Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
Igazad van, lehet "Shared Network Port" is, de én életemben nem használtam így, ha már van dedikált port.
Pl. innen kiindulva viszont nem lehetetlen küldetés, ha valakinek erre van igénye.
-
atideath
tag
Igen egyenlőre alap CPU-val lesz, majd későbbiekben bővítem ha szükséges. Egyenlőre a számításaim alapján az egyik rendszernek elég egy 2Gb memó a másiknak meg elég 1gb így még az ESXI-nek marad 1 gb szabadon. Lehet kicsit lassú lesz de csak elbírja.
Viszont egy fontosabb kérdés. Van most 2db 3TB wincsim RAID-ben a NAS-ban. Ez kerülne át ide. De most mivel anyagiak miatt nem tudok SSD-t tenni a serverbe melyik lenne jobb megoldás az ESXI-nek? Van egy 120gb-s Sata HDD wincsim amire telepíteném a ESXI-t a másik 2 wincsi pedig raid-be maradna, erre mehetne a VM disk meg egyéb cuccok. Vagy egyből a Raid-re telepítsem és ne is foglalkozzak egy 3-dik wincsivel?
Érdemes újrapasztázni a CPU-t? Ha igen nem jár garivesztéssel?
-
-
atideath
tag
Jelenleg a gépet 4gb memóval rendelem mert az van gyárilag benne. A mostani szerverbe pedig 2gb van. A nasról ne is beszéljünk mert az össz vissz 512mb-t kapott. Az ESXI ennyit enne meg? Vagy az Xpenelogy-nak kell ilyen sok? Később még lehet bővíteni fogom. De ha kevés szerver célra akkor megmarad a régi szerver is.
A XPEnology tud kezelni IP kamerákat mint NVR? Ahogy láttam azon is van virtualis gép futtatási lehetőség. Nem lehet jobban járok ha kihagyom a ESXI-t?
-
Fifi
őstag
Szerintem ilyen CPU-t keress:
- socket 1155
- támogassa az ECC RAM-ot
- gyári hűtéssel a TDP 0W-35W közötti CPU garantált
- gyári hűtés leváltása "home made" aktív hűtéssel felmehet talán a TDP 70W-ra isEgy kis performance index az összehasonlításhoz olyan CPU-val is, ami a Gen8-ba nem jó!
Bye, Fifi
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest