Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsolti900114

tag

Sziasztok, megint én kérdeznék. :)

Szóval adott egy Lenovo ThinkPad T400-as, benne Intel 5100 AGN wifiadapter.

Amikor megvettem a gépet, most egy hónapja kb. semmi problémám nem volt vele, igaz, főleg hálózati áramforrásból használtam.
    Aztán egyik nap kicsit állítgattam az akksiról való használat energiatakarékosságát, de nem piszkáltam szinte semmit, csak a windowsba beépített profilokat, meg a fényerőt.

Másnap bekapcsoltam a gépet, és nem volt wifi. Próbáltam visszaállítani mindent, de továbbra sem volt.

Újraraktam a Windows 7 64 bitet, nem tettem fel a power managert. Jónak tűnt a dolog, de másnap bekapcsolásnál megint nem volt wifi akksiról használva, valamint ha hálózati árammal indítottam, aztán kihúztam, akkor is ledobott.

ilyenkor nem is látszik semmiféle wifiadapter a vezérlőpultban. az újraindítás random módon segít vagy nem. néha hálózatról sem volt, néha akksiról is volt, szóval nagyon változó.

Neten olvasgattam sokat, angol nyelvű fórumokat is, sokaknak volt hasonló gondja, és sokféle megoldást javasoltak.

Ezek alapján winben kikapcsoltam azt az opciót, hogy a számítógép lekapcsolhassa az eszközt. Biosban is engedélyezve van a wifi, meg látszólag minden okés.

Ezután többször ki-bekapcsolva is jó volt, akár akksiról indítottam, akár hálózatról. Ma reggel viszont megint nem.

Erre gyanakszom még, csak nem tudom átállítani az energiatakarékos módot:

A gond viszont ott kezdődik, hogy külföldre utazom, ahol a gépre nagy szükségem lesz.

Tudtok erre megnyugtató megoldást javasolni?

UI: most még frissítettem a drivert, 14.3.2.1-et mutat most verziószámként. Ezzel egyelőre nem dobott le, csak amikor ment akksiról, bedugtam a töltőt, akkor igen, de kihúz-visszadug és jó volt.

Esetleg van még itthon egy AzureWave wifiadapterem, bontottam az előző gépemből, abban hibátlan volt. Érdemes azzal kísérletezni, vagy meg lehet oldani a dolgot a sajátjával megnyugtató módon?

Előre is hálásan köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák