- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerrant
csendes tag
válasz
mitulabattyi #28237 üzenetére
Igazad van, félreértettem a cikket, újra elolvastam, és két okot említenek, de egyik sem az alaplap és a chip lapka közti forrasztással kapcsolatos. Egyik probléma a chip és a zöld lapka közti forrasztásnál van: [link] a másik az ugyanebben a rétegben található kitöltőanyag tulajdonságai: [link]
A chipet a zöld lapkánál fogva forrasztják az alaplaphoz, viszont ezt az alaplap gyártója teszi, és mivel csak a vga chip közös a sok hibás nvidia kártyás gép között, így valószínűleg nem ezzel a forrasztással van a baj.
nem flamelni akarok, csak érdekes téma, és valahogy sehol sincs erről túl sok információ, pedig az ilyen chippel szerelt gépek 99%át érinti ( lenovo, apple, hp, sony stb. ) -
kerrant
csendes tag
válasz
^Clown #28200 üzenetére
Amennyire tudom leválós történetet csak júzerek találták ki, maga a chip hibás, úgy ahogy van, ha jól értettem hőre olvad maga a chip, de lényeg, hogy minden egyes nvidia G86M magos chip időzített bomba... Legtöbb gyártó ezt a venti BIOSban emelt fordulatszámával rendezte, gondolom Lenovoék is. Amennyire én tudom ezen csipek hibáját nem a BGA forrasztás hibája jelenti, nem tudom milyen módon segíthet az újraforrasztás, bár több helyen olvastam, hogy segített. Itt lehet olvasni bővebben a témáról: [link]
-
kerrant
csendes tag
válasz
Psychonaut #28179 üzenetére
Akkor tényleg audi100 kollégának lesz igaza, nem ismerem annyira a témát, csak nem értettem mi köze a LEDeknek az inverterhez. Mondjuk most sem értem, hogy LEDek mér szállnak el inverter miatt, bár látom egy panelon vannak.
http://www.insidemylaptop.com/replace-screen-inverter-in-ibm-thinkpad-t40-t40p-t41-t41p-t42-t42p-laptops/
Utolsó lehetőségként, úgy látom balról csatlakozik a panel a géphez, bár nem tudom mitől ment volna szét. Ha az is a helyén van, akkor tényleg csak az inverter maradt, elnézést, hogy belekontárkodtam -
kerrant
csendes tag
válasz
Psychonaut #28177 üzenetére
Hogy halt meg? A szalagkábel elég sokáig döglődik, hacsak nem elszakadt, de azt látod bal alul
Csak háttérvilágítást mondasz - képet ad a kijelző? Ezt erős fényben elvileg látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest