővített gépet még olyan is volt amit eBay-ről szereztünk be.
Illetve mind a 11 hivatalos Think magyar szerviz visszautasította?Úgy érzem, hogy ezt nagyon kevesen használják, pedig elég sok supporttal való szenvedés megkerülhető. Mondjuk nem tudom, hogy Magyarországon működne-e, de ott van mint lokáció és simán tudok magyar címet megadni.
fattyu:
Tudod te mit tudnak? Semmit. Eddig 2x volt hogy az ügyfélszolgálat(nem magyar) visszakérdezett, hogy küldjem már el, a CTO-s gép konfigját, mert nem tudják mi van benne, és így nem tudják mit rendeljenek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest