Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz jegesib #4420 üzenetére

Igen, pontosan így értem. Hogy még jobban lebontsam: a nagyobb BCM chip vezérli a két normál NIC-et, a kisebbik BCM chip pedig a dedikált ILO portot hajtja.

Ha már így rátértél az AHCI témára, nekem is lenne kérdésem. Nálam a normál fiókokban 4 HDD van, az ODD helyén meg egy SSD rendszernek. Sima AHCI módban nem tudtam sehogy sem boot-olni róla, csak úgy, hogy visszakapcsoltam a RAID vezérlőt, majd abban RAID0-ra raktam az SSD-t és utána ki tudtam választani a mint elsődleges boot eszközt. A többi HDD-t nem adtam hozzá a RAID vezérlőhöz. Így az ILO azt írja a "Storage" alatt hogy "Standard IDE Controller", de ha megnézem linux alatt akkor AHCI módban van minden, az SSD és a HDD-k is. Így néz ki: [kép] (persze ezt is csak az AMS telepítése után írta ki, előtte üres volt).

A kérdés, hogy ez így normális? Sima Ubutnu a hoszt.

Fifi:

Igen, így értem: nem kell semmit letölteni, ha az ILO portnak van net hozzáférése, akkor a HP szerveréről le tudja szedni a cuccost. Ugye az ILO és a BIOS egyszerűen firssíthető az ILO firmware része alól, de a NIC vagy az IP már nem. Érdemes az IP-t frissíteni először, és utána újra futtatni, mert találhat még frissebb dolgokat :) Az egyetlen amit nem tudtam eddig frissíteni az a RAID vezérlő FW-e. Van valakinek linkje, hogy pontosan honna lehet rátölteni a elgfrissebbet?

Új hozzászólás Aktív témák