- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerrant
csendes tag
válasz
mitulabattyi #28237 üzenetére
Igazad van, félreértettem a cikket, újra elolvastam, és két okot említenek, de egyik sem az alaplap és a chip lapka közti forrasztással kapcsolatos. Egyik probléma a chip és a zöld lapka közti forrasztásnál van: [link] a másik az ugyanebben a rétegben található kitöltőanyag tulajdonságai: [link]
A chipet a zöld lapkánál fogva forrasztják az alaplaphoz, viszont ezt az alaplap gyártója teszi, és mivel csak a vga chip közös a sok hibás nvidia kártyás gép között, így valószínűleg nem ezzel a forrasztással van a baj.
nem flamelni akarok, csak érdekes téma, és valahogy sehol sincs erről túl sok információ, pedig az ilyen chippel szerelt gépek 99%át érinti ( lenovo, apple, hp, sony stb. ) -
kerrant
csendes tag
válasz
^Clown #28200 üzenetére
Amennyire tudom leválós történetet csak júzerek találták ki, maga a chip hibás, úgy ahogy van, ha jól értettem hőre olvad maga a chip, de lényeg, hogy minden egyes nvidia G86M magos chip időzített bomba... Legtöbb gyártó ezt a venti BIOSban emelt fordulatszámával rendezte, gondolom Lenovoék is. Amennyire én tudom ezen csipek hibáját nem a BGA forrasztás hibája jelenti, nem tudom milyen módon segíthet az újraforrasztás, bár több helyen olvastam, hogy segített. Itt lehet olvasni bővebben a témáról: [link]
-
kerrant
csendes tag
válasz
Psychonaut #28179 üzenetére
Akkor tényleg audi100 kollégának lesz igaza, nem ismerem annyira a témát, csak nem értettem mi köze a LEDeknek az inverterhez. Mondjuk most sem értem, hogy LEDek mér szállnak el inverter miatt, bár látom egy panelon vannak.
http://www.insidemylaptop.com/replace-screen-inverter-in-ibm-thinkpad-t40-t40p-t41-t41p-t42-t42p-laptops/
Utolsó lehetőségként, úgy látom balról csatlakozik a panel a géphez, bár nem tudom mitől ment volna szét. Ha az is a helyén van, akkor tényleg csak az inverter maradt, elnézést, hogy belekontárkodtam -
kerrant
csendes tag
válasz
Psychonaut #28177 üzenetére
Hogy halt meg? A szalagkábel elég sokáig döglődik, hacsak nem elszakadt, de azt látod bal alul
Csak háttérvilágítást mondasz - képet ad a kijelző? Ezt erős fényben elvileg látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Asus rog g751y elkelt
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest