- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stifi
senior tag
válasz
^Clown #28925 üzenetére
hát mondjuk ha nem az árgép legolcsóbb helyén vásárolták a gépet szlovák cégtől, hanem mondjuk szaküzletben, ott tájékoztatják az ilyen kulisszatitkokról az embert..
aki meg ilyen helyeken vásárol "okosan", az utána oldja is meg a problémáját ahogy tudja, és ne csodálkozzon ha a szervizhálózat meg sem próbál neki segíteni (NEM a konkrét esetről beszélek, hanem általánosságban)
ugyanakkor pedig a szervizek között is verseny van, ha nem tetszik valami nem asztalt kell borogatni hanem átvinni máshova, sokkal célravezetőbb (és ez sem a konkrét esetre vonatkozik)
-
kraftxld
félisten
válasz
^Clown #28870 üzenetére
A csatlakozás megy máshová gond nélkül, a router FW a legfrissebb, az üzemi Cisco routerre gond nélkül felmegy és hibátlan a net.
Titkosítás WPA2-PSK és a legkevésbé zavart csatornán van a router. Lehet lejjeb veszem WPA-ra és átrakom másik csatornára. De eddig mindenféle szedett-vedett géppel rendesen ment. Direkt azért kértem bele a legjobb intel wifi kártyát, hogy normálisan tudjak wireless-en keresztül ügyködni. A végén még ebbe is vehetek egy atheros-tMost a lenovo driver helyett felraktam a legfrissebb Intel-t, megnézem változik-e valami.
-
zonaporkolt
tag
válasz
^Clown #28816 üzenetére
Tenyleg lehetseges. Csak sajnos eleg huzos, igy kihagyom. A +1 ev 33e Ft.
Egy hasznalt (altalam most vasarolt 3 eves) T500-asnal miket erdemes tesztelni es milyen programokkal? Pixelhiba teszteles mar megvolt.
-
kerrant
csendes tag
válasz
^Clown #28200 üzenetére
Amennyire tudom leválós történetet csak júzerek találták ki, maga a chip hibás, úgy ahogy van, ha jól értettem hőre olvad maga a chip, de lényeg, hogy minden egyes nvidia G86M magos chip időzített bomba... Legtöbb gyártó ezt a venti BIOSban emelt fordulatszámával rendezte, gondolom Lenovoék is. Amennyire én tudom ezen csipek hibáját nem a BGA forrasztás hibája jelenti, nem tudom milyen módon segíthet az újraforrasztás, bár több helyen olvastam, hogy segített. Itt lehet olvasni bővebben a témáról: [link]
-
-
-
-
lapa
veterán
válasz
^Clown #27895 üzenetére
nálunk az áltag gizike is úgy nyomja, hogy az 1680-as "versenyfelbontású" monitort visszarakja szegény valami 1400 körülire, mert túl kicsi a betű. közelebbhúzásról szó sem lehet, mert akkor nem férnek el a plüssállatok. inkább nézi a kubista betűket.
az megint más kérdés, hogy elég marhaság ekkora felbontású monitor, mikor a legtöbben a 80x25-öt is néha percekig mazsolázzák, hogy vajon most mit akar a gép.
egy fél napig nagy erőkkel harcoltam is, hogy az új monitorok 1440-esek legyenek az 1680 helyett. aztán gyorsan kiderült, hogy 1440-es monitor szinte nincs, meg hogy ha van is, a szutyi vékonyklienseket egyenként kell fw-upgradelni hozzá. olyan szempontból nyertem, hogy végül 1280 lett a menő.
-
Wolfskin
őstag
válasz
^Clown #27832 üzenetére
az igazsághoz hozzátartozik, hogy vasárnap este volt, 1 kirándulás a Pilisben, 1 vacsora és 2 pohár Freixenet Rose már mögöttem volt, és még így fáradtan is rutinfeladatnak tűnt fellépni a netre. valóban nem figyeltem, a szokott módon lépkedtem előre, és csak utólag, amikor magamhoz tértem próbáltam meg összerakosgatni az emlékfoszlányokat, hol siklott félre a dolog, mi volt az első jel, aminek gyanúsnak kellett volna lennie. pl, hogy még sosem kért olyat, hogy a router alján lévő pin kódot üssem be. (még rajzon is mutatta, hogy fordítsam fejre és a vonalkód mellett lesz). aztán adott egy kulcsot, amit jól le kellett mentenem, és a következő OK megnyomásával keltettem életre a szörnyet mert már jött is a segélykérő sikoly a másik szobából: "Micsináltál az internettel?"
a megoldást végül az hozta, hogy reseteltem a routert, de mire kész lettem, a másik gép (és tulajdonosa) már aludt, úgyhogy kíváncsi leszek, mi lesz, ha legközelebb megint megérzik egymást...
mindenestre legyen a példám tanulság mások számára, hogy a számítástechnikában fontos az éberség, hogy minden pillanatban készen álljunk, mert a gonosz nem alszik, és bármikor lecsaphat.
köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Chaser
legenda
válasz
^Clown #27832 üzenetére
Nekem anno dell gépekkel sikerült hasonlót összehozni. De összes kapcsolat törlése után helyreállt a világbéke
Tudtok olyan sw-ről fingerprinthez amivel pl fórumba, mailbe be tudok lépni hagyományos login nélkül?
Esetleg olyan sw-ről x61 tabhoz ami tud karakterfelismerést? Lenovo oldalán sw-ek közt nem láttam hasonlót. -
brd
nagyúr
válasz
^Clown #27823 üzenetére
Szerintem az történt, hogy a júzer rányomott a Wi-Fi Protected Setup okosságra, és emiatt a 2 gép összebeszélt egymással. Mivel én ezt funkciót még soha nem használtam, csak találgatok, hogy korábban a másik gép is ilyen módon lett csatlakoztatva a routerhez, ezért tudtak megegyezni a PSK-ben.
-
Wolfskin
őstag
válasz
^Clown #27823 üzenetére
nem találom a nyomát ennek az access connentions-nak. mi a jelentősége, hogy fenn van-e, és ha igen, hogyan csekkoljam?
a router le van jelszavazva. ha resetelem, az is nulláz?
mekkora egy sz@r ez a t61... ezentúl bármikor önállósíthatja magát? már ha megéri... egyébként a strapabírását leteszteltem. tényleg bírja...
-
franc0
őstag
válasz
^Clown #27702 üzenetére
Mindent úgy csináltam, ahogy máskor is szoktam.
Egyébként újratelepítés előtt a fényerő OSD-je nem ment (minden más igen). Most megy minden. Szóval vannak ilyen anomáliák, amiket nehezen vesz be a gyomrom.
Viszont nagyon nincs kedvem újrahúzni a rendszert hatszor, hátha bejön a nyertes kombi. SSD miatt meg főleg nem... -
adabra
senior tag
válasz
^Clown #27195 üzenetére
Nálam is előfordul a probléma (T61 14" standard screen, C2D T8300, intergrált VGA, OCZ Vertex2 SSD, 4GB RAM, Win 7 x64). Akkor jön elő (de akkor sem mindig), ha egy flash-es videón belül pozícionálok (használom a csúszkát, vagy minek is hívják).
Kizártnak tartom, hogy HW eredetű a hiba.
-
porcukor`
csendes tag
válasz
^Clown #27216 üzenetére
A flashre gyanakszom én is! A chrome rendszeresen dobott egy merevhátast miatt (a fenti esett mellett). Amiatt váltottam FF-ra. Azóta legalább a böngésző nem fagy.
Az elméletet erősíti, hogy - bár direkt reprodukálni még nem sikerült - a hiba főleg (erős) böngészés közben fordul elő. Mivel az egész rendszert 'kiakasztja' ezért összefügghet valamilyen driverrel: én is a VGA-ra gyanakszom, mert a kép tartalma áll csak meg, a hang megy tovább. A napokban megpróbálom a gyári driverrel, ahogy fentebb írtátok, hátha az megoldja a dolgot.
Mindenesetre megnyugtatott, hogy nem csak én szívok ezzel.
-
MrSealRD
veterán
válasz
^Clown #26370 üzenetére
6458-Y56 15.4" wide-om van nvidia-val.
14" wide-hoz majdnem az összes e-bay-es venti jó lesz...legalábbis FRU alapján.Ami engem érdekelne, hogy a kétféle gyártó (Toshiba vs Furukawa) közül melyik a jobb. Egy külföldi fórumon valaki már felvetette de nem jött rá válasz.
Közben találtam egy bazi különbséget az én ventim és a kaphatóak között. Az aluminium tepsinek azt a részét kell nézni ami a két lamellás részhez ér hozzá.
Az enyém ilyen egyenes(a középső szakaszon kiálló kis pöcök sincs): [link]
Amiket árulnak az meg ilyen lépcsős(persze, tök más FRU...): [link]
Hogy van e jelentősége azt nem tudom. -
zedii
aktív tag
válasz
^Clown #26237 üzenetére
szrintem meg azokat kéne kitiltani akik nem képesek tájékozódni mielőtt vesznek valamit. R61et miért ne árulhatnék 250ezerér??, ha mondjuk az nekem annyit ér meg, vagy mondjuk annyi pénzre van szükségem. miközöd van hozzá ,h mennyiért árulom?, max annyi ,h nem veszed meg
-
guppy
őstag
-
-
tototos
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest