- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
S_x96x_S
addikt
> Én úgy gondoltam ezek még 10 évig simán használhatók lesznek.
nem lehet látni a jövőt , de szerintem csak 2-3 évre tervezz ..
( meg amúgy is - az átlag felhasználóknak jön az ARM procis Windows
és a mobiltelefonnal össze fog olvadni a mostani laptop )> i5 5300/6300u-val szerelt T450/t460 határeset lenne?
ezt nem tudom megítélni.
Intel Core i5-6300U @ 2.40GHz : passmark 3257
És ezt ahhoz a konfighoz kell hasonlítani - amit eddig használtál.
és ez még mindig csak a CPU-s része ..
az iGPU teljesítményét szintén meg kell nézni .. -
S_x96x_S
addikt
> Akkor marad a biztos, intel 8th gen ...
> Mit gondoltok, mit érdemes venni így általános felhasználásra?nincs jó válasz ....
a covid és a chiphiány miatt a használt gépek relative túlárazottak ..de amúgy
nem árt, hogyha a memória bővíthető 8GB felett is.
( vagyis én kerülném a forrasztott - fix <=8GB -os modelleket ; amelyeket nem lehet bővíteni)és a CPU passmark meg >= 4000 felett legyen jóval ..
vagyis a gen8-as i3 proci már határeset .. a 2c/4t -vel ... Intel Core i3-8130U
az 3 év múlva már nem lesz elég "egy átlagos" felhasználásra.
( zoom, böngészőablakok , MS office - egyszerre használva. )
és akkor már 7éves lesz az a proci ! .. ( 2018Q1 megjelenés )referenciának. hogy egy i3 / r3 kategória most mit tud:
- Intel Core i3-1115G4 : 6279 passmarkos.
- Intel Core i3-1125G4 : 9945 passmarkos
- AMD Ryzen 3 4300U : 7567 passmark
- AMD Ryzen 3 5300U : 10098 passmarkés 3 év múlva az i3/r3 teljesítménye duplázódni fog ( >= 20 000 passmark )
mert az Intel/AMD/Apple végre elkezdtek versenyezni egymással ..referenciának :
egy bővíthető memóriás - relative új 6c/12t - garis thinkpad a német piacon:
Lenovo ThinkPad E14 G3 AMD, Ryzen 5 5500U, 8GB RAM, 256GB SSD, DE
~ 750 EUR ( ~ 285e Ft ) ( passmark : 13170 ) -
S_x96x_S
addikt
// megj: közben látom, hogy Tim82 megelőzött ..
> azt írták t460-nál is, hogy hivatalos windows 11 van rajta.
> Elbizonytalanodtam.Végignézve sok régi ThinkPad-nél megjelenik a Win11 -es driver ..
de az szerintem valamilyen weboldal beállítási hiba lehet ..------------
a hivatalos lista szerintem ez:
"Lenovo devices supported for Windows 11"
https://pcsupport.lenovo.com/us/en/solutions/ht512623
és ebben T480-tól kezdődik - ami egybevág a Microsoft kommunikációjával .."T" betűs ..
T14
T14 AMD Gen 2
T14 Gen1(AMD)
T14 Gen2
T14 HC Ed
T14 HC Ed Gen2
T14s
T14s AMD Gen2
T14s Gen1(AMD)
T14s Gen2
T15
T15 Gen2
T15g Gen1
T15p Gen1
T15p Gen2
T480
T480s
T490
T490 HC Ed
T490s
T495
T495s
T580
T590 -
Tim82
félisten
Linkelték előbb a hivatalos CPU követelményeket.
Ehhez még ezt a listát teszem hozzá: [link] - amiben amúgy az az érdekes, hogy a listán szereplő 80-as szériás gépekből jellemzően volt budget modell, nem 8., hanem 7. generációs procikkal is, ellenben vélhetően az egyéb követelmények (pl. TPM 2.0 megléte) ezen gépek esetén biztosan teljesülnek.
Szvsz a T460-nál úgy értik a "hivatalosat", hogy Windows 10 licensszel rendelkezik a gép és azzal aktiválták a 11-et is, de amúgy maga a hardver nem felel meg a (teljes) támogatási követelményeknek.
-
S_x96x_S
addikt
> Thinkpad melyik szériájától van hivatalos windows 11 támogatás?
elég alacsonyan van a "Win 11 minimum hardware requirements"
>= 2core és >= 4GB RAM és TPM-es proci.
szerintem 4GB RAM + 2core -on éppen csak a Win11-es töltődik be ..
és más programot nem nagyon fogsz tudni érdemben használni.
( pasziánszra éppen elég lesz .. de komolyabb munkára nem . )viszonyításképp: win10 64bit-hez már 2GB RAM is elég ..
Vagyis ha neked a Win10-hez 2GB RAM is elég ..
akkor a Win11 -es 2core és 4GB-es követelményével is megleszel .. -
-
FireKeeper
nagyúr
üzleti notebooknál nem elsődleges szempont az erős videokártya. elvégre is az nem arra való hogy játssz rajta, vagy intenzív GPGPU számításokat csinálj.
#88545-re valaki? gúglival rákerestem, újra elég horribilis árakat írt, ilyen 20k+-t, azért az elég morbid hogy a dellbe egyelőre úgy néz ki olcsóbban tudnék kijelzőt ÉS billt cserélni...
-
-
Tikakukac
titán
Ez úgy működik, hogy bizonyos gépkbe veheted az i7-et, de terhelés alatt főleg ha grafikus kari is főzi akkor egy i5-ös fölé nem bírod vinni a teljesítményt, mert úgyis leszabályoz.
Ez egy remek dolog, így lehet sok pénzt költeni a semmire. Van belőle rossz marketing hír is, de mint már írtam, le van tojva. Az i7-re jobban feláll,veszi is boldog-boldogtalan. Én meg vadászom az i-s gépeket, mert már az i5 is sok.
-
Peet91
aktív tag
A throttling gyakorlatilag azt jelenti, hogy üzemi hőmérsékleten tudja az adott proci azokat az értékeket, ami "rá van írva a dobozra", viszont ha x celsius fok föle megy, akkor a max órajelet adott százalékkal csökkenti, amíg vissza nem hűl egy bizonyos hőfok alá. Hasonlóan működik, mint a hőfok - ventillátor fordulatszám páros, csak itt az egyes küszöbök nem jobban pörgetik a ventit, hanem visszafogják a prockót.
verstehen sie?
-
Sensei
aktív tag
Szemely szerint fogalmam sincs mi lesz az X220 es a T420si utodja, pedig lassan az utobbit cserelnem. A Dell formavilaga valahogy egyaltalan nem ragad magaval, a ThinkPad pedig a 40-es szeriatol kezdodoen szamomra a hasznalhatatlan kategoria. Igazabol mar a 30-asnal is rezeg a lec, emellett nem is lenne igazan elorelepes.
-
Tim82
félisten
Nincs tartós tapasztalatom az új szériákkal, tehát anyag- és összeszerelési minőségről én nem fogok tudni érdemben mit mondani, de nekem a szigetes billentyűzet + 16:9 képarány + jó pár modellnél Express Card bővítés eltűnése + dokkolhatóság változtatása + RAM beforrasztása egyszerre már túl sok kompromisszum. Esztétikailag is jobban tetszik a régi dizájn.
-
Tikakukac
titán
és most már azért egész elfogadott
Jó tudni, szerintem és sok más ember szerint továbbra is szar
Az, hogy magyarázni kell egy újítást az azt jelenti, hogy részben vagy teljesen khm, használnom kell sajnos ezt a csúnya... na jó, nem, tehát rossz.
Most meg soroljak száz másik olyan újítást amit utána nyomás hatására vissza kellett alakítani, vagy be kellett nyelni, mert büszkék vagyunk? Mert bármikor bárki hozhatja a 30-40-es X-ét és minőségben ha ott lesz vagy fentebb, mint a saját x200s-em vagy egy random amitt építek 2 óra alatt, akkor behajlok. Eltelt vagy 6 év, semmi sem indokolja a minőségbeli csökkenést. Sem azt, hogy miért kell eltüntetni a visszajelzőket. Vagyis de. Porsche szindróma. Olyan dolgokat kezdenek venni/árulni rétegeknek amiket nem kéne, majd aztán rájuk szabják a kínálatot és más lesz az arculat. -
_q
addikt
Sziasztok!
Volt ez a kérdésem. Találtam rá egy ilyen választ:
The X230 requires the 44-series batteries, which incorporated some new circuitry with which the x230 interacts. As you've found, the X230 will run from a charged 29-series battery, but will not recharge it. The X220 originally came with series 29-series batteries, but also works with the newer 44-series.
Ezek szerint 29+ csak x220as laptophoz jó. 44+ kellene az x230-nak hogy az aksiba lévő chip által küldött adatok megegyezzenek ami neki kel.
Ezt a problémát ki lehet trükközni valahogy? Megoldható, hogy még is töltse az x230 és ne unsupported felirat fogadjon?
-
Zoli986
tag
Hello!
KIkapcsolt állapotban sem tölti fel az akkukat.Az egyiket ugyan olyan szintre tölti mint bekapcsolt állapotban,a másikat egyáltalán nem tölti.világit a sárga jelzés,majd elalszik pár másodperc után és ennyi.
Most lehet hülyeséget fogok mondani,de az akku töltéséért mi felelős a laptopban?
Lehet rosszul tudom,de az akkuban van egy kis vezérlő elektronika szerű ami a töltést és a kisütést vezérli ezzel védve meg a mélykisütött állapottól a cellákat.Ha ez igy van akkor elvileg nem a laptop vezérli,hogy mikor fejeződjön be a töltés vagy nem?Egyébként ha mikor befejezte a töltést ott megáll az egész.Hiába kapcsolom ki a gépet és úgy hagyom órákra majd visszakapcsolom ugyan azon a szinten van,nem vesz fel töltést,a töltője is hideg,valószinű nem csinál semmit.
-
HSM
félisten
A help azt írja a powermanagerben, hogy 50% alatt érdemes tartani. Ha mélymerül, az se jó, szóval én 20-45%-ra tenném a határokat. Ezenkívül azt is írja, ha jól emlékszem, hogy talán havonta érdemes feltölteni, és lemeríteni, de a help-ben le van írva pontosan, 2 percet kell rászánni.
-
soldi3r
veterán
Tobb helyen azt irtak, hogy nem is lesz mukodo powermanager 8-ra, merthogy az uj akkumulatorok fw-ebe mar bele van epitve mindenfele elettartam optimalizalo ciklus... Az ertekek nagyjabol jok, mindenki masra eskuszik. 20-tol 85-ig nem nagyon lehet gond, nalam talan 30-80 kozott mozog.
Elvileg itt megoldottak ezt. -
Chaser
legenda
Én nem bonyolítom meg ennyire, szünetmentesnek mindig jó ha gépben van. Ha volt több akkum azokat mindig 90% körülire feltöltve raktam el. Néha rá kell nézni havonta, ha nagyon lemerült rátölteni. Ha "mélykisül", az tönkre vágja. Egyébként ha nem panasonic, hanem a kommersz sony vagy sanyo úgyis utoléri a végzet, ha nincs használva akkor is.
-
HSM
félisten
Ezt sajnos nem tudom, nekem win7 van rajta. De talán mintha már lett volna téma, hogy megy win8-on is, keress vissza. Amúgy még valamit írt a power manager helpje, hogy bizonyos időnként nem árt így sem feltölteni és lemeríteni, de most nincs itt a TP-m, hogy megnézzem neked. De a helpben meg tudod nézni a battery maintenance menünél.
Szóval nem én javaslom, hanem a power manager javasolja, de szerintem kellően hozzáértők készíteték, én hiszek nekik. -
HSM
félisten
Ha sokáig nem használod, akkor azt ajánlják, 50% alatt legyen. Tehát elvileg az a legjobb, ha mondjuk berakod mondjuk 25 és 45% közé töltést. akkor nem fog mélykisülni az akksi, és maximalizálod az élettartamát. Ezek a lenovok nem hülye gépek, nem töltenek rá, ha beállítod így.
-
spyspyspy
csendes tag
nézd, annyira gyors ezzel a 8.1-gyel 64 biten, hogy a win 7 egy romhalmaz volt ehhez képest. Jó, talán túlzok. Szerettem azt is, de ez már öreg gép (c2d sl9400) és ezen nagyon érzem, hogy ez flottul megy rajta. Csakhogy a driverek ... gyakorlatilag a lenovo-s cuccok nem mennek. Energiagazdálkodás, kapcsolatkezelő, ujjlenyomat olvasó. Ez a három kell, a többi tényleg felejthető vagy benne van ebben.
-
fgordon
senior tag
Szia!
Úgy halott, hogy nem tölti a gép, narancssárgán villog, pedig a történés előtt még egész jó formában működött.
Ha rákeresel a nevemre visszafelé, leírtam pontosan, hogy mi volt.
1% volt a töltöttségi szint, tegnap 16%-ra felugrott, de nem töltődik.
Megmértem multiméterrel, látszólag az összes cella rendben van külön-külön, mégsem jön ki a 11.x V ki, ahol ki kellene.
Power Manager fix sem segített, nem történt semmi. -
franc0
őstag
Hát ne nagyon nevetgélj, mert
a) kicsit régebb óta vagyok ebben a topikban aktív és tudom, hogy rengetegen ebayeznek ThinkPad alkatrészeket innen is
b) új gyári ThinkPad alkatrészeket nem olyan sok eladótól lehet venni, mint azt hiszed. Az akksi pedig slágertéma, így simán van rá esély.
Na pusza. -
Francia91
veterán
-
hito
nagyúr
"még se kopik akkor a kapcsoló."
Azért szerintem ennyire bálványozni, vigyázni rá már nem helyes. Az egy kapcsoló, ami azért van, hogy kapcsolgassuk, ha kell. Nehogy már mi legyünk a notebook-ért és nem a notebook értünk
Én is vigyázok a cuccaimra nagyon, de a kímélgetés oltárán nem fogom feláldozni a szó szoros értelembe vett használatot.
-
audi100td
nagyúr
Ezek a feature-ök Win8 alatt sajnos eléggé le lettek butítva, fn+F5 már csak a repülő módot kapcsolja, külön a wifi-t, wwan-t, bt-t nem lehet. Kamerának elvileg működnie kell, csak fel kell pakolni hozzá a drivert. A fényerőt is sajnos 15 helyett már csak 8 lépésben lehet szabályozni. Power manager felejtős.
-
Francia91
veterán
Ebből leszűrve támogatja a SATA III-at...
"One of the biggest reasons to upgrade to a new notebook right now is the support of SATA 6.0Gb/s drives"
mSATA drive slot = 3gb/s
primary bay = 6gb/s
ultrabay with 43N3412 adaptor = 3gb/s -
brekiisti
tag
Szia !
Ha hiányzik a matrica kérhetik a garjegyet joggal mert ugye bizonyítanod kell hogy mikor vetted
BIOS ból az nem derül ki és az a szám átírható szerviz úton.(Vagy ha valaki de ebbe ne is menjünk bele)@ W540:
Ha jól megnézitek kb ua mint az Ideapad Y500 és Y510
Minden esetre nem temetem meglátjuk milesz belőle nekem egyedül az új tapipados gombokkal van bajom
-
rgeorge
addikt
Megnéztem, nálam is visszaugrik középre. Mondjuk nálam egy Logitech egér és belejátszik a képbe saját beállításokkal, tehát pl. a mutató sebességét két helyen is lehet állítani, de ezek nem "tudnak" egymásról, azaz ha a Windows beállításban módosítom, a Logitech nem változik és viszont. Ez lehet oka nálam a visszaállásnak, azaz újraindításkor a Logitech nyer, mert nem ott állítom át, hanem a Windows-ban.
-
Francia91
veterán
Tilts le ideiglenesen amit gondolsz az automatikus indulásból, és nézd meg úgy.
BIOS frissítésnél két lehetőséged van: vagy sikerül, vagy nem
Meg lehet lépni, de a megfelelő módszerrel. Én pl még mindig a CD-ről bebootolok verziót használom, eddig mindig bevált, és még panaszt sem hallottam róla. BIOS frissítésnek meg nem kéne piszkálnia az nVidia-t, nem hallottam még ilyenről... -
Francia91
veterán
Ez az nVidia-nak vmi cucca. Milyen driver van fent? Ha a legújabb, akkor próbálj meg egy régebbit, ha pedig régebbi van fent, akkor a legújabbat. Elsőre én ezt lépném meg.
Szokott ez a hiba előjönni asztali gépeknél nVidia VGA esetében, ott két lehetőség szokott lenni:
- Vagy meghalt a videokártya
- Vagy nem kap elég áramot
De ez asztali gép esetén szokott előjönni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged