- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radamsky
senior tag
Az a bajom hogy amit a lenovo oldalán találtam, azt feltettem, és meg is lett a windows bejelentkezéshez kéri az ujamat adjam már neki oda
de ....én szeretném weblapokhoz is használni azaz a weblapok bejelentkezéséhez, vagy éppen mondjuk a skype msn vagy más progikhoz, vagy akár könyvtárak lekodolásához
na ezt nem találom
Nem hiszem hogy a lenovo csak a windowshoz adja ezt
A dellnél megszoktam a fentieket, sööt a pendrive-om is tudja
picit huzom a számat, de nem adom fel keresgélek tovább
-
Gondwana
addikt
Dellben kevesebb a feature hardware, tehàt kevesebb memòriacìmet foglal IO célokra, mint a TP. Ha ezzel mégis szeretnél trükközni, DeviceManagerből kiìrkàlod, hogy melyik HW mennyi memòriacìmet foglal, kockàspapìron kisakkozod, hogy melyik hol kezdődjön, majd visszaìrkálod. Ha szerencséd van, nem fog fagyni, de lesz még 256MB RAMod.
-
lapa
veterán
nagyjából ugyanez meg van itt is. ott van az első lábak közepén a kis pöcök, az ha lerakom jobb oldalt eltűnik, bal oldalon először egy milis rés a pöcök és talaj között. nincsenek idegen tárgyak, le is akartam fotózni nehogy megint kiderüljön, hogy behaluztam csak. aztán kis harántirányú bemelegítő futás után már legalább leért a pöcök, de a bordás gumi még mindig nem. el tudom képzelni, hogy a hosszútávú dokk használat okozza, mert bal elöl tuti nem a gumin fekszik fel benne a gép. a bal első sarkát a dokkal összenyomogatva a jobb hátulja emelkedik, a C és V betűk felém meghosszabbított vonalában van valami felfekvése. és nem csak annyit mozog, amennyit a talp gumija nyomódik.
-
lapa
veterán
igen, a 9 cellás ugyanez. de én ezt úgy néztem be, hogy az nem is volt benne. mondom, örök rejtély marad szerintem, de tény, hogy akksi nélkül annyira billegett, mintha egy láb hiányzott volna onnan. valami nem feltűnő dolgot tuti alatta hagytam. mindenesetre nem tett jót az önértékelésemnek, hogy egy ilyen egyszerű feladattal nem sikerült megküzdenem, életem egyik nagy törése ez.
-
lapa
veterán
pontosan így van, valamit nagyon benéztem.
kis tekeredés ugyan volt benne, mert kinyitva-lerakva a bal első láb egy milit a levegőven volt, de kis erőszakkal helyre hoztam. viszont ez nem az, amit én anno megállapítani véltem.
valamit nagyon elbénáztam tényleg, valószínűleg örök rejtély marad a dolog. tán alatta volt valami csak nem figyeltem, vagy nem tudom. deégő és kösz, fontos infó hogy megállhatna akksi nélkül.
-
lapa
veterán
megvagy hadnagy háhá.
egyébként pont ugyanezt akartam írni, csak pislogok minek az az ion izé meg a másik setét doboz. ha intel vga van a tp-ben, akkor még azt mondom oké a htpc. ha nv, akkor ubuntu alatt is van vdpau. ha jól értettem ati is engedett a nyomásnak és van linux hd gyorsítás. egyébként nekem a xine az intel 4500 hd-n is gyorsítja a digitál tévét (mpeg2, szal nem dvb-t), vicces nézni, hogy a video 2%, a hang meg 3-4%-ot eszik a 800mhz-ből.
különbenis megőrjítetek ezzel a sok fölös dobozzal. gazdag nyugati kollegám szenvedett erősen, mert van neki imac meg synology meg xbox meg upc stb meg még mittomén mia rák, úgy kellett összesakkozni a cuccokat, hogy egyátalán megússza dugdodás nélkül. aztán a video sehogyse jött össze végül, vett egy újabb dobozt aka hdmi közösítő.
nekem mindig is birizgálta a fantáziámat egy falra csavarozott dokk, egy 180 fokban kinyitott notival. az lett volna a konzol, mondjuk a htpc vezérlőpanel, és a tévén meg ment volna az áldás. zene választáshoz nem kell tévé, mégis van képernyőd. emlékszem már 2004 vagy 2005-ben volt egy 5 x 4 elemű htpc kezelőfelületem myhtpc r24-en, amire most legalábbis aszinné az ember android. sajnos kétlem, hogy még megvan legalább egy screenshot róla. emlékszem már akkor win 2003 bétáról ment a tévé.
persze akkor a tévén netezel, amiről kijön a villanyszámla. ezért vannak a notik a fotelre szerelve a fal helyett.
persze nem akarok beszólni a t. alkotóknak, de az adv mini dokkon se vesa 100x100 likak, se nem nyitható 180 fokban a noti egy totál felesleges műanyag basz miatt. szóval az ott minimum vasfűrész vagy flex.hogy
-
evone
őstag
TP-t. Az asztali gépemnél mindkettő erősebb, csak mondjuk még kevesebbet is fogyasztanak.
akkor tényleg a dokkolo tunik jobb megoldásnak
kulonben nekem is "porosodik" sokat az x41. mikor itthon vagyok akkor t61. mikor elmegyek valahova, akkor viszont x41. de van hogy 2 napot nem is latom a kicsit.
-
rankesz
veterán
ezt tőled alapnak vettem hogy jön
Viszont téynleg rohadtul csak porosodik és nincs használva, ha úton vagyok akkor galaxy s-eől netezek, ha meg itthon vagyok net előtt akkor az ion-os htpc előtt punnyadok...
Sőt, a nagygépemen (quad, x2-es vga-val) hetek óta összeokádta magát a win7 és lusta vagyok újratenni, inkább a kávédarálón netezek ubuntun.. -
evone
őstag
15 oldal kevés. 60 oldal kellene csak a ThinkPadekre.
Ugyis most van a 60 milliomodik eladott thinkpad unnep.
Kulonben arrol nem tud valamit valaki hogy most ez az optimus micsoda? meg kell venni az uj gepeket hogy hasznalhasd, vagy a regi t410,t510ekre is jon bios update hogy hasznalhatni lehessen?
-
Integra
titán
bármikor t400-at választom a d630 helyett. csak úgy vagyok jelenleg hogy privát használatra egyszerűen nem tarotm jelenleg jónak a gyenge multimédiás képességek miatt.
volt szóbeli kérdezés anno nálunk, hogy mi legyen a flotta notebook a jövőben, mindenki thinkpadet akart dell helyett. jobbnak látták nem megkérdezni emailben, így maradt a dell. hahaha
-
törölt tag
hm, én egy száznyócvancenti széles vetített képen egy csomó mindent észrevettem hajdanán. 480p-ben, is meg 720p-ben is. most meg már a renbó effektet sem látom, így a nyócezredik óra fele.
monnyuk szerintem is sokszor inkább placebo ez a digitálissz kép-hang mizéria, mint nem.
hbizonyos területeken nem túlzottan nagyok az elvárásaim.
reménykedem, h van lánytestvéred, és összefutok vele -
törölt tag
igazából minek is tenném, nekem jó a d-sub,
ehh, ha az ilyeneket múlna a világtörténelem, még mi mindig a barlangrajzokat nézegethetnénk
igazából kipróbáltam, egy picit homályosabb a kép, de szerintem vaktesztenmár lehet 10-ből nem lenne meg a 10. de jobb szeretem, mert kihúz-bedug, ki nem nagyon csúszik, a dsub-bal meg oráloztam már.
-
törölt tag
igazából ezt nem a nagy szent thinkpad kapcsán írtam, hanem általánosságban, azaz, attól, h egy displayportos kimenetet rádugunk egy hdm-ire egy hdmi displayport mazzaggal, az nem eredményez automatikusan kép + hangot. a hang függ a revíziótól, a csipszettől, vga-tól, a lejátszani kívánt anyagtól és forrástól, tán még a csillagok állásától is.
a displayport az a tipikusan semmire nem jó különlegesség, amit ha rápakoltak, akkor elmondhatják róla h eleget tesz a bc követelményeinek. a sok okos meg bólogat hozzá.
nekem van egy ilyen vacak csatlakozó a gépemen, arra volt jó, h vegyek hozzá + 6k-ért mazzagot. másra nem. mondjuk a projektor hálistennek nem kér hangot, így a szaxi ára már nem volt benne. -
Gondwana
addikt
A lakosság egyre nagyobb százaléka rövidlátó (én is 10 éves korom óta optika-tuningot hordok, bagoly-image rulez), azaz távolra nem lát. Ha a rövidlátó kiszámolja a dioptriája reciprokát, megkapja méterben, hogy meddig van esélye élesen látni. Ez nálam (-3.25, -0.5 cylinderrel, tehát átlagolva -3.5-re elvileg 28cm körül van, és ami a legdurvább, hogy gyakorlatban is kb. ennyi, 50cm-ről már 1cm alatti betűket csak sejtek. No, de a másik irány: nagyon közelről nagyon apró dolgokat is jól látok (karórabuzerálás, makettezés). Ezért nem zavart sem a HTC Diamond apróbetűje, sem a T60 immár 1600x1200-za, meg ezért hajkurászok én is valami 12" SXGA+ körüli lehetőleg IPS dolgot az X32 mellé/helyett.
Konklúzió: a rövidlátás lehet, hogy evolúciós vívmány?Szerk.: azok szívnak, akik rövidlátók és tengelyferdültek, na, nekik tényleg olyan érzés lehet, hogy mingyárt kifolyik a szeme, ha a közelre nézést erölteti.
-
Integra
titán
hát nézd, üzleti notebookról beszélünk, feltételezném, hogy aki ilyet használ az utazik. és ha utazik, akkor használja privátra is, kapcsolat tartásra, film nézésre, szállodában rádugja a tévére és megnéz egy filmet, etc..
de azt is abszurdnak tartom, hogy egy valamit érő vga sincsen benne, ami képes lenne egy egyszerűbb időeltöltő játékot meghajtani.
2010-ben ez egyszerűen hiba.
már a dell is szerel hdmi-t az amúgy vacak e szériára, ami szintén hasonló kategóriás gép.
egyszerűen nem állja már meg a helyét ez a szétválasztás és erre az újabb t-s gépek jó példa. de ezt még tovább kéne vinniük, és szerintem igenis egyes hardver elemekben egyszerűen levannak maradva. kijelzőben is.
az pedig vicc, hogy a lenovo oldalán az x gépeknél az a 100-as fos is ott szerepel..
nekem is mai napig a thinkpad az etalon, de hagy legyek már kritikus pont azzal szemben amit a legjobban szeretek és úgy gondolom, hogy amit mondok az nem megalapozatlan és az meg nem igaz, hogy csak én utazok rendszeresen és csak nekem okoz gondot, ráadásul filléres alkatrészekről beszélünk, emiatt meg pláne bosszantó. -
atus72
őstag
-
atus72
őstag
Szia,
Nemrég írtam a kálváriámról hogy hangosnak találom a t410-t (i7-620m, nvidia) és ezért
döntöttem hogy cserélek és itt merült fel hogy akkor ne is t410 legyen hanem esetleg X201.- nem kell hdmi vagy displayport mert az irodában dokkolóval használom azon van kimenet, otthon meg tökéletes önmagában mivel monitor sincs otthon
- cpu, gyakorlatilag ugyanaz a választék megvan x201-ben, i5-540 lenne benne (bőven elég)
- vga, nem játszom, ergo az integrált vga elég
- usb 3 port (t410 4port), nem használok ennyit max 2-t de azt is eseti jelleggel
- cd/dvd író, alapvetően installáláskor használtam eddig is, van usb.-s külső írom, de lesz
dokkoló is abban meg van író
- súly, az x201 majdnem 1kilóval könnyebb!
- hordozhatóságEgyedül amiben kompromisszumot kell kötni az a képernyő felbontás, a t410 1440x900 az x201 (sima!) 1280x800 ez is csak otthon kérdéses mert dokkolóval külső monitor lesz hozzá ott meg akármekkora lehet.
Ár, a meglévő t410 konfig árával egyenlő az az x201 konfig ami szobajöhet és még az árban benne van a hsdpa modem és a dokkoló is!
Képernyő minőség, ez ami aggaszt mert élőben még nem láttam X201, a T410 is finoman szólva nem egy képernyőbajnok de elfogadható, annál ne legyen rosszabb...
Szóval ezek alapján jött a képbe az X201.
Egy kérdés maradt csak
X201 (i5-540, intergált vga) vagy T410 (i5-540, intergált vga) -
lapa
veterán
igen, erre közben már én is rájöttem, de puszta véletlenül. az enyémre nem karistolva van, csak bele van ütve a fémlemezbe. ember legyen a talpán, aki azt élből kiszúrja, mert (nálam) alig látszik. érted kerestem és nem találtam, utólag is csak akkor jött le, mikor pont jó szögben tartottam a fény felé.
a gps 5 műholdnál mondta ezt, nem vágom mennyi az optimális. gondolom elég kéne legyen. mind az 5-nél jók voltak a csíkok, nem "éppcsak" volt vétel.
a zsanér természetesen stabilan tart, csak szokatlan volt. ahogy néztem megcsinálja a borulást, de csak ölben teszteltem.
- kicsit lötyög a 6 cellás akksi. a 9 cellásat még nem próbáltam.
elég szépen bebuktam a tegnap esti mókát, nagy magabiztosan hozzáadtam valami kusztom PPA-t az intel gyorsítós driver leszedéséhez, aztán apt-get install után a rencer mondta, hogy balra el. utána se a grub-ba nem tudtam belépni (mert valamelyik féleszű kitalálta, hogy grub2-ben lecserélik az ESC-et SHIFT-re), se live cd-t nem tudtam indítani hiszen "serial". nagy nehezen a t61-be beletuszkoltam az összes vinyót, és vissza tudtam állítani egy tegnap esti mentést. hogy klasszikusokat idézzek:
"if I were the type
to use bad language,
I'd be employing it
bitterly and repeatedly!"azaz
"hogy ha olyan ember lennék,
aki káromkodni szokott,
akkor gyakran és válogatás
nélkül megtenném!"ha van valakinek működő intel 4500 + ubuntu 10.04 gpu gyorsítós ötlete kérem ossza meg.
-
lapa
veterán
hát az őszintét megmondva nekem már mindegy. képzelheted milyen, amikor elküldöd a pénztet külföldországba a raktáron lévő gépért, onnan meg 3 hétig "már úton van a boltunkba" megy minden másnap. eléggé tele lett a gatyám mostanra. most este viszont fordult a kocka, kaptam egy tracking numbert valami ups nevű fickótól, amit valszeg bekereteztetek. ha minden igaz sp9400, 1280-as lett, legalábbis ez voit mondva esküszömre. fingom se nem van, hogy ledes-e, én már örülök, hogy valamit küldenek és nem kell futnom a pénzem után. szóval ma már alszom ha minden igaz. azért lehet berugok biztos, ami biztos.
upd: 7466-CTO volt a papíron, de majd ha a kezemben lesz tudok pontosat.
-
lapa
veterán
úúú, akkor én is hadd írjak az x200s-edről... ööö hát ööö nyasgem. én meg nem alszom esténként.
más téma: a gyerek tegnap megtanulta kezelni a pecket. eddig a szóköz volt a nagy kedvenc, most kvantumugrott. remélem büszkék vagytok, hogy nem olyan szeparatista, mint az apja.
-
evone
őstag
tökéletesen egyetértek. én soha egy review-ba se nézek már szintetikus teszteket. szart nem érnek. illetve mivel soha nem nézem, igy ha egyszer mégis megnézném, nem tudnám hogy az most jó vagy nem.
szerintem felesleges a teszteket futtatni.
ha van ott másfajta géped, méret összehasonlitas is jólenne. stb... térj ki rá hogy mennyire felesleges az optikai meghajtó, akármilyen os-t lehet mar pendriverol telepiteni stb...
LCD vekony keret visszasiras (ennel a resznel evone-ra kikacsintas)
-
brd
nagyúr
Napfénysüti, gecsoz: Nagyon köszönöm a válaszokat! (Látod, evone, ennyi. Máris reális, használat közbeni adatokat kapok pl. a fogyasztásra, nem laborértékeket. Egyébként a hit is szép dolog, csak nekem pontosan kellene tudnom, ezért kérdeztem. Én pl. tisztelem azokat, akik képesek elhinni azt, hogy a Bibliában írtak úgy, és akkor történtek meg, ahogyan írják(/lefordítják más nyelvről), annak ellenére, hogy a fizika egy részét cáfolja. Persze nem Isten létezését cáfolja, csak a Bibliában írtak egy részét.)
-
lapa
veterán
a másik fajtából vennék egy pótot mindenképp. ub akksi van már pár, lassan akksikkal van tele a hűtő.
ezzel kapcsolatban se láttam még semmit sehol. mármint, hogy az ub milyet fogad másodiknak.
bennfentesként tudsz valamit mondani az antennákról? olyat olvastam, hogy a ledes mögé nem fér be az antenna. tudni kell, hogy a nappaliban épphogy egy pálcika van, a t-mobile stick csak az ablakon kilógatva fog 3g-t... azt se tudom milyen antenna variációk lehetnek egyátalán. meg azért csak ledeset vennék, ledbuzi vagyok.
upd az akksi témához: szóval a 4 cellás lenne benne folyamatosan, az elég kisebb kiesésekre. ez egy szerver lenne, csak ritkán menne el otthonról. olyankor bele lehetne dobni a nagyot.
-
gecsoz
aktív tag
Az optikai meghajtóban még akár igazad is lehet.
Viszont a neten körbenézve nincs akkor ár különbség az 200 asok és a 300 asok között.
Természetesen nem új gépben gondolkozok..És az a pár tizezer forint különbség pedig megéri szerintem a nagyobb felbontást és a beépített optikai meghajtót
-
gecsoz
aktív tag
1440*900 -as x200 -at elérhető áron még nem találtam sehol.
Meg tartok tőle, hogy 12" -hoz már túl használhatatlan ez a felbontás.Kijelző gondolom nem rosszabb, mint a T400 esetében, dokkolót nem hazsnálok, CPU gyengébbséget szerintem az SSD gyorsasága valamilyen szinten ellensúlyozza, portokat szinte alig hazsnálok, max nagy ritkán USB -t, Ultrabay -be prdig hosszú távon is majd max egy aksi érdekel. szóval nagyjából nekem ezek nem hátrányok
-
gecsoz
aktív tag
igen, néztem, nekem mindenképp a 6 cellás aksival érdekelne.
az esetek 90% -ban programozásra hazsnálom helyszíni gondok megoldására az ügyfélnél, és arra bőven elég lenne ennyi működési idő.
X200 a felbontása miatt nem tetszik, meg a kissebb bill és képernyő méret miatt, meg hogy nincs benne optikai meghajtó.. : | -
lapa
veterán
mert az mégiscsak bolt, számla, áfa, korrekt beszállító-reklamációkezelés, egyéb tartozékok egy helyről, ilyesmi. amikor megrendeltem (júli vége) még nem tudtam, hogy ez lesz. pongyola voltam a "használt" jelzővel, szánom-bánom.
itt meg van egy ph account, ami mögött nem tudom mi van. ha nem kell nem kockáztatok ilyesmit. persze lehet, hogy "usa-import" ismert arc errefelé, nekem nem sokat mond.
egyébként technikailag most épp azért nem jó, mert a boltnál az erre szánt pénz. de erősen hajlok a visszautaltatásra. csak azt nem tudom nem esek-e két szék közé.
-
McRae81
tag
Én nem azt mondtam, hogy az X300-X301 megéri az árát. Ilyen felszereltséggel a T400-ast megkapod itt ph mondjuk 130-140-ért(HDD-vel). De a magyar lokalizáció mindenképpen értéknövelő! De lehet, hogy ezzel csak én vagyok így.
ui:Amúgy engem sem érdekelnek a sallangok.(doboz, papír stb)
A playmate elgondolgodtató
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest